atidarau naują temą
sena tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=13620
Sveikutes,
atidarau naują temą sena tema čia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=13620 QUOTE(Daivuliukas @ 2009 12 04, 15:31) Sveikutes, atidarau naują temą sena tema čia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=13620 Malonu susitikti naujuose namuose!!!Gero bendravimo visoms!!!!
Sveikos mamos kaip jums sis straipsnis? man tai labai patiko
http://www.lrytas.lt/?data=20091209&id...d=99&view=2 Kazkada skaiciau, kad kazkokiame Ukrainos darzelyje cesnaku pundeliai iskabinti ir kiekvienos grupes kampuose, bei vaikuciams ir jie visi daug sveikesni QUOTE(Viliana @ 2009 12 09, 06:12) Sveikos mamos kaip jums sis straipsnis? man tai labai patiko http://www.lrytas.lt/?data=20091209&id...d=99&view=2 Kazkada skaiciau, kad kazkokiame Ukrainos darzelyje cesnaku pundeliai iskabinti ir kiekvienos grupes kampuose, bei vaikuciams ir jie visi daug sveikesni Kad vaikai serga tiek pat kaip ir kiekvienais metais,gripas buna kiekvienais metais ir ne po viena karta,jei vaikas atsparus ir neauginamas siltnamio salygom jis ir nesirgs,baigesi gripo epidemija ir visi vaikai pasirode darzely,vadinasi tevai paprasciausia vaiku neleido i darzeli ir saugojo,o sirgo tik mazuma. QUOTE(grazute @ 2009 12 09, 20:05) Kad vaikai serga tiek pat kaip ir kiekvienais metais,gripas buna kiekvienais metais ir ne po viena karta,jei vaikas atsparus ir neauginamas siltnamio salygom jis ir nesirgs,baigesi gripo epidemija ir visi vaikai pasirode darzely,vadinasi tevai paprasciausia vaiku neleido i darzeli ir saugojo,o sirgo tik mazuma. tai jau daug vaiku darze? pirmadieni girdejau dar buvo sujungtos grupes ir vaiku po kelis QUOTE(grazute @ 2009 12 09, 20:05) Kad vaikai serga tiek pat kaip ir kiekvienais metais,gripas buna kiekvienais metais ir ne po viena karta,jei vaikas atsparus ir neauginamas siltnamio salygom jis ir nesirgs,baigesi gripo epidemija ir visi vaikai pasirode darzely,vadinasi tevai paprasciausia vaiku neleido i darzeli ir saugojo,o sirgo tik mazuma. Na vaikai sirgo tikrai ne kaip kiekvienais metais, ne veltui epidemija paskelbta šaly, tokio sergamumo jau seniai nebuvo. O vaikučių jau daugėja, vieni ateina pasveikę po ligų, kiti pralaukė ligų laikotarpį namie. Dabar visi repetuoja vaidinimus. QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 12 09, 21:54) Na vaikai sirgo tikrai ne kaip kiekvienais metais, ne veltui epidemija paskelbta šaly, tokio sergamumo jau seniai nebuvo. O vaikučių jau daugėja, vieni ateina pasveikę po ligų, kiti pralaukė ligų laikotarpį namie. Dabar visi repetuoja vaidinimus. nesirgo gal tik tie kurios tevai nevede nei i parduotuves nei i viesas vietas: kina, kavines....gerai, kad yra mociuciu ar seneliu, bet jei vaiko nera su ko palikti
labas rytukas! taip vaikuciu jau daugeja,pas mus grupeje jau visi susirinko ir visi laukia kaledu senelio,juk jau 18d sulauksime
mes irgi jau siandien isleidome vaika i Meskuciu grupe. Siaip vaikas nesirgo, tiesiog neleidome, nes saugojome nuo virusu.
dabar jau laikas sventei ruostis, nes siuvame kostiuma QUOTE(mlimbute @ 2009 12 10, 10:57) mes irgi jau siandien isleidome vaika i Meskuciu grupe. Siaip vaikas nesirgo, tiesiog neleidome, nes saugojome nuo virusu. dabar jau laikas sventei ruostis, nes siuvame kostiuma tai vat, kad aukletojos abi atkrito nuo gripo
as vat ir ziuriu, kad siandien visai kitas veidas grupeje. liudesys, is tiesu, kaip bus spektakliu? reikes pasiklausineti.
