Arrivederici
2010 12 29, 15:45
QUOTE(simisimi84 @ 2010 12 28, 16:03) kepiau galybę grybukų ir aš  sveika, ar gali parodyt keptuve su kuria kepei?? ar ir tie maziukai keptuvej kepti? noreciau tokios
QUOTE(nijolevar @ 2010 12 25, 14:13) O cia musu forma  cia forma is senu laiku ar dabar pirkta?  pas mociute yra is vienos voveraites, bet ji jau gerokai pagyvenus
agente25
2010 12 29, 16:45
Papildyta:QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 27, 19:56) Vieną dieną kepiau, kitą puošiau. Kaip gaminai braškes, ar skanios buvo? braskytes dariau is cukraus pudros ir kiausinio baltymo:) na kas megsta saldziai tai tikrai buvo skanu:) as tai kelias diena vargau prie puosimo:)
Tepaluota
2010 12 29, 17:41
Čia kelios mergicos rašė receptus su virta bulve, tai mąstau, kaip su ta bulve...
Požiūris
2010 12 29, 17:48
Gal kas zinot, kur galima nusipirkt voverusku forma(tik ne kokiam ebay)?
nijolevar
2010 12 29, 20:22
QUOTE(vivir @ 2010 12 29, 16:49) cia forma is senu laiku ar dabar pirkta?  pas mociute yra is vienos voveraites, bet ji jau gerokai pagyvenus  si forma is senu laiku,gavau is senutes kuri po vestuves kaip gaspadine vaiksciojo
Tepaluota
2010 12 29, 20:51
QUOTE(Požiūris @ 2010 12 29, 17:48) Gal kas zinot, kur galima nusipirkt voverusku forma(tik ne kokiam ebay)? Sendaikčių turgeliuose, pas diedulius.
Požiūris
2010 12 29, 21:41
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 29, 20:51) Sendaikčių turgeliuose, pas diedulius. Ak, sudetinga man su tais turgeliais, kai lelius prie koju  Tikejaus, kad gal internete kas nors pardavineja, kaip tas visas keptuves
Papugele
2010 12 29, 22:01
QUOTE(Požiūris @ 2010 12 29, 22:41) Ak, sudetinga man su tais turgeliais, kai lelius prie koju  Tikejaus, kad gal internete kas nors pardavineja, kaip tas visas keptuves  Būtinai voveruskų formelių nori? Va CIA paprasta nusipirkt, bet turbut tik gelytes, drugeliai
Modern@
2011 01 01, 19:43
Papugele  ot saunu ten ir receptukai yra  As turiu ir gelyte ir voveruskos forma, reiks kepti
Požiūris
2011 01 01, 20:38
QUOTE(Papugele @ 2010 12 29, 22:01) Būtinai voveruskų formelių nori? Va CIA paprasta nusipirkt, bet turbut tik gelytes, drugeliai  Norisi voverusku, bet is principo turbut tas pats gausis tik kitos formos  Tai reik kazka pasiimt pabandymui  Aciu  Kepejeles, o as gerai supratau, kad su tom formom reikia virti ikaitusiam aliejuje, bet nelaikyti jo ant ugnies? Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia?
bliuskė
2011 01 02, 00:37
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 01, 19:38) Norisi voverusku, bet is principo turbut tas pats gausis tik kitos formos  Tai reik kazka pasiimt pabandymui  Aciu  Kepejeles, o as gerai supratau, kad su tom formom reikia virti ikaitusiam aliejuje, bet nelaikyti jo ant ugnies? Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia?  Čia yra voveruškų keptuvė pirkti. Šone ten dar visokių visokių pilna  Pirksiu ir aš iš čia
Tepaluota
2011 01 02, 10:36
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 01, 20:38) Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia?  Kai aliejus įkaista, reikia sumažinti ugnį iki minimumo.
