O as dabar issilydziau saldziaja plytele ir idejau puse juodo sokolado, bet skonis siaip sau  Grys vyras is darbo, prasysiu, kad veztu i kitas maximas gal gausiu ko nors  Gerai butu i baze papult, bet kai vyras grys, ji nebedirbs
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 25, 13:49) yra pirkti ir tokiu kaip pinigeliu apvaliu tai jie po 9 lt ir pasveria jau kiek norite 50 gramu ir t.t mes darom is tu pinigeliu
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 25, 14:25) mes darom is tu pinigeliu  Niui tai butinai savaitgali nusipirksiu ir pabandysiu, tai pigiau gaunasi uz bet koki pirktini glaju. As pernai is tu pinigeliu bandziau daryti sokoladines rozes, bet nesigavo, nes joms reikia labai gero sokolado.
zhiogo_sese
2010 11 25, 17:16
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 25, 13:49) Parsiduoda po kiek nori, esu pirkusi, ji jau buna supakuota ivairaus dydzio gabaliukais, na ten sokoladas. Jei pie ta pati reikala kalbama. Tik kad kaina 14.90 lt, va kaip atrodo  yra pirkti ir tokiu kaip pinigeliu apvaliu tai jie po 9 lt ir pasveria jau kiek norite 50 gramu ir t.t leksiu savaitgali ir as i bazes sito gerio!
Mano grybukai ir riesuteliai
QUOTE(vivir @ 2010 11 25, 22:06) Mano grybukai ir riesuteliai  nu grazu , kuo galvutes dazytos ?
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 25, 21:29) nu grazu , kuo galvutes dazytos ?  Maisiau, saldziaja plytele, su laimos sokoladu (70proc kakavos), pienu ir sviestuku.  Tiesa, skonis sokolado kepiniams, geresnis, bet kai reikejo skubiai, nelabai turejau is ko rinktis
miskouoga
2010 11 25, 23:50
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 25, 12:49) oho kokia pintine, keik laiko prireike tokiam kiekiui iskepti? Gal tk atrodo, kad didele. Cia is vienos normos teslaos pagal Jolkos999 recepta. As bliausiu.  nebegaliu jau, visko, kas gera, yra tik Kauno bazese. Negaliu sau leist taip daznai is Vilniaus ten vazinet. Gal tranzuot  , pigiau bus
simisimi84
2010 11 26, 12:33
QUOTE(vivir @ 2010 11 25, 22:34) Maisiau, saldziaja plytele, su laimos sokoladu (70proc kakavos), pienu ir sviestuku.  Tiesa, skonis sokolado kepiniams, geresnis, bet kai reikejo skubiai, nelabai turejau is ko rinktis  o nelimpa? gražiai atrodo
ericute
2010 11 26, 12:50
laba dieina, labai jusu grazus kepiniai,saunuoles jus visos  as noriu toki klausima uzduoti: o jus kepat ne grybuku keptuveje? nes as turiu ta senovine keptuve,bet ten ne tik grybukai,ten visokios formeles.kastonai,voveraites ir t.t nes kiek skaitau tai nelabai suprantu kur juos kepat
QUOTE(ericute @ 2010 11 26, 12:50) laba dieina, labai jusu grazus kepiniai,saunuoles jus visos  as noriu toki klausima uzduoti: o jus kepat ne grybuku keptuveje? nes as turiu ta senovine keptuve,bet ten ne tik grybukai,ten visokios formeles.kastonai,voveraites ir t.t nes kiek skaitau tai nelabai suprantu kur juos kepat  senovinej grybuku keptuvej  Zinau, kad buna berods dvi voverytes ir 4 ar du grybukai, pas mane keptuve yra is 8 grybuku.
