Karina123
2009 12 02, 14:25
SENA TEMA http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=517469Papildyta:LOLLA RAŠĖ: Pas mano vaikus kraujas irgi neparode uzdegimo, bet net namo neisleido po apziuros, iskarto pagulde i ligonine ir pradejo leisti stiprius antibiotikus i vena, nes ir pas viena ir pas kita buvo stiprus plauciu uzdegimas. To Lolla Man įdomų o iš kur suprato kad palučių uždegimas, ar jums darė nuotrauką
QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 02, 14:01) Siandien su saviskiais susigincijome. Siuo metu neleidziu didziojo i darzeli del gripo. Na bet kiek gi galima jo neleisti. Manau visvien reikes persirgti. Neleidziame gal ne del jo, bet labiau, kad mazoji nesusirgtu. Tada pasipyle "kokia tu motina, kisi vaikus mirciai i nasrus.... Jeigu vaikai susirgs mano pagalbos nesitikek..." ir pan... Tokie dalykai i sazine apeliuoja. Ir staigai zinot, ka supratau???? Supratau, kad pavargau bijoti. Pavargau eiti i parduotuves ne piko laiku, pavargau bijoti eiti i poliklinika, pavargau bijoti vesti i darzeli, pavargau skaityti kaip kasdiena vis kazkas numire, pavargau nuo priekaistu, jog savo vaikus statau i pavoju. Supratau, kad noreciau persirgti ta liga, nes nereiketu bijoti. Jeigu nebemaitinciau savo maziosios ir tureciau kur palikti vaikus, tai tikrai tyciau uzsikresciau ir persirgciau tuo gripu kur nors atskirai. VIEN TAM, kad NEBEREIKETU BIJOTI. Nezinau, gal man emocijos verda, sorry, bet kaip jauciates jus? As pavargau. žinokit aš ir panašiai jaučiuosi, kažkuom vaikai sirgom, bet tikrai be aukštų temperatūrų, gydytoja sakė VIRUSAS, o koks tas virusas, tai bala žino  aš irgi įtampoj, naktį keliuos, jei tik kuris sukosti, lekiu ranką prie kaktos uždėti ar nekyla karštis  kaip gestapas stoviu prie durų-kai tik kas grįžta- liepiu plaut rankas su muilu , nuplaunu batus, išplaunu koridorių  neleidžiu berniuko į darželį, dabar dičkis pradėjo vėl eiti į mokyklą, tai man siaubas- grįžta, klausiu kaip jaučiasi , baisu, kad neparneštų zarazos iš mokyklos  bijau net žinias žiūrėti- kiek pasakys, kad mirė  nors perskaičiau, kad reali situacija visai kitokia- miršta daug, bet žiniasklaida neskelbia, nekelia panikos
Izoldute
2009 12 02, 14:55
QUOTE(Una Li @ 2009 12 02, 13:02) Trumpai ir gana iš rimtų šaltinių pateikta info ir dar čia. Tai nesupratau koks tas pašalinis poveikis  Pykinimas? Jus paskaitykite bet kurio antibo notacijas. Daug baisiau aprašyta. Žinot, norėčiau paklausti ti mirusio berniuko mamos, ar ji būtų pasirinkusi šalutinį poveikį Tamiflu ar vaiko mirtį.. Manau, kad jeigu reikia gerti, reiškia reikia. Papildyta:QUOTE(Soni @ 2009 12 02, 14:32) žinokit aš ir panašiai jaučiuosi, kažkuom vaikai sirgom, bet tikrai be aukštų temperatūrų, gydytoja sakė VIRUSAS, o koks tas virusas, tai bala žino  aš irgi įtampoj, naktį keliuos, jei tik kuris sukosti, lekiu ranką prie kaktos uždėti ar nekyla karštis  kaip gestapas stoviu prie durų-kai tik kas grįžta- liepiu plaut rankas su muilu , nuplaunu batus, išplaunu koridorių  neleidžiu berniuko į darželį, dabar dičkis pradėjo vėl eiti į mokyklą, tai man siaubas- grįžta, klausiu kaip jaučiasi , baisu, kad neparneštų zarazos iš mokyklos  bijau net žinias žiūrėti- kiek pasakys, kad mirė  nors perskaičiau, kad reali situacija visai kitokia- miršta daug, bet žiniasklaida neskelbia, nekelia panikos  Iš neskelbiamų šaltinių, tai ministerija nelabai ir pagiria gydytojus už informacijos skelbimą. Stengiamasi, jeigu artimieji nereikalauja primigtinai, ir netirti dėl KG. Ir vis bandoma mirusiuosius priskirti rizikos grupei.. Šakės  " Mirė nuo gripo sukeltų komplikacijų, kurias lėmė turimas moters antsvoris" Be komentarų.
*Ievka*
2009 12 02, 17:05
QUOTE(Soni @ 2009 12 02, 15:32) žinokit aš ir panašiai jaučiuosi, kažkuom vaikai sirgom, bet tikrai be aukštų temperatūrų, gydytoja sakė VIRUSAS, o koks tas virusas, tai bala žino  aš irgi įtampoj, naktį keliuos, jei tik kuris sukosti, lekiu ranką prie kaktos uždėti ar nekyla karštis  kaip gestapas stoviu prie durų-kai tik kas grįžta- liepiu plaut rankas su muilu , nuplaunu batus, išplaunu koridorių  neleidžiu berniuko į darželį, dabar dičkis pradėjo vėl eiti į mokyklą, tai man siaubas- grįžta, klausiu kaip jaučiasi , baisu, kad neparneštų zarazos iš mokyklos  bijau net žinias žiūrėti- kiek pasakys, kad mirė  nors perskaičiau, kad reali situacija visai kitokia- miršta daug, bet žiniasklaida neskelbia, nekelia panikos  Lygiai taip pat ir aš jaučiuos... nors mano jau didčkis, bet praėjusią naktį atsibudo, nes jam paliko bloga, tai taip persigandau, kad vos ne kas valandą laksčiau tikrinti ar neturi temperatūros... šiaip greičiausiai perdaug pyrago suvalgė iš vakaro  bet man jau buvo stresas... ką tik sukosėjo užspringęs, man jau stresas... Aišku čia gal dar mano nėštuminiai hormonai veikia, bet... ir šiaip visą laiką bijau, dėl jo, dėl savęs, nes man jau paskutinės dienos iki gimdymo, vis bijau užsikrėst, kad po to savo gimusio mažiuko neužkrėsčiau... ryt sūnų išleisiu į mokyklą, o jau šiandien bijau  kaip mane vyras vadina žmona - panika... bet kai tik nusiraminu ir galvoju, kad jau tikrai atsibodo bijot ir viskas čia bus gerai, tiesiog susiduri (ir nebūtinai spaudoje) su žmonėm nukentėjusiais nuo šio gripo ir vėl iš naujo... Papildyta:QUOTE(Izoldute @ 2009 12 02, 15:55) Tai nesupratau koks tas pašalinis poveikis  Pykinimas? Jus paskaitykite bet kurio antibo notacijas. Daug baisiau aprašyta. Žinot, norėčiau paklausti ti mirusio berniuko mamos, ar ji būtų pasirinkusi šalutinį poveikį Tamiflu ar vaiko mirtį.. Manau, kad jeigu reikia gerti, reiškia reikia. kadangi pradžioje nėštumo sirgau angina, aš tiesiog studijuodavau  visų vaistų anotacijas, tai antivirusinių vaistų anotacijos nieko nebaisesnės už daugelio antibijotikų, ar paprsčiausių priešuždegiminių vaistų
O kiek esu išmetusi vaistų, ne antibiotikų, nes anotacijose buvo rašomas pašalinis poveikis - dalinis paralyžius, koma ir netgi mirtis. Na jų būdav ir daugiau, bet čia tokie patys baisiausi. Tokius vaistus sviesdavau tą pačią akimirką į šiukšlinę. Gydydavausi kitom priemonėm. Esu net kelis kartus taip padariusi.
