Senoji tema stai cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=470288
Šioje temoje pasidalinkime savo patirtimi ir padėkime toms mamytėms, kurios nori maitinti savo mažylius krūtimi.
Senoji tema stai cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=470288
Šioje temoje pasidalinkime savo patirtimi ir padėkime toms mamytėms, kurios nori maitinti savo mažylius krūtimi.
Sveikutes. Kadangi pas mane vienoje krutyje pienuko neuztenka, maitinu is abieju. Visuomet pradedu ta krutimi, kurioje maziau pienuko, pamaitinu apie 10 minuciu, tuomet manoji pradeda pykti ir duodu kita ir maitinu apie 20 minuciu. Ar as viska teisingai darau? Ir kaip man padaryti, kad toje krutyje atsirastu daugiau pienuko?
QUOTE(jamiro @ 2009 12 06, 21:04) Sveikutes. Kadangi pas mane vienoje krutyje pienuko neuztenka, maitinu is abieju. Visuomet pradedu ta krutimi, kurioje maziau pienuko, pamaitinu apie 10 minuciu, tuomet manoji pradeda pykti ir duodu kita ir maitinu apie 20 minuciu. Ar as viska teisingai darau? Ir kaip man padaryti, kad toje krutyje atsirastu daugiau pienuko? labai daznai vaikai turi mėgiamą ir nelabai megiamą kruti. Pas mane irgi taip buvo. matyt is kazkurios nors kruties pienuka maziukui reikia stipriau traukti, o tai ir nervuoja ji. Darote mano galva teisingai, gal tik patarciau ta kruti kuri maciau gamina pieno duokite labiau zysti nakti, kai valgyti nelabai norisi o uztenka ti pazaisti. O kad gamintusi pienukas turite labai daug vartoti skysciu ir pasitiketi, bei tiketi savimi. Viskas bus tada gerai
Man reikia pagalbos mamyciu. Mano dukrelei jau menuo ir 2 savaites. Bet iki siol maitinu su skausmu, nes matomai blogai ima kruti. Jau perziurejau visa teorja, bet praktikoje nieko kitaip nesigauna, ir pozas keiciau ir vis kitaip stengiuosi paduoti kruti, vis tiek tas pats. As manau kad sitaip ilgai nepatempsiu, juk kiek galeciau ta skausma kenteti, ar yra sansu kad kas nors pasikeis? ar vis del to kur nors kreiptis del praktines pagalbos?
QUOTE(nuliaX @ 2009 12 07, 14:48) Man reikia pagalbos mamyciu. Mano dukrelei jau menuo ir 2 savaites. Bet iki siol maitinu su skausmu, nes matomai blogai ima kruti. Jau perziurejau visa teorja, bet praktikoje nieko kitaip nesigauna, ir pozas keiciau ir vis kitaip stengiuosi paduoti kruti, vis tiek tas pats. As manau kad sitaip ilgai nepatempsiu, juk kiek galeciau ta skausma kenteti, ar yra sansu kad kas nors pasikeis? ar vis del to kur nors kreiptis del praktines pagalbos? Mano taip pat labai jautrus speneliai. Maitinu su antspeniais. Nezinau ka apie tai ismanancios mamos pasakytu, bet zadu ir toliau taip daryti, nes skausmas nerealus. Uzgijus speneliams pabandziau be antspeniu, bet vaikas jau neima. Mano spenelis, palyginus su antspeniais jam jau per mazas. Na, bet bile tik valgytu, kad ir per tuos antspenius... QUOTE(nuliaX @ 2009 12 07, 15:48) Man reikia pagalbos mamyciu. Mano dukrelei jau menuo ir 2 savaites. Bet iki siol maitinu su skausmu, nes matomai blogai ima kruti. Jau perziurejau visa teorja, bet praktikoje nieko kitaip nesigauna, ir pozas keiciau ir vis kitaip stengiuosi paduoti kruti, vis tiek tas pats. As manau kad sitaip ilgai nepatempsiu, juk kiek galeciau ta skausma kenteti, ar yra sansu kad kas nors pasikeis? ar vis del to kur nors kreiptis del praktines pagalbos? nelabai supratau koks yrs skausmas? ar jis atsirades del speneliu apkandziojimo? Ar jis atsiranda tada kai vaikas pradeda zysti, ir pradeda teketi pienukas? Parasykite prasau issamiau, gal tada galima butu Jums kuo nors padeti?
Sveikos mamytes,skaitau,skaitau,ir paciai prireike patarimu.Prasau pagalbos.
