QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 06 10, 11:33)
Pritariu,
sveikos mamytes
gal ir mam galesit padeti pasidalinti patirtim.. istorija tokia...mazylei 3 menesiai, iki siol maitinu tik savo pienuku pati..bet pries 3 savaites ji pradejo nenoriai imti kruti o galop isvis atsisako QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 06 10, 09:28) echhhhh, Kiek sykių per parą šlapinasi??? Gerai, kad čiulptuko neduodat Kraustykis su vaikučiu į lovą kelioms dienoms- ir pati daugiau pailsėsi, ir vaikutis bus šalia. Nešiojimas, oda- oda kontaktas (pasiplikinėkit), maitinimas kada nori ir kiek nori, naktinis maitinimas, mamos poilsis,-visa tai skatina mp gamybą. (gal yra , kas gali padėti buityje tas kelias dienas) Po 2-5 (7)d. turėtų susireguliuoti mp. Na išties ačiū už patarimus. QUOTE($tar @ 2010 06 10, 11:16) sveikos mamytes gal ir mam galesit padeti pasidalinti patirtim.. istorija tokia...mazylei 3 menesiai, iki siol maitinu tik savo pienuku pati..bet pries 3 savaites ji pradejo nenoriai imti kruti o galop isvis atsisako gal reiktu pasekti ka pati mama valgo? QUOTE(mylimaa @ 2010 06 10, 17:15) gal reiktu pasekti ka pati mama valgo? buvo ir man taip, nenorejo valgyti, tik nakti gerai valge, kazkaip po to praejo.. nedaviau is buteliuko, tiesa siuliau per miega, tai padejo.
echhhhh,
Jei 10 mažiausia- skysčių užtenka su kaupu.
$tar,
Maitini, ir toliau maitinsi Labai gerai, kad valgo naktį Kiek sykių per parą šlapinasi? Tuštinasi? Kiek lašų duodat vitamino D? Ar prieš mėnesį nepadidinot dozės??? Kaip įsiūlėte pastarąsias tris savaites??? Visus tris mėnesius, iki to laiko kai nenoriai pradėjo imti krūtį maitinot pati, jokio pap. skysčio iš buteliuko, buteliuku tik dabar nutrauktą pieną sumnaitinot? Jokių mišinukų ir jų šildymo vandenuku? (čiulptuko neduodat) Pirmus mėn. žindymas buvo sklandus? Mergytės sveikata??? Ar prieš tris sav. niekas nesikeitė? Dėl ko, su kokiais pasikeitimai galėtų sutapti? Skiepas, keitimas gyvenamosios vietos, baldų perstatymas, mėnesinės, nauji kvepalai, prausiklis ir t.t. Dar variantas: dukrytė ūgtelėjo- žinda trumpiau, greičiau pasisotina. Dėl maitinimo: pipete gali lašinti nutrauktą pienelį ant spenelio ir siūlyti krūtį; sumaitinti šaukšteliu, girdyt mažais gurkšneliais taurele, maitinimo papildiklį naudot. Papildyta: Neužmirštuole-, Tubli, Ačiū
Sveikos mamos gal kuri gali pakonsultuoti, kaip 5 mėn kūdikį pamažu atpratinti nuo mišinuko vėl lig MP ir nuo antspenio lig papuko?