skruzdeda
2009 12 02, 23:55
QUOTE(*Ievka* @ 2009 12 02, 17:05) Lygiai taip pat ir aš jaučiuos... nors mano jau didčkis, bet praėjusią naktį atsibudo, nes jam paliko bloga, tai taip persigandau, kad vos ne kas valandą laksčiau tikrinti ar neturi temperatūros... šiaip greičiausiai perdaug pyrago suvalgė iš vakaro  bet man jau buvo stresas... ką tik sukosėjo užspringęs, man jau stresas... Aišku čia gal dar mano nėštuminiai hormonai veikia, bet... ir šiaip visą laiką bijau, dėl jo, dėl savęs, nes man jau paskutinės dienos iki gimdymo, vis bijau užsikrėst, kad po to savo gimusio mažiuko neužkrėsčiau... ryt sūnų išleisiu į mokyklą, o jau šiandien bijau  kaip mane vyras vadina žmona - panika... bet kai tik nusiraminu ir galvoju, kad jau tikrai atsibodo bijot ir viskas čia bus gerai, tiesiog susiduri (ir nebūtinai spaudoje) su žmonėm nukentėjusiais nuo šio gripo ir vėl iš naujo... Jetau, kaip uzjauciu tave. Viena man paguoda, kad dukryte jau nebe naujagimis, nors dar metuku ir neturi. As jeigu buciau nescia ir tuoj gimdymas irgi tragiskai bijociau. Nors kaip rodo statistika tiek mazesni, tiek didesni vaikai, tiek suauge ivairaus amziaus turi ta pacia tikimybe komplikacijoms. Bet jeigu tos komplikacijos yra pats baisiausias dalykas, tai kodel is karto vaikui pradejus koseti neskiria daktarai antibijotiku??? Tai gal tuomet ir plauciais nesusirgtu jeigu is karto pradetu gerti antibijotikus?? Suprantu, kad sunkiau organizmas kovotu su gripu, bet juk ne pats gripas baisiausias, o jo komplikacijos? pvz kai mes srigom skarlatina, tai mums skyre antibijotikus po 3 dienu nuo ligos pradzios, vien todel, kad nebutu komplikaciju.
QUOTE(Izoldute @ 2009 12 02, 14:55) Tai nesupratau koks tas pašalinis poveikis  Pykinimas? Jus paskaitykite bet kurio antibo notacijas. Daug baisiau aprašyta. Žinot, norėčiau paklausti ti mirusio berniuko mamos, ar ji būtų pasirinkusi šalutinį poveikį Tamiflu ar vaiko mirtį.. Manau, kad jeigu reikia gerti, reiškia reikia. Ar ne šioj temoj mama rašė, kad vaikas valandą vėmė po pirmosios dozės. Kaip manot prie aukštos temperatūros tai nekelia dehidratacijos pavojaus? Be pykinimo paminėta ir: vartojant Tamiflu gali atsirasti traukulių, sąmoningumo sumažėjimas, neįprastas elgesys, haliucinacijos ir kliedesys, kurie retais atvejais gali tapti nelaimingų atsitikimų ar traumų priežastimi. Kitame straipsnyje teko skaityti, kad buvo bandymų žudytis, todėl liepiama labai stebėti vaikus, vartojančius tamiflu. Mirusio berniuko mama tikrai būtų rinkusis vaistą, bet ar tas vaistas būtinas visiems 10 000 sergančių vaikų? Juk dauguma perserga labai lengvai, lengviau nei sezoniniu gripu. Per prancūzijos tv rodė, kad po skiepo nuo KG 18 metų vaikiną suparalyžiavo. Kaip jūs manot, ar jo mama nebūtų pasirinkusi riziką susirgt gripu? Juk tai spekuliacija - post faktum visi žino, ką geriau reikėjo rinktis (tik kalusimas, ar tikrai tai būtų davę efektą, juk jau turim mirusių, kurie vartojo tamiflu, deja, matyt jis nėra stebuklingas, o geriausiai veikia tiems, kurie ir taip lengvai sirgtų).
wanesssa
2009 12 03, 01:16
QUOTE(Una Li @ 2009 12 02, 22:48) Ar ne šioj temoj mama rašė, kad vaikas valandą vėmė po pirmosios dozės. Kaip manot prie aukštos temperatūros tai nekelia dehidratacijos pavojaus? Be pykinimo paminėta ir: vartojant Tamiflu gali atsirasti traukulių, sąmoningumo sumažėjimas, neįprastas elgesys, haliucinacijos ir kliedesys, kurie retais atvejais gali tapti nelaimingų atsitikimų ar traumų priežastimi. Kitame straipsnyje teko skaityti, kad buvo bandymų žudytis, todėl liepiama labai stebėti vaikus, vartojančius tamiflu. Mirusio berniuko mama tikrai būtų rinkusis vaistą, bet ar tas vaistas būtinas visiems 10 000 sergančių vaikų? Juk dauguma perserga labai lengvai, lengviau nei sezoniniu gripu. Per prancūzijos tv rodė, kad po skiepo nuo KG 18 metų vaikiną suparalyžiavo. Kaip jūs manot, ar jo mama nebūtų pasirinkusi riziką susirgt gripu? Juk tai spekuliacija - post faktum visi žino, ką geriau reikėjo rinktis (tik kalusimas, ar tikrai tai būtų davę efektą, juk jau turim mirusių, kurie vartojo tamiflu, deja, matyt jis nėra stebuklingas, o geriausiai veikia tiems, kurie ir taip lengvai sirgtų). mano dukrele serga siuo metu, gydytojai diagnozes nepasake, tiksliau net nebande nieko ten nustatineti  , karsciuojame trecia diena, temperatura virs 39, numust temperaturos zemiau nei 38 dar ne kart nepavyko per kelias dienas.Mazyle mano geria dar trejus vaistus ir plius tamiflu.Nieko net nepaskaiciau , apie pasalinius poveikius,sudaviau doze , ir toliau istisas valandas ziuriu i savo mieganti angeliuka...ta minute kai matai kad vaikui lb blogai, nieko negalvoji, pasako kad gal sitie vaistai pades , tai ir duodi... (bent jau man taip buvo)...