Mums-dvi savaites.Valgom gerai,bet pastebejau,kad per paskutinias dienas pieno pradejo mazeti,net pagal dydi krutu tai pastebima.Maitinu su antspeniais,pas mane ziauriai speniukai idube,ir dar ligoninei patare nusipirkti,maza to dar pradejo trukyneti ir per antspienius. QUOTE(valerija90 @ 2009 12 07, 18:00) Sveikos mamytes,skaitau,skaitau,ir paciai prireike patarimu.Prasau pagalbos. Mums-dvi savaites.Valgom gerai,bet pastebejau,kad per paskutinias dienas pieno pradejo mazeti,net pagal dydi krutu tai pastebima.Maitinu su antspeniais,pas mane ziauriai speniukai idube,ir dar ligoninei patare nusipirkti,maza to dar pradejo trukyneti ir per antspienius. miela mamyte, Jusu rupestis suprantamas, bet visai bereikalingas QUOTE(valerija90 @ 2009 12 07, 17:00) mano patarimas butu mesti antspenius i sona ir matinti be ju. tikrai galima maitinti krutimi ir su idubusiais spenelias. o ligonineje niekas nesigilina o kad ilgai zinga tai nereikskia kad dingsta pienas QUOTE(valerija90 @ 2009 12 07, 16:00) Sveikos mamytes,skaitau,skaitau,ir paciai prireike patarimu.Prasau pagalbos. Mums-dvi savaites.Valgom gerai,bet pastebejau,kad per paskutinias dienas pieno pradejo mazeti,net pagal dydi krutu tai pastebima.Maitinu su antspeniais,pas mane ziauriai speniukai idube,ir dar ligoninei patare nusipirkti,maza to dar pradejo trukyneti ir per antspienius. Man ir taip buvo - pieno nemazeja, o tiesiog jo kiekis normalizuotis. nepasiduok, jei gali, tai vaikui pavalgius nusitraukt. Man daug kartu atrode, kad pienas baiginejosi, bet tada vis dazniau kisau prie papo. Maitinu jau 3.5 men, ir krutis visada atrodo apytushtes, taciau jam pieno uztenka,svoris auga gerai. QUOTE(valerija90 @ 2009 12 07, 17:00) Sveikos mamytes,skaitau,skaitau,ir paciai prireike patarimu.Prasau pagalbos. Mums-dvi savaites.Valgom gerai,bet pastebejau,kad per paskutinias dienas pieno pradejo mazeti,net pagal dydi krutu tai pastebima.Maitinu su antspeniais,pas mane ziauriai speniukai idube,ir dar ligoninei patare nusipirkti,maza to dar pradejo trukyneti ir per antspienius. Tik dvi savaitėlės, viskas taip šviežia Toliau - kad pienuko mažėja, tai visiškai nereiškia, kad jo pritrūks vaikui. Pačioje pradžioje visad būna daugiau, nes jūsų kūnas nežino, kiek jo reikės jūsų vaikui, todėl gamina su atsarga. O vėliau pieno kiekis susireguliuoja pagal vaiką. O dar vėliau pieno nematinimo metu bus vos keli lašai ir tik maitinant jis gaminsis. Mano sūnui dabar tenka kartais po penkias min padirbėt, kad užvest pieno gamybos varikliuką, tad jei nebėgs iškart - nestresuokit ir leiskit vaikui dirbt Kaip suprantu tai jūsų pirmagimis, ta prasme nėra daugiau pypliukų, kurie reikalautų dėmesio? Jei taip - mėgaukitės Dėl gausaus skysčio vartojimo - man nepadėjo. Labiausiai pieno antplūdį jausdavau, kai suvalgydavau man patinkančio maisto ir po fizinio krūvio (mankštelės, pasivaikščiojimo lauke, pasitvarkymo namuos). Sėkmės! Papildyta: QUOTE(daizza @ 2009 12 09, 00:03) Man ir taip buvo - pieno nemazeja, o tiesiog jo kiekis normalizuotis. nepasiduok, jei gali, tai vaikui pavalgius nusitraukt. Man daug kartu atrode, kad pienas baiginejosi, bet tada vis dazniau kisau prie papo. Maitinu jau 3.5 men, ir krutis visada atrodo apytushtes, taciau jam pieno uztenka,svoris auga gerai. Nusitraukinėjimas gali tik pablogint padėtį. Nusitraukinėjimas gali tik pablogint padėtį. [/quote] pritariu, siai mamytei nusitraukinejimas gali tik pabloginti padeti. Nenusitraukinekite be reikalo, nes isbalansuosite papams prota
as turiu klausimuka del liemeneliu.
