bonduelle
2009 12 11, 18:00
aš nieko neagituoju, tik dalinuosi patirtimi. man tik plaukai šiaušias kai paskaitau kaip mamkos leidžia vaikams karščiuot iki 39-40 po 4 paras, kai vaistais niekaip nenumuša ilgiau nei 2 valandoms. tai kiek tie vaikeliai suryja paracetamolių ir ibufenų per tas kelias paras????? iš kur toks naivus įsitikinimas, kad vaistai nuo temp nekenkia. tokiom dozėm jie tikrai nepradžiugina nei kepenų, nei inkstų, nei virškinamojo trakto. aš pasirinkau lengvesnį gydymo kelią. nu ir kažkaip nesigailiu.  [/quote] Saunuole! As pritariu 100%,aisku kiekvienas turi savo nuomone,bet tas vaiku kankinimas!!Gerai,jei dar su paracetamoliu ir ibufenu.Bet niekaip negaliu suprasti kad tevai leidzia karsciuoti vaikui keleta dienu ir gydymas- tik arbateles,vit C ir t.t.Bet suptantama jei iki 38 tempa organizmas pats kovoja ,bet kaip pakila 39-40 tai tai be vaistu niekaip neapseiti!Maziems vaikams gali prasideti net traukuliai!
Na dabar ožkų gripo laukime ir panikuokime
Na bet ožkų gripu galima užsikrėsti tik nuo ožkų...žmogus žmogui neperduoda:mmm ...Kol kas...
etynsur
2009 12 13, 22:24
QUOTE(Liwita @ 2009 12 11, 22:10) Na dabar ožkų gripo laukime ir panikuokime  Apsurdas...
Pasidalinsiu ir as savo patirtim. Pirmas is artimuju rato susirgo paauglys vyro brolis. Dar ryte su mano vyresneliu ejo i mokykla, o vakare uzkilo temperatura. Persirgo, kaip eiliniu gripu, gulimas rezimas, daug arbatu ir tt. Po 3 dienu nuo paskutinio kontakto pozymiai atsirado mano vaikui. Dar is vakaro skundesi, kad kojas skauda. O as pamaniau, kad del augimo  Kai ryte atsikele su 38.6, supratau, kad is vakaro kaulus lauze. Pirmas 2 ligos paras vaikas karsciavo iki 38.6-38.8. Silpnumas, akiu ir galvos skausmas, asarojimas. Jokiu kitu pozymiu. Temperatura musem Ibuprofenu. Uztekdavo mazdaug 6 val. Tada savijauta zenkliai pageredavo. Pasibaigus vaistu poveikiui temperatura vel kildavo. Gere labai labai daug naturaliu arbatu, vitaminas C, i nosi Immuvash. Dar iki ligos duodavau profilaktines dozes Aflubin, tai susirgus duodavau tu lasiuku 6 kart per diena. Paskui 3 paras tempe laikesi 37.5. Stabiliai, maniau, kad termometras sugedo. Atsirado sloga, sausas kosulys. Nuo jo skyre ACC. Krutine tepem Rezorban. Po 5 paru nuo susirgimo temperatura nebekilo. Atsikele is lovos. Dabar toliau stirpinam organizma, nes kaip bebutu nualino liga vaika. Cia sutapimas ar ne, po 3 paru susirgus vyresniam vaikui, uzkilo temperatura mazajam, kuriam dar ner 2m. Jis jau kokias 5 dienas buvo su slogyte, bet man rodesi reikalai ejo geryn, tiesiog buvo anksciau prisales kojytes. Kai nuvezem pas gydytoja, vaikas karsciavo. Rado letini ausu uzdegima nuo slogos ir karkalu bronchuose. Nuo gripo paskyre Tamiflu, nes vaikas turi polinki i obstrukcini bronchita. O gripas butent ir kerta i kvepavimo sistema. Negana to bakteriniui virsutiniu kvepavimo taku uzdegimui gydyt skyre ir antibiotikus. Aisku gaila buvo, kad tiek daug chemijos teko duot. Bet pasveiko greiciau ir lengviau nei vyresnis gydytas "naturaliai". Bet su gydytoja zinodamos vaiko silpna vieta, nerizikavom ir nelaukem komplikaciju. Nuo Tamiflu neveme, vienintelis salutinis poveikis, kad pabere veiduka. Bet tai nieko keisto..... isigydysim.... Aisku prisinervavau ta savaite be proto. Su arbatom nakti laksciau... nemiegojus, isvargus, save pamirsus...tai rezultate ir prie manes kibo kazkokia zaraza. bet temperatura apie 37.5 o vis tiek kaulus lauze, silpnumas. Buvo kosulys, giliai is krutines, toks sunkus. Gerkle perstejo. Bet arbatom, arbatom isveikem. Kazkur per 3 dienas pasveikau. Tik nezinau ar perpute per langus, kai vedinau kambarius, ar ir man kiauliu gripas, tik lengva forma buvo.
