Adeliutė
2009 12 17, 22:21
Sveikos, Gal kuri žinote apie Prisca I tyrimų patikimumą, kai echoskopija darė privačiai, bet matavo tik sprando raukšlę, o ir tai man pasirodė, kad 2 mm parašė iš "lubų". Prisca I rezultatai pagal mano amžių buvo labai geri, bet ar man nusiraminti dėl tyrimo patikimumo? Dabar man 17 savaičių, svarstau, ar dėl šventos ramybės darytis dar Prisca II? Labai prašau Jūsų nuomonių.
as dariausi tyrimus del sventos ramybes. kraujas parode padidinta rizika. ryzomes tirti vaisiaus vandenis. suzinojom, kad viskas gerai, kad 100proc bus berniukas... jei kazkam kazkas idomu-rasykit i AZ
Namastė
2009 12 18, 09:52
QUOTE(Robi @ 2009 12 15, 14:16) Susižinojau situaciją: Klaipėdoje mokamus padarė ligoninės valdžios įsakymu. Krizė.... Po Naujų Klp gali visai panaikinti genetinius - trūkumas lėšų. Kitose ligininėse bus taip, kaip valdžia nuspręs. Kol kas kas Kaune ir Vilniuje nemokami. nu va, sakiau, kad del krizes Klaipedos universitetinej ligoninej 1/3 genetiniu tyrimu mokami, o Vilniuje, Kaune dar nereikia moketi, idomu, ar ilgai Kaune-Vilniuje genetiniai tyrimai bus nemokami? o Klaipedoje jei nuo 2010 panaikins nemokamus genetinius tyrimus, ta dauguma mama vaziuos i Kauna turbut, kaip kad anksciau budavo, kai Klaipeda dar visai netyre. jo....
Sveikos Pasidariau echo, tai parodė kad viskas labai gerai. Sprando raukšlytė - 1,7. Visa kita taip pat viskas gerai, nesimato jokių problemų. Vaikiukas labai judrus, todėl ginė jį galėjo gerai apžiūrėti. Be to didesnis, nei reikia Įdomiausia tai, kad mano "mioma", dėl kurios buvau prigąsdinta, staiga pasidarė labai mažutė ir iš viso gali būti ne jokia "mioma", o gali būti endometriozės židinio užuomazga, kas tikrai netrukdys nėstumui. Žinoma, reikės pribaigti šitą klausimą vėliau. Žodžiu, nusiraminau  Beliko kraujo tyrimuką pasidaryti ir jei jis nieko blogo neparodys, toliau nesitirsiu Nusiteikite geriausiam ir viskas bus
-Neužmirštuolė-
2009 12 18, 18:41
Robi, sveikinu, sulaukus gerų žinių Aš trečiadienį taip pat buvau pas genetikus, darė echoskopiją, išnagrinėjo visus vaikučio organiukus, pasakė lytį. Gydytoja nematė nieko blogo, pagal echo viskas puiku. Tada pridaviau kraujo tyrimus ir šiandien skambinau klausti rezultatų. Rezultatai geri - dauno sindromui rizika 1:2500, o edvardso sindromui ir nervinio vamzdelio defektams sakė irgi nėra padidintos rizikos, net neįvardino skaičiukais. Taip kad esu be galo laiminga. Dabar reikės nuvykti kontrolei, kai bus 26 - 28 savaitės. Aleesa, kiek Jums savaitėlių?
QUOTE(Liepa10 @ 2009 12 18, 20:41) Robi, sveikinu, sulaukus gerų žinių Aš trečiadienį taip pat buvau pas genetikus, darė echoskopiją, išnagrinėjo visus vaikučio organiukus, pasakė lytį. Gydytoja nematė nieko blogo, pagal echo viskas puiku. Tada pridaviau kraujo tyrimus ir šiandien skambinau klausti rezultatų. Rezultatai geri - dauno sindromui rizika 1:2500, o edvardso sindromui ir nervinio vamzdelio defektams sakė irgi nėra padidintos rizikos, net neįvardino skaičiukais. Taip kad esu be galo laiminga. Dabar reikės nuvykti kontrolei, kai bus 26 - 28 savaitės. Aleesa, kiek Jums savaitėlių? Dėkui už sveikinimus. Žiūrėsim, kas toliau bus O kada ir kaip tau nustatė vaikiuko lytį? Kažkaip ankstokai? Man sakė, kad ateik 18 sav. ir jau pasakys  Esam su vyru susilažinę dėl lyties, tai noriu lamėti
-Neužmirštuolė-
2009 12 18, 19:03
QUOTE(Robi @ 2009 12 18, 18:58) Dėkui už sveikinimus. Žiūrėsim, kas toliau bus O kada ir kaip tau nustatė vaikiuko lytį? Kažkaip ankstokai? Man sakė, kad ateik 18 sav. ir jau pasakys  Trečiadienį echoskopijos metu. Man dar nesitiki, bet gydytoja buvo tokia tikra ir net parašė kortelėje lytį, tai net nežinau... Na rodė ir man, bet dar bijau tikėti Papildyta:Sakė "vyriškų atributų nėra, matosi du brukšniukai, kurie yra lytinės lūpytės, tipinė mergytė..." Čia gydytojos žodžiai.
