Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viršuliškės: "Puriena"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
mažytis raktelis
QUOTE(žilė @ 2010 11 19, 14:35)
Mažasis rakteli,čia yra viešas forumas ir jame galima svarstyti įvairius klausmus,kurie susiję su mūsų vaikais, lankančiais darželį."vaikutis taip prisirišęs prie auklėtojos", kad nebijo likti svetimoje grupėje pas svetimą auklėtoją.Vat čia tai tikrai fenomenas, kurį Jūs išdėstėte. g.gif
*

Nemanau, kad nežinant tikrosios situacijos, dėra skleisti visokias apkalbas apie auklėtojas, kitų šeimų vaikus.

Aš nežinau kokia ten yra situacija, bet manau tikrai yra tam priežastis, kodėl taip daroma (gal vaikiuko broliai, seserys ten lanko....gali būti begalės variantų, tėvai manau tikrai davė tam leidimą).

Nežinant tikrosios situacijos visada galima kaltinti auklėtojas ar kitus žmones.

Jei kas rūpi pasiklausikt pačios auklėtojos.
Viliana
QUOTE(mažytis raktelis @ 2010 11 19, 15:47)
Jei kas rūpi pasiklausikt pačios auklėtojos.
*

gerai, kad pataiset posta biggrin.gif
kristinita
sveikos,
niekas nezino kada nuotraukytes bus pagamintos? 4u.gif
Skambanti tyla
QUOTE(kristinita @ 2010 11 22, 13:00)
sveikos,
niekas nezino kada nuotraukytes bus pagamintos? 4u.gif
*

Kokios?
kristinita
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 11 22, 16:56)
Kokios?
*

vaikuciu pabiruciu smile.gif gi fotkino antradieni...ar cia tik lopselinukus fotkino?bet man regis per visas grupes fotografas vaiksciojo 4u.gif labai jau knieti paziureti biggrin.gif
žilė
Žiemos šarmoj sustokim pagalvoti
Kas nuveikta,ko siekta,kaip gyventa,
O kaip surasti tą gražiausią žodį
Artėjančiai žmogaus ir žemės šventei..
/M.Martinaitis/

Šviesios šventės ir laimingų dienų Naujaisiais metais
lapuke
QUOTE(mažytis raktelis @ 2010 11 18, 11:40)
Sveikos mamytės, norėjau pasidomėti, gal kuri nors žinote mūsų darželio internetinės svetainės adresiuką, niekur nerandu? Ar darželis neturi tokio?
*

Sveiki:) Musu grupe yra susikurusi savo internetini adresa. Sakyciau, labai patogus dalykas. Aukletoja paskelbia svarbia informacija, o ir tevai pasisneka;)
Jolirta
Mes atitikom pagreitinimo kriteriju i si darzeli, o duris varsciau ne kart smile.gif. Bet... Laukiam... Tikekimes, kad linksmakiemis ir tures darzeli wink.gif
LOOONDA
Valioooo!!!Patekom nuo rudenio i darzeli.Vedeja man kai parode sarasa,kad is 136 vaikuciu patenka tik 30,buvau labai nustebusi.Taciau mes buvome 19! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
jankabara
QUOTE(LOOONDA @ 2011 05 22, 08:09)
Valioooo!!!Patekom nuo rudenio i darzeli.Vedeja man kai parode sarasa,kad is 136 vaikuciu patenka tik 30,buvau labai nustebusi.Taciau mes buvome 19! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Sveikinu!Faina jums 4u.gif Mes tai 40 kažkelinti, tai tikimybė, kad pateksime menka, net neįsivaizduoju ką reiks daryti verysad.gif Direktorė minėjo, kad galbūt susidarys papildoma grupė, bet vilties maža doh.gif
Sun_fly
QUOTE(jankabara @ 2011 05 22, 11:49)
Sveikinu!Faina jums 4u.gif Mes tai 40 kažkelinti, tai tikimybė, kad pateksime menka, net neįsivaizduoju ką reiks daryti verysad.gif Direktorė minėjo, kad galbūt susidarys papildoma grupė, bet vilties maža doh.gif
*

