Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada tariate, kad žaislų pakaks?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Cinnamona
Sveiki. Ieškojau panašios temos, bet neaptikau, tad sukūriau. Gal, mieli tėveliai, pasidalinsite patirtimi - kaip nusprendžiate, kad konkrečiam amžiaus tarpsniui žaisliukų užteks? Pvz., vaikas turi keletą barškučių ir - viskas, sakote daugiau nebepirksiu. Turi keletą lavinamųjų žaislų, keletą medinukų - ir stop, viskas, gana... Kaip surandate tą ribą? Ar perkate neribodami? O gal perkate "į ateitį"?
Maroka**
Mes riba ta pasiekiame, kai pastebime vaikus, jog zaislai kuriuos turi tampa visiskai neidomus. Zaidziama max 5 min, ir nustumiama i sali. Nesvarbu ar tai naujas zaislas, kuris paduotas ta pacia diena, ar tai senas zaislas,kuri gavo pries menesi. Tiesiog kai pastebim, jog vaikas turi per daug, tada pasakoma buna STOP
Per ta dauguma zaislu, neberanda sau tinkancio. Mums tas padeda, kuri laika negave nauju zaislu, supranta, kad turi ir namuose daug ivairiu ir idomiu zaisliuku.
Taip ir atrandame tas ribas, kada galime duoti jau nauja zaisl, o kada dar galime ir palaukti biggrin.gif Aisku cia jau didesniems truputi vaikuciams, ne naujagimiams tas daroma biggrin.gif
Natele
Kad zaislu uzteks, teveliai nesunkiai gali nuspresti patys iki kokiu 4m., kol vaikas dar mazas ir jam ne itin svarbu, ka jis gaus Kaledoms ar gimtadieniui - sprendzia dar daugiau tevai, matydami, kas mazaji labiausiai domina. O paskui jau atsiranda ir vaiko norai - mato, ka draugai turi, domisi reklamomis, mato internete, greit susivilioja atsiradusiomis naujienomis, nes kazkas is draugu darzely ir mokykloj jau turi... Ir nebelabai tada iseina apsiriboti dovanomis tik Kaledoms ir gimtadieniui...
Nors manojo gimtadienis dekingai nutoles nuo Kaledu, vistiek neapseinam be papildomu dovanu... Nusibosta tie zirzimai koki menesi del kokio zaislo, tai sutari, kad per akcija nupirksi ir viskas... bet ir be musu pirkiniu juk ir seneliai ir draugai dar dovanu atnesa... Taip kad sekmingai auga zaislu kruvos namuose doh.gif .
O jei pasakysi, kad jau gana, tai vaikas kazin kaip jausis, kai aplinkui visi draugai tik ir giriasi naujais zaislais... O is anksto anksciau pirkdavau, kol mazas buvo. dabar is anksto tai tik koki stalo zaidima ar lego labai gera kaina radus nuperku - zinau, kad tikrai prisireiks smile.gif .
sena niekšė
nemanau kad įmanoma tai pasakyti. ar tėveliai pasakytų, kad jiems visokių daiktų jau pakaks? baldų, kompų, autodetalių?
taip ir vaikams. jiems reikia žaislų ir tiek. o jau šeimos asmeninė politika, kas kiek laiko naujus žaislus pirkti.
Cinnamona
QUOTE(sena niekšė @ 2009 12 02, 15:36)
nemanau kad įmanoma tai pasakyti. ar tėveliai pasakytų, kad jiems visokių daiktų jau pakaks? baldų, kompų, autodetalių?
taip ir vaikams. jiems reikia žaislų ir tiek. o jau šeimos asmeninė politika, kas kiek laiko naujus žaislus pirkti.
*

Iš tiesų įdomu pasiskaityti nuomones. Dabar mano kleckui tik pusė metukų, tai tas STOP kol kas turi būti sakomas mamai biggrin.gif , ne vaikui, vis norisi atrasti tą "teisingą" žaislą, kad vaikas ilgėliau užsiimtų... O vėliau, kaip matau, stop gali reikėti ne mamai, bet vaikui...
Natele
QUOTE(Cinnamona @ 2009 12 02, 22:00)
Iš tiesų įdomu pasiskaityti nuomones. Dabar mano kleckui tik pusė metukų, tai tas STOP kol kas turi būti sakomas mamai  biggrin.gif , ne vaikui, vis norisi atrasti tą "teisingą" žaislą, kad vaikas ilgėliau užsiimtų... O vėliau, kaip matau, stop gali reikėti ne mamai, bet vaikui...
*