_Draugė_
2009 12 15, 20:15
Na, mano šeimynoje taip pat siautėjo gripas. Ačiū Dievui, kad sirgome gana lengvai ir ačiū Dievui, kad be komplikacijų. O sirgome ilgai, tiksliau vienas po kito
Daznai cia skaitydavau, nes kaip ir visoms mamoms buvo labai neramu del to naujo gripo, ir vis stebedavausi mamu drasa, kai jos auksta temperatura pacios numusineja namie ir laukia, kas toliau bus. Mano 11 men. maziukui staiga uzkilo 38,5, o po puses paros jau ir 40  Nieko nelaukdami vaziavom i ligonine. Ir pasirodo gerai padarem, nes dar nepraejus parai po susirgimo jau buvo prasidejusi bakterine komplikacija  Bijau ir pagalvot, kaip butu buve, jei ta temperatura buciau ir toliau numusinejusi namie  Aciu D, medikams ir vaistukams, kad gana greitai maziukas pasveiko  Ir zinokit tuo metu, kai vaikui buvo 40, tikrai negalvojau apie tai, kad antibiotikai yra blogis, ar kad geriau gripu persirgti be tamiflu Bukit visi sveiki
Karina123
2009 12 17, 18:16
vioringa
2009 12 18, 01:08
O mes labai sunkiai sirgom  Iš pradžių aš pati, po to paauglys sūnus, o vėliau ir metukų neturinti dukrytė. Apie ligos simptomus jau nebesikartosiu, tik pridursiu, buvo toks kaulų laužymas, kad po kelias valandas naktim iš skausmo miegot negalėdavau..Jau pirmą parą sukilus virš 39 temperatūrai pasiskambinau savo šeimos gydytojai ir ji rekomendavo nusipirkt Relenza, išrašė receptą..man buvo taip blogai, kad vyras tuoj pat ir nupirko..Pavartojus tris paras pradėjo gerėti, pakilau ant kojų, juk reikia mažiuke rūpintis, vyras dirba..O čia tuoj pat susirgo mano sūnus, jis turi latentinę tuberkuliozės formą, tad abejonių dėl vaistų taip pat nekilo, atidaviau savo 2 dozes, kai susirgo mažiukė, pirkau tamiflu..žodžiu nors ir labai sunkiai, bet vaikai pasveiko, o vat man kuo toliau tuo prasčiau darėsi..sutino kairės pusės žandikaulis, dantenos, pradėjo dusint  , ne juokais išsigandau, nuvežė vyras pas gydytojus, peršvietė plaučius - bronchitas, teko dar 10 dienų ospamox gerti..Nežinau ar sutapimas, bet galvoju, kad gal man taip kabinosi, kad nepabaigiau vaistų kurso iki galo suvartot, bet tada atrodė jau geriau jaučiuos, o čia staigiai vaikas apsirgo, taip su sveikata problemų turi, tai pasidalinom.. Džiaugiuosi už tas kurios sunkiai nesirgo, ar nesirgo visai, ir linkiu nesusirgti niekad
Mano didysis 5,5 m jau serga  VAkar vakare, grįžus iš darželio, tempa staigiai užkilo iki 39. Sudaviau PAnadol Baby ir nuėjo miegot, atrodo tempa tam kartui nukrito. 4 ryto tempa jau 39,6 - vėl Panadolis, vėsinantys kompresai, ryte atsikėlė su 38,6. Skambinu gydytojai, ką daryt, tai sako, duokit Ibuprofeną, jis tipo, 12 val. veikia, bet internente paskaitinėjau anotacinį lapelį, ten nieko nerašo apie tokį ilgą veikimą. DAugiau jokių simptomų, apart silpnumo nuo tempos. KAi užklausiau gydytojos apie kiaulių gripą, tai mane išjuokė, sako "ponia, epidemija jau baigės". Tipo, suprask, kad jei per telika kažkoks geodezininkas pasakė, kad viskas, baigiam epidemiją, tai jau niekas ir nebeserga. Sėdžiu pikta, ir laukiu, nukris vaistų sudavus tempa ar ne...Ot daktarai, pasakytų koks ožys, kad vėžio Lietuvoj nebėr, tai ir tikėtų, nu absurdas visiškas Per daug dar nepergyvenu, nes mano didžiajam jei jau tempa kyla, tai mažiau nei 38,5 niekad nebūna. Nors naktį 39,6 jau ir maniškiui per daug.