Situacija yra tokia: ne man, o mano draugei (aš beje maitinu jau beveik 1m7men ir vargo nematau, bet aš niekad nedaviau mišinuko, kad ir kas bebūtų ir niekad nemaitinau su antspeniu, todėl patiries šioje sferoje neturiu) Tai va o mano draugė nuo pat gimimo maitina su antspeniais, jau dabar teigia, kad kitaip papuko ir neima, ir dabar pradėjo maitinti diena mišinuku, nes per paskutinį mėn vaikas nepriaugo visai svorio. Mano nuomone tai ji daro klaidą maitindama su antspeniais - nes gal vaikas blogai apžioja spenelį ir neištuština krūties, ko pasekoje mažiau gaminasi pienelio. O kita klaida, kad ji duoda mišinuką, bet ją galima suprasti, vaikas svorio nepriaugo - ji panikoj. Norėčiau jai padėt,bet nežinau, kaip. Gal turit kokių idėjų? QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 06 11, 19:29) $tar, Maitini, ir toliau maitinsi Labai gerai, kad valgo naktį Kiek sykių per parą šlapinasi? Tuštinasi? Kiek lašų duodat vitamino D? Ar prieš mėnesį nepadidinot dozės??? Kaip įsiūlėte pastarąsias tris savaites??? Visus tris mėnesius, iki to laiko kai nenoriai pradėjo imti krūtį maitinot pati, jokio pap. skysčio iš buteliuko, buteliuku tik dabar nutrauktą pieną sumnaitinot? Jokių mišinukų ir jų šildymo vandenuku? (čiulptuko neduodat) Pirmus mėn. žindymas buvo sklandus? Mergytės sveikata??? Ar prieš tris sav. niekas nesikeitė? Dėl ko, su kokiais pasikeitimai galėtų sutapti? Skiepas, keitimas gyvenamosios vietos, baldų perstatymas, mėnesinės, nauji kvepalai, prausiklis ir t.t. Dar variantas: dukrytė ūgtelėjo- žinda trumpiau, greičiau pasisotina. Dėl maitinimo: pipete gali lašinti nutrauktą pienelį ant spenelio ir siūlyti krūtį; sumaitinti šaukšteliu, girdyt mažais gurkšneliais taurele, maitinimo papildiklį naudot. na bandau is eiles atsakyti nakti valgo be problemu ir diena miegodama kartais pavalgo.slapinasi ji daug, daugiau nei 6 kart tai tikrai, o va su tustinimusi kaip tik pries 3 sav ir prasidejo bedos..nekakodavo po 4-6 dienas, vis steni steni ir nieko..kelis kart dariau klizmute veliau daktare israse duphalac nuo ju susitvarke reiklaliukai , jau 2 dienos is eiles kakoja pati.tapo ramesne bet vis dar nenori papuliu.. vitamino d doze ta pati visad 3 lasiukai..sveikata lyg gera tik padidejes raumennuku tonusas..jokio skyscio negavus ji tik pirmomis dienomis misinuko kelis kart is buteliuko (po CP teko buti atskirai ir pienukas velavo ateiti..) bet tai buvo senai..nemanau kad prisimine del pokyciu lyg niekas nesikeite, tiesa buvo ale menesines pirmosios bet kazkokios nerikros, trumpos.. kadangi svoris jos geras ir iki siol priaugdavo vos ne po kg nepergyvenciau jei tai butu tik nenorejimas valgyt, bet matosi kad ji nori bet kazkodel atsisako..susikisa kumstelius ir godziai ciulpia, sukasi ant soniuko kaip ir per maitinima, verkia.pamaitinu tik po dideliu verksmu uzsupavus ir vos ne prievaeta ikisus kruti ir palaikius siek tiek arba jei ima miegodama ir dar nei kvepalai nei prausikliai nesikeite..isipleciau cia labai bet nzn jau kur ieskoti patarimo, o labai noriu dar maitinti pati
$tar, fainas tavo avataras
