Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Neringa87
Sveikos mamytes,
man reikia pagalbos, mano berniukui 2men, ir jau kelinta diena jis ima papa rekia ir spjauna ir vel rekia... nebezinau ka daryti, valgyti jam tai reikia, bet jis nevalgo.... verysad.gif maista renkuosi koki valgyti, jo nebuvau pakeitus.... jis sias dienas kelias labai ir taip irzulus, naktim pabudes rekia, diena rekia ..... o buvo toks ramus geras berniukas.. verysad.gif kas jam nutiko?
_Alba_
QUOTE(Neringa87 @ 2009 12 17, 17:11)
Sveikos mamytes,
man reikia pagalbos, mano berniukui 2men, ir jau kelinta diena jis ima papa rekia ir spjauna ir vel rekia... nebezinau ka daryti, valgyti jam tai reikia, bet jis  nevalgo....  verysad.gif  maista renkuosi koki valgyti, jo nebuvau pakeitus....  jis sias dienas kelias labai ir taip irzulus, naktim pabudes rekia, diena rekia ..... o buvo toks ramus geras berniukas.. verysad.gif   kas jam nutiko?
*

gal vaikuciui su pilvuku bedos? gal kai nervuotas valgo (na sakai, kad rekia) tai taip zysdamas pritraukia oro jau su pirmaisiais gurksniais ir jam suspazmuoja skranduka ir meta kruti... manau turi ji nuraminta maitinti, gal net kiek primigdyta smile.gif
is patirties galiu pasakyti, kad nuo maisto visiskai nepriklauso vaiko noras/nenoras zysti. as galiu valgyti zirnius, obuolius ir tt, arba tik koses ir gerti arbatas, nuo to niekas nesikeicia...
dar viena teorija - gal mamyte pasalo kojas, rankas (tai persiduoda per mp) ir vaikuciui prasidejo pilvuko diegliukai, tai paaiskintu naktimis ir dienomis ta rekima, nenora valgyti
Papildyta:
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 16, 21:08)
gristi ilgalaikia praktika, o jei Jums netinka tai darykite kaip ismanote  smile.gif
*

GRYNIAUSIA NESAMONE
kiekviena maitinima reikia duoti is abieju krutu, zinoma, jeigu vaikutis istustines viena nepasisotina, neuzmiega, yra irzlus ir aiskiai reikalauja maisto dar.
sekanti maitinima reikia pradeti nuo tos kruties, kuria baigete maitinti pries tai mirksiukas.gif
jamiro
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 12 17, 16:36)
Papildyta:
GRYNIAUSIA NESAMONE
kiekviena maitinima reikia duoti is abieju krutu, zinoma, jeigu vaikutis istustines viena nepasisotina, neuzmiega, yra irzlus ir aiskiai reikalauja maisto dar.
sekanti maitinima reikia pradeti nuo tos kruties, kuria baigete maitinti pries tai  mirksiukas.gif
*

tai vat ta pati man patare ir kitoje temoje. Nu niekaip as savijai negaleciau pasakyti zinai brangioji, palauk, dabar dar neatejo eile kitai kruciai rolleyes.gif et, tik vargas is dvieju krutu maitinti vienu maitinimu doh.gif taip noreutis susireguliuoti, bet kad jau kelinta savaite nepavyksta, tad bandau susitaikyti su ta mintimi, kad teks mums is dvieju krutu niamnioti blush2.gif
Neringa87
bet kad jo nuraminti niekaip neina verysad.gif jis nuo pilvuko gauna lasiukus ir zvakutes, beto man kaip daktare aiskino kai buna kaltas pilvuklas jis kojytes riecia arba itempia, o taip nedaro tiesiog guli sypsosi ir staigiai verkti pradeda verysad.gif ai beto maziuka antradieni skiepino nuo bepatito B, gali jis dar gali buti irzlus del skiepuko? blink.gif
jis kai zyda viduri zindymo pradeda kartais verkti ir su rankytem stumti mane nuo saves... ka tai gali reiksti? blink.gif
Arba pastebejau toki dalyka kad kai paparedzia arba pakakoja iskarto pravirksta, nuo ko taip gali buti? verysad.gif
Ronaldo
[qu
GRYNIAUSIA NESAMONE
sekanti maitinima reikia pradeti nuo tos kruties, kuria baigete maitinti pries tai mirksiukas.gif
*

[/quote]
na as su tuo nesutinku smile.gif , tai jeigu sekanti maitinima pradesiu maitinti ta krutimi kuria pabaigiau maitinti, tai iseina kad maitinu tik viena krutimi? g.gif g.gif g.gif na pati pagalvokite, jei pienuko pilnai uztenka is vienos kruties, kudikis pavalgo, tai jai maitinima vel pradesiu is tos pacios doh.gif doh.gif doh.gif , NESAMONE tikru tikriausia nesamone. maitinima reikia pradeti ta krutimi ne kuria baigeta maitinima, o kita, ta kuri tuo laiku jau turi prisigaminusi pienuko, o ta krutis kuria baigeta maitinima kaip sakoma procese- pienukas gaminasi
Deganti
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 17, 18:23)

*

esate neteisi ir neklaidinkit mamu, pvz. duodat kaire kruti isvalgo, dar praso, duodat desine, pasisotina, tada kita maitinima pradedat desine krutim, taip pataria visi skaityti mano saltiniai, as taip visada dariau, maitinu jau vyruka virs metu 4u.gif

Neringa87 vaikiukams taip buna, kodel nezinau, maniskis ir muistydavosi, verkdavo, as budavo maitinu, pakeliu palaikau, atsirugstam ir vel bandom valgyt, tikrai nevalgydavo kaip paveiksliuke ramiai graziaim, visko budavo, bet patikekit tai maziau nervu kainuoja, nei kad dabar bando pats valgyt su saukstu, bliudukas kuris vis apvirsta ir panasiai, va dabar galiu pasakuy, kad maitinti vien MP - kaifas biggrin.gif
Ronaldo
[quote=Deganti,2009 12 17, 21:19]
esate neteisi ir neklaidinkit mamu, pvz. duodat kaire kruti isvalgo, dar praso, duodat desine, pasisotina, tada kita maitinima pradedat desine krutim, taip pataria visi skaityti mano saltiniai, as taip visada dariau, maitinu jau vyruka virs metu 4u.gif

nei ass klaidinu nei ka smile.gif as vyresnele maitinau iki 3,5metu, o maziukei dar tik 1,8metai ir vis dar labai sekmingai maitinu tongue.gif tongue.gif tongue.gif . jusu pasiulytas budas gal labiau tinka mamytems kurios maitina is abieju krutu, bet tos mamytes kurios maitina is vienos kruties viena maitinima, tai tiktai Jusu patarimas netinka visiskai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Tai tas pasakymas isvalgo, pasisotina ne visada ir visoms tinka, yra mamyciu kuriu vaikuciai ir is vienos kruties ir isvalgo ir pasisotina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , taip kad neklaidinkit rolleyes.gif
Deganti
Pasiskaitymui:

maitinimas krutimi

Ronalda saunu, kad taip puikiai sekasi maitinti, bet dazniausiai maitinimo is abieju krutu metodas aprasomas taip, kaip as anksciau minejau, o saviski praktiskai ismaitinau ir maitinu taip kaip jis norejo, nori kas valanda nori kas 3, man pvz nekilo klausimu: o kodel taip daznai zindzia, todel, kad nori mano atsakymas. Kartais mamoms tiesiog truksta kantrybes 4u.gif
jamiro
[quote=Ronaldo,2009 12 17, 21:15]
[quote=Deganti,2009 12 17, 21:19]
nei ass klaidinu nei ka smile.gif as vyresnele maitinau iki 3,5metu, o maziukei dar tik 1,8metai ir vis dar labai sekmingai maitinu tongue.gif tongue.gif tongue.gif . jusu pasiulytas budas gal labiau tinka mamytems kurios maitina is abieju krutu, bet tos mamytes kurios maitina is vienos kruties viena maitinima, tai tiktai Jusu patarimas netinka visiskai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Tai tas pasakymas isvalgo, pasisotina ne visada ir visoms tinka, yra mamyciu kuriu vaikuciai ir is vienos kruties ir isvalgo ir pasisotina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , taip kad neklaidinkit rolleyes.gif
*

