audrytė
2011 02 23, 20:07
QUOTE(milla22 @ 2011 02 23, 19:50) Tai vat kad kol turiu savo pienelio tai perdaug ir nezaidziu, nes ji is buteliuko negeria jookiu misinuku, soskes neima tik mano papa o as per daug ir nekisu, ji ziaukcioja , springsta nemoka is buteliuko gerti  aisku, galvojau gal misinukas netinka, nes kai kurie kietina kokia soskute bandei? as perku AVENT, man jos
elenuxus
2011 02 24, 08:47
QUOTE(audryta @ 2011 02 23, 21:07) aisku, galvojau gal misinukas netinka, nes kai kurie kietina kokia soskute bandei? as perku AVENT, man jos  maniskis irgi tik ant avent soskes pasirase
milla22
2011 02 24, 08:55
QUOTE(audryta @ 2011 02 23, 22:07) aisku, galvojau gal misinukas netinka, nes kai kurie kietina kokia soskute bandei? as perku AVENT, man jos  QUOTE(elenuxus @ 2011 02 24, 10:47) maniskis irgi tik ant avent soskes pasirase   turim avento net 2  , nieko neima, turim ir paprasta ir tos neima, buteliukus turim 3 skirtingu soskiuku ir avento  rezultatas 0  , na jei nebutu pieno, niekur nedingtu, isalktu ir pradetu gerti, bet va kai dar savo turiu tai ir nekisu perdaug
audrytė
2011 02 24, 08:58
QUOTE(milla22 @ 2011 02 24, 08:55)  turim avento net 2  , nieko neima, turim ir paprasta ir tos neima, buteliukus turim 3 skirtingu soskiuku ir avento  rezultatas 0  , na jei nebutu pieno, niekur nedingtu, isalktu ir pradetu gerti, bet va kai dar savo turiu tai ir nekisu perdaug kokio nr? gal per greitai bega ir del to springsta? gal tikrai skysciu mazoka? nebandet kraujo tyrimo daryti? na bet zinoma geriausia MP, kol jo yra gerai zinoma
milla22
2011 02 24, 10:07
QUOTE(audryta @ 2011 02 24, 10:58) kokio nr? gal per greitai bega ir del to springsta? gal tikrai skysciu mazoka? nebandet kraujo tyrimo daryti? na bet zinoma geriausia MP, kol jo yra gerai zinoma Na aventi berods su trim skylitem, o tie kiti buteliukai tai irgi pirkti pagal amziu, is vieno dar dar gerdavo kai sonu uz zando ikisi. Negalejau para daugiau maitinti kai buvo beveik 3 menesiu, tai gere ir is buteliuko, bet ne is mano ranku . Nedarem kraujo tyrimo, dar nieko gyd neminejo apie kraujo tyrima.
paukshte
2011 02 24, 14:42
QUOTE(milla22 @ 2011 02 23, 17:11) Na va buvom TA tai suds su krapais, priaugom 260 g (man tai daug ) o gyd mazai, ta kreive vis smunkam zemyn. Db 5 men ugis 64,5 cm o svoris 6260g ir dar nuo pieno kur koses verdu gavosi atopinis dermatitas nu kosmaras. Kolkas israse Duphalac, bet jei nepades tai vsio i klinikas ziureti zarnyciu nu mes gerokai didesnes, va uzvakar buvome 4 TA, tai duomenys tokie: ugis 65 (paugom 2 cm), svoris 8 kg (priaugom 900 g), esam tokios necoliukes
milla22
2011 02 24, 15:42
QUOTE(paukshte @ 2011 02 24, 16:42) nu mes gerokai didesnes, va uzvakar buvome 4 TA, tai duomenys tokie: ugis 65 (paugom 2 cm), svoris 8 kg (priaugom 900 g), esam tokios necoliukes  Na saunuoles
paukshte
2011 02 24, 21:27
QUOTE(vedastas @ 2011 02 23, 13:57) sveikos mamytes! esu jauna mama,suneliui 4 menesiai ir 1 savaite,jau davaiu paragauti obuoliuko ir morkytes,dar nelabai supranta ka as jaum ten i burnyte kysu...  ar galyt man patarti kaip ir kada duoti obuoliuka ir kada morkyte? kiek kartu per diena? ar gali jis kokiu vaikisku sulciu paragauti? ar arbateles? ir kada galma jau pirktines tireles duoti? prasau patarkit man.aciu labai! sveika, ir as galima sakyti jauna mamyte, nes tai mano pirmagime, kasdiena po naujiena, kasdiena vis kazka ismokstu  ai vat, del primaitinimo, pirmiausia pasitark su savo vaikucio gydytoja, ar ji laimina primaitinima, o jei ji irgi pritaria, tai tada ir turejo papasakoti nuo ko ir kaip pradeti, bent jau man taip buvo.  tai mes pradejome nuo darzovienes; bulve+morka+slakelis alyvuogiu aliejiuko+paskaninu viska misinuku(ipilu apie 60 ml, kad kosyte praskiesti)
QUOTE(milla22 @ 2011 02 23, 16:11) Na va buvom TA tai suds su krapais, priaugom 260 g (man tai daug ) o gyd mazai, ta kreive vis smunkam zemyn. Db 5 men ugis 64,5 cm o svoris 6260g ir dar nuo pieno kur koses verdu gavosi atopinis dermatitas nu kosmaras. Kolkas israse Duphalac, bet jei nepades tai vsio i klinikas ziureti zarnyciu mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras  ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm ir ragaujam darzovienes viena karta dienoj po 60ml,bet reiks manau jau didinti,nes jam labai patinka kur yra moliugas,tai nusipirkau jo pati ir virsiu,nebepirksiu Hipp