QUOTE(Belacka @ 2010 06 11, 15:22) Sveikos mamos gal kuri gali pakonsultuoti, kaip 5 mėn kūdikį pamažu atpratinti nuo mišinuko vėl lig MP ir nuo antspenio lig papuko? Situacija yra tokia: ne man, o mano draugei (aš beje maitinu jau beveik 1m7men ir vargo nematau, bet aš niekad nedaviau mišinuko, kad ir kas bebūtų ir niekad nemaitinau su antspeniu, todėl patiries šioje sferoje neturiu) Tai va o mano draugė nuo pat gimimo maitina su antspeniais, jau dabar teigia, kad kitaip papuko ir neima, ir dabar pradėjo maitinti diena mišinuku, nes per paskutinį mėn vaikas nepriaugo visai svorio. Mano nuomone tai ji daro klaidą maitindama su antspeniais - nes gal vaikas blogai apžioja spenelį ir neištuština krūties, ko pasekoje mažiau gaminasi pienelio. O kita klaida, kad ji duoda mišinuką, bet ją galima suprasti, vaikas svorio nepriaugo - ji panikoj. Norėčiau jai padėt,bet nežinau, kaip. Gal turit kokių idėjų? Aš nuo gimimo maitinau su antspeniu, bet problemų su svoriu neturėjom jokių (kaip tik labai daug priaugo), pieno gaminasi užtenkinai. Bet jau taip žiauriai nusibodo man tą antspenį plovinėti, be to, vis jį kur nors pamesdavau O dėl mišinuko nieko negaliu pasakyti, nes irgi niekada jo nesu davusi QUOTE($tar @ 2010 06 11, 22:50) kadangi svoris jos geras ir iki siol priaugdavo vos ne po kg nepergyvenciau jei tai butu tik nenorejimas valgyt, bet matosi kad ji nori bet kazkodel atsisako..susikisa kumstelius ir godziai ciulpia, sukasi ant soniuko kaip ir per maitinima, verkia.pamaitinu tik po dideliu verksmu uzsupavus ir vos ne prievaeta ikisus kruti ir palaikius siek tiek arba jei ima miegodama ir dar nei kvepalai nei prausikliai nesikeite..isipleciau cia labai bet nzn jau kur ieskoti patarimo, o labai noriu dar maitinti pati maniskiui irgi taip buvo, kai blogai tustinosi, visad atsisakydavo zysti.. o del kumstuku, tai gal dantukai jau dygsta? QUOTE($tar @ 2010 06 11, 21:50) matosi kad ji nori bet kazkodel atsisako..susikisa kumstelius ir godziai ciulpia, sukasi ant soniuko kaip ir per maitinima, verkia.pamaitinu tik po dideliu verksmu uzsupavus ir vos ne prievaeta ikisus kruti ir palaikius siek tiek arba jei ima miegodama Man lygiai taip pat buvo, kai kalėsi pirmieji dantukai, matėsi kad vaikas nori valgyt, bet papuko neimdavo, tai tada aš panešiodavau ant peties, mažė prisnūsdavo ir tada duodavau papuką, tai ji miegodama pavalgydavo, kai išsikalė dantukai - praėjo. Galėtum prieš maitinimą patepti smegenėles Dentinox ar kokiu kitokiu... na o jei ir ne dantukai , bet valgo tik prisnūdus arba mieganti, tai ir duok miegančiai
Sveikos,
As vis su savo rupesteliais. Dukrytei jau 18 deinukiu ir kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad ji pas mane nedavalgo. Prabudineja kas 1-2 val., kartais ir dazniau ir vis reikia papuko, pradeda rankyte savo ciulpti, o jei pakeliu stacia tai i mano kakla isisiurbia QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 06 12, 20:31) bet beda ta, kad ji per savo 18 dienu dar nei karto nepavalge neuzmigus.(daznai ir miegodama valgo) Visada nuluzta miegodama. Ko pasekoje (.) lieka neistustintas. Man kyla klausimas kiek kartu as jai galiu duoti ta pati (.) jei ji po valandos ar puse vel praso valgyti? As manau, jei pienuko nebutu tai ji nelaikytu burnytej (.). Kad tavo leliukas neprivalgo, tai parodyti gali tik neaugantis svoris, taip kad jei svoris po mėn bus geras, vaikutis tikrai privalgo Kiek pamenu iš savo praktikos, tai toks mažiučiukas leliukas labai dažai nori papuko, ir manoji visada prie jo užmigdavo. Kai užmigdavo, tik ką paėmusi papuką, tai aš pajudindavau smakriuką, kad dar pavalgytų, bet jei matydavau, kad kietai miega, tai papuką ištraukdavau. O tada darydavau taip: kūdikis pvz.: valgo kas dvi valandas, tai pamaitinu pvz.:12val iš kairio papuko ir jei mažė užsimanydavo po valandos ar pusvalandžio vėl valgyti, tai vėl duodavau kairį papuką, o kai ateidavo kitas maitinimas pvz.:14val, tuomet duodavau dešinį papuką ir t.t......