nebeprisimenu kaip buvo su dukryte, nes ir maitinau gan trumpai. na dabar nusiteikus maitinti ilgai ir sekmingai QUOTE(mamuuute @ 2009 12 09, 19:53) as turiu klausimuka del liemeneliu. nebeprisimenu kaip buvo su dukryte, nes ir maitinau gan trumpai. na dabar nusiteikus maitinti ilgai ir sekmingai Jau gali nusipirk QUOTE(mamuuute @ 2009 12 09, 19:53) as turiu klausimuka del liemeneliu. nebeprisimenu kaip buvo su dukryte, nes ir maitinau gan trumpai. na dabar nusiteikus maitinti ilgai ir sekmingai va cia individualu. siulau nusipirkti viena,kad jeigu paskui pasirodytu maza nebutu didelio nuostolio. su pirma dukra kazkaip pataikiau nestumo metu nusipirkti liemenele ir tiko (beja pradzioje taippat pirkau viena o po gimdymo kai zinojau dyti ir dar nusipirkau) o va per anta nestuma ir prasoviau - pirkau tokio dydzio kaip visad ir pasirode per maza...gal dar ir nuo firmos, pasiuvimo priklauso QUOTE(Margareta @ 2009 12 10, 14:30) va cia individualu. siulau nusipirkti viena,kad jeigu paskui pasirodytu maza nebutu didelio nuostolio. su pirma dukra kazkaip pataikiau nestumo metu nusipirkti liemenele ir tiko (beja pradzioje taippat pirkau viena o po gimdymo kai zinojau dyti ir dar nusipirkau) o va per anta nestuma ir prasoviau - pirkau tokio dydzio kaip visad ir pasirode per maza...gal dar ir nuo firmos, pasiuvimo priklauso labai priklauso - man iš tų pačių triumpfo tik viena tiko, o kita to paties dydžio buvo smarkiai per didelė, o mažesnio - per maža.
Sveikos, ismaitinau savo suneli 1 m 8 men, taigi pasidalinsiu patirtim
Merginos, prasau patarimo. Mano vaikis keistai valgo. Kiek būdrauja, tiek valgo. Tai gali trukti 3-5 valandas. Vis rekia ir nutildyti ji galima tik idavus kruti. Per tas 3-5 valandas jis ir pavalgo ir pasnaudzia, o as visa laika prirista prie jo. Po to nuluzta miegeliui 2-3 valandoms. Tas pats ir diena, ir nakti. Neiseina sureguliuoti jam maitinima kas 2-3 valandas. Ar tai normalu? Ka daryti? Man atrodo, kad man truksta pieno, nes kai ciulpia non stop, tai jau praktiskai tuscia kruti.
Nakciai duodu misinuko, tai uzmiega lengviau. Itariu, kad sociai nepavalgo is kruties, todel taip ilgai neuzmiega. Gal reikia primaitinimo? Kokia jusu nuomone?
labukas, net negalejau pagalvot, kad 10 menesio gale susidursiu su maitinimo krize. Mano nuolatine problema budavo, kad bet kokia nervine itampele spazmuodavo piena. Kiek esu prisikamavusi del tu spazmavimu!!! Bet paskutiniu laiku jau viskas budavo gerai. Vaikas valge is kruties normaliai.
Nu bet dabar tai nezinau, kas pasidare. Kruties nebeima, is karto rangosi, sliauzia, verciasi, stojasi, rekia. Nu jeigu ir paima, tai labai trumpai, kad nespeja pienukas pradeti begti. Seniau irgi kartas nuo karto taip budavo, ypac kai pilvuka pusdavo, bet miegancia pamaitindavau. O dabar tai per diena miena tik 1.5 valandos. Tai per ta laika tik 2 maitinimo kartai gaunasi. Galeciau nutraukti ir duoti. Bet nutraukto neturiu kaip sumaitinti. Seniau maitindavau sauksteliu guledama, nes buteliuko neimdavo, o dabar jau nebenori nei jokiu sauksteliu nei is buteliuko. Nenori gerti nei is puodelio su snapeliu. Nakti tai pamaitinu, bet kai taip diena nebevalgo, ir nakti nedaug bera. Nera kaip padauginti. As tai gal jos labai ilgai nemaitinciau, bet norisi per tuos epidemiju laikus dar pamaitinti iki kokio kovo. Ir durniausia kad jokiu kitokiu skysciu nenori. Tik sulciu dar nebandziau. Ir dar prie visa to aisku atsirado vel nervine itampa ir pradejo spazmuoti pienuka. Nu visai jau nebezinau ka daryti. QUOTE(Aronia @ 2009 12 11, 12:32) Merginos, prasau patarimo. Mano vaikis keistai valgo. Kiek būdrauja, tiek valgo. Tai gali trukti 3-5 valandas. Vis rekia ir nutildyti ji galima tik idavus kruti. Per tas 3-5 valandas jis ir pavalgo ir