Gera-mama
2009 12 04, 13:32
Sveikos, jei sveikos, jei ne, tai sveikatos jums Mes su dukryte, atrodo, jau persirgom, man tai visai nieko baisaus, o dukrytei temperatūra, kosulys, sloga, o baisiausia 4 naktis dusulio priepuoliai,pirmą naktį jau buvom pasiruošę į ligoninę važiuot, bet dukrytė labai bijo ligoninių, o nuraminus, kad nevažiuosim praėjo ir dusimas, kitas naktis jau kažkaip ramiau ir mes ir ji tuos dusuliukus iškentėm. Neapsiėjom be antibiotikų, bet šiandien jau paskutinė dienelė geriam (tikiuosi). Tiesa, kosuliukui palengvint be vaistukų mums labai padėjo kaitinimas bulvėm, anksčiau druska kaitindavau, bet išbandžiau bulves ir jos tikrai DAUG ilgiau šilumą išlaiko. Sveikit visi ligoniukai
Karina123
2009 12 04, 14:29
QUOTE(baibai @ 2009 12 03, 23:56) Sveiki, skaitau čia ir šiurpas ima, kokioj dabar mes visi situacijoj. Bet norėčiau paklausti, ar kam taip nebuvo, kaip mano šeimynai. Jau bus penkta para, kaip nežinia kuom sergu aš, ketvirta vyresnioji dukra ir atrodo, kad mažoji dukrytė taip pat , nes neįmanoma pamatoti temp. tik kai užmiega naktį, o tada temp. nėra. Aš kiekvieną vakarą, jaučiuosi taip, kaip pradėčiau sirgti gripu ir jau penkta para. Skauda nugara, pradeda perštėti gerklę, pasidaro silpna, krenta spaudimas ir tep. kyla tik iki 37, ryte atrodo vėl viskas gerai, o po pietų vėl daromės ligoniai. Nekostim nečiaudim , gal tik pora kart kai prasideda tie simptomai. geriam gripolio(žolelių) arbatas, daug česnako, citrinos ir t.t. ,paracetamolio negeriam. Mažoji aišku tik citrina palaižo ir arbatos išgeria . Vyras komandiruotėj, skambinomės gyd. klausinėja ar nekostim, kokia tem.,ir nieko konkrečiai pasakyt negali, nes lyg ir netelpam į gripu serg. standartus. dar kartais atrodo papykina truputį, galvos viena pusę paskauda. man ir vyresnei dukrai tas pats. Į veidus pažiūrėjus, tai vakare raudonai mėlynos pasidarom, o naktį ir ryte viskas gerai. nebežinau, kas čia ir galėtų būti, ar kam taip buvo. Esam sirgę gripu ir rota virusu, jausmas panašus į gripo, bet nėra aukštos tem. man jau penkta para. Bijau dėl mažosios, nes gyd. sako atvest parodyt į klinika, o ten marios sergančių ištikrųjų, tai nežinau ka ir daryt, ka rodyt, nes iš pažiūros vaikas sveikas, tik diena atrodo kaktytė karštoka, o nekosti. na nežinau, gal kas taip sirgot, gal kam taip buvo ir kokia buvo diagnozė. ????Atsiprašau, kad išsiplėčiau   geras, man lygiai tas pats  tik dar priedo aš nesčia, tai vat labai baiminosi
Kasandra
2009 12 04, 16:32
nelabai randu ankstesnes temeles, tai sorry, jei pasikartosiu... Nezinia ar sis baisus gripas atejo ir i musu namus. Uzvakar vakare mano dukrai ( 10 metu) pradejo skaudeti galva, vakar pakilo temparetura 37,6 - galvos skausmai, pilvo skausmai, sausas kosulys ( skausmo stiprumo nelabai galiu ivertinti, nes toks amzius, kad megsta truputeli susireiksminti  ) vakar buvom pas gydytoja - pagal paziurejima i pacienta diagnoze: PANDEMINIS gripas. Bijau klysti, bet man ji nelabai panasi i dideli ligoni, siandien kas idomiausia - temperaturos sokinejimas (nuo 37.2 iki 38 ir atvirksciai),nuo temperaturos jokiu vaistu neduodam nes ji nera auksta, duodam tik antibijotikus nuo bronchito, nes gydytoja pasake, kad dabar reikia jau gydyti komplikacijas. Gal pas kuria nors is Jusu buvo panasi situacija? Zinodama, kad praktiskai per visa Lietuva jau kaip ir praejo sis baisus gripas ir liko tik musu pajurys, tai prasau Jusu mielos mamytes pagalbos savo ziniomis ir praktika, nes nezinau kaip elgtis dabar butu teisingiausia. Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu...