SonataB
2010 11 26, 12:52
QUOTE(ericute @ 2010 11 26, 12:50) laba dieina, labai jusu grazus kepiniai,saunuoles jus visos  as noriu toki klausima uzduoti: o jus kepat ne grybuku keptuveje? nes as turiu ta senovine keptuve,bet ten ne tik grybukai,ten visokios formeles.kastonai,voveraites ir t.t nes kiek skaitau tai nelabai suprantu kur juos kepat  sveikute  as juos formuoju rankom ir kepu orkaitej
QUOTE(simisimi84 @ 2010 11 26, 12:33) o nelimpa? gražiai atrodo  Niu siaip, ranku netepa, bet toks lipnumas yra.  O atrodo tai graziai, galvytes tamsios, blizga.
ericute
2010 11 26, 13:09
QUOTE(vivir @ 2010 11 26, 12:52) senovinej grybuku keptuvej  Zinau, kad buna berods dvi voverytes ir 4 ar du grybukai, pas mane keptuve yra is 8 grybuku. tai pas mane kur ne tik grybukai. QUOTE(SonataB @ 2010 11 26, 12:52) sveikute  as juos formuoju rankom ir kepu orkaitej  laaabasi  ruosiuosi moraliskai kepti ka nors skanaus kaledom,nes tai bus pirmas kartas.tikiuos ir nepaskutinis o sonata tu nepirkai pernai grybuku keptuves?
QUOTE(ericute @ 2010 11 26, 13:09) tai pas mane kur ne tik grybukai. O kodel nenorit kept grybuku ir kitu formeliu? Taigi vaikams labai smagu valgyt voveryte ar gaideli, viena puse galima nudazyt ar sokoladu ar kitu glaistu As sunucio gimtadieniui net skolinaus keptuve su voverytem ir kepiau vaikams.
ericute
2010 11 26, 13:36
QUOTE(vivir @ 2010 11 26, 13:24) O kodel nenorit kept grybuku ir kitu formeliu? Taigi vaikams labai smagu valgyt voveryte ar gaideli, viena puse galima nudazyt ar sokoladu ar kitu glaistu As sunucio gimtadieniui net skolinaus keptuve su voverytem ir kepiau vaikams.  oi ne taip supratot  zinoma kad kepsiu viska kas ten yra,kaip tik smagiau bus dukrytei,tik reiks pasukt galva kaip dazyti
QUOTE(ericute @ 2010 11 26, 13:36) oi ne taip supratot  zinoma kad kepsiu viska kas ten yra,kaip tik smagiau bus dukrytei,tik reiks pasukt galva kaip dazyti  Tada sekmes ir lauksim pasirodant
QUOTE(vivir @ 2010 11 26, 12:24) O kodel nenorit kept grybuku ir kitu formeliu? Taigi vaikams labai smagu valgyt voveryte ar gaideli, viena puse galima nudazyt ar sokoladu ar kitu glaistu As sunucio gimtadieniui net skolinaus keptuve su voverytem ir kepiau vaikams.  Gal turit foto voveriu, kur kepete. Turiu ir as tokia keptuve dvi voveres ir trys grybai, tai labai kada retai kepu, nes neismanau kai papuosti voveres. gerai kad turiu kita keptuve kur tik grybai, ne skitaip vargas butu kol su ana prikepciau grybuku. Papildyta:QUOTE(miskouoga @ 2010 11 25, 22:50) Gal tk atrodo, kad didele. Cia is vienos normos teslaos pagal Jolkos999 recepta. As bliausiu.  nebegaliu jau, visko, kas gera, yra tik Kauno bazese. Negaliu sau leist taip daznai is Vilniaus ten vazinet. Gal tranzuot  , pigiau bus  o tai neturite kokiu pazystamu, kas is vilniaus i kauna vaziuoja, tai galetu parvezti.
