Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: saldūs grybukai, voveruškos, kaštonai..., ... ir
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Arrivederici
QUOTE(simisimi84 @ 2010 12 28, 16:03)
kepiau galybę grybukų ir aš smile.gif

sveika, ar gali parodyt keptuve su kuria kepei?? ar ir tie maziukai keptuvej kepti? noreciau tokios wub.gif
vivir
QUOTE(nijolevar @ 2010 12 25, 14:13)
O cia musu forma

user posted image
*

cia forma is senu laiku ar dabar pirkta? 4u.gif pas mociute yra is vienos voveraites, bet ji jau gerokai pagyvenus verysad.gif
agente25
smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 27, 19:56)
Vieną dieną kepiau, kitą puošiau. Kaip gaminai braškes, ar skanios buvo?
*

braskytes dariau is cukraus pudros ir kiausinio baltymo:) na kas megsta saldziai tai tikrai buvo skanu:) as tai kelias diena vargau prie puosimo:)
Tepaluota
Čia kelios mergicos rašė receptus su virta bulve, tai mąstau, kaip su ta bulve... mastau.gif
Požiūris
Gal kas zinot, kur galima nusipirkt voverusku forma(tik ne kokiam ebay)?
nijolevar
QUOTE(vivir @ 2010 12 29, 16:49)
cia forma is senu laiku ar dabar pirkta?  4u.gif pas mociute yra is vienos voveraites, bet ji jau gerokai pagyvenus  verysad.gif
*

si forma is senu laiku,gavau is senutes kuri po vestuves kaip gaspadine vaiksciojo biggrin.gif
Tepaluota
QUOTE(Požiūris @ 2010 12 29, 17:48)
Gal kas zinot, kur galima nusipirkt voverusku forma(tik ne kokiam ebay)?
*

Sendaikčių turgeliuose, pas diedulius.
Požiūris
QUOTE(Tepaluota @ 2010 12 29, 20:51)
Sendaikčių turgeliuose, pas diedulius.
*

Ak, sudetinga man su tais turgeliais, kai lelius prie koju doh.gif Tikejaus, kad gal internete kas nors pardavineja, kaip tas visas keptuves ax.gif
Papugele
QUOTE(Požiūris @ 2010 12 29, 22:41)
Ak, sudetinga man su tais turgeliais, kai lelius prie koju doh.gif  Tikejaus, kad gal internete kas nors pardavineja, kaip tas visas keptuves ax.gif
*

Būtinai voveruskų formelių nori?
Va CIA paprasta nusipirkt, bet turbut tik gelytes, drugeliai g.gif
Modern@
Papugele 4u.gif ot saunu ten ir receptukai yra thumbup.gif As turiu ir gelyte ir voveruskos forma, reiks kepti biggrin.gif
Požiūris
QUOTE(Papugele @ 2010 12 29, 22:01)
Būtinai voveruskų formelių nori?
Va CIA paprasta nusipirkt, bet turbut tik gelytes, drugeliai g.gif
*

Norisi voverusku, bet is principo turbut tas pats gausis tik kitos formos g.gif Tai reik kazka pasiimt pabandymui ax.gif Aciu 4u.gif

Kepejeles, o as gerai supratau, kad su tom formom reikia virti ikaitusiam aliejuje, bet nelaikyti jo ant ugnies? Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia? g.gif
bliuskė
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 01, 19:38)
Norisi voverusku, bet is principo turbut tas pats gausis tik kitos formos g.gif Tai reik kazka pasiimt pabandymui ax.gif  Aciu 4u.gif
Kepejeles, o as gerai supratau, kad su tom formom reikia virti ikaitusiam aliejuje, bet nelaikyti jo ant ugnies? Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia? g.gif
*

Čia yra voveruškų keptuvė pirkti. Šone ten dar visokių visokių pilna smile.gif Pirksiu ir aš iš čia
Tepaluota
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 01, 20:38)
Tipo ikaitini ir isjungi ugni ar kaip cia? g.gif
*

Kai aliejus įkaista, reikia sumažinti ugnį iki minimumo.
simisimi84
QUOTE(Papugele @ 2010 12 28, 16:54)
Tobuli bigsmile.gif  wub.gif