pasnaudzia, o as visa laika prirista prie jo. Po to nuluzta miegeliui 2-3 valandoms. Tas pats ir diena, ir nakti. Neiseina sureguliuoti jam maitinima kas 2-3 valandas. Ar tai normalu? Ka daryti? Man atrodo, kad man truksta pieno, nes kai ciulpia non stop, tai jau praktiskai tuscia kruti. Nakciai duodu misinuko, tai uzmiega lengviau. Itariu, kad sociai nepavalgo is kruties, todel taip ilgai neuzmiega. Gal reikia primaitinimo? Kokia jusu nuomone? pirma menesi tikrai taip buna kad leliukai "nenulipa" nuo kruties jis dar visai mazutis duokit jam zisti kiek nori ir to pieno bus del primaitinimo misiniu siulau taip greitai nespesti vien is to kad daug zinda. ir neprisidaryti sau bedu. yra keli budai suzinoti ar pakankamai pavalgo. 1. tai siusiojimas. jei sauskelnes pilnos, slapimas sviesus, ne koncentruotas,be kvapo tai viskas gerai. 2. galit pasisverti
Sveikos, atsakymai abiejoms auksciau parasiusioms mamytems butu. Kudikeliai ilgai buna prisiglaude prie kruties, nes jiems taip ramiau, blogai ar nesaugiai aplinkoje jauciasi, todel cia normalu, o zinduka vietoj kruties nebandet duot? Jus ji siaip daugiau nesiokit, dainuokit ir pan., padarykit tokias ale "voneles", kai siltoje patalpoje vaika plikuti uzsidedi sau ant krutines, jo galvyte ties papais ar auksciau, pilvuku jis turi but i jusu krutine, ir pagulekit tokioj pozoj. Artumas ji nuramins.
Kitai mamytei gal toki patarima duociau, is patirties, mano maziukas nemego jokiu puodeliu su snapeliu, jis nuo 5 menesiu is bambalio vandenuka ragaudavo, arba nutraukta pienuka is musu paprasto puodelio gerdavo (puodeli aisku sterilindavau iki metu). 10 men vaikutis megdzioja suaugusius, jei jus salia arbata gersit, is tokio pat puodelio ir jis mielai gers pienuka QUOTE(Margareta @ 2009 12 11, 14:21) pirma menesi tikrai taip buna kad leliukai "nenulipa" nuo kruties jis dar visai mazutis duokit jam zisti kiek nori ir to pieno bus del primaitinimo misiniu siulau taip greitai nespesti vien is to kad daug zinda. ir neprisidaryti sau bedu. yra keli budai suzinoti ar pakankamai pavalgo. 1. tai siusiojimas. jei sauskelnes pilnos, slapimas sviesus, ne koncentruotas,be kvapo tai viskas gerai. 2. galit pasisverti Aciu abiem mamytem uz atsakymus Is slapimo nelabai galiu suprasti kiek kartu jis siusioja, o siaip tai be kvapo. Kakoja tai 2-4 kartus per para. Svertis bandeme ant buitiniu elektroniniu svarstykliu. Per savaite svoris nepadidejo Zinduka duodam. Bet, kaip sakoma, zinduku neatsipirksi. Dazniausiai po minutes jis ji pameta arba isspjauna ir vel reikalauja kruties. Svertis bandeme ant buitiniu elektroniniu svarstykliu. Per savaite svoris nepadidejo Zinduka duodam. Bet, kaip sakoma, zinduku neatsipirksi. Dazniausiai po minutes jis ji pameta arba isspjauna ir vel reikalauja kruties. [/quote] O ka gydytoja sako, nebandei pasikonsultuot su ja? Siaip svoris ant buitiniu svarstykliu gal nelabai matysis, as pvz sveriau savaji leliu ligoninej (visa pirma men isgulejom), tai svoris per para tik kokius 30 gramu tepriaugdavo, taigi buitines svarstykles to neparodo. Dar zinau yra budas, kai mamos skaiciuoja kiek gurksniu vaikas nuryja, vienas gurksnis yra 3 ml, o reikiama suvalgyti pienuko kieki apsiskaiciuojam pagal formule. Tai sunku, zaidimas ilgas, bet del savo vaiko vargstam visos:) QUOTE(Aronia @ 2009 12 11, 13:32) Merginos, prasau patarimo. Mano vaikis keistai valgo. Kiek būdrauja, tiek valgo. Tai gali trukti 3-5 valandas. Vis rekia ir nutildyti ji galima tik idavus kruti. Per tas 3-5 valandas jis ir pavalgo ir pasnaudzia, o as visa laika prirista prie jo. Po to nuluzta miegeliui 2-3 valandoms. Tas pats ir diena, ir nakti. Neiseina sureguliuoti jam maitinima kas 2-3 valandas. Ar tai normalu? Ka daryti? Man atrodo, kad man