Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pienas ir mandarinai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Paja
Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. blink.gif Sakau, gal jau nieko nesuprantu. g.gif Gal tai koks naujas reikalas. blink.gif Ir dar pastebėjau, kad pienas ryte, vakare, arbatos vėl su pienu, kakava. Brr...iškart prisiminiau save darželyje, tai net nusipurčiau. Na, ne visi vaikai ir gali tą pieną gerti, kiti alergiški ir t.t.
Degutė
QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 11:08)
Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. blink.gif  Sakau, gal jau nieko nesuprantu. g.gif  Gal tai koks naujas reikalas. blink.gif  Ir dar pastebėjau, kad pienas ryte, vakare, arbatos vėl su pienu, kakava. Brr...iškart prisiminiau save darželyje, tai net nusipurčiau.  Na, ne visi vaikai ir gali tą pieną gerti, kiti alergiški ir t.t.
*

Nu jo, mandarinai su pienu tai ne koks derinys smile.gif Nu, bet gal dar ten ir košė kokia įsipaišius, sumuštinukas ar mišrainė? Po visko gal ir tas mandarinas nieko blogo g.gif
O kad pieno darželyje duoda, aš tik už. Maniškis kai ne mėgėjas, tai nors košėje, kakavoje ar sriuboje suvalgo. Vieno tai jis negeria. O kurie negali gerti, tai irgi tegu negeria, iš namų galima įsidėti sulčių, vandens. Grupėje auklėtoja vandens turbūt visada turi.
O alergiškam vaikui tam nepritaikytame darželyje išvis sunku. Bet čia jau tėvai turi žiūrėti, gal ką papildomai iš namų įdėti, kad vaikas nebūtų alkanas.
Paja
Na, pieną reikėjo gerti tik atsikėlus po miegelio, tada mandarinas ir tik po to varškės apkepas. Nežinau, bet man tai atrodo kažkokia "košė makalošė". biggrin.gif
Noa
O kas blogai? Kodėl, pvz. jogurtas su vaisiais yra normalu, pieniškas braškių koktelis - normalu, pieniški ledai su razinom - normalu, yra pirkt, plakta grietinėlė su vaisiais - valio, varškė ar baltas sūris su uogiene - valio... Nu ir čia tas pats velnias, tik cukraus nėra smile.gif

Jei čia problema tame, kad tavo vaikai tam alergiški - tai ką darysi, meniu sudaromas visiems vaikams... Pagal kažkokias ten taisykles, dietologų sudarytas, kur nustatyta, kiek ko vaikas turi per dieną gaut. Į alergijas neatsižvelgia. Juk alergiškas gali būti bet kam, tai negi visų niekaip nemaitinsi?

O kad tu asmeniškai kokio nors derinuko nevartoji, tai nereiškia, kad niekas jo nevartoja, man, pavyzdžiui, visai normalu atrodo smile.gif Užtai atsimenu, kaip apkraupau, pirmą kartą pas vyresnėlį daržely pamačius derinuką kefyras+ bulvių košė biggrin.gif Nu nevalgydavo pas mus taip niekas biggrin.gif O dabar pati nesuprantu, kas nenormalaus, visai skanu netgi, standartinė vaikų darželio vakarienė biggrin.gif
Spragtukas
QUOTE(Degutė @ 2005 11 03, 16:22)
Nu jo, mandarinai su pienu tai ne koks derinys  smile.gif Nu, bet gal dar ten ir košė kokia įsipaišius, sumuštinukas ar mišrainė? Po visko gal ir tas mandarinas nieko blogo  g.gif
O kad pieno darželyje duoda, aš tik už. Maniškis kai ne mėgėjas, tai nors košėje, kakavoje ar sriuboje suvalgo. Vieno tai jis negeria. O kurie negali gerti, tai irgi tegu negeria, iš namų galima įsidėti sulčių, vandens. Grupėje auklėtoja vandens turbūt visada turi.
O alergiškam vaikui tam nepritaikytame darželyje išvis sunku. Bet čia jau tėvai turi žiūrėti, gal ką papildomai iš namų įdėti, kad vaikas nebūtų alkanas.
*

Alergiski vaikai turetu lankyti specialiai tam pritaikytus vaiku darzelius. tik visa beda, kad ju pas mus laaabai mazai sad.gif
O del mineto derinio, kadangi pati auginu alergiska vaika, tai man iskart - dvigubas alergenas doh.gif ir siaip toks jausmas, kad vidurius susuktu, jei atsigerus pieno mandarina suvalgyciau... bet cia jau kaip sakoma, kaip kam... ax.gif
Paja
Noa, mano mergaitės nėra maistui alergiškos, tik nepatarina valgyti riebiai (kaip ir visiems vaikams), nes skrandukas iškart sureguoja. smile.gif
Konsultavausi su dietologe ir ji pasakė, kad tai tikrai nevykęs derinys. ax.gif
O temą užvedžiau todėl, kad sužinočiau kitų nuomonę, nes derinukas pasirodė laaabai neįprastas. mirksiukas.gif
Elina
QUOTE(Paja @ 2005 11 04, 17:15)
nes derinukas pasirodė laaabai neįprastas. mirksiukas.gif
*