Kaip darei glajų?
*

galvučių glajus iš pokiuko, kaina apie 2,5, Dr. oether, berods. Kotelius šį kart dariau kiaušinio baltymas+cukraus pudra. pradėjau jį šaukštu sukti, bet baltymai nestandėja, vis cukraus pudros, vis cukraus pudros dėjau, išėjau iš visų normų, o jis vis vien skystokas gavosi, galvojau pilsiu lauk, bet pabandžiau dažyti, gavosi tobulai, nei trupa, nei limpa, dengėsi gerai. o klaida buvo tame, kad mano medinis šaukštas buvo šiek tiek riebaluotas ir baltymai dėl to nesusiplakė... bet išėjo tik į naudą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Arrivederici @ 2010 12 29, 16:45)
sveika, ar gali parodyt keptuve su kuria kepei?? ar ir tie maziukai keptuvej kepti? noreciau tokios wub.gif
*

keptuvė tokia metalinė, va, http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...%20keptuv%C4%97 tik čia žiūriu kaina 85 lt blink.gif pati mokėjau 55 lt Gariūnuose, rusų ar kieno ten, turguje 4u.gif
Požiūris

QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 02, 10:36)
Kai aliejus įkaista, reikia sumažinti ugnį iki minimumo.
*

aciuks.gif
Makra
QUOTE(nijolevar @ 2010 12 27, 18:26)
Receptuka radau sioje temuteje
2 kiausiniai
1-1,5 valgomo s. cukraus
1/4 arb s. druskos
1 st. (220 ml) pieno
1.5 st miltu
vaniles

Tesla palaikyt apie 20 min ir kepti  4u.gif
*

Aciu 4u.gif Reiks bandyti biggrin.gif
zachira
user posted image

Mano Kalėdiniai grybukai. Esu čia naujoke. smile.gif
agente25
4u.gif
Dzindzilina
Del keptuviu turguose dar noriu savo nuomone pasakyt, nu, neturiu as galimybes nulekt i kita Lietuvos puse del dvieju keptuviu, tikrai nepasimoka, o dar su savo vaikais, kuriu apart manes niekas nepriziuri doh.gif, o mano puske apsivertus darbais, kad ir netoli Vilniaus gyvena, tai kazkaip nepatogu, viena karta pasiuliau nulekt paieskot i Gariunus keptuviu, nu malesi ji ten davesi, nieko panasaus nerado, norejo grybuku keptuves, tai tokia moterele rado su keliom keptuvem, bet grybukiniu neturejo, sake, kad gal tures, tai kainuotu nuo 65 lt. Puske prasikeike tam turguj, susalo, vienu zodziu, sake geriau sumoketi keliais litais brangiau, be to siuntimas is to puslapio nekainuoja, tai man patogiausiai buvo, parsiunte moteris registruotu pirmenybiniu pastu ir moket uz siuntima nereikejo.
Noreciau voverusku uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms
, bet ne del to, kad jau labai ju noreciau, kad galeciau savo vaikus ismokyt voveres valgyt, nu nevalgo jie mano grybu, tiek prisirinkom rudeni, daugiausia voveraiciu, buvo tiesiog skeciais pridyge blink.gif , o neikalbinu suvalgyt ne vieno grybo, tai bent palyginimui pasiulyciau suvalgyt viena netikra miltine, o kita tikra, man taip gaila tiek grybu saldyklyje prikrauta, jau baigiu isdalint giminaiciams. Ir is vis, mano vaiku maisto racionas labai siauras, turbut islepinau.
zachira, labai grazus tavo medelis su baravykaisi ir saldainiais, puiki ideja thumbup.gif
Požiūris
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 22:34)
Del keptuviu turguose dar noriu savo nuomone pasakyt, nu, neturiu as galimybes nulekt i kita Lietuvos puse del dvieju keptuviu, tikrai nepasimoka, o dar su savo vaikais, kuriu apart manes niekas nepriziuri doh.gif, o mano puske apsivertus darbais, kad ir netoli Vilniaus gyvena, tai kazkaip nepatogu, viena karta pasiuliau nulekt paieskot i Gariunus keptuviu, nu malesi ji ten davesi, nieko panasaus nerado, norejo grybuku keptuves, tai tokia moterele rado su keliom keptuvem, bet grybukiniu neturejo, sake, kad gal tures, tai kainuotu nuo 65 lt. Puske prasikeike tam turguj, susalo, vienu zodziu, sake geriau sumoketi keliais litais brangiau, be to siuntimas is to puslapio nekainuoja, tai man patogiausiai buvo, parsiunte moteris registruotu pirmenybiniu pastu ir moket uz siuntima nereikejo.
Noreciau voverusku  uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms
, bet ne del to, kad jau labai ju noreciau, kad galeciau savo vaikus ismokyt voveres valgyt, nu nevalgo jie mano grybu, tiek prisirinkom rudeni, daugiausia voveraiciu, buvo tiesiog skeciais pridyge blink.gif , o neikalbinu suvalgyt ne vieno grybo, tai bent palyginimui pasiulyciau suvalgyt viena netikra miltine, o kita tikra, man taip gaila tiek grybu saldyklyje prikrauta, jau baigiu isdalint giminaiciams. Ir is vis, mano vaiku maisto racionas labai siauras, turbut islepinau.
zachira, labai grazus tavo medelis su baravykaisi ir saldainiais, puiki ideja thumbup.gif
*