QUOTE(Daivuliukas @ 2009 12 10, 17:42) tai vat, kad aukletojos abi atkrito nuo gripo cia meskuciu aukletojos abi serga? musiskis dar namie, meskutis
Siandien uzsuksiu pas vedeja, tai tuo paciu pasiklausinesiu, kaip ten su tom sventem, jei nebus kas vaidina ar apsimoka isvis ta seni kaledu samdytis
Labai ačiū auklėtojoms Violetai , Gintarei ir jų padėjėjai Ritai.
As taip pat noriu pasidziaugti svente,kaledu senelis siais metais irgi buvo puikus!Vaikai nykstuku grupeje paruosti buvo super,labai aciu auklytem uz nuostabu rengini
Labas rytas mamytės, apmirusi tema
Kaip Jums mažųjų Zuikučių auklėtojos? Pas mus Boružiukuose tai jau seniai tik viena auklėtoja ir vakarop vaikučius pas Zuikučius išveda Galvoju apie dukrytės pervedimą į kitą grupę, gal kas bandėt? QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 15, 09:42) Labas rytas mamytės, apmirusi tema Kaip Jums mažųjų Zuikučių auklėtojos? Pas mus Boružiukuose tai jau seniai tik viena auklėtoja ir vakarop vaikučius pas Zuikučius išveda Galvoju apie dukrytės pervedimą į kitą grupę, gal kas bandėt? Sveika, mes pradejom lankyti zuikucius katik. iki pietu buna musu aukletoja, o po pietu atiena is boruziuku aukletoja su visa armija QUOTE(rokinuke @ 2010 01 15, 10:10) Sveika, mes pradejom lankyti zuikucius katik. iki pietu buna musu aukletoja, o po pietu atiena is boruziuku aukletoja su visa armija Kažkaip galėtų sureguliuoti atostogas normaliau, kad nereiktų jungti dviejų grupių į vieną. Vis skundžiasi, kad finansus karpo, bet kituose darželiuose grupėje visada po dvi auklytes būna. Be to auklėtoja sakė, kad niekas nenori su mažiukais dainavimu užsiimti, kaip supratau retai į muzikos salę nueina, turbūt su sportu lygiai tas pat. Įdomu už kokį ugdymą tuos pinigus mokam? Kituose darželiuose visokių būrelių pilna, o čia mažiukams lyg ir niekas nepriklauso Dėl to ir rašiau anksčiau, kad vaikučiams trūksta veiklos, nes dažniausiai jie žaidžia grupelėse vieni. QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 15, 11:43) Kažkaip galėtų sureguliuoti atostogas normaliau, kad nereiktų jungti dviejų grupių į vieną. Vis skundžiasi, kad finansus karpo, bet kituose darželiuose grupėje visada po dvi auklytes būna. Be to auklėtoja sakė, kad niekas nenori su mažiukais dainavimu užsiimti, kaip supratau retai į muzikos salę nueina, turbūt su sportu lygiai tas pat. Įdomu už kokį ugdymą tuos pinigus mokam? Kituose darželiuose visokių būrelių pilna, o čia mažiukams lyg ir niekas nepriklauso Dėl to ir rašiau anksčiau, kad vaikučiams trūksta veiklos, nes dažniausiai jie žaidžia grupelėse vieni. kaip ta iniekas nenori? QUOTE(rokinuke @ 2010 01 15, 11:59) tai muzikos vadovė ir nenori. Galėtų ir auklėtojos grupėje su mažiukais pastriksėti padainuoti, bet turbūt joms nepriklauso O gal ir striksi, tik aš nežinau, dėl to ir keliu klausimą, gal kuri žinote daugiau.
