liko mano klausimas senoj temoje. per kiek laiko gavosi, kad vaikutis per viena maitinima suvalgytu pilna doze vietoj misinuko? jau antra savaite bandom valgyti, bet dar tik 2 saukstukus siaip ne taip Papildyta:sena tema http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry32695577
Pifukas
2009 12 03, 21:24
Sveikos mamytes, noriu paklausti ar verta primaitinti maziuka jei maitinu MP ir atrodo kad jo uztenka? pabandziau duoti kosytes tai atrodo kad sauksta prarys kaip patiko
QUOTE(Pifukas @ 2009 12 03, 22:24) Sveikos mamytes, noriu paklausti ar verta primaitinti maziuka jei maitinu MP ir atrodo kad jo uztenka? pabandziau duoti kosytes tai atrodo kad sauksta prarys kaip patiko  tai nereiketu.koki penkta menesi galit pratint prie sausktelio, prie valgymo, nes bent manoji jau dvi savaites ragauja,tai gal tik dabar pradeda suprast,kad cia maistas, o gal dar ne
Drauge;)
2009 12 04, 12:09
O tai ka os viso duodat prie MP? Nes as dar nieko neesu davus, tik pieniukas....
Sveikutes. Na mano suneliui 4,5 men tai mes jau antra sav. bandom obuoliuka valgyt, ispradziu daviau tik sauksteli patarkuoto obuolio, o dabar jau puse obuoliuko suvalgo ir jam patinka valgyt  , bet duodu tarp maitinimu, maitinu misinuku ir MP. Bandysiu sia sav. duot morkyciu paragaut, su kosem dar neskubu, nes svorio pas mus pakankamai sveria virs 8kg
QUOTE(Miera @ 2009 12 02, 15:58) Sveikos. Sūneliui jau 4mėn ir greitai pradėsim šio to ragauti ( kol kas tik pienukas). Visos temos neskaičiau, gal kur praleidau, bet klausimas toks- kaip maitint dar nesėdintį vaiką?  Ta prasme, ne kuo, bet kaip. Na, autokėdutėj dažnai pasisupam, ten jis beveik sėdintis, bet juk nepradėsim košėmis terliotis autokėdutėje...Pasidalinkit patirtim  na mes turime maitinimo kedute,tai i ja ir sodiname..yra keletas padeciu,tai ne visai sedom padarom ji,gulsciau ir valgom
floridija
2009 12 08, 17:42
QUOTE(Anema @ 2009 12 03, 22:21) liko mano klausimas senoj temoje. per kiek laiko gavosi, kad vaikutis per viena maitinima suvalgytu pilna doze vietoj misinuko? jau antra savaite bandom valgyti, bet dar tik 2 saukstukus siaip ne taip Papildyta:sena tema http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry32695577Na manau, kad per menesi turetu priprasti, nes mes irgi jau antra savaite ragaujam darzovienes, pradzioj po sauksteli po sauksteli o dabar jau puse lekstutes suvalgo, tai gal dar po dvieju savaiciu ir visa lekstute sukirsim, labai tikiuosi... Bet as dar pilu misinuko i darzoviu kosyte, o tu bandei, gal daugiau suvalgys tada?
QUOTE(floridija @ 2009 12 08, 18:42) Na manau, kad per menesi turetu priprasti, nes mes irgi jau antra savaite ragaujam darzovienes, pradzioj po sauksteli po sauksteli o dabar jau puse lekstutes suvalgo, tai gal dar po dvieju savaiciu ir visa lekstute sukirsim, labai tikiuosi... Bet as dar pilu misinuko i darzoviu kosyte, o tu bandei, gal daugiau suvalgys tada? kad manau negerai misinuko pilt, as pilu ta kur vire ir internete skaiciau gydytojos patarima, kartais ipilu ir misinuko, jei vakarykste bulvyte. mes tai dvieju sauksteliu daugiau nejudam  ir net maziau, bet paskui misinuko apie 120ml
QUOTE(Anema @ 2009 12 03, 21:21) liko mano klausimas senoj temoje. per kiek laiko gavosi, kad vaikutis per viena maitinima suvalgytu pilna doze vietoj misinuko? jau antra savaite bandom valgyti, bet dar tik 2 saukstukus siaip ne taip Papildyta:sena tema http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry32695577na mes pradejom nuo 4men ir valgyt darzoves,pradzioj gydytoja sake duot tris saukstelius,kita diena 6,ir taip keikviena diena didint,kol daeisim iki 200ml,vat tada gydytoja sake kai suvalgys dienis norma,200ml,tada misinuko nebereiks  maniskis jau dabar suvalgo 100ml  tai ant 5men manau suvalgysim ir visa 200  o jus dar ka duodat,kokios tyreles vakare,ar nereikia?