milla22
2011 02 25, 11:33
QUOTE(Akilanda @ 2011 02 25, 13:01) mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras  ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm ir ragaujam darzovienes viena karta dienoj po 60ml,bet reiks manau jau didinti,nes jam labai patinka kur yra moliugas,tai nusipirkau jo pati ir virsiu,nebepirksiu Hipp Na as tai stresuoju del uzkietejusiu viduriuku daugiau nei del to svorio. bet tai manau pirktiniam moliuge irgi nekas naudingo, o gal tyrelese vis kas naudingiau, na kolkas tai as perku HIPP tik vaisines tyreles, o siaip bulves dar turim nuo kaimuko  ir kopustas is bobutes uzsaldytas likes  tai tuos ir naudojam
elenuxus
2011 02 25, 11:37
QUOTE(Akilanda @ 2011 02 25, 12:01) mes ir vakar buvom TA,bet as nesijaudinu kad mano vaikis nestoras  ir tesveriam 6,4kg,o ugis 67,5cm ir ragaujam darzovienes viena karta dienoj po 60ml,bet reiks manau jau didinti,nes jam labai patinka kur yra moliugas,tai nusipirkau jo pati ir virsiu,nebepirksiu Hipp maniskis irgi po tiek tesuvalgo, bet daugiau nzn ar pavyktu ikist, jam nelabai patinka...o vaisiniu dar labiau nenori valgyti, tai ir nebeduosiu.Keista, juk saldzias kaip tik labiau megsta, o jam labiausiai darzoviu rinkinys patinka, su moliugu sunkiai besumaitinu...matyt atsirinko kas jam skaniausia
QUOTE(elenuxus @ 2011 02 25, 11:37) maniskis irgi po tiek tesuvalgo, bet daugiau nzn ar pavyktu ikist, jam nelabai patinka...o vaisiniu dar labiau nenori valgyti, tai ir nebeduosiu.Keista, juk saldzias kaip tik labiau megsta, o jam labiausiai darzoviu rinkinys patinka, su moliugu sunkiai besumaitinu...matyt atsirinko kas jam skaniausia  na mano vaisiniu tyreliu ir nelabai megejas,bet pastebejau kad lyg paberia nuo ju ji,nes su uogom kur yra labiau valgo,tai retai duodu,o va Hipp bulve-moliugas,ar moliugas-obuolys skaniai valgo,tik spek duot,labai nepatinka Hipp kur morka yra ideta,kazkaip viska nudazo,net ciulptukai morkavi paliko  ,o ir vaikas ju nelabai megsta tai vengiu,pati ir isverdu morka-bulve,ir skaniai palyginus valgo,tai dabar meginsiu virtis bulve-moliugas,ziuresim kaip seksis valgyt
milla22
2011 02 27, 17:03
Na merginos nezinau, maniske nelabai bet lapoja bulve su kopustu (viena maitinima + MP , po to dar slyvu tyrele + MP , ir avizine kose su obuoliu tyrele +MP O kaip nekakoja taip nekakoja, negaliu baisu  nezinau ka daryti, va laukiu pirmadienio skambinsiu gyd , tai sake sius extra i klinikas jei jau taip ir toliau , nes klizma tik per 2 kartus padeda (su virintu vandenuku )
Nikolia
2011 02 28, 17:40
pabandykit is ryto duoti arbatini sauksteli alyvuogiu aliejaus.. siaip as surizikuochiau bent keleta dienu ar daugiau pazindyti tik su Mp. Intensyviai zindyti kiek nori ir Jums paciai isdristi pakenteti su davimu vaikui papildomo maisto ir paziureti kaip seksis su tustinimusi zindant. MP, juk jus turit, o tai geriausia ka galit sitoj situacijoj padaryti, kad padetis neblogetu, bent iki kol jus pasiruosit rimtai tirtis. QUOTE(milla22 @ 2011 02 27, 17:03) Na merginos nezinau, maniske nelabai bet lapoja bulve su kopustu (viena maitinima + MP , po to dar slyvu tyrele + MP , ir avizine kose su obuoliu tyrele +MP O kaip nekakoja taip nekakoja, negaliu baisu  nezinau ka daryti, va laukiu pirmadienio skambinsiu gyd , tai sake sius extra i klinikas jei jau taip ir toliau , nes klizma tik per 2 kartus padeda (su virintu vandenuku ) 
mamytes kiek jus duodat kartu darzovienes 4,5 men kudikiui, as kol kas tik per piet, kokius 5-6 saukstus, bet jei duociau tai ji ir daugiau valgytu, nes gerai niamnioja bulve +morka+ kopustas.o pavakare dar suvalgom vaisiu tyreles oa taip tai nieko daugiau iskyrus MP. Sveriam mazdaug 7 kg, ryt pas daktare tikslaiu pasvers. ar gana jai tiek kiek duodu?Kaip manot?Beto su kakojimu problemeles, be mano pagalbos nepakakoja ir kietai varo spiriukais  , atrodo kad jai net skauda tustintis, nzn ka ir be daryti kai vaikas stena stena ir nieko be mano pagalbos.....
