bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a?
truputi baiminuosi del mazylio
aciu
Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites!
bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a? truputi baiminuosi del mazylio aciu QUOTE(Indrulis @ 2005 11 03, 21:45) Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites! bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a? truputi baiminuosi del mazylio aciu Siuo klausimu BUTINAI reikia pasitarti su endokrinologu. Nes tai labai atsiliepia vaikeliui...
Mano draugei nustatė suaktyvėjusią skydliaukę ir pasakė, kad jei ir pastotų, neišnešiotų...
Kadangi tu jau nėščia, kelio atgal kaip ir nėra. Saugok save, pasikonsultuok su gydytojais, galgi viskas bus gerai...
Labai nenusimink. Aš jau pusantrų metų kaip gydausi skydliaukės hiperfunkciją. Nuolatos tyriuosi hormonus TSH ir FT4. Gėriau Metizolį. Kai pastojau, gydytoja išrašė Prpycilo, nes jis mažiau toksiškas ir mažiau lelliukui kenkia.
Įmanoma išnešioti ir su suaktyvėjusia skydliauke, tik reikia nuolatos tikrinti hormonus ir reguliuoti vaistų dozę. Konsultuokis su savo endokrinologu. Sėkmės
Jeigu skydliauke pakitusi, bet dar gamina hormona, tai ne taip jau ir blogai. As pati turiu padidejusia, bet dar hormona gamina, tai man jokiu papildomu vaistu nestumo metu neskyre, nes kas keisciausia, nestumo metu pradejo geriau funkcionuoti. Kaip sake gydytoja apie 80 proc moteru pagereja skydliaukes veikla nestumo metu. taip kad nera ko be reikalo gasdintis... Del visa pikta nueik pas gydytoja ir pasisakyk kad laukiesi, jis nuspres ka daryti, svarbiausia nepulti i panika. Pabaigoje nestumo, del sutrikusios skydliaukes veiklos gali padideti kraujospudis, bet ir tai kontroliuojama... nieko baisaus jeigu turi gera MEDICININE prieziura
man nestumo metu skydliauke irgi dirbo kaip laikrodukas, nereikejo nieko papildomai gert, bet va po gimdymo niekaip neprisiruosiu nukeliaut pas endokrinologa
QUOTE(Indrulis @ 2005 11 03, 20:45) Sveikos, jau patyrusios arba tik tokios busiancios mamytes. ir as prie jusu burio prisijundsiu, mat man jau 9 savaites! bet atsirado problema: daktare pasake, kad pas mane skydliauke per daug hormonu gamina. gal zinot, kokios gali buti to pasekmes, a? truputi baiminuosi del mazylio aciu Aš turiu sutrikusią skydliaukės veiklą jau apie septynis aštuonis metus.Kasdien geriu L-thyroxin ir taip pat dabar,nėštumo metu.Panikuoti tikrai nėra dėl ko,daug svarbiau laiku apsilankyti pas gerą endokrinologą ir pasidaryti reikiamus tyrimus. Man yra griežta kas mėnesinė kontrolė ir kas porą mėnesių darausi FT4 tyrimus. Tiea ir tai,kad jeigu tai apleisi,gali sukelti problemų vaikeliui,netgi tokių kaip apsigimimai ir taip pat nieko gero tai neatneš tau pačiai,jei tik nekreipsi ir toliau į tai dėmesio. Tad nusiramink,ir šuoliuok pas endokrinologą
as ir turiu problemu su skydliauke apie tris metus ir tikiu kad ji kenkia nestumui
as esu turejus du persileidimus todel visko gali but kad tai del jos
Nėštumo metu skydliaukės veikla smarkiai suintensyvėja,arba sulėtėja,todėl būtina nuolat turėti gerą endokrinologo priežiūrą visą tą laiką ir o gimdymo.Nes reikalui esant(ypač nėštumo pabaigoje)gali būti didinama vaistų dozės.
aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos.Bet viskas bus gerai
QUOTE(VILGRA @ 2006 03 02, 18:27) aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos.Bet viskas bus gerai ziuriu ne as viena del skydliaukes tiek isgyvenau bet daba jau tikiu kad viskas bus gerai QUOTE(VILGRA @ 2006 03 02, 18:27) aš skydliauke turiu jau apie 10metų,dėl to ir turėjau 2persileidimus.Bet neščia buvau ir daug bedu turėjau,laabai sunkiai,bet išsaugojau neštuma,turim nuostabų sūneli.Tačiau žinau,kad del skydliaukės dažnai neišnešioja kūdikiu,todel reikia labai stebėti ir gyditi šią liga.Neštumo metu negalėjo jokiu skirti vaistų nuo šios ligos .Bet viskas bus gerai Bet kaip tau negalėjo skirti vaistų nėštumo metu? Aš tai kasdien geriu thyroxiną ir jei negerčiau,būtų šakutės,ir tai,žada didint dozę,kad nebūtų komplikacijų. O problemų iki pastojant ir aš turėjau.. Tik va,jūs merginos buvot pastojusios ir turėjot persileidimus,o man išvis pastoti daugiau nei tris metus nepavyko būtent dėl skydliaukės.Bet uffff... jau pilvelis nemažas užaugo ir aš skrajoju padebesiais
as ir laukiuosi ir geriu ltiroksina
QUOTE(Opusas @ 2006 01 04, 20:59) man nestumo metu skydliauke irgi dirbo kaip laikrodukas, nereikejo nieko papildomai gert, bet va po gimdymo niekaip neprisiruosiu nukeliaut pas endokrinologa As geriau L-tyroxina visa nestuma, po gimdymo dar nespejau pasitikrinti(praejo mazai laiko), bet artimiausiu metu tai padarysiu. QUOTE(indrutee @ 2006 04 15, 22:54) as ir laukiuosi ir geriu ltiroksina vaikučio skydliaukė padeda tavajai dirbti
Mano skydliaukė irgi dabar veikia kuo puikiausiai,tyrimai geri,ir savijauta puiki.Nors prieš nėštumą jau buvo porą mazgelių mažyčių...
QUOTE(Fėja-Būrėja @ 2006 04 16, 23:34) vaikučio skydliaukė padeda tavajai dirbti as labai dekinga kad si gyd tikrai puikiai man parenka vaistukus
Aš jau trys metai geriu tiroksiną. Dar tuomet, kai nustatė, kad skydliaukė nelabai atlieka savo funkciją, gydytoja perspėjo, kad jei laukčiausi, nemesčiau vaistų, nes kitaip "suvalgysiu" savo vaikelio skydliaukę ir jis gims apsigimęs.
Sveikos esamos ir busimos mamytes. Na ir prigasdinot jus mane su ta skydliauke. As niekada nesityriau, bet kai tik mane pamato koks gydytojas, iskarto pradeda apziurineti, o paskui numoja ranka ir sako, kad viskas gerai.
Kokiu dar yra pozymiu, del "nekokybiskos" ACIU UZ ATSAKYMUS. QUOTE(nikka @ 2006 06 13, 15:31) Sveikos esamos ir busimos mamytes. Na ir prigasdinot jus mane su ta skydliauke. As niekada nesityriau, bet kai tik mane pamato koks gydytojas, iskarto pradeda apziurineti, o paskui numoja ranka ir sako, kad viskas gerai. Kokiu dar yra pozymiu, del "nekokybiskos" ACIU UZ ATSAKYMUS. Na esant skydliaukės sutrikimams auga arba krenta svoris, kamuoja nemiga, nervai, padidėjęs plaukuotumas, įvairūs kiti galimi simptomai, priklausomai nuo sutrikimo. Hormoninis sutrikimas nustatomas imant specialų kraujo mėginį. Skydliaukės pakitimus nustato iš pradžių vizualiai (guzas kakle), tada pažiūri echoskopu, o jei pamato mazgelius, tada ima mėginuką punkcijos būdu. Šiaip nei vienai nepatarčiau baimintis- "o vdrug man kas nors sutrikę". Jei būtų sutrikę, nesijaustumėte gerai.
niu va ketvirtadieni lekiu vel pas gyd
niu va siandien suzinojau tyr atsakyma...