sveikos supermamos
Man iškilo toks klausimas? Ar čia jau pieno pabaiga Turėjau eiti į mokslus, pienuko savo pritraukiau vos kelis lašius , bandžiau mišinį ir jį negerė tad pasitarę su gydytoją primaitiname tyrelėmis vaisinemis, jam jos labai patinka . Bet dabr jis, labai kiša rankytes į burnytę, ir seilėjasi, o pabandžius nutraukti pieno jo būna tik keli lašai. kaip geria iš kūrinėmis girdisi kaip ryja kokias 2-3min. prie kūtinės buna gana trumpai. kokia 10min. Kakoja kas trečią dieną . Žinduką čiupiam mišinio neduodu , tik duodu tyrės 1 maitinimą ir dar Mp. Ar čia jau pieno pabaiga, dėl ko nenusitraukia pienuko QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2010 06 12, 21:48) Ar čia jau pieno pabaiga, dėl ko nenusitraukia pienuko O kaip vaiko svoris auga? Galit pati traukti kiek tik norite iš krūtinės pienuko, bet tiek kiek išžinda vaikutis, niekada neištrauksite. Jei svoris auga, tai pienuko užtenka, o kad žinda 10min, manau irgi normalu, vaikutis per tiek laiko tikrai pavalgo jei aktyviai žinda. QUOTE(Belacka @ 2010 06 12, 23:00) O kaip vaiko svoris auga? Galit pati traukti kiek tik norite iš krūtinės pienuko, bet tiek kiek išžinda vaikutis, niekada neištrauksite. Jei svoris auga, tai pienuko užtenka, o kad žinda 10min, manau irgi normalu, vaikutis per tiek laiko tikrai pavalgo jei aktyviai žinda. šį mėnesį dar nesisvėrėm gydytoja atostogauja . o prieštai tai priaugdavo labai gerai pirmą mėnesį 1,5kg, antra 1,1kg, trečią 0,8kg. Bet aš kaip traukiu nei 10ml. neištraukiu QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2010 06 12, 22:15) šį mėnesį dar nesisvėrėm gydytoja atostogauja . o prieštai tai priaugdavo labai gerai pirmą mėnesį 1,5kg, antra 1,1kg, trečią 0,8kg. Bet aš kaip traukiu nei 10ml. neištraukiu Manau, kad jums nėra ko nerimauti - kūdikėlio svoris auga, vadinas jis nebadauja ir jam pienuko užtenka. "Kai kurioms pienas pradeda skirtis fontanu, ir aktyvus kūdikis pasisotins per 25 minutes. Jei kitai pienas skirsis lėtai, lašais, tai vaikeliui teks ilgiau darbuotis prie krūties, iki pasisotins. Labai svarbu suprasti, jog jūs abi normalios motinos, turinčios pakankamai pieno." Jūs matyt iš tų mamyčių, kurioms pienas skiriasi lėtai O per kiek laiko jūs tuos 10ml pritraukiat ir dar kada traukiat - vaikui pavalgius, prieš valgį? QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2010 06 12, 23:15) šį mėnesį dar nesisvėrėm gydytoja atostogauja . o prieštai tai priaugdavo labai gerai pirmą mėnesį 1,5kg, antra 1,1kg, trečią 0,8kg. Bet aš kaip traukiu nei 10ml. neištraukiu svoris pirmus 3men augo tikrai gerai :palyginimui maniskes prieaugis 1,1kg, 1kg, 350g,per paskutini men 500g
Sveikos,
Norėčiau padovanoti likusį neišgertą ekologiškos vaistinės ožragės (angliškai fenugreek, skatina laktaciją) buteliuką. Pati gėriau ilgai ir poveikiu buvau patenkinta, bet paskui jau nebereikėjo ir liko neišgertas. Tiesa, galiojimas baigėsi 2009.10 mėn., bet ten sutrinti ožragės lapeliai, tai nemanau, kad jiems kas blogo nutiko, na blogiausiu atveju gal poveikis tik sumažėjo QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 06 12, 21:31) Sveikos, As vis su savo rupesteliais. Dukrytei jau 18 deinukiu ir kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad ji pas mane nedavalgo. Prabudineja kas 1-2 val., kartais ir dazniau ir vis reikia papuko, pradeda rankyte savo ciulpti, o jei pakeliu stacia tai i mano kakla isisiurbia Ta pati isgyvenau ir as ,faktas 100 procentu kad vaikas alkanas ,atsigulkit i lova 2-3 dienas ir maitink kiek tik nores diena ir butinai kuo dazniau nakti ,gulekite salia o ne lovytej,kad ir kas pusvalandi,turi prasimusti pienelis,nes ji pavargsta traukt uzmiega ,o nedavalgius poto verkia kumstukus kisasi i burnyte ,ir pabandykit nutraukineti tai labai padeda ,tam butina kad pradetu gamintis pienas,valgykit daug jautienos,ir daug skysciu,turetu padeti,bet atsiminkit pienas gaminasi pagal paklausa ,kuo daugiau issitrauks t.y. kuo dazniau maitinsit ir trauksit ,tuo daugiau pienelio ir pasigamins .Sekmes QUOTE(nkreiki @ 2010 06 13, 11:34) Ta pati isgyvenau ir as ,faktas 100 procentu kad vaikas alkanas O kurioj vietoje jūs nustatėte, kad vaikas alkanas? Mane gal kitos mamytės pataisys, bet 18 dienų vaikiukas yra dar naujagimis. Naujagimio skrandukas yra mažuliukas. Jis negali prisikirsti pienuko pusei dienos. Be to pienukas unikalus - jis greitai virškinasi. Tai ir prašo naujagimiukas gan dažnai ir po truputį, tai ir reikia duoti kiek prašo. O kai sueis mėnesiukas ir naujagimiukas bus pasvertas, tai bus aišku ar trūksta to pienuko ar ne QUOTE(Belacka @ 2010 06 13, 16:51) O kurioj vietoje jūs nustatėte, kad vaikas alkanas? Mane gal kitos mamytės pataisys, bet 18 dienų vaikiukas yra dar naujagimis. Naujagimio skrandukas yra mažuliukas. Jis negali prisikirsti pienuko pusei dienos. Be to pienukas unikalus - jis greitai virškinasi. Tai ir prašo naujagimiukas gan dažnai ir po truputį, tai ir reikia duoti kiek prašo. O kai sueis mėnesiukas ir naujagimiukas bus pasvertas, tai bus aišku ar trūksta to pienuko ar ne Parasykite kiek turite vaikuciu kiek ilgai ismaitinote ,ir jei susidurete tai su kiokiomis maitinimo problemomis QUOTE(fluffy_marten @ 2010 06 13, 07:36) svoris pirmus 3men augo tikrai gerai :palyginimui maniskes prieaugis 1,1kg, 1kg, 350g,per paskutini men 500g su bezm4nu sveriau tai priaugęs kokį 800kg čia numetėme ar 300g drabudžiams su drabužiais 1100kg. vat aš neprirenku pieno, nes jis po kelis lašus išsispiaudžia.
Sveikos,
suprantu, kad negali prisivalgyti pusei dienos. Miegam mes kartu nuo pat gimimo galima sakyti. Duodu kada ji nori pienuko ir nakti, bet ji uzmiega bevalgydama.As pati jau net atsikelt nespeju, MB man valgyt i lova nesa, nes ji pastoviai prie (.)(.) prikibus. Nezinau nei ka galvot. Taip gaila kai verkia dukryte ir svarbiausia ji miega labai mazai. Svoris... dar nera per daug ka ir spresti. per pirma savaite numete 110g., o per antra priaugo numesta svori ir dar +90g. net nezinau ar cia normalu? Laukiam treciadienio, nes tuomet ateis sesele ir pasvers. QUOTE(nkreiki @ 2010 06 13, 17:08) Parasykite kiek turite vaikuciu kiek ilgai ismaitinote ,ir jei susidurete tai su kiokiomis maitinimo problemomis Aš jūsų įžeist nenorėjau, tiesiog man įdomu buvo pagal ką jūs 100 proc sprendžiat, kad vaikas neprivalgo, tik tiek Auginu vieną vaiką, jam jau 1,7metų ir mes vis dar geriam MP. O problemų, kaip ir kiekviena turėjau įvairių. Papildyta: QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 06 13, 17:52) o per antra priaugo numesta svori ir dar +90g. net nezinau ar cia normalu? Laukiam treciadienio, nes tuomet ateis sesele ir pasvers. tai per savaitę priaugote 200g. Šiaip kažkur skaičiau, kad normalu per savaitę priaugti 150g, bet dažniausiai kūdikėliai priauga 200-250g, tai manau kad gerai augate. Šiaip patartina sverti vaikutį kas mėnesį, o ne kas savaitę, nes vieną savaite gali priaugti mažiau, kitą daugiau. O tai yra turinčių patirties vaiką atpratinant nuo mišinuko prie MP? Taip niekas ir neatsakė į mano klausimą QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 06 13, 19:52) Sveikos, suprantu, kad negali prisivalgyti pusei dienos. Miegam mes kartu nuo pat gimimo galima sakyti. Duodu kada ji nori pienuko ir nakti, bet ji uzmiega bevalgydama.As pati jau net atsikelt nespeju, MB man valgyt i lova nesa, nes ji pastoviai prie (.)(.) prikibus. Nezinau nei ka galvot. Taip gaila kai verkia dukryte ir svarbiausia ji miega labai mazai. Svoris... dar nera per daug ka ir spresti. per pirma savaite numete 110g., o per antra priaugo numesta svori ir dar +90g. net nezinau ar cia normalu? Laukiam treciadienio, nes tuomet ateis sesele ir pasvers. Skaitau tavo problemas ir vienas i viena kaip mano O dar ir atpilineja labai, dabar net 4 kartus fontaniuku atpile
Aš norėjau paklausti tokio dalyko, kai duodu savo mažiui krūtį jis gal 5-10 min. žinda ir ryja, o paskui atrodo, kad tik čiulpia, nes ryjimo nesimato. Tai man neaišku, ar tada keisti krūtį, ar leisti jam dar čiulpti (jei taip, tai kiek dar ilgai?). Ar jis taip čiulpdamas dar ką nors privalgo?