Kasandra
2009 12 04, 16:52
Laba mielos mamytes, bandau ieskoti panasiu atveju i musu ir dideliai mano nuostabai ziuriu, kad kiauliu gripo atveju gali buti labai skirtingu...Nezinia ar sis baisus gripas atejo ir i musu namus. Uzvakar vakare mano dukrai ( 10 metu) pradejo skaudeti galva, vakar pakilo temparetura 37,6 - galvos skausmai, pilvo skausmai, sausas kosulys ( skausmo stiprumo nelabai galiu ivertinti, nes toks amzius, kad megsta truputeli susireiksminti ) vakar buvom pas gydytoja - pagal paziurejima i pacienta diagnoze: PANDEMINIS gripas. Bijau klysti, bet man ji nelabai panasi i dideli ligoni, siandien kas idomiausia - temperaturos sokinejimas (nuo 37.2 iki 38 ir atvirksciai),nuo temperaturos jokiu vaistu neduodam nes ji nera auksta, duodam tik antibijotikus nuo bronchito, nes gydytoja pasake, kad dabar reikia jau gydyti komplikacijas. Gal pas kuria nors is Jusu buvo panasi situacija? Zinodama, kad praktiskai per visa Lietuva jau kaip ir praejo sis baisus gripas ir liko tik musu pajurys, tai prasau Jusu mielos mamytes pagalbos savo ziniomis ir praktika, nes nezinau kaip elgtis dabar butu teisingiausia. Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu...
QUOTE(Kasandra @ 2009 12 04, 16:52) Stengiuos islaikyti "blaivu" prota ir nepasiduoti visuotinei panikai, bet galvoj kirba negeros mintys, kad gal neteisingai elgiuosi... Laaaabai bijau baisiu pasekmiu... Viską gerai darai. Būtų gerai, kad panelė pagulėtų lovoj kol turi temperatūros, net jei ir gerai jaučiasi. Temperatūra reikia mušti, kai daugiau negu 38,5 (žinoma, jei sunkiai pakelia - muškit ir žemesnę).
Rase-liukas
2009 12 04, 17:18
Siandien susirgo ir maniske ( 1m 8 men.) nesuprantu ar cia tas kiauliu ar siaip. Nakti jau pradejo sloguoti, bet temperaturos nebuvo, visa diena laikesi apie 37,2, nurasiau slogai. Dabar pamatavau 38,2  Jauciu duosiu paracetamolio, kai bus 38,5, jei nekris teks iki ligonines vaziuoti
Kasandra
2009 12 04, 17:19
aciu uz palaikyma  as galvoju, gal koki gripexa ar panasu vaista dar jai duoti, nes dabar geriam tik hedelix ir klabax ( antibiotikas), kaip zinoma, kad vienos geriausiu pediatriu yra pacios mamytes ( cia mano asmenine nuomone  ) pasidalinkit patarimais "liaudiskais" ir ne tik kuom Jus gydot savo seimas.
QUOTE(Kasandra @ 2009 12 04, 17:19) aciu uz palaikyma  as galvoju, gal koki gripexa ar panasu vaista dar jai duoti, nes dabar geriam tik hedelix ir klabax ( antibiotikas), kaip zinoma, kad vienos geriausiu pediatriu yra pacios mamytes ( cia mano asmenine nuomone  ) pasidalinkit patarimais "liaudiskais" ir ne tik kuom Jus gydot savo seimas.  Gripex'e yra to paties paracetamolio, kuris muša temperatūrą (ir svarbu nepamiršt, jei vėliau duosi paracetamolio, kad nepaduotum per didelės dozės), jei mergaitė neblogai jaučias gal nereikalingas. Hedelixas jums skystina gleives, antibiotikas naikina mikrobus - viskas kas reikalinga yra daroma. Nepamirškit gert kuo daugiau skysčių. Kai nebebus temperatūros galima pagarint ar pamirkyt kojas karštam vandeny (kiek gali iškentėt) su druska, jei dar kosės. Neišsigaskit jei ryt pakils aukštesnė temperatūra (maniškei taip buvo, tik trečią dieną pradėjo krist be vaistų nuo temperatūros). Manau, gyvenkit ramiai.
vasarele85
2009 12 04, 18:07
sveikso mamos na ka ir mes i ligoniu gretas mano mazsis sianakt su temperatura sloga gerkle kosulys  temperatura visa diena 37,5 o nakty buvo net 39  siaubas kaip baisu man
DOMINUKE
2009 12 04, 20:50
Sveiki,nezinau kas cia maniskiui darosi,bet jau nerimauju  ppirmadieni prasidejo is niekur nieko uzkimimas.Po to kosulys,sloga,temperatura.Kadangi pirmadien idar buvom UK,tai nusiveziau i priemima,pasake kad duot arbatu ir paracetamolio  Grizus daviau Stodalio,Tonsilgono,paracetamolio,dejau bulviu ant kaklo,medaus su pienu,bet nuo jo isbere vaika  .Dabar grize i LT,bet tik tiek kad temp.nera,bet vis dar uzkimes,sloga,kosti,gerkle.Pirmadieni butinai reikes veztis pas daktare.Patarkit kokiu vaistuku jam nupirkti,ir kokiais naminiais budais gydyti,bijau kad neuzdelsciau su gydymu
_Draugė_
2009 12 04, 21:09
QUOTE(Kasandra @ 2009 12 04, 17:52) PANDEMINIS gripas. Bijau klysti, bet man ji nelabai panasi i dideli ligoni, siandien kas idomiausia - temperaturos sokinejimas (nuo 37.2 iki 38 ir atvirksciai),nuo temperaturos jokiu vaistu neduodam nes ji nera auksta, duodam tik antibijotikus nuo bronchito, nes gydytoja pasake, kad dabar reikia jau gydyti komplikacijas. Iš karto gydo komplikacijas? Taip abstrakčiai duoda antibiotikus, ar nustatė konkrečią komplikaciją?