Taigi va ir voverusku forma uzrodet thumbup.gif
Dzindzilina
Smagu jei padejau surasti mirksiukas.gif , perskaiciau dabar velesnius postus ir radau Jusu, tik nieko apie jas negaliu parasyti, nes neisivaizduoju kaip su jom kepti, kai isigysiu reiks mokytis doh.gif
Požiūris
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 23:15)
Smagu jei padejau surasti mirksiukas.gif , perskaiciau dabar velesnius postus ir radau Jusu, tik nieko apie jas negaliu parasyti, nes neisivaizduoju kaip su jom kepti, kai isigysiu reiks mokytis  doh.gif
*

As jau biski gilinaus, tik recepta gera reikes issirinkt, nes maciau ivairiul. Jei patiks, tai mastau nusipirkt kokias 3-4 formas ir prasyt vyro, kad kaip nors i viena sujungtu ir padarytu kazka panasaus i tokia forma, kaip cia keliais postais anksciau rode viena nare(penkios voverusku formos ant vieno stiebo), nes jauciu yr ka veikt tu voverusku prisikept, kai su vienu terliotis, o pas mane kantrybes stygius doh.gif
Papildyta:
2 kiausiniai
1-1,5 valgomo s. cukraus
1/4 arb s. druskos
1 st. (220 ml) pieno
1.5 st miltu
vaniles

*

O ar pakankamai saldzios gaunas? O riebalu neprisigere? Nes skaiciau, kad ala nuo pieno voveruskos riebalus labai geria, tai sako, kad pagal senovini recepta vandeni reiktu naudot g.gif
zachira
QUOTE(zachira @ 2011 01 03, 19:05)
user posted image

Mano Kalėdiniai grybukai. Esu čia naujoke. smile.gif
*

http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/08/grybukai.html
Pgal šią nuoroda kepti grybukai,tik nedėjau prieskonių,tik dėjau dar truputi miltų.
vivir
2 kiausiniai
1-1,5 valgomo s. cukraus
1/4 arb s. druskos
1 st. (220 ml) pieno
1.5 st miltu
vaniles

*

o nuo cukraus nesvyla? g.gif Nes kiek pamenu tai mociute cukraus nededavo g.gif
nijolevar
QUOTE(Požiūris @ 2011 01 04, 01:03)

O ar pakankamai saldzios gaunas? O riebalu neprisigere? Nes skaiciau, kad ala nuo pieno voveruskos riebalus labai geria, tai sako, kad pagal senovini recepta vandeni reiktu naudot g.gif
*

Nesigauna riebios ir pakankamai saldžios nes išvirus jas reikia apibarstyt su cukraus pudra

QUOTE(vivir @ 2011 01 04, 20:43)
o nuo cukraus nesvyla?  g.gif  Nes kiek pamenu tai mociute cukraus nededavo g.gif
*

Man tai nesvilo nes to cukraus ne taip jau ir daug dedasi-tik 1 šaukštas smile.gif
vivir
QUOTE(nijolevar @ 2011 01 04, 19:54)
Nesigauna riebios ir pakankamai saldžios nes išvirus jas reikia apibarstyt su cukraus pudra
Man tai nesvilo nes to cukraus ne taip jau ir daug dedasi-tik 1 šaukštas  smile.gif
*