Požiūris
2010 11 26, 23:56
O ar gali but bloga ne tesla, o keptuve, prie kurios tesla limpa? Pirkau keptuve dar praejusiais metais (ieskojau forume, kaip pamisus, nes  noras buvo sventas reikalas, tai isigijau ta senovine). Bandziau viena karta kepti pagal kazkuri cia pateikta recepta. Pries kepant tepiau keptuve aliejum, bet du kartus isgrandziau prikibusius grybus (ka cia grybus, trupiniai ten jau gavos) ir tuom pasibaige mano kepiniai  Galvoju, artejant sventem reiktu vel pabandyt, bet jei vel tas pats
miskouoga
2010 11 27, 01:33
QUOTE(Požiūris @ 2010 11 26, 23:56) O ar gali but bloga ne tesla, o keptuve, prie kurios tesla limpa? Pirkau keptuve dar praejusiais metais (ieskojau forume, kaip pamisus, nes  noras buvo sventas reikalas, tai isigijau ta senovine). Bandziau viena karta kepti pagal kazkuri cia pateikta recepta. Pries kepant tepiau keptuve aliejum, bet du kartus isgrandziau prikibusius grybus (ka cia grybus, trupiniai ten jau gavos) ir tuom pasibaige mano kepiniai  Galvoju, artejant sventem reiktu vel pabandyt, bet jei vel tas pats  Man tas pats buvo su nauja keptuve. Jau norejau mest siuksliu dezen  Paskaiciau visas grybuku temas ir emiausi is naujo darbo. Istepiau keptuve aliejum ir ilgai ilgai kaitinau, kol namai dumuose skendejo, tada dar karta pabandziau kept, vis tiek dar lipo, tada procedura pakartojau ir krptuve tapo tinkama naudoti. Pabanfykit pakaitinti.
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 26, 19:29) Gal turit foto voveriu, kur kepete. Turiu ir as tokia keptuve dvi voveres ir trys grybai, tai labai kada retai kepu, nes neismanau kai papuosti voveres. gerai kad turiu kita keptuve kur tik grybai, ne skitaip vargas butu kol su ana prikepciau grybuku. Ne foto neturiu  Kas del teslos lipimo prie keptuves, tai ir man taip buvo pirma karta, nors keptuvei metu turbut 30. Tai dabar visa laika kai pradedu maisyt tesla, uzstatau kaist keptuve, ir kai jau tesla paruosta, keptuve buna ikaitus  Ir pries kepima patepu aliejum, bet tik viena karteli. Siandien bazej uzsipirkau glaistu  Sokoladinio, balto sokolado ir rozinio  1Kg kaina - 9,9Lt, O gabalas sokolado, kur buvo ankciau ideta, tai kainuoja berods 17,49lt/kg.
As ir siandien issikepiau dviguba norma grybuku, ir visus jau pilnai nusidaziau  Ryt jau ir skrandziui dziaugsmo bus
Tepaluota
2010 11 29, 18:44
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 26, 19:29) neismanau kai papuosti voveres. Voverių uodegytes, ausytes per konditerinį maišelį su plonu antgaliu puoškit tokiu pat glaistu, kaip grybukų kotelius. Tokiu pat principu puoškit pilvelį, šonus, iš rudo šokolado padarykit akytes. Kažką panašaus:
k.lapelyte
2010 11 29, 23:04
stai kiek prikepiau sesei ir mamai su gimtadieniu
ericute
2010 11 30, 11:43
QUOTE(k.lapelyte @ 2010 11 29, 23:04) stai kiek prikepiau sesei ir mamai su gimtadieniu  grozis  jauciu ir skanus labai
grazutee
2010 11 30, 13:03
Gal kas zino,kaip nesaldu sokolada paversti saldziu.Gavau dovanu gabala sokolado,bet jis be cukraus ir nezinau kokiom proporcijom ir ko deti.Bandziau ant garu voneles su cukrum ir sviestu deti,bet gavos kieta kose.Labai lauksiu paaiskinimu,aciu.