[/quote]
Na stai ir isaiskejo, kad Ronaldo visiskai nesuprato mano problemos. Juk pas mane tokia situacija ir yra, kad vienos kruties pagaminto pienelio vienu valgymu nepakanka. Tad as ir kreipiausi su prasymu patarti, kaip reiketu maitinti, kuomet VIENU maitinimu neuztenka vienos kruties pienelio. Ronaldo, pries duodant patarimus, isiskaitykit i problema mirksiukas.gif kitam forume man patare duoti abi krutis, jei vaikelis nori, tai taip ir darysiu. Pvz. nakti ir ryte mano mazajai uztenka vienos kruties pienelio, bet kuo toliau i vakara, tuo sudetingiau mano papuliams darosi prigaminti reikiama kieki pienelio. Gal kas zinote kodel? unsure.gif
Deganti
QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 10:00)
Pvz. nakti ir ryte mano mazajai uztenka vienos kruties pienelio, bet kuo toliau i vakara, tuo sudetingiau mano papuliams darosi prigaminti reikiama kieki pienelio. Gal kas zinote kodel?  unsure.gif
*

o kaip Jus pati maitinates ir ar pailsit, as kai bandziau labiau prisilaikyt maisteli pirmus menesius, iskart jausdavau, kad mazius praso ir praso papulio, tad mano nuomone maitinanciai mamai labai svarbu laiku pavalgyt, gerti daug skysciu, as asmeniskai pries nakti visada lyg siol (maziui jau metai) geriu dideli puoda arbatos su pienu, geriu daug vandens, paciai teko gult i ligonine parai, tai maciau kaip atrodo pienukas normaliai besimaitinant mamai, ir kaip atrode, kai grizau is ligonines para nevalgius, nes operavo, tad tik laseliniu dieta buvo, nusitraukiau nes verze krutis, tai ti buvo balzganas vandenelis, o paliktas pienukas buvo su nusistovejusiu kaip grietinele sluoksniu ax.gif
Ronaldo
QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 11:00)
Na stai ir isaiskejo, kad Ronaldo visiskai nesuprato mano problemos. Juk pas mane tokia situacija ir yra, kad vienos kruties pagaminto pienelio vienu valgymu nepakanka. Tad as ir kreipiausi su prasymu patarti, kaip reiketu maitinti, kuomet VIENU maitinimu neuztenka vienos kruties pienelio. Ronaldo, pries duodant patarimus, isiskaitykit i problema  mirksiukas.gif kitam forume man patare duoti abi krutis, jei vaikelis nori, tai taip ir darysiu. Pvz. nakti ir ryte mano mazajai uztenka vienos kruties pienelio, bet kuo toliau i vakara, tuo sudetingiau mano papuliams darosi prigaminti reikiama kieki pienelio. Gal kas zinote kodel?  unsure.gif
*

Jusu problema kuo puikiausiai suprantu, todel ir siuliau, o neliepiau stengtis maitinti is vienos kruties, kudikiui tikrai turi pakakti, todel kad jis dar maziukas. Cia pas Jus kaip toij dainoj? Mamos klausau, bet savo darau?
Margareta
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 18, 11:59)
Jusu problema kuo puikiausiai suprantu, todel ir siuliau, o neliepiau stengtis maitinti is vienos kruties, kudikiui tikrai turi pakakti, todel kad jis dar maziukas. Cia pas Jus kaip toij dainoj? Mamos klausau, bet savo darau?
*

cia nera jokiu taisykliu,kad turi pakakti. buna taip, kad ir nepakanka vienos..o ir nieko cia tragisko tada duodi kita. o ka jus siulot kai vienos nepakanka? palaukti ir vel duoti ta pacia? nesuprantu g.gif
arbatos_puodelis
QUOTE(Aronia @ 2009 12 15, 10:38)
As vel su savo problemom  verysad.gif Buvo slaugytoja, apziurejo vaikeli, sako kad pagal odele, koju rauksles matosi kad neauga svoris, nesidaro jis rubuilis. Ir liepia primaitinti. Siulo toki rezima - viena krutis, misinukas, espumisanas, tada 2 val. pertrauka, per kuria vaikas migdomas loveleje. Tada kita krutis, primaitinimas, espumisanas, vel 2 val. miegelis.
Ka manote apie toki rezima?
Dabar be primaitinimo mano vaikas nemiega kas 2 val., tik kas 4-5 val. O tame tarpe vis reikalauja kruties, ciulpia net tuscia, grynai nusiraminimui.
Nebezinau ka daryti, pasimeciau visiskai  verysad.gif
*

blink.gif jei gali nepradek primaitinti misineliu,nes prarasi pieniuka verysad.gif mes ir su svoriu turim bedeliu nuo kokiu 3men bet misinuko nedaviau,nes mes augam i ilgi,o ne i ploti smile.gif tad nusiramink ir maitink toliau friends.gif mane kas labiausiai nustebino,kai per praeita menesi priaugom vos 200g,gavau labai stipru palaikyma is sesutes,kuri kas kart man pasirodzius klinikoje vis klausia "ar dar maitinu?" kai pasakau kad taip,tada ji visad pagiria paskatina ir toliau maitinti thumbup.gif nors gyvenu salyje kurioje maitinaciu krutine mamu yra mazuma,ipatingai vietiniu,bet man tai nesvarbu tongue.gif svarbiausia jei mazylis aktyvus,slapinasi ir tustinasi be bedu tada viskas gerai,gal ir tavo 2.gif bus krepsininkas lotuliukas.gif
_Alba_
[quote=Neringa87,2009 12 17, 18:14]bet kad jo nuraminti niekaip neina  verysad.gif  jis nuo pilvuko gauna lasiukus ir zvakutes, beto man kaip daktare aiskino kai buna kaltas pilvuklas jis kojytes riecia arba itempia, o taip  nedaro tiesiog  guli sypsosi ir staigiai verkti pradeda  verysad.gif  ai beto maziuka antradieni skiepino nuo bepatito B, gali jis dar gali buti irzlus del skiepuko?  blink.gif
jis kai zyda viduri zindymo pradeda kartais verkti ir su rankytem stumti mane nuo saves... ka tai gali reiksti?  blink.gif
Arba pastebejau toki dalyka kad kai paparedzia arba pakakoja iskarto pravirksta, nuo ko taip gali buti?  verysad.gif
*

[/quote]
duokite vidury valgymo atsirugti
o pravirksta, nes jam suskausta, maziukas dar yra smile.gif susitvarkys zarnynas ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=Ronaldo,2009 12 17, 19:23]
[qu
GRYNIAUSIA NESAMONE
*

[/quote]
na as su tuo nesutinku smile.gif , tai jeigu sekanti maitinima pradesiu maitinti ta krutimi kuria pabaigiau maitinti, tai iseina kad maitinu tik viena krutimi? g.gif g.gif g.gif na pati pagalvokite, jei pienuko pilnai uztenka is vienos kruties, kudikis pavalgo, tai jai maitinima vel pradesiu is tos pacios doh.gif doh.gif doh.gif , NESAMONE tikru tikriausia nesamone. maitinima reikia pradeti ta krutimi ne kuria baigeta maitinima, o kita, ta kuri tuo laiku jau turi prisigaminusi pienuko, o ta krutis kuria baigeta maitinima kaip sakoma procese- pienukas gaminasi
*

[/quote]
zinote ka, jus gal geriau isvis nepasisakykite ta tema, kurios visiskai neismanote, nes labai klaidinate "zalias" mamytes... paskaitykite literaturuje galu gale ar ka... as lankiau zindymo kursus, be to, gimdziau KMUK, kuri igyvendina NPL (naujagimiui palankios ligonines) plana, kurio pradininkai amerikieciu moklininkai. ir visas personalas jums paliudys, kad jeigu vaikui reikia, tai butina maitinti is abieju krutu, o sekanti maitinima pradeti nuo tos kruties, kuria baigete

Papildyta:

DEGANTI, pasirodo yra ir daugiau ismananciu mamyciu thumbup.gif
jamiro
QUOTE(Deganti @ 2009 12 18, 10:42)
o kaip Jus pati maitinates ir ar pailsit
*

tai va kad nera kada ilsetis, kai kudikelis namuose ax.gif juk ir pasitvarkyti ir issiskalbti ir valgyt pasodaryti reikia rolleyes.gif bet esme ir tame, kad nakti ji reciau valgo, tai ir prisigamina pienelio, o diena kas 2 val praktiskai abi krutis istustina ir jos jau taip neprisipildo kaip nakcia - net kietos buna ax.gif

QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 18, 11:59)
*

kaip gali kudikeliui uztekti 20 ar 40 ml vienu maitinimu? Ir jei ji klykia, nemiega, tai reiskias, kad negana. Vien zo, maitinsiu is abieju ir nekankinsiu savo mazuleles - juk svarbiausia sotus ir laimingas vaikas, o ne mamos desperatiskas noras maitinti MP bet kokia kaina rolleyes.gif
_Alba_
QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 16:51)
tai va kad nera kada ilsetis, kai kudikelis namuose  ax.gif juk ir pasitvarkyti ir issiskalbti ir valgyt pasodaryti reikia  rolleyes.gif bet esme ir tame, kad nakti ji reciau valgo, tai ir prisigamina pienelio, o diena kas 2 val praktiskai abi krutis istustina ir jos jau taip neprisipildo kaip nakcia - net kietos buna  ax.gif
kaip gali kudikeliui uztekti 20 ar 40 ml vienu maitinimu? Ir jei ji klykia, nemiega, tai reiskias, kad negana. Vien zo, maitinsiu is abieju ir nekankinsiu savo mazuleles - juk svarbiausia sotus ir laimingas vaikas, o ne mamos desperatiskas noras maitinti MP  bet kokia kaina rolleyes.gif
*

jeigu kietos krutys, gal vaikas nesuima gerai? nes dar labai maziukas jis, o ir vyresneliui tai butu problema. pameginkit ranka nusitraukt siek tiek pienuko, ir tada siulyti kruti... bet jeigu tikrai jo nera, tai iseitis bent kas 3 val siulyti, ir aisku abi krutis, nes 1 jum matyt tikrai nepakanka. bet nepatartina maitinti dazniau nei kas valanda, nes pienukas bus ne brandus.
sekmes jums mirksiukas.gif
jamiro
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 12 18, 16:01)
bet nepatartina maitinti dazniau nei kas valanda, nes pienukas bus ne brandus.
sekmes jums  mirksiukas.gif
*

Na kolkas buna dvieju valandu pertraukos tarp maitinimu dienos metu, o nakti kartais ir ilgelesnes. O del kietumo, tai viskas ok, mazoji puikiai susitvarko ir per kelias mintes to kietumo nelieka ne kvapo smile.gif
ragnez
QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 15:51)
tai va kad nera kada ilsetis, kai kudikelis namuose  ax.gif juk ir pasitvarkyti ir issiskalbti ir valgyt pasodaryti reikia  rolleyes.gif
*

is isvardytu "reikalu", naujagimio motinai is tikruju reikia tik pavalgyti ir pamiegoti. visus kitus "reikalus" (tvarkymasi, skalbima ir tt) galima ramia sazine atideti geresniems laikams (pvz., kai busite susitiprejusi po gimdymo) ar perleisti pagalbininkams (iskaitant vaiko teva).

QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 15:51)
bet esme ir tame, kad nakti ji reciau valgo, tai ir prisigamina pienelio, o diena kas 2 val praktiskai abi krutis istustina ir jos jau taip neprisipildo kaip nakcia - net kietos buna  ax.gif
*

zindymo intervala reikia skaiciuoti nuo zindimo pradzios, o ne nuo pabaigos. pvz., jei pradejote maitinti 12:00, baigete 12.20, tai 14:00 bus jau praejes 2 valandu intervalas.

poreikio zisti "sutankejimas" (angl. "cluster feeding") tam tikru paros metu - ypac i vakara - taip pat yra tipinis 1-2 menesiu kudikio elgesys. daugelis kudikiu vakare kruties reikalauja dazniau. absoliuciai ramia sazine galite tas pora-trejeta vakaro valandu, kai kudikis ciumpa, zindzia, uzsnusta, paleidzia kruti ir tuojau vel reikalauja, praleisti lovoje su kudikiu ir miela knyga (ar megiamu filmu) duodama paeiliui viena ir kita kruti. tai NORMALU.

krutu sukietejimas, persipildymas rodo tik viena dalyka - kad pieno gamyba nesusireguliavusi, pieno gaminasi per daug. kai krutys persipildo, pieno perteklius rezorbuojasi, ty., gryzta i kraujotaka, ir duoda signala "stabdyti fabrikeli". pieno gamybai susireguliavus, krutys dazniausiai nuolat buna minkstos (jei nera neplanuotu neiprastai ilgu pertrauku), nes pienas intensyviausiai gaminasi zindymo metu ir dar kuri laika po maitinimo.

supraskite, kad gamta protinga ir jusu kudikis instinktyviai zino, ka daryti, kad jam uztektu maisto: daznai reikalaudamas maisto, zisdamas ir istustindamas krutis, kudikis skatina pieno gamyba, pagal si poreiki "pieno fabrikelis" "planuoja" gamyba kitai dienai.
jamiro
QUOTE(ragnez @ 2009 12 18, 16:25)
* zindymo intervala reikia skaiciuoti nuo zindimo pradzios, o ne nuo pabaigos.

** absoliuciai ramia sazine galite tas pora-trejeta vakaro valandu, kai kudikis ciumpa, zindzia, uzsnusta, paleidzia kruti ir tuojau vel reikalauja, praleisti lovoje su kudikiu ir miela knyga (ar megiamu filmu) duodama paeiliui viena ir kita kruti. tai NORMALU.

*** krutu sukietejimas, persipildymas rodo tik viena dalyka - kad pieno gamyba nesusireguliavusi, pieno gaminasi per daug. kai krutys persipildo, pieno perteklius rezorbuojasi, ty., gryzta i kraujotaka, ir duoda signala "stabdyti fabrikeli". pieno gamybai susireguliavus, krutys dazniausiai nuolat buna minkstos (jei nera neplanuotu neiprastai ilgu pertrauku), nes pienas intensyviausiai gaminasi zindymo metu ir dar kuri laika po maitinimo.

*

Aciuks uz patarimus 4u.gif
* na man cia naujiena, nes visuomet intervala skaiciuodavau nuo maitinimo pabaigos blush2.gif
** na reikes pabandyti si vakara pabuti su mazaja ir pastimuliuoti pieno gamyba blush2.gif Tik va beda, kad man zindymas skausmingas dalykasir kazin kaip su ta megiama knyga ar filmu.. Ne del neteisingo paemimo ar pan, o del to kad krutis greitai istusteja ir as dar duodu pazisti kuri laika tuscia kruti, o tuomet is skausmo galiu nagus nusigrauzti - skausmas kaip kruties deginimas ar badymas, kuris prasitesia keliolika minuciu ir po to, kai jau kudikis nezinda.. zinau, kad tai blogai, bet kartais tikrai zindymo laukiu su didziausiu siaubu unsure.gif
*** bet ka tuomet daryti? kelti mazaja nakti, kad istustintu? Bet tai buna tik nakti, kuomet nerekomenduojama kelti mazuosius ax.gif
Natuke
absoliuciai ramia sazine galite tas pora-trejeta vakaro valandu, kai kudikis ciumpa, zindzia, uzsnusta, paleidzia kruti ir tuojau vel reikalauja, praleisti lovoje su kudikiu ir miela knyga (ar megiamu filmu) duodama paeiliui viena ir kita kruti. tai NORMALU.
drinks_cheers.gif
Vien zo, maitinsiu is abieju ir nekankinsiu savo mazuleles - juk svarbiausia sotus ir laimingas vaikas, o ne mamos desperatiskas noras maitinti MP
butent iš vienos kruties mirksiukas.gif patarčiau užsibriežti kitą tikslą mirksiukas.gif

Bet gal neduok čiulpti kai jau skauda? Geriau pakeisk, o poto pridėk vėl jeigu neužteks g.gif
O bvaikas visą naktį išmiega ir nepabunda? g.gif
jamiro
QUOTE(Natuke @ 2009 12 18, 17:02)
Bet gal neduok čiulpti kai jau skauda? Geriau pakeisk, o poto pridėk vėl jeigu neužteks g.gif
O bvaikas visą naktį išmiega ir nepabunda? g.gif
*

Tai tada ji alkana bus, nes vakarais abi krutis pa polnoi programie istustina per viena maitinima doh.gif na bandysiu, ziuresim kas gausis rolleyes.gif
keliasi kas3-3,5 val. naktimis, diena valgom kas dvi valandas
Ronaldo
zinote ka, jus gal geriau isvis nepasisakykite ta tema, kurios visiskai neismanote, nes labai klaidinate "zalias" mamytes... paskaitykite literaturuje galu gale ar ka... as lankiau zindymo kursus, be to, gimdziau KMUK, kuri igyvendina NPL (naujagimiui palankios ligonines) plana, kurio pradininkai amerikieciu moklininkai. ir visas personalas jums paliudys, kad jeigu vaikui reikia, tai butina maitinti is abieju krutu, o sekanti maitinima pradeti nuo tos kruties, kuria baigete
Papildyta:
DEGANTI, pasirodo yra ir daugiau ismananciu mamyciu thumbup.gif
*