QUOTE(Liepa10 @ 2009 12 18, 21:03) Sakė "vyriškų atributų nėra, matosi du brukšniukai, kurie yra lytinės lūpytės, tipinė mergytė..." Čia gydytojos žodžiai. Nu va  Kaip faina. Čia 15-oj savaitėj pamatė?
-Neužmirštuolė-
2009 12 18, 19:46
QUOTE(Robi @ 2009 12 18, 19:06) Nu va  Kaip faina. Čia 15-oj savaitėj pamatė? Aha, pagal mėnesines buvo lygiai 15 savaičių, pagal echo 15 sav. ir 4 dienos.
ausra37
2009 12 18, 19:52
QUOTE(uups @ 2009 12 05, 14:31) perskaichiau ir 'genetiniu tyrimu' ir 'kas nedare genetiniu tyrimu' temas ir likau nieko nesupratus.... kodel vadinat genetiniais tyrimais PRISCA ar elementariausia echoskopija?  Nei tas nei tas neturi nieko bendra su genetika ir yra tik tikimybiu skaichiavimai. Genetiniai tyrimai- choriono gaureliu biopsija, vaisiaus vandenu tyrimas ar vaisiaus kraujo tyrimas. Visi smarkiai invaziniai ir su savom rizikom Poryt turiu duot arba neduot sutikima amniocentezei. Labai nuramino, kad per tiek pasisakymu neradau kam butu buve kokios rimtesnes komplikacijos po jos  bet vis tiek dar dvejoju  Faktishkai esu rizikoj tik del amzhiaus, sprando raukshle tik 1 mm,- mazhiausia kokia buna... toks jausmas, kad tai butu tyrimas tik ish smalsumo ir kad patvirtistu, jog taip,- viskas tikrai gerai  dilema  labutis,tai ar priemei sprendima del amciontezes?  as nusprendziau ja daryti 18 savaite  bus ramiau
Namastė
2009 12 18, 22:12
QUOTE(Robi @ 2009 12 18, 17:50) Sveikos Pasidariau echo, tai parodė kad viskas labai gerai. Sprando raukšlytė - 1,7. Visa kita taip pat viskas gerai, nesimato jokių problemų. Vaikiukas labai judrus, todėl ginė jį galėjo gerai apžiūrėti. Robi, kokia gydytoja tau dare genetine echoskopija?
QUOTE(ausra37 @ 2009 12 18, 18:52) labutis,tai ar priemei sprendima del amciontezes?  as nusprendziau ja daryti 18 savaite  bus ramiau  taip,- jau ir cia parashiau, man rodos  ,- pasitarus su savo ginekologu (juo tikrai pasitikiu,- lab patyres,- dirbes vieno universiteto ligoninej, pats savo rankom darydavo po 20 amnio per diena), nusprendzhiau nedaryti. 21 savaite jis mane siuncia i kita miesta, i dideli prenatalines diagnostikos centra ishsamiai vaisiaus organu echoskopijai ir echokardiografijai, tiesiog, 'kad butu ramiau'. Nors man ir taip ramu
QUOTE(Namastė @ 2009 12 19, 00:12) Robi, kokia gydytoja tau dare genetine echoskopija?  Labukas Man darė Kiseliova  ir labai patiko. Viską gražiai išdėstė, pasakė tikrai daug... Kai buvau Vaisingumo klinikoj pas Butkutę, tai kažkas baisaus buvo - nemoloni moteris, ko nepaklausi, to negausi, prigąsdino dėl miomos...Žodžiu, moki pinigus ir taip tyčiojasi.
vaivora193
2009 12 19, 15:18
QUOTE(Robi @ 2009 12 18, 19:58) O kada ir kaip tau nustatė vaikiuko lytį? Kažkaip ankstokai? nemanau kad ankstokai, man paskė 13 sav. ir 2 d. Vilniaus genetikos centre echoskopijos metu. Ir nesuklydo
QUOTE(vaivora193 @ 2009 12 19, 17:18) nemanau kad ankstokai, man paskė 13 sav. ir 2 d. Vilniaus genetikos centre echoskopijos metu. Ir nesuklydo  Labas, Vaivora Man tik 11-sav. žiūrėjo, tad dar nesimatė  Matyt per anksti. Taip noriu lažybas laimėti
ausra37
2009 12 19, 17:36
QUOTE(+777+ @ 2009 12 08, 11:20) Sveikutes! Domina ar yra mamyčiu gimdžiusių 36 m, kuriu vyrai dar gerokai vyresni? Žinau, kad jau yra rizika pagimdyti ne sveiką mažyli... O genetiniai tyrimai kaip supratau atliekami tik nuo 12 sav ir jei sužinai, kad vaikas nesveikas, tai iki kurio laiko dar daktarai daro abortus? sveikute,man 36m.,mano vyrui 34m.  dabar laukiuosi o kiek tavo vyrui metu? man 18 savaite darys tyrimus is vaisiaus vandenu..nezinau iki kiek daro abortus..
