Emanuel
2010 07 20, 13:21
[quote=EvitaMaria,2010 07 20, 01:16] Emanuel, maniškiui buvo periodas, kai, bent man toks įspūdis susidarė - valgė beveik tik miegodamas vaikas. Naktį gausiai valgė, užmigdamas vakare, prieš pabusdamas ryte kelis kartus ir dieną miegodamas. Budrus nė už ką.... Bet kai tų pamiegojimų per dieną susidarydavo kokie trys, tai bendroj sumoj kas 3 valandas tikrai pažįsdavo. Čia kai mažesnis nei 6 mėn. buvo ir jokio papildomo maisto dar negaudavo. Dabar jau 9 mėn., bet geriausiai susikaupia pažįsti tai lygai taip pat - arba prieš užmigdamas arba vos pabudęs. Dėl to jau dabar dieną, kai karšta, pradėjau ir vandenuko duot atsigerti - būna, kad papuko neima, o vandenuko noriai atsigeria iš puoduko. Bet va kai užsimano MP, tai nieko kito neįkiši jam - nei košių, nei vandens - tiesia rankytes, žiojasi ir "krenkščia"  bet kad mano spiegia, nes nori valgyti....o papo neima...
looovely
2010 07 20, 14:25
sveikutes,idomu butu suzinoti,kiek laiko 2savaiciu vaikiukas turetu zisti kruti ar kiek MP suvalgyti vieno valgymo metu?mano mazoji labai trumpai tezindo,panesioju kad atsirugtu,vel pasiulau,o ji pradeda verkti ir kruties nebeima.vis pergyvenu gal pienuko neuztenka,bet paspaudus jis bega.sesers mergyte valgydavo apie 30min,o manoji buna,kad tik 5min tetraukia,tai taip ir zaidziam:patraukia truputi,pradeda niurgzti,panesioju,vel siulau.nezinau ar reikia nusitraukinet kad nesumazetu pienuko?
maliska
2010 07 20, 18:25
sveikos mamytes:) gal kam reikia -padovanuosiu saldyta pienuka,nes mano mazyle kategoriskai atsisake ji gerti kai paragavo misinuka...as nerukau ir negeriu,vartoju vitaminus......
CervusDama
2010 07 20, 21:31
QUOTE(maliska @ 2010 07 20, 20:25) sveikos mamytes:) gal kam reikia -padovanuosiu saldyta pienuka,nes mano mazyle kategoriskai atsisake ji gerti kai paragavo misinuka...as nerukau ir negeriu,vartoju vitaminus...... siaip jau nera labai gerai duot kitos mamos piena  visiskai kita "flora ir fauna" kaip as sakau
maliska
2010 07 20, 22:04
QUOTE(Fregata @ 2010 07 20, 22:31) siaip jau nera labai gerai duot kitos mamos piena  visiskai kita "flora ir fauna" kaip as sakau  as nieko neverciu imti  ,bet gal kuriam nors maziliuj butu naudinga isgerti vietoj misinuko tikro pienuko.....o kiek zmoniu,tiek nuomoniu ir manau bus tikrai tokiu mamyciu kurios su jumis nesutiks.
*Kiaune*
2010 07 21, 09:08
QUOTE(maliska @ 2010 07 20, 23:04) as nieko neverciu imti  ,bet gal kuriam nors maziliuj butu naudinga isgerti vietoj misinuko tikro pienuko.....o kiek zmoniu,tiek nuomoniu ir manau bus tikrai tokiu mamyciu kurios su jumis nesutiks. Kai bulejau ligoninej su mastitu ir gaudavau arkliskas dozes antibijotiku, tai namie mažylė is pradžių gaudavo mano saldyto pienelio, bet kai jis baiges, 2 d mito misinuku. Būčiau daug mieliau kitos mamos pieneli davusi, bet niekas is maitinanciu draugių neturėjo saldyto
-Neužmirštuolė-
2010 07 21, 23:05
QUOTE(looovely @ 2010 07 20, 15:25) sveikutes,idomu butu suzinoti,kiek laiko 2savaiciu vaikiukas turetu zisti kruti ar kiek MP suvalgyti vieno valgymo metu?mano mazoji labai trumpai tezindo,panesioju kad atsirugtu,vel pasiulau,o ji pradeda verkti ir kruties nebeima.vis pergyvenu gal pienuko neuztenka,bet paspaudus jis bega.sesers mergyte valgydavo apie 30min,o manoji buna,kad tik 5min tetraukia,tai taip ir zaidziam:patraukia truputi,pradeda niurgzti,panesioju,vel siulau.nezinau ar reikia nusitraukinet kad nesumazetu pienuko? Mano mažylė taip pat valgo neilgai, na apie 10 min, ir taip nuo pat gimimo, skaitydavau, kad turi ilgiau valgyti, bet pas mus taip nebūna. Na bet paskui pamačiau, kad žandai auga, per mėnesį priaugo 1,400 kg. Aš manau, kad tiesiog greičiau pavalgo, gal stipresnis vaikiukas, greičiau ištraukia pienuką, pavalgo kiek jam reikia ir viskas. Aš pieno nenutraukinėčiau.