Taip taip smile.gif . Manasis megstamiausio taip ir neturejo... Visi zaislai budavo trumpam. Nebent puodai, bliudai ir saukstai, kai valgyt gamindavau lotuliukas.gif . Paskui patiko masinos, kol apsistojo ties lego, kuriam tikrai galo ner doh.gif . Bet jei pati buciau pradzios nepadarius, t.y. nepradejus pirkt, tai kazin kas tuo megstamiausiu butu tape g.gif .
O tie pirkimai kartais buna kartais tiesiog neplanuoti... sakykim, vienas is kartu, kai ejau i darzeli pasiimt ir uzejau i naudotu parduotuvele... kaip nepirksi puses dezes lego uz 25Lt blink.gif . Paskui tiesiai i darzeli... aisku, vaikas iskart pamato doh.gif ir puolam namuose plaut su sepetukais biggrin.gif .
Rucelie
aš irgi manau kad ateina tas laikas, kai vaikas turi norus, ir tenka vistiek žaislus naujais papildyti. pas mus namuose kokius 5 kartus daugiau žaislų, nei reikėtų blush2.gif mane vyras dėl to ligone vadina blush2.gif dabar pirkti apstojom, bet vaikai jau turi norus, į kuriuos tenka atsižvelgti. be to, yra šventės, yra kitos progos - per jas vėlgi kolekcijas papildom... tokius dalykus kaip Lego ir aš pigiau radus užsiperku. atrasiu tų progų, kai pritaikysiu biggrin.gif
Noa
Koks čia gana biggrin.gif Taip kaip man kosmetikos ir skudurų negana, taip ir vaikams žaislų vis trūksta laugh.gif Taip, kaip pati sau pasakau, kad užteks, nėr pinigų, apsieisi, taip ir vaikams analogiškai - dabar nėra pinigėlių. Nu bet kai bus... rolleyes.gif biggrin.gif

Kita vertus, žaislai išaugami, arba sulūžta ir būna išmetami. Labai gerai, kitaip prie dviejų vaikų į namus nebetilptų biggrin.gif
dre
Tikriausiai,kai vaikai uzaugs ir patys zaislu nebenores lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif !
akire123
Sakau stop kai ju metosi pilni kambariai,tada isaugtus atiduodame pazistamiem maziukam,bet vistiek i vieta perkame nauu,idomesniu jam 4u.gif
Niurzga
Sutinku su ta nuomone, kad jų niekada negana, nu gi vis naujas, vis kitoks. bet reguliariai ir senus peržiūrim. Kai buvo mažesnės tai į tamsų kambarėlį žaislus suslėpdavau ir ten joms negalima būdavo eiti, tai jei koks žaislas kambaryje atsibosdavo atnešdavo man ir prašydavo apsikeisti, tai išsaugodavome pastovų žaislų kiekį kambaryje. O porą kartų per metus padarome tamsaus kambario reviziją ir išaugtus ar tikrai atsibodusius žaisliukus išdalinam, turim net kelis vaikučius kurie mielai džiaugiasi mūsų išaugtais žaisliukais.
Ingaja
Nu negaliu pasakyt STOP blush2.gif "Apsivalom" nuo zaislu ir vel perkam is naujo doh.gif lotuliukas.gif
*Lenuliuke*
Oi,dabar tikrai stop!,kambarys pilnas zaislu..ir kolkas tikrai uzteks,nes vaikas tiesiog nezino kuo griebtis.O siaip lb gerai kartais slepti dali zaislu..ir po kurio laiko parodyti vaikui,tada vel susidomi ir zaidzia.
Tiesiog visiems teveliams (ypac mamytems) buna zaislu pirkimo manija lotuliukas.gif
baikscioji
Pradejau nepirkti barskuciu,kai pradejo jais nesidometi.Nustejau pirkti muzikinius ,kaip jie pasidare neidomus.Tik va niekaip nesuprantu ,kam reikalingi pliusiniai zaislai.?Tai as apie tuos dulkiu rinktuvus.Jais maniskis niekada nesidomejo mirksiukas.gif
loretasb
QUOTE(*Lenuliuke* @ 2009 12 24, 22:57)
Oi,dabar tikrai stop!,kambarys pilnas zaislu..ir kolkas tikrai uzteks,nes vaikas tiesiog nezino kuo griebtis.O siaip lb gerai kartais slepti dali zaislu..ir po kurio laiko parodyti vaikui,tada vel susidomi ir zaidzia.
Tiesiog visiems teveliams (ypac mamytems) buna zaislu pirkimo manija lotuliukas.gif
*