na as ir darzovienes duodu 1k dienoj,suvalgo apie 100ml,ir vakare pradejau Hipp pieniska kose "labos nakties" nes jau norisi sociau jam,misinio nakciai vien nebeuztenka o kai pradejom ragaut kosiu,kaip tik vaiko viduriai pasitaise  ,pirma darydavo kas antra para,o dabar kasdien ir ne viena karta kartais
o musu leliukas darzoviene valgo du tris kartus per diena, kartais viena karta vietoj darzoviu iterpiam vaisiu tyreles, o darzoviene patys verdam (kaip pagrindas visur eina bulve, i ja dedam tai moliugo, tai spinatu, tai morku). visas kitas maistas MP. kai pradejom papildomai maitintis, nekakojom 4 paras, bet po to matyt moliugas pramuse, dabar jau pati matau, kad nuo moliugo maziukui lengviau ir dazniau kakojasi (kartais net du kartus pasiseka per diena). bet siaip sitie reikalai labai individualus, nes pvz. musu pazistamai lialiai padeda morkos (kurios kitiems kaip tik pakietina)... tiesa, duodu as vaikui tiek, kiek jis nori (tiksliau kiek jam telpa, nes ir pieno jis nedaug isgeria), o tai yra apie 70 ml, labai retai kiek daugiau suvalgo per viena maitinima
paukshte
2011 03 03, 19:51
QUOTE(Akilanda @ 2011 03 03, 18:09) na as ir darzovienes duodu 1k dienoj,suvalgo apie 100ml,ir vakare pradejau Hipp pieniska kose "labos nakties" nes jau norisi sociau jam,misinio nakciai vien nebeuztenka o kai pradejom ragaut kosiu,kaip tik vaiko viduriai pasitaise  ,pirma darydavo kas antra para,o dabar kasdien ir ne viena karta kartais mes per para irgi rimta reikala darome ne po viena karta  o valgome mes taip, ryte apie 6 h misinukas, paskui apie 11h valgome grikiu kosyte su vaisiu tyrele (viso nedaug 150 ml), ir uzsigeriame arbatyte, po to apie 17 h valgome darzoviene: bulve+morka+slakelis alyvuogiu aliejaus+60 ml misinuko, tai irgi viso gaunasi nedaug 150 ml, uzsigeriam dazniausia kokiomis sultytemis, apie 20 h suvalgome apie puse indelio vaisiu tyreles is HIPP ir apie 22 h misinukas, ir ryte 6 h vel tymt uz vadziu vel is pradziu
QUOTE(paukshte @ 2011 03 03, 19:51) mes per para irgi rimta reikala darome ne po viena karta  o valgome mes taip, ryte apie 6 h misinukas, paskui apie 11h valgome grikiu kosyte su vaisiu tyrele (viso nedaug 150 ml), ir uzsigeriame arbatyte, po to apie 17 h valgome darzoviene: bulve+morka+slakelis alyvuogiu aliejaus+60 ml misinuko, tai irgi viso gaunasi nedaug 150 ml, uzsigeriam dazniausia kokiomis sultytemis, apie 20 h suvalgome apie puse indelio vaisiu tyreles is HIPP ir apie 22 h misinukas, ir ryte 6 h vel tymt uz vadziu vel is pradziu  Jei nepaslaptis nuo kiek laiko pradėjote tiek rimtai valgyti? Nes mums gydytojas patarė iki 5 mėn tik kartą dienoje duoti košytės iš daržovių, o kitu laiku geriam mišinuką.. Kol kas apie sultis jokių kalbų nebuvo Vat įdomu paliko kaip kiti daro. Nes mūsų meniu pradžioje dabar toks: 7val - mišinukas 11val - košytė (bulvė/morka/kopūstas) 15val - mišinukas 19val - mišinukas (dažniausiai kartą keliasi naktį valgyti)
audrytė
2011 03 17, 13:40
QUOTE(EDITA* @ 2011 03 17, 12:40) taip, bet mes senai jau nebeperkam misinuku istikruju tai baisu, kad taip aplaidziai ziuri... na nors manajai jau senai nebe 4men, bet va musu sios dienos meniukas 7val pienukas 8-9val mesiska kosyte 10-11val pienelis 12val obuoliu ir vistienos tyrele o toliau nezinau kaip, nes atsisake siandien valgyti kropiene