Nemanau kad nuo vaikiuko stiprumo priklauso zindymo laikas...  manau kad nuo sroves, nes pas mane pvz is vienos kruties kai paspaudziu bega viena srovele, o is kitos paspaudus net 8 ...tai duoda tokiu fontanu ir visada vaikutis is tos smarkesnes daug greiciau pavalgo...
Cheerafa
2010 07 22, 20:01
Labas mamytes. As su klausimu. Maitinu (.) 5 men suneli. Papildomai nieko dar neduodu. Kai tokie karsciai jis maziau zinda. Ir nesitustines jau apie savaite. Siandien bandziau nutraukt pieno nes jis atsisake zyst,tai pritraukiau tik 30 ml  tiesa senokai nutraukinejau.Bet kai tai darydavau po 150 ml pritraukdavau ir dar saldydavau. o dabar?? Kai vaikas zinda pradzioj jauciu jausma kai prisipildo krutys pieno,ir kruti sukieteja. Nutraukiant to nebera  anksciau sukietedavo ir traukiant,o krutys dabar traukiant minkstos ir po lasiuka tik lasa. Kodel cia taip? Bijau kad pienas nedingtu nes vaiks mazai zinda,nes matyt karsta,o traukt nebeiseina  Va sestadieni eisim i baliu,norejau nutraukt pieno ir palikti vaikui,tai nebezinau kaip tai reiks padaryt Vaikui jei neuztektu pieno jis butu irzlus prie kruties  bet jis pats patraukia 5 min ir sukasi nuo kruties,nors pienas bega
QUOTE(Be_penkiu_pavasaris @ 2010 07 22, 21:01) Labas mamytes. As su klausimu. Maitinu (.) 5 men suneli. Papildomai nieko dar neduodu. Kai tokie karsciai jis maziau zinda. Ir nesitustines jau apie savaite. Siandien bandziau nutraukt pieno nes jis atsisake zyst,tai pritraukiau tik 30 ml  tiesa senokai nutraukinejau.Bet kai tai darydavau po 150 ml pritraukdavau ir dar saldydavau. o dabar?? Kai vaikas zinda pradzioj jauciu jausma kai prisipildo krutys pieno,ir kruti sukieteja. Nutraukiant to nebera  anksciau sukietedavo ir traukiant,o krutys dabar traukiant minkstos ir po lasiuka tik lasa. Kodel cia taip? Bijau kad pienas nedingtu nes vaiks mazai zinda,nes matyt karsta,o traukt nebeiseina  Va sestadieni eisim i baliu,norejau nutraukt pieno ir palikti vaikui,tai nebezinau kaip tai reiks padaryt Vaikui jei neuztektu pieno jis butu irzlus prie kruties  bet jis pats patraukia 5 min ir sukasi nuo kruties,nors pienas bega  as sian kankinau papulius savo puse dienos- 15ml  bet neskaitau to kaip pieno baigti  tiesiog dabar gaminasi pagal kudikio poreiki,kiek jis uzsisako tiek gauna, o vat papildomai pritraukt jau man galima sakyt neimanoma  tad ir su palikimu problema, arba vaika veztis kartu, arba derinu su mb kad atveztu po poros val pamaitinti
Cheerafa
2010 07 22, 22:35