Negeras
2009 12 19, 16:23
Sveiko mamos ir mamytes, esu jaunas tevelis ir ziauriai pergyvenu del savo mazojo berniuko (jam 11menesiu). Vakar velai vakare sukilo temp, viduriavo, issikvietem greitaja, naktis ligonineje, eme kraujo, vaikui sokas  bijo dabar net termometro, nesenai matavo tai 38.6, daktarai nieko nesako, nesuprasi tai virusas ar gripas, vaikui dar skauda gerkle. Zoziu gulekit ligoninej ir laukit nezinia ko
Karina123
2009 12 19, 18:47
QUOTE(a79 @ 2009 12 19, 13:26) Mano didysis 5,5 m jau serga  VAkar vakare, grįžus iš darželio, tempa staigiai užkilo iki 39. Sudaviau PAnadol Baby ir nuėjo miegot, atrodo tempa tam kartui nukrito. 4 ryto tempa jau 39,6 - vėl Panadolis, vėsinantys kompresai, ryte atsikėlė su 38,6. Skambinu gydytojai, ką daryt, tai sako, duokit Ibuprofeną, jis tipo, 12 val. veikia, bet internente paskaitinėjau anotacinį lapelį, ten nieko nerašo apie tokį ilgą veikimą. DAugiau jokių simptomų, apart silpnumo nuo tempos. KAi užklausiau gydytojos apie kiaulių gripą, tai mane išjuokė, sako "ponia, epidemija jau baigės". Tipo, suprask, kad jei per telika kažkoks geodezininkas pasakė, kad viskas, baigiam epidemiją, tai jau niekas ir nebeserga. Sėdžiu pikta, ir laukiu, nukris vaistų sudavus tempa ar ne...Ot daktarai, pasakytų koks ožys, kad vėžio Lietuvoj nebėr, tai ir tikėtų, nu absurdas visiškas Per daug dar nepergyvenu, nes mano didžiajam jei jau tempa kyla, tai mažiau nei 38,5 niekad nebūna. Nors naktį 39,6 jau ir maniškiui per daug. mums taip buvo, bet eb antibiotiku niekaip neejo numušti temperatūros
Negeras
2009 12 20, 10:21
Nakty vaikui buvo jau 39.2, visas dege, vl viduriavo  antra para gulime ligoninej daktarai nieko nesako, duoda paprasciausio paracetamolio zvakute kuri buna veiksiminga tik 2 val, nekenciu blet tu sundaktrariu jie niekados niekuom nesugeba padeti, sedi ziuri ir laukiu kol vaikas dar labiau prades sirgti !!! Gal zinote kokius nors, vaistu ar budu kaip 11men vaikui numusti temperatura??