Aciu uz toki greita atsakyma 4u.gif sestadieni mama atves formele, reiks bandyt thumbup.gif
vivir
Niu va, siandien tik gavau formele ir jau isbandziau Nojolevar receptuka thumbup.gif

Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose g.gif

Mano pirmosios voveruskos 4u.gif
user posted image
asaraa
QUOTE(vivir @ 2011 01 08, 20:11)
Niu va, siandien tik gavau formele ir jau isbandziau Nojolevar receptuka thumbup.gif

Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose  g.gif

user posted image
*

mazdaug koks ju dydis?
vivir
QUOTE(asaraa @ 2011 01 09, 09:50)
mazdaug koks ju dydis?
*

ta prasme g.gif kokia formele tokia ir voveruska ax.gif
asaraa
QUOTE(vivir @ 2011 01 09, 11:53)
ta prasme  g.gif kokia formele tokia ir voveruska ax.gif
*

as suprantu kad kaip formele. Bet pas mamos buvo forma is triju voveraiciu ir didoka, o pas drauges yra viena kepama ir tokia mazute. rolleyes.gif
vivir
QUOTE(asaraa @ 2011 01 09, 15:06)
as suprantu kad kaip formele. Bet pas mamos buvo forma is triju voveraiciu ir didoka, o pas drauges yra viena kepama ir tokia mazute.  rolleyes.gif
*

iskepusios voveruskos galvytes skersmuo beveik 6,5cm. o nuo kotelio apacios iki pat virsaus 5,5cm 4u.gif
asaraa
QUOTE(vivir @ 2011 01 09, 15:42)
iskepusios voveruskos galvytes skersmuo beveik 6,5cm. o nuo kotelio apacios iki pat virsaus 5,5cm  4u.gif
*

aciu 4u.gif
dangiuk
O aš norėčiau paklaust: ar tiems lazdyno riešutukams iškept reikalinga forma? g.gif
zachira
QUOTE(Dzindzilina @ 2011 01 03, 22:34)
Noreciau voverusku  uzsisakyt is ten http://seija-keptuves.blogspot.com/search/...overu%C5%A1koms
*

Ačiū Dzindzilina sugalvojau eksprontu,nes per Kaledas šventeme gimtadienį birthday.gif
Tepaluota
QUOTE(dangiuk @ 2011 01 09, 19:06)
O aš norėčiau paklaust: ar tiems lazdyno riešutukams iškept reikalinga forma?  g.gif
*

Lazdyno riešutukus aš darau iš meduolinės tešlos, tik dedu truputį daugiau miltų, kad neištižtų nuo karščio. Suformuoju paprastus apvalius žirniukus ir kepu. Forma reikalinga graikiškiems riešutams.
vivir
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 09, 19:59)
Lazdyno riešutukus aš darau iš meduolinės tešlos, tik dedu truputį daugiau miltų, kad neištižtų nuo karščio. Suformuoju paprastus apvalius žirniukus ir kepu. Forma reikalinga graikiškiems riešutams.
*

o kaip atrodo tie lazdynu riesutukai? blush2.gif Kazkaip neteko matyt blush2.gif
dangiuk
QUOTE(Tepaluota @ 2011 01 09, 19:59)
*

Vat šiandien ir kepiau iš meduolinės tešlos, tai man jie išsklido į šalis, gavosi tokie paplokšti.... dėl miltų kiekio - dėkui, kitąsyk bandysiu vėl. 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(vivir @ 2011 01 08, 20:11)

Skanios, bet skonis ne toks, koks buvo mociutes keptu. Sakykit gal skirtumas yra tame, kad viriau aliejui, o ne taukuose  g.gif

user posted image
*

Vis ateinu, pavarvinu seile... ir jau reikia tokios formeles cool.gif ruosiuosi okupuot ta keptuviu puslapi biggrin.gif
vivir
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 10, 10:07)
Vis ateinu, pavarvinu seile... ir jau reikia tokios formeles  cool.gif ruosiuosi okupuot ta keptuviu puslapi biggrin.gif
*