Džiaugiuosi už jus su leliuku, Indrutee
QUOTE(Soul @ 2006 06 13, 20:00) Na esant skydliaukės sutrikimams auga arba krenta svoris, kamuoja nemiga, nervai, padidėjęs plaukuotumas, įvairūs kiti galimi simptomai, priklausomai nuo sutrikimo. Hormoninis sutrikimas nustatomas imant specialų kraujo mėginį. Skydliaukės pakitimus nustato iš pradžių vizualiai (guzas kakle), tada pažiūri echoskopu, o jei pamato mazgelius, tada ima mėginuką punkcijos būdu. Šiaip nei vienai nepatarčiau baimintis- "o vdrug man kas nors sutrikę". Jei būtų sutrikę, nesijaustumėte gerai. Požymiai tikrai turėtų būti tokie, tačiau man nei vienas netiko, išskyrus nuovargį, susierzinimą, svoriui ir plaukuotumui įtakos neturėjo. Pamatė tik echoskopijos metu, kad kraujotaka sulėtėjus ir kažkaip negražiai skydliaukė atrodė. Va tada padarė kraujo tyrimus ir QUOTE(nikka @ 2006 06 13, 15:31) Sveikos esamos ir busimos mamytes. Na ir prigasdinot jus mane su ta skydliauke. As niekada nesityriau, bet kai tik mane pamato koks gydytojas, iskarto pradeda apziurineti, o paskui numoja ranka ir sako, kad viskas gerai. Kokiu dar yra pozymiu, del "nekokybiskos" ACIU UZ ATSAKYMUS. Nebijok, kol nera ko bijot As su sutrikusia skydliaukes veikla pagimdziau sveika dukryte, tiesiog saziningai geriau vaistus visa nestuma ir viskas ok
tik siandien suzinojau, kad man padidejusi skydliauke. siuntima gavau atlikti issamesnius tyrimus, bet labai labai bijau kad nebutu kas vaikeliui, nes man 27 nestumo savaite, o as juk nesigydziau- nezinojau
QUOTE(vilmabus @ 2006 07 31, 17:09) tik siandien suzinojau, kad man padidejusi skydliauke. siuntima gavau atlikti issamesnius tyrimus, bet labai labai bijau kad nebutu kas vaikeliui, nes man 27 nestumo savaite, o as juk nesigydziau- nezinojau Pas mane ji pasidėjusi jau 8-i metai (čia tiek metų, kai pastebėjo pirmojo nėštumo metu, o kiek iš tikrųjų tai net nežinau). Nesigydau niekuom, tik seku kraujo tyrimo rezultatus. O kadangi jie normalūs, tai nieko man ir nereikia. Npergyvenk, atliksi tuos kraujo tyrimus, pažiūrės echoskopu, gal nieko ten ir nėra baisaus. Nėščioms gi ir taip ta skydliaukė išdidėja QUOTE(Soul @ 2006 08 01, 09:06) Pas mane ji pasidėjusi jau 8-i metai (čia tiek metų, kai pastebėjo pirmojo nėštumo metu, o kiek iš tikrųjų tai net nežinau). Nesigydau niekuom, tik seku kraujo tyrimo rezultatus. O kadangi jie normalūs, tai nieko man ir nereikia. Npergyvenk, atliksi tuos kraujo tyrimus, pažiūrės echoskopu, gal nieko ten ir nėra baisaus. Nėščioms gi ir taip ta skydliaukė išdidėja aciu, truputi nuraminai QUOTE(vilmabus @ 2006 08 02, 10:49) aciu, truputi nuraminai Kraujyje ištiria skydliaukės hormonų gaminamą kiekį- jis gali būti arba per žemas, arba per aukštas, arba aišku normalus. Kraujo tyrimas specialus, poliklinikoj kainuoja 20,- litų. QUOTE(Soul @ 2006 08 03, 17:27) Kraujyje ištiria skydliaukės hormonų gaminamą kiekį- jis gali būti arba per žemas, arba per aukštas, arba aišku normalus. Kraujo tyrimas specialus, poliklinikoj kainuoja 20,- litų. Keista Iki nėštumo mano skydliaukė pusiau išgijo (pagal kraujo tyrimus), dabar tebevartoju vaistus. Gydytoja sakė, kad galiu juos vartoti, tik mažesnį kiekį (jei pirma vartojau 100 mg, tai dabar 50).