Linucia
2009 12 19, 20:02
QUOTE(Robi @ 2009 12 18, 17:50) Pasidariau echo, tai parodė kad viskas labai gerai. Sprando raukšlytė - 1,7. Beliko kraujo tyrimuką pasidaryti ir jei jis nieko blogo neparodys, toliau nesitirsiu Sveika, Robi, sveikinu su pirmosiomis geromis ziniomis  Bet kai mano leliukui pamatavo sprando raukslyte, buvo viskas liux ir ji buvo tik 1,2 as buvau rami rami, bet PRISCA II mane ismuse is ramiuju veziu, skaiciukai del DS nebuvo grazus  nors pagal amziu nepapuolu i rizikos grupe ir man primygtinai buvo siuloma issitirti iki galo, ka as ir padariau del sventos ramybes... Gruodzio 15 d. buvom Kauno klinikose, eme vaisiaus vandenis tyrimams, atsakyma suzinosiu gruodzio 22 d. tada tiksliai pasakys ir leliuko lyti, nes pamatys X ar Y chromosomos  Amniocenteze (vaisiaus vandenu tyrimas) visiskai nebuvo skausminga - skausmas kaip kad is venos krauja imtu, tik skirtumas, kad i pilvuka duria, po to nei sekundes nebuvo bloga, nebuvo silpna... Dabar beprotiskai laukiu antradienio ziniu
QUOTE(Linucia @ 2009 12 19, 22:02) Sveika, Robi, sveikinu su pirmosiomis geromis ziniomis  Bet kai mano leliukui pamatavo sprando raukslyte, buvo viskas liux ir ji buvo tik 1,2 as buvau rami rami, bet PRISCA II mane ismuse is ramiuju veziu, skaiciukai del DS nebuvo grazus  nors pagal amziu nepapuolu i rizikos grupe ir man primygtinai buvo siuloma issitirti iki galo, ka as ir padariau del sventos ramybes... Dabar beprotiskai laukiu antradienio ziniu  Labas, Linucia Dėkui už sveikinimus O ką rodė RPISCA I kraujo tyrimas? Echoskopas - gerai, o kraujas? Jei šie du tyrimai neparodo kažkokių nukrypimų, tai PRISCA II darytis gal nebeverta?
QUOTE(Robi @ 2009 12 19, 20:06) Labas, Linucia Dėkui už sveikinimus O ką rodė RPISCA I kraujo tyrimas? Echoskopas - gerai, o kraujas? Jei šie du tyrimai neparodo kažkokių nukrypimų, tai PRISCA II darytis gal nebeverta?  I PRISCA ivertina tik dauno ir edvardso sindromu tikimybe, o II,- ir nervinio vamzdelio pazheidimus. Nemazhai ish ju, aishku, gydytojas gali matyt echoskopuodamas.
Linucia
2009 12 20, 07:07
QUOTE(Robi @ 2009 12 19, 22:06) O ką rodė PRISCA I kraujo tyrimas? Echoskopas - gerai, o kraujas? Jei šie du tyrimai neparodo kažkokių nukrypimų, tai PRISCA II darytis gal nebeverta?  Man nebuvo darytas PRISCA I, nes nenorejau moketi 180 Lt, tuomet (kai mano pilvinukui buvo 11 savaiciu) galvojau nesamones tie genetiniai apsigimimai, juk giminej nieko nera buve, o pagal metus dar nepatenku i rizikos grupe  o be to, genetike Asmoniene sake, kad PRISCA II vis tiek parodys ne tik dauno ir edvardso sindromu tikimybe, o ir nervinio vamzdelio pazeidimus ir be to, antrasis PRISCA nemokamas. Ir se tau kad nori, zeme is po koju isslydo, kai isgirdau PRISCA II atsakyma...
QUOTE(Linucia @ 2009 12 20, 09:07) Man nebuvo darytas PRISCA I, nes nenorejau moketi 180 Lt, tuomet (kai mano pilvinukui buvo 11 savaiciu) galvojau nesamones tie genetiniai apsigimimai, juk giminej nieko nera buve, o pagal metus dar nepatenku i rizikos grupe  o be to, genetike Asmoniene sake, kad PRISCA II vis tiek parodys ne tik dauno ir edvardso sindromu tikimybe, o ir nervinio vamzdelio pazeidimus ir be to, antrasis PRISCA nemokamas. Ir se tau kad nori, zeme is po koju isslydo, kai isgirdau PRISCA II atsakyma... Aš nemokėjau už PRISCA I, nes nuėjom pas valdžią ir parašėm prašymą, motyvuodami tuo, kad auginame visą krūvą vaikų - 4 mokyklinukai ir 2 mokosi universitetuose dieniniame. Mums patenkino prašymą ir nebereikėjo mokėti. Galvoju, kad PRISCA I būtų tave nuraminęs  Dabar tiek nerimo apturėjai. Nors aš galvoju, kad viskas bus gerai  Jei tau parodė kažkokią statistiką, tai dar nieko nereiškia. Ane?