grazina37
2009 12 20, 10:51
QUOTE(Negeras @ 2009 12 20, 10:21) Nakty vaikui buvo jau 39.2, visas dege, vl viduriavo  antra para gulime ligoninej daktarai nieko nesako, duoda paprasciausio paracetamolio zvakute kuri buna veiksiminga tik 2 val, nekenciu blet tu sundaktrariu jie niekados niekuom nesugeba padeti, sedi ziuri ir laukiu kol vaikas dar labiau prades sirgti !!! Gal zinote kokius nors, vaistu ar budu kaip 11men vaikui numusti temperatura?? jei gulite ligonineje nelabai galima savais metodais gydyti,nepergyvenk del temperaturos ,organizmas kovoja su virusu  ,zinoma geriau ei duotu sirupa o ne zvakute ,jei vaikutis viduriuoja gali buti virusas ,labai nesinervuok jei bukle bloges daktarai turetu matyti ir skirs kitoki gydyma
Juracius
2009 12 20, 12:17
QUOTE(Negeras @ 2009 12 20, 10:21) Nakty vaikui buvo jau 39.2, visas dege, vl viduriavo  antra para gulime ligoninej daktarai nieko nesako, duoda paprasciausio paracetamolio zvakute kuri buna veiksiminga tik 2 val, nekenciu blet tu sundaktrariu jie niekados niekuom nesugeba padeti, sedi ziuri ir laukiu kol vaikas dar labiau prades sirgti !!! Gal zinote kokius nors, vaistu ar budu kaip 11men vaikui numusti temperatura?? Ar smarkiai viduriuoja, o gal dar ir vemia???? Gla jums cia koks Rotas ar jo atmaina. Jei viduriuoja duokit kuo daugiau skysciu,tik daznai ir po nedaug, bet manyciau ligoninej turi matyti kas per liga.  sveikit
Negeras
2009 12 20, 13:32
Sunku nesinervuoti... nesenai daktarai eme kraujo ir slapimo tyrimus, tai gal suzinosim ka nors, vaikutis toks issigandes, kad net bijo praustis  jau nekalbu apie termometra ir adatas ..
Juracius
2009 12 20, 14:08
vaikutis jusu nerima irgi jaucia, pabandykit save nuraminti, pamatysi ir vaikutis bus raesnis.
grazina37
2009 12 20, 15:29
QUOTE(Negeras @ 2009 12 20, 13:32) Sunku nesinervuoti... nesenai daktarai eme kraujo ir slapimo tyrimus, tai gal suzinosim ka nors, vaikutis toks issigandes, kad net bijo praustis  jau nekalbu apie termometra ir adatas .. zinok visiems vaikuciams buna baisu kai juos svetimos tetos skriaudzia ,zinau kaip sunku ziureti vaika serganti ,bet gi ne vienas neuzaugo nesirges ,manau pasitikek daktarais jie tikrai pades issiaiskinti negalavima
Lazdinija
2009 12 20, 16:56
QUOTE(Negeras @ 2009 12 20, 11:21) Nakty vaikui buvo jau 39.2, visas dege, vl viduriavo  antra para gulime ligoninej daktarai nieko nesako, duoda paprasciausio paracetamolio zvakute kuri buna veiksiminga tik 2 val, nekenciu blet tu sundaktrariu jie niekados niekuom nesugeba padeti, sedi ziuri ir laukiu kol vaikas dar labiau prades sirgti !!! Gal zinote kokius nors, vaistu ar budu kaip 11men vaikui numusti temperatura?? O is kokio jus miesto, kad sakot sundaktariai?? mums ir teko susidurt su tokiais, kad kitaip pavadinti neisejo ir beje vaiku reanimacijoj.
Šiandien 6 para baigiasi, kai mano didysis vaargsta su aukšta tempa, nebelaukiu kol kils aukščiau 38,2...duodu nuo temperatūros vaistų. Buvom pas savo gyd piramdeinį, kraujas "nieko" nerodo, apart daktarės, išskyrus tai, kad skysčių trūksta. Nebežinau ką daryt, jau išstudijavau Tamiflu informacinį lapelį, laukiu ryto, kad vėl daktarus atakuot, ir manau, kad duosiu Tamiflu, nes jau galva nebeišneša kaip elgtis, o ir akis į akį, ir telefonu daktarai arbatytėm gydytis siūlo. Vaikui tempa nukrenta, kol vaistai veikia, jei su buprofenu, tai beveik 6 val, su panadoliu bevek 4. Tiesa, pusvalandžio, tempai nukritus, žmogutis sveikas ir gyvas....vaistų veikimui einant į galą, prasideda šaltkrėtis, silpnumas. Atrodo, kad nosyte užgulta, daugiau niekuom nesiskundžia, keletą kartų sukodėjo, bet taip ir nespėjau suprast, ar čia sausai, ar čia atsikosėjo. Pirmą parą dar skundėsi, kad akis skauda  Paranoja prasideda. Kiek laiko galima alint organizmą tais karščiavimą mušančiais vaistais, kai jau šešta para, o pabaigos nematyt. Tiesa, parodykit kur jūs įskaitėt, akd Tamiflu veiksmingas tik pirmas 2 paras? Perskaičiau visus variantus inforamcinių lapelių ir prie kapsulių, ir prie suspensijos, bet niekur nėra tokios info. Ar čia taip iš nuogirdų visos apie TAmiflu veikimą pasakojat? Nereik pamąstymų, noriu gaut nuorodą, kur tai parašyta. VAISTŲ LAPELYJE KALBA APIE JOKIAS 2 PARAS NEINA.