[/quote]
oi griuk negyvas, labai jau nusimananti leiskite nusijuokti, o juoktis tai sveika. Cia ar ne ta pati kuriai SIAUBAS ima jei kudikis dvieju metuku dar mamos papu maitinamas? Nu ale tikrai ezys danguje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Nu ir kas kad Klinikose gimdete? ka tai keicia? As abu vaikus Kauno Klinikose gimdziau, nu ir ka tai keicia? Ale Jus dausta kaip reikiant. Visu pirma skaityti reikia ismokti, o po to komentuoti srandi tu srandi...
,,valgyti maista ta, kuri valgo seima, o krutimi maitinti man normalu yra iki metuku, ir nesvaarbu ka raso literatura ar tyrimai apie mp nauda,,.. cia tos labai nusimanancios mamytes mintys.
Deganti
QUOTE(jamiro @ 2009 12 18, 17:48)
Tai tada ji alkana bus, nes vakarais abi krutis pa polnoi programie istustina per viena maitinima  doh.gif na bandysiu, ziuresim kas gausis  rolleyes.gif
keliasi kas3-3,5 val. naktimis, diena valgom kas dvi valandas
*

mano vaikis taip visada valgydavo, na tokiais intervalais, dar jei nakti ir ryte istverdavo po 3 val, tai nuo pietu valgydavom visada kas dvi, viskas cia normalu 4u.gif maitinkit is abieju, jei jam reikia, ilgainiui pienelio kiekis susireguliuos pagal leliuko poreikius, svarbiausia tikslas - noras maitinti ir nenuleiskit ranku, tai nera lengva, bet imanoma 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ronaldo @ 2009 12 18, 21:39)

*

na baikit Jus viena kita izeidinet, nereikia zindymo klausimu mums cia profesoriu nuomoniu, uztenka savos patirties ir dar nevarykit per visas temas ta viena, ta pati, pasikapot galima per a.z. Ronaldo Jus nenaujoke, bet komentuoti tikrai nemokat 4u.gif
jamiro
QUOTE(Deganti @ 2009 12 18, 23:35)
svarbiausia tikslas - noras maitinti ir nenuleiskit ranku, tai nera lengva, bet imanoma  4u.gif
*

Aciu uz palaikyma 4u.gif visaip bandau nenuleisti ranku, aisku buna visokiu dienu, kada norisi i viska spjauti ir pasirinkti lengvesni kelia, bet kazkaip susitvardau ir toliau siekiu savo tikslo smile.gif
beje is po vakar vakarinio pakabejimo ant papulio pora-trejeta valandu, kada tik manoji norejo, pienelio lyg ir daugiau g.gif na ziuresim kai vakaras ateis, tik va beda vaziuojam i svecius, tad bus truputeli sudetingiau..
ai, beje, mums vakare sunku, nes mums pilveli pucia (tiesa pasakius pucia istisa diena, bet vakare matyt labiau) ir nuspeti, kada vaikas nori valgyti, o kada tiesiog nusirmainti (o tas nusirmainimas, tai ojoj koks man buna skausmingas, nes nutampo kruti, tad as kad ir zinau, jog negerai, bet duodu soske, nes tikrai pati budama vietoj soskes ilgai neistverciau ax.gif )
Deganti
QUOTE(jamiro @ 2009 12 19, 15:53)
Aciu uz palaikyma  4u.gif visaip bandau nenuleisti ranku, aisku buna visokiu dienu, kada norisi i viska spjauti ir pasirinkti lengvesni kelia, bet kazkaip susitvardau ir toliau siekiu savo tikslo smile.gif
beje is po vakar vakarinio pakabejimo ant papulio pora-trejeta valandu, kada tik manoji norejo, pienelio lyg ir daugiau  g.gif na ziuresim kai vakaras ateis, tik va beda vaziuojam i svecius, tad bus truputeli sudetingiau..
ai, beje, mums vakare sunku, nes mums pilveli pucia (tiesa pasakius pucia istisa diena, bet vakare matyt labiau) ir nuspeti, kada vaikas nori valgyti, o kada tiesiog nusirmainti (o tas nusirmainimas, tai ojoj koks man buna skausmingas, nes nutampo kruti, tad as kad ir zinau, jog negerai, bet duodu soske, nes tikrai pati budama vietoj soskes ilgai neistverciau  ax.gif )
*

jamiro mano abu vaikai augo su soske, mazius vis dar, tai nesutrukde man jo maitint iki dabar, jau atsventem pirma gimtadieni, nuo pilvuko putimo yra vaistukai, ar varojate? daznai ketvirta men pilvelio bedos baigiasi, kiek su mamom bendravom, daznai duodant kruti palengveja ir pilvuko skausmas, o va kas liecia svecius, as asmeniskai apribojau tokius dalykus ir mieliau lieku su vaiku namuose, bet cia mano pasirinkimas, tiek metai prabega labai greit, bet man tai pasiteisino, vaikas ramesnis, jam labai svarbi aplinka, kiekvienas isvaziavimas, tai issimusimas is ritmo, na gal kitiems kitaip, bet su maniskias tai taip 4u.gif
gluosnis
QUOTE(ragnez @ 2009 12 18, 17:25)
absoliuciai ramia sazine galite tas pora-trejeta vakaro valandu, kai kudikis ciumpa, zindzia, uzsnusta, paleidzia kruti ir tuojau vel reikalauja, praleisti lovoje su kudikiu ir miela knyga (ar megiamu filmu) duodama paeiliui viena ir kita kruti. tai NORMALU.

*

del sito negaliu pritarti smile.gif reikia, kad mama ta laika skirtu butent jam, galvotu apie jie, jaustu jo siluma, kad sukiltu patys graziausi jausmai.. nuo to priklauso ir pieno kokybe ir jo isisavinimas, t.p. kiti svarbus dalykai. tada jam nereikes zisti valanda ar dvi, tada jis gaus ko jam reikia per trumpesni laika.
jamiro
Sveikutes. Na noriu pasigirti, kad vakar visa diena mums vienu maitinimu pavykdavo pasisotinti is vienos kruties! thumbup.gif Net nuotaika visai kita del to (kiek nedaug dabar truksta iki laimes lotuliukas.gif lotuliukas.gif ) tad aciu visoms uz patarimus 4u.gif dbar beliko susitvarkyti su pilvuku, nes kazkaip kuo tolyn, tuo labiau skauda ir sunku pkakoti verysad.gif
AusraR
QUOTE(gluosnis @ 2009 12 20, 18:16)
del sito negaliu pritarti  smile.gif  reikia, kad mama ta laika skirtu butent jam, galvotu apie jie, jaustu jo siluma, kad sukiltu patys graziausi jausmai.. nuo to priklauso ir pieno kokybe ir jo isisavinimas, t.p. kiti svarbus dalykai. tada jam nereikes zisti  valanda ar dvi, tada jis gaus ko jam reikia per trumpesni laika.
*

cia grazi teorija. O praktikoj viskas kitaip smile.gif Mama irgi zmogus, turintis savo poreikiu ir noru, kurie nesibaigia vien vaiku ir jo maitiniu. As asmeniskai kai turedavau pirmus menesius maitinti istisai, ISTISAI pakaitom tai viena tai kita tai abu kartu, tai tikrai buciau neistverus graziai galvoti vien tik apie vaikus smile.gif Nu kiek galima smile.gif
TomaKa
Noriu sava patirtimi pasidalinti, gal kam irgi pades:
mano speneliai labai jautrus ir ploksti, tai irgi gydytojos ligonineje su pasaipa del maitinimo ziurejo, bet as nenuleidau ranku. na aisku pirma menesi bijau ir prisiminti nes klykdavau is skausmo daugiau uz leliuka..... bet dabar jau trys menesiukai ir viskas gerai tongue.gif

Patarimas, kad butu daugiau pienuko (aisku cia irgi nuo mamyciu poziurio priklauso):
gerkite nealkoholini alu.
Man viena mamyte patare kuri ilgai maitino dvynukus, pati pabandziau ir ziuriu puikiai veikia.