paukshte
2011 03 17, 18:29
QUOTE(Kirila @ 2011 03 14, 20:28) Jei nepaslaptis nuo kiek laiko pradėjote tiek rimtai valgyti? Nes mums gydytojas patarė iki 5 mėn tik kartą dienoje duoti košytės iš daržovių, o kitu laiku geriam mišinuką.. Kol kas apie sultis jokių kalbų nebuvo Vat įdomu paliko kaip kiti daro. Nes mūsų meniu pradžioje dabar toks: 7val - mišinukas 11val - košytė (bulvė/morka/kopūstas) 15val - mišinukas 19val - mišinukas (dažniausiai kartą keliasi naktį valgyti) mes su gydytojos palaiminimu, darzoviene ragaujame po truputuka nuo 3 menesiu, pradejome nuo keliu sauksteliu, per menesi priejome prie 4 valgomuju saukstu. Maitinomes mes misinuku, ir buvome biskiuka didesnes ir pagal ugi svori ir pagal raida (niu ka mazyle pademonstravo pas gydytoja), tai mums pasiule....niu ir daviau paragauti, valgeme ir valgome gana skaniai, jokiu problemu nebuvo su pilvuku, jokiu atpilinejimu nieko...viena dalyka pakeiciau, tai nebeduodu uzsigerti per maitinima sultimis, dabar uzsigerinejame arbatyte, o sultytes duotu taip atsigerti tarp maitinimu... ir dar galvoju, kazkada reikes dar viena kose iterpti, tik nezinau i kuria vieta, nes manoji daugiau kaip ir nepraso valgyti
paukshte
2011 03 17, 18:57
QUOTE(audryta @ 2011 03 17, 14:40) taip, bet mes senai jau nebeperkam misinuku istikruju tai baisu, kad taip aplaidziai ziuri... na nors manajai jau senai nebe 4men, bet va musu sios dienos meniukas 7val pienukas8-9val mesiska kosyte 10-11val pienelis 12val obuoliu ir vistienos tyrele o toliau nezinau kaip, nes atsisake siandien valgyti kropiene  o tai koki pienuka geriate jei ne misinuka?
audrytė
2011 03 17, 19:10
QUOTE(paukshte @ 2011 03 17, 18:57) o tai koki pienuka geriate jei ne misinuka? mums leido jau karves pieno duoti tai ji ir perku
paukshte
2011 03 17, 19:26
QUOTE(audryta @ 2011 03 17, 20:10) mums leido jau karves pieno duoti tai ji ir perku  as tai su karves pienuku, tiksliau su parduotuviniu darau grudines kosytes. cia irgi su gydytojos palaiminimu  sakykite, o jus koki pienuka naudojate??? namini ar parduotuvini? ir kiek kartu nuvirinate?  zodziu, klausimu pas mane daugiau nei proto....
audrytė
2011 03 17, 20:20
QUOTE(paukshte @ 2011 03 17, 19:26) as tai su karves pienuku, tiksliau su parduotuviniu darau grudines kosytes. cia irgi su gydytojos palaiminimu  sakykite, o jus koki pienuka naudojate??? namini ar parduotuvini? ir kiek kartu nuvirinate?  zodziu, klausimu pas mane daugiau nei proto....  na noreciau dazniau pirkti namini pienuka, bet nerandu kur pas mus pardavineja perku pigesni kolkas, o virinu gal tik karta, na cia jei parduotuves, o jei namini tai tada 3-4kartus
paukshte
2011 03 18, 09:56
QUOTE(audryta @ 2011 03 17, 21:20) na noreciau dazniau pirkti namini pienuka, bet nerandu kur pas mus pardavineja perku pigesni kolkas, o virinu gal tik karta, na cia jei parduotuves, o jei namini tai tada 3-4kartus aiksumelis... sakykite, o Jus nuvirinate ta pienuka, atvesta ir duodate mazylei?  atsiprasau, uz gal Jums pasirodancius kvailus klausimus, nu bet viskas man labai idomu, o ziuriu Jus jau trecia grazuolyte auginate  tai tikrai daugiau nei as zinote
audrytė
2011 03 18, 10:24