QUOTE(Gabriete @ 2010 06 14, 00:09) Aš norėjau paklausti tokio dalyko, kai duodu savo mažiui krūtį jis gal 5-10 min. žinda ir ryja, o paskui atrodo, kad tik čiulpia, nes ryjimo nesimato. Tai man neaišku, ar tada keisti krūtį, ar leisti jam dar čiulpti (jei taip, tai kiek dar ilgai?). Ar jis taip čiulpdamas dar ką nors privalgo? musu sunelis taip pat pirmas minutes ,tiesiog ryja, nes ir pienelio lb daug, bet po tojaupradeda letai valgyti,tik beda ta ,kad po to mes labai greitai uzmiegam
zinot, idomu tai, kad mano dukryte jau didele
QUOTE(Belacka @ 2010 06 13, 22:42) Aš jūsų įžeist nenorėjau, tiesiog man įdomu buvo pagal ką jūs 100 proc sprendžiat, kad vaikas neprivalgo, tik tiek Auginu vieną vaiką, jam jau 1,7metų ir mes vis dar geriam MP. O problemų, kaip ir kiekviena turėjau įvairių. Papildyta: tai per savaitę priaugote 200g. Šiaip kažkur skaičiau, kad normalu per savaitę priaugti 150g, bet dažniausiai kūdikėliai priauga 200-250g, tai manau kad gerai augate. Šiaip patartina sverti vaikutį kas mėnesį, o ne kas savaitę, nes vieną savaite gali priaugti mažiau, kitą daugiau. O tai yra turinčių patirties vaiką atpratinant nuo mišinuko prie MP? Taip niekas ir neatsakė į mano klausimą Kadangi as ne Lt, tai cia kitokia tvarka sveria kas savaite, niu bet man ramiau kai kas savaite, nes tada matau kiek priauga, kitu atveju galvociau, kad tikrai truksta pienelio. Taip nesinori misinuko duoti. Daugelis sako, kad sunku vel gryzti prie Mp nuo misinuko. QUOTE(mergaiciuke29 @ 2010 06 14, 14:55) Kadangi as ne Lt, tai cia kitokia tvarka sveria kas savaite, niu bet man ramiau kai kas savaite, nes tada matau kiek priauga, kitu atveju galvociau, kad tikrai truksta pienelio. Taip nesinori misinuko duoti. Manau, kad jums pienelio tikrai kol kas užtenka, suprantu, kad pačioje pradžioje būna tiek daug klausimų ir tiek daug abejonių. Tikėkit savimi ir viskas bus gerai, tuoj pati tapsite žindymo ekspertė
$tar,
Svarbu, kad šlapinasi pakankamai, - vadinas ir skysčių užtenka. Būna tokių periodų, kad sunku įsiūlyti, o tavo nerimas labai suprantamas Abejočiau, dėl tikslingumo klizmučių ir duphalac,- mp maitinami gali nesituštinti iki 10parų, iš tai yra normalu, nes mp įsisavinamas puikiai, nelieka ką šalint. Ir dėl vit d, ar tikslinga tokia, gan didelė dozė, ypač, kai dabar vasara. Bandyk siūlyt per miegus, apsnūdusiai, gal valgytų per maudynes kartu vonioje. (dar prieš tai rašiau, kaip sužadint lašinant mp) Kumštukų "įdarbinimas" nebūtinai turi reikšti norą valgyti- artėja etapas kai pasaulio pažinimas vyks per burnytę Svarbu, kad šlapintųsi reguliariai. Sumažink vit.dozę iki 1 lašo (gaudykit saulutę pavėsyje Lauksiu žinios kaip sekasi QUOTE(smekliuke69 @ 2010 06 14, 10:49) musu sunelis taip pat pirmas minutes ,tiesiog ryja, nes ir pienelio lb daug, bet po tojaupradeda letai valgyti,tik beda ta ,kad po to mes labai greitai uzmiegam Bandžiau, iš pradžių sureaguoja, bet paskui nebepadeda. Dar girdėjau, kad reikia pėdutes pamaigyti, bet aš vis pamirštu QUOTE(Belacka @ 2010 06 13, 16:51) O kurioj vietoje jūs nustatėte, kad vaikas alkanas? Mane gal kitos mamytės pataisys, bet 18 dienų vaikiukas yra dar naujagimis. Naujagimio skrandukas yra