Taigi sekmes ir lengvai nepasiduokite thumbup.gif
jurgita_p
Mamytes ir as prasau patarimo. Mano suneliui jau beveik 5 men. ir maitinu tik MP. Iki siol viskas budavo labai gerai, svoris gerai augo ir vaikas sotus buvo, bet dabar atrodo, kad pienelio mazeja :(Ypac vakarais mazius ima viena kruti, traukia, niekas nebega ir pradeda pykti, spjauna lauk, vel ima, vel spjauna ir pradeda pykti, nervintis. Pieno pati nenutraukineju, bet paspaudus ir bandant rankiniu budu nutraukt, ne kas ten teisbega. Vaikas diena valgo kas 2 - 3 val. Net nezinau ka daryt, taip noris dar vaikiuka pamaitinti savo pieneliu, ka patartumet daryti?
ragnez
jurgita_p,

kadangi rasote, kad sekmingai maitinate jau beveik penkis menesius ir iki siol pieno uzteko, vaikutis gerai augo, tai galiu uztikrinti - su pieneliu viskas tvarkoje. tai, kad nepavyksta nutraukti pieno rodo viena dalyka - stresuojate, todel nepavyksta suzadinti pieno tekejimo reflekso ir pienas nebega (kudikis ta moka geriau uz jus smile.gif )

paziurekite i viska is kitos puses: pienelio yra, bet kudikis ugtelejo, padidejo ir jo poreikiai, todel jis vel eme dazniau reikalauti kruties. glauskite ji prie kruties, kai tik pareikalauja - paklausos/pasiulos sistema veikia taip pat, kaip ir zindymo pradzioje, dazniau zisdamas, giliau istustindamas krutis vaikelis uzsisakys didesni pieno kieki, atitinkanti isaugusius poreikius. tiesa sakant, kol bent karta per diena duosite kruti, tol bus ir pieno...

kita vertus, vaikelio irzlumas gali buti ir nesusijes su pieno kiekiu: pvz., tokio amziaus kudikiams jau ima kaltis dantukai, jie tampa neramus, nes skauda. tai tik viena is daugelio galimu priezasciu. be fiziniu dalyku, itakos kudikio elgesiui gali tureti ir dienos rezimo pasikeitimas, pasikeitimai namuose, atsiradusi nauja veikla ir pan.

be to, jusu vaikelis jau arteja prie to amziaus, kai bus rekomenduojama pradeti papildoma maitinima. motinos pienas dazniausiai visiskai patenkina kudikio poreikius iki 6 menesiu, veliau siuloma maitinti papildomai - kosemis, tyremis. papildomas maitinimas reiskia, kad kruti kaip ir anksciau duodate pagal pareikalavima, bet keleta kartu per diena imate siulyti papildomo maisto.

apie papildoma maitinima galite paskaityti cia

taigi, siulau:
1. pasiaiskinti, ar nera su maitinimu nesusijusiu kudikio irzlumo priezasciu
2. kruti duoti, kai tik kudikis praso: gali buti, kad po keleto daznesnio zindymo dienu paklausa/pasiula susireguliuos ir zindymas gris i iprastas vezes
3. pradeti ruostis papildomam maitinimui (supraskite mane teisingai: dabar papildomo maisto duoti dar kiek ankstoka, taciau dometis, kaip teisingai maitinti kudiki antraji jo gyvenimo pusmeti, jau verta)

sekmes!

laurx
Sveikos, labai prasau patyrusiu mamyciu patarimo. Mano maziukei jau 4.5 men, maitinu savo pienuku, misinuko dar neesam bande, taip pat ir ciulptuko. Taciau pastebejau, kad mazyles svoris per 2 sav. visai nepaaugo ir netgi koki 80g nukrito verysad.gif, gime 3380g, dabar sveria 6300g. Mane tas labai neramina. Pati jauciu, kad mano krutis tuscios, nes maziuke daznai valgo, panasiai kas 1-2h, po to palieka vel irzli. Taciau zinda ir neilgai kokias 4-5min, o po to pradeda spjauti kruti ir vel imti, pasiulius antra kruti taip pat valgo godziai, nes girdziu kaip nuryja, bet po kokiu 2 min., nuryjimai sureteja, kol vel pradeda mesti ir ieskoti kruties, jei nebeduodu kisasi i burna nyksti ir ciulpia unsure.gif . Dar pastebejau, kad ir tustintis dazniau pradejo, naktimis ir neblogai miega, uzmiega 21h, kelias apie 4-5h ryte.
Taip pat neramina, kad ji pradejo savo nyksti jau koki pora sav, ciulpti, labai norejau isvengti ciulptuko, bet dabar nezinau kas geriau, bijau, kad tai netaptu iprociu unsure.gif . Nuo pat pradziu nenorejau duoti ciulptuko, kol dar normaliai nesusreguliavus buvo pienuko gamyba, o paskui ir siaip nebemaciau reikalo jo siulyti.
Labai noreciau, dar bent menesi pati ismaitinti, bet galvoju jei ir toliau maziuke nepriaugs teks misinuka siulyti, ko labai nenoriu verysad.gif verysad.gif , todel pirmiausia ir ieskausi jusu patarimu ir pagalbos .
Košė-Malošė
QUOTE(laurx @ 2010 01 17, 03:06)
Mano maziukei jau 4.5 men, maitinu savo pienuku, misinuko dar neesam bande, taip pat ir ciulptuko. Taciau pastebejau, kad mazyles svoris per 2 sav. visai nepaaugo ir netgi koki 80g nukrito  verysad.gif, gime 3380g, dabar sveria 6300g. Mane tas labai neramina. Pati jauciu, kad mano krutis tuscios, nes maziuke daznai valgo, panasiai kas 1-2h, po to palieka vel irzli. Taciau zinda ir neilgai kokias 4-5min, o po to pradeda spjauti kruti ir vel imti, pasiulius antra kruti taip pat valgo godziai, nes girdziu kaip nuryja, bet po kokiu 2 min., nuryjimai sureteja, kol vel pradeda mesti ir ieskoti kruties, jei nebeduodu kisasi i burna nyksti ir ciulpia  unsure.gif . Dar pastebejau, kad ir tustintis dazniau pradejo, naktimis ir neblogai miega, uzmiega 21h, kelias apie 4-5h ryte.
Taip pat neramina, kad ji pradejo savo nyksti jau koki pora sav, ciulpti, labai norejau isvengti ciulptuko, bet dabar nezinau kas geriau, bijau, kad tai netaptu iprociu  unsure.gif . Nuo pat pradziu nenorejau duoti ciulptuko, kol dar normaliai nesusreguliavus buvo pienuko gamyba, o paskui ir siaip nebemaciau reikalo jo siulyti.
Labai noreciau, dar bent menesi pati ismaitinti, bet galvoju jei ir toliau maziuke nepriaugs teks misinuka siulyti, ko labai nenoriu  verysad.gif  verysad.gif  , todel pirmiausia ir ieskausi jusu patarimu ir pagalbos .
*

Ar svėrėt tomis pačiomis svarstyklėmis??????
Nerašot, kiek svorio munetė po gimimo per 1-3 paras, jįs taip pat skaičiuojamas- jį reikia ataugti.
Pusės metų vaikas- svorį padvigubina- jum mažai trūksta, o priaugot- tikrai gerai. Tik neaišku , kaip nustatėt, kad dar nukrito??? Ne visos svarstyklės tikslios, geriausia- su specialiose sverti. Buitinės g.b. su paklaida.
Gal sirgo paskutinėm savaitėm??? Tuomet tikėtina, kad nei priaugt, o dar ir nukrist svoris galėjo. Gal mergytė pasidarė judresnė??? Daugiau vartosi? Sportuoja?
Krūtų minkštumas nėra rodiklis pieno gausumo. Dažniau pasiūlykit, kad valgo meta- ir normalu, juk reikia tirti pasaulį mirksiukas.gif toks valgymo- mėtymo etapas mirksiukas.gif
Dėl pirštuko čiulpimo- siūlykit žaislus, traškančius, braškančius. Ateina pasaulio pažinimo laikas, kai visi daiktai keliauja į burnytę mirksiukas.gif
Rašot, kad pradėjo dažniau tuštintis, o tuštinimosi turinys nepakeitė konsistencijos? Spalvos? (iš parašymo , kad tuštinasi dažniau, vadinas iš šlapinasi daugiau kaip 6k. per parą- MP užtenka)
Mišinukas- ne išeitis, -pienuko turit- jį visada galima pagausinti 4u.gif
laurx
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 17, 13:16)
*Ar svėrėt tomis pačiomis svarstyklėmis??????
**Nerašot, kiek svorio munetė po gimimo per 1-3 paras, jįs taip pat skaičiuojamas- jį reikia ataugti.
***Pusės metų vaikas- svorį padvigubina- jum mažai trūksta, o priaugot- tikrai gerai. Tik neaišku , kaip nustatėt, kad dar nukrito??? Ne visos svarstyklės tikslios, geriausia- su specialiose sverti. Buitinės g.b. su paklaida.
****Gal sirgo paskutinėm savaitėm???  Tuomet tikėtina, kad nei priaugt, o dar ir nukrist svoris galėjo. Gal mergytė pasidarė judresnė??? Daugiau vartosi? Sportuoja?
Krūtų minkštumas nėra rodiklis pieno gausumo. Dažniau pasiūlykit, kad valgo meta- ir normalu, juk reikia tirti pasaulį  mirksiukas.gif  toks valgymo- mėtymo etapas  mirksiukas.gif
Dėl pirštuko čiulpimo- siūlykit žaislus, traškančius, braškančius. Ateina pasaulio pažinimo laikas, kai visi daiktai keliauja į burnytę  mirksiukas.gif
*****Rašot, kad pradėjo dažniau tuštintis, o tuštinimosi turinys nepakeitė konsistencijos? Spalvos? (iš parašymo , kad tuštinasi dažniau, vadinas iš šlapinasi daugiau kaip 6k. per parą- MP užtenka)
Mišinukas- ne išeitis, -pienuko turit- jį visada galima pagausinti  4u.gif
*