Linucia
2009 12 20, 09:39
QUOTE(Robi @ 2009 12 20, 10:28) Aš nemokėjau už PRISCA I, nes nuėjom pas valdžią ir parašėm prašymą, motyvuodami tuo, kad auginame visą krūvą vaikų - 4 mokyklinukai ir 2 mokosi universitetuose dieniniame. Mums patenkino prašymą ir nebereikėjo mokėti. Galvoju, kad PRISCA I būtų tave nuraminęs  Dabar tiek nerimo apturėjai. Nors aš galvoju, kad viskas bus gerai  Jei tau parodė kažkokią statistiką, tai dar nieko nereiškia. Ane?   Robi, šaunuoliai jūs, kad kovojat už save, savo didelę gražią šeimą ir nešvaistot pinigėlių jei tik įmanoma... parašėt prašymą ir va prašom jis patenkintas O aš jau šį antradienį sužinosiu  Tiesa, kiek mokėjai pas Kiseliovą už echoskopiją? Ar su siuntimu ėjai? Nes girdėjau, kad truputį pigiau su juo, nors vis tiek mokėti reikės... Vėtrungėj buvai? Gal dar ir DVD paprašei? Nes aš registruosiuos pas ją kai tik registratūroje turės sausio mėnesio tvarkaraštį
QUOTE(Linucia @ 2009 12 20, 11:39) Linucia, viskas tau bus gerai. Nepergyvenk dėl statistikų. Tau konkrečiai nieko blogo nematė ir gyvenk ramiai Žinai, mes jau buvome nusiteikę karingai škandalą kelti dėl mokamų paslaugų. Kur tai matyta, kad mokam mokesčius ir turim dar kartą susimokėti... Girdėjai per TV, kad ši ligininė neteisėtai mokamas paslaugas daro ir dar iš ligonių kasų gauna - žodžiu, dvigubas finansavimas. Mokamus genetinius irgi susigalvojo patys Bet kadangi patenkino prašymą, tai apsiraminom Pas Kiseliovą ėjau toj pačioj ligoninėj, nes į tą pačią nemokamą paslaugą priklausė. Na, "įmetėm" į kišenę... Kalėdoms  Vis ne kaip privačioj. Beje, buvau pirvačioj echo pasidaryti Vaisingumo klinikoj, pas Butkutę... kažkas baisaus  Moki pinigus, į tave kaip į priešą žiūri, ko nepaklausi - to negausi, prigąsdino, kad mokėtum dar - už konsultacijas... Atseit atėjau tik vaisiaus echo, todėl "daugiau nesakysiu nė žodžio...Norit sužinoti daugiau, klokit dar šimtuką..." Taigi, pagal tą Butkutę, "pas mane didelė mioma, kuri spaudžia vaikelį..."O kai Kiseliova viską gražiai ne tik parodė (ana nieko nerodė man), bet ir viską pakomentavo daugiau nei reikia, tai likau devintam dangui. O "mioma" pasidarė trigubai mažesnė, kuri, anot Kiseliovos, gal visai ir ne "mioma"... Va kaip su tom mokamom
kriste_zara
2009 12 21, 11:35
Sveikos mergaitės, perskaičiusi jūsų žinutes, džiaugiuosi gerais rezultatais. Kartais pasijaudinimas vertas tų gerųjų naujienų. Man per nerimo savaites, susijusias su geneteiniais tyrimais, nei svoris nepadidėjo nei vienu gramu, tik džiaugiuosi, kad pilvelis akivaizdžiai didėja  . Mums jau 22 savaitėlės. Sausio pabaigoje dar kartą teks susitikti su daktare Butkevičiene dėl kontrolinės echoskopijos. Sėkmės visoms
Linucia
2009 12 21, 15:54
Jau žinau amniocentezės atsakymą, laukiuosi sveikutėlio sūnelio Džiaugsmo ašaros rieda, širdis dainuoja, kūnas nevalingai dreba...
Linucia
2009 12 21, 17:48
QUOTE(Robi @ 2009 12 21, 17:41) AČIŪ, Robi, už stiprų virtualų palaikymą Lauksiu ir tavųjų žinių!!!
QUOTE(Linucia @ 2009 12 21, 19:48) Jaučiu tavo džiaugsmą ir įsivaizduoju, kokias malonias akimirkas išgyveni Lėksiu po savaitės kraujo tyrimą darytis  Dabar sėdžiu pasidėjusi vaikiuko echo nuotraukytę ir laukiu nesulaukiu gerų žinių. Būtinai pranešiu, kas kaip.