truksta pieno, nes kai ciulpia non stop, tai jau praktiskai tuscia kruti. Nakciai duodu misinuko, tai uzmiega lengviau. Itariu, kad sociai nepavalgo is kruties, todel taip ilgai neuzmiega. Gal reikia primaitinimo? Kokia jusu nuomone? viskas pas Jus normalu. O kad idavus kruti tik galima nutildyti tai irgi visiskai teisingai QUOTE(Šypsiukas @ 2009 12 11, 22:29) O ka gydytoja sako, nebandei pasikonsultuot su ja? Siaip svoris ant buitiniu svarstykliu gal nelabai matysis, as pvz sveriau savaji leliu ligoninej (visa pirma men isgulejom), tai svoris per para tik kokius 30 gramu tepriaugdavo, taigi buitines svarstykles to neparodo. Dar zinau yra budas, kai mamos skaiciuoja kiek gurksniu vaikas nuryja, vienas gurksnis yra 3 ml, o reikiama suvalgyti pienuko kieki apsiskaiciuojam pagal formule. Tai sunku, zaidimas ilgas, bet del savo vaiko vargstam visos:) Gydytoja sako: nemaitinkit tarp maitinimu, migdykit loveleje. O kaip nemaitinsi jei rekia, ir kaip loveleje jei uzmiegama tik su mamytes papuku burnyteje Papildyta: QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 11, 22:34) viskas pas Jus normalu. O kad idavus kruti tik galima nutildyti tai irgi visiskai teisingai Dekui Ronaldo. Siek tiek nuraminot mane. Tik labai pavargstu, ypac neissimiegu naktimis. Idomu kiek dar tęsis toks maitinimas non stop? Kiek jums tęsėsi tokia busena? QUOTE(jamiro @ 2009 12 06, 20:04) Sveikutes. Kadangi pas mane vienoje krutyje pienuko neuztenka, maitinu is abieju. Visuomet pradedu ta krutimi, kurioje maziau pienuko, pamaitinu apie 10 minuciu, tuomet manoji pradeda pykti ir duodu kita ir maitinu apie 20 minuciu. Ar as viska teisingai darau? Ir kaip man padaryti, kad toje krutyje atsirastu daugiau pienuko? Sveikos. Na as dar karta kreipiuosi pagalbos, nes pienuko ne daugeja, o panasu, kad netgi toj kruty kurioje uztekdavo pienuko netgi mazeja QUOTE(Aronia @ 2009 12 12, 12:05) Gydytoja sako: nemaitinkit tarp maitinimu, migdykit loveleje. O kaip nemaitinsi jei rekia, ir kaip loveleje jei uzmiegama tik su mamytes papuku burnyteje Papildyta: Dekui Ronaldo. Siek tiek nuraminot mane. Tik labai pavargstu, ypac neissimiegu naktimis. Idomu kiek dar tęsis toks maitinimas non stop? Kiek jums tęsėsi tokia busena? as visada miegodavau su savo mazyle, kadangi maitinau iki 3,5metu tai iki tiek ir miegojau su ja. O dabar miegu su antraja kartu jai 1,8metu, nes irgi dar maitinu.tiesa ji niega po savo kaldryte o as po savo, taip geriau galima atsipalaiduoti, nereikia buti isitempusiai pastoviai ir tikrinti ar kaldra jos nespaudzia. Mane irgi visi ,, protino,, , kad kudikis turi miegoti savo loveleje, bet as buvau nepajegi atsikelti nakti kokius 6kartus pamaitinti ir vel ideti i lovele. Todel viena karta labai supykusi pasakiau garsiai jokiu pamoku, jei labai jau norite padeti prasau ateiti nakti ir pabuti su maziuku. Mokymai baigesi Papildyta: QUOTE(jamiro @ 2009 12 12, 14:13) Sveikos. Na as dar karta kreipiuosi pagalbos, nes pienuko ne daugeja, o panasu, kad netgi toj kruty kurioje uztekdavo pienuko netgi mazeja patarti gal galeciau taip daryti, diena maitinkite is tos kruties kuri maziukui patinka QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 12, 16:00) patarti gal galeciau taip daryti, diena maitinkite is tos kruties kuri maziukui patinka Ir nesvarbu, kad maziukei neuztenka pienelio - vis tiek maitinti tik is vienos? QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 12, 18:45) manau nakti tai tikrai uzteks, nes nakti mazylis tikrai ne taip intensyviai valgo, daznai uztenka tik uzkasti , o be to ir apsimiegojes buna. Vat ir yra beda tame, kad nakti mes valgome ganetinai normaliai ir is vienos kruties pienuko nepakanka, klykiam kad net stogas kilnojasi jei negauna kito QUOTE(jamiro @ 