QUOTE(wanesssa @ 2009 12 03, 01:16) karsciuojame trecia diena, temperatura virs 39, numust temperaturos zemiau nei 38 dar ne kart nepavyko per kelias dienas.Mazyle mano geria dar trejus vaistus ir plius tamiflu.Nieko net nepaskaiciau , apie pasalinius poveikius,sudaviau doze , ir toliau istisas valandas ziuriu i savo mieganti angeliuka...ta minute kai matai kad vaikui lb blogai, nieko negalvoji, pasako kad gal sitie vaistai pades , tai ir duodi... (bent jau man taip buvo)... Kai treią parą tokia temperatūrą reikia manyt ne be reikalo išrašyti vaistai.
Izoldute
2009 12 03, 10:27
QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 00:48) Ar ne šioj temoj mama rašė, kad vaikas valandą vėmė po pirmosios dozės. Kaip manot prie aukštos temperatūros tai nekelia dehidratacijos pavojaus? Be pykinimo paminėta ir: vartojant Tamiflu gali atsirasti traukulių, sąmoningumo sumažėjimas, neįprastas elgesys, haliucinacijos ir kliedesys, kurie retais atvejais gali tapti nelaimingų atsitikimų ar traumų priežastimi. Kitame straipsnyje teko skaityti, kad buvo bandymų žudytis, todėl liepiama labai stebėti vaikus, vartojančius tamiflu. Mirusio berniuko mama tikrai būtų rinkusis vaistą, bet ar tas vaistas būtinas visiems 10 000 sergančių vaikų? Juk dauguma perserga labai lengvai, lengviau nei sezoniniu gripu. Per prancūzijos tv rodė, kad po skiepo nuo KG 18 metų vaikiną suparalyžiavo. Kaip jūs manot, ar jo mama nebūtų pasirinkusi riziką susirgt gripu? Juk tai spekuliacija - post faktum visi žino, ką geriau reikėjo rinktis (tik kalusimas, ar tikrai tai būtų davę efektą, juk jau turim mirusių, kurie vartojo tamiflu, deja, matyt jis nėra stebuklingas, o geriausiai veikia tiems, kurie ir taip lengvai sirgtų). O kaži kas būtų geriau mirusio berniuko mamai - vaikas miręs ar paralyžuotas?Čia tik mano nuomonė, bet manau, kad tas 18 metų vaikinas, kuri paralyžavo, gal jeigu būtų susirgęs KG būtų numiręs.. Jeigu jį taip paveikė skiepas.
QUOTE(Izoldute @ 2009 12 03, 10:27) O kaži kas būtų geriau mirusio berniuko mamai - vaikas miręs ar paralyžuotas? jetus, baikit jūs čia tokius klausimus kelti
Izoldute
2009 12 03, 10:36
QUOTE(Soni @ 2009 12 03, 10:28) jetus, baikit jūs čia tokius klausimus kelti  Man taip pvz bjauru, kai per teliką varo suš...kti ministrai - nėra ko panikuoti.. O vaistai griežtai tik pagal receptus. O į ligoninę geriau nesikreipti, o konsultuotis. Kaži kaip vaistų nusipirkti be recepto.. Tamiflu yra veiksimgas pirmą parą, o vėliau kai virusas padaro savo darbą, jokie vaistai nebepadeda. Todėl kad yra visiškai sunaikintas žmogaus imunitetas. KG naikina žmogaus imuninę sistemą. Ir tai padaro per 1-2 paras. Tamiflu naikina virusą, kuris naikina imunitetą. Man pvz labai baisu.
svetima
2009 12 03, 10:56
QUOTE(Soni @ 2009 12 02, 12:32) žinokit aš ir panašiai jaučiuosi, kažkuom vaikai sirgom, bet tikrai be aukštų temperatūrų, gydytoja sakė VIRUSAS, o koks tas virusas, tai bala žino  aš irgi įtampoj, naktį keliuos, jei tik kuris sukosti, lekiu ranką prie kaktos uždėti ar nekyla karštis  kaip gestapas stoviu prie durų-kai tik kas grįžta- liepiu plaut rankas su muilu , nuplaunu batus, išplaunu koridorių  neleidžiu berniuko į darželį, dabar dičkis pradėjo vėl eiti į mokyklą, tai man siaubas- grįžta, klausiu kaip jaučiasi , baisu, kad neparneštų zarazos iš mokyklos  bijau net žinias žiūrėti- kiek pasakys, kad mirė  nors perskaičiau, kad reali situacija visai kitokia- miršta daug, bet žiniasklaida neskelbia, nekelia panikos  Šiandien perskaičius eilinį staripsnį apie gripą irgi pagalvojau-pavargau bijot.. Panika smelkiasi į sąmonę tarsi nepastebimai..Visa ta žiniasklaida..kaip visada-baimė-geriausia prekė Mano vaikai jau persirgo-kad kas galėtų pasakyt, kad tikrai tuo gripu, tai gal būt ramiau..Šiaip tikrai labai panašu buvo į gripą, juolab pakalbėjau su kitų klasiokų tėvais, mokytoja..Visi iškrito praktiškai kartu-vieną savaitgalį..Iki šiol mokykloje serga nemažai mokytojų, vaikai dauguma jau apsveikę..Nebuvo viskas taip baisu, gal kad dar nebuvo tiek tos informacijos neigiamos paskleista-gydėm kaip eilinį virusą.. Ir gaila, kad taip ir neaišku, ar jis buvo tas pandeminis, ar tiesiog šiaip gripas..Gal dar baisumai priešaky
QUOTE(Izoldute @ 2009 12 03, 10:36) Tamiflu yra veiksimgas pirmą parą, o vėliau kai virusas padaro savo darbą, jokie vaistai nebepadeda. Todėl kad yra visiškai sunaikintas žmogaus imunitetas. KG naikina žmogaus imuninę sistemą. Ir tai padaro per 1-2 paras. Tamiflu naikina virusą, kuris naikina imunitetą. Man pvz labai baisu. Na, jei taip tikit Tamiflu efektyvumu, nueikit pas gydytoją, ir išsiprašykit jo receptą (kaip padarė apie 20 tūkst. tautiečių, nors sergančių tik 5 tūkst.). Gal galėsit tuomet gyventi be baimės  .
Izoldute
2009 12 03, 11:59
QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 11:40) Na, jei taip tikit Tamiflu efektyvumu, nueikit pas gydytoją, ir išsiprašykit jo receptą (kaip padarė apie 20 tūkst. tautiečių, nors sergančių tik 5 tūkst.). Gal galėsit tuomet gyventi be baimės  . Kam tas sarkazmas? Taip, aš tikiu Tamiflu afektyvumu pirmas dvi paras. Ir jau turiu namie šitą vaistą. Ir turiu planą ką darysiu, jeigu kas iš namiškių susirgs. Jeigu laužo kaulus ir aukšta tempa, susikambinus su šeimos gydytoju, pasikonsultuoju ir duodu Tamiflu. Jeigu po 2-3 parų nepagerėja. Mušam tempą, važiuojam į ligoninę rentgeno ir kraujo tyrimų. Ir tada jau pagal medikų rekomendacijas antibiotikai. Siūlau visiems turėti veiksmų planą.