Jurgitana
2009 12 05, 01:48
Laba.Daug paskaiciau pasisakymu ir palyginau su savo situcija.Dukra 14m sestadieni i pavakare pradejo krenkseti ir taip visa sekmadieni kol vakare pasipraso termometo rezultatas 39.4  Kad jau sirgs tai galvojau bet ne taip.Ta vakara temperatura pavyksta numust iki 38.6 su paracetamoliu.Ryta ir diena tik 37.3-37.5 i vakara vel kyla ir taip iki 39.2 bet si kart paracetamolis nei padala nenumusa temperaturos pagelbeja ibuprofenas.Nerima kelia sausas kosulys ir mintis ar tai gripas nes kaulu nelauzo galvos neskauda.Ir vel rytas temperatura normali manau kad gal jau bus viskas gerai visi kiti seimos narei sveiki.vakaras ir vel 39.4 tikrai istinka panika juolab kad temperatura nereguoja i vaistus.Pastebejau kad kylant temp padazneja varginantis kosulys.Ryta stovime prie gydytojos kabineto,ekstra daromas kraujas jis rodo uzdegima,israso antibiotikus.Pradejus gert antib temp neuzkilo auksciau 38.6 ir su kiekviena diena ji mazeja tik niekaip nesudregsta kosulys.Geria daug arbatu lengvinanciu kosuli,hedeliks sirupa,ACC,ventolina purskiam jis vis sausas tik gal retesnis.O apie savo savijauta galiu pasakyt kad buvo pora dienu kai jau kaulus lauze,bloga  tik temperatura buvo37.2 o ryta nuotaika ir savijauta kuo puikiausia  .Maniau kad tai stresas ir nuovargis bet perskaiciau kad taip ne man vienai. Tik vakar primine buda kaip must auksta temperatura visa kuna itrynt degtine ir pridengt lengva skepetaite.Gal kam pravers.Patarkit kaip sausa kosuli sudrekinti,isankto aciu  Sveikatos visiems.
gincike1
2009 12 05, 06:17
Ka daryti? Labai labai prasau patarkit.Vaikui jau 5 para 39 temn.gulejom vaiku ligoninej,siandien nervai neislaike isvaziavau is ten.Jokio gydymo,jokiu vaistu!!!!!palasino laselines kelias,nuo slogos "pangroli" ir "Mucaltinas". Suneliui 3 metukai.Ar as ko cia nesuprantu.Ar normalu cia skaitosi.
QUOTE(gincike1 @ 2009 12 05, 07:17) Ka daryti? Labai labai prasau patarkit.Vaikui jau 5 para 39 temn.gulejom vaiku ligoninej,siandien nervai neislaike isvaziavau is ten.Jokio gydymo,jokiu vaistu!!!!!palasino laselines kelias,nuo slogos "pangroli" ir "Mucaltinas". Suneliui 3 metukai.Ar as ko cia nesuprantu.Ar normalu cia skaitosi.  Nepasitikit gydytojais ir prasot patarimo mamyciu Bet tai kraujo tyrimus dare? Parodykit vaika privaciam gydytojui, tokias ligas derinciau tik su gydytojais.  Manau jei tiek laiko laikosi temperatura vistiek be antibijotiku kogero neapsieisit
*GAILĖ*
2009 12 05, 13:35
QUOTE(Jurgitana @ 2009 12 05, 01:48) .Patarkit kaip sausa kosuli sudrekinti,isankto aciu  Sveikatos visiems. inhaliacijomis su brontex, soda, druska. jei nėra temp - galima tiesiog kart\šais garais kvėpuot. jei yra tada tinka tik su spec inhaliatorium, kurie vėsius garus pučia (microlife, omron). aš savo vaikinukui tiktai taip sudrėkinau kosulį
QUOTE(gincike1 @ 2009 12 05, 07:17) Ka daryti? Labai labai prasau patarkit.Vaikui jau 5 para 39 temn.gulejom vaiku ligoninej,siandien nervai neislaike isvaziavau is ten.Jokio gydymo,jokiu vaistu!!!!!palasino laselines kelias,nuo slogos "pangroli" ir "Mucaltinas". Suneliui 3 metukai.Ar as ko cia nesuprantu.Ar normalu cia skaitosi. su tokia temperatura ir is ligonines isvaziavot  nesupratau jums nuo temp vaistu nedave?neee,nu mamyte nejuokaukit,rizikuot sitaip tai jau tikrai  rekalaukit ligoninej vaistu,tyrimu,gydymo,keiskit gydanti gydytoja,bet tik nebekit su karsciuojanciu vaiku is ligonines.ar bent suprantat i koki pavoju pastatet savo vaika? o as norejau jau prasirgusiu mamyciu paklaust.mano sunus sukarsciavo viena diena,daugiau temperatura nepakyla,bet buna zemesne nei normali,36 ar 35 su dalim.ar buvo taip kam?