Mergaites,o jusu kepami grybukai,ar buna trapus,na tokie tarsi tirptu burnoje,na man niekaip nesigauna,mama vis kepdavo ir pamenu tikrai trapus budavo,o man niekaip nesigauna,jei nesunku imeskite recepta,nes maniskis kazkas gal ne taip ,
QUOTE(vivir @ 2010 11 27, 12:31) Siandien bazej uzsipirkau glaistu  Sokoladinio, balto sokolado ir rozinio  1Kg kaina - 9,9Lt, O gabalas sokolado, kur buvo ankciau ideta, tai kainuoja berods 17,49lt/kg. Kokia me sandelyje pirkote? siandien buvau bazeje ir 11 snadeli, ten kur visi dziovinti vaisiai parsiduoda, prieskoniai rabara kava, tas sveriamas sokoladas, nebuvo to glaisto  Spiceliai tik del to ir vaziavau, ir nebuvo. k.lapelyte Tepaluota aciu uz idejas
k.lapelyte
2010 11 30, 16:42
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 30, 17:22) aciukas. bet ir apzoros mes. sausainius cia virs 3kg ir dar du tortus padariau (apie 5kg) po savaitgalio nieko nebeliko
Požiūris
2010 11 30, 16:54
QUOTE(miskouoga @ 2010 11 27, 01:33) Man tas pats buvo su nauja keptuve. Jau norejau mest siuksliu dezen  Paskaiciau visas grybuku temas ir emiausi is naujo darbo. Istepiau keptuve aliejum ir ilgai ilgai kaitinau, kol namai dumuose skendejo, tada dar karta pabandziau kept, vis tiek dar lipo, tada procedura pakartojau ir krptuve tapo tinkama naudoti. Pabanfykit pakaitinti. QUOTE(vivir @ 2010 11 27, 13:31) Ne foto neturiu  Kas del teslos lipimo prie keptuves, tai ir man taip buvo pirma karta, nors keptuvei metu turbut 30. Tai dabar visa laika kai pradedu maisyt tesla, uzstatau kaist keptuve, ir kai jau tesla paruosta, keptuve buna ikaitus  Ir pries kepima patepu aliejum, bet tik viena karteli. Aciu uz patarimus. Jauciu keptuves ikaitinime ir bus beda, nes tikrai tiek ilgai nekaitinau
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 30, 17:22) as siandien irgi buvau bazej, tai dar glaistu maciau kur bazej yra turgus, ten net keli prieskoniu skyriai irgi yra, irgi maciau tos konditerines glazuros
Sveikutės, gal žinote kas Kaune galėtų iškepti kankorėžių, riešutukų, braškių....Noriu vestuvėms.
QUOTE(raganiukste25 @ 2010 11 17, 22:49) Sveikos, gal kas is Vilniaus pagal uzsakima kepate grybukus, riesutus ir visokius kitokius gerius? labai lauksiu i AZ 4u.gif mane irgi l domintu del grybuku  taigi dabar pilni turgeliai ir parduotuves tokiu grybuku. o ir skonis toks pats
QUOTE(Pigalica @ 2010 06 24, 11:24) Vakar kepiau  Tešla: Kiaušiniai, pienas, miltai, cukrus, vanilė. Puošta pienišku šokoladu (su juodu gražiau atrodo) ir pabarstukais  liaba noriu paklausti? i tesla dejot cukraus ar kepat jie nesigavo riebus nes kiek zinau dedent cukru jis traukia riebalus Papildyta:10 kiaušinių trynių 0,5 kg sviesto 1 pakelis (250 g.) margarino 1 stiklinė medaus 2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus) 2 stiklinės cukraus (suberti į trynius) 10 šaukštų grietinės Malti gvaizdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio) 2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus) Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cuktų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų. Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius. Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus. Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu. Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę. Kepti ant vidutinio karštumo ugnies. Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių. Labai skanūs. Ilgai stovi. 250gr.margarino, 0,5l. grietinės,0,5l.dirbtino medaus, 10 kiaušinių ( baltymus pasilieku liukrui),1st cukraus.2š kepimo miltelių , 5š kakavos , miltų nežinau kiekvieną kartą išeina kitaip sprendžiu kai minkau , prieskoniai - muskatas, gvazdikėliai . Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo susidedu gvazdikėlius ir muskatą sumaltus.paskui viską sudedu maišau tešlą KEPIAU PAGAL SI RECEPTA GRYBUKUS,SU KEPTUVE,TESLA GAVOSI KAIP PLASTELINAS,O APIE SKONI NET NEZINAU KAIP APIBUDINTI -TRAPUS TIRPSTA BURNOJE,KIEK ESU BANDZIUSI VISOKIU RECEPTU SITAS PATS SKANIAUSIAS,JAU BEKEPANT DAUGIAU KAIP PUSE VAIKAI PASISAVINO,KAS RAGAVO VISI GYRE,NORIU PADEKOTI FORUMIETEI KURI IDEJO SITA RECEPTA
QUOTE(mamkaa @ 2010 11 30, 16:22) Pirkau 11sand. as nepamaciau, bet kai paklausiau, tai turejo ir gabaliukais ir centukais. Pirkau sokolado spalvos, rozines ir baltos O kaip puikiai ta glazura tiko puost meduoliukus
Tortuga
2010 12 04, 01:23
QUOTE(Pigalica @ 2010 06 24, 11:24) Vakar kepiau  Tešla: Kiaušiniai, pienas, miltai, cukrus, vanilė. Puošta pienišku šokoladu (su juodu gražiau atrodo) ir pabarstukais  Gal jau kas nors radote kur LT nusipirkti tokias formeles?