QUOTE(a79 @ 2009 12 23, 04:49) Tiesa, parodykit kur jūs įskaitėt, akd Tamiflu veiksmingas tik pirmas 2 paras? Perskaičiau visus variantus inforamcinių lapelių ir prie kapsulių, ir prie suspensijos, bet niekur nėra tokios info. Ar čia taip iš nuogirdų visos apie TAmiflu veikimą pasakojat? Nereik pamąstymų, noriu gaut nuorodą, kur tai parašyta. VAISTŲ LAPELYJE KALBA APIE JOKIAS 2 PARAS NEINA. http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/E...ined-h402lt.pdfčia išversta automatiniu vertimu iš anglų k. http://translate.google.lt/translate?hl=lt...miflu%26hl%3Dlt
raimuxe
2009 12 27, 16:14
QUOTE(Negeras @ 2009 12 20, 10:21) Nakty vaikui buvo jau 39.2, visas dege, vl viduriavo  antra para gulime ligoninej daktarai nieko nesako, duoda paprasciausio paracetamolio zvakute kuri buna veiksiminga tik 2 val, nekenciu blet tu sundaktrariu jie niekados niekuom nesugeba padeti, sedi ziuri ir laukiu kol vaikas dar labiau prades sirgti !!! Gal zinote kokius nors, vaistu ar budu kaip 11men vaikui numusti temperatura?? Jei vaikas viduriuojantis, tai žvakutės nuo temperatūros netinka
skruzdeda
2009 12 27, 18:40
sveiki. nezinau kas man darosi, bet gal speju, kad kiauliu gripas. Pries 1.5 savaites nakti pakilo temperatura 37.3. Paskui nukrito ir dvi paras nebuvo. Po dvieju paru vel tas pats. Paskui vel dvi paras nebuvo. Po dvieju paru 38. Vel dvi paras nieko. Nuejau pas gydytoja visi tyrimai geri, padare plauciu nuotrauka, - sako tu sveika. Kita diena man jau 40. Per para numusiau temperatura ir jos nera. Man visiskai nieko neskauda, tik galva. Bet visas dienas kai tik prasidejo tos temperaturos jauciausi arba blogai arba labai blogai. Nakti kojose salcio jausmas, viso kuno prakaitavimas, ypac nakti, dabar po 40 temp. jis dar lbiau sustiprejo. Salcio jausmas niekur nedingo, galvos skausmas, silpnumas. Norisi gulti, bet negaliu uzmigti. Dabar temepratura normali. Anksciau irgi esu sirgusi paprastu gripu, tai pozymiai buvo ne visai tokie, bet esme ta, kad visiskai nieko neskaudejo (nei gerkles, nei kosejau), o buvo labai auksta temperatura. Tik vat kad jinai is karto sukilo ir paskui pamazu nukrito, o dabar kazkokia nesamone. Bet keisciausia yra tai kad mano vaikai dar nuo manes neuzsikrete. Budavo mazoji tai serga is karto kai kazkas kitas suserga, dabar jau beveik 2 savaites nuo mano negalavimu pradzios. Aisku, Aciu Dievui, bet labai labai bijau ir del saves ir del vaiku. Papildyta:QUOTE(Negeras @ 2009 12 19, 16:23) Sveiko mamos ir mamytes, esu jaunas tevelis ir ziauriai pergyvenu del savo mazojo berniuko (jam 11menesiu). Vakar velai vakare sukilo temp, viduriavo, issikvietem greitaja, naktis ligonineje, eme kraujo, vaikui sokas  bijo dabar net termometro, nesenai matavo tai 38.6, daktarai nieko nesako, nesuprasi tai virusas ar gripas, vaikui dar skauda gerkle. Zoziu gulekit ligoninej ir laukit nezinia ko  Nieko nepadarysi, taip jau yra. Kai mano vaikas susirgo po rota viruso, as labai issigandau, sakau gal mums i ligonine vaziuoti. Pasiskambinau i ligonine, tai