2009 12 12, 19:07) Vat ir yra beda tame, kad nakti mes valgome ganetinai normaliai ir is vienos kruties pienuko nepakanka, klykiam kad net stogas kilnojasi jei negauna kito duokit is abieju, isvalge ok, iki kito karto vel bus pienuko, tik pradekit ta kur buvo paskutine duota, ilgainiui normalizuosis, daug vaiku isvalgo abi krutis, daug tik is vienos, jusu norau vaikui ne istatymas mano abu vaikai miegojo su mumis lovoje, aisku dicke jau nebe, bet ji ir maitinama misinuko augo tevu loveje, dabar joje isitaises mazelis, nes mums abiems taip patogiau QUOTE(Deganti @ 2009 12 12, 22:52) duokit is abieju, isvalge ok, iki kito karto vel bus pienuko, tik pradekit ta kur buvo paskutine duota, ilgainiui normalizuosis, daug vaiku isvalgo abi krutis, daug tik is vienos, jusu norau vaikui ne istatymas Taip ir pradejau nuo vakar daryti, nes man sesele musu buvo patarusi visuomet pradeti nuo tos kruties, kurios manoji nemegsta
maitinu ilgai, bet pradzia buvo sunki. Speneliu forma netinkama, jie idube. Vaikutis pirma nakti labai valgyt norejo zindo zindo ir nugrauze...nenorejau duoti, nes sakudejo, bet arba as verkiu kai jis zinda arba jis verkia ka neduodu...nemiegojom abu. Gerai gad sesutes ikalbejo multi mam kompresiukus deti. Zaizdos uzgijo tik po 3 sav., bet uztat paskui jokiu problemu nebuvo. Maitinau ilgiau nei metus:)
sveikutes,
o pas mus va apmazejo pienukas,teko damaitinti, o dabar kai gavo is buteliuko visai papo nenori imti, pienas isvis mazeja, kadangi su pientraukiu taip neistrauki kaip kudikis traukia, speju isvis tuoj atsisveikinsim su pieneliu.....lb pergyvenu del to..... QUOTE(jamiro @ 2009 12 12, 18:35) as savo maze maitinau tik is vienos kruties. Jau gana seniai - nuo kokiu 4 gal menesiu. O is kitos tai tik ryte ir vakare nutraukiu, nes labai jau negraziai atrodo krutines disproporcijos. Nors ir taip jos yra, bet jeigu nenutraukciau, tai butu is viso Papildyta: QUOTE(aveima @ 2009 12 13, 14:14) sveikutes, o pas mus va apmazejo pienukas,teko damaitinti, o dabar kai gavo is buteliuko visai papo nenori imti, pienas isvis mazeja, kadangi su pientraukiu taip neistrauki kaip kudikis traukia, speju isvis tuoj atsisveikinsim su pieneliu.....lb pergyvenu del to..... Man viena irgi taip sake, kad su pientraukiu neimanoma ismaitinti kudikio. Buvau labai nusiminusi. Kol mano teta nepasake, kad savo dukra ismaitino nusitraukinedama su rankom vaika iki 2 metu. Tada patikejau, jog is tiesu imanoma. Ir tikrai! Sunu ismaitinau su pientraukiu iki 1.3 metu. Tik siek tiek uztrunka laiko kunui priprasti prie pientraukio. Sunus pradejo nevalgyti is kruties 4 menesiu. valgydavo tik nakti. O nuo 6 menesiu ir nakti pradejo nebeimti. Is pradziu ir as negalejau daug nutraukti, bet paskui pamazu priprato krutys, pajutau kiek pientraukiu reikia skatinti pieno begima, kad jis pradetu begti. O kai pradeda begti, tai pientraukis nutraukia lygiai tiek, kiek ir vaikas. Dar beto vaikas (maniske pvz.) daznai maivosi, raivosi, tingi ir pan... ir neisvalgo visko. O su pientraukiu garantuotai nutrauki visa kieki kuris pasigamina. Arba maitink su sauksteliu, piltuveliu. Aisku vargas, bet sako jog lyg ir netaip pripranta. Nors gydytoja sake, kad ir prie saukstelio pripranta, nereikia ir buteliuko. Ir dar... galbut tau pavyktu jo padauginti, jeigu dazniau duotum is kruties valgyti (jeigu nevelu). Tai nereiketu ir jokiu buteliuku?
Mano krutis mazos, tai as vienu maitinimu is abieju duodavau, tik tada privalges budavo. Nutraukinedavau tarp valgymu daznai piena, taip jo daugiau gamindavosi, dar labai padeda pankoliu arbata, skatina pieno gamyba, vaistinese yra pirkt, 2 pakelius (bonkos metalines) esu isgerus, tikrai padejo, po savaites mazdaug jau jauciasi, kad lieka pieno, tai saldydavau ji.