QUOTE(gincike1 @ 2009 12 05, 06:17) Ka daryti? Labai labai prasau patarkit.Vaikui jau 5 para 39 temn.gulejom vaiku ligoninej,siandien nervai neislaike isvaziavau is ten.Jokio gydymo,jokiu vaistu!!!!!palasino laselines kelias,nuo slogos "pangroli" ir "Mucaltinas". Suneliui 3 metukai.Ar as ko cia nesuprantu.Ar normalu cia skaitosi. nu tikrai netikiu, kad ligononėj, kaip jūs rašot, "jokio gydymo, jokių vaistų"  ligoninėj aplamai labai muša tą temperatūrą, ten nori nenori kiša vaistus, kad tik numuštų ją  kažkas čia ne taip jūsų pasisakyme  Jau vien dėl to, kad jus paguldė, tai turėjo skirti gydymą
Greituole
2009 12 05, 17:21
Labas vakaras  As jau tuoj bus 2 savaites kaip kankinuosi su kazkokia zaraza  esme ta, kad pirma diena, temperatura sukilo iki 37.8, skaudejo galva, uzgulusi nosis trupuciuka buvo ir skaudejo gerkle, daugiau jokiu simptomu, nei kosulio nieko. nuejau pas gyd 3 ligos diena, nes antra temp buvo tik 37, nusprendziau neiti. Gyd apziurejo, nu ir ka skyre ospamox, sugeriau ji bet kas is to, apart sokinejancios temperaturos nuo 36.7 iki 37.5 daugiau nieko nera. Guliu lovoj, bet jau kiek galima, ir imuniteta stiprinu ir arbatas geriu, bet kaip buvo taip yra. Dare kraujo, slapimo tyrimus, plaucius sviete, nu viskas gerai iskyrus tai kad kraujyje leukocitu sumazeje, kas rodo virusa, bet vaistu jokiu neskiria daugiau, sake kad jei per si savaitgali temp sokines ateit vel tada rasys antibijotikus, bet ji kaip sokinejo taip sokineja, va kad ir dabar sedziu su 37.3  Pirmadieni vel zingsniuoju i poliklinika. Klausiau ar cia man ne tas populiarusis virusas, tai tik nusisypsojo sako tikrai ne, jei jis butu tai guletum paslika  Ka daryt?
Greituole
2009 12 05, 17:49
Labas vakaras  As jau tuoj bus 2 savaites kaip kankinuosi su kazkokia zaraza  esme ta, kad pirma diena, temperatura sukilo iki 37.8, skaudejo galva, uzgulusi nosis trupuciuka buvo ir skaudejo gerkle, daugiau jokiu simptomu, nei kosulio nieko. nuejau pas gyd 3 ligos diena, nes antra temp buvo tik 37, nusprendziau neiti. Gyd apziurejo, nu ir ka skyre ospamox, sugeriau ji bet kas is to, apart sokinejancios temperaturos nuo 36.7 iki 37.5 daugiau nieko nera. Guliu lovoj, bet jau kiek galima, ir imuniteta stiprinu ir arbatas geriu, bet kaip buvo taip yra. Dare kraujo, slapimo tyrimus, plaucius sviete, nu viskas gerai iskyrus tai kad kraujyje leukocitu sumazeje, kas rodo virusa, bet vaistu jokiu neskiria daugiau, sake kad jei per si savaitgali temp sokines ateit vel tada rasys antibijotikus, bet ji kaip sokinejo taip sokineja, va kad ir dabar sedziu su 37.3  Pirmadieni vel zingsniuoju i poliklinika. Klausiau ar cia man ne tas populiarusis virusas, tai tik nusisypsojo sako tikrai ne, jei jis butu tai guletum paslika  Ka daryt?
Greituole
2009 12 05, 18:25
beja prie to pacio ir karstis pyle ir prakaitas nezmoniskai muse prie atrodo visai mazytes temp
QUOTE(SiuZZe @ 2009 12 05, 14:59) o as norejau jau prasirgusiu mamyciu paklaust.mano sunus sukarsciavo viena diena,daugiau temperatura nepakyla,bet buna zemesne nei normali,36 ar 35 su dalim.ar buvo taip kam? Na po temperatūros visad būna šiek tiek mažesnė temp.negu normali, bet poto atsistato, bent maniškiams visiems taip būna. Manau, kad čia nieko bloga.
kiek žinau tai būna ne visiems.
QUOTE(selen @ 2009 12 05, 20:45) Na po temperatūros visad būna šiek tiek mažesnė temp.negu normali, bet poto atsistato, bent maniškiams visiems taip būna. Manau, kad čia nieko bloga.  aciu Greituole pas mane panasi situacija,temp sokineja,bet taip jau labai senai,aukstesne kaip 37,5 nebuna,bet per diena kelis kartus tai nukrinta,tai pakyla
QUOTE(Jurgitana @ 2009 12 05, 02:48) .Patarkit kaip sausa kosuli sudrekinti,isankto aciu daryti inhaliacijas. Jeigu nera galimybiu isigyti inhaliatoriu ( na tokiu metu proceduru i poliklinika nelabai ryzciausi vazineti), tai galima paprasciausiai vonioje uzsidaryti, pasikabinti dusa auksciau ir paleisti stipriausia srove karsta vandeni ir i ji ipilti kad ir eukalipto eterinio aliejaus. Jeigu jau nebera temperaturoje, tai galima ir vonioje su eteriniais aliejais pasikaitinti. Galima deti karstu bulviu kompresus. Galima kompresus su medumi daryti. prie manes kazkia zaraza irgi bande kabintis - buvo kelios dienos kai temperatura iki 38 pakildavo, bet isvaiksciojau ( eziuoles arbatos daug geriau). Gal padeda dar ir tai, kad skiepijausi nuo sezoninio gripo.