man nuo pat jaunystes
QUOTE(jaunamamyte @ 2006 08 25, 12:11) man nuo pat jaunystes Pas mane irgi lygiai tokia pati situacija. Kazkada paauglysteje gyde mane Tiroxinu nuo skydliaukes padidejimo tokia sena gydytoja Santariskese. Problemu su skydlauke turi ir mano senelis, ir mama, ir man, sake, uzciuope guzeli. Bet keista tai, kad ana gydytoja isejo uztarnauto poilsio ir ja pakeite kita, jaunesne gydytoja. Si kai patikrino mano ta skydlaiuke, tai pareiske, kad nera cia reikalo "ta vaika hormonais serti" ir atvykti pas gydytojus tik tada jei pasijaustu kazkoks pablogejimas - zinoma as pas tuos gydytojus nevaziavau daugiau... Na tai dabar kai paskaiciau cia apie galimas negydomos skydliaukes pasekmes, taip baisu pasidare QUOTE(Inga555 @ 2006 08 30, 21:08) Pas mane irgi lygiai tokia pati situacija. Kazkada paauglysteje gyde mane Tiroxinu nuo skydliaukes padidejimo tokia sena gydytoja Santariskese. Problemu su skydlauke turi ir mano senelis, ir mama, ir man, sake, uzciuope guzeli. Bet keista tai, kad ana gydytoja isejo uztarnauto poilsio ir ja pakeite kita, jaunesne gydytoja. Si kai patikrino mano ta skydlaiuke, tai pareiske, kad nera cia reikalo "ta vaika hormonais serti" ir atvykti pas gydytojus tik tada jei pasijaustu kazkoks pablogejimas - zinoma as pas tuos gydytojus nevaziavau daugiau... Na tai dabar kai paskaiciau cia apie galimas negydomos skydliaukes pasekmes, taip baisu pasidare Aš taip pat nuo vaikystės turiu šią problemą. Kai laukiausi dukrytės - buvo padidėjęs hormonų kiekis, bet ne tiek daug, tai vaistų neskyrė. Dukrytė gimė šiuo požiūriu sveika. Pavojingiausiais skydliaukės sutrikimas naujagimiams yra hipotireozė - kai nesigamina arba gaminasi labai mažai skydliaukės hormonų. Laiku nepastebėjus ir neskyrus gydymo atsiliks kūdikio fizinis ir protinis vystymasis. Ačiū dievui, Lietuvos gimdymo namuose kiekvienam naujagimiui daro skryningą, t.y. patikrinimą - paima iš kojytės kraujo ir veža į žmogaus genetikos centrą tirti nuo mano jau minėtos hipotireozės ir fenilketonurijos (kitas sutrikimas nesusijęs su skydliauke). Jei randa per mažą hormonų kiekį, informuojami tėvai, gydytojai ir kūdikis gydomas išauga pilnavertis. QUOTE(Laumiux @ 2006 08 09, 09:24) Iki nėštumo mano skydliaukė pusiau išgijo (pagal kraujo tyrimus), dabar tebevartoju vaistus. Gydytoja sakė, kad galiu juos vartoti, tik mažesnį kiekį (jei pirma vartojau 100 mg, tai dabar 50). Niekas nesusimaišo QUOTE(Moon @ 2007 04 12, 10:42) Niekas nesusimaišo aš jau antrą QUOTE(Opusas @ 2007 04 19, 15:02) aš jau antrą Jei nėštumo pradžioje hormonai normalūs ir jokių vaistų dėl skydliaukės sutrikimų nenaudoji, tai reikia tikėtis, kad ir visą nėštumą hormonai bus QUOTE(Soul @ 2006 06 20, 07:56) aciukas tai va mergytes per pvz, mano situacija pries Danieliuka turejau du persileidimus nes tuo metu buvo aktyvi skydliauke veliau gydziau ir ji man persiverte i neaktyve tada ir pastojau tai teko eit pas genetikus del apsgimimu bet viskas buvo gerai pagimdziau grazu sveika vaika kai jam buvo 3men as vel pastojau bet tuo metu skydliauke vel buvo suaktyvejus tad vel ivyko persileidimas tad daba suprantu kad man reiks pradzioje gydit skydliauke kad ji susinormalizuotu o tik po to planuot
noriu atnaujinti sia tema,
taigi pirmojo vaikucio besilaukiant pradejo permusineti sirdis, pas endokrinologa paaiskejo, kad turiu problemu su skydliauke. Buvo jau 28 savaites, paskyre propicili, geriau beveik iki gimdymo. vaikas gime sveikas, viskas ok. Po gimdymo praejus 4 menesiams, nuejau pas endokrinologa, liepe nebemaitinti, nes pablogeje tyrimai. Paskyre gerti propicili arba metizoli. Geriau metizoli, vel pagerejo, sumazino doze- pablogejo, vel padidino- vel pagerejo, dabar pradejo vel mazinti. Iki rugpjucio taip suskirste, kad rugpjuti savaite negersiu ir tada kartos tyrimus. Kai pajutau, kad galiu lauktis pradejau gerti propicili vietoj metizolio. Tai va, dabar keliausiu pas endokrinologa aptarti vaistu klausima. Labai neramu, ar nepakenks tas propicilis tokiame mazame nestume vaikui ir kaip toliau klostysis. Iki pirmojo vaiko esu patyrusi 2 nesivystancius nemazame nestume. pagal vaistus suprantu, kad per daug hormono skydliauke pas mane gamina, ane? Dabar pradejau bijoti persileidimo