QUOTE(paukshte @ 2011 03 18, 09:56) aiksumelis... sakykite, o Jus nuvirinate ta pienuka, atvesta ir duodate mazylei?  atsiprasau, uz gal Jums pasirodancius kvailus klausimus, nu bet viskas man labai idomu, o ziuriu Jus jau trecia grazuolyte auginate  tai tikrai daugiau nei as zinote  vadinasi idomu jeio klausi  taip, pavirinu ir kai atvesta duodu arba gali, takim koki 1l, piena pavirinti ir paskui sildyti. na kaip patogiau
paukshte
2011 03 18, 18:59
QUOTE(audryta @ 2011 03 18, 11:24) vadinasi idomu jeio klausi  taip, pavirinu ir kai atvesta duodu arba gali, takim koki 1l, piena pavirinti ir paskui sildyti. na kaip patogiau zinoma idomu ir dar kaip dekui uz pasidalinta patirtimi  kol kas dar pienuka mes labai kukliai vartojame, tik grudinei kosytei, o toliau ziuresme  siai dienai esu iki metu laiko nusiteikusi duoti misinuka, o kaip is tikruju bus, nezinia
audrytė
2011 03 19, 12:25
QUOTE(paukshte @ 2011 03 18, 18:59) zinoma idomu ir dar kaip dekui uz pasidalinta patirtimi  kol kas dar pienuka mes labai kukliai vartojame, tik grudinei kosytei, o toliau ziuresme  siai dienai esu iki metu laiko nusiteikusi duoti misinuka, o kaip is tikruju bus, nezinia  kaip suprantu-pirmas vaikelis? man kaip ir nebuvo problemu su pirmaja, nes, galimaa sakyti, pati uzauginau 3brolious ir 2seseris  daug maz jau zinojau ka gali duoti ir nuo kurio amziaus mama misiniu nepirko(as pirkau, nes nenorejau duoti 1men kudikiui pieno), o dave piena arba klijukus, maitindavo kosele jau nuo 4men
raibuole
2011 03 20, 15:48
Auginu dukrytę, kuriai greitai bus keturi mėnesiai, valgo tik mamos pienelį, pakanka, bet norėčiau duoti arbatėlės. Nuo kokių arbatėlių ir kokio kiekio pradėjote savo vaikučiams pasiūlyti atsigerti?
paukshte
2011 03 21, 20:10
QUOTE(audryta @ 2011 03 19, 13:25) kaip suprantu-pirmas vaikelis? man kaip ir nebuvo problemu su pirmaja, nes, galimaa sakyti, pati uzauginau 3brolious ir 2seseris  daug maz jau zinojau ka gali duoti ir nuo kurio amziaus mama misiniu nepirko(as pirkau, nes nenorejau duoti 1men kudikiui pieno), o dave piena arba klijukus, maitindavo kosele jau nuo 4men na taip, cia mano pirmagime, tai kasdiena man po naujiena  uztat ir klausineju, gal kam atrodytu ir kvailu klausimu
audrytė
2011 03 21, 20:16
QUOTE(paukshte @ 2011 03 21, 20:10) na taip, cia mano pirmagime, tai kasdiena man po naujiena  uztat ir klausineju, gal kam atrodytu ir kvailu klausimu  oi dar bus visokiu akimirku nieko, iprasi. cia turbut visoms tauip buna pirma karta gimdziusioms
paukshte
2011 03 24, 14:09
QUOTE(audryta @ 2011 03 21, 21:16) oi dar bus visokiu akimirku nieko, iprasi. cia turbut visoms tauip buna pirma karta gimdziusioms  na turbut taip
pina colada
2011 03 25, 11:06
QUOTE(paukshte @ 2011 03 17, 20:26) as tai su karves pienuku, tiksliau su parduotuviniu darau grudines kosytes. cia irgi su gydytojos palaiminimu rimtai gydytoja leido duoti karves pieno?...  Man, kai pirma auginau, pasake, kad bent jau iki 2m nereiketu duoti karves pieno. tai nuo 2 metuku tik ir pradejom duoti Dobilo pieniuka. Nors, kai pagalvoji, o kaip mus augindavo mamos, jei MP neturedavo?...  Misinuku tai nebudavo. Jo, mes tai valgom labai daznai, palyginti su tuo, ka cia paskaiciau... MP valgom kas 3 val... kartais, kai iminga, gaunasi ir 4 val tarpas, o kartais, kai isalkusi pyksta, ir po 2 val gauna...  Zodziu, kazkur 7-8 maitinimai paroje. ir po truputi obuoliuka pediatres rekomendavimu valgom. Dukrytei beveik 5 men.