QUOTE(fluffy_marten @ 2010 07 22, 21:24) as sian kankinau papulius savo puse dienos- 15ml  bet neskaitau to kaip pieno baigti  tiesiog dabar gaminasi pagal kudikio poreiki,kiek jis uzsisako tiek gauna, o vat papildomai pritraukt jau man galima sakyt neimanoma  tad ir su palikimu problema, arba vaika veztis kartu, arba derinu su mb kad atveztu po poros val pamaitinti  nu va  sveika  ne as viena tokia nes va kai ji maitinu tai bega pieno upes  ir tikrai yra to pieno.girdziu kai ryja  per barzda varva kai atsitraukia  o nutraukt nebeina  mistika kazkokia. Nors kai traukiau maitinimo laikas kaip tik buvo. Maitinimo speces pasakys kad nutraukto pieno kiekis nieko nesako. Ta zinau.Bet vat kodel anksciau eidavo nutraukti,palikti vaikui pavalgyt iseinant ir pan,o dabar nebe
Na as nesu maitinimo spece  bet pas mane panasiai buna kai ilga laika bunu netraukus, bet jei patraukineju kelis kartus mazdaug is trecio karto pradeda jau daugiau begti, tiesiog reikia papuliams isivaziuoti po ilgos pertraukos  Bet cia gal tik man....  Juk mes visos tokios skirtingos
Emanuel
2010 07 23, 14:19
QUOTE(Be_penkiu_pavasaris @ 2010 07 22, 20:01) Labas mamytes. As su klausimu. Maitinu (.) 5 men suneli. Papildomai nieko dar neduodu. Kai tokie karsciai jis maziau zinda. Ir nesitustines jau apie savaite. Siandien bandziau nutraukt pieno nes jis atsisake zyst,tai pritraukiau tik 30 ml  tiesa senokai nutraukinejau.Bet kai tai darydavau po 150 ml pritraukdavau ir dar saldydavau. o dabar?? Kai vaikas zinda pradzioj jauciu jausma kai prisipildo krutys pieno,ir kruti sukieteja. Nutraukiant to nebera  anksciau sukietedavo ir traukiant,o krutys dabar traukiant minkstos ir po lasiuka tik lasa. Kodel cia taip? Bijau kad pienas nedingtu nes vaiks mazai zinda,nes matyt karsta,o traukt nebeiseina  Va sestadieni eisim i baliu,norejau nutraukt pieno ir palikti vaikui,tai nebezinau kaip tai reiks padaryt Vaikui jei neuztektu pieno jis butu irzlus prie kruties  bet jis pats patraukia 5 min ir sukasi nuo kruties,nors pienas bega  pas mane irgi taip pat..anskciau peitraukdavau po buteliuka, o dabae vos 15 ml....matyt kad pienuko gaminasi pagal mazyles poreiki, t.y susireguliavo jo gamyba..
Cheerafa
2010 07 24, 09:23
pas mane sianakt plustelejo pienelio  pritvino sianakt,tai viena kazkiek isvalge nes nakti valgo mazylis,o kita gavau eit nakti nusitraukt. Ir ka,isejo  Tai 130 ml kazkur, buc galejus dar traukt bet baisiai miego norejau  o siandien kaip tik einam i baliu tai porcija kaip ir yra
looovely
2010 07 24, 17:34
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 21, 23:05) Mano mažylė taip pat valgo neilgai, na apie 10 min, ir taip nuo pat gimimo, skaitydavau, kad turi ilgiau valgyti, bet pas mus taip nebūna. Na bet paskui pamačiau, kad žandai auga, per mėnesį priaugo 1,400 kg. Aš manau, kad tiesiog greičiau pavalgo, gal stipresnis vaikiukas, greičiau ištraukia pienuką, pavalgo kiek jam reikia ir viskas. Aš pieno nenutraukinėčiau. as ir paikapscius po interneta radau,kad vaikutis gali pavalgyti ir per 5min  kita savaite eisim pas gyd,jau bus menesiukas,tai ziuresim kiek busim priaugusios Papildyta:dar butu idomu suzinot kaip kitos mamytes savo leliuka pamaitina kai yra