QUOTE(Greituole @ 2009 12 05, 18:49) Labas vakaras  As jau tuoj bus 2 savaites kaip kankinuosi su kazkokia zaraza  esme ta, kad pirma diena, temperatura sukilo iki 37.8, skaudejo galva, uzgulusi nosis trupuciuka buvo ir skaudejo gerkle, daugiau jokiu simptomu, nei kosulio nieko. nuejau pas gyd 3 ligos diena, nes antra temp buvo tik 37, nusprendziau neiti. Gyd apziurejo, nu ir ka skyre ospamox, sugeriau ji bet kas is to, apart sokinejancios temperaturos nuo 36.7 iki 37.5 daugiau nieko nera. Guliu lovoj, bet jau kiek galima, ir imuniteta stiprinu ir arbatas geriu, bet kaip buvo taip yra. Dare kraujo, slapimo tyrimus, plaucius sviete, nu viskas gerai iskyrus tai kad kraujyje leukocitu sumazeje, kas rodo virusa, bet vaistu jokiu neskiria daugiau, sake kad jei per si savaitgali temp sokines ateit vel tada rasys antibijotikus, bet ji kaip sokinejo taip sokineja, va kad ir dabar sedziu su 37.3  Pirmadieni vel zingsniuoju i poliklinika. Klausiau ar cia man ne tas populiarusis virusas, tai tik nusisypsojo sako tikrai ne, jei jis butu tai guletum paslika  Ka daryt?  pas mane panasi situacija, jau savaite sedziu su sokinejancia temperatura 37 -37,4, atsibodo. Man kraujo tyrimo nedare, tik slapimo, kuris kaip visada geras. Siandien pati emiau gerti Ospamox, nes kazko lyg kosulys ima. geriausia tai, kad gydytoja nesupranta,sako kakzoks virusas, bet vistiek parase Tamiflu, nors nesako, kad kiauliu gripas. Tai neperku kol kas ir negeriu prisiskaicius, kad jis vieksmingas tik pradzioje. Nu kokia pradzia, kai jau savaite panasiai vyksta. man auksciausia temp buvo 37,7 viena vakara.
toratora
2009 12 06, 00:17
Labas vakaras  vaikas 13 metu po kiauliu gripo pakliuvo su komplikacijom i reanimacija,po 2 paru pervede i bendra skyriu .diagnozavo pneumonija ir astma.Vaistu dozes labai daug ( 3 antibiotikai per 10 dienu +hormonai).Penktadieni isleido namo su saliga kad pirmadieni vaziuosim i sanatorija . Labai noriu pries vaziuojant pasikonsultuot pas gyditoja,geriausiai pulmonologe.Man nors kad kas padetu isverst ka israse prirase .gal kas galetu patart kur galeciau kreiptis.
Auksine_svajone
2009 12 06, 00:37
QUOTE(Greituole @ 2009 12 05, 18:21) Labas vakaras  As jau tuoj bus 2 savaites kaip kankinuosi su kazkokia zaraza  esme ta, kad pirma diena, temperatura sukilo iki 37.8, skaudejo galva, uzgulusi nosis trupuciuka buvo ir skaudejo gerkle, daugiau jokiu simptomu, nei kosulio nieko. nuejau pas gyd 3 ligos diena, nes antra temp buvo tik 37, nusprendziau neiti. Gyd apziurejo, nu ir ka skyre ospamox, sugeriau ji bet kas is to, apart sokinejancios temperaturos nuo 36.7 iki 37.5 daugiau nieko nera. Guliu lovoj, bet jau kiek galima, ir imuniteta stiprinu ir arbatas geriu, bet kaip buvo taip yra. Dare kraujo, slapimo tyrimus, plaucius sviete, nu viskas gerai iskyrus tai kad kraujyje leukocitu sumazeje, kas rodo virusa, bet vaistu jokiu neskiria daugiau, sake kad jei per si savaitgali temp sokines ateit vel tada rasys antibijotikus, bet ji kaip sokinejo taip sokineja, va kad ir dabar sedziu su 37.3  Pirmadieni vel zingsniuoju i poliklinika. Klausiau ar cia man ne tas populiarusis virusas, tai tik nusisypsojo sako tikrai ne, jei jis butu tai guletum paslika  Ka daryt?  Sveika,man tokia pati beda  jau trecia savaite sedziu namuose  pirma savaite temperatura buvo 37,3-37,4 ,antra 37,1-37,2.ir jau kelios dienos kaip lygiai 37.Gydytoja pagal kraujo tyrimus sake,kad cia virusas,bet priesingai nei jums,pasake,kad greiciausiai cia bus tas naujasis gripas,nes ne visiems temperatura auksta buna.Pirmom dienom buvo labai silpna,labai skaudejo gerkle,galva,lauze kaulus,sloga pasirode antra ar trecia sirgimo diena. Vaistu jokiu neskyre,liepe gerti eziuoles ir siaip stiprinti imuniteta.tiesa,as taip pat nekosejau,bet dabar jau jauciu,kad plauciuose yra atsirade karkalu,geriu hedeliksa,kad palengvintu atsikosejima,purskiuosi bioparox purskala ir ciulpiu tonsilotren tabletes
Auksine_svajone
2009 12 06, 00:39