Sveikutes,
Kiekvienais metais per tevu susirinkimus aukletojos supazindina tevelius su tu metu ugdomaja veikla. Visada galima aukletoju paklausti ka jos su vaikais veikia ir kaip, o ne spelioti - "mano vaikas dainuoja ar ne..." maniskis dabar meskuciuose, mes viskuo patenkinti, bet kaip pradejom lankyt, buvom pas Alvyda ir Renata(grupes pavadinimo neprisimenu Pries sventes buvo tevu komiteto susirinkimas, is viso darzelio grupiu atstovavo tik triju grupiu tevai Visada galima darzelius lyginti su kitais, o as galiu pamineti, kad musu darzelis yra labai aukstam lygi paruosimui mokyklai kiekvienam darzelyje yra minusu bet vedam vaikus i pasirinkta turbut todel, kad yra ir daug pliusu, ar ne?... o aukletoju, tai manau yra tikrai kiek reikia - po dvi, va musiskes abi sirgo, tai turbut ir maisesi viskas darzeli, gal dar kuri susirgo, gi imonese, jei serga darbuotojas, tai vietoj jo nepriima i darba naujo... viskas bus ok
sveikutes!paplepesiu ir as,mano mazyte eina i nykstuku grupe,ir musu aukletoja susilauze peti,tai kada gris neaisku.tai pas mus is kitos grupes ateina Ausra,bet didziausias kruvis liko Juratei,bet vaikai visada su aukletojom .Kai mes buvom maziukai visai tai musu aukletoja Alvyda puikiai su jais uzsiimdavo,ir eilerastukus ismokydavo ie visada pasiruosdavo visoms sventems,tai manau kad viskas priklauso nuo auklyciu noro dirbti,o siaip dideliu nusiskundimu neturiu,pasveiks auklytes ir vel viskas bus puiku!!!
QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 15, 07:42) Kaip minejo Tutev, viena aukletoja susilauze raktikauli, todel musiske Jurate is Boruziuku grupes turi pavaduoti. Man taip sake aukl. Ingrida, kuri ir liko viena Boruziukuose. Del daineliu, tai mano dukra vis dainuoja namie kokia man negirdeta dainele, tai sprendziant is to tikrai mokinasi, o ir i sale eina, nes ji pasisako grizus ka veike Kol kas nesusiduriau nei su viena aukletoja, kuri tycia ar kad jai nepriklauso nelavintu vaikuciu. Mano nuomone visos yra geranoriskos ir su vaikuciais uzsiima kiek tai leidzia salygos ir aplinkybes susirgus vienai ar kitai aukletojai QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 15, 08:42) Labas rytas mamytės, apmirusi tema Kaip Jums mažųjų Zuikučių auklėtojos? Pas mus Boružiukuose tai jau seniai tik viena auklėtoja ir vakarop vaikučius pas Zuikučius išveda Galvoju apie dukrytės pervedimą į kitą grupę, gal kas bandėt? Laba, zuikuciu aukletojos man is esmes patinka, o kad dingo Rasa tai tikrai, jau kelias savaites jos nematyt, dirba rytais Liudmila, o popiet, kaip jau zinot is boruziuku ateina aukletoja su vaikuciais, tai nezinau, kur Rasa, serga ar atostogauja Daivuliuk, manau, darzeli renkames ne pagal patinka/nepatinka, o pagal yra/nera vietu bet kokiu atveju, grupes aukletojomis skustis negaliu, seimininkute tik megeja paburbet QUOTE(auksine @ 2010 01 25, 16:32) Daivuliuk, manau, darzeli renkames ne pagal patinka/nepatinka, o pagal yra/nera vietu Būtent, kad vedam vaikus į tą darželį į kurį priima Aš esu pastebėjus keletą pažeidimų, bet nesinori skųsti auklėtojos, kad tai neatsilieptų mano vaikui Tik nežinau ar čia aš tik viena blogus dalykus matau, ar mamytės bijo darželio vedėjos kuri skaito šį foruma? QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 25, 20:19) Būtent, kad vedam vaikus į tą darželį į kurį priima Aš esu pastebėjus keletą pažeidimų, bet nesinori skųsti auklėtojos, kad tai neatsilieptų mano vaikui Tik nežinau ar čia aš tik viena blogus dalykus matau, ar mamytės bijo darželio vedėjos kuri skaito šį foruma? Jei su aukletoja kazkas ne taip, susirenka teveliai, jei yra reikalas - paraso skunda vedejai, o ji gali israsyti papeikima aukletojai ar siaip pasikalbeti, jei nepagereja reikalai su antru papeikimu aukletoja skrenda is darbo
Kaip smagu, vakar maziai spektakliuka ziurejo
mano vaikas jau 4 sav neina i darzeli, persirgome bronchitu, bet sia sav neinam, nes suzinojau, kad musu grupe (vovieriuku) prijungta prie kitos, ir nei vienos musu aukletojos ten nera, idomu kas cia per nesamone? nors mes neinam, bet uz ugdyma reikia moketi, idomu kas cia per ugdymas gaunasi, kai vaiku grupes sujungtos ir dar skirtingo amziaus kategorijos
laba diena skaitau ir idomu pasidare,mes neinem jau tris savaiteles tai gal ir kitos grupes sujungtos?musu grupe nykstuku,kaip ten pas mus reikaliukai?gal kas papasakotumete?aciu!