lauke.zinau kad prie buteliuko geriau nepratint,kad po to neatsisakytu zist  mums tai taip kvailai gaunas,einam i lauka kai lelyte yra pavalgius ir miega,o jei prabunda lauke tai maunam namo,nes buna kad tik 30min temiega,cia kaip ji sumasto  vakar nuejom i parduotuve,tai grizom begom su visu vezimu,nes ji prabudus pradejo verkt,ciulptuko neima,tai mes ir nekisam.kai pasiziuriu kitos mamytes vaiksto su vezimeliais atsiputusios,o mes negalim nuo namu toliau nueit,kad spetumem grizt kol neisiklyke
CervusDama
2010 07 24, 17:43
QUOTE(looovely @ 2010 07 24, 19:34) dar butu idomu suzinot kaip kitos mamytes savo leliuka pamaitina kai yra lauke.zinau kad prie buteliuko geriau nepratint,kad po to neatsisakytu zist  mums tai taip kvailai gaunas,einam i lauka kai lelyte yra pavalgius ir miega,o jei prabunda lauke tai maunam namo,nes buna kad tik 30min temiega,cia kaip ji sumasto  vakar nuejom i parduotuve,tai grizom begom su visu vezimu,nes ji prabudus pradejo verkt,ciulptuko neima,tai mes ir nekisam.kai pasiziuriu kitos mamytes vaiksto su vezimeliais atsiputusios,o mes negalim nuo namu toliau nueit,kad spetumem grizt kol neisiklyke  atsisedam ant suoliuko, uzsimetam skara ir pavalgom
ada21lt
2010 07 24, 20:46
Vaikjuoste super gerai  , nes daznai vaikelis ne tiek valgyti nori kiek ant mamytes ranku  Isivinioji vaikiuka ir vaikstai sau ramiai, dar ypac kol toks maziukas, ypac ziema gerai man buvo, nes ir gime liepa, tai nei zieminiu rubu neprireike, nes ziema nelabai lauke pamaitinsi ir taip vezymeli salta siaip sedeti
-Tynka-
2010 07 25, 08:29
QUOTE(looovely @ 2010 07 24, 11:34) o mes negalim nuo namu toliau nueit,kad spetumem grizt kol neisiklyke  Nesupratau, o kodel reikia begti namo? Kodel negalite pamaitinti lauke?
QUOTE(-Tynka- @ 2010 07 25, 09:29) Nesupratau, o kodel reikia begti namo? Kodel negalite pamaitinti lauke? as su pirmu begdavau  pas mus ner nei vieno suoliuko prisest (nera, nes neva paaugliai islauzo viska greitai)  aplink kone laukai  vaikas tiutes neimdavo kad bent truputi uzimt iki namu, tai ir begdavau  o dar nemokejau maitinti sededama, tik guledama, aisku veliau ir taip ismokau, o dabar kazkaip kitaip, ir kitaip ziuriu i sita reikala, nesiojuosi dekuti, laukiu maitinimo skraistes (siuna man ja), reikalui esant ir tiute gelbeja nes dukryte ima
-Neužmirštuolė-
2010 07 25, 13:52
QUOTE(looovely @ 2010 07 24, 18:34) dar butu idomu suzinot kaip kitos mamytes savo leliuka pamaitina kai yra lauke.zinau kad prie buteliuko geriau nepratint,kad po to neatsisakytu zist  Mano ta pati situacija, tik mano vaikiukas lygiai mėnesiu vyresnis. Neima čiulptuko, neima buteliuko, pirmą mėnesį valgė ypač dažnai, todėl man atrodė nerealu išeiti į lauką. Nes miegas trukdavo 5 min., 10 min. Bet dabar jau viskas daug geriau, jau baigia susireguliuoti valgymas, atsiranda tarpai tarp maitinimų.