mažuliukas. Jis negali prisikirsti pienuko pusei dienos. Be to pienukas unikalus - jis greitai virškinasi. Tai ir prašo naujagimiukas gan dažnai ir po truputį, tai ir reikia duoti kiek prašo. O kai sueis mėnesiukas ir naujagimiukas bus pasvertas, tai bus aišku ar trūksta to pienuko ar ne Pritariu QUOTE(Gabriete @ 2010 06 13, 23:09) Aš norėjau paklausti tokio dalyko, kai duodu savo mažiui krūtį jis gal 5-10 min. žinda ir ryja, o paskui atrodo, kad tik čiulpia, nes ryjimo nesimato. Tai man neaišku, ar tada keisti krūtį, ar leisti jam dar čiulpti (jei taip, tai kiek dar ilgai?). Ar jis taip čiulpdamas dar ką nors privalgo? Aš manau, kad privalgo. Tiesiog pienelis jau buna nubėgęs pats per tas 5-10 min, kur leliukui reikėjo tik ryti, o po to vaikiukas jau pats darbuojasi ir siurbia pienuką, tai jau taip nebesigirdi, kad pienukas bėga. O kiek laiko jūsų mažyliui? Šiaip teoriškai rašoma, kad sveikas vaikiukas per 30-45 min. turi prisisotinti. Aš jūsų vietoje leisčiau 30 min. vaikučiui pabūti prie krūties, gal per tą laiką ir pats paleis. Jei kartais užmigtų, tai krūtį ištraukit. Aš asmeniškai duodavau per vieną maitinimą viena krūtį, kita ilsėdavosi. QUOTE(marytyy @ 2010 04 07, 13:59) Brangiosios mamos, gal kuri žinote kur galima rasti informacijos apie tai, kiek turi suvalgyti 3 ir 4 men dukryte. tai vaikiukai gaudami MP tustinasi reciau nei valgydami misinius, o priagtas svoris tai geras
mylimaa, Belacka
Košė-Malošė ..aciu jums mergytes Košė-Malošė aciu uz padrasinimus, jie tikrai labai padejo nepasiduoti.. nedrasiai rasau, bet situacija pas mus gereja
Sveikos,
Mano mažylei beveik 9 mėn., maitinu naktį ir paryčiais, norėčiau paklausti, ar pavakariams duoti MP, ar jį pakeisti kokiu nors gėrimu? Ir ar nieko tokio, jeigu kur ilgėliau išvykdama palieku mišinėlio, nes MP jau tiek nebenusitraukiu kaip anksčiau, bijau, kad išgėrus nusitrauktą MP nepradėtų protestuoti ir reikalauti dar, o mišinį toleruoja gerai QUOTE(«gėlytė» @ 2010 06 18, 11:23) Sveikos, Mano mažylei beveik 9 mėn., maitinu naktį ir paryčiais, norėčiau paklausti, ar pavakariams duoti MP, ar jį pakeisti kokiu nors gėrimu? Ir ar nieko tokio, jeigu kur ilgėliau išvykdama palieku mišinėlio, nes MP jau tiek nebenusitraukiu kaip anksčiau, bijau, kad išgėrus nusitrauktą MP nepradėtų protestuoti ir reikalauti dar, o mišinį toleruoja gerai Aš 9 mėn duodavau kai tik paprašydavo MP, visad migdėmės su MP. Tas pakeitimas gėrimu, manau, kad nuo kiekvienos asmeniškai priklauso. O kaip tu tą gėrimą duosi? Iš buteliuko su soske? Manau tada geriau duok MP. O ką reiškia toleruoja mišinuką? Mano asmenine nuomone mišinukas chemija ir jei dabar nuo jo nėra jokios alergijos ar pnš, tai dar nereiškia, kad po 10 metų jis nebus paskelbtas nuodingu. Na čia tik mano nuomonė. Tavo vietoje, jei kur išvyksti ilgėliau, prieš tai duodi MP, o jei negrįžti iki to laiko kai vaikas praalksta, juk galima duoti tyrelę, košytės, o užsigerti vandenuko ar sultyčių. Žodžiu aš daryčiau taip, o ne mišinuką duočiau.... QUOTE(Belacka @ 2010 06 18, 22:07) - O kaip tu tą gėrimą duosi? Iš buteliuko su soske? Manau tada geriau duok MP. - Tavo vietoje, jei kur išvyksti ilgėliau, prieš tai duodi MP, o jei negrįžti