audrytė
2011 03 25, 11:10
QUOTE(pina colada @ 2011 03 25, 11:06) rimtai gydytoja leido duoti karves pieno?...  Man, kai pirma auginau, pasake, kad bent jau iki 2m nereiketu duoti karves pieno. tai nuo 2 metuku tik ir pradejom duoti Dobilo pieniuka. Nors, kai pagalvoji, o kaip mus augindavo mamos, jei MP neturedavo?...  Misinuku tai nebudavo. taip bet cia gal daugiau nuo pacios pediatres priklauso. augino mus su visokiais klijukais ir piena gerem, uzaugom ir nieko nenutiko
paukshte
2011 03 25, 14:48
QUOTE(pina colada @ 2011 03 25, 12:06) rimtai gydytoja leido duoti karves pieno?...  Man, kai pirma auginau, pasake, kad bent jau iki 2m nereiketu duoti karves pieno. tai nuo 2 metuku tik ir pradejom duoti Dobilo pieniuka. Nors, kai pagalvoji, o kaip mus augindavo mamos, jei MP neturedavo?...  Misinuku tai nebudavo. Jo, mes tai valgom labai daznai, palyginti su tuo, ka cia paskaiciau... MP valgom kas 3 val... kartais, kai iminga, gaunasi ir 4 val tarpas, o kartais, kai isalkusi pyksta, ir po 2 val gauna...  Zodziu, kazkur 7-8 maitinimai paroje. ir po truputi obuoliuka pediatres rekomendavimu valgom. Dukrytei beveik 5 men.  na mes to pienuok i para tesunaudojam 200 ml, virinto kosytei, daugiau geriam misinuka (tai ryte tik pabudus apie 6h ir vakare pries miegiuka) ir du kartus valgome kosyte, apie 11-12 h grudine kosyte, ir apie 17-18 h darzoviene, tarp kosyciu atsigeriam ar tai sulciu ar tai arbatytes, pagriauziam kokia barankyte ar obuoliuka, ar siaip pasmaguriaujame vaisine tyrele  tai per diena su misinuku valgome 4 rimtus kartus, daugiau manes jo nepraso....nors kazkaip reiktu i meniu iterpti ir trecia kosyte
pina colada
2011 03 25, 14:55
tai Jus dar neskubekit  Paaugs lelyte, iterpsit ir 3 kosyte. As pirmagime savo prie rimtesnio maisto is viso tik nuo puses metu pradejau pratinti. ir gal tik 7-8 men ji pora kartu valgydavo darzovienes, ne piena. Jusu gi dar mazulyte
audrytė
2011 03 25, 15:38
QUOTE(paukshte @ 2011 03 25, 14:48) na mes to pienuok i para tesunaudojam 200 ml, virinto kosytei, daugiau geriam misinuka (tai ryte tik pabudus apie 6h ir vakare pries miegiuka) ir du kartus valgome kosyte, apie 11-12 h grudine kosyte, ir apie 17-18 h darzoviene, tarp kosyciu atsigeriam ar tai sulciu ar tai arbatytes, pagriauziam kokia barankyte ar obuoliuka, ar siaip pasmaguriaujame vaisine tyrele  tai per diena su misinuku valgome 4 rimtus kartus, daugiau manes jo nepraso....nors kazkaip reiktu i meniu iterpti ir trecia kosyte  jei nepraso tai ir neduok, vadinasi jai pakanka tiek kiek gauna  manoji turbut valgytu ir valgytu koses  duodu tris kartus jau kosyte ir tai mazoka jai na cia ne i tema jau as su savo 7men lelka
ŠiaurėsPašvaistė
2011 03 28, 12:44
QUOTE(raibuole @ 2011 03 20, 16:48) Auginu dukrytę, kuriai greitai bus keturi mėnesiai, valgo tik mamos pienelį, pakanka, bet norėčiau duoti arbatėlės. Nuo kokių arbatėlių ir kokio kiekio pradėjote savo vaikučiams pasiūlyti atsigerti? Sveika raibuole, o kodel sugalvojai kad vaikiui reikia duoti atsigerti ir kad jis valgydamas pienuko neatsigeria? Valgydama tavo piena pirmiausia gauna lieso pienelio kuris yra saldesnis ir skystesnis ir skirtas atsigerti, o tada jau buna rimtesnis valgymas- riebesnio pienelio.. Tai nepamainomas ir is niekur kitur negaunamas sveikiausias tavo vaikui maistas... Jei ketini maitinti is kruties ir toliau, tai jokios arbatos duoti nereikia.
Sveikos, gal sutiktų kuri šeima pasifilmuoti reportažui apie kūdikių maisto etikečių perženklinimą. Esmė tame, kad Europos parlamentas nori, kad ant maisto pakuočių nebūtų moksliškai nepagrįstos informacijos apie sintetinės DHR rūgšties teigiamą poveikį. Man reikėtų šeimos (mamos ar tėčio), kuri maitina vaiką mišinėliu ir domisi tuo, kas parašyta ant pakuotės. Lauksiu asmeninių žinučių.