Dekui uz atsakyma 4u.gif .
*Sveriu visada su tomis paciomis svarstyklemis, turiu nusipirkus specialiai kudikiams smile.gif .
** Per pirmas dienas numetem 190g t.y., 3190g.
*** Nustaciau pasverus, kaip minejau su spec. kudikiams svarstyklem.
**** Maziuke visada buvo sveika, nesirgo smile.gif .
***** Tustinimosi turinys ir spalva nepasikeite. Tustinasi dazniau, bet po nedaug.
Pritariu, kad misinukas ne iseitis, del to pirmiausia ir noriu issiaikinti priezastis dek ko maziuke nepriauga nei kiek svorio. Stebesiu ja dar pora savaiciu, tikiuosi, kad nors 100-200g priaugs unsure.gif .
Košė-Malošė
QUOTE(laurx @ 2010 01 17, 18:11)
*Sveriu visada su tomis paciomis svarstyklemis, turiu nusipirkus specialiai kudikiams  smile.gif .
** Per pirmas dienas numetem 190g t.y., 3190g.
*** Nustaciau pasverus, kaip minejau su spec. kudikiams svarstyklem.
**** Maziuke visada buvo sveika, nesirgo  smile.gif .
***** Tustinimosi turinys ir spalva nepasikeite. Tustinasi dazniau, bet po nedaug.
Pritariu, kad misinukas ne iseitis, del to pirmiausia ir noriu issiaikinti priezastis dek ko maziuke nepriauga nei kiek svorio. Stebesiu ja dar pora savaiciu, tikiuosi, kad nors 100-200g priaugs  unsure.gif .
*

Dukrytės svorio vidurkis geras 4,5mėn - 691g
Neaišku, dėl kokios priežasties krenta svoris. Juk maitinat pati, nieko papildomo neduodat (labai gerai, kad neduodat čiulptuko) maitinat pagal poreikį- kiek nori ir kada nori. Rašot, kad dažnai valgo- būtinai dažnai duokit- taip mergytė "užsakinėja" pienuką, gal dar vienas augimo šuolis g.gif
Dar variantas- maitint ir naktį (jei miega nuo 21-4/5) tai kokią 1-2 val miegančiai pasiūlyt krūtį (naktį ir paryčiais pienukas riebiausias) mirksiukas.gif
Gal pasidarė aktyvesnė? Daugiau vartosi? Gal daugiau energijos reikalauja pasaulio pažinimas. 4u.gif
laurx
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 17, 19:42)
Dukrytės svorio vidurkis geras 4,5mėn - 691g
Neaišku, dėl kokios priežasties krenta svoris. Juk maitinat pati, nieko papildomo neduodat (labai gerai, kad neduodat čiulptuko) maitinat pagal poreikį- kiek nori ir kada nori. Rašot, kad dažnai valgo- būtinai dažnai duokit- taip mergytė "užsakinėja" pienuką, gal dar vienas augimo šuolis  g.gif
Dar variantas- maitint ir naktį (jei miega nuo 21-4/5) tai kokią 1-2 val miegančiai pasiūlyt krūtį (naktį ir paryčiais pienukas riebiausias)  mirksiukas.gif 
Gal pasidarė aktyvesnė? Daugiau vartosi? Gal daugiau energijos reikalauja pasaulio pažinimas.  4u.gif
*

Dekui uz patarima 4u.gif , bandysiu papildomai nakti dar pamaitinti 4u.gif
O del aktyvumo, tai ji dar tik rakytem ir kojytem makaluojasi, guli ant pilvuko, vartytis dar nemokam blush2.gif , taciau, kad ir kokia aktyvi ji bebutu manau, kad visvien kiek nors turetu priaugti svorio unsure.gif .

AusraR
QUOTE(laurx @ 2010 01 18, 00:48)
Dekui uz patarima  4u.gif , bandysiu papildomai nakti dar pamaitinti  4u.gif
O del aktyvumo, tai ji dar tik rakytem ir kojytem makaluojasi, guli ant pilvuko, vartytis dar nemokam  blush2.gif , taciau, kad ir kokia aktyvi ji bebutu manau, kad visvien kiek nors turetu priaugti svorio  unsure.gif .
*

nezinau ar paguosiu, bet mano Arijus ketvirta menesi priaugo irgi tik 300 gr. Iki tol priaugdavo normaliai po 900 gr - 1 kg. Taip ir nesupratom kas atsitiko butent ta menesi. Jei neturetume brolio dvynio, kuris ta menesi priaugo 900 gr, tai tikra butume gave gydytojos diagnoze - truksta pieno ir recepta misiniui. Tolesniu jo svorio priaugimu nebepasakysiu tiksliai, bet faktas tas, kad dabar jis gerokai storesnis ir sunkesnis uz broliuka. Daktare del visa ko dare kraujo tyrimus, nieko ypatingo nerado.
Tiesiog vaikai auga suoliais, viena savaite gali nieko nepriaugti, kita dvigubai. Viena menesi daugiau kita maziau.
Beje, ta menesi mano Arijus irgi buvo pradejes gerai miegot naktimis. Padarydavo 5-6 val pertrauka smile.gif Gal vistik su naktiniu nemaitinimu susijes tas svorio mazas augimas buvo....
o jus stebekit savo kudikeli. As tai pasirodyciau gydytojai...maza kas....

laurx
QUOTE(AusraR @ 2010 01 17, 23:02)
nezinau ar paguosiu, bet mano Arijus ketvirta menesi priaugo irgi tik 300 gr. Iki tol priaugdavo normaliai po 900 gr - 1 kg. Taip ir nesupratom kas atsitiko butent ta menesi. Jei neturetume brolio dvynio, kuris ta menesi priaugo 900 gr, tai tikra butume gave gydytojos diagnoze - truksta pieno ir recepta misiniui. Tolesniu jo svorio priaugimu nebepasakysiu tiksliai, bet faktas tas, kad dabar jis gerokai storesnis ir sunkesnis uz broliuka. Daktare del visa ko dare kraujo tyrimus, nieko ypatingo nerado.
Tiesiog vaikai auga suoliais, viena savaite gali nieko nepriaugti, kita dvigubai. Viena menesi daugiau kita maziau.
Beje, ta menesi mano Arijus irgi buvo pradejes gerai miegot naktimis. Padarydavo 5-6 val pertrauka smile.gif Gal vistik su naktiniu nemaitinimu susijes tas svorio mazas augimas buvo....
o jus stebekit savo kudikeli. As tai pasirodyciau gydytojai...maza kas....
*

Dekui uz palaikyma 4u.gif , na dabar dar ispandysiu viskas kas tik imanoma ir jei per pora savaiciu nieks nepasikeis, butinai eisiu pas gydytoja, o jei kris svoris, tai ir tiek nelauksiu. Nors iskart zinau, kad ji pasiulys duoti misinuka ir pradeti primaitinti doh.gif. Paskutini karta, kai pas ja buvau, tai sake, kad nuo 6men, jau galima kosytes maisyti su karves pienu unsure.gif .
Bet labai viliuosi, kad tos 2 sav. buvo, kaip jus minejote, tiesiog toks neaugimo periodas.
Palmadi
Sveikos mamytes! Stai ir as jusu patarimu. mums 4 savaitelesir 1 diena, apie skaudancius spenelius nesiskusiu net, nes susitaikiau, vaistine jau tam reikalui visa isperkta, gydytoja ziurejo kad speneli lyg ir teisingai paima, bet nakti tai kandziojasi nuo pykcio kad alkanas atsibudo o cia pas mamka nuo kaldros silumos dar ir speneliai idube nakti.. Pastarasias dienas niekaip mano sunelis prisivalgyt negali, gal jam pieno truksta as susimasciau...pavalgo lyg neblogai, pieno dar lieka - nusitraukt bandziau tai kaip ir nedaug lieka, bet jis ir to nedatraukia... nutraukiau kita kruti, 60ml gavosi... jam atidaviau - viska suvalge.. po 5 min vel verkia, vel valgyt prasosi.. paduodu papa, 5 min o tai ir maziau ir miega.. atimu, po 10 min atsibusta ir vel pas mus tas pas.. verkiam, paimam papa, beveik neryjam, uzmiegam... Neisivaizduoju ka daryt.. Kankinimas su tuo skausmu o dar jei ir vaikas alkanas lieka...Ziauriai man neramu, ir taip as panikuoju del byle ko, o cia dar... patarkite prasau 4u.gif
Luttuke
QUOTE(Palmadi @ 2010 01 18, 19:06)
Sveikos mamytes! Stai ir as jusu patarimu. mums 4 savaitelesir 1 diena, apie skaudancius spenelius nesiskusiu net, nes susitaikiau, vaistine jau tam reikalui visa isperkta, gydytoja ziurejo kad speneli lyg ir teisingai paima, bet nakti tai kandziojasi nuo pykcio kad alkanas atsibudo o cia pas mamka nuo kaldros silumos dar ir speneliai idube nakti.. Pastarasias dienas niekaip mano sunelis prisivalgyt negali, gal jam pieno truksta as susimasciau...pavalgo lyg neblogai, pieno dar lieka - nusitraukt bandziau tai kaip ir nedaug lieka, bet jis ir to nedatraukia... nutraukiau kita kruti, 60ml gavosi... jam atidaviau - viska suvalge.. po 5 min vel verkia, vel valgyt prasosi.. paduodu papa, 5 min o tai ir maziau ir miega.. atimu, po 10 min atsibusta ir vel pas mus tas pas.. verkiam, paimam papa, beveik neryjam, uzmiegam... Neisivaizduoju ka daryt.. Kankinimas su tuo skausmu o dar jei ir vaikas alkanas lieka...Ziauriai man neramu, ir taip as panikuoju del byle ko, o cia dar... patarkite prasau  4u.gif
*