labutis, mamytes
vis pasiskaitau si puslapiuka - musu maziuke turetu nuo rudens jau pradet lankyt si darzeli... aciu!!! QUOTE(raimoskyte @ 2010 02 02, 14:25) labutis, mamytes vis pasiskaitau si puslapiuka - musu maziuke turetu nuo rudens jau pradet lankyt si darzeli... aciu!!! Rugpjūčio mėnesį būna iškabinti vaikučių kurie pateko į darželį sarašai. Mano sūnus taip pat pradės lankyti darželį nuo rugsėjo.
man jau tas grupiu jungimas irgi kazkaip keistai atrodo...savaite buvo tai dar nieko, dabar jau trecia savaite tokia, ar net ketvirta
kadangi ne as vaika vezu i darzeli ir is jo, tai mazai ka ir tezinau, vyro paklausiu tik, kas pasitiko ir kas islydejo... kazkaip man atrodo vaikams dvieju metu amziaus, kurie isvis dar tik prie darziuko pratinasi, labai sunku suprast tokia auklyciu kaita...
kazkaip man atrodo, kad tokie dalykai tik kenkia vaiko interesams, juk pas mus grupe 4-5 metai turi buti jie ruosiami, mokomi raideliu, gauti ziniu, o kiek zinau tai jie sujungti su 2-3 metu vaikais, ir aisku ne musu aukles tai nieko juos ten ir nemoko
sveikos, gal kuri zinot, jei as motinystes atostogose esu, gal taip pat neleidziant vaiko isskaiciuoja tas dienas, kaip ir del paprastu tevo atostogu? nes man cia biski su logika prasilenkia, jei neisskaiciuoja, gi as irgi atostogauju...
QUOTE(auksine @ 2010 02 03, 12:07) sveikos, gal kuri zinot, jei as motinystes atostogose esu, gal taip pat neleidziant vaiko isskaiciuoja tas dienas, kaip ir del paprastu tevo atostogu? nes man cia biski su logika prasilenkia, jei neisskaiciuoja, gi as irgi atostogauju... Deja esant motinystes atostogose ir neleidziant vaiko i darzeli uz ji reikia vistiek moketi. Tai tiek logikos istatymuose. QUOTE(mamasa2 @ 2010 02 03, 12:41) Deja esant motinystes atostogose ir neleidziant vaiko i darzeli uz ji reikia vistiek moketi. Tai tiek logikos istatymuose. as irgi moku, aukletojos klausiau, ji irgi sake, kad moket reikia, bet man cia visiskai nesamone atrodo...kodel vyras atostogauja ir nemokam, o man nebegalioja QUOTE(Viliana @ 2010 02 03, 06:25) kazkaip man atrodo, kad tokie dalykai tik kenkia vaiko interesams, juk pas mus grupe 4-5 metai turi buti jie ruosiami, mokomi raideliu, gauti ziniu, o kiek zinau tai jie sujungti su 2-3 metu vaikais, ir aisku ne musu aukles tai nieko juos ten ir nemoko Voveriuku grupe lanko tik 4-5 vaikai,darzeli kaikurios aukletojos atostogauja,del to grupes sujungtos,o vaikais uzsiima kitos aukletojos,jie ir piesia ir i kiema eina ir lavinasi,o del ko Jus jaudinates net nesuprantu jei vaikas net nevaiksto i darzeli QUOTE(grazute @ 2010 02 03, 23:22) Voveriuku grupe lanko tik 4-5 vaikai,darzeli kaikurios aukletojos atostogauja,del to grupes sujungtos,o vaikais uzsiima kitos aukletojos,jie ir piesia ir i kiema eina ir lavinasi,o del ko Jus jaudinates net nesuprantu jei vaikas net nevaiksto i darzeli tai mes ir nelankome