georgiana
2009 12 14, 12:36
as duodu darzoviene per pietus ir dar duodu mazas nupirkus vakarop tyreles, kur skirta nuo 4 men., bei rytais kas antra diena daviau turejau is anglijos atsiusta megineli kukurzu kosytes nuo 4 men., tai daviau ir labai skaniai valge; siaip manau jau reikia ivesti kazkaip valgymo rezima, nes dabar valgom kas 4 va.; darzoviu kosyte darau taip: bulve, morka, truputis moliugo ir verdu ssavo skystimyke su trupuciu alyvuogiu aliejaus ovalgyt duodu tiek kiek nori
floridija
2009 12 14, 13:49
Mes irgi pietums valgom darzoviene, o pavakariams vakar jau pradejom ragauti slyvu tyrele, tai gana godziai suvalge 20ml, daugiau nenorejau pirmam kartui duoti.
Bozinda
2009 12 15, 20:57
mes jau antra savaite vakare valanda dvi pries miega, darzoviene (bulve, morka, dabar dar prijungiau cukinija), truputi imaisaupieno misinuko Per pietus duodu arba obuoliuko, arba banano kolkas valgo, bet buna, kad ir atsisako
kaip jusu valgo,maniske ne, gal del to,kad mazdaug kas 3 val. nors is po nakties buna 5 val nevalgius ir nesuvalgo nei 150ml misinuko. nzn kada prades koses valgyt visa norma, neimanoma misija atrodo
Maitinu MP, kasdien duodu obuolio, kriaušės paragaut ir daugiau nieko. Banano neima išvis, o obuolio max pusę šaukštelio. Košės nedavus jokios dar. O atsigerti darot kokias nors arbatėles? Ar išvis neduodat jokių tos, kurios MP maitinat?
vetukas
2009 12 21, 21:22
Sveikos mamytes norejau paklausti ar jau galima pradeti primaitinti mazyli kuriam yra 3 men? Dabar i misiniuka noviriuka ipilu aviziniu dribsniu bet truputi atpila vistiek.
QUOTE(vetukas @ 2009 12 21, 22:22) Sveikos mamytes norejau paklausti ar jau galima pradeti primaitinti mazyli kuriam yra 3 men? Dabar i misiniuka noviriuka ipilu aviziniu dribsniu bet truputi atpila vistiek. manau nereiketu.su gydytoja tarkites.kaip svoris ir t.t.
SVeikos mamytes!  nors mums iki 4 menesiuku dar toloka, bet jau pradejau dometis vaikuciu primaitinimu kitais maistukais (prie misinuko). Tai kaip suprantu, nuo 4 men. jau galiu karta ar du per diena duoti leliukams po truputuka kosyciu, tyreliu ir siek tiek sumazinti tam kartui misinio?  Mes dabar valgom kas 4val. po 150ml. misinio panasiai, naktimis dazniausiai ismiegam iki ryto  tai kosytes mums pravers, nes nesinori dideliu kiekiu misiniais maitint man kazkaip...
QUOTE(audani @ 2009 12 27, 23:38) SVeikos mamytes!  nors mums iki 4 menesiuku dar toloka, bet jau pradejau dometis vaikuciu primaitinimu kitais maistukais (prie misinuko). Tai kaip suprantu, nuo 4 men. jau galiu karta ar du per diena duoti leliukams po truputuka kosyciu, tyreliu ir siek tiek sumazinti tam kartui misinio?  Mes dabar valgom kas 4val. po 150ml. misinio panasiai, naktimis dazniausiai ismiegam iki ryto  tai kosytes mums pravers, nes nesinori dideliu kiekiu misiniais maitint man kazkaip...  dvynukai  sveikinu. na nuo 4 men pakanka vieno karto i diena kosyciu. mano dukra,tai vaisiu nepripazista, vaisiniu tyreliu,rugstu jai
lekianti
2010 01 01, 19:55
4 men mazyli jau galima kosytem maitint  ,as kaip pirmo laukiuos tai ieskinejuos info ,as galvojau kas tik nuo puses metuku jau galima duot pradet kitoki maista Papildyta:[quote=audani,2009 12 28, 00:38] SVeikos mamytes!  jetau kaip fainai dvinukai ir dar porele  sveikinu !!!