QUOTE(Šypsiukas @ 2009 12 13, 20:45) Mano krutis mazos, tai as vienu maitinimu is abieju duodavau, tik tada privalges budavo. Nutraukinedavau tarp valgymu daznai piena, taip jo daugiau gamindavosi, dar labai padeda pankoliu arbata, skatina pieno gamyba, vaistinese yra pirkt, 2 pakelius (bonkos metalines) esu isgerus, tikrai padejo, po savaites mazdaug jau jauciasi, kad lieka pieno, tai saldydavau ji. visu pirma KRUTU DYDIS JOKIU BUDU NEPARODO PIENO GAUSUMO.Tai yra labai klaidinga nuomone, kaip sakoma krutu dydis gali buti O, o pieno buti sociai ir sociai, arba atvirksciai krutu dydis kad ir 4numerio , o pieno nulis. Nesivadovaukite tokia nesamone, krutu dydis pieno gausumo tai tikrai neitakoja
su tuo pieno saldymu, tai as su berniuku prisisaldziau, o paskui viska ispyliau. Nes jis to atsildyto nevalgydavo Jis ir kvapa bjauru turi.
Na nezinau, man pieno prisigamindavo tiek, kad krutu oda labai itempta budavo, jei vaiaks nevalgydavo, tai skaudedavo, nes pilna pilna krutis pieno, gydytoja pasake, kad tokia kieta krutine tik del to, kad ji maza, ir nebetelpa. O drauge va tuo pat metu gimde, 4 dydis, tai ir pieno turejo kur kas daugiau nei as, tiksliau per para panasus kiekis prisigamindavo, tik jai nereikedavo taip daznai nutraukinet kaip man, jai tilpdavo daugiau.
Na jei kas kitos nuomones, tai ka jau darysi. Is dalies sutinku, nes kad ir mazos krutis pieno turejau daug ir ilgai maitinau. Tik va niuansai bsiki kitokie ir tiek. O del saldymo, tai pienukas kvapa bjauru turi nezinau del ko, pas mane kai kuris maiselis atitirpdydas smirdedavo, o kai kurie ne. Ir nezinau nuo ko tai priklauso, ar nuo atitirpdinimo temperaturos ar dar nuo ko. Bet as dziaugiuosi, kad buvau daug prisaldzius, visa sunaudojau kai sirgdavau ir geriau vaistus, vaiko negalejau maitint ar kai tevam buvau palikus 2 parom, jie tuo pienuku naudojosi. QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 14, 16:24) su tuo pieno saldymu, tai as su berniuku prisisaldziau, o paskui viska ispyliau. Nes jis to atsildyto nevalgydavo Jis ir kvapa bjauru turi. man tas pats buvo su tuo pieno saldymu
Mamytės, atsakykit prašau, jei vaikučiui pieniuko per mažai, ar tikslinga po maitinimų ir tarp jų pienuką nusitraukinėti, kad padidėtų jo gamyba? Mažutei ketvirta savaitė, bet per šį laikotarpį tik vieną vienintelę parą turėjom be jokio primaitinimo
Kokios priemonės padėtų mums sureguliuoti pieniuko kiekį? Ir ar tikrai pieniuko padaugėtų, jei sekantį maitinimą duočiau tą krūtį, iš kurios valgė paskutinį sykį? (viskas taip painu... pagelbėkite, prašau QUOTE(eling @ 2009 12 14, 19:37) Mamytės, atsakykit prašau, jei vaikučiui pieniuko per mažai, ar tikslinga po maitinimų ir tarp jų pienuką nusitraukinėti, kad padidėtų jo gamyba? Mažutei ketvirta savaitė, bet per šį laikotarpį tik vieną vienintelę parą turėjom be jokio primaitinimo Kokios priemonės padėtų mums sureguliuoti pieniuko kiekį? Ir ar tikrai pieniuko padaugėtų, jei sekantį maitinimą duočiau tą krūtį, iš kurios valgė paskutinį sykį? (viskas taip painu... pagelbėkite, prašau labai idomu o kiek Jusu mazyle priaugo svorio per menesi? Maitinti krutimi reikia tokiu principu : duodama viena krutis, o per kita maitinima duodama kita krutis. Jus pati pagalvokite jei maitinima visada pradesite ta krutimi kuria baigete maitinima tai iseis , kad maitinate tik viena krutimi
As vel su savo problemom