man pasiseke, dar mociutes senovine pasirodo tinkama naudoti thumbup.gif Tik galvoju nusipirkt dar pora ir prasyt tecio, kad sujungtu i viena, nutu greitesnis darbas ax.gif
keno
kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves? g.gif susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka doh.gif
VAMI
gal galit pasakyt kaip pagaminti buna zirniai? va kaip cia:
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/kepu-saldu...ai-6587945.html
keno
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 18:02)
kas gali atsakyti,kodel prikibo prie keptuves? g.gif susiradau grybuku recepta. keptuve radau sena,dar nuo rusu laiku-gaidukai.viska isploviau,iskaitinau,ir aliejumi patepiau-nu kimba tesla nors tu ka doh.gif
*

ai,nebekepu toj keptuvej-susiradau kita-suktu vafliu thumbup.gif niekas nekimba...
tik gaila butu gaiduku keptuve lauk mest
vivir
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 17:02)
*

As galvociau, kad per mazai ikaitinot g.gif nes as uzkaiciu keptuve ir tik tada pradedu maisyt tesla. Pries pirma kepima, vidu patepu aliejum. Ir kazkaip nekimba g.gif O gal tesloj mazai riebalo?
keno
QUOTE(vivir @ 2011 01 10, 19:43)
As galvociau, kad per mazai ikaitinot  g.gif  nes as uzkaiciu keptuve ir tik tada pradedu maisyt tesla. Pries pirma kepima, vidu patepu aliejum. Ir kazkaip nekimba  g.gif  O gal tesloj mazai riebalo?
*

na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams g.gif taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte unsure.gif
taj db net nezinau,ar bandyti dar kepti-ar mest "patelne"lauk schmoll.gif
vivir
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 19:06)
na,as tikrai kaitinau tiek,kiek reikia cirviniams blynams g.gif taj db galvoju,ar per mazai?riebalu dejau tiek,kiek parasyta recepte unsure.gif
*

na mest tikrai nereikia, pabandykit iskaitint iki rukimo, tada nuvalykit, istepkit gerai aliejum, dar pakaitinkit ir meginkit kept 4u.gif
As saviskes net neplaunu blush2.gif tik po kepimo su vienkartiniu ranksluosciu nuvalau ir viskas. 4u.gif
miskouoga
*

Ir as norejau mest savo petelnia, bet pasidare gaila. Tai kaitina dar karta, ir dar karta ir dar. Dabar nebekimba.
Kiwija
QUOTE(keno @ 2011 01 10, 18:02)

Gal tik viena puse kaitinate, reikia apversti ir kita puse kaitinti, o paskiua ir riebaliuku reikia ilasint. Man tai buvo kai skubejau savo pipirams iskepti visa kruva grozybiu, jiems svarbiausia forma, gali buti neapteplioti, tik svarbu grybas, vovere, riesutas, bevalgydami istisas pasakas kuria, voverei duoda riesuta, gryba, ir galu gale nelieka nieko lotuliukas.gif - nei voveres, nei gerybiu thumbup.gif , tai as susikroviau tris petelnes, viena grybuku, kita riesutuku, o dar kita voveraiciu, norejau vienu suviu tris zuikius nusaut, nebespejau apversti, tai is tos skubos, man prikibo butent prie tos puses, kurios nebuvau pakaitinusi, vienu zodziu ziopla, o jau tiek kartu kepu kepu, tai daugiau nebeskubu biggrin.gif
Kas del voverusku (traskiu zagareliu) ten tu ant pagaliu, tai jetau, mano vaikai kaip puola prie ju, pirma syki kai kepiau, man nesiseke, paskui isigudrinau su saukstu tesla apipilt toje vietoje kur reikia, tai ir koteliai neblogi gavosi, nu va, o sakykit nieko tyokio, jei as siek tiek degtines ivarvinau, mano vaikai jos gavo, ar ji isgaruoja, kazkokios voveruskos grazesnes lyg gavosi g.gif Nelabai esu kulinare, bet jau kas is teslos, tai tas musu seimai yra butinybe doh.gif
Požiūris
*

Man tas pats buvo, du kartus prikibo ir zadejau jau nebekept, bet si karta is abieju pusiu ikaitinau tiek, kad keptuve rukt pradejo (tikrai daugiau nei cirviniams blynams) ir pries kiekviena teslos dejima i keptuve gausiai tepiau riebalais, tai viskas kuo puikiausiai gavos thumbup.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.