Buvau ir as darzely siam siandien smile.gif Priims 36 vaikucius nuo rugsejo.
Tai tikslus sarasas bus liepos 1d. tada visi ir dziaugsimes arbe ne. Nes socialiai remtini, daugiavaikiai uzeina i prieki. Lieka laukti ... g.gif
mažytis raktelis
QUOTE(Sun_fly @ 2011 05 25, 11:39)
Buvau ir as darzely siam siandien smile.gif Priims 36 vaikucius nuo rugsejo.
Tai tikslus sarasas bus liepos 1d. tada visi ir dziaugsimes arbe ne. Nes socialiai remtini, daugiavaikiai uzeina i prieki. Lieka laukti ...  g.gif
*

Internete skelbiama, kad nuo rudens atsidarys naujos grupės darželiuopse, būtų gerai, kad ir čia įsteigtų naują grupę, būtų didesnė galimybė patekti į darželį.
Sun_fly
QUOTE(mažytis raktelis @ 2011 05 25, 11:51)
Internete skelbiama, kad nuo rudens atsidarys naujos grupės darželiuopse, būtų gerai, kad ir čia įsteigtų naują grupę, būtų didesnė galimybė patekti į darželį.
*

Tikrai butu gerai smile.gif
Vaikuciu daug.. o darzelio naujo nei vieno sad.gif
Jolirta
Gal drugeliu mamyciu yra?
jankabara
Sveiki,
Gal jau sąrašiukas yra kas patenka į darželį?
LOOONDA
QUOTE(jankabara @ 2011 06 21, 07:55)
Sveiki,
Gal jau sąrašiukas yra kas patenka į darželį?
*

Sveiki,sarasiukas yra,tik dar nepaskirstytos grupes.Vedeja sake bus liepos men.
jankabara
Na va apsilankėme "Purienoje", parodė direktorė sąrašą vaikų patenkančių į darželį ir labai įdomiai psirodo čia viskas vyksta, mes buvome 40 kažkelinti ir būtume kaip ir patekę, jei nebūtumėme nusileidę žemyn, dabar jau pasirodo esam 53. TAIGI NEPATENKAM doh.gif
Kyla dabar man toks klausimėlis, jei atsiras vaikų kurie nelankys (kuo aš labai abejoju), tai kuriuo numeriu eilės sąraše tuomet būsime?Gal vėl leisimės žemyn, kad patektų kiti g.gif Pati neduodama niekam niekada kyšių, pradedu abejoti ar švariai veikia ši sistema ir labai nenoriai tikiu, kad staiga atsirado kokios 10 naujų šeimų, kurioms pirmenybė čia patekti, todėl atseit sąrašas pasislinko...
Direktorė maloniai patarė viltis, kad atsilaisvins vieta rugsėjį ar vėliau, išties iki tol ir aš tuo tikėjau, kai jau buvom parašę patvirtinimą, tačiau dabar manau, kad šansų čia pakliūti minimaliai yra, nes viešai nerodoma kodėl ir kaip keičiasi numeris laukiančiųjų eilėje.
Jolirta
QUOTE(jankabara @ 2011 06 22, 09:35)
Na va apsilankėme "Purienoje", parodė direktorė sąrašą vaikų patenkančių į darželį ir labai įdomiai psirodo čia viskas vyksta, mes buvome 40 kažkelinti ir būtume kaip ir patekę, jei nebūtumėme nusileidę žemyn, dabar jau pasirodo esam 53. TAIGI NEPATENKAM doh.gif
Kyla dabar man toks klausimėlis, jei atsiras vaikų kurie nelankys (kuo aš labai abejoju), tai kuriuo numeriu eilės sąraše tuomet būsime?Gal vėl leisimės žemyn, kad patektų kiti g.gif Pati neduodama niekam niekada kyšių, pradedu abejoti ar švariai veikia ši sistema ir labai nenoriai tikiu, kad staiga atsirado kokios 10 naujų šeimų, kurioms pirmenybė čia patekti, todėl atseit sąrašas pasislinko...
Direktorė maloniai patarė viltis, kad atsilaisvins vieta rugsėjį ar vėliau, išties iki tol ir aš tuo tikėjau, kai jau buvom parašę patvirtinimą, tačiau dabar manau, kad šansų čia pakliūti minimaliai yra, nes viešai nerodoma kodėl ir kaip keičiasi numeris laukiančiųjų eilėje.
*