QUOTE(Liepa2 @ 2009 12 06, 00:17) pas mane panasi situacija, jau savaite sedziu su sokinejancia temperatura 37 -37,4, atsibodo. Man kraujo tyrimo nedare, tik slapimo, kuris kaip visada geras. Siandien pati emiau gerti Ospamox, nes kazko lyg kosulys ima. geriausia tai, kad gydytoja nesupranta,sako kakzoks virusas, bet vistiek parase Tamiflu, nors nesako, kad kiauliu gripas. Tai neperku kol kas ir negeriu prisiskaicius, kad jis vieksmingas tik pradzioje. Nu kokia pradzia, kai jau savaite panasiai vyksta. man auksciausia temp buvo 37,7 viena vakara. Sveika,man tokia pati beda  jau trecia savaite sedziu namuose  pirma savaite temperatura buvo 37,3-37,4 ,antra 37,1-37,2.ir jau kelios dienos kaip lygiai 37.Gydytoja pagal kraujo tyrimus sake,kad cia virusas,bet priesingai nei jums,pasake,kad greiciausiai cia bus tas naujasis gripas,nes ne visiems temperatura auksta buna.Pirmom dienom buvo labai silpna,labai skaudejo gerkle,galva,lauze kaulus,sloga pasirode antra ar trecia sirgimo diena. Vaistu jokiu neskyre,liepe gerti eziuoles ir siaip stiprinti imuniteta.tiesa,as taip pat nekosejau,bet dabar jau jauciu,kad plauciuose yra atsirade karkalu,geriu hedeliksa,kad palengvintu atsikosejima,purskiuosi bioparox purskala ir ciulpiu tonsilotren tabletes
Ziuriu cia su temperaturom pas daug ka tokie fintai pas mano mazaja ir jau ketvirta savaite diena pakyla 37,3-37,4. Vakare 36,9 Slapimas geras, kraujas rodo maza uzdegima (virusiuka), bet jokiu vaistuku kaip ir ner (C vitaminas) tokios nei sveikos nei sergancios..i lauka nedrasu labai vaiksciot, zodziu... gydytoja sako kad kita savaite neturetu jau jos but, na ziuresim
QUOTE(SiuZZe @ 2009 12 05, 14:59) o as norejau jau prasirgusiu mamyciu paklaust.mano sunus sukarsciavo viena diena,daugiau temperatura nepakyla,bet buna zemesne nei normali,36 ar 35 su dalim.ar buvo taip kam? Pas mus tas pats, sunelis lig ir pasveiko temperatura nesokineja, o dukrytei ryte 36,6 o vakare 36,3 ir labai irzli.
Klausykit, o ka parodo kraujas, kai ji tiria? Jis parodo tik, kad yra uzdegimas, turbut leukocitu kiekis didelis, juk neparodo, kad butent virusinis susirgimas? Papildyta: Sveikos,
Kiek skaitau, visiems skiria Tamiflu, kai temperatura itin auksta, kosulys, ir t.t. Man antra savaite sokineja nuo 37 iki 37,3-37,4, paskyre Tamiflu be jokiu kraujo tyrimu. Ar kam taip buvo? Ar cia viena mano gydytoja be kompetencijos is valstybines poliklinikos, skiria vaistus kai nera ausktos temperaturos ir kosulio su dusuliais?
Greituole
2009 12 06, 15:02
Sumazejes leukocitu kiekis rodo virusini susirgima, padidejes bakterini - uzdegima
kosemalose
2009 12 06, 16:47
QUOTE(toratora @ 2009 12 06, 00:17) Labas vakaras  vaikas 13 metu po kiauliu gripo pakliuvo su komplikacijom i reanimacija,po 2 paru pervede i bendra skyriu .diagnozavo pneumonija ir astma.Vaistu dozes labai daug ( 3 antibiotikai per 10 dienu +hormonai).Penktadieni isleido namo su saliga kad pirmadieni vaziuosim i sanatorija . Labai noriu pries vaziuojant pasikonsultuot pas gyditoja,geriausiai pulmonologe.Man nors kad kas padetu isverst ka israse prirase .gal kas galetu patart kur galeciau kreiptis. Sveiki, Kad butu greitai, matyt, teks ieskoti gydytojo privaciai, nes siaip pas juos dideles eiles. Daug geru gydytoju tikrai yra, na pavyzdziui paskambinkit i kl. 'Privatus gydytojas' tel 2722353 paprasykit konsultacijos pas gyd. M.Klimantaviciene. labai gera gydytoja kaip specialistas-pulmonologas ir siltas zmogus. sekmes
QUOTE(Liepa2 @ 2009 12 06, 00:17) pas mane panasi situacija, jau savaite sedziu su sokinejancia temperatura 37 -37,4, atsibodo. Man kraujo tyrimo nedare, tik slapimo, kuris kaip visada geras. Siandien pati emiau gerti Ospamox, nes kazko lyg kosulys ima. geriausia tai, kad gydytoja nesupranta,sako kakzoks virusas, bet vistiek parase Tamiflu, nors nesako, kad kiauliu gripas. Tai neperku kol kas ir negeriu prisiskaicius, kad jis vieksmingas tik pradzioje. Nu kokia pradzia, kai jau savaite panasiai vyksta. man auksciausia temp buvo 37,7 viena vakara. man ir vyresnei dukrai beveik tas pats, kaip jau ir ankščiau rašiau, sergam nežinia kuom. Tik nečiaudim, jokios slogos. Tik man pačiai labai plaučius vakarais skauda, penktadieny galvojau į ligoninę važiuot, net net kvėpuot buvo sunku, taip nugarą gėlė, bet kažkaip pratempiau, tai rytoj su vyresniaja einam tyrimų darytis, nes jau baugu darosi.