man tiesiog pasake, kad kol vaikui temepratura ir nezinia, kas jam yra gydytojai tik duoda vaistu nuo temperaturos ir laukia kol liga parodys savo veida. Atsiras kazkokie kiti pozymiai. Tai sake ta pati gali daryti ir namie. O kad kraujuka padare, tai, taip ir reikejo. Juk kaip kitaip nustatys uzdegima, reikia antibijotiku, ar nereikia. Viduriavimo pirmasias kelias paras irgi gali negydyti, jeigu bukle nera kritiska. Laikoma, kad tokiu budu organizmas isvalo virusus. Jeigu sustabdysi viduriavima, tai ilgiau uztruks virusu sunaikinimas ir vaikas ilgiau sirgs. Bet as suprantu jumis. labai bijau del savo taip pat 11 menesiu dukrytes. Siaubingai sunku butu su tokio amziaus vaiku ligonineje. Visur jau tokiam vaikui reikia nueiti, viska paziureti, viska supranta, ko bijoti ir pan. Kai mes buvome 7 menesiu irgi gulejome ligonineje, tai 3 paras po 12 valandu vaikas buvo prijungtas prie laselines. Na tuomet ji dar nebuvo tokia judri. O dabar tai net nezinau... Bijau pagalvoti.
skruzdeda
2010 01 08, 20:10
Jau daugiau negu trys savaites nuo ligos pradzios, bet man vis dar neiprastai sala kojos, o vakarais daznai nors ne visada buna 36.9. Man tai neiprasta temperatura. Siandien pirma diena su mazike isejau i lauka. Vis dar nezinau, kas man buvo, niekas ir netyre, bet galejo buti ir kiauliu gripas, nes ta diena kai prasidejo vyras kaip tik buvo sunaus buvusiam darzelyje, kur siaute tas kiauliu gripas. Man nieko neskaudejo ir dabar neskauda, bet ta man neiprastai didoka temperatura ir salancios kojos vakarais is proto mane varo. Na tikiuosi palaipsniui susitvarkys. Tiesa viena nakti labai lauze koju kaulus. Bet gydytoja sako galejo buti, kad nuo kalio trukumo skaudejo raumenis. Na ka cia besupaisysi. Svarbu, kad jau geriau, vis dar bijau kad vaikai nesusirgtu. Jeigu tai buvo kiauliu gripas, tai visgi nepasakyciau, kad lengva liga. Ypac sudetinga kai kaledu pirma diena, jokie gydytojai nedirba, nera kieno paklausti ir su kuo pasitarti. Kai po svenciu paskambinau gydytojai, kad gal israsytu Tamiflu, tai supratau jos neigiama nuomone apie tuos vaistus. Sako gulek ir toliau gerk liepziedziu ir sermukniu arbatytes ir valgyk vitamina C. Sako tas Tamiflu gali daugiau zalos pridaryti tau ir kudikiui (dar maitinu) negu gripas. Ai, dar tiesa kazkaip trecia diena po temperaturos labai smarkiai pagerejo kai pageriau sidabrinio vandens. Tipo jis turetu uzmusineti virusus. Bet ketvirta diena vel blogiau jauciausi, nors gal tas pagerejimas ir buvo sutapimas.
Sekmes visiems sergantiems ir sveikstantiems.
pliushine
2010 01 15, 22:54
gal visdelto pasidarykite issamesnius tyrimus kraujo, slapimo, gal jums kas su tuo negerai???? taip temperatura sokineja prie slapimo taku infekcijos, bent jau mums taip buvo
skruzdeda
2010 01 17, 22:34
QUOTE(pliushine @ 2010 01 15, 22:54) gal visdelto pasidarykite issamesnius tyrimus kraujo, slapimo, gal jums kas su tuo negerai???? taip temperatura sokineja prie slapimo taku infekcijos, bent jau mums taip buvo dariausi, viskas buvo gerai.