QUOTE(GALUZE @ 2010 12 03, 11:02) l Papildyta:10 kiaušinių trynių 0,5 kg sviesto 1 pakelis (250 g.) margarino 1 stiklinė medaus 2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus) 2 stiklinės cukraus (suberti į trynius) 10 šaukštų grietinės Malti gvaizdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio) 2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus) Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cuktų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų. Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius. Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus. Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu. Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę. Kepti ant vidutinio karštumo ugnies. Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių. Labai skanūs. Ilgai stovi. 250gr.margarino, 0,5l. grietinės,0,5l.dirbtino medaus, 10 kiaušinių ( baltymus pasilieku liukrui),1st cukraus.2š kepimo miltelių , 5š kakavos , miltų nežinau kiekvieną kartą išeina kitaip sprendžiu kai minkau , prieskoniai - muskatas, gvazdikėliai . Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo susidedu gvazdikėlius ir muskatą sumaltus.paskui viską sudedu maišau tešlą KEPIAU PAGAL SI RECEPTA GRYBUKUS,SU KEPTUVE,TESLA GAVOSI KAIP PLASTELINAS,O APIE SKONI NET NEZINAU KAIP APIBUDINTI -TRAPUS TIRPSTA BURNOJE,KIEK ESU BANDZIUSI VISOKIU RECEPTU SITAS PATS SKANIAUSIAS,JAU BEKEPANT DAUGIAU KAIP PUSE VAIKAI PASISAVINO,KAS RAGAVO VISI GYRE,NORIU PADEKOTI FORUMIETEI KURI IDEJO SITA RECEPTA  Labai aciu,butinai bandysiu
ericute
2010 12 07, 17:15
laba diena kepejos, norejau paklaust,gal kas turit po ranka recepta trapiu grybuku, nu rodos skaitau ,ale nerandu  arba kokia nuoroda.
Pentarda
2010 12 08, 03:08
Sveikos  nugis uztikus sia temuke prisiminiau, kad kazkur rusy spintukej uzslepta mociutes formeles gelyte ir voveruska, bei kazkokia aliumine ar kokia keptuve voveryciu  nugis reiks studijuot recepturas ir traukt i dienos sviesa formas
ericute
2010 12 08, 12:39
Labai skanūs. Ilgai stovi. 250gr.margarino, 0,5l. grietinės,0,5l.dirbtino medaus, 10 kiaušinių ( baltymus pasilieku liukrui),1st cukraus.2š kepimo miltelių , 5š kakavos , miltų nežinau kiekvieną kartą išeina kitaip sprendžiu kai minkau , prieskoniai - muskatas, gvazdikėliai .
Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo susidedu gvazdikėlius ir muskatą sumaltus.paskui viską sudedu maišau tešlą KEPIAU PAGAL SI RECEPTA GRYBUKUS,SU KEPTUVE,TESLA GAVOSI KAIP PLASTELINAS,O APIE SKONI NET NEZINAU KAIP APIBUDINTI -TRAPUS TIRPSTA BURNOJE,KIEK ESU BANDZIUSI VISOKIU RECEPTU SITAS PATS SKANIAUSIAS,JAU BEKEPANT DAUGIAU KAIP PUSE VAIKAI PASISAVINO,KAS RAGAVO VISI GYRE,NORIU PADEKOTI FORUMIETEI KURI IDEJO SITA RECEPTA
noriu kepti pagal si recepta grynukus,bet nesuprantu kiausiniu cia tik trynius reik naudoti,ar visa kiausini?