Mano sunus 11 metu irgi susirgo. Grizo is mokyklos - tempeatura 38, jokio kosulio, jokios slogos tik gerkle skaudejo ir akis. Iskvietem gydytoja, kol ji atvaziavo jau temp. nukrito iki 37,5. Paziurejo gerkle - pulinga angina. Skyre antibiotikus Zinnat 10 dienu ir tamiflu. Jau 2 dienos praejo temp. jokios nera, jauciasi gerai, tik gerkles skausmas islieka. Emiau jau abejoti ar tai kiauliu gripas ir ar tiksinga mums testi tamiflu
Nu bet ar kam skyre ta Tamiflu, kai temperatura nepakildavo net iki 38??? Juoba pasakoja, kad jis veiksmingas tik per pirmas dvi dienas pradejus gydytis?
taip pat parasyta ir vaisto aprasyme, t.y. pradejus gydytis per dvi dienas po simptomų pradžios
skruzdeda
2009 12 06, 19:55
QUOTE(lolla @ 2009 12 06, 14:21) Pas mus tas pats, sunelis lig ir pasveiko temperatura nesokineja, o dukrytei ryte 36,6 o vakare 36,3 ir labai irzli. mano dukra sirgo ritavirusu kai jai buvo 7 menesiai. Tai po ligos jai labai ilga laikesi maza temperatura. apie 35.5-36. Tas mums buvo labai blogai. Isnesta i lauka labai greitai persalo, sukilo tempa, uzraudo gerkle, paskui vel nukrito iki 36. Tai kol tokia laikesi, buvo siaubinga sloga. Atsimenu ja rengdavau 3 megztiniais, kol rankos susildavo. Pamazu, pamazu, pamazu ir normali temperatura grizo. tada ir sloga praejo. Bet mums tai buvo nelabai gerai ta maza temperatura.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 06, 20:55) mano dukra sirgo ritavirusu kai jai buvo 7 menesiai. Tai po ligos jai labai ilga laikesi maza temperatura. apie 35.5-36. Tas mums buvo labai blogai. Isnesta i lauka labai greitai persalo, sukilo tempa, uzraudo gerkle, paskui vel nukrito iki 36. Tai kol tokia laikesi, buvo siaubinga sloga. Atsimenu ja rengdavau 3 megztiniais, kol rankos susildavo. Pamazu, pamazu, pamazu ir normali temperatura grizo. tada ir sloga praejo. Bet mums tai buvo nelabai gerai ta maza temperatura. maniskis tai irgi visas atsales,rankytes ledines,prirengiu tada prakaituoja,dar blogiau krenta temp.stengiuosi siltu arbateliu girdyt,turetu susinormalizuot,anksciau kiek sirgo sitaip nebudavo.ir liga tokia keista-viena diena temperatra,kosulys,ant rytojaus jau nieko  gydytoja sako gripas taip pasireiske.velniai zino,dabar biski kas,tuoj ant to gripo nuraso.
Greituole
2009 12 07, 13:02
Na as jau is gydytojos, taigi gavau Tamiflu kursa sugert, nes ta temperatura tokia keista ir nepastovi yra to gripo silnai isreiksti pozymiai. Nes labai keista jog 2 savaites organizmas pats neiveikia to parazito, tad tenka antivirusiniais vaistais ji galabyt  Jau pirma doze sugeriau
QUOTE(Greituole @ 2009 12 07, 13:02) Na as jau is gydytojos, taigi gavau Tamiflu kursa sugert, nes ta temperatura tokia keista ir nepastovi yra to gripo silnai isreiksti pozymiai. Nes labai keista jog 2 savaites organizmas pats neiveikia to parazito, tad tenka antivirusiniais vaistais ji galabyt  Jau pirma doze sugeriau  bet man nedaeina, sako tamiflu reikia išgerti per pirmas 48 val. nuo ligos pradžios  jaučiu tie gydytojai patys nežino
Sarlatane77
2009 12 07, 13:54
QUOTE(Soni @ 2009 12 07, 13:50) bet man nedaeina, sako tamiflu reikia išgerti per pirmas 48 val. nuo ligos pradžios  jaučiu tie gydytojai patys nežino  reikia kažka skirt tai ir skiria nesamonė, jei požymiai silpnai išreikšti tai manau tikrai jo nereikia juolabiau po 2 savaičių
QUOTE(Liepa2 @ 2009 12 06, 15:46) Klausykit, o ka parodo kraujas, kai ji tiria? Jis parodo tik, kad yra uzdegimas, turbut leukocitu kiekis didelis, juk neparodo, kad butent virusinis susirgimas? Papildyta:Sveikos, Kiek skaitau, visiems skiria Tamiflu, kai temperatura itin auksta, kosulys, ir t.t. Man antra savaite sokineja nuo 37 iki 37,3-37,4, paskyre Tamiflu be jokiu kraujo tyrimu. Ar kam taip buvo? Ar cia viena mano gydytoja be kompetencijos is valstybines poliklinikos, skiria vaistus kai nera ausktos temperaturos ir kosulio su dusuliais? Tas pats atvejis buvo ir pas mane. Sūnus sirgo gripu turėjo aukštą temp., o man kiaturias dienas (o gal ir ilgiau) buvo 