Dziaugiuosi kartu su tom, kas jau po teigiamu tyrimu... As vis nerimauju... Praeita savaite pagulde del gresiancio persileidimo.... Jau isleido lovos rezimui namie... Tai dabar dar visokiu abejoniu dar daugiau i galva lenda....
QUOTE(uItra @ 2009 12 21, 20:38) Dziaugiuosi kartu su tom, kas jau po teigiamu tyrimu... As vis nerimauju... Praeita savaite pagulde del gresiancio persileidimo.... Jau isleido lovos rezimui namie... Tai dabar dar visokiu abejoniu dar daugiau i galva lenda....  Labukas Ojej, o kas nutiko? Ar tepliojimas ar skausmai?
Adeliutė
2009 12 21, 21:54
QUOTE(Adeliutė @ 2009 12 17, 23:21) Sveikos, Gal kuri žinote apie Prisca I tyrimų patikimumą, kai echoskopija darė privačiai, bet matavo tik sprando raukšlę, o ir tai man pasirodė, kad 2 mm parašė iš "lubų". Prisca I rezultatai pagal mano amžių buvo labai geri, bet ar man nusiraminti dėl tyrimo patikimumo? Dabar man 17 savaičių, svarstau, ar dėl šventos ramybės darytis dar Prisca II? Labai prašau Jūsų nuomonių. Dar kartą kartoju savo klausimą ir jį papildau, gal kuri mergaitė atsakytų? Ar yra kuri dariusi Prisca I tyrimą, bet net ir po gerų atsakymų dar darėsi PriscaII? Ir kokie buvo rezultatai? Kaip suprantu, tai nėra vienodi tyrimai daromi skirtingomis savaitėmis. Tad, ar gali būti, kad pvz., antras tyrimas parodytų didelę riziką, kai pirmasis rodė labai mažą? Labai labai lauksiu.
Sveikos,
Kaip jau patyrusių ir daug išsiaiškinusių noriu pasitikslinti:
PRISCA tyrimas nustato tik tikimybę dėl Dauno ir Evardso sindromų, ar ir dėl kitų apsigimimų? Kiek tikslingas toks tyrimas, jei giminėje yra gimęs kurčias asmuo, ar čia kažkoks kitoks genetinis tyrimas atliekamas?
Ir ar finale tokiu būdu tyrimas mokamas ar ne?
Ginekologė išgirdusi apie kurtumo atvejį, pasakė, kad reik genetinių tyrimų, bet jis bus mokamas... Tai kam jis būna nemokamas?
QUOTE(Adeliutė @ 2009 12 21, 20:54) Dar kartą kartoju savo klausimą ir jį papildau, gal kuri mergaitė atsakytų? Ar yra kuri dariusi Prisca I tyrimą, bet net ir po gerų atsakymų dar darėsi PriscaII? Ir kokie buvo rezultatai? Kaip suprantu, tai nėra vienodi tyrimai daromi skirtingomis savaitėmis. Tad, ar gali būti, kad pvz., antras tyrimas parodytų didelę riziką, kai pirmasis rodė labai mažą? taigi atsakem,- PRISCA I ir PRISCA II yra ne tas pats tyrimas,- I del Dauno ir Evardso sindromų, o II dar priedo ir del nervinio vamzdelio defektu. Gali buti, kad antras tyrimas parodytu labai didele rizika, ypac nervinio vamzdelio defektams. Nors lygiai taip pat gali parodyt labai skirtinga rizika ir kokiam, tarkim, Dauno sindromui. QUOTE(skibru @ 2009 12 21, 21:09) Kaip jau patyrusių ir daug išsiaiškinusių noriu pasitikslinti: PRISCA tyrimas nustato tik tikimybę dėl Dauno ir Evardso sindromų, ar ir dėl kitų apsigimimų? Kiek tikslingas toks tyrimas, jei giminėje yra gimęs kurčias asmuo, ar čia kažkoks kitoks genetinis tyrimas atliekamas? Ir ar finale tokiu būdu tyrimas mokamas ar ne? Ginekologė išgirdusi apie kurtumo atvejį, pasakė, kad reik genetinių tyrimų, bet jis bus mokamas... Tai kam jis būna nemokamas? PRISCA galima nustatyti tik tikimybe dauno, edvardso sindromams ir nervinio vamzdelio defektams. Kurtumui, kaip ir kt specifinems paveldimoms ligoms turetu daryti amniocenteze arba choriono gaureliu biopsija. Bet ar yra prasme daryti tokius tyrimus?  Choriono gaureliu biopsija daroma rechiau, rizika didesne, daroma 10-12 sav, amnio,- 15-16 sav. Rezultatu po CVS reiketu dar palaukti kelias savaites, po amnio- keliu dienu. Ar darytumet (o dar toki velyva) aborta vien todel, kad vaikas gali buti kurchias, ar silpniau girdintis? Nors ash kiek abejoju, kad LT daro genetinius testus kurtumui nustatyt