looovely
2010 07 25, 19:41
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 25, 13:52) Mano ta pati situacija, tik mano vaikiukas lygiai mėnesiu vyresnis. Neima čiulptuko, neima buteliuko, pirmą mėnesį valgė ypač dažnai, todėl man atrodė nerealu išeiti į lauką. Nes miegas trukdavo 5 min., 10 min. Bet dabar jau viskas daug geriau, jau baigia susireguliuoti valgymas, atsiranda tarpai tarp maitinimų. nu bandysim koki karta lauke valgyt,tik kad valgo labiai neramiai,jai ir paverkt ir pasispardyt dar reikia,o ir pienukas kartais fontanu varo kai mazoji greitai atsitraukia,MB mane gaisrininke vadina,sako su tokia srove gaisra uzgesinciau  tai pagalvoju kaip butu lauke
-Neužmirštuolė-
2010 07 25, 21:08
QUOTE(looovely @ 2010 07 25, 20:41) nu bandysim koki karta lauke valgyt,tik kad valgo labiai neramiai,jai ir paverkt ir pasispardyt dar reikia,o ir pienukas kartais fontanu varo kai mazoji greitai atsitraukia,MB mane gaisrininke vadina,sako su tokia srove gaisra uzgesinciau  tai pagalvoju kaip butu lauke  Maitinau ir aš lauke, todėl stengiuosi važiuoti su vežimu tik ten, kur būtų galimybė atsisėsti ir pamaitinti, į miestą ar kitur reikalų tvarkyt važiuoju automobiliu ir autokedute, tada automobilyje pamaitinu.
*Agnužė*
2010 07 27, 09:14
mamytės aš vėl ateinu patarimo  mano leliukai pradėjo labai blogai imt krūtinę (čia viskas prasidėjo kai pienligė buvo užpuolus) dabar jau išsigydėm, bet abu vis tiek kai žinda tai spenelį tampo, tai tai kokius 20 kart taisau, bet su klyksmais ryksmais kol paima, tai aš visa sukaistu, mažiukai sukaista, nervas ima  speneliai skauda vėl, o viskas buvo taip gerai nebesuprantu kodėl jie nebeapžioja krūtinės, tikrai jau mokėjo.... tai dabar viena maitinu kokią val kol aprimsta, tada kitas pradeda ir viskas ratu... kas čia galėjo jiems atsitikt???
kreveciuke
2010 07 27, 14:17
QUOTE(looovely @ 2010 07 25, 21:41) nu bandysim koki karta lauke valgyt,tik kad valgo labiai neramiai,jai ir paverkt ir pasispardyt dar reikia,o ir pienukas kartais fontanu varo kai mazoji greitai atsitraukia,MB mane gaisrininke vadina,sako su tokia srove gaisra uzgesinciau  tai pagalvoju kaip butu lauke  Maitinu ir lauke, ir prekybos centre, ir nematau problemos  Cia tegul jaucia problema tie, kurie eidami pro sali spigina akis ir jiems nemalonu, o man tai reikia vaika pavalgydinti. Kas nenori, tas ir nemato  Aisku, bandau susirasti nuosalesne vietele kiek imanoma, bet.. jei nera, tai sedu ten, kur galiu ir nekreipiu demesio i zmones. Uzsimetu skara kokia ar dekiuka plonesni. Pas mane taip pat ciurkslem teka, todel visada dar turiu merliuka pasiemusi ir pakisu po krutine ir po mazyles galvute, tada pienukas nuteka tenai. Pakolkas dar neteko pasipiktinusiu zvilgsniu matyti Papildyta:QUOTE(Ag* @ 2010 07 27, 11:14) mamytės aš vėl ateinu patarimo  mano leliukai pradėjo labai blogai imt krūtinę (čia viskas prasidėjo kai pienligė buvo užpuolus) dabar jau išsigydėm, bet abu vis tiek kai žinda tai spenelį tampo, tai tai kokius 20 kart taisau, bet su klyksmais ryksmais kol paima, tai aš visa sukaistu, mažiukai sukaista, nervas ima  speneliai skauda vėl, o viskas buvo taip gerai nebesuprantu kodėl jie nebeapžioja krūtinės, tikrai jau mokėjo.... tai dabar viena maitinu kokią val kol aprimsta, tada kitas pradeda ir viskas ratu... kas čia galėjo jiems atsitikt???  O kai buvo pienlige maitinai is buteliuku? Jei maitinai is buteliuku, tai mazyliai pamirso, kaip imti kruti, nes kitoks suemimas gaunasi. Todel reikes mokytis is naujo Maniske kai kada gauna is buteliuko mano pieno, kai palieku teveliui keletui valandeliu. Tai ir buna, kad tik paemus speneli tampo ir nemoka dorai zysti. Bet nieko, persiorentuoja gana greitai
*Agnužė*
2010 07 27, 14:26
QUOTE(kreveciuke @ 2010 07 27, 15:17) Papildyta:O kai buvo pienlige maitinai is buteliuku? Jei maitinai is buteliuku, tai mazyliai pamirso, kaip imti kruti, nes kitoks suemimas gaunasi. Todel reikes mokytis is naujo Maniske kai kada gauna is buteliuko mano pieno, kai palieku teveliui keletui valandeliu. Tai ir buna, kad tik paemus speneli tampo ir nemoka dorai zysti. Bet nieko, persiorentuoja gana greitai  tai kad ne, nemaitinau iš buteliukų  todėl ir nesuprantu kame čia bajeris  toks jausmas kad išprotėsiu greit. Visą dieną papai burnoj pas vaikus, naktį kol užmiega tai košmaras kažkoks, net ligoninėj kai mokėmės žyst ne taip sunku buvo
nkreiki
2010 07 27, 14:27
Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis?