aaangelika
2010 01 02, 00:45
QUOTE(Nanda @ 2009 12 16, 17:58) Maitinu MP, kasdien duodu obuolio, kriaušės paragaut ir daugiau nieko. Banano neima išvis, o obuolio max pusę šaukštelio. Košės nedavus jokios dar. O atsigerti darot kokias nors arbatėles? Ar išvis neduodat jokių tos, kurios MP maitinat?  Matinu MP ir musu pediatre patare jau duoti obuoliuko: pirma diena 1valg.sauk., kita diena 2valg.sauk. ir kai suvalgys be problemu 3 saukstus, tada kiekviena diena viena karta dienoj duoti po puse indelio. O del atsigerimu, sake nieko neduoti, tik MP, nes tai ir atsigerimas ir maistas kudikeliui  O nuo 5men. sake pradet ragauti bulve su morkyte, irgi pradeti nuo 1 valg.sauk. Sake, kad jau nuo 6men. vaikelis moketu valgyti is saukstelio ir galetu suvalgyti 2 koses dienoj  Jau antra diena sekmingai valgome obuoliuka  raukiasi aisku nuo siek tiek rugstumo, bet visas issisepes
babrusia
2010 01 03, 09:04
as kadangi maitinu misinuku, tai mano mazylis jau suvalgo tyreliu po kelis saukstelius beveik kasdien  bet daugiau kad suvalgytu, tai sudetingas reikalas - stumia lauk maista nors tu ka  kosiu isvis nemegsta dar
undinele72
2010 01 03, 10:51
kadangi mano sunelis lb nenoriai pradejo valgyti misinuka patare duot darzoviu kosiu,ir ka nelimpa,raukosi,volioja burnytej,net ziaukciot pradeda,nutariau neskubet
Liinnuutte
2010 01 03, 11:51
sveikos mamos, jau galvojau, kad mūsų sunelis yra vienas toks nevalgus  nebežinau ką daryt, nevalgo darovių tyrelių nors tu ką, o obuoliuko tai net dreba kaip nori.. tiesą pasakius, gyd. mums siūlė valgyt tik darzoves bet kažkaip pabandžiau ir obuoliuko duot  nebežinau net ką daryt, gal ką pasiūlytumėt?  mūsų, kaip ir undinėlės sūnelis raukosi, kartais net žiaugčioja.. gal vis dėl to ir toliau kišti tą bulvių ir morkų tyrelę, gal pripras?
mazute1984
2010 01 04, 12:43
Sveikutes.Noreciau taip pat isiterpti Mano mazyliui dar tik keturi men. maitinu MP,pagalvojau gal irgi reiktu pradeti obuoliuka duoti nors gyditoja neliepe http://ticker.7910.org/as1cE-ax03-1110MDAw...DkgZGllbm9z.gif
georgiana
2010 01 04, 15:43
QUOTE(Liinnuutte @ 2010 01 03, 12:51) sveikos mamos, jau galvojau, kad mūsų sunelis yra vienas toks nevalgus  nebežinau ką daryt, nevalgo darovių tyrelių nors tu ką, o obuoliuko tai net dreba kaip nori.. tiesą pasakius, gyd. mums siūlė valgyt tik darzoves bet kažkaip pabandžiau ir obuoliuko duot  nebežinau net ką daryt, gal ką pasiūlytumėt?  mūsų, kaip ir undinėlės sūnelis raukosi, kartais net žiaugčioja.. gal vis dėl to ir toliau kišti tą bulvių ir morkų tyrelę, gal pripras?  maniskis irgi ziaukciojo nuo bulviu-morku koses, tai as kose skieciu su misinuku ir viskas gerai gaunasi
aiduliuke
2010 01 04, 17:20
QUOTE(vetukas @ 2009 12 21, 22:22) Sveikos mamytes norejau paklausti ar jau galima pradeti primaitinti mazyli kuriam yra 3 men? Dabar i misiniuka noviriuka ipilu aviziniu dribsniu bet truputi atpila vistiek. o kam tos avizos? QUOTE(mazute1984 @ 2010 01 04, 13:43) Sveikutes.Noreciau taip pat isiterpti Mano mazyliui dar tik keturi men. maitinu MP,pagalvojau gal irgi reiktu pradeti obuoliuka duoti nors gyditoja neliepe http://ticker.7910.org/as1cE-ax03-1110MDAw...DkgZGllbm9z.gifmaitinant MP primaitint skubet nereikia, palaukit bent iki 5 men