QUOTE(Izoldute @ 2009 12 03, 11:59) Kam tas sarkazmas? Taip, aš tikiu Tamiflu afektyvumu pirmas dvi paras. Ir jau turiu namie šitą vaistą. Ir turiu planą ką darysiu, jeigu kas iš namiškių susirgs. Jeigu laužo kaulus ir aukšta tempa, susikambinus su šeimos gydytoju, pasikonsultuoju ir duodu Tamiflu. Jeigu po 2-3 parų nepagerėja. Mušam tempą, važiuojam į ligoninę rentgeno ir kraujo tyrimų. Ir tada jau pagal medikų rekomendacijas antibiotikai. Siūlau visiems turėti veiksmų planą. Tai kodėl jūs taip baiminatės, jei viskas numatyta ir viskuo pasirūpinta?
Ir aš turiu vieną pakuotę Tamiflu. Ir ruošiuosi taip pat elgtis kaip parašė Izoldute. Ir jei gydytojai nenorės - kelsiu triukšmą ir reikalausiu kad atliktų visus tyrimus ir net į ligoninę guldyti jei mano nuomone reikės. Papildyta:QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 14:05) Tai kodėl jūs taip baiminatės, jei viskas numatyta ir viskuo pasirūpinta? Dėl to kad mūsų gydytojai dažnai per daug atsainiai žiūri. Jie turbūt pripratę ir dažnai žiūri per daug paprastai. Jau savo kailiu esu tuo įsitikinusi.
Izoldute
2009 12 03, 12:12
QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 12:05) Tai kodėl jūs taip baiminatės, jei viskas numatyta ir viskuo pasirūpinta? Todėl, kad aš esu normalus žmogus. O ne koks SAM užhipnotizuotas zombis. Ir manau, yra visiškai normalu bijoti dėl žmonių gyvybės.
QUOTE(argus @ 2009 12 03, 12:07) Dėl to kad mūsų gydytojai dažnai per daug atsainiai žiūri. Jie turbūt pripratę ir dažnai žiūri per daug paprastai. Jau savo kailiu esu tuo įsitikinusi. Šiuo metu kaip tik atvirkščiai - visiems iš eilės išrašomi antibiotikai, kad kartais nebūtų kas pražiopsota. Papildyta:QUOTE(Izoldute @ 2009 12 03, 12:12) Todėl, kad aš esu normalus žmogus. O ne koks SAM užhipnotizuotas zombis. Ir manau, yra visiškai normalu bijoti dėl žmonių gyvybės. Kuo skiriasi SAM užhipnotizuotas zombis nuo žiniasklaidos ir farmacinių kompanijų užhipnotizuoto? Tuom, kad pastarasis gyvena nuolatinėj baimėj ir dar turi nemažų išlaidų. Jūsų teisė rinktis. Aš stengiuos vadovautis savo galva - jei iš 17 dukters klasiokų dauguma prasirgo labai lengvai, o keli naudojo antibiotikus, tai gripas nėra toks baisus. mano studentai ir jų draugai prasirgo lengviau negu paprastu gripu. Neužsimerkiu prieš sunkias komplikacijas, bet tenka pripažinti, kad dauguma šį gripą praserga labai lengvai. Niekas kažkodėl nebandė sulyginti sezoninio gripo epidemijų metu mirusių nuo komplikacijų skaičiaus, gal todėl, kad burbulas sprogtų? Vienu dalyku šis gripas tikrai skiriasi nuo sezoninio, tai paplitimo greičiu, daugiau skirumų nematau.
QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 13:19) Šiuo metu kaip tik atvirkščiai - visiems iš eilės išrašomi antibiotikai, kad kartais nebūtų kas pražiopsota. Papildyta:Kuo skiriasi SAM užhipnotizuotas zombis nuo žiniasklaidos ir farmacinių kompanijų užhipnotizuoto? Tuom, kad pastarasis gyvena nuolatinėj baimėj ir dar turi nemažų išlaidų. Jūsų teisė rinktis. Aš stengiuos vadovautis savo galva - jei iš 17 dukters klasiokų dauguma prasirgo labai lengvai, o keli naudojo antibiotikus, tai gripas nėra toks baisus. mano studentai ir jų draugai prasirgo lengviau negu paprastu gripu. Neužsimerkiu prieš sunkias komplikacijas, bet tenka pripažinti, kad dauguma šį gripą praserga labai lengvai. Niekas kažkodėl nebandė sulyginti sezoninio gripo epidemijų metu mirusių nuo komplikacijų skaičiaus, gal todėl, kad burbulas sprogtų? Vienu dalyku šis gripas tikrai skiriasi nuo sezoninio, tai paplitimo greičiu, daugiau skirumų nematau. Ką jus šnekate.. Kokia farmacininkų ir žiniasklaidos hipnozė??? Baisu. Jauni žmonės miršta. Mano aštuonmetės dukrytės klasioko mama numirė. Jauna moteris. Vienas iš aukų buvo ir mano vaikystės draugas. Taip kad mano pažįstamų rate dvi mirtys. O iki šiol nežinau nei vieno pažįstamo mirusio nuo gripo komplikacijų.
Valatke
2009 12 03, 12:36
Man atrodo,kad visos diskutuojancios savotiskai teisios.Tik nereikia krastutinumu.Mano nuomone: 1.gyvenam tokioj saly,kur niekas tavim nepasirupins - tik pats (uztai pas mus turi buti daktaras ,teisininkas,buhalteris,statybininkas ir t.t.) 2. todel - vaistais is anksto apsirupinti reikia (nes manes neguodzia,kad "ta" diena ,kai mano vaikui ekstra ju reikes (nes jis padidintos rizikos grupej) ju vaistinej nebus,tipo "gausim rytoj) Man nereikia "rytoj" - man reikia tada, kada reikia ! 3. niekas tu vaistu ir nezada girdyti be reikalo (o kai gydytoja pasako, kad reikia gerti antibiotikus,ar Tamifu-nu gal nebereikia to gydymosi pakeisti zirniukais ir arbatytem.) 4.kad KG yra baisus - tai nereikia nei panikos-tai faktas.Paklausykit gydytoju.Ir kad nera dar masisku sirgimu ir mirciu - tai mums tik 5.mirstamumas - nedidelis.Bet jei mano vaikas (neduokDie) papultu nors ir i tuos 0.00001 procenta!!!!!!!!! Ar as saves neuzgrausciau visa gyvenima,kad "nepanikavau","eilinis gripas","visi perserga ir maniskis -kaip nors" ir t.t. Tiesiog - bukim samoningi-nei per daug panikuojantys,nei per daug atsipalaidave. Ir,kartojuosi, nepamirskim, kad musu salyje,turim patys savimi pasirupinti
QUOTE(Valatke @ 2009 12 03, 14:36) Man atrodo,kad visos diskutuojancios savotiskai teisios.Tik nereikia krastutinumu.Mano nuomone: 1.gyvenam tokioj saly,kur niekas tavim nepasirupins - tik pats (uztai pas mus turi buti daktaras ,teisininkas,buhalteris,statybininkas ir t.t.) 2. todel - vaistais is anksto apsirupinti reikia (nes manes neguodzia,kad "ta" diena ,kai mano vaikui ekstra ju reikes (nes jis padidintos rizikos grupej) ju vaistinej nebus,tipo "gausim rytoj) Man nereikia "rytoj" - man reikia tada, kada reikia ! 3. niekas tu vaistu ir nezada girdyti be reikalo (o kai gydytoja pasako, kad reikia gerti antibiotikus,ar Tamifu-nu gal nebereikia to gydymosi pakeisti zirniukais ir arbatytem.) 4.kad KG yra baisus - tai nereikia nei panikos-tai faktas.Paklausykit gydytoju.Ir kad nera dar masisku sirgimu ir mirciu - tai mums tik 5.mirstamumas - nedidelis.Bet jei mano vaikas (neduokDie) papultu nors ir i tuos 0.00001 procenta!!!!!!!!! Ar as saves neuzgrausciau visa gyvenima,kad "nepanikavau","eilinis gripas","visi perserga ir maniskis -kaip nors" ir t.t. Tiesiog - bukim samoningi-nei per daug panikuojantys,nei per daug atsipalaidave. Ir,kartojuosi, nepamirskim, kad musu salyje,turim patys savimi pasirupinti Valatke  100 % pritariu. Pati įsigijau tų vaistų, kad kai reikės kad nereiktų lakstyti po visaą miestą jų ieškant. Tegul tai tik viena pakuotė, bet gal ji padės kol rasiu vaistų pagal receptą.