Ka manote apie toki rezima? Dabar be primaitinimo mano vaikas nemiega kas 2 val., tik kas 4-5 val. O tame tarpe vis reikalauja kruties, ciulpia net tuscia, grynai nusiraminimui. Nebezinau ka daryti, pasimeciau visiskai QUOTE(Aronia @ 2009 12 15, 12:38) As vel su savo problemom Ka manote apie toki rezima? Dabar be primaitinimo mano vaikas nemiega kas 2 val., tik kas 4-5 val. O tame tarpe vis reikalauja kruties, ciulpia net tuscia, grynai nusiraminimui. Nebezinau ka daryti, pasimeciau visiskai Misinukas - visada geriausias kelias i PM praradima. Nes to pienelio, kurio vieta uzpildys misinukas - nebeatsiras, tiesiog organizmas nezinos, kad jo reikejo. Geriausias pieno skatintojas - kudikis. Kaskart jam zindant kruti smegenys gauna signala jo gaminimui. Jus dar labai maziukai, bet tavo mazylis viska daro teisingai. Pirma menesi 'kabejimas' ant krutines yra normalu, taip ne tik patenkinamas mamos poreikis (pagalvok - 9 menesius girdejo tavo balsa, sirdies duzius, o dabar loveleje visai vienam gulet??), bet ir uzprogramuojama pakankama pienelio gamyba. Apie pieno trukuma sprendziama pagal objektyvius kriterijus - ziurekit kaip/ar slapinasi, tustinasi. Man tie sesutes patarimai atrodo labai prasti. Jusu vietoj kaip tik reiketu kuo daugiau pabuti dviese, paplikineti lovoj (odos-odos kontaktas stimuliuoja pieno gamyba), tegul seimyna jumis pasirupina, o jus maitinkit ir maitinkit. Tik taip garantuosit kad vaikeliui uzteks pieno dar ilgam. O misinukai - tai ekstrinis atvejis kai tikrai zinai, kad pieno negana, bet ir tada reiketu ne is buteliuko maitint, o budais, kurie nesumazins mazylio poreikio ciupti mamos krutine.
As savo vaiku badu tikrai nemarinciau, jei nera pieno kokio galo vaika virkdint ir laikyt nevalgiusi? Siaubas. Aisku, duocaiu krutine, kiek yra, po to misinuka ir kai vaikas miega masazuociau, nutarukineciau ir taip maitinciau tok, kol atsiras pakankamai pieno.
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 14, 23:02) labai idomu o kiek Jusu mazyle priaugo svorio per menesi? Maitinti krutimi reikia tokiu principu : duodama viena krutis, o per kita maitinima duodama kita krutis. Jus pati pagalvokite jei maitinima visada pradesite ta krutimi kuria baigete maitinima tai iseis , kad maitinate tik viena krutimi Ačiū už palaikymą Maitinu iš abiejų, nes matydama jos neramumą, sprendžiu, kad jai trūksta pienuko. Todėl ir klausiau, kaip elgtis tokiu atveju, kurią krūtį duoti pirmiau... O dėl nusiraminimo, labai stengiuos galvoti tik pozityviai. Bet kai ji nori valgyti, čiumpa godžiai krūtį, kiek patraukusi spjauna ir rėkia, viskas atrodo beviltiška. Tuomet ir primaitinu Svorėm ją namie 3 sav, buvo priaugusi maždaug 600 g. Bet, kaip minėjau anksčiau, per šį laikotarpį tik vienintelė para buvo be jokio primaitinimo... O taip norėčiau pamiršti mišinėlius QUOTE(eling @ 2009 12 15, 15:10) Ačiū už palaikymą Maitinu iš abiejų, nes matydama jos neramumą, sprendžiu, kad jai trūksta pienuko. Todėl ir klausiau, kaip elgtis tokiu atveju, kurią krūtį duoti pirmiau... O dėl nusiraminimo, labai stengiuos galvoti tik pozityviai. Bet kai ji nori valgyti, čiumpa godžiai krūtį, kiek patraukusi spjauna ir rėkia, viskas atrodo beviltiška. Tuomet ir primaitinu Svorėm ją namie 3 sav, buvo priaugusi maždaug 600 g. Bet, kaip minėjau anksčiau, per šį laikotarpį tik vienintelė para buvo be jokio primaitinimo... O taip norėčiau pamiršti mišinėlius tik apie 2-3procentai mamyciu TIKRAI NEGALI KUDIKIO MAITINTI KRUTIMI, visos kitos gali, labai daug ka lemia psichologija. Jus pagalvokite ka gali mintis, jei kalytei kuri net neatsivede suniuku duoda maitinti suniukus jai atsiranda pieno. Turite to labai noreti. Tarp kitko svotis Jusu labai geras, nedamaitinkite, cia tikrai lengviausias budas prarasti mamos papa. Vistiek siulau maitinti tis is vienos kruties, o kita maitinima is kitos. QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 16, 20:08) As klausiu, nes man si problema yra aktuali. ir maitinti is abieju krutu patare gydytoja, nes mes buvome pradeje netekti svorio, mazulyte buvo pikta ir pastoviai verkdavo |