neaisku, kaip vyksta. Bet galit paprasyt parodyti sarasa ar visi vaikai pagal gyvenamaja vieta.
Pernai buvome 3 po bruksnio, siemet 10. Nunesiau pazyma,pagal kuria pirmenybe, pakliuvom jau pirmi sarase. Bet pazyma jau negalioja, neabejoju, kad kol nera sarasu ar vel neatsidursim i nepatenkancius.
Sun_fly
QUOTE(LOOONDA @ 2011 06 21, 07:20)
Sveiki,sarasiukas yra,tik dar nepaskirstytos grupes.Vedeja sake bus liepos men.
*

smile.gif jau yra ir grupes paskirstytos smile.gif patekome ir mes thumbup.gif i Boruziuku grupe smile.gif jau nesitikejau to ax.gif
dzigitas
atrodo ir mes patekom i ta pacia grupe ax.gif
LOOONDA
Mes patekom i zuikuciu grupe thumbup.gif 4u.gif
Sun_fly
[B]
QUOTE(dzigitas @ 2011 07 05, 18:47)
atrodo ir mes patekom i ta pacia grupe ax.gif
*

thumbup.gif tai susipazinsim rugsejo 1-aja smile.gif
Jolirta
Gal dar drugeliu mamyciu atsiras?
*davaida*
Sveikos mergaites 4u.gif Kagi, apsilankiau ir as vakar darzelyje, pamaciau sarasus ir likau visai jais nepatenkinta verysad.gif pasirodo, dukryte, kuri eis i paruosiamuku " bituciu" grupe, pateko. o sunelis i lopsiuka nea verysad.gif , ir net neisivaizduoju ka mums db reik daryti doh.gif kaip jus galvojate, jei nunesus direktorei pazyma is socialinio, gal ta eile dar kiek pasislinktu, negalejau vakar jos pasiklausti, nes nebuvo. Ar nebutu jau pervelu blush2.gif
ausrine
QUOTE(*davaida* @ 2011 07 15, 11:07)
Sveikos mergaites 4u.gif  Kagi, apsilankiau ir as vakar darzelyje, pamaciau sarasus ir likau visai jais nepatenkinta verysad.gif  pasirodo, dukryte, kuri eis i paruosiamuku " bituciu" grupe, pateko. o sunelis  i lopsiuka nea  verysad.gif , ir net neisivaizduoju ka mums db reik daryti doh.gif  kaip jus galvojate, jei nunesus direktorei pazyma is socialinio, gal ta eile dar kiek pasislinktu, negalejau vakar jos pasiklausti, nes nebuvo. Ar nebutu jau pervelu blush2.gif
*

ne velu, reikia daug kantrybes ir pastovaus lankymosi pas direktore, nes jei gyvenate virsuliskese, dar vienas vaikas lanko si darzeli , manyciau reik reikalauti kad priimtu( zinoma jei pradeni prasymas parasytas is anksto)
Jolirta
Davaida, jin mato, kad esate soc.remtini, bet nieko nedaro. O su pazyma jau kita kalba.
Kam ta elektronine sistema neaisku.
O kysiu, tai labai retas nelaukia, deja sad.gif, gaila, bet po truputi nuzmogejame...
LOOONDA
QUOTE(Jolirta @ 2011 07 16, 00:35)
Davaida, jin mato, kad esate soc.remtini, bet nieko nedaro. O su pazyma jau kita kalba.
O kysiu, tai labai retas nelaukia, deja sad.gif, gaila, bet po truputi nuzmogejame...
*

Galiu drasiai pasakyti,jog si vedeja kysiu tikrai neima schmoll.gif Pati meginau jai duoti kysi,taciau grieztai atsisake. bigsmile.gif
Viliana
QUOTE(LOOONDA @ 2011 07 17, 14:36)
Galiu drasiai pasakyti,jog si vedeja kysiu tikrai neima schmoll.gif Pati meginau jai duoti kysi,taciau grieztai atsisake. bigsmile.gif
*

ir as meginau, neeme, tiesiog daznai lankiausi, nes man labai reikejo, reikejo i darba eiti, neturejau kur jo deti tai mum po pusmecio pasisieke thumbup.gif
Jolirta
QUOTE(LOOONDA @ 2011 07 17, 13:36)
*

nebuvo konkreciai rasyta apie kazkuri zmogu, tiesiog bendrai.

