Mamkaa,cia dariau musmires kur receptas yra orkaitej juos kept,o tuos mazesnius su ta spec.keptuve kepiau,bet kitas receptas,taviskio dar neisbandziau
Sveikos kepėjėlės,
Sakykite kaip Jūs apdorojate kiaušinius, kada naudojate žalią kiaušinio baltymą. Aš kažkaip nedrįstu naudoti žalių kiaušinių dėl salmonelozės.
Irena:), o kokia mase puoset savo torta 'saulute' , mano panai uz savaites gimtadienis, ieskau ideju tortui
labutis,saulute papuosta:plaktas kiausinio baltymas,truputi citrinos rugsteles,cukraus pudra.Torto sonai,bei virsus turi buti posausiai(nedatepti kremu),nes mase bando slysti.Taip man buvo su kamuoliu.
O grybuku koteliai dazyti virto cukraus glajumi,todel lygiai nudazyti,nes juos reikia merkti i glaju.
Sveikutes,bandziau daryt eziukam spyglius is kiausinio baltymo ir cukr pudr.Mase gavosi ana tirsta,bet isspaudus pro konditer svirksta spygliukai susilieja.Kaip jus padarot juos kad stovetu?
gal ir per mazai,bet jau papuosiau kitaip
cia radau mama parduoda keptuves http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=528430
QUOTE(wis @ 2009 12 10, 11:12) labutis,saulute papuosta:plaktas kiausinio baltymas,truputi citrinos rugsteles,cukraus pudra.Torto sonai,bei virsus turi buti posausiai(nedatepti kremu),nes mase bando slysti.Taip man buvo su kamuoliu. O grybuku koteliai dazyti virto cukraus glajumi,todel lygiai nudazyti,nes juos reikia merkti i glaju. labai dailus grybukai tavo
Sveikos kepejeles,
Isistraukiau ir as savo sena grybuku keptuve, isploviau, aliejum duobutes sutepiau, gerai ikaitinau, bet vis tiek grybukai prilimpa, kad su sakute turiu viska krapstyti ir mesti lauk. Jau tris keptuves taip sugadinau. Gal kas turit ideju, ka dal galima butu padaryti (gaila tesla gadinti
manau gali dadeti miltu kad gautusi kiciojama tesla ir padarius rankom grybu kotus ir galvas,kepti orkaitej.As vakar orkaitej kepiau tik is meduolines teslos,gavosi liuks
Papildyta: ![]() Papildyta: cia tie grybukai keli kur orkaitej kepti,eziukai taip pat Papildyta: tik besmegeniai dar nepuosti
Is sitos porcijos jau iskepiau meduoliukus.
Tik niekaip nesuprantu kodel limpa??? Zodziu, nepasiduosiu. Gal kas dar geru patarimu duos O taviskiai kurinukai - grazus
ziwiliute,stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos.
QUOTE(talita @ 2009 12 10, 21:14) manau gali dadeti miltu kad gautusi kiciojama tesla ir padarius rankom grybu kotus ir galvas,kepti orkaitej.As vakar orkaitej kepiau tik is meduolines teslos,gavosi liuks Papildyta: ![]() Papildyta: cia tie grybukai keli kur orkaitej kepti,eziukai taip pat Papildyta: tik besmegeniai dar nepuosti niu kaip graziai viskas atrodo, o grybukai kokioe grybiski, tokios grazios formos man irgi patiko labiau grybukus kepti fotmuojant rankomis negu su keptuve Papildyta: QUOTE(wis @ 2009 12 10, 21:41) ziwiliute,stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. butinai isbandysiu QUOTE(talita @ 2009 12 10, 22:14) tik besmegeniai dar nepuosti gera ideja su besmegeniais QUOTE(wis @ 2009 12 10, 22:41) ziwiliute,stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. aaaaa... beze cia dazyti kotukai
ne beze,i beze dedasi kiausinio baltymas ir pudra,o cia tik cukrus.Taciau cukraus virimo principas kaip beze.SEKMES
Gal kas galite pagelbėti...
Noriu išsikepti minkštų voveryčių (kepamos kepimo formoj, kaip ir grybukai), neturiu recepto Draugė minėjo, kad turi būti grietinės tirštumo tešla AČIŪ
Labas vakaras mergaites,atejau biski pas jus pasiguost,nu nusipirkau as sendie grybuku keptuve,labai jos norejau seniai turguij i ja ziurejau,nu sendie pagaliau ja nusipirkau,mokejau 50lt spizine gera tokia,nu prisidariau teslos kuri recepta cia radau ir pradejau kept,tada supratau kad apsisoviau,niekada nebuvau macius grybuku keptuves ir net neisivaizdavau kaip ji turi atrodyt,joje telpa 10 grybuku,bet keptuve maza ir grybukai labai mazi,kotukai labai ploni,beto kazkaip matyt nesueina ji gerai tai grybai gaunasi negrazus tokie prasikeite,vienas zodis visiskas nusivylimas,o as maniau kad gera daikta sau gimtadieniui pasidovanosiu,sendie mano gimtadienis o dovanu gavau su.......