simisimi84
2011 01 02, 12:15
QUOTE(Papugele @ 2010 12 28, 16:54) Tobuli Kaip darei glajų? galvučių glajus iš pokiuko, kaina apie 2,5, Dr. oether, berods. Kotelius šį kart dariau kiaušinio baltymas+cukraus pudra. pradėjau jį šaukštu sukti, bet baltymai nestandėja, vis cukraus pudros, vis cukraus pudros dėjau, išėjau iš visų normų, o jis vis vien skystokas gavosi, galvojau pilsiu lauk, bet pabandžiau dažyti, gavosi tobulai, nei trupa, nei limpa, dengėsi gerai. o klaida buvo tame, kad mano medinis šaukštas buvo šiek tiek riebaluotas ir baltymai dėl to nesusiplakė... bet išėjo tik į naudą Papildyta:QUOTE(Arrivederici @ 2010 12 29, 16:45) sveika, ar gali parodyt keptuve su kuria kepei?? ar ir tie maziukai keptuvej kepti? noreciau tokios  keptuvė tokia metalinė, va, http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...%20keptuv%C4%97 tik čia žiūriu kaina 85 lt  pati mokėjau 55 lt Gariūnuose, rusų ar kieno ten, turguje
Požiūris
2011 01 02, 13:05
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 02, 10:36) Kai aliejus įkaista, reikia sumažinti ugnį iki minimumo.
QUOTE(nijolevar @ 2010 12 27, 18:26) Receptuka radau sioje temuteje 2 kiausiniai 1-1,5 valgomo s. cukraus 1/4 arb s. druskos 1 st. (220 ml) pieno 1.5 st miltu vaniles Tesla palaikyt apie 20 min ir kepti  Aciu  Reiks bandyti
zachira
2011 01 03, 19:05
 Mano Kalėdiniai grybukai. Esu čia naujoke.
agente25
2011 01 03, 21:29
Dzindzilina
2011 01 03, 22:34
Del keptuviu turguose dar noriu savo nuomone pasakyt, nu, neturiu as galimybes nulekt i kita Lietuvos puse del dvieju keptuviu, tikrai nepasimoka, o dar su savo vaikais, kuriu apart manes niekas nepriziuri  , o mano puske apsivertus darbais, kad ir netoli Vilniaus gyvena, tai kazkaip nepatogu, viena karta pasiuliau nulekt paieskot i Gariunus keptuviu, nu malesi ji ten davesi, nieko panasaus nerado, norejo grybuku keptuves, tai tokia moterele rado su keliom keptuvem, bet grybukiniu neturejo, sake, kad gal tures, tai kainuotu nuo 65 lt. Puske prasikeike tam turguj, susalo, vienu zodziu, sake geriau sumoketi keliais litais brangiau, be to siuntimas is to puslapio nekainuoja, tai man patogiausiai buvo, parsiunte moteris registruotu pirmenybiniu pastu ir moket uz siuntima nereikejo. Noreciau voverusku uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms , bet ne del to, kad jau labai ju noreciau, kad galeciau savo vaikus ismokyt voveres valgyt, nu nevalgo jie mano grybu, tiek prisirinkom rudeni, daugiausia voveraiciu, buvo tiesiog skeciais pridyge  , o neikalbinu suvalgyt ne vieno grybo, tai bent palyginimui pasiulyciau suvalgyt viena netikra miltine, o kita tikra, man taip gaila tiek grybu saldyklyje prikrauta, jau baigiu isdalint giminaiciams. Ir is vis, mano vaiku maisto racionas labai siauras, turbut islepinau. zachira, labai grazus tavo medelis su baravykaisi ir saldainiais, puiki ideja
Požiūris
2011 01 03, 22:50
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 22:34) Del keptuviu turguose dar noriu savo nuomone pasakyt, nu, neturiu as galimybes nulekt i kita Lietuvos puse del dvieju keptuviu, tikrai nepasimoka, o dar su savo vaikais, kuriu apart manes niekas nepriziuri  , o mano puske apsivertus darbais, kad ir netoli Vilniaus gyvena, tai kazkaip nepatogu, viena karta pasiuliau nulekt paieskot i Gariunus keptuviu, nu malesi ji ten davesi, nieko panasaus nerado, norejo grybuku keptuves, tai tokia moterele rado su keliom keptuvem, bet grybukiniu neturejo, sake, kad gal tures, tai kainuotu nuo 65 lt. Puske prasikeike tam turguj, susalo, vienu zodziu, sake geriau sumoketi keliais litais brangiau, be to siuntimas is to puslapio nekainuoja, tai man patogiausiai buvo, parsiunte moteris registruotu pirmenybiniu pastu ir moket