biti atskrend
2009 12 03, 12:57
Skundziates, bijot.. o paklausykit kaip saly, kurioj as gyvenu gydoma, gal nebesiskusit  Ir cia juk VAKARAI Vaikas karsciuoja, koseja, paskambinu gydytojai, gydytoja net neklauso ir pagal siuos pozymius duoda numeriuka pasiskambint 'gripo linijai'. Ten gaunu www adresa. Nuejusi i adresa atsakau i kruva klausimu. Gripas nustatomas jei yra auksta tempa (virs 38) + dar du pozymiai is saraso (musu atveju kosulys ir sloga). Nu ir dar ten visokiu klausimuku, ir gale gauni numeriuka, su kuriuo nukeliauji i tam tikra vieta ir pasiimi Tamiflu. Laika, kada susirgai, klausia tik: 'ar daugiau nei pries 7 dienas, ar maziau'... Gydytojos nei akyse nematem. Iki kol isgerem Tamiflu, manau, kad jau sirgom 2 paras. Na siandien jau geriau, tempa nebekyla. Visi is Lietuvos gasdina komplikacijom, jog butina girdyt antibus. O is kur zinot mamai, kai tyrimai jokie nedaromi (ka snekat apie rentgena.. gyd apziura...-egzotika cia!), o gydytojos nematem, liga kompas nustate.. super  Kazin, cia tikrai gereja, ar ne? Kaip gali paklaust 1.5metuku vaiko, ar tau lauzo kaulus, skauda galva? Taip kad Lietuvoje sirgti nera taip blogai... Maziau bijokit, kas lemta, nuo to niekur nepabegsi  Baime daznai prisaukia, ko nelauki.
QUOTE(biti atskrend @ 2009 12 03, 13:57) Skundziates, bijot.. o paklausykit kaip saly, kurioj as gyvenu gydoma, gal nebesiskusit  Ir cia juk VAKARAI Vaikas karsciuoja, koseja, paskambinu gydytojai, gydytoja net neklauso ir pagal siuos pozymius duoda numeriuka pasiskambint 'gripo linijai'. Ten gaunu www adresa. Nuejusi i adresa atsakau i kruva klausimu. Gripas nustatomas jei yra auksta tempa (virs 38) + dar du pozymiai is saraso (musu atveju kosulys ir sloga). Nu ir dar ten visokiu klausimuku, ir gale gauni numeriuka, su kuriuo nukeliauji i tam tikra vieta ir pasiimi Tamiflu. Laika, kada susirgai, klausia tik: 'ar daugiau nei pries 7 dienas, ar maziau'... Gydytojos nei akyse nematem. Iki kol isgerem Tamiflu, manau, kad jau sirgom 2 paras. Na siandien jau geriau, tempa nebekyla. Visi is Lietuvos gasdina komplikacijom, jog butina girdyt antibus. O is kur zinot mamai, kai tyrimai jokie nedaromi (ka snekat apie rentgena.. gyd apziura...-egzotika cia!), o gydytojos nematem, liga kompas nustate.. super  Kazin, cia tikrai gereja, ar ne? Kaip gali paklaust 1.5metuku vaiko, ar tau lauzo kaulus, skauda galva? Taip kad Lietuvoje sirgti nera taip blogai... Maziau bijokit, kas lemta, nuo to niekur nepabegsi  Baime daznai prisaukia, ko nelauki. Stebekit vaikiuka akilai,matuokit temperatura,butu gerai pakalusyti plauciukus,jei nera galimybes,stebekit kosuliuka kaip jis keiciasi.Sveikit greiciau
Sarlatane77
2009 12 03, 15:19
QUOTE(Una Li @ 2009 12 03, 12:19) Kuo skiriasi SAM užhipnotizuotas zombis nuo žiniasklaidos ir farmacinių kompanijų užhipnotizuoto? Tuom, kad pastarasis gyvena nuolatinėj baimėj ir dar turi nemažų išlaidų. Jūsų teisė rinktis. Aš stengiuos vadovautis savo galva - jei iš 17 dukters klasiokų dauguma prasirgo labai lengvai, o keli naudojo antibiotikus, tai gripas nėra toks baisus. mano studentai ir jų draugai prasirgo lengviau negu paprastu gripu. Neužsimerkiu prieš sunkias komplikacijas, bet tenka pripažinti, kad dauguma šį gripą praserga labai lengvai. Niekas kažkodėl nebandė sulyginti sezoninio gripo epidemijų metu mirusių nuo komplikacijų skaičiaus, gal todėl, kad burbulas sprogtų? Vienu dalyku šis gripas tikrai skiriasi nuo sezoninio, tai paplitimo greičiu, daugiau skirumų nematau. dukros beveik visa klasė prasirgo, visiem viskas gerai, gydėm paprastai, aš dirbau visą dieną, praktiškai dukra pati gydėsi pagal mano nurodymą, ir ačiū Dievui kad tai buvo šito viso burbulo pradžia ir neprisiklausius buvau panikos apimtų žmonių, gydžiau kaip paprastą virusą. Papildyta:QUOTE(italė @ 2009 12 03, 12:36) Ką jus šnekate.. Kokia farmacininkų ir žiniasklaidos hipnozė??? Baisu. Jauni žmonės miršta. Mano aštuonmetės dukrytės klasioko mama numirė. Jauna moteris. Vienas iš aukų buvo ir mano vaikystės draugas. Taip kad mano pažįstamų rate dvi mirtys. O iki šiol nežinau nei vieno pažįstamo mirusio nuo gripo komplikacijų. nu ir palyginimas. Aš nepažįstu nieko mirusio nuo KG, bet pažįstu du žmones mirusius nuo sezoninio, tai argi čia atskleidžia kažką..