gekoniuke
2010 01 04, 22:46
šiandienos meniu: pusryčiams moliūgo ir manų tyrele prabalinta mišinuku pietums ryžių ir morkų prabalinta tyrelė vakarienei milupos sausa košė visas košytes darau tokias skystokas, kad eitu nuo šaukštelio tiesiog nusiurbti- turim išmokt paimt maistą nuo šaukštelio, tada košes tirštinsim. rytoj valgysim ryžių-morkų, moliūgo-bulvės, grikių-moliūgo. Mes valgom grikius, ryžius, manus, avižas, moliūgą, morkas, tad bulvytė nuo rytojaus  apetitu nesiskundžiam, o po košių jaunuolis visada sočiai atsigeria MP
ruteliauskas
2010 01 05, 09:47
oho koks valgiaraštis...o nuo kada pradėjote košes ragauti, kad jau tiek daug visko valgot? mes tai per mėnesį tik iki vieno maitinimo pakeitimo iš MP į tyrelę obuolių pakeitėm...iš karto maišytas košes duodat? ar iš pradžių bandėte atskirus produktus? užpyliau klausimais
mano maziukui rytoj sueis 4 men., bet as darzoviu koseles skystokos duodu 1 karta dienoj. savaite daviau vien virtos trintos bulvytes, praskiestos tuo vandenuku, kuriame ji vire su alyvuogiu aliejum. o sia savaite pridejau i ta kosele morkos - taip daktare liepe prideti kas savaite po skirtinga produkta ir ziureti ar nereaguoja... o cia ziuriu valgiarasciai tokie, kad net as tiek skirtingu valgiu variantu pati nevalgau  kita savaite sakiau pradesiu duoti obuolio, o nuo dar kitos ivesiu grikiu ir ryziu.. norejau paklausti, o kada reiketu pradeti girdyti arbatelemis ar sultytemis vaika? maniskis kosytes pavalges pageria kokias 5-10 min ir pienuko mano. kiek zinau jis pradzioj bega liesas, tai jis taip troskuli ir numalsina.. tai gal pa kol kas net neverta kisti tu arbatu? o gal kaip tik verta? kaip patartu mamytes su patirtimi? ir dar - kaip gaminat tas arbateles, kad nesigautu per stiprios? ar cukraus dedat? siaip domina arbatos is arbatzoliu, o ne visokios ten granuliuotos (jos man su gryna chemija asocijuojasi) dekui uz atsakymus ir patarimus is anksto
Kadangi mano mažylis labai valgus berniukas, tai gydytoja patare, kad nedidinti mišinuko kiekio (suvalgo 150 ml) po truputi duoti sotesnio maisto. Taigi pradejom nuo bulves atskiestos su mišinuku, vėliau pamaišytos su morkytėm, bet morkos kietina viduriukus  . Taigi dabar mūsų dienos meniu: 6:00 Ankstyvieji pusryčiai - mišinukas 9:30 mišinukas ir obuoliukų tyrelė 12:30-13:00 Daržovienė (morka, bulvė, žiediniai kopūstai) ir truputį mišinuko 16:30 mišinukas ir obuolių tyrlė 19:00 mišinukas 23:30 mišinukas Po kokios savaitės bandysim įvesti kitokių daržovių ar kruopų (tik ne manų). Kiek žinau manų kruopose nėra nieko vertingo  , tik svoris nuo jų auga. Kadangi mums svorio ir taip per akis  , tai manų net neragausim
Maniskiui 5 men., visko po truputi pradejo ragaut nuo 4 men.Valgo kas penkias valandas, koseles darzoviu arba kruopu suvalgo tris kart po 50 ml.+170 misinuko.kitus du kartus tik misinukas po 230 ml. Kokios "normos" pas jus?