dėl skydliaukės tai aš irgi ją turiu
bet pas mane ji buvo didelė,todėl geriu tiroksiną,kad sumažėtų,ji pamažėjo,bet vaistu toliau geriu. dabar eisiu pas daktarą,kad išrašytų stipresnę dozę,sakė būtina juos gerti
Sveikutes,
siuo metu is as esu nescia ir turiu problemu su skydliauke. Pirma karta skydliaukes sutrikimai buvo pastebeti pries gerus metus.Pradejo kazkaip kartais lyg smaugti, atrode kad gerklej kazkas yra. Praeidavo, bet ir vel atsirasdavo tas keistais jausmas. Nelabai supratau kas darosi. Mamos drauge pasiule pasitikrinti skydliauke. Pasitikrinau. Ir...nors pradzioj gydytojas net pasisaipyti bande, mazdaug prisigalvojai visokiu nesamoniu ir atejai, bet .... padares echoskopa, rado. Buvo ten visokiu mazu cistuciu ar kazko panasiai. Sake reiks gydyti striuma. Taciau padarius kraujo tyrimus paaiskejo , kad hormonai savo ribose ir jokiu vaistu nereikia. Sake vartoti joduota druska, juros kopustu ir apsilankyti po 6 men. Na po 6 men. pas gydytoja nenuejau Pavasario pradzioj pastojau. Siaip jauciausi puikiai, bet prisikaicius visokiu baisybiu internete apie skydliaukes sutrikimus ir nestumus, nusprendziau paprasyt seimos daktares siuntimo hormonu tyrimui. Na ir ka jus manot.... kraujo rytimas parode, kad hormonai yra perzenge riba. Na skydliauke gamina per daug hormonu. Labai issigandau. Gydytoja israse siuntima pas endokrinologa. Jau po keliu dienu skubos tvarka as pakliuvau pas endokrinologe. ji zinodama mano padeti pasistenge kad tyrimai butu atlikti ir pakartoti kuo greiciau. na po tyrimu paaiskejo, kad nera taip jau blogai, tos mano cistutes liko tokios pacios ir po metu - nedideja, hormonu pakitimas nera tooks jau didelis. Na jei nebuciau nescia taii ir vaistu dar nebutu skirusi gydytoja bet apsidraudimui skure propycili (labai brangus vaistukai, bet sake nekenkia vaikiukui). Dabar lankausi pas gydytoja kas menesi. Paskutini kart kai buvau pries menesi tai kraujo tyrimai buvo idealus. Valio! Tai gi va, nera viskas taip baisu kaip atrodo. Svarbu pasirinkti gera gydytoja ir laiku ji aplankyti ir nesvarbu kad jautiesi tuo metu gerai. Is tiesu dabar kai lankausi pas gydytoja, tapo viskas daug aiskiau, daug paprasciau ir visai nebaisu QUOTE(aguoneleee @ 2007 06 14, 13:05) aciu uz pasidalinima patirtimi o kiek savaiciu nestumas buvo, kai gerei propycili? nes man tik virs 5 sav. dar placenta nesusiformavusi, kazin, ar nepakenks
net geda..visai nesusimasciau apie savo skydliauke..
QUOTE(zyzlute @ 2007 06 14, 16:45) net geda..visai nesusimasciau apie savo skydliauke.. tai pasidaryk skydliaukes hormonu tyrimus, jei viskas normoje, tai lyg dzin kad padidejusi bus ramiau tada, o jei pastebes kad kazkas negerai, tai vaistuku siek tiek pagersi
manau jei ne del vieno dalyko, tai del kito nerimaujame, kuo geresniu tyrimu tau- kad nebutu pagrindo nerimui
Sveikutes.
As visa pirma nestuma geriau Propicili, ir atrodo tfu tfu lialiui matomai nepakenke. Svarbu sureguliuoti skydliauke, kad ir su vaistukais. Nebijokit Propicilio, net ir ankstyvose nestumo savaitese QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 12:52) aciukas tai va mergytes per pvz, mano situacija pries Danieliuka turejau du persileidimus nes tuo metu buvo aktyvi skydliauke veliau gydziau ir ji man persiverte i neaktyve tada ir pastojau tai teko eit pas genetikus del apsgimimu bet viskas buvo gerai pagimdziau grazu sveika vaika kai jam buvo 3men as vel pastojau bet tuo metu skydliauke vel buvo suaktyvejus tad vel ivyko persileidimas tad daba suprantu kad man reiks pradzioje gydit skydliauke kad ji susinormalizuotu o tik po to planuot Pasyvi- kai mažai gamina hormonų? Kai laukiaus dukrytės tik po gimdymo išsisaiškinau kad trūksta hormonų, nedagamina. Skydliaukė pažeista. Bet apsigimimo nebuvo. Dabar vartoju tiroksiną, ir esu |