del to, kad grupes sujungtos QUOTE(Kaktuke @ 2010 01 25, 21:19) Aš esu pastebėjus keletą pažeidimų, bet nesinori skųsti auklėtojos, kad tai neatsilieptų mano vaikui Tik nežinau ar čia aš tik viena blogus dalykus matau, ar mamytės bijo darželio vedėjos kuri skaito šį foruma? Pasikalbėkit nuoširdžiai su auklėtoja prie keturių akių, jei nepadės aptarkit su tėvais ir jei jie matys tą pačią problemą pasikalbėsit atstovai su auklėtoja. Su direktore galima pakalbėt- rezultatas toks- apšauks auklėtoją prie jūsų , bet pati problema mažai išsispręs, tik dėl akių. O nesmagu bus ir jums ir auklytei. Buvo taip, kalbu iš patirties. Labai nemalonu, kai šaukia prie manęs ant kito žmogaus. QUOTE(auksine @ 2010 02 03, 00:11) kazkaip man atrodo vaikams dvieju metu amziaus, kurie isvis dar tik prie darziuko pratinasi, labai sunku suprast tokia auklyciu kaita... Anot direktorės vaikams reik kaitalioti auklėtojas, ir dažniausiai ji savo nuožiūra kasmet jas keičia. QUOTE(mamasa2 @ 2010 02 03, 13:41) Deja esant motinystes atostogose ir neleidziant vaiko i darzeli uz ji reikia vistiek moketi. Tai tiek logikos istatymuose. Paprašykit pažymos iš gydytojos. QUOTE(Viliana @ 2010 02 04, 06:21) tai mes ir nelankome del to, kad grupes sujungtos Vaikai tokio amziaus mokomi rasyt savo varda,o normaliai rasyt ir skaityt jie pradeda paruosiamoi grupeje. QUOTE(grazute @ 2010 02 04, 21:02) Vaikai tokio amziaus mokomi rasyt savo varda,o normaliai rasyt ir skaityt jie pradeda paruosiamoi grupeje. tai gal cia tik siame darzelyje jie mokomi rasyt savo varda, kitur tokio amziaus vaikai jau moka visas raides, skaicius rasyt ir paruosiomoj jau mokosi skaityt QUOTE(Viliana @ 2010 02 04, 21:24) tai gal cia tik siame darzelyje jie mokomi rasyt savo varda, kitur tokio amziaus vaikai jau moka visas raides, skaicius rasyt ir paruosiomoj jau mokosi skaityt Sunku ugdyti kai dirbi non stop nuo ryto iki vakaro, o dar ir pavadavimų nelabai mokama, juk sujungia grupes ne iš gero, serga žmonės. Tik jei dirbtų apmokamai, tai suprantu - galima reikalauti stengtis, bet kai dirbi už du, gauni už vieną- tai va... Mūsų auklėtojos nuostabios, abi dirba puikiai, vaikai labai jas myli QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 02 04, 21:32) Sunku ugdyti kai dirbi non stop nuo ryto iki vakaro, o dar ir pavadavimų nelabai mokama, juk sujungia grupes ne iš gero, serga žmonės. Tik jei dirbtų apmokamai, tai suprantu - galima reikalauti stengtis, bet kai dirbi už du, gauni už vieną- tai va... Mūsų auklėtojos nuostabios, abi dirba puikiai, vaikai labai jas myli musu aukletojos irgi geros ir man nepatinka, kad dabar musu vaikus prijunge prie kitos grupes ir ten nei vienos musu aukles nera, nors jos abidvi sveikos ir dirba kituose grupese. Na suprantu, kad aukletoju darbas nelengvas, manau dabar visiem sunku, bet juk vaika ruosti ir lavinti ateiciai reikia