uz siuntima nereikejo. Noreciau voverusku uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms , bet ne del to, kad jau labai ju noreciau, kad galeciau savo vaikus ismokyt voveres valgyt, nu nevalgo jie mano grybu, tiek prisirinkom rudeni, daugiausia voveraiciu, buvo tiesiog skeciais pridyge  , o neikalbinu suvalgyt ne vieno grybo, tai bent palyginimui pasiulyciau suvalgyt viena netikra miltine, o kita tikra, man taip gaila tiek grybu saldyklyje prikrauta, jau baigiu isdalint giminaiciams. Ir is vis, mano vaiku maisto racionas labai siauras, turbut islepinau. zachira, labai grazus tavo medelis su baravykaisi ir saldainiais, puiki ideja  Taigi va ir voverusku forma uzrodet
Dzindzilina
2011 01 03, 23:15
Smagu jei padejau surasti  , perskaiciau dabar velesnius postus ir radau Jusu, tik nieko apie jas negaliu parasyti, nes neisivaizduoju kaip su jom kepti, kai isigysiu reiks mokytis
Požiūris
2011 01 04, 00:03
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 23:15) Smagu jei padejau surasti  , perskaiciau dabar velesnius postus ir radau Jusu, tik nieko apie jas negaliu parasyti, nes neisivaizduoju kaip su jom kepti, kai isigysiu reiks mokytis  As jau biski gilinaus, tik recepta gera reikes issirinkt, nes maciau ivairiul. Jei patiks, tai mastau nusipirkt kokias 3-4 formas ir prasyt vyro, kad kaip nors i viena sujungtu ir padarytu kazka panasaus i tokia forma, kaip cia keliais postais anksciau rode viena nare(penkios voverusku formos ant vieno stiebo), nes jauciu yr ka veikt tu voverusku prisikept, kai su vienu terliotis, o pas mane kantrybes stygius Papildyta:QUOTE(nijolevar @ 2010 12 27, 18:26) Receptuka radau sioje temuteje 2 kiausiniai 1-1,5 valgomo s. cukraus 1/4 arb s. druskos 1 st. (220 ml) pieno 1.5 st miltu vaniles Tesla palaikyt apie 20 min ir kepti  O ar pakankamai saldzios gaunas? O riebalu neprisigere? Nes skaiciau, kad ala nuo pieno voveruskos riebalus labai geria, tai sako, kad pagal senovini recepta vandeni reiktu naudot
zachira
2011 01 04, 19:10
QUOTE(zachira @ 2011 01 03, 19:05)  Mano Kalėdiniai grybukai. Esu čia naujoke.  http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/08/grybukai.htmlPgal šią nuoroda kepti grybukai,tik nedėjau prieskonių,tik dėjau dar truputi miltų.
QUOTE(nijolevar @ 2010 12 27, 18:26) Receptuka radau sioje temuteje 2 kiausiniai 1-1,5 valgomo s. cukraus 1/4 arb s. druskos 1 st. (220 ml) pieno 1.5 st miltu vaniles Tesla palaikyt apie 20 min ir kepti  o nuo cukraus nesvyla?  Nes kiek pamenu tai mociute cukraus nededavo
nijolevar
2011 01 04, 19:54
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 04, 01:03) O ar pakankamai saldzios gaunas? O riebalu neprisigere? Nes skaiciau, kad ala nuo pieno voveruskos riebalus labai geria, tai sako, kad pagal senovini recepta vandeni reiktu naudot  Nesigauna riebios ir pakankamai saldžios nes išvirus jas reikia apibarstyt su cukraus pudra QUOTE(vivir @ 2011 01 04, 20:43) o nuo cukraus nesvyla?  Nes kiek pamenu tai mociute cukraus nededavo  Man tai nesvilo nes to cukraus ne taip jau ir daug dedasi-tik 1 šaukštas
QUOTE(nijolevar @ 2011 01 04, 19:54) Nesigauna riebios ir pakankamai saldžios nes išvirus jas reikia apibarstyt su cukraus pudra Man tai nesvilo nes to cukraus ne taip jau ir daug dedasi-tik 1 šaukštas  Aciu uz toki greita atsakyma  sestadieni mama atves formele, reiks bandyt
Niu va, siandien tik gavau formele ir jau isbandziau Nojolevar receptuka Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose Mano pirmosios voveruskos
QUOTE(vivir @ 2011 01 08, 20:11) Niu va, siandien tik gavau formele ir jau isbandziau Nojolevar receptuka Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose Mano pirmosios voveruskos  mazdaug koks ju dydis?