ada21lt
2010 07 27, 17:03
Pirma nestuma labai buvo padidejusi krutine, nes siaip maza ganaa  bet per antra nelabai pasikeite, vis maitinau dar pirmaji beveik iki gimdymo, tai nebuvo ne tu sprogstanciu krutu, nei dideliu pieno upiu  is vis atrodo krutine kaip tuscia, bet vaikelis valge, privalge ir tebevalgo
QUOTE(nkreiki @ 2010 07 27, 16:27) Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis? Pas mano pazistama, is vis galima sakyti neber krutines, maitina dukryte jau 1,4 metai ir vargo nemato  . Dydis tikrai neturi itakos.
Apuokas
2010 07 27, 22:00
QUOTE(nkreiki @ 2010 07 27, 15:27) Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis? Mano iki nėštumo buvo maža, per nėštumą nejutau jokių pokyčių na ir dabar pienuko neturiu
Hopeidea
2010 07 27, 22:20
QUOTE(Ag* @ 2010 07 27, 15:26) tai kad ne, nemaitinau iš buteliukų  todėl ir nesuprantu kame čia bajeris  toks jausmas kad išprotėsiu greit. Visą dieną papai burnoj pas vaikus, naktį kol užmiega tai košmaras kažkoks, net ligoninėj kai mokėmės žyst ne taip sunku buvo  Gal karšti orai turi įtakos  maniškis per karščius irgi "žaidžia" tarsi nebemokėtų žįsti, net šneka pilna burna  Visai prarado apetitą.. Papildyta:QUOTE(nkreiki @ 2010 07 27, 15:27) Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis? Prieš nėštumą buvo mažiau nei A  , per nėštumą buvo gal koks B pasidaręs  o dabar tai C  maitinu kolkas sėkmingai, vakar svėrėms tai keturių mėn. sveriam 9,5 kg
nkreiki
2010 07 27, 23:08
Labai aciu uz atsakymus nuraminote,nors pacios noras maitint visiskai neproporcingas krutines dydziui, dabar jau ramiau bus, nes zinosiu kad yra geru pavyzdziu.Sekmes maitinant
looovely
2010 07 28, 10:58
QUOTE(nkreiki @ 2010 07 27, 14:27) Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis? tikrai neturi jokios itakos dydis
Kiek laiko maitinant triju savaiciu kudiku viena krutimi?
CervusDama
2010 07 28, 16:49
QUOTE(Ingese @ 2010 07 28, 18:24) Kiek laiko maitinant triju savaiciu kudiku viena krutimi? mano valgydavo 45 min....
QUOTE(Ingese @ 2010 07 28, 18:24) Kiek laiko maitinant triju savaiciu kudiku viena krutimi? Budavo kad iki valandos, dazniausiai uzmigdavo pabusdavo patraukdavo paskui vel uzmigdavo.
meduolia
2010 07 29, 11:14
mano ilgai valgydavo  kokia valandzike, ivairiai kitoms per 15 min pasisotina, manishkis tai snausdavo va taip ilgai
looovely
2010 07 30, 10:45
maniske max 15min valgo,bet svorio labai gerai esam priaugusios,tai nebepergyvenu  panesioju kol atsirugsta ir siulau vel,kol traukia tol duodu,taip ir zaidziam  su laiku ismoks tinkamai valgyti
QUOTE(Fregata @ 2010 07 28, 17:49) mano valgydavo 45 min....  ir uztekdavo, po kiek laiko tada prasydavo?