iki to laiko kai vaikas praalksta, juk galima duoti tyrelę, košytės, o užsigerti vandenuko ar sultyčių. Žodžiu aš daryčiau taip, o ne mišinuką duočiau.... - Na taip, aš ir užsigerti duodu būtent iš buteliuko, iš gertuvės dar nemoka, naudoja tik dantenų kąsymuisi, o iš puoduko mokomės, mokomės, tikiuosi, greitai išmoksim... - Aišku, taip ir darysiu, ačiū už paprotinimą Šiaip tai labiausiai mane nervina aplinkinių spaudimas nutraukt MP, tipo, ką čia žaidi, motiną didvyrę vaidini, naktim kilnojies, neišsimiegi, pereisit ant mišinių nebesikels naktim ir t.t., ir pan. O pieno turiu ir tikiu, jog dar ilgai turėsiu, žodžiu, ačiū jums ir ačiū sau, kad nepasiduodu kitokiai nuomonei
Visoms zindancioms ir besiruosiancioms zindyti labai nuosirdziai siulau isigyti knyga Kazimiero Vitkausko "Kudikio zindymas Nepakeiciamas kaip motinos meile" atsakys I visus klausimus perskaicius tikrai pades ilgai ir laimingai zindyti,kadangi begalo noriu maitinti savo antra vaikeli nes pirmu taip ir nepaseke o noras buvo didelis,bet be siu ziniu ir aiskaus paaiskinimo vien noro mano atveju nepakako.Nuostabi knyga ir norin
ciu zindyti tiesiog privaloma kaip "Teve mu su".Tikiuosi kad bent vienai tai pades.Sekmes didziausios! QUOTE(«gėlytė» @ 2010 06 19, 20:28) - Na taip, aš ir užsigerti duodu būtent iš buteliuko, iš gertuvės dar nemoka, naudoja tik dantenų kąsymuisi, o iš puoduko mokomės, mokomės, tikiuosi, greitai išmoksim... - Aišku, taip ir darysiu, ačiū už paprotinimą Šiaip tai labiausiai mane nervina aplinkinių spaudimas nutraukt MP, tipo, ką čia žaidi, motiną didvyrę vaidini, naktim kilnojies, neišsimiegi, pereisit ant mišinių nebesikels naktim ir t.t., ir pan. O pieno turiu ir tikiu, jog dar ilgai turėsiu, žodžiu, ačiū jums ir ačiū sau, kad nepasiduodu kitokiai nuomonei Tikrai išmoksit greit gerti iš puodelio, manoji 9 mėn kažkur ir išmoko, tik aišku aš puodelį prilaikydavau. Tavo mažučiui dar tik 9 mėn, tau maitint ir maitint - ir nepasiduok jokiam spaudimui - mamytės pienas yra pats geriausias, natūraliausias, sveikiausias vaikučio maistas, jo neatstos jokie mišinukai! Šaunuolė, kad klausai savo vidinio balso ir stengiesi maitinti pati, o pienelio Tau niekad ir nepritruks jei tik pati to norėsi. O dėl kilnojimosi ir išsimiegojimo, tai aš taip galvoju - kilnosies ir neišsimiegosi max 2 metus, o paskui net to nebeprisiminsi, viskas užsimiršta, tad ir pakentėt galima dėl savo vaiko kurį laiką, o vaikui geresnės gyvenimo pradžios, maitinant savu pieneliu, ir nesugalvosi. Sėkmės!
o kur butu galima ja isigyti gal zinai, nes jua 2 knygynuose neradau
Pirkau baltu lanku knygyne.dabar akcijos perkant uz 50 lt 15% nuolaida
Sia knyga ir as perskaiciai, tikrai labai gera, i labai daug klausymu atsako ir labai motyvuoja maitinti kai susiduri su problemomis kai kartais pradeda rankos leistis. Siaip ir dabar kartais kai kuriuos skyrius perskaitau.
Sveikos mamytės. mano dukrelei dabar 1,5 mėnesio
Lenlen,
Tu tik džiaukis, tavo dukrelė tikrai gerai užaugo, 900 g. Oho! Ir toks dažnas valgymas iš krūties mažam kūdikėliui yra visai normalus. Aišku, taip nebus visada, su laiku maitinimai retės, bet kol kas taip ir turi būti. Matau esi visai žalia mamytė |