ingridake,linksmo tau gimtadienio
nufotkink atidaryta keptuve ir idek cia,paziuresim kas cia negerai QUOTE(ingridake @ 2009 12 12, 17:03) Labas vakaras mergaites,atejau biski pas jus pasiguost,nu nusipirkau as sendie grybuku keptuve,labai jos norejau seniai turguij i ja ziurejau,nu sendie pagaliau ja nusipirkau,mokejau 50lt spizine gera tokia,nu prisidariau teslos kuri recepta cia radau ir pradejau kept,tada supratau kad apsisoviau,niekada nebuvau macius grybuku keptuves ir net neisivaizdavau kaip ji turi atrodyt,joje telpa 10 grybuku,bet keptuve maza ir grybukai labai mazi,kotukai labai ploni,beto kazkaip matyt nesueina ji gerai tai grybai gaunasi negrazus tokie prasikeite,vienas zodis visiskas nusivylimas,o as maniau kad gera daikta sau gimtadieniui pasidovanosiu,sendie mano gimtadienis o dovanu gavau su....... Su gimtadieniu pirmiausiai! O gal ta keptuve gera, tik tau nepavyko su tesla
Va tokia
Nu įdomi, aš pirmąkart tokią matau
Nu jo ma ji visai nepatiko,tesla pyliau tik i viena puse,o kai ji usidaro tai matyt susiskersuoja tai puse galvutes biski kazkaip zemiau gaunas,ir kutukas i sona nueina,nu vienu zodziu s.....
Kazin pries kiek laiko galima issikepti tuos grybukus, kur biskvitine tesla, kad jie issilaikytu skanus iki svenciu? Laikas tiksi, o as tiek visko noriu issikepti... ir tie riesuteliai su idaru, tai turbut kamb.temp.ilgai negali stoveti?
[quote=ingridake,2009 12 12, 19:02]
Va tokia ir aš lygiai tokią pat buvau nusipirkus iš turgaus,tai nešiau atgal
Prikepiau pas anyta grybuku ant dujines virykles. Visai kitas darbas nei ant elektrines. Ant dujines tik ras ras ir iskepa. Ir dar papuosiau visus
niu saunuole, rugiagele26. As taio ir nekepiau vakr grybuku sutingau juodai
Sveiki, o galima tuos visus dalykėlius kepti ant elektrinės viryklės su keraminiu paviršiumi?
na merginos pasakykit jus grybuku kotujus merkiat ar dazot,ar labai tirsta baltymo su pudra mase gaunas
Šįryt jau iškepiau... net nežinau kiek
Pagalbininkai: lentutė su vinukais, aliuminė šakutė su nulaužtais "dantukais".
Smeigiame grybo galvelę ant šakutės, merkiame kotuką į glajų, smeigiame ant lentelės. Galveles dažome lygiai tokiu pačiu principu.
o su kuo cia galvas dazet
vilimute, taip grybukus dazo ir Wis, cituoju jos zodzius:)
"stai kaip as aš dažiau grybukų kotelius. Jei moki išsivirti beze,tai pavyks išsivirti ir glaista koteliams. Cukrų supilti į indą užpilti vandeniu (vanduo pilnai turi sudrėkinti cukrų ir šiek tiek virš cukraus lygio,bet ne daug). Statome ant viryklės ir verdame, jokiu būdu nemaišome(gali susikristalizuoti). Užvirus pavirti apytiksliai 7-10min. (turi cukraus lašelis būti tąsus ir lipnus). Čia ir yra svarbiausia,nes nedavirus blogai,bet pervirus tai pat. Tada statome į vonele šalto vandens dubenį ir intensyviai plakame,cukrus pradeda balti ir pasidaro baltas. Vonelę su vandeniu kurioje buvo įstatytas cukrus,dedamas atgal ant viryklės,liepsna turi tik prilaikyti temperatūrą,kad nesuauštų cukrus. Ir dažome grybukų kotelius.Tuo pačiu glaistu galima dažyti ir galveles,tik reikia įdėti kakavos. " QUOTE(vilimute @ 2009 12 21, 09:18) cia kitoki glaju daro, is cukraus kazkaip, o jei is pudros tai jis ir turi but tirstesnis QUOTE(mamkaa @ 2009 12 21, 09:27) zemai lenkiu savo nezila galva,aciu uz issamu paaiskinima QUOTE(SonataB @ 2009 12 21, 09:28)
Bet, žinokit, kakavos geriau nedėti į pudros glaistą
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 21, 13:14) Bet, žinokit, kakavos geriau nedėti į pudros glaistą O kaip ta Saldvos raudoni popieriniai pakeliai? Man atrodo sita dar tinkama, bent jau i pyragus dedu ir triufeliams liukra is ju verdu. Nebandei i grybukus, neskystina? nu as beveik visad dazau su kakava ir sustingsta liuksiskai, o dabar tai atradau toki glaju maximoj, trys litai su centais kainuoja, vokiskas, raudonam pakely, tereikia siltam vandeny pakeli pasildyt ir vsio:)
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės 3 kiaušiniai 150g margarino 200g cukraus 1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu) 400g miltų vanilės Gerai išplakti cukrų su kaiušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną. as visad kepu pagal si recepta |