Kur kysiai neiteisinti, darbuotojai ir bijo imti, bet ne visi wink.gif.
O cia jau patys del to kalti, kad pripratinom wink.gif.
*davaida*
QUOTE(ausrine @ 2011 07 15, 19:07)
ne velu, reikia daug kantrybes ir pastovaus lankymosi pas direktore, nes jei gyvenate virsuliskese, dar vienas vaikas lanko si darzeli , manyciau reik reikalauti kad priimtu( zinoma jei pradeni prasymas parasytas is anksto)
*

Tai vat kad gyvename virsuliskes ir tas darzelis mums beveik uz namo , o ka jau ten privaiksciosi pas direktore ir jos prireikalausi, jei jau sarasai sudaryti ir maziuku grupes perpildytos, ka ji mums gali daugiau pasiulyti, tik kad laukti verysad.gif kadangi i si rajona nelabai senai atsikraustem, tai vaikucius i si darzeli uzrasiau s.m kova, tai manau del to cia viskas taip ir gavosi verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolirta @ 2011 07 15, 23:35)
*

Tai vat kad nemato, nes tokiais mes tapom gan senesai, vyras prarado darba, as gaunu minimuma, tai nors ir kaip nesinori , bet manau kad teks kreiptis i socialinini ir prasyti paramos ir pazymos i darzeli unsure.gif o ka turejot omeny, sakydama , kad su pazyma jau kita kalba? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(LOOONDA @ 2011 07 17, 14:36)
*

na pasirodo dar sioj zemelej yra ir saziningu zmoniu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Viliana @ 2011 07 17, 17:56)
ir as meginau, neeme, tiesiog daznai lankiausi, nes man labai reikejo, reikejo i darba eiti, neturejau kur jo deti tai mum po pusmecio pasisieke  thumbup.gif
*

Tai vat pas mus irgi ta pati problema, kad neturiu kur jo deti doh.gif na anyta karts nuo karto gali priziureti, bet ji irgi ne supermenas, ir amzius ir sveikata jau ne ta doh.gif tai turbut kad reiks nenuleisti ranku ir dazniau apsilankyti jame...o ka jus sakydavot direktorei tu daznu apsilankymu metu, tiesiog klausinedavot apie laisvas vietas, ar neatsirado ju? na gal kiek ir kvailokas klausimas, bet man jis gan aktualus ax.gif
Viliana
QUOTE(*davaida* @ 2011 07 19, 16:51)
Tai vat pas mus irgi ta pati problema, kad neturiu kur jo deti doh.gif  na anyta karts nuo karto gali priziureti, bet ji irgi ne supermenas, ir amzius ir sveikata jau ne ta doh.gif tai turbut kad reiks nenuleisti ranku ir dazniau apsilankyti jame...o ka jus sakydavot direktorei tu daznu apsilankymu metu, tiesiog klausinedavot apie laisvas vietas, ar neatsirado ju? na gal kiek ir kvailokas klausimas, bet man jis gan aktualus ax.gif
*

sakydavau tiesa, kad auklei visa savo alga moku, kad seneliai uz 300 km gyvena, kad labai reikia, zodziu zyziau ten nuejusi, nes gi buna uzsirase, o kokie 2-3 neateina arba issikrausto, kaip musu atveju, tai ir mus tada paeme smile.gif
*davaida*
QUOTE(Viliana @ 2011 07 19, 17:41)
sakydavau tiesa, kad auklei visa savo alga moku, kad seneliai  uz 300 km gyvena, kad labai reikia, zodziu zyziau ten nuejusi, nes gi buna uzsirase, o kokie 2-3 neateina arba issikrausto, kaip musu atveju, tai ir mus tada paeme smile.gif
*