QUOTE(biti atskrend @ 2009 12 03, 14:57) Skundziates, bijot.. o paklausykit kaip saly, kurioj as gyvenu gydoma, gal nebesiskusit  Ir cia juk VAKARAI taip taip jus visiskai teisi, mums Lietuvoj ner ko skustis nes medikai tikrai rupinasi ligoniais, o va uzsieny tai tikrai galu sau gydytis ju paracetamoliu  nei jie ziuri nei jiems idomu gripo bijau bet nepanikuoju, vaistu nepirkau nes nemanau kad reikia pirkti 120 lt kainuojancius vaistus esant sveikam  gal kam ju labiau reikia siuo metu
Sarlatane77
2009 12 03, 15:26
QUOTE(Liusii @ 2009 12 03, 15:24) taip taip jus visiskai teisi, mums Lietuvoj ner ko skustis nes medikai tikrai rupinasi ligoniais, o va uzsieny tai tikrai galu sau gydytis ju paracetamoliu  nei jie ziuri nei jiems idomu gripo bijau bet nepanikuoju, vaistu nepirkau nes nemanau kad reikia pirkti 120 lt kainuojancius vaistus esant sveikam  gal kam ju labiau reikia siuo metu  va va, kažkam jų gal prireiks daug labiau, o čia spinteles prisikrovę 15 tūkst gyventojų, man tai nežmoniška , galit jau apmėtyt pomidorais o farmacininkam jėgelė, antikrizinis planas suveikęs
Valatke
2009 12 03, 16:01
Kad kazkur gydymo sistema prastesne - tai manes nei dziugina,nei guodzia.... As esu ne is tu isterisku mamyciu,bet jei matau ir zinau ,kad mano vaikui reikia kazkokio tyrimo - issireikalauti moku. O tokie pasakymai kaip" toks likimas"-mane is viso biesina.Buvo viena musu gydytoja,kuri nenorejo kraujo tyrimo daryti (nors hematologas rimtai prisake sekti krauja kas 3 men) - tipo "kas dievo duota...." Tai kokio velnio tu tada gydytoja ir ko cia sedi?Tai mes visi ne i poliklinika, o i baznycia turim eiti?  Gydytoja pakeiciau iskart ! O vakar pulmonologe (vaikas dispanserizuotas) net neklausiama perspejo - jei ka,kreiptis iskart-nelaukt nei dienos ir vaistu reikia iskart,nes jos gydomas berniukas su tokia pat diagnoze,po paros jau guli reanimacijoj. Taip kad - nespreskit apie visus atvejus vienodai....
vaikiukas
2009 12 03, 16:31
Mamos, ramiai, be panikos. Visi bijo, galbut ypac tie, kurie turi labai mazu vaiku, kurie dar nemoka pasakyti kaip cia kazkuri pasake - ar jiems lauzo kaulus, ar skauda galva ir t.t. ir kai mama yra visko lakmuso popierelis, kad matytu ir ivertintu padeti. Siuo metu esu ne LT, bet labai greitai griztu su savo mazaja. Ir ka - bijau! Bet, turiu veiksmu plana, saltus nervus (pakolkas) ir tikejima, kad viskas bus OK. Kazkaip tikiuos... Ziniasklaida veikia siaubingai, bet kazkaip stenkimes prafiltruoti kaip ir kas yra rasoma bei susitelkime ties prevencija. Visai bus man nebejuokinga ir tikrai uzsidesiu kauke ant veido eidama i parduotuve ar pan. Tegul galvoja kas ka nori. Bukite sveiki
biti atskrend
2009 12 03, 17:38
reikli, pirmas 2 dienas tempa kildavo iki virs 39. trecia diena, bebuvo 38 su kapeikom. siandien ketvirta diena, bera 37 su kapeikom. kosulys gerklinis, atsikoseja daug skrepliu. sloga kamuoja.. kaip manot mamukai, kieno vaikai jau sirgo, ar cia gereja? as kaip ant adatu tikrai, nenoriu be reikalo antibu girdyt, bet visi sensoriai itempti stebint, ar tik neblogeja  jau gailiuosi, kad ne gydytoja patapau gyvenime-nors sitoj situacijoj lengviau butu Apie ligos baime turejau omeny ne tai, jei jau itariate, kad kazkas blogai tiesiog sedeti ir laukti. O apie tai, kad net ir bunant namie galit uzsikresti-ims ir tevelis parnes.. rankas nusiplaus, o liks ant palto, rubu, veido.
margute77
2009 12 03, 17:49
mes tik vakar grizom is kauno kliniku aciu dievui spejom laiku pradet gert tamiflu mano mergytei greit uzkilo temperatura ir niekaip nenumusiau tai ligoninej pradejo ji duot taip ir pasveikom o mergyte salia gulejo tai gydytojai mamai pasake dziaukis kad nelaukei vakaro butum jau mergytes neturejusi organizmas mergytes buvo visas to gripo apimtas tai va jom tai prireike reanimacijos
Juracius
2009 12 03, 17:50
Antra savite sedim namuose su vaikuciu. Pakilo jam temperatura, nuvedziau pas daktarus: pasake kad gripas, o ar KG, ar ne net nesiaiskinom. Israse mums Tamiflu, negavom mes jo ta pacia diena, o kita sako jis jau nebe toks veiksnus. Prasirgom, visa savaite temperatura iki 38 kildavo, po to nukrito ir va iki dbar laikosi 37-37.4. Po savaites skambinau daktarei, klausiau, gal pasirodyti, kas negerai, o ji mums pasake kad po aukstu temperaturu gali buti organizmo issibalansavimas ir laikytis tokia temperaura. Buvau apsidraudus, uzsirasius is anksto, nuejom siandie, sakau ir pakosti retkarciais ir temperatura vis nekrenta: paklause, paziurejo, sako viskas svaru, bet kad visai apsidraust darom kraujo tyrima: padare, leukocitu per daug, nusiunte i rengena: isvada bronchopniaumonija ( plauciu uzdegimas). Vat kokia musu istorija, sake kad dar nesunkus israse antibijotiku Zinnat, ziuresim kas po savaits bus. Vaikis tai net neatrodo kad sirgtu, dar energingesnis negu siaip. Gal kam pagelbes mano istorija.