QUOTE(asaraa @ 2011 01 09, 09:50) ta prasme  kokia formele tokia ir voveruska
QUOTE(vivir @ 2011 01 09, 11:53) ta prasme  kokia formele tokia ir voveruska  as suprantu kad kaip formele. Bet pas mamos buvo forma is triju voveraiciu ir didoka, o pas drauges yra viena kepama ir tokia mazute.
QUOTE(asaraa @ 2011 01 09, 15:06) as suprantu kad kaip formele. Bet pas mamos buvo forma is triju voveraiciu ir didoka, o pas drauges yra viena kepama ir tokia mazute.  iskepusios voveruskos galvytes skersmuo beveik 6,5cm. o nuo kotelio apacios iki pat virsaus 5,5cm
QUOTE(vivir @ 2011 01 09, 15:42) iskepusios voveruskos galvytes skersmuo beveik 6,5cm. o nuo kotelio apacios iki pat virsaus 5,5cm  aciu
dangiuk
2011 01 09, 19:06
O aš norėčiau paklaust: ar tiems lazdyno riešutukams iškept reikalinga forma?
zachira
2011 01 09, 19:49
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 22:34) Del keptuviu turguose dar noriu savo nuomone pasakyt, nu, neturiu as galimybes nulekt i kita Lietuvos puse del dvieju keptuviu, tikrai nepasimoka, o dar su savo vaikais, kuriu apart manes niekas nepriziuri  , o mano puske apsivertus darbais, kad ir netoli Vilniaus gyvena, tai kazkaip nepatogu, viena karta pasiuliau nulekt paieskot i Gariunus keptuviu, nu malesi ji ten davesi, nieko panasaus nerado, norejo grybuku keptuves, tai tokia moterele rado su keliom keptuvem, bet grybukiniu neturejo, sake, kad gal tures, tai kainuotu nuo 65 lt. Puske prasikeike tam turguj, susalo, vienu zodziu, sake geriau sumoketi keliais litais brangiau, be to siuntimas is to puslapio nekainuoja, tai man patogiausiai buvo, parsiunte moteris registruotu pirmenybiniu pastu ir moket uz siuntima nereikejo. Noreciau voverusku uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms , bet ne del to, kad jau labai ju noreciau, kad galeciau savo vaikus ismokyt voveres valgyt, nu nevalgo jie mano grybu, tiek prisirinkom rudeni, daugiausia voveraiciu, buvo tiesiog skeciais pridyge  , o neikalbinu suvalgyt ne vieno grybo, tai bent palyginimui pasiulyciau suvalgyt viena netikra miltine, o kita tikra, man taip gaila tiek grybu saldyklyje prikrauta, jau baigiu isdalint giminaiciams. Ir is vis, mano vaiku maisto racionas labai siauras, turbut islepinau. zachira, labai grazus tavo medelis su baravykaisi ir saldainiais, puiki ideja  Ačiū Dzindzilina sugalvojau eksprontu,nes per Kaledas šventeme gimtadienį
Tepaluota
2011 01 09, 19:59
QUOTE(dangiuk @ 2011 01 09, 19:06) O aš norėčiau paklaust: ar tiems lazdyno riešutukams iškept reikalinga forma?  Lazdyno riešutukus aš darau iš meduolinės tešlos, tik dedu truputį daugiau miltų, kad neištižtų nuo karščio. Suformuoju paprastus apvalius žirniukus ir kepu. Forma reikalinga graikiškiems riešutams.
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 09, 19:59) Lazdyno riešutukus aš darau iš meduolinės tešlos, tik dedu truputį daugiau miltų, kad neištižtų nuo karščio. Suformuoju paprastus apvalius žirniukus ir kepu. Forma reikalinga graikiškiems riešutams. o kaip atrodo tie lazdynu riesutukai?  Kazkaip neteko matyt
dangiuk
2011 01 09, 20:36
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 09, 19:59) Lazdyno riešutukus aš darau iš meduolinės tešlos, tik dedu truputį daugiau miltų, kad neištižtų nuo karščio. Suformuoju paprastus apvalius žirniukus ir kepu. Forma reikalinga graikiškiems riešutams. Vat šiandien ir kepiau iš meduolinės tešlos, tai man jie išsklido į šalis, gavosi tokie paplokšti.... dėl miltų kiekio - dėkui, kitąsyk bandysiu vėl.