QUOTE(Robi @ 2009 12 21, 19:48) Labukas Ojej, o kas nutiko? Ar tepliojimas ar skausmai? Prasidejo gan astriais skausmais, po to gan gausiai teplioti pradejo - sakyciau kaip pirma mmm diena, tik kad ne grynas kraujas, tamsus.... Nedelsiau, is kart uz tases ir i ligonine... Aisku, realiai tas gydymas - simbolinis - grieztas lovos rezimas ir magnis. Guleti buvo kancia - palatose - sibiro saltis, neisivaizduoju kaip mamos ten naujagimius perrengineja...  Dare dar ir echoskopijas kelias, tai vaikiukas gyvas, tik vos vos jau atsilikineja pagal laika (apie savaite), atsidalijimai keliose vietose, tad rizika dar yra.... Papildyta:QUOTE(skibru @ 2009 12 21, 23:09) Sveikos, Kaip jau patyrusių ir daug išsiaiškinusių noriu pasitikslinti: PRISCA tyrimas nustato tik tikimybę dėl Dauno ir Evardso sindromų, ar ir dėl kitų apsigimimų? Kiek tikslingas toks tyrimas, jei giminėje yra gimęs kurčias asmuo, ar čia kažkoks kitoks genetinis tyrimas atliekamas? Ir ar finale tokiu būdu tyrimas mokamas ar ne? Ginekologė išgirdusi apie kurtumo atvejį, pasakė, kad reik genetinių tyrimų, bet jis bus mokamas... Tai kam jis būna nemokamas? Prisca, taip, parodo tik dazniausiai pasitaikanciu sindromu TIKIMYBE. jei giminej buvo specifiniu genetiniu apsigimimu, be abejo, reikia kalbeti su gydytoja. Zinau, kad yra labaratorija, kuri gali nustatyti galimus daug retesnius susirgimus, bet net neisivaizduoju, kokios ten kainos ir ar konsultuoja nesciasias..... Nemokami tik, ko gero, musu auksciau isvardinti sindromai.
QUOTE(uups @ 2009 12 21, 23:47) PRISCA galima nustatyti tik tikimybe dauno, edvardso sindromams ir nervinio vamzdelio defektams. Kurtumui, kaip ir kt specifinems paveldimoms ligoms turetu daryti amniocenteze arba choriono gaureliu biopsija. Bet ar yra prasme daryti tokius tyrimus?  Choriono gaureliu biopsija daroma rechiau, rizika didesne, daroma 10-12 sav, amnio,- 15-16 sav. Rezultatu po CVS reiketu dar palaukti kelias savaites, po amnio- keliu dienu. Ar darytumet (o dar toki velyva) aborta vien todel, kad vaikas gali buti kurchias, ar silpniau girdintis? Nors ash kiek abejoju, kad LT daro genetinius testus kurtumui nustatyt  Aš iš tikro pati net negalvojau apie tokius tyrimus, tačiau gydytoja baisiausia susisrūpino, ir sako jums būtinai reikia; bet aš kai pasiskaičiau, tai niekaip nesurišau PRISCA tyrimo su kurtumu; jaučiu nesiregistruosiu, o ji liepė kuo greičiau, kad spėčiau tam tryimui reikalingų savaičiu laikotarpiui...
QUOTE(uItra @ 2009 12 22, 01:00) Prasidejo gan astriais skausmais, po to gan gausiai teplioti pradejo - sakyciau kaip pirma mmm diena, tik kad ne grynas kraujas, tamsus.... Nedelsiau, is kart uz tases ir i ligonine... Aisku, realiai tas gydymas - simbolinis - grieztas lovos rezimas ir magnis. Guleti buvo kancia - palatose - sibiro saltis, neisivaizduoju kaip mamos ten naujagimius perrengineja...  Dare dar ir echoskopijas kelias, tai vaikiukas gyvas, tik vos vos jau atsilikineja pagal laika (apie savaite), atsidalijimai keliose vietose, tad rizika dar yra.... Labas Tikėkimės, kad viskas bus gerai. Teko man su pirmu vaikučiu pačioje pradžioje pagulėti dėl tepliojimų. Baisiausia buvo matyti kitas kenčiančias mamas ir jų "baisias" istorijas. "Pasistengiau", kad ta slogi nuotaika bent jau laikinai išgaruotų, nes pergyvenimai nieko gero neduoda.... Jei jau tave išleido iš ligoninės, tai matyt nėra kritinė situacija O ką dėl vaikiuko atsilikimo pasakė? Ar normalu, kad savaitę atsilieka? Papildyta:QUOTE(skibru @ 2009 12 22, 10:52) Aš iš tikro pati net negalvojau apie tokius tyrimus, tačiau gydytoja baisiausia susisrūpino, ir sako jums būtinai reikia; bet aš kai pasiskaičiau, tai niekaip nesurišau PRISCA tyrimo su kurtumu; jaučiu nesiregistruosiu, o ji liepė kuo greičiau, kad spėčiau tam tryimui reikalingų savaičiu laikotarpiui... Labas. Kuo greičiau reikėtų specialisto konsultacijų. Negalima juk nežinioj gyventi. PRISCA galimo kurtumo tikrai nenustatys, nebent pamatytų, kad neišsivysčiusi ausis... Vyro dėdė gimęs be ausies - jos tiesiog nėra. Čia visokių priežasčių galima buvo atrasti: genetinių, virusų įtaką, atsitiktinumą ir t.t. Bet PRISCA šito "nenumatys ir neparodys"
QUOTE(Robi @ 2009 12 22, 12:22) Labas. Kuo greičiau reikėtų specialisto konsultacijų. Negalima juk nežinioj gyventi. PRISCA galimo kurtumo tikrai nenustatys, nebent pamatytų, kad neišsivysčiusi ausis... Vyro dėdė gimęs be ausies - jos tiesiog nėra. Čia visokių priežasčių galima buvo atrasti: genetinių, virusų įtaką, atsitiktinumą ir t.t. Bet PRISCA šito "nenumatys ir neparodys"  specialisto - t.y. genetiko? O kur jie dirba privačiai gal, nes santariškėse eilės kovo mėnesiui...