Na aisku, tikrai nepavydetina situacija buvo doh.gif bet dziugu kad viskas gerai jums baigesi 4u.gif ziuresiu kaip mums cia viskas baigsis,nes kitaip irgi reiks visa alga auklem palikti verysad.gif
Jolirta
Davaida, jei esate soc.remtina seima, direktore mato pas save, bet jusu vaiko pavardes sarasuose neparaso virsuje, tik kai ateinate su pazyma, tada jau pakylate.
Beje kazkur skaiciau, kad kai kuriuose darzeliuose bus kuriamos naujos grupes.
grazute
QUOTE(*davaida* @ 2011 07 15, 11:07)
Sveikos mergaites 4u.gif  Kagi, apsilankiau ir as vakar darzelyje, pamaciau sarasus ir likau visai jais nepatenkinta verysad.gif  pasirodo, dukryte, kuri eis i paruosiamuku " bituciu" grupe, pateko. o sunelis  i lopsiuka nea  verysad.gif , ir net neisivaizduoju ka mums db reik daryti doh.gif  kaip jus galvojate, jei nunesus direktorei pazyma is socialinio, gal ta eile dar kiek pasislinktu, negalejau vakar jos pasiklausti, nes nebuvo. Ar nebutu jau pervelu blush2.gif
*

Jei Jusu vienas vaikas lanko si darzeli ir jis jums priklauso pagal rajona jus turi priimti,o jei Jus esate soc.remtina seima jus turite buti sarase vos nepirma,cia direktores zodziai,as domejausi,taip ,kad pristatykit pazyma irr jus priims.
*davaida*
QUOTE(grazute @ 2011 07 21, 15:19)
Jei Jusu vienas vaikas lanko si darzeli ir jis jums priklauso pagal rajona jus turi priimti,o jei Jus esate soc.remtina seima jus turite buti sarase vos nepirma,cia direktores zodziai,as domejausi,taip ,kad pristatykit pazyma irr jus priims.
*

Na dukryte dar nelankius sio darzelio, ja tik db prieme, tai nzn ar cia skaitosi kad, jei vienas lanko kita irgi turi priimti g.gif nors man daug kas sake, kad reik eiti kalbeti su direktore, ir klausti, kaip cia taip iseina, kad viena priima o kito ne g.gif as suprantu kad grupes perpildytos, bet tai vistiek kazkaip tai reik derint, tai arba abu arba ne vieno, tada bent jau kazkur kitur ieskotume, gal abu priims unsure.gif , o db nei sis nei tas, negi turesiu as maziuka kazkur i kita miesto gala veziot,nes cia aplinkui tikrai laisvu vietu nerasim doh.gif
nu zodziu, situacija is nepavydetinu verysad.gif
o del soc. tai pirmiau reik vyrui su DB susitvarkyti, gal gaus bedarbio pasalpa, tada jau matysm, esam soc. remtini ar nea unsure.gif
Neraitė
Gal kuri žinot ar būna susirinkimas naujų vaikučių tėvams prieš rugsėjį? g.gif
Viliana
QUOTE(Neraitė @ 2011 08 23, 17:50)
Gal kuri žinot ar būna susirinkimas naujų vaikučių tėvams prieš rugsėjį?  g.gif
*

kiek zinau ne rolleyes.gif
Neraitė
QUOTE(Viliana @ 2011 08 23, 18:10)
kiek zinau ne  rolleyes.gif
*

O kada supažindins su visa darželio tvarka? ax.gif
Viliana
QUOTE(Neraitė @ 2011 08 23, 18:24)
O kada supažindins su visa darželio tvarka?  ax.gif
*

bent jau musu niekas nepazindino, pas aukletoja kiek klausi tiek atsakys, as nemazai cia vargo turejau su informacijos stoka smile.gif gal po keliu savaiciu aukletojos pacios sukvies tevelius, rinks komiteta ir viska papasakos, kokia programa ir tt 4u.gif
Neraitė
QUOTE(Viliana @ 2011 08 23, 18:31)
bent jau musu niekas nepazindino, pas aukletoja kiek klausi tiek atsakys, as nemazai cia vargo turejau su informacijos stoka  smile.gif gal po keliu savaiciu aukletojos pacios sukvies tevelius, rinks komiteta ir viska papasakos, kokia programa ir tt  4u.gif
*