as tai manau visos aukletojos ugdo ir moko vaikus, kiek speja ir gali, kam ko reikia, su kuo papiest, su kuo parasyt
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 02 04, 23:32) realiai sunku spresti, nes nezinau tikros situacijos, bet toks vaiku metimas tikrai jiems ne i gera, vistiek, kur vaikai bebutu reikia, kad nors viena aukle butu sava, ji zino vaiku poreikus, mokymo programa ir dirba su vaikais QUOTE(auksine @ 2010 02 05, 00:52) Tuo kad ji direktorė. QUOTE(Viliana @ 2010 02 05, 09:09) realiai sunku spresti, nes nezinau tikros situacijos, bet toks vaiku metimas tikrai jiems ne i gera, vistiek, kur vaikai bebutu reikia, kad nors viena aukle butu sava, ji zino vaiku poreikus, mokymo programa ir dirba su vaikais Žinoma ne į gerą, bet kai mūsų tėvelių susirinkime prašėme, kad būtų palikta mūsų auklėtoja kitiems metams, nes vaikai be galo ją myli, direktorės žodžiai buvo- ''aš direktorė, ką noriu tą darau.'' Va tiek. Čia gal interesų kova , bet kenčia vaikai. QUOTE(Viliana @ 2010 02 04, 21:00) Na suprantu, kad aukletoju darbas nelengvas, manau dabar visiem sunku, bet juk vaika ruosti ir lavinti ateiciai reikia Cia ankstyvojo ugdymo istaiga, o ne mokykla jei vaikas ismoksta skaityti tai ankstyvajam ugdymui priskiriama socializacija, kad moketu apsirengti, valgyti savarankiskai, lavinama vaiko motorika ir t.t.... Aukletojos neprivalo vaiku mokyti skaityti, juolab, kad ne visos turi reikalinga issilavinima. Priesmokyklinio ugdymo pedagogo issilavinima turi tik kelios aukletojos, jos dirba paruosiamosiose grupese, kur ir ruosia vaikus mokyklai. Jei jums atrodo, kad jusu vaikas per mazai lavinamas, niekas netrukdo patiems ideti daugiau pastangu arba leisti vaika i privatu darzeli ir jau ten kazko reikalauti. Yra nustatytos kaip ir sakiau ugdymo programos, pasiskaitinekit, jei netingit ir viskas bus aisku. Ir reiktu atskirti dalykus: aukletojos - aukleja, mokytojos - moko! QUOTE(Daivuliukas @ 2010 02 05, 14:05) Cia ankstyvojo ugdymo istaiga, o ne mokykla jei vaikas ismoksta skaityti tai ankstyvajam ugdymui priskiriama socializacija, kad moketu apsirengti, valgyti savarankiskai, lavinama vaiko motorika ir t.t.... Aukletojos neprivalo vaiku mokyti skaityti, juolab, kad ne visos turi reikalinga issilavinima. Priesmokyklinio ugdymo pedagogo issilavinima turi tik kelios aukletojos, jos dirba paruosiamosiose grupese, kur ir ruosia vaikus mokyklai. Jei jums atrodo, kad jusu vaikas per mazai lavinamas, niekas netrukdo patiems ideti daugiau pastangu arba leisti vaika i privatu darzeli ir jau ten kazko reikalauti. Yra nustatytos kaip ir sakiau ugdymo programos, pasiskaitinekit, jei netingit ir viskas bus aisku. Ir reiktu atskirti dalykus: aukletojos - aukleja, mokytojos - moko! tikrai esu susipazinusi ir ne tik o savo vaika pati mokinu ir raides ir skaicius ir sakiciuoti ir rasyti ir eilerastuku ir viso kito |