pienas ir mandarinai- tikrai, mano galva, nevykes derinukas.
Manau, kad saldaus pieno darzelio racione- pernelyg daug. O kefyras, jogurtai, gryna varske vaikams pasiulomi retokai g.gif
Ir tie mandarinai... g.gif . Obuoliu juk yra ( lietuvisku). As saviskiams neperku mandarinu siuo sezonu schmoll.gif . Pavalgo ju per Kaledas ir Naujuosius rolleyes.gif
Paja
Ir ko tiktai nebūna. ax.gif Tai gal ir pienas su mandarinais ne išimtis. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O duona prie cepelinų tai visai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Jurga
dėl to pieno daržely, tai iš auklėtojos girdėjau, kad kažkokia ten programa yra vykdoma, kažkiek pieno nemokamai darželiams atveža (Sorry, kad nieko konkrečiai apie tai pasakyti negaliu, neprisimenu), tai turbūt dėl to tieg daug jo valgiaraštyje.
Paja
Taip, taip, gauna darželiai dabar to nemokamo pieno. biggrin.gif Bent jau maniškės vyresnėlės grupėje, tai , kas nori geria, o kas ne, tai ne. Prievartos nėra. Tik mandarinai nelabai prie jo dera. mirksiukas.gif
asta_ged
QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 12:08)
Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. blink.gif  Sakau, gal jau nieko nesuprantu. g.gif  Gal tai koks naujas reikalas. blink.gif  Ir dar pastebėjau, kad pienas ryte, vakare, arbatos vėl su pienu, kakava. Brr...iškart prisiminiau save darželyje, tai net nusipurčiau.  Na, ne visi vaikai ir gali tą pieną gerti, kiti alergiški ir t.t.
*

šiaip tai vaiko skrandukams ne kas su šiuo derinuku...nes saldus pienas pavirsta tikra rūgštimi...rūgščiu pienu...gali skrandukai neatlaikyt...jei jautresnis organizmas...isivaizduokite, juk pienas ir taip skrandyje veikiamas skrandžio rūgščių tampa rūgusiu pienu...o ten dar imetamas mandarinas...kitokia rūgštis...gi pasėkmė RĖMUO... doh.gif o beto vaisiai TURI VISADA BŪT VALGOMI PRIEŠ VAKARIENE PUSRYČIUS IR T.T. ŽODŽIU ANT TUŠČIO SKRANDŽIO...TUOMET VAISIAI SKATINA AKTYVUMA IR ŠIAIP VISADA ŽMOGUS JAUSIS GERIAU IR ŽVALIAU JEI DERINAMAS BUS JO DIENOS MENIU...O NE SUMETAMA KAS KAIP!!!!! pienas tūrėtų būt geriamas tik po pusės valandos po mandarino...tuomet suprantamas derinys būtų.
IŠ TIES MUSŲ VIEŠOSIOSE ĮSTAIGOSE MAŽAI RŪPINAMASI ŽMOGAUS MITYBA...NET IR MEDICININĖSE ĮSTAIGOSE...MAMOMS PAGIMDŽIUSIOMS ATNEŠA KOPŪSTŲ...TAI KO DAUGIAU NORĖT....PO TO DAKTARAI IR BURBA VISAD, KAD NEMOKAM MAITINTIS ŽINOMA NEMOKAM...BET GAL PIRŠTĄ REIKTŲ ATSUKT Į SAVE.... g.gif
Lelija33
pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. blink.gif  Sakau, gal jau nieko nesuprantu. g.gif 
*

Aš esu skaičiusi, kad pienas su rūgščiais vaisiais kaip tik rekomenduojamas. Būtent todėl gaminami jogurtai su vaisių uogienėm ir pan. Juk sumaišius pieną su rūgštimi gaunam masę, panašią į kefyrą.
jurgulis777
Jo neblogas derinukas, na bet jai vaikui skanu ir jokiu pasekmiu, tegu valgo smile.gif
Dviveide
Man atrodo, darzelyje mandarinai neturetu buti duodami. Pilni chemijos jie... Jau geriau lietuviski obuoliai ir kriauses, vasara koks arbuziokas, o ziema marmeladas ar uogiene prie varskes. Egzotiniais vaisiais tegu rupinasi tevai namie 4u.gif
milkshake
Jei tik vaikui skanu,kodel gi ne 4u.gif
^Braškytė^
kai perskaiciau pavadinima ,tai iskart prisiminiau WC lotuliukas.gif
Giorgita
derinukas neįprastas,bet jei vaikams tinka,kodėl gi ne...
Katleja*
NEKAS schmoll.gif
deltadu
QUOTE(Katleja* @ 2010 12 31, 20:49)
NEKAS  schmoll.gif
*

Na, jei vaikui gerai tai kodel ne? bigsmile.gif Mano valgo keptas bulves su pom.padažu ir pienu..Jam skanu.. biggrin.gif
temporary
Na kartais tokie derinukai praverčia - jei vaikui viduriukai kietėja... smile.gif O jei vaikiukui skranduko nesuka ir viskas - gerai, kodėl gi ne? smile.gif
acorus
idomiai biggrin.gif
Vygta
Kažkaip nelabai schmoll.gif
priklausomybe
QUOTE(^Braškytė^ @ 2009 03 18, 20:52)
kai perskaiciau pavadinima ,tai iskart prisiminiau WC  lotuliukas.gif
*

Žinok aš irgi
drinks_cheers.gif
Edysia
Jei atskirai, tai gal ir visai neblogi produktai, bet kartu, tai man kažkaip visai nesižiūri, kaip jau viena mamytė minėjo su wc kyla asociacijos doh.gif
~Beauty~
Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. <...> Ir dar pastebėjau, kad pienas ryte, vakare, arbatos vėl su pienu, kakava. Brr...<...> Na, ne visi vaikai ir gali tą pieną gerti, kiti alergiški ir t.t.

blink.gif o jei, pvz., mano vaikas visiškai nevartoja pieno ir net nesiruošiu pratinti prie jo g.gif
na, bet apie tai, matyt, teks galvoti, kai eisim į darželį...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.