Kad panikuoji, tai cia hormonai kalti. Pas mazus leliukus buna didelis poreikis zisti. Tai nebutinai reiskia, kad jie alkani, tiesiog tas valgymo procesas labai malonus ir raminantis. O pilvuko maziukui neskauda kartais? Del speneliu... Nepuola netycia kokia pienlige? Nes man taip buvo, kad vaikas kaip ir gerai paima, bet labai skaudedavo ypac, jei daugiau zisdavo. Paaiskejo, kad pienlige. Joie kremukai ir multi mum kompresiukai nedare jokios teigiamos itakos. Padejo tik spec vaistukai.
Palmadi
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 18, 21:23)
Kad panikuoji, tai cia hormonai kalti. Pas mazus leliukus buna didelis poreikis zisti. Tai nebutinai reiskia, kad jie alkani, tiesiog tas valgymo procesas labai malonus ir raminantis. O pilvuko maziukui neskauda kartais? Del speneliu... Nepuola netycia kokia pienlige? Nes man taip buvo, kad vaikas kaip ir gerai paima, bet labai skaudedavo ypac, jei daugiau zisdavo. Paaiskejo, kad pienlige. Joie kremukai ir multi mum kompresiukai nedare jokios teigiamos itakos. Padejo tik spec vaistukai.
*

Pilvukais kankinames... su espumizanu gyvename verysad.gif . Tai o pienlige turetu kaip nors pasireiksti? Nes kaip ir svarus speneliai, nieko nesimato.. As pati jau pagalvojau kad gal del dideles krutines sunku vaikui apzioti gerai, nevisad gaunasi.. g.gif
AusraR
QUOTE(laurx @ 2010 01 18, 01:43)
Dekui uz palaikyma  4u.gif , na dabar dar ispandysiu viskas kas tik imanoma ir jei per pora savaiciu nieks nepasikeis, butinai eisiu pas gydytoja, o jei kris svoris, tai ir tiek nelauksiu. Nors iskart zinau, kad ji pasiulys duoti misinuka ir pradeti primaitinti doh.gif. Paskutini karta, kai pas ja buvau, tai sake, kad nuo 6men, jau galima kosytes maisyti su karves pienu  unsure.gif .
Bet labai viliuosi, kad tos 2 sav. buvo, kaip jus minejote, tiesiog toks neaugimo periodas.
*

tai jau zinok geriau maisyk kosytes su misinuku nei su karves pienu nuo 6 menesiu doh.gif karves pieo isvis iki metu nerekomenduojama del dideles alergiju rizikos.
Siaip is to ka rasei anksciau man atrodokad leliukas tavo trumpai zinda ir gal neistraukia to riebaus pienelio. Zinoma, jei nenori ilgai neislaikysi prie kruties, bet naktinis maitinimas galetu padeti. Bandyk. Parasyk kaip sekasi.
Boggi
Sveikos mamytes, noriu jusu patarimo. mano kudikeliui dar tik menuo, bet man atrodo, kad jam neuztenka mano pienuko, anksciau valgydavo tik is vienos kruties ir miegodavo po 3val, dabar turiu duoti abi krutis ir vis tiek jis inkscia, spardosi, pyksta,verkia atrodo, kad neprivalges, bijau, kad teks duoti misinuko ir primaitinti, beje ir miega maziau diena kartais tik po 1val, po 2val ir vel valgyti nori, nakti irgi 2 val miega.
beto, turim didele beda su atpylinejimais, prisivalgo su oru, bet nezinau kaip kitaip maitinti, tada atsirugsta ir po tris kartus, bet vis tiek atpila daug, kartais jau varskyte, apdirbta maisteli, o kartais tiesiog piena, bet tokiais fontanais, labai daug, ir is karto vel valgyti jis nori, taip kartais nakti kai atsikeliam valgyti 3val, tai nueinam miegoti tik 5val, nes jis valgo, atpila, vel valgo, vel nesiojam, kad atsirugtu..zodziu kartais net nezinau, kai jis taip atpylineja, jam duoti paskui valgyti, ar jau skaitosi sotus, ir per daug prisivalges ir daugiau nebeduoti... g.gif cia musu pirmagimis, tad tikrai norisi buti gera mama, bet tie atpylinejimai labai gasdina ir net nezinau ka cia daryti su tais maitinimais, kad vaikas sotus butu ir laimingas.
Košė-Malošė
QUOTE(Boggi @ 2010 01 23, 12:58)
*

Numanau, kad daugelis dalykų neramina mirksiukas.gif Apsiprasit 4u.gif
Pienuko turit, tereikia leisti vaikučiui jį sureguliuoti pagal savo poreikį mirksiukas.gif
Vaikai auga šuoliais. (2-3sav. 6sav. ir apie 2nėn.)
Maitinkit kada jis nori ir kiek nori (g.b.12-15 ir daugiau kartų per parą)- leiskit stimuliuoti pienuko gamybą.
Būtinai maitinti naktį.
Neduoti čiulptuko ar papildomų skysčių (tai mažina MP gamybą)
Kuo daugiau mamai ilsėtis. Gerai ilsėtis kartu su vaikučiu. Kartu miegoti (dažnai vaikutis pats susiranda krūtį, naktį ramiau valgo, atpila retai)
Kuo daugiau nuogo kūno kontakto vaiko ir mamos.
Nešiot.
Maitint patogiai įsitaisius, atsipalaidavus.
Jei atrodo, kad vaikas alkanas po maitinimo, pašildykite krūtį drėgna šiluma ir lengvai pamasažuokite- po to pridėkite kūdikį prie krūties.
Paprašykite, kad kas nors pagelbėtų namuose, buityje, - visą laiką skirkite poilsiui ir vaikui.
Kūdikis turi pasišlapinti 6 ar daugiau kartų per parą.
Per 2-7paras suireguliuos.
(didesnis noras žysti, būti kuo daugiau su mama g.b. susijęs su gimdymo eiga ir t.t.)
Krūtų minkštumas nėra rodiklis pieno kiekio. Vaikas reguliuoja pieno gamybą žindimo metu.
Atipylimų nesibaiminkite. Atpila perteklių.
Pagelbėt galit: prieš maitinimą leisti pagulėti ant pilvuko.
Maitinimo metu daryt pertraukėles- atrauginti.
Maitinant pasirinkt padėtį, kad galvutė būtų auksčiau kilstelėta, o kūnelis tolygiai žemyn.
Pradėt maitint kaip tik pastebit pirmus noro valgyt ženklus- ramiau valgys, mažiau oro prisigaudys.
Jei po atpylimo ima krūtį- leiskite žysti. Kai vaikas nenori- niekaip neįsiūlysit mirksiukas.gif
Parašykit kaip sekas 4u.gif
Aronia
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 01 23, 14:03)
(didesnis noras žysti, būti kuo daugiau su mama g.b. susijęs su gimdymo eiga ir t.t.)
*

Koše-Maloše, paaiškink šį sakinį please ax.gif Kokia priklausomybe tarp noro žįsti ir gimdymo eigos?
Košė-Malošė
QUOTE(Aronia @ 2010 01 23, 18:43)
Koše-Maloše, paaiškink šį sakinį please  ax.gif  Kokia priklausomybe tarp noro žįsti ir gimdymo eigos?
*