Žilvityje bus susirinkimas, tai pamaniau gal ir Puriena papasakos visiems ax.gif
raimoskyte
Labuka:) mes kai praeitais metais pirmakart atejom, susirinkimas buvo po kokiu 2sav, kai jau pradeda lankyt visi vaikuciai:))) o siaip visko klausiau ir gavau visa rupima info is aukletojos:))) sekmuzes pradedantiesiems:))
*davaida*
QUOTE(*davaida* @ 2011 07 22, 19:34)
Na dukryte dar nelankius sio darzelio, ja tik db prieme, tai nzn ar cia skaitosi kad, jei vienas lanko kita irgi turi priimti  g.gif  nors man daug kas sake, kad reik eiti kalbeti su direktore, ir klausti, kaip cia taip iseina, kad viena priima o kito ne  g.gif  as suprantu kad grupes perpildytos, bet tai vistiek kazkaip tai reik derint, tai arba abu arba ne vieno, tada bent jau kazkur kitur ieskotume, gal abu priims  unsure.gif , o db nei sis nei tas, negi turesiu as maziuka kazkur i kita miesto gala veziot,nes cia aplinkui tikrai laisvu vietu nerasim doh.gif
nu zodziu, situacija is nepavydetinu verysad.gif
o del soc. tai pirmiau reik vyrui su DB susitvarkyti, gal gaus bedarbio pasalpa, tada jau matysm, esam soc. remtini ar nea unsure.gif
*

Na va, pagaliau ir musu maziuka prieme i ta pati darziuka thumbup.gif jau tikrai nesitikejau kad pakliusim, bet vos tik didzioji pradejo lankyti, po savaiteles sulaukiau pacios direktores skambucio, su sia gera zinia drinks_cheers.gif taigi ir kitoms mamytems linkiu nenusiminti, gal ir jums atsiras vieta, nes tikrai nevisi uzsirase vaikuciai lanko smile.gif
kristinita
Ta proga labai noriu pasidžiaugti lopšelio auklėtojomis 4u.gif SUPERINĖS 4u.gif dabar jau mano maziukas perėjo į daržą-tai irgi laimingas pareina-auklėtojos Jūratė ir vyresnio amžiaus(vardas užstrigo)...grupė-nykštukų. Kiek ateinu-sėdi aplink knygutę-mokosi bigsmile.gif Tik ligos ligelės doh.gif
Viliana
QUOTE(kristinita @ 2011 09 14, 08:39)
Ta proga labai noriu pasidžiaugti lopšelio auklėtojomis 4u.gif SUPERINĖS 4u.gif dabar jau mano maziukas perėjo į daržą-tai irgi laimingas pareina-auklėtojos Jūratė ir vyresnio amžiaus(vardas užstrigo)...grupė-nykštukų. Kiek ateinu-sėdi aplink knygutę-mokosi bigsmile.gif Tik ligos ligelės doh.gif
*

Alvyda, superine aukletoja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
kristinita
QUOTE(Viliana @ 2011 09 14, 08:02)
Alvyda, superine aukletoja  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

aha thumbup.gif man primena mano močiutę-tokia šilta, švelni-su vaikučiais taip gražiai bendrauja rolleyes.gif beje šeimininkutė irgi gera, o ji ten viena ar jų daugiau yra?
Viliana
QUOTE(kristinita @ 2011 09 14, 09:05)
aha thumbup.gif man primena mano močiutę-tokia šilta, švelni-su vaikučiais taip gražiai bendrauja rolleyes.gif beje šeimininkutė irgi gera, o ji ten viena ar jų daugiau yra?
*

seimininkute viena 4u.gif
*davaida*
QUOTE(LOOONDA @ 2011 07 05, 18:53)
Mes patekom i zuikuciu grupe  thumbup.gif  4u.gif
*

Mes irgi ta pacia grupe lankom smile.gif
dzigitas
sveikos 4u.gif kaip sekasi maziesiems boruziukams?
*davaida*
Kazkaip ramu cia pas mus verysad.gif
Jurmita
Laba, kaip smagu girdeti gerus atsiliepimus apie aukletoja Alvyda......as pati pas ja lankiau darzeli, o dabar vaikus savo zadu leisti i ta pati darzeli.....tik nezinau ar mus priims....buvom vieta suderine kitam darzeli, bet pasirodo likom uz borto, tai dabar ziurim pagal gyvenama vieta. Gal bus tokiu sarasuose, kurie uzsiraso bet beveik nelanko.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.