taip taip, o jei dar akcijos tai oi oi oi lotuliukas.gif
sutinku, as taip pat dali paslepiu, veliau vaikui idomu, net jei randa koki barskuti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(baikscioji @ 2009 12 25, 00:26)
Pradejau nepirkti barskuciu,kai pradejo jais nesidometi.Nustejau pirkti muzikinius ,kaip jie pasidare neidomus.Tik va niekaip nesuprantu ,kam reikalingi pliusiniai zaislai.?Tai as apie tuos dulkiu rinktuvus.Jais maniskis niekada nesidomejo mirksiukas.gif
*

skirtingu vaiku yra 4u.gif
pvz.maniske nuo mazens domejosi pliusiniais zaisliukais iki siol, dbr renkam suniukus, kuriuos galima isgyti LS kioskuose smile.gif
Cinnamona
QUOTE(*Lenuliuke* @ 2009 12 24, 22:57)
*

karsta.gif nuraminot, kad ne man vienai....
jovjo
Kol buvo visai maža gan dažnai nupirkdavome vis naują žaisliuką, dažniausiai kokį barškutį, bet vėliau nusprendžiau, kad geriau brangesnį, bet kokybiškesnį ir didesnį žaislą, dar geriau, jei jis daugiafunkciškas. Šiuo metu stengiuosi žaislus dovanoti, kai būna kokia proga, šventės. Taip ir pati šiek tiek apriboju norą pirkti ir dovanoti žaislus be progos. O žaislus dažnai perku iš anksto, ypač kai yra akcijos, nes susitaupo tikrai daug. Manu, kai paaugs, jau reik kartu rinktis žaisliukus, o kol kas dar pasitiki dukrytė tėvelių skoniu mirksiukas.gif
Gelmante
turbut zaislu niekada negana, man patinka nupirkt geru firmu, gerus, kokybiskus zaislus, daznai kiperku tik padevetus, bet uztat turim labai ivairiu, neriboju zaislu kiekio
egllute
Ieskau geru zaislu, t.y. ne tik geros firmos, bet ir turinciu geru atsiliepimu, visus pirktus zaislus mazylis labai megsta o vat skolinti ne visi tokie mieli ir naudojami. As dazniausiai perku i ateiti mirksiukas.gif
Loretutttia
Nu taip... Ir man buvo užėjusi pirkimo manija... Kol vyras nepasakė nepradėjo stabdyt... Abu su vyru labai daug dirbame... Tad vaikutis dažnai leidžia laiką pas senelius... Dėl viso to negerai jaučiamės... Bet kolkas nieko pakeist negalime...Tai va, kad vaikutis būtų laimingesnis ir perkame žaisliukus...
Tomawru
uoj man tai jau blogai del tu zaislu, visiskas pirkimo apsedimas, manija:)sakau gal viesas prisipazinimas forume pades atsitoketi:)pas mus zaislu... trim vaikam uztektu blush2.gif
nuar
Pilnai užtektų ir mažesnio žaislų kiekio. Bet vis jie kažkokiu mistiniu būdu atkeliauja į namus rolleyes.gif
Nala24
Neusiduriau su beda. Jau nuo metuku,pirkom zaislus tik esant progai. Gerai pagalvoje,ko ji nori,kad nudziugint. Aiskinom ir vaikui,kad visu ziaslu neimanoma tureti,o kai db jau 4m turinti pasako,o mano drauge turi ta ir ana,ramiai jai pasakau,ji turi toki zaisla,o tu kitoki. Tuom viskas baigiasi. Vyresneles zaislai liko ir maziukei. Aisku kol kas ji naudoja tik barskucius,lavinimo kilimeli ir pan. Bet manau,kad tu zaislu atsianda gi ne del vaiko kaltes smile.gif
lina-linutia
man atrodo, kad ju niekada nepakaks biggrin.gif , nesvarbu, kad tuoj vietos kambary nebebus lotuliukas.gif
D.E*V.A
QUOTE(lina-linutia @ 2011 09 24, 16:57)
man atrodo, kad ju niekada nepakaks biggrin.gif , nesvarbu, kad tuoj vietos kambary nebebus lotuliukas.gif
*