~Beauty~
2011 03 28, 14:44
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 03 28, 12:44) Valgydama tavo piena pirmiausia gauna lieso pienelio kuris yra saldesnis ir skystesnis ir skirtas atsigerti, o tada jau buna rimtesnis valgymas- riebesnio pienelio.. Tai nepamainomas ir is niekur kitur negaunamas sveikiausias tavo vaikui maistas... Jei ketini maitinti is kruties ir toliau, tai jokios arbatos duoti nereikia. Sutinku 100%
Perskaiciau visa tema ir labai pasimeciau  Kokie meniu! Ir ivairiausios kosytes, ir ivairiausios darzoves, ir barankytes, ir arbateles As, kai kudikiui buvo 4 men. sukau galva, ar duoti daugiau nei 20 gramu trintu obuoliuku, ar nebus problemu del prie iprasto maisto nepripratusio skranduko iskart tiek daug suvalgius Mamytei, norinciai girdyti arbateles - o kodel ne vanduo, jei atrodo, kad vaikas istroskes, kam tos arbateles?
ŠiaurėsPašvaistė
2011 03 29, 09:14
QUOTE(Misaki @ 2011 03 29, 10:00) Perskaiciau visa tema ir labai pasimeciau  Kokie meniu! Ir ivairiausios kosytes, ir ivairiausios darzoves, ir barankytes, ir arbateles As, kai kudikiui buvo 4 men. sukau galva, ar duoti daugiau nei 20 gramu trintu obuoliuku, ar nebus problemu del prie iprasto maisto nepripratusio skranduko iskart tiek daug suvalgius Mamytei, norinciai girdyti arbateles - o kodel ne vanduo, jei atrodo, kad vaikas istroskes, kam tos arbateles? Girdant net vandeni is karto vaikas maziau isvalgys is kruties, nes jo skranduke jau kazko bus, ir nesvarbu vanduo arbata ar sultys.... tokiu budu yra tiesus kelias pieno mazejimui. Pieno pasigamina naujam valgymui tiek kiek vaikas jo isvalge pries tai... kiekvienas papildomas pasiulymas mazina pieno kieki. Jei vaikas istroskes matosi pagal lupytes jos dziusta, duok kruti... jis pats zinos kiek jam reikia , ar atsigerti ar dar paskui uzvalgyti... ir kai paleis kruti - zinosi kad jis ir atsigere ir pavalge ir pabuvo meiliai su mama... ir gavo tik jam vienam asmeniskai sukurto unikalaus maistuko tai jo mamos pieno!!!!!!!
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 03 29, 10:14) Jei vaikas istroskes matosi pagal lupytes jos dziusta, duok kruti... jis pats zinos kiek jam reikia , ar atsigerti ar dar paskui uzvalgyti... ir kai paleis kruti - zinosi kad jis ir atsigere ir pavalge ir pabuvo meiliai su mama... ir gavo tik jam vienam asmeniskai sukurto unikalaus maistuko tai jo mamos pieno!!!!!!! kaip as supratau, ta mama neturi pakankamai pieno, todel nori papildomai pagirdyti. jei yra MP kiek reikia, tai aisku kad vaikas atsigeria pakankamai.
raibuole
2011 03 29, 13:03
Labai dėkoju visoms už atsakymus dėl arbatėlės, kol kas pienuko turiu užtektinai, tiesiog pagalvojau, gal jau reikia po truputėlį pradėti pratinti ir duoti kažką paragauti. Žinau, kad iki pusės metų nieko papildomai nereikia, bet kai čia paskaitau ką mamos duota tokio amžiaus savo vaikams, tai susirūpinau, gal mano vaikelis nepakankamai pavalgęs
ŠiaurėsPašvaistė
2011 03 29, 13:16
QUOTE(Misaki @ 2011 03 29, 10:27) kaip as supratau, ta mama neturi pakankamai pieno, todel nori papildomai pagirdyti. jei yra MP kiek reikia, tai aisku kad vaikas atsigeria pakankamai. Pieno kiekis priklauso nuo to kiek duosi ilgai kruti zysti ir kaip daznai... iki siol zinojau tik teorija bet paskutine savaite tai ivyko realiai man ir mano maziukei...galiu papasakoti... 4 men nuejom pas daktare pamatavo +2cm -valio pasvere +300gr - hm... gal kiek mazoka... vaikas ramus, zino kada nori valgyti, valgo saziningai... gryzom namo ir gal po kokiu 4-5 dienu viena ryta ji eme reikalauti valgyti kaip man atrode nuolatos  o jei rimtai tai visuomet paziuriu i laikrodi kai valgo kad zinociau kada ir kiek laiko valge... taigi mazike valgyti reikalavo kas valanda. Ta diena ji valge 13!!!!! kartu... ir tai truko 3 dienas... pamaciau ant pilvo uzaugusius riebaliukus  )) o ketvirta jau nakti ismiegojo iki ryto ir valge pasizaisdama... matesi kad yra soti... cia buvo sestadienis, sekmadieni irgi valge yprastai t.y. kas 3 val, o vakarini valgyma visai pamirso... o kas nutiko su pienu per tas 3 dienas? Jo pasidare bene dvigubai daugiau bei buvo anksciau... ji vos valiojo ji isvalgyti...ir sestadieni sekmadieni buvo kad viso ir neisvalgydavo kas kelintas kartas...ties sekmadienio vakaru jo vel apmazejo, o vakar ryte vel valge kas valanda matomai per daug apmazejo... kadangi pienas gaminasi ne is ankso o labiausiai vaikui zindziant tai duoti daznai kruti reikia tada kai jo gal kiek mazoka... o vos tik duosi ka nors kita nei kruti ir tai bus tiesus kelias link pieno pasibaigimo. su pirmais dviem vaikais man taip ir nutiko, pienas "pasibaige" kai vaikam buvo 3 men... bet pasirodo viska dariau taip kad jo neliktu, tai buvo 90-91metai seniai, ir visi net ir daktares patarinejo neteisingai... rezultatas 100procentinis. Ir vaika primaitinant papildomu maistu pirma reikia duoti kruti o tik po to kosele ir ne is buteliuku o is saukstelio arba nuo pirsto.. pagrindiniu maistu iki metu ir turi likti mamos pienas.