rugiagele26
2011 01 10, 10:07
QUOTE(vivir @ 2011 01 08, 20:11) Niu va, siandien tik gavau formele ir jau isbandziau Nojolevar receptuka Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose Mano pirmosios voveruskos  Vis ateinu, pavarvinu seile... ir jau reikia tokios formeles  ruosiuosi okupuot ta keptuviu puslapi
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 10, 10:07) Vis ateinu, pavarvinu seile... ir jau reikia tokios formeles  ruosiuosi okupuot ta keptuviu puslapi  man pasiseke, dar mociutes senovine pasirodo tinkama naudoti  Tik galvoju nusipirkt dar pora ir prasyt tecio, kad sujungtu i viena, nutu greitesnis darbas
kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves?  susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 18:02) kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves?  susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka  ai,nebekepu toj keptuvej-susiradau kita-suktu vafliu  niekas nekimba... tik gaila butu gaiduku keptuve lauk mest
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 17:02) kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves?  susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka  As galvociau, kad per mazai ikaitinot  nes as uzkaiciu keptuve ir tik tada pradedu maisyt tesla. Pries pirma kepima, vidu patepu aliejum. Ir kazkaip nekimba  O gal tesloj mazai riebalo?
QUOTE(vivir @ 2011 01 10, 19:43) As galvociau, kad per mazai ikaitinot  nes as uzkaiciu keptuve ir tik tada pradedu maisyt tesla. Pries pirma kepima, vidu patepu aliejum. Ir kazkaip nekimba  O gal tesloj mazai riebalo? na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams  taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte taj db net nezinau,ar bandyti dar kepti-ar mest "patelne"lauk
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 19:06) na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams  taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte taj db net nezinau,ar bandyti dar kepti-ar mest "patelne"lauk  na mest tikrai nereikia, pabandykit iskaitint iki rukimo, tada nuvalykit, istepkit gerai aliejum, dar pakaitinkit ir meginkit kept As saviskes net neplaunu  tik po kepimo su vienkartiniu ranksluosciu nuvalau ir viskas.
miskouoga
2011 01 10, 20:13
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 19:06) na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams  taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte taj db net nezinau,ar bandyti dar kepti-ar mest "patelne"lauk  Ir as norejau mest savo petelnia, bet pasidare gaila. Tai kaitina dar karta, ir dar karta ir dar. Dabar nebekimba.
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 18:02) kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves?  susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka  Gal tik viena puse kaitinate, reikia apversti ir kita puse kaitinti, o paskiua ir riebaliuku reikia ilasint. Man tai buvo kai skubejau savo pipirams iskepti visa kruva grozybiu, jiems svarbiausia forma, gali buti neapteplioti, tik svarbu grybas, vovere, riesutas, bevalgydami istisas pasakas kuria, voverei duoda riesuta, gryba, ir galu gale nelieka nieko  - nei voveres, nei gerybiu  , tai as susikroviau tris petelnes, viena grybuku, kita riesutuku, o dar kita voveraiciu, norejau vienu suviu tris zuikius nusaut, nebespejau apversti, tai is tos skubos, man prikibo butent prie tos puses, kurios nebuvau pakaitinusi, vienu zodziu ziopla, o jau tiek kartu kepu kepu, tai daugiau nebeskubu  Kas del voverusku (traskiu zagareliu) ten tu ant pagaliu, tai jetau, mano vaikai kaip puola prie ju, pirma syki kai kepiau, man nesiseke, paskui isigudrinau su saukstu tesla apipilt toje vietoje kur reikia, tai ir koteliai neblogi gavosi, nu va, o sakykit nieko tyokio, jei as siek tiek degtines ivarvinau, mano vaikai jos gavo, ar ji isgaruoja, kazkokios voveruskos grazesnes lyg gavosi  Nelabai esu kulinare, bet jau kas is teslos, tai tas musu seimai yra butinybe
Požiūris
2011 01 10, 21:43
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 19:06) na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams  taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte taj db net nezinau,ar bandyti dar kepti-ar mest "patelne"lauk  Man tas pats buvo, du kartus prikibo ir zadejau jau nebekept, bet si karta is abieju pusiu ikaitinau tiek, kad keptuve rukt pradejo (tikrai daugiau nei cirviniams blynams) ir pries kiekviena teslos dejima i keptuve gausiai tepiau riebalais, tai viskas kuo puikiausiai gavos
admin*1
2011 01 10, 21:43
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|