Evelinuke
2010 01 05, 20:01
sveikos mamytes  mums ne uz kalnu 5menesiukai, vaikiukas pirmas, todel ir patirties nedaug, o paie gydytojos patarimus patylesiu, tik receptus raso  eisim pas kita greitu laiku tai va mano panelyte pradejo ragaust nuo obuoliuko kia buvo 4men 2sav, po sauksteli, po sauksteli dabar jau apie puse obuoliuko sunemnioja  dar valgo banana, net dreba kaip jai skanu, uztat morka, bulve nelabai, maisau gerokai su misinuku(pati labai mazai jau maitinu) 140misinuko ir morkyte virta su bulvyte pora geru sauksteliu ir malti virti aviziniai dribsniai, tai susidaro 230-240ml, valgo kas 3val, nuo 22-23val vakaro iki ryto 8-9val, pana miega  grykius spjauna, dar valgo ryzius taippat maltus, darbandem kukuruzu kose, bet ir neliko suzaveta  vien misinuko nebduodu, nes pana nepasisotina  tai pastoviai su dribsniukais morkytem, ryziais maisau. kaip pripratint prie darzoviniu?  ai dar morkyte virta su obuoliu kia pamaisai tai valgo, beje jei pili misinuko, tai ir nelieka suzaveta
QUOTE(Evelinuke @ 2010 01 05, 21:01) kaip pripratint prie darzoviniu? pabandyk moliugo imaisyt.mes toki geltona, net sakyciau labiau oranzines spalvos dedam, neatsimenu kokia rusis, labai kvepia verdant ir saldus, gal pades
va todel man daktare musu ir atare neduoti pirma vaisiu, nes paskui i darzoves ne ziureti nenores, nes jos netokios saldzios  maniskis is viso nuo vienos bulves pradejo - o kai dadejau morkos, tai taip lapsi kad net ausys linksta  sakiau neuzilgo ir obuolio reiks jau duoti pasiskaninti vaikui
ruteliauskas
2010 01 06, 12:58
O mum atvirkščiai - gydytoja pirma pasiūlė obuoliuką  čia kiekvienam kitaip matyt...žiūriu jūsų visų vaikučiai gana sočiai maitinami, aš savajai tik kartą per dieną obuoliuko tyrelės duodu, o nuo kitos savaitės, kai jau bus penki mėnesiukai planuoju daržoves pietums pasiūlyt...dabar svarstau nuo bulvės ar morkos pradėt  ir kuo skiest geriau - žinau, kad skiedžia mamos ir vandenuku su aliejun ir pieneliu...
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 01 06, 13:58) O mum atvirkščiai - gydytoja pirma pasiūlė obuoliuką  čia kiekvienam kitaip matyt...žiūriu jūsų visų vaikučiai gana sočiai maitinami, aš savajai tik kartą per dieną obuoliuko tyrelės duodu, o nuo kitos savaitės, kai jau bus penki mėnesiukai planuoju daržoves pietums pasiūlyt...dabar svarstau nuo bulvės ar morkos pradėt  ir kuo skiest geriau - žinau, kad skiedžia mamos ir vandenuku su aliejun ir pieneliu... Gal savo pienuku geriau  nes aliejus irgi kaip naujas produktas, o po 2 neivedineja, ir su pienuku turbut skaniau O mes dar ant MP, musu pediatre sake kol nesueis 5 men net negalvokit nieko ivedinet
QUOTE(gylyte @ 2010 01 05, 12:20) Kadangi mano mažylis labai valgus berniukas, tai gydytoja patare, kad nedidinti mišinuko kiekio (suvalgo 150 ml) po truputi duoti sotesnio maisto. Taigi pradejom nuo bulves atskiestos su mišinuku, vėliau pamaišytos su morkytėm, bet morkos kietina viduriukus  . Taigi dabar mūsų dienos meniu: 6:00 Ankstyvieji pusryčiai - mišinukas 9:30 mišinukas ir obuoliukų tyrelė 12:30-13:00 Daržovienė (morka, bulvė, žiediniai kopūstai) ir truputį mišinuko 16:30 mišinukas ir obuolių tyrlė 19:00 mišinukas 23:30 mišinukas Po kokios savaitės bandysim įvesti kitokių daržovių ar kruopų (tik ne manų). Kiek žinau manų kruopose nėra nieko vertingo  , tik svoris nuo jų auga. Kadangi mums svorio ir taip per akis  , tai manų net neragausim ohoho koks meniu... mūsiškiai tą pačią dieną gimę  . Mano sūnelis irgi pavalgyti niekada nepamiršta  . QUOTE(musik @ 2010 01 06, 13:50) Gal savo pienuku geriau  nes aliejus irgi kaip naujas produktas, o po 2 neivedineja, ir su pienuku turbut skaniau O mes dar ant MP, musu pediatre sake kol nesueis 5 men net negalvokit nieko ivedinet  čia kiek pediatrių - tiek nuomonių. Mums irgi liepė pradėti daržovienes valgyti. Niu, man nekyla dar ranka pradėti jas virti. Atrodo per maži. Tuo labiau, kad PSO rekomenduoja nuo 6 mėn. pradėti ir nesvarbu ar MP, ar mišinėliais maitinami- jeigu geraiu priaugama svorio, tai kur skubėti...? Aš bandysiu irgi nuo kokių 5 mėn. pradėti.