QUOTE(skruzdeda @ 2010 01 08, 21:10) Ai, dar tiesa kazkaip trecia diena po temperaturos labai smarkiai pagerejo kai pageriau sidabrinio vandens. Tipo jis turetu uzmusineti virusus. Bet ketvirta diena vel blogiau jauciausi, nors gal tas pagerejimas ir buvo sutapimas. Sekmes visiems sergantiems ir sveikstantiems. Kas per vanduo ir kur jo gaunat?
skruzdeda
2010 01 25, 21:48
nu yra toks koralu klubas turi ir svetaine. Kazkodel to sidabrinio vandens toje svetaineje nera. Siver MAX vadinasi. Nu siaip tai neispasakytai brangus. Man rodosi per brangus daiktas. As is ten pirkau, bet gal kitos firmos turi... Kazkur skaiciau, kad vos ne galima pasidaryti paciam toki vandeni, bet reikia kazkokio prietaiso, kuris jonizuoja. Bet visgi ne kliauliu gripu sirgau, o Gripo B virusu. Ir vis dar iki galo nera gerai. Jau buvo normaliau, bet ilgiau lauke pabuvau ir vel nebutai kojos pradejo salti.
jurrrge
2010 01 27, 10:22
o as pasimetus del skiepo  sirgom mes visi, kas su aukstom temperaturom, kas su mazesnem, bet visi. lauze kaulus, kosulys buvo stiprus, nu zo... Bet kadangi nieks tyrimu nedare, tai va idomu ar tikslinga skiepytis, o jei mes jau persirgom o kai musu patys maziausieji sukarsciuoja,tai dar nepanikuokim. Mano mazajai bent kelis kartus buvo tridiene siltine. Gydytojai kazkodel irgi mate ir raudona gerklyte ir slogyte, nors istikro tai buvo siltine ir tikrai be jokios slogos. Suprantu, kaip sunku nepanikuot. Kai as sirgau, po triju dienu, ryte mazoji atsibudo su auksta temperatura, verkiau krokodilo asarom, nes buvo akivaizdu, kad uzsikrete nuo manes. Bet kita diena mazyle pasveiko. Gydytoja sako, kad kiekvienas organizmas reaguoja kitaip. Sekmes visiems ir nesirkit
QUOTE(jurrrge @ 2010 01 27, 10:22) o kai musu patys maziausieji sukarsciuoja,tai dar nepanikuokim. Mano mazajai bent kelis kartus buvo tridiene siltine. Gydytojai kazkodel irgi mate ir raudona gerklyte ir slogyte, nors istikro tai buvo siltine ir tikrai be jokios slogos. Suprantu, kaip sunku nepanikuot. Kai as sirgau, po triju dienu, ryte mazoji atsibudo su auksta temperatura, verkiau krokodilo asarom, nes buvo akivaizdu, kad uzsikrete nuo manes. Bet kita diena mazyle pasveiko. Gydytoja sako, kad kiekvienas organizmas reaguoja kitaip. Sekmes visiems ir nesirkit  kad lyg tokios ligos nėra  gal tridienė karštinė?
QUOTE(jurrrge @ 2010 01 27, 10:22) 1.o as pasimetus del skiepo  sirgom mes visi, kas su aukstom temperaturom, kas su mazesnem, bet visi. lauze kaulus, kosulys buvo stiprus, nu zo... Bet kadangi nieks tyrimu nedare, tai va idomu ar tikslinga skiepytis, o jei mes jau persirgom 2.o kai musu patys maziausieji sukarsciuoja,tai dar nepanikuokim. Mano mazajai bent kelis kartus buvo tridiene siltine. 1. Musu seima, isskyrus maziuka, kuriam buvo 40 ir gulejom ligoninej, prasirgom be temperaturos. Tik kaulus palauze ir kosulys gana stiprus buvo prikibes. Bet dabar skiepytis tikslo jau tikrai nebematau 2. Tridiene karstine man regis sergama tik 1 karta
QUOTE(Ruti @ 2010 01 29, 21:48) 2. Tridiene karstine man regis sergama tik 1 karta  Keils kartus ja galima sirgti,aš gyd klausiau. Sulėlėjai ,virusai kaskart skirtingi.
|
|