QUOTE(margute77 @ 2009 12 03, 17:49) mes tik vakar grizom is kauno kliniku aciu dievui spejom laiku pradet gert tamiflu mano mergytei greit uzkilo temperatura ir niekaip nenumusiau tai ligoninej pradejo ji duot taip ir pasveikom o mergyte salia gulejo tai gydytojai mamai pasake dziaukis kad nelaukei vakaro butum jau mergytes neturejusi organizmas mergytes buvo visas to gripo apimtas tai va jom tai prireike reanimacijos  o jusu vaikas kosejo? P.S. antra istriniau nes radau parasyta
QUOTE(margute77 @ 2009 12 03, 17:49) mes tik vakar grizom is kauno kliniku aciu dievui spejom laiku pradet gert tamiflu mano mergytei greit uzkilo temperatura ir niekaip nenumusiau tai ligoninej pradejo ji duot taip ir pasveikom o mergyte salia gulejo tai gydytojai mamai pasake dziaukis kad nelaukei vakaro butum jau mergytes neturejusi organizmas mergytes buvo visas to gripo apimtas tai va jom tai prireike reanimacijos  man įdomu - kada pradėjot duot tamiflu- 1-2 dieną? kokia temperatūra buvo? kažkaip logiškai mąstant sergant gripu pirmas 2 dienas ir būna ta temperatūra aukšta, o pradeda kristi tik trečios dienos pabaigoj  tai negi iš karto užkilus 39 -duot tamiflu? nes aš kažkaip niekad nesumąstau su 39 važiuot iš karto į klinikas- pati mušu tą tempę
biti atskrend
2009 12 03, 18:23
Juracius  mum sake gerti tamiflu 5 dienas. Isvis nuo ligos pradzios 6-7d mazdaug jau turetu nebebut visai tempos. Tai jei visgi kaip jum ta tempa galutinai nenukrenta, taip suprantu reikia itart, kad kazkas negerai ir nieko nelaukus reikalaut antibu  o kaip koseja jusu vaikutis? ar daug, ar atsikoseja?
QUOTE(biti atskrend @ 2009 12 03, 17:38) reikli, pirmas 2 dienas tempa kildavo iki virs 39. trecia diena, bebuvo 38 su kapeikom. siandien ketvirta diena, bera 37 su kapeikom. kosulys gerklinis, atsikoseja daug skrepliu. sloga kamuoja.. kaip manot mamukai, kieno vaikai jau sirgo, ar cia gereja? as kaip ant adatu tikrai, nenoriu be reikalo antibu girdyt, bet visi sensoriai itempti stebint, ar tik neblogeja  Akivaizdu, kad gerėja, bet ant adatų dar teks pabūt, nes svarbu kaip keisis kosulys. Temperatūrą irgi matuokit, jei vėl kiltų, tada tikrai reikia antibiotikų. Gaila tokiam mažam kojyčių nepavyks pakaitint, gal pagarint pavyktų (jei nebus temperatūros)?
Juracius
2009 12 03, 19:32
[quote=biti atskrend,2009 12 03, 18:23] Juracius  mum sake gerti tamiflu 5 dienas. Isvis nuo ligos pradzios 6-7d mazdaug jau turetu nebebut visai tempos. Tai jei visgi kaip jum ta tempa galutinai nenukrenta, taip suprantu reikia itart, kad kazkas negerai ir nieko nelaukus reikalaut antibu  o kaip koseja jusu vaikutis? ar daug, ar atsikoseja? [/quote Mums buvo israse tamiflu, bet aip ir sake daktare, jei rasit,jei narasim tai sake kad jau antra para baiginejosi ir tamiflu bus nebeveiksmingas. Ir dar sake kad ji pati neduotu, o tik bandytu temperatura numusti ir gerti daug arbatu, duoti vitamina C. Kadangi neradom to vaistuko, tai ir kamavoms visa savaite, bet 7 dien atemperatura nukrito iki dabartines. O maniskis tai nekosti beveik visai, labai retai kokius 5 kartu per diena tokiu draskanciu kosuliu,ir temperaturos atrodo kaip ir neturi, nes labai guvus ir linksmas, bet kai pamatuoji rezultatas kitoks. Na pradejom gerti antibijotikus tikekimes susitvarkys. Jau trecia savaite prasidejo kaip sergam.
QUOTE(Karina123 @ 2009 12 02, 15:25) To Lolla Man įdomų o iš kur suprato kad palučių uždegimas, ar jums darė nuotrauką Taip, parode nuotrauka. Bet gydytojas nustate iskarto tik isklausus vaikuciu plaucius, nuotrauka padare kaip diagnozes patvirtinima.
margute77
2009 12 03, 20:16
mano vaikas nekosejo visiskai taip tas kosulys ir neatsirado mes tamiflu pradejom gerti antra diena
biti atskrend
2009 12 03, 20:17
Nu va, jau 4 para ligos, tempa vel iki 38 soktelejo, sugirdziau antibu... o galima ir tamiflu ir antibus girdyt? nes tamiflu kurso dar nebaigem.
margute77
2009 12 03, 20:25
mums klinikose ta tamiflu sake reik gert 5 dienas
edicike
2009 12 03, 22:39
Mergaites,o Tamiflu kokia forma maziems vaikams duodama?
Sveiki, skaitau čia ir šiurpas ima, kokioj dabar mes visi situacijoj. Bet norėčiau paklausti, ar kam taip nebuvo, kaip mano šeimynai. Jau bus penkta para, kaip nežinia kuom sergu aš, ketvirta vyresnioji dukra ir atrodo, kad mažoji dukrytė taip pat , nes neįmanoma pamatoti temp. tik kai užmiega naktį, o tada temp. nėra. Aš kiekvieną vakarą, jaučiuosi taip, kaip pradėčiau sirgti gripu ir jau penkta para. Skauda nugara, pradeda perštėti gerklę, pasidaro silpna, krenta spaudimas ir tep. kyla tik iki 37, ryte atrodo vėl viskas gerai, o po pietų vėl daromės ligoniai. Nekostim nečiaudim , gal tik pora kart kai prasideda tie simptomai. geriam gripolio(žolelių) arbatas, daug česnako, citrinos ir t.t. ,paracetamolio negeriam. Mažoji aišku tik citrina palaižo ir arbatos išgeria . Vyras komandiruotėj, skambinomės gyd. klausinėja ar nekostim, kokia tem.,ir nieko konkrečiai pasakyt negali, nes lyg ir netelpam į gripu serg. standartus. dar kartais atrodo papykina truputį, galvos viena pusę paskauda. man ir vyresnei dukrai tas pats. Į veidus pažiūrėjus, tai vakare raudonai mėlynos pasidarom, o naktį ir ryte viskas gerai. nebežinau, kas čia ir galėtų būti, ar kam taip buvo. Esam sirgę gripu ir rota virusu, jausmas panašus į gripo, bet nėra aukštos tem. man jau penkta para. Bijau dėl mažosios, nes gyd. sako atvest parodyt į klinika, o ten marios sergančių ištikrųjų, tai nežinau ka ir daryt, ka rodyt, nes iš pažiūros vaikas sveikas, tik diena atrodo kaktytė karštoka, o nekosti. na nežinau, gal kas taip sirgot, gal kam taip buvo ir kokia buvo diagnozė. ????Atsiprašau, kad išsiplėčiau
Ainaada
2009 12 04, 08:43
Aš taip jaučiuosi jau gal trečia savaitė. Buvau nuėjusi pas gydytoją, tačiau laukiamajame buvo tiek daug žmonių čiaudančių, kosinčių, kad su dukra apsisukome ir dingome kuo greičiau iš ten. Po to kalbėjau su gydytoja telefonu dėl savo savijautos, tai ji sakė kad gali būti taip, jei stiprus imunitetas. bet ką žinau? Tai va ir nežinau nei sergu nei nesergu, geriu citrosepsą, inbierą su medum ir citrina ir nežinau kas man yra.