Pagal PSO rekomendacijas, tokio amziaus vaikiukams pilnai uztenka MP arba misinuko. Neskubekit, mamos.Spes dar tie vaikai visko prisiragauti.
gekoniuke
2010 01 06, 16:09
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 01 05, 10:47) oho koks valgiaraštis...o nuo kada pradėjote košes ragauti, kad jau tiek daug visko valgot? mes tai per mėnesį tik iki vieno maitinimo pakeitimo iš MP į tyrelę obuolių pakeitėm...iš karto maišytas košes duodat? ar iš pradžių bandėte atskirus produktus? užpyliau klausimais  dviejų mėn. pradėjom kruopinėles ragaut, nes mano vaikinas papulio iš burniuko nepaleisdavo, pervargau nenormaliai, o ir mažius kankinosi. Virdavom avižų dribsnius, ryžius, grikius, su blenderiu sutrindavau tokią sriubytę ir mišinuko miltelių tiek kiek reikia tokiam kiekiui vandens ir duodavau iš buteliuko iš pradžių tik rytais ,paskui ir vakare. Su laiku dasidėjo moliūgas , morka. Visgi bulvės dar nedaviau- persigalvojau  vakar vakare valgė avižų dribsnius su moliūgu ir mišinuku- valgė puikiausiai(šiaip ir man skanu tokia malošė  ) ?Beje MP sekmingai ir toliau maitinu, nes kai kas manes per visą naktį iš burniuko negali paleisti
neringuskinas
2010 01 07, 12:52
laba. mes tai turim didele problema su valgymu.sergam.problemos su plaiciais ir sirdute.geriam daug vaistu.vaiaks pats nevalge.va 4 men su zonduku tik pamaitindvau.daktrai patare nuo 4 men kosytes, tyreles duot, o su zondu vaikui jas sunku gurkt..pieno netraukia per buteliuka ir viskas...as misiniuku maitinu...isbandyta viskas...tai nuo vakar istraukiau zonduka, bandau kiek pati suvalgys tiek...baisu...bet...tai musu pasiekimai kolaks:[vakar] 4 val-40 ml pinukuko suvarvinau; 8 val-40 ml koses; 11 val-40mol koses 14 val-60 koses 17 val-40 koses 21-60 koses.... idomu vaikas tuo gyvas bus?savijauta jos tai liuks , be zonduko....