37,2-37,5 porą kartų pakilo iki 38, nieko neskaudėjo tik keista savijauta buvo lyg suvažynėta. Nuėjau pas gydytoją, kadangi mano atostogavo tai priėmė kita. Paklausė iš nugaros plaučius daugiau nieko, jokių tyrimų. Sako ko tiek laukiai, išrašė antibiotikų, c vitamino ir dar kažkoki receptuką. Apie pastarajį net nieko neužsiminė. Žinoma aš antibiotikų iškart nepirkau, maniau išsisuksiu. Bet kai kitą dieną laikėsi temp. nebedelsiau. Vaistinėj padaviau receptus ir sužynojau kad man išrašytas Relenza (Tamiflu pakaitalas), žinoma aš nusipirkau tik antibotikus. Kai po savaitės apsilankiau pas tą pačią gydytoja, pirmas klausymas buvo ar aš gėriau Relenzą? na tada aš jai pravedžiau instruktažą Susidariau nuomonę, kad ar tik nėra čia farmacininkų isikišimas... Vos ne vos prisiprašiau, kad padarytų plaučių nuotrauką, nes maudė menčių- šonkaulių srityje. Bet nuotraukoje tik plaučių šaknelė (kažkas panašaus) padidėjus, gyditoja sakė nieko baisaus  Pagėrus kelias dienas antibiotikus temperatūra nebesiekė 37, vadinasi pasveikau nuo eilinio sezoninio gripo
Greituole
2009 12 07, 14:06
Jei rimtai tai informaciniame lapelyje (nei vokiskame esanciame dezutes viduje, nei pridetiniame lietuviskame) neuzsimenama kad per 48 val butinai reik isgert, manau kad cia farmacininku triukas sukelti panikai ir kad zmones visais budais stengtusi jo nusipirkti, taip farmacininkai pildosi kisenes  Tamiflu, kaip ir kiti antivirusiniai vaistai, skirti tam tikroms gripo formoms, pradejus jo vartoti sustabdomas viruso plitimas, na o su tuo kuris jau yra likes organizme belieka organizmui paciam sukovot
Karina123
2009 12 07, 16:25
siaubas niekur Vilniuje ir jo apylinkėse nėra pirkti oscillococcinum., nu siaubas kažkos.\ Ar jie čia specialiai taip padaro, kad viska poto išpirktu kai atsiras. niervai ima, kai nesčiai vat prireikė o vaistų nėra, tai ko dabar gydytis
Klaipėdoj ir nėra nei osciloccocinum nei influcido
Izoldute
2009 12 07, 16:37
QUOTE(oksy @ 2009 12 07, 14:02) Tas pats atvejis buvo ir pas mane. Sūnus sirgo gripu turėjo aukštą temp., o man kiaturias dienas (o gal ir ilgiau) buvo 37,2-37,5 porą kartų pakilo iki 38, nieko neskaudėjo tik keista savijauta buvo lyg suvažynėta. Nuėjau pas gydytoją, kadangi mano atostogavo tai priėmė kita. Paklausė iš nugaros plaučius daugiau nieko, jokių tyrimų. Sako ko tiek laukiai, išrašė antibiotikų, c vitamino ir dar kažkoki receptuką. Apie pastarajį net nieko neužsiminė. Žinoma aš antibiotikų iškart nepirkau, maniau išsisuksiu. Bet kai kitą dieną laikėsi temp. nebedelsiau. Vaistinėj padaviau receptus ir sužynojau kad man išrašytas Relenza (Tamiflu pakaitalas), žinoma aš nusipirkau tik antibotikus. Kai po savaitės apsilankiau pas tą pačią gydytoja, pirmas klausymas buvo ar aš gėriau Relenzą? na tada aš jai pravedžiau instruktažą Susidariau nuomonę, kad ar tik nėra čia farmacininkų isikišimas... Vos ne vos prisiprašiau, kad padarytų plaučių nuotrauką, nes maudė menčių- šonkaulių srityje. Bet nuotraukoje tik plaučių šaknelė (kažkas panašaus) padidėjus, gyditoja sakė nieko baisaus  Pagėrus kelias dienas antibiotikus temperatūra nebesiekė 37, vadinasi pasveikau nuo eilinio sezoninio gripo  bet juk gripas antibiotikais negydomas.. Ir kodėl jums Relenza baisiau už antibioptikus?
Greituole
2009 12 07, 16:39
osciloccocinum netiekiamas didmenines vaistu prekybos imoniu nuo 2009 11 25.
Sarlatane77
2009 12 07, 16:42
kas turi reikalų lenkijoj ar šiaip netoli pavažiuot tai ten pilna oscilokosino visose vaistinėse ir pusę kainos
Juodkrantė
2009 12 07, 22:53
Šiandien labai neblogą girdėjau gydytojo interviu šia tema (rusiškai), tik linko nepamenu Tai jis iš viso sakė - nustokit pirkti tuos vaistus. Geriausias gydymas yra kompoto viedras (net valgio kišti nereikia), drėgmės palaikymas namuose, vėdinimas, ne per aukšta temperatūra (20 laipsnių geriausia, o naktį ir dar mažiau). Aš jau kuris laikas, vaikus leidžiu į darželį ir nieko nuo to gripo neduodu. Duodu tik vitaminą C ir geriam arbatas su medumi.
|
|