QUOTE(skibru @ 2009 12 22, 14:11) specialisto - t.y. genetiko? O kur jie dirba privačiai gal, nes santariškėse eilės kovo mėnesiui... Pirmiausia, viską turėjo pasakyti ginė. Jei ji nieko negali pasakyti (o taip būna...), tai bandyk šitiems skambinti: http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_nesciajaiPapildyta:Ir dar man viena mintis šmėstelėjo: tavo ginė "baisiai susirūpino".... Nueik pas rimtą ginekologę (-ą) ir pasakys, kad nereikia čia be reikalo nervintis, nes kitaip visi čia be ausų, nosių ir galvų vaikščiotų...
QUOTE(Robi @ 2009 12 22, 13:20) Pirmiausia, viską turėjo pasakyti ginė. Jei ji nieko negali pasakyti (o taip būna...), tai bandyk šitiems skambinti: http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_nesciajaiPapildyta:Ir dar man viena mintis šmėstelėjo: tavo ginė "baisiai susirūpino".... Nueik pas rimtą ginekologę (-ą) ir pasakys, kad nereikia čia be reikalo nervintis, nes kitaip visi čia be ausų, nosių ir galvų vaikščiotų...  Jei rimtai, mane iš tikro jaudina ne galimi apsigimimai ( o jie gali būti net prie geriausių tyrimų rezultatų), bet nervina nekompetetingi gydytojai - kai tik pradedi pats gilintis, pamatai, kad kokių tik nesąmonių jie prisako; kaip ir dabar: dėl kurtumo - PRISCA tyrimas, echoskoppija man darys 12.31, tyrimą daryt liepė 01.10, kai rašo, kad tai turi būti daroma 1-2 dienų laikotarpyje; liepė paskambinti į sopro užsirašyti iš anksto tyrimui - ten ateik ir iš kart padaro, nėr jokių eilių; sakė paklausti jų genetiko telefono - o pas juos nei dirba joks genetikas, nei jie turi telefoną  tai gerai kad aš šaltų nervų, ir į viską žiūriu ramiai; pati pasiaiškinsiu, ir nutarsiu ką daryti (kaip ir dažniausia man būna su gydytojais  ) Juk kaip kažkuri rašėte - negi atsisakysi vaiko, jei net žinotum, jog jis neprigirdės ar bus be ausies ?
QUOTE(skibru @ 2009 12 22, 14:55) Jei rimtai, mane iš tikro jaudina ne galimi apsigimimai ( o jie gali būti net prie geriausių tyrimų rezultatų), bet nervina nekompetetingi gydytojai - kai tik pradedi pats gilintis, pamatai, kad kokių tik nesąmonių jie prisako; kaip ir dabar: dėl kurtumo - PRISCA tyrimas, echoskoppija man darys 12.31, tyrimą daryt liepė 01.10, kai rašo, kad tai turi būti daroma 1-2 dienų laikotarpyje; liepė paskambinti į sopro užsirašyti iš anksto tyrimui - ten ateik ir iš kart padaro, nėr jokių eilių; sakė paklausti jų genetiko telefono - o pas juos nei dirba joks genetikas, nei jie turi telefoną  tai gerai kad aš šaltų nervų, ir į viską žiūriu ramiai; pati pasiaiškinsiu, ir nutarsiu ką daryti (kaip ir dažniausia man būna su gydytojais  ) Juk kaip kažkuri rašėte - negi atsisakysi vaiko, jei net žinotum, jog jis neprigirdės ar bus be ausies ? Gal nueik privačiai pas kokį rimtą ginekologą ir pasikonsultuok? Man iš viso plaukai šiaušiasi, kai pagalvoju apie abortą...  Suprantu, jei būtų kažkokie kraupūs apsigimimai, kurie net neleistų vaikui ateityje išgyventi, bet jei kokia kiškio lūpa ar kurtumas, tai nežinau.... Juk daug ką galima išgydyti pačiais moderniausiais metodais.
