Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė.
QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 11:08) Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. Nu jo, mandarinai su pienu tai ne koks derinys O kad pieno darželyje duoda, aš tik už. Maniškis kai ne mėgėjas, tai nors košėje, kakavoje ar sriuboje suvalgo. Vieno tai jis negeria. O kurie negali gerti, tai irgi tegu negeria, iš namų galima įsidėti sulčių, vandens. Grupėje auklėtoja vandens turbūt visada turi. O alergiškam vaikui tam nepritaikytame darželyje išvis sunku. Bet čia jau tėvai turi žiūrėti, gal ką papildomai iš namų įdėti, kad vaikas nebūtų alkanas.
Na, pieną reikėjo gerti tik atsikėlus po miegelio, tada mandarinas ir tik po to varškės apkepas. Nežinau, bet man tai atrodo kažkokia "košė makalošė".
O kas blogai? Kodėl, pvz. jogurtas su vaisiais yra normalu, pieniškas braškių koktelis - normalu, pieniški ledai su razinom - normalu, yra pirkt, plakta grietinėlė su vaisiais - valio, varškė ar baltas sūris su uogiene - valio... Nu ir čia tas pats velnias, tik cukraus nėra
Jei čia problema tame, kad tavo vaikai tam alergiški - tai ką darysi, meniu sudaromas visiems vaikams... Pagal kažkokias ten taisykles, dietologų sudarytas, kur nustatyta, kiek ko vaikas turi per dieną gaut. Į alergijas neatsižvelgia. Juk alergiškas gali būti bet kam, tai negi visų niekaip nemaitinsi? O kad tu asmeniškai kokio nors derinuko nevartoji, tai nereiškia, kad niekas jo nevartoja, man, pavyzdžiui, visai normalu atrodo QUOTE(Degutė @ 2005 11 03, 16:22) Nu jo, mandarinai su pienu tai ne koks derinys O kad pieno darželyje duoda, aš tik už. Maniškis kai ne mėgėjas, tai nors košėje, kakavoje ar sriuboje suvalgo. Vieno tai jis negeria. O kurie negali gerti, tai irgi tegu negeria, iš namų galima įsidėti sulčių, vandens. Grupėje auklėtoja vandens turbūt visada turi. O alergiškam vaikui tam nepritaikytame darželyje išvis sunku. Bet čia jau tėvai turi žiūrėti, gal ką papildomai iš namų įdėti, kad vaikas nebūtų alkanas. Alergiski vaikai turetu lankyti specialiai tam pritaikytus vaiku darzelius. tik visa beda, kad ju pas mus laaabai mazai O del mineto derinio, kadangi pati auginu alergiska vaika, tai man iskart - dvigubas alergenas
Noa, mano mergaitės nėra maistui alergiškos, tik nepatarina valgyti riebiai (kaip ir visiems vaikams), nes skrandukas iškart sureguoja.
Konsultavausi su dietologe ir ji pasakė, kad tai tikrai nevykęs derinys. O temą užvedžiau todėl, kad sužinočiau kitų nuomonę, nes derinukas pasirodė laaabai neįprastas. QUOTE(Paja @ 2005 11 04, 17:15) pienas ir mandarinai- tikrai, mano galva, nevykes derinukas. Manau, kad saldaus pieno darzelio racione- pernelyg daug. O kefyras, jogurtai, gryna varske vaikams pasiulomi retokai Ir tie mandarinai...
Ir ko tiktai nebūna.
O duona prie cepelinų tai visai
dėl to pieno daržely, tai iš auklėtojos girdėjau, kad kažkokia ten programa yra vykdoma, kažkiek pieno nemokamai darželiams atveža (Sorry, kad nieko konkrečiai apie tai pasakyti negaliu, neprisimenu), tai turbūt dėl to tieg daug jo valgiaraštyje.
Taip, taip, gauna darželiai dabar to nemokamo pieno.
QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 12:08) Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. Tiesą sakant, kai pamačiau, kad pavakariams bus pienas ir mandarinai, net plaukai pasišiaušė. šiaip tai vaiko skrandukams ne kas su šiuo derinuku...nes saldus pienas pavirsta tikra rūgštimi...rūgščiu pienu...gali skrandukai neatlaikyt...jei jautresnis organizmas...isivaizduokite, juk pienas ir taip skrandyje veikiamas skrandžio rūgščių tampa rūgusiu pienu...o ten dar imetamas mandarinas...kitokia rūgštis...gi pasėkmė RĖMUO... IŠ TIES MUSŲ VIEŠOSIOSE ĮSTAIGOSE MAŽAI RŪPINAMASI ŽMOGAUS MITYBA...NET IR MEDICININĖSE ĮSTAIGOSE...MAMOMS PAGIMDŽIUSIOMS ATNEŠA KOPŪSTŲ...TAI KO DAUGIAU NORĖT....PO TO DAKTARAI IR BURBA VISAD, KAD NEMOKAM MAITINTIS ŽINOMA NEMOKAM...BET GAL PIRŠTĄ REIKTŲ ATSUKT Į SAVE.... QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 11:08) Aš esu skaičiusi, kad pienas su rūgščiais vaisiais kaip tik rekomenduojamas. Būtent todėl gaminami jogurtai su vaisių uogienėm ir pan. Juk sumaišius pieną su rūgštimi gaunam masę, panašią į kefyrą.
Jo neblogas derinukas, na bet jai vaikui skanu ir jokiu pasekmiu, tegu valgo
Man atrodo, darzelyje mandarinai neturetu buti duodami. Pilni chemijos jie... Jau geriau lietuviski obuoliai ir kriauses, vasara koks arbuziokas, o ziema marmeladas ar uogiene prie varskes. Egzotiniais vaisiais tegu rupinasi tevai namie
Jei tik vaikui skanu,kodel gi ne
kai perskaiciau pavadinima ,tai iskart prisiminiau WC
derinukas neįprastas,bet jei vaikams tinka,kodėl gi ne...
NEKAS
Na kartais tokie derinukai praverčia - jei vaikui viduriukai kietėja...
idomiai
Kažkaip nelabai
Jei atskirai, tai gal ir visai neblogi produktai, bet kartu, tai man kažkaip visai nesižiūri, kaip jau viena mamytė minėjo su wc kyla asociacijos
QUOTE(Paja @ 2005 11 03, 11:08) Sveikos, mano mergaitės lanko darželį ir aš visad žiūriu ten esamą meniu, kadangi ne viską jos gali valgyti. <...> Ir dar pastebėjau, kad pienas ryte, vakare, arbatos vėl su pienu, kakava. Brr...<...> Na, ne visi vaikai ir gali tą pieną gerti, kiti alergiški ir t.t. na, bet apie tai, matyt, teks galvoti, kai eisim į darželį... |