ŠiaurėsPašvaiste, smagu, kad tau pasitvirtino si teorija, bet ji galioja tikrai ne visais atvejais. man pieno nepadaugejo "pasikabinus kudiki ant kruties'. labai ilgai kudiki tiesiog laikiau ant krutines, valge kas valanda, o kartais net dazniau, bet pieno kaip truko, taip truko. maza to, isbandziau ir visokias arbateles, geriau daug skysciu ir t.t. viskas baigesi tuo, kad as buvau be proto pervargus, su skaudancia nuciulpta krutine, o vaikas vistiek alkanas ir piktas. tik pradejus primaitinti misinuku viskas susitvarke.
ŠiaurėsPašvaistė
2011 04 06, 13:17
QUOTE(Misaki @ 2011 04 05, 10:40) ŠiaurėsPašvaiste, smagu, kad tau pasitvirtino si teorija, bet ji galioja tikrai ne visais atvejais. man pieno nepadaugejo "pasikabinus kudiki ant kruties'. labai ilgai kudiki tiesiog laikiau ant krutines, valge kas valanda, o kartais net dazniau, bet pieno kaip truko, taip truko. maza to, isbandziau ir visokias arbateles, geriau daug skysciu ir t.t. viskas baigesi tuo, kad as buvau be proto pervargus, su skaudancia nuciulpta krutine, o vaikas vistiek alkanas ir piktas. tik pradejus primaitinti misinuku viskas susitvarke. Oi Misaki.... Ar esi girdejusi, kad kokiai katytei truksta pieno, ar kokiai sunytei atsivedusiai nemazai suniuku... taip paskutiniam - silpniausiam truksta... bet pas mus vaikelis tik vienas.... ir nei vienas zinduolis neprimaitina savo jaunikliu kito zinduolio pienu... ir ka gi tu butum darius pries 150 metu, kai misinukai buvo net nesapnuoti, o kiekviena pagimdziusi moteris vaikeli ismaitindavo iki 2-3 metu ir tokio reiskinio kaip pieno trukumas is vis nebuvo... man su pirmais dviem vaikais pienas "baigesi" kai vaikam buvo 3 men... bet pirmiausia jis baigesi mano galvoje... ir tas zinojimas kad yra lengvesnis kelias - misinukas tikrai padejo jam baigtis  ))
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2011 04 06, 13:17) Oi Misaki.... Ar esi girdejusi, kad kokiai katytei truksta pieno, ar kokiai sunytei atsivedusiai nemazai suniuku... taip paskutiniam - silpniausiam truksta... bet pas mus vaikelis tik vienas.... ir nei vienas zinduolis neprimaitina savo jaunikliu kito zinduolio pienu... ir ka gi tu butum darius pries 150 metu, kai misinukai buvo net nesapnuoti, o kiekviena pagimdziusi moteris vaikeli ismaitindavo iki 2-3 metu ir tokio reiskinio kaip pieno trukumas is vis nebuvo... man su pirmais dviem vaikais pienas "baigesi" kai vaikam buvo 3 men... bet pirmiausia jis baigesi mano galvoje... ir tas zinojimas kad yra lengvesnis kelias - misinukas tikrai padejo jam baigtis  )) Pykit , nepykit bet tokie komentarai tai užmuša. Kaip Jums atrodo mes savo vaikams blogo linkim? Mano pirmoji ligoninėje užbadavo, prižadinti negalėjau ir ko nedariau.Kviečiausi ir akušerę iš Šemetos mokyklos (jie gi ten patriotai iki negaliu, o man pasakė kad nemaitinimas o žaidimas). Bučiau mišinio nedavus tai gal būtų buvę kaip Vokietijoje prieš pora savaičių. Mergytė mirė. Jums nesuprasti mamos kuri neturėjo pienuko o labai norėjo vaikelį maitinti. Nežinot kaip širdį skauda......O tokie komentarai dar vienas duris į širdį.
|
|