Bet kokiu atveju ačiū visiems už atsakymus; su ginekologais taip mat gaunasi - su pirmu vaikščiojau pas gerą gydytoją, ir ji sakė daryti genetinius tyrimus jei pati noriu - tada dar nebuvo giminėj gimusio kurčiojo; tačiau teko keisti ginekologę, nes ankstesnioji patapo tik 2 lygio, ir priima tik su siuntimu; ir visa tai sutapo su nėštumo pradžia, kai mažiausia norisi keisti ginekologą; na bet turim ką turim, viskas normaliai  pakalbėsiu su 2 lygio gydytoja, kai eisiu echo greit, laiko dar yra. Gražių visoms švenčių, jei nebeužsukčiau čia
QUOTE(skibru @ 2009 12 22, 15:25) Linkime Tau visa ko geriausio, svarbiausia - DVASINĖS RAMYBĖS
Susapnuota
2009 12 22, 14:03
As po genetiko apziuros, nustate rauksle 4.0 mm  Daug. Labai daug. Tai cia jau reiskia kad yra apsigimimas kazkoks taip? O dabar kai darys man visokius tyrimus genetikai ieskos tik koks? As taip suprantu, kad jau sveiko vaikucio nesusilauksiu?
QUOTE(Susapnuota @ 2009 12 22, 16:03) As po genetiko apziuros, nustate rauksle 4.0 mm  Daug. Labai daug. Tai cia jau reiskia kad yra apsigimimas kazkoks taip? O dabar kai darys man visokius tyrimus genetikai ieskos tik koks? As taip suprantu, kad jau sveiko vaikucio nesusilauksiu? Labas Pažiūrėk informaciją čia http://www.nordica.org/composite-451.htm Gal dar tas storis nieko nesako, tik parodo kažkokią statistiką? Ir reikėjo klausti echoskopijos metu, ar tie skaičiai labai blogi ir ką jie reiškia.
Susapnuota
2009 12 22, 14:34
QUOTE(Robi @ 2009 12 22, 15:09) Gal dar tas storis nieko nesako, tik parodo kažkokią statistiką? Ir reikėjo klausti echoskopijos metu, ar tie skaičiai labai blogi ir ką jie reiškia. Maciau is susauktu daktaru veidu, kad tikrai nieko gero  maciau kai kalbejo patyliukais, kad manes negasdinti, nes ir taip gulejau kol ziurejau ir verkiau.......
QUOTE(Susapnuota @ 2009 12 22, 13:03) As po genetiko apziuros, nustate rauksle 4.0 mm  Daug. Labai daug. Tai cia jau reiskia kad yra apsigimimas kazkoks taip? O dabar kai darys man visokius tyrimus genetikai ieskos tik koks? As taip suprantu, kad jau sveiko vaikucio nesusilauksiu? Daug, bet statistika sako, kad jei raukshles dydis 2,5-3,5mm 9 ish 10 kudikiu gimsta absoliuchiai normalus  4 mm- vos kiek daugiau (o gal tik matavimo paklaida). Padarys invazini genetini tyrima ( CVS ar amniocenteze) ir bus viskas aishku. Vien raukshles storis parodo tik apsigimimo tikimybe. Linkiu teigiamo rezultato ir sveiko kudikelio
Susapnuota
2009 12 23, 14:07
QUOTE(uups @ 2009 12 22, 16:17) Vien raukshles storis parodo tik apsigimimo tikimybe.Tu tikrai tai zinai??? Nes man pasake, kad ta rauksle parodo jau kad 100proc yra kazkoks apsigimimas, tik neaisku koks. O apsigimimu genetiniu yra daug. Tavo prognozes linksmesnes
QUOTE(Susapnuota @ 2009 12 23, 13:07) Tu tikrai tai zinai??? Nes man pasake, kad ta rauksle parodo jau kad 100proc yra kazkoks apsigimimas, tik neaisku koks. O apsigimimu genetiniu yra daug. Tavo prognozes linksmesnes  nu negalejo taip sakyt  juolab, kad raukshle ne 8 ar 9 mm, o tik 4 jei skaitai anglishkai, pasiguglink 'nuchal translucency',- tikrai su tokiais mm nera viskas tik juoda. (tarkim, cia: http://www.ob-ultrasound.net/xdown.html)
Sveikos  Kam aktualu tyrimai Klaipėdoje - sužinojau iš Ligonių kasų, kad Klp neturi teisės teikti mokamus genetinius tyrimus, nes viską apmoka ligonių kasos... Bręsta vėl skandaliukas...
|
|