Gal pamažu priras  Arba išalks ir valgys
QUOTE(neringuskinas @ 2010 01 07, 12:52) laba. mes tai turim didele problema su valgymu.sergam.problemos su plaiciais ir sirdute.geriam daug vaistu.vaiaks pats nevalge.va 4 men su zonduku tik pamaitindvau.daktrai patare nuo 4 men kosytes, tyreles duot, o su zondu vaikui jas sunku gurkt..pieno netraukia per buteliuka ir viskas...as misiniuku maitinu...isbandyta viskas...tai nuo vakar istraukiau zonduka, bandau kiek pati suvalgys tiek...baisu...bet...tai musu pasiekimai kolaks:[vakar] 4 val-40 ml pinukuko suvarvinau; 8 val-40 ml koses; 11 val-40mol koses 14 val-60 koses 17 val-40 koses 21-60 koses.... idomu vaikas tuo gyvas bus?savijauta jos tai liuks , be zonduko.... Vaje kaip gaila vaikučio Stiprybės jums ir sveikatėlės
siaip pasiskaiciau visa tema, tai gal mano mazyle maziausiai valgo kitokio maistelio  . musu meniu: 6 val. misinukas 10 val misinukas 12 val obuoliu tyrele ir misinukas 17 val obuoliu bananu tyrele ir misinukas 22 val misinukas kartais dar arbateles pageriam ziuriu cia ir kosytem vaikiukus jau maitina
QUOTE(Laura2 @ 2010 01 08, 11:44) siaip pasiskaiciau visa tema, tai gal mano mazyle maziausiai valgo kitokio maistelio  . musu meniu: 6 val. misinukas 10 val misinukas 12 val obuoliu tyrele ir misinukas 17 val obuoliu bananu tyrele ir misinukas 22 val misinukas kartais dar arbateles pageriam ziuriu cia ir kosytem vaikiukus jau maitina  šiaip tai reikia pradėti nuo daržovienės arba kruopienės... o jūs čia vaisiais mintate
gekoniuke
2010 01 08, 12:55
QUOTE(Laura2 @ 2010 01 08, 12:44) siaip pasiskaiciau visa tema, tai gal mano mazyle maziausiai valgo kitokio maistelio  . musu meniu: 6 val. misinukas 10 val misinukas 12 val obuoliu tyrele ir misinukas 17 val obuoliu bananu tyrele ir misinukas 22 val misinukas kartais dar arbateles pageriam ziuriu cia ir kosytem vaikiukus jau maitina  nereikia skubėt su tom košėm jei vaikas nereikalauja rimtesnio maisto, bet noriu primint jog jei vaiką pradėsit primaitint nuo saldžių tyrelių, tai ateity daržovienes pačiai gali tekt valgyt
QUOTE(musik @ 2010 01 06, 14:50) Gal savo pienuku geriau  nes aliejus irgi kaip naujas produktas, o po 2 neivedineja, ir su pienuku turbut skaniau O mes dar ant MP, musu pediatre sake kol nesueis 5 men net negalvokit nieko ivedinet  as per visus 4 menesius nei karto nenusitraukinejau pieno ir net nezinociau kaip ta normaliai padaryti  tai kosele skiedziu su virintu vandenuku ir ipilu dar arbatini saukstuka alyvuogiu aliejaus - tai gaunasi pakankamai skanu, jei vaikas kazkiek palieka, tai pati su malonumu sukapoju likuti
Sveikos, ziuriu jusu maziukai daug suvalgo, mano tai vos 90 ml.misinuko, ir dar valgom MP,bet jauciu,kad nedaug. Kai buvo koks 1-2 men. tai valgydavom po 160 ml. .MP (nusitraukinedavau),paskui sake daktare,kad per daug,tai vaikas po tu zodziu is karto maziau pradejo valgyt po koki 120 ml.ir maziau  lyg butu suprates  ,eisim pirmadieni svertis tai klausiu ir jau ir man pradeti duoti papildomo maisto. Kiek jusu maziukai sveria? o jus bulves,morkas kai davete po 1-2 saukstelius duodavote siltas ar jau budavo atsale, nes toki kieki kol sutrinni tai iskarto ir atsals, gal as klystu
undinėle
2010 01 08, 22:04
Sveikos mamytes  na as irgi jau pradejau rinktis informacija kuo cia pradeti primaitini savo leliuka  mums jau grietai 4 menesiai,maitinu MP ir misinuku. Dabar niekaip nenusprendziu ka pirma duoti bulves ar morkytes tyreles,ka manote?
QUOTE(undinėle @ 2010 01 08, 22:04) Dabar niekaip nenusprendziu ka pirma duoti bulves ar morkytes tyreles,ka manote? Na morkytė gali alergizuoti,gal pirma pabandykit bulve,o paskui jau prie bulvės bandykit pridėti morkytės ir žiūrėt ar nealergizuos,bent jau mums taip gydytoja patarė
labutis visoms mamytems:)
turime pirmagyme mergyte, jau mums 3 ir 1.5 sav. aisku jau galvoju apie ivedima tikrojo maisto:) norejau jusu pasiklausti ar maitinti galima is parduotuves pirktomis kosytemis ar pirmiausia duodi darzoves trintas, o kada tyreles bandyti? kokia norma diena turi buti? nesisivaizduoju nuo ko net pradeti, be to mazoji jau kaip ir nenori net misinuko valgyti, naudojam bio hip nes kiti isvis mum netiko? gal galite parasyti savo maitinimo pradzios toki kaip ir grafikeli, labai aciukas:)
|
|