Sarlatane77
2009 12 04, 09:08
buvo prieš 2 savaites dvi naktis krėtė baisus šaltis drebulys, nieko nedariau ir praėjo. Dabar prieš keleta dienų pusdienį praleist teko poliklinikoj, po to buvo stipriai nukritus temperatūra, labai blogai jaučiausi, plėšė galvą, gėriau tik liaudiškus visus dalykėlius, ilsėjausi ir praėjo po 2 dienų. Kiek domėjausi tai taip ir yra, gali būt kad stiprus imunitetas ir liga nesugeba jo nulaužt, visiem ji pasireiškia skirtingai, kas jau krenta tai stipriai, o apie 30 proc žmonių taip tik susipažįsta su šituo virusu, taip kad čia sunku pasakyt
margute77
2009 12 04, 10:46
QUOTE(edicike @ 2009 12 03, 23:39) Mergaites,o Tamiflu kokia forma maziems vaikams duodama? yra ant pakuotes viskas surasyta jis duodamas pagal svori vaiko mes tai mazytes gerdavom po puse ryte ir vakare
QUOTE(margute77 @ 2009 12 03, 20:16) mano vaikas nekosejo visiskai taip tas kosulys ir neatsirado mes tamiflu pradejom gerti antra diena  tai kokia temperatūra buvo, kad kreipėtės į klinikas, kiek suprantu antrą dieną?
lemurmur
2009 12 04, 11:22
QUOTE(baibai @ 2009 12 03, 23:56) Sveiki, skaitau čia ir šiurpas ima, kokioj dabar mes visi situacijoj. Bet norėčiau paklausti, ar kam taip nebuvo, kaip mano šeimynai. Jau bus penkta para, kaip nežinia kuom sergu aš, ketvirta vyresnioji dukra ir atrodo, kad mažoji dukrytė taip pat , nes neįmanoma pamatoti temp. tik kai užmiega naktį, o tada temp. nėra. Aš kiekvieną vakarą, jaučiuosi taip, kaip pradėčiau sirgti gripu ir jau penkta para. Skauda nugara, pradeda perštėti gerklę, pasidaro silpna, krenta spaudimas ir tep. kyla tik iki 37, ryte atrodo vėl viskas gerai, o po pietų vėl daromės ligoniai. Nekostim nečiaudim , gal tik pora kart kai prasideda tie simptomai. geriam gripolio(žolelių) arbatas, daug česnako, citrinos ir t.t. ,paracetamolio negeriam. Mažoji aišku tik citrina palaižo ir arbatos išgeria . Vyras komandiruotėj, skambinomės gyd. klausinėja ar nekostim, kokia tem.,ir nieko konkrečiai pasakyt negali, nes lyg ir netelpam į gripu serg. standartus. dar kartais atrodo papykina truputį, galvos viena pusę paskauda. man ir vyresnei dukrai tas pats. Į veidus pažiūrėjus, tai vakare raudonai mėlynos pasidarom, o naktį ir ryte viskas gerai. nebežinau, kas čia ir galėtų būti, ar kam taip buvo. Esam sirgę gripu ir rota virusu, jausmas panašus į gripo, bet nėra aukštos tem. man jau penkta para. Bijau dėl mažosios, nes gyd. sako atvest parodyt į klinika, o ten marios sergančių ištikrųjų, tai nežinau ka ir daryt, ka rodyt, nes iš pažiūros vaikas sveikas, tik diena atrodo kaktytė karštoka, o nekosti. na nežinau, gal kas taip sirgot, gal kam taip buvo ir kokia buvo diagnozė. ????Atsiprašau, kad išsiplėčiau   O tas gripolis, temperaturos kartais nemusa? Nebijokit tos poliklinikos, nueikit atsilikti tyrimus, nors bus sudetinga gauti tikslius rezultatus nes nera temperaturos kraujas gali neka rodyti. Gali but prasidejus organizmo infekcija, bet kol temperatura nesukils ar neisryskes kokie skausmai ..  Musu seimoj daznai susirgus temperatura nekyla bet krenta, tai visad sunku rasti problema.  Musu mazylis vis taip neaiskei sirgo kol pastebejau kad nedagirdi  , atliko tyrimus, apziura ir diagnozavo sinusita, prasirgom 1,5 menesio. Taip kad geriausia gali ivertinti gydytojai  Kiauliu gripas - kiauliski simtomai
QUOTE(lemurmur @ 2009 12 04, 12:22) O tas gripolis, temperaturos kartais nemusa? Nebijokit tos poliklinikos, nueikit atsilikti tyrimus, nors bus sudetinga gauti tikslius rezultatus nes nera temperaturos kraujas gali neka rodyti. Gali but prasidejus organizmo infekcija, bet kol temperatura nesukils ar neisryskes kokie skausmai ..  Musu seimoj daznai susirgus temperatura nekyla bet krenta, tai visad sunku rasti problema.  Musu mazylis vis taip neaiskei sirgo kol pastebejau kad nedagirdi  , atliko tyrimus, apziura ir diagnozavo sinusita, prasirgom 1,5 menesio. Taip kad geriausia gali ivertinti gydytojai  Kiauliu gripas - kiauliski simtomai  Ačiū visiems atsakiusiems, taip ta arbata gripolis 2, muša temperatūra, naikina gripo simptomus, bet ji iš žolių, paprasta arbata, plikoma. Yra ir vaikams. Su ja ir nėščia persišaldyma gydžiausi, ar gripą, bet visiškai pasveikti be paracetamolio nepavyko, taigi..Mažosios i poloklinika nutariau netempti. Eisiu aš pati ir dukra vyresnioji . Reikalausiu antivirusinių, jei ką pasidėti mažajai. O pati darysiuos tyrimus su dukra. Dar vienas toks dalykėlis, tuštinimasis tiek mažosios tiek mano vienodas, ne viduriuojam, bet spalva  Kaip minėjau lyg papykina, lyg papučia pilvą vakarais  Ir dabar, kai rašau taii keistas jausmas, valgyt nesinori ir pilvas urzgia, galva sunki. Kas čia per nesamonės darosi. Ir dar , imunitetas, jau pas ka, pas ka , ber mano tai tikrai silpnas, ligų ligelių galo nėra, o širdelė tai  Visa ligas šeimoj pasigaunu pirmoji ir , sergu visada sunkiai. Bet dabar mes vartojam daug maisto papildų , gal tai neleidžia ligai prasimušt
margute77
2009 12 04, 13:19
QUOTE(Soni @ 2009 12 04, 11:48) tai kokia temperatūra buvo, kad kreipėtės į klinikas, kiek suprantu antrą dieną? 38.5 tai 39 laipsniai ir niekaip nekrito su jokiais vaistais bei nakti pradejo labai sunkai kvepuot
|
|