biggrin.gif thumbup.gif mašinų,mašinyčių,mašinėlių doh.gif ....ir galo nėra,nes vis atnaujinama,po "avarijų",galas ateis kai suaugs ir nesidomės,o dabar tegul irnesakyk.gif

dukrai buvo tas pats kol nesuaugo,nebereikia nei barbių,nei beibybornų nei dar visokių "fintikliūškų" biggrin.gif
LaimingaRita
Kazkoks siaubas su tais zaislais..visuose kampuose prideliota. Jau dedu i palepe, ten pora dideliu deziu yra. Dabar vel gimtadienis arteja, vel gaus zaisliuku lotuliukas.gif sauni tema. Siandien mano darbas-perrinkti zaislus, suluzusius ismesti, o gerus - graziai susideliot. Gal atrasim ka nors pamirsto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(baikscioji @ 2009 12 25, 01:26)
*

O musiskis turi kelis mazucius meskucius, megsta juos paguldyt i lova salia tevelio, leidzia jiems pasibuciuot smile.gif bet dydis ju gal 15 cm., didesniu kazkaip nemegsta smile.gif
Bruknelyte
Kaip gerai, kad mes nesusiduriam su problema, kad zaislu per daug- paprasciausia tiek neturim rolleyes.gif
Jovani
QUOTE(Cinnamona @ 2009 12 02, 13:32)
Sveiki. Ieškojau panašios temos, bet neaptikau, tad sukūriau. Gal, mieli tėveliai, pasidalinsite patirtimi - kaip nusprendžiate, kad konkrečiam amžiaus tarpsniui žaisliukų užteks? Pvz., vaikas turi keletą barškučių ir - viskas, sakote daugiau nebepirksiu. Turi keletą lavinamųjų žaislų, keletą medinukų - ir stop, viskas, gana... Kaip surandate tą ribą? Ar perkate neribodami? O gal perkate "į ateitį"?
*

aš, matyt, būsiu iš tų kiek kvanktelėjusių mamų, kurioms vis negana, man kažkaip vis norisi bent jau kažkokiu menku žaisliuku savo mažiukę palepinti, tad jau kai nueiname į kokį prekybcentrį visgi kažką visada prigriebiu ir pupai. tačiau didesnius ir brangesnius žaislus visuomet perku gerai apgalvojusi ir paskaičiavusi, tikrai neapkraunu namų griozdiškais žaislais, tiesiog kiekvienam amžiaus tarpsniui išsirenkame po porą didesnių lavinamųjų žaislų ir to pilnai pakanka. Vėliau parduodame, tiesiog nelabai mėgstu sandėliuoti schmoll.gif
Žaidėja
Ir as nesakau stop zaislams. Nors esu skaicius, kad negerai didele zaislu gausa.
Kita vertus juk jis iskart su visais ir nezaidzia. p[asiima viena, numeta- tada kita ima.
O yra ir labai mlimu, daznai zaidziamu zaislu. Tai kaip tokius mylimus surast, jei nepirksi doh.gif biggrin.gif
Be to, vaikai greit auga ir zaislu rusys vis skiriasi.
(Nors mano beveik dvimetukas dar kartais megsta is dezes ir barskucius issitraukti biggrin.gif ).
Morfija
QUOTE(dre @ 2009 12 04, 14:52)
Tikriausiai,kai vaikai uzaugs ir patys zaislu nebenores  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif !
*

va va - pritariu, nes as tai vis po kelis maisus i rusi tempiu, bet nauju vis tiek pilni namai atsiranda doh.gif
lina13
ir mes nemokam pasakyti stop jau atrodo prasivalom kad maziau butų,irvel naujų prisiperkam kad nebera ir vietos namuose per juos bet reikia vis naujų ir naujų,tikiuosi kai pauks pats nuspres kokie jam reikalingi o dabar lai pasidziaugia jais
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.