Kiekvienas gimdymas ir vaikutis- labai individualu.
Kaip gimdymo eigos pasėkmė g.b. labiau išreikštas poreikis žysti.
Naudojamas oksitocinas gimdymo skatinimui- išbalansuoja natūralų pieno gaminimą. (čia ir kompilkacijos įv. gali būt) Gali ir nebūt 4u.gif
Jei kažkas neramina- brūkštelk į až mirksiukas.gif
tutii
sveikutės,ar priimsit naujiokę? smile.gif aš irgi pimą maitinau iki 1m,antrą vis dar tebemaitinu,tuoj bus 1m3mėn gal kuo padėt kam galėsiu smile.gif Palmadi,man apkramtytiems speneliams labai "Garmastan" tepaliukas padėjo,greit odytė atsistatydavo ir žyst iškart esant reikalui galima duot..mes irgi su pilviuku iki 4mėn labai kankinomės,tai espumizanas draugas buvo,o normalei maitintis dar ilgai negalėjau,nes matyt jautrus vyriukas buvo..beja rašei,kad valgydamas greit užmiega,mam irgi su pirmu taip buvo,bet greit praėjo..dėl atpylimo,mano mažai atpylinėdavo,bet girdėjau,kad reikia dažnai duot atsirūgt,ir maitinimo padėtį atrast...atleiskit,dar nemoku cituot blush2.gif
Palmadi
QUOTE(tutii @ 2010 01 24, 23:14)
sveikutės,ar priimsit naujiokę? smile.gif aš irgi pimą maitinau iki 1m,antrą vis dar tebemaitinu,tuoj bus 1m3mėn gal kuo padėt kam galėsiu smile.gif Palmadi,man apkramtytiems speneliams labai "Garmastan" tepaliukas padėjo,greit odytė atsistatydavo ir žyst iškart esant reikalui galima duot..mes irgi su pilviuku iki 4mėn labai kankinomės,tai espumizanas draugas buvo,o normalei maitintis dar ilgai negalėjau,nes matyt jautrus vyriukas buvo..beja rašei,kad valgydamas greit užmiega,mam irgi su pirmu taip buvo,bet greit praėjo..dėl atpylimo,mano mažai atpylinėdavo,bet girdėjau,kad reikia dažnai duot atsirūgt,ir maitinimo padėtį atrast...atleiskit,dar nemoku cituot blush2.gif
*

Sveika! 4u.gif
Kad lyg ir atsirugsta, poto dar ir atpilti gali... kad springsta karstais tai man visai nepatinka, gydytoja sako cia del atpilinejimo...
Paskutini karta pamacius vienos kruties spieneli liepe kelias dienas kruties neduot, uzgydyt, o pienuka nutraukt. Taip ir padariau.. na ir lyg graziai taip valge, neskausmingai, tik viena sekunde astra skausma pajutai - ir puse spenelio nugrauzta doh.gif . Jau ir pozas vis keiciu, kad skirtumo schmoll.gif . ir mes kai valgyt norim - tai klykiam.. isimu kruti kad is naujo apziotu - klyksam, ka daryt unsure.gif
O su tuo nutraukinejimu isvis jauciuosi blogai, kad vaikui kruties neduodu verysad.gif
Tubli
Mamytes reikia jusu patarimo. Tokia ta musu istorija maitinimo, suneliui 1,5 men. gime po CP, primaitino ji is buteliuku, lygonineje kruties ne kaip nenorejo imti, vis muistidavo galva ir rekdavo. Buvau labai uzsispyrus, norejau maitinti krutimi, is lygonines mus israse su 480 g. nukritusio svorio jokiu misinuku neduodavau. Namuose ismokom imti kruti. Vaikas buvo miegalius, galejo miegoti po 5 val. tai zadindavau pamaitinti, nakti kelesi pats viena, du kartus. Prie kruties visada uzmigdavo, as maniau prisivalgo ir uzmiega. Kai jam sukako menesiukas nuejome pas gydytoja svertis, tai pasirodo mes net neatgavome savo gimimo svorio iki jo truko 220 g. Gydytoja liepe maitinti is abieju krutu, taip ir dariau po savaites pasisverem plius 140 g. tada gydytoja liepe primaitinti misinukais, sake kad mazai labai priauga. Laba nenorejau to daryti. O musu mazylis pavalgo, uzmiega prie papulio ir po pusvalandzio verkia vis galvojome kad pilvuka pucia ir duodavom vaistuku, jis aprimdavo trumpam ir vel tas pats. Jau antra diena primaitinu misinukais, nusipirkau elektrini pientrauki tai pienuka istraukia per abi krutis tik 50 ml. Siandien rekordas buvo 70 ml. nakti valgom is papulio dazniausiai is vieno ir uztenka pienuko. Misinuko per viena karta suvalgo 60 ml. Esu visai pasimetus, antradieni eisime sveris vel, ziuresime kiek per savaite priaugome. Is vienos puses labai noriu maitinti MP ir is vienos kruties, o is kitos puses vaiko alkano nelaikysi. Labai laukiu jusu patarimu.
tutii
QUOTE(Tubli @ 2010 01 31, 22:49)
Mamytes reikia jusu patarimo. Tokia ta musu istorija maitinimo, suneliui 1,5 men. gime po CP, primaitino ji is buteliuku, lygonineje kruties ne kaip nenorejo imti, vis muistidavo galva ir rekdavo. Buvau labai uzsispyrus, norejau maitinti krutimi, is lygonines mus israse su 480 g. nukritusio svorio jokiu misinuku neduodavau. Namuose ismokom imti kruti. Vaikas buvo miegalius, galejo miegoti po 5 val. tai zadindavau pamaitinti, nakti kelesi pats viena, du kartus. Prie kruties visada uzmigdavo, as maniau prisivalgo ir uzmiega. Kai jam sukako menesiukas nuejome pas gydytoja svertis, tai pasirodo mes net neatgavome savo gimimo svorio iki jo truko 220 g. Gydytoja liepe maitinti is abieju krutu, taip ir dariau po savaites pasisverem plius 140 g. tada gydytoja liepe primaitinti misinukais, sake kad mazai labai priauga. Laba nenorejau to daryti. O musu mazylis pavalgo, uzmiega prie papulio ir po pusvalandzio verkia vis galvojome kad pilvuka pucia ir duodavom vaistuku, jis aprimdavo trumpam ir vel tas pats. Jau antra diena primaitinu misinukais, nusipirkau elektrini pientrauki tai pienuka istraukia per abi krutis tik 50 ml. Siandien rekordas buvo 70 ml. nakti valgom is papulio dazniausiai is vieno ir uztenka pienuko. Misinuko per viena karta suvalgo 60 ml. Esu visai pasimetus, antradieni eisime sveris vel, ziuresime kiek per savaite priaugome. Is vienos puses labai noriu maitinti MP ir is vienos kruties, o is kitos puses vaiko alkano nelaikysi. Labai laukiu jusu patarimu.
*

man atrodo dažnink papulio davimą,ar bent nusitraukinėk dažniau,kad daugiau jo pasigamintų,o žindant jei snūsta pabudink,nusitrauki nedaug turbūt dėl to,kad nervuojies,tai suprantama..jei jau nuspresi duot ir mišinuko,tai damaitink ir papės,keisk ir žiūrėk kiek priaugat..man abu berniukai buvo apžoriukai,tai neturėjau panašių bėdyčių,laikykis,linkiu stiprybės ir kuo daugiau priaugtų gramiukų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Palmadi @ 2010 01 25, 16:41)
Sveika!  4u.gif
Kad lyg ir atsirugsta, poto dar ir atpilti gali... kad springsta karstais tai man visai nepatinka, gydytoja sako cia del atpilinejimo...
Paskutini karta pamacius vienos kruties spieneli liepe kelias dienas kruties neduot, uzgydyt, o pienuka nutraukt. Taip ir padariau.. na ir lyg graziai taip valge, neskausmingai, tik viena sekunde astra skausma pajutai - ir puse spenelio nugrauzta  doh.gif . Jau ir pozas vis keiciu, kad skirtumo  schmoll.gif . ir mes kai valgyt norim - tai klykiam.. isimu kruti kad is naujo apziotu - klyksam, ka daryt  unsure.gif
O su tuo nutraukinejimu isvis jauciuosi blogai, kad vaikui kruties neduodu  verysad.gif
*

tikrai pabandyk tą tepaliuką,man labai padėjo,nes pirmą męnesiuką vos ne ištisą parą tekdavo žindyt doh.gif dar man daktarytė pažindžius liepdavo speniuką pieniuku aptept ir leist oru pakvėpuot,tai ir gerai..net nežinau,kitos mamos antspenį naudoja,dėl nugraužimo vis geriau nei nutraukinėt,artimesnis ryšys..o tai gerai priaugat atpylimėdami?mano bendradarbės vaikiukui sakė reikėjo kažkokių gerų bakterijų duot,bet čia daktarytė turėtų nusprest..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.