Arrivederici
2010 12 10, 08:58
QUOTE(ericute @ 2010 12 08, 13:39) Labai skanūs. Ilgai stovi. 250gr.margarino, 0,5l. grietinės,0,5l.dirbtino medaus, 10 kiaušinių ( baltymus pasilieku liukrui),1st cukraus.2š kepimo miltelių , 5š kakavos , miltų nežinau kiekvieną kartą išeina kitaip sprendžiu kai minkau , prieskoniai - muskatas, gvazdikėliai . Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo susidedu gvazdikėlius ir muskatą sumaltus.paskui viską sudedu maišau tešlą KEPIAU PAGAL SI RECEPTA GRYBUKUS,SU KEPTUVE,TESLA GAVOSI KAIP PLASTELINAS,O APIE SKONI NET NEZINAU KAIP APIBUDINTI -TRAPUS TIRPSTA BURNOJE,KIEK ESU BANDZIUSI VISOKIU RECEPTU SITAS PATS SKANIAUSIAS,JAU BEKEPANT DAUGIAU KAIP PUSE VAIKAI PASISAVINO,KAS RAGAVO VISI GYRE,NORIU PADEKOTI FORUMIETEI KURI IDEJO SITA RECEPTA noriu kepti pagal si recepta grynukus,bet nesuprantu kiausiniu cia tik trynius reik naudoti,ar visa kiausini? taigi aiskiai parasyta- trynius sunaudoja teslai, o is baltymu gamina glaju grybam dazyt biski loginio mastymo
ericute
2010 12 10, 13:03
QUOTE(Arrivederici @ 2010 12 10, 08:58) taigi aiskiai parasyta- trynius sunaudoja teslai, o is baltymu gamina glaju grybam dazyt biski loginio mastymo  oi oi oi ,ne vsisi zino kas tas liukras  gudruole mat
ausreka
2010 12 10, 14:29
 cia mano grybukai  keliaus i Airija
Karolyte_
2010 12 12, 20:19
sveikos mamytes  gal kuri galetu iskepti skaniu grybuku Kaledoms? reiktu ~1 kg, Kaune
patiNuostabiausia
2010 12 13, 10:46
Sveikos merginos.. Niekaip nerandu recepto grybukams orkaiteje. ir ar kotus ir galvas formuoti atskirai?
QUOTE(patiNuostabiausia @ 2010 12 13, 10:46) Sveikos merginos.. Niekaip nerandu recepto grybukams orkaiteje. ir ar kotus ir galvas formuoti atskirai? MAne irgi sitas dalykas domintu, taip noreciau issikepti grybuku, kai gyvenau lt tai keptadavau ir kepdavau su mamos grybuku keptuve ,o cia ju nera  tai irgi mastau kepti orkaiteje, bet nezinau net kaip juos formuot, gal kas nuortaukele imestu. Aciu
SonataB
2010 12 13, 11:45
Sveikutes.Idedu receptuka grybuku,kepamu orkaitej, taciau jis nemano,radus forume kazkada,tik perkopinu i cia " GRYBAI 500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono. Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute" dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
vanda_zydi
2010 12 14, 15:01
Sveikos, kuo Jus tepate grybeliu kotelius? Turiu omenyje iranki. Vakar kepiau ir kotelius dengiau aisingu, tai imerkus, labai storai kotelis pasidengia; bandziau pertekliu nugraukti su teptuku, na bet tokia terlione ten gaunas
zhiogo_sese
2010 12 14, 15:05
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 14, 16:01) Sveikos, kuo Jus tepate grybeliu kotelius? Turiu omenyje iranki. Vakar kepiau ir kotelius dengiau aisingu, tai imerkus, labai storai kotelis pasidengia; bandziau pertekliu nugraukti su teptuku, na bet tokia terlione ten gaunas  galima tepti su teptuku, bet as tai su peiliu tepu, man taip patogiausia ir greiciausia, o beto ir lygiai pasidengia.
As tepu teptuku
|
|