CervusDama
2010 07 30, 14:50
QUOTE(Ingese @ 2010 07 30, 16:34) ir uztekdavo, po kiek laiko tada prasydavo? uztekdavo 1,5 valandos... ir vel atgal i lova maitint  Tai pirmaji menesi kiek prisimenu save, tai istisai maitinancia  Dabar jau ismokom greit pasisotint, tai valgom 5 min!
Gal man kasnors patarsit mano vaikiukui jau 5 menesiai  jis pries nakti istustina abi krutis, ismiega nakti be pabudimu ir be valgymu koki 11 valandu ir ryte isvalgo tik viena kruti, kuria kruti jam duoti?  ar kaitalioti kiekviena ryta vis kita ar kaskuria viena, nes pastebejau kad kelis kart iseiles daviau kaire kruti tai siandien ryte kairioji tokia pilna visa o desine visiskai sudribus ir tuscia atrode...
Belacka
2010 07 30, 17:52
QUOTE(nkreiki @ 2010 07 27, 14:27) Ar yra mamyciu kuriu krutine nebuvo nestumo metu didele ir sekmingai ilgai ismaitino,ar visdelto turi itakos dydis? gal jau pavėluotai, bet mano krūtinės dydis prieš nėštumą A buvo, vis dar maitinu (1m8mėn) Tikrai krūtinės dydis įtakos pieno gamybai neturi - pagamins tiek kiek reikės, svarbu žindyti pagal vaiko poreikius QUOTE(VaivaMaciuliene @ 2010 07 30, 15:00) Gal man kasnors patarsit mano vaikiukui jau 5 menesiai  jis pries nakti istustina abi krutis, ismiega nakti be pabudimu ir be valgymu koki 11 valandu ir ryte isvalgo tik viena kruti, kuria kruti jam duoti?  ar kaitalioti kiekviena ryta vis kita ar kaskuria viena, nes pastebejau kad kelis kart iseiles daviau kaire kruti tai siandien ryte kairioji tokia pilna visa o desine visiskai sudribus ir tuscia atrode...  Kiekviena krūtis gamina pienuką nepriklausomai viena nuo kitos, taigi jei ryte duosi vieną ir tą pačia krūtį, tai ji tau ir pagamins reikiamą pienuko kiekį. Aš nekaitaliočiau - lengviau prisimink kurią krūtį duoti ryte
Bet labai jau baisiai ryte atrodau su vienu milzinisku papuliu ir su kitu maziuku...
Belacka
2010 07 30, 20:49
QUOTE(VaivaMaciuliene @ 2010 07 30, 18:50) Bet labai jau baisiai ryte atrodau su vienu milzinisku papuliu ir su kitu maziuku...  Galiu paguosti - kad viskas laikina, ateis laikas nebemaitinsi ir ryte atrodysi puikiai
QUOTE(Belacka @ 2010 07 30, 21:49) Galiu paguosti - kad viskas laikina, ateis laikas nebemaitinsi ir ryte atrodysi puikiai  Man budavo labai juokinga i save paziurejus , kai tik pamaityni ir viena krutis mazute kita didele. Viskas susinormalizuos. Dabar tik nakti maitinu ir man taip gera ziureti i maziuka valganti MP. Kiek galesiu tiek maitinsiu.
Na as ir planuoju dar ilgai maitinti...  Bent iki dveiju metu  Tai man dar pusantru metu megautis tokiais vaizdais??? Galvoju gal kazkas patars kam taip buvo ar kas gerai nusimano apie maitinima. Iseiles du rytus meginau duoti desine kruti, bet ta kairioji vistiek didesne ryskiai...beto reikejo abieju jam..vienos kaip visada neuztenka, matyt desinioji tiek neprigamina kiek kairioji. Bijau kad jei labiau maitinsiu is kairiosios desiniojoje isvis dings pienas...ji visada tustesne atrodydavo Aciu labai uz pagalba
S.w.a.t
2010 07 31, 10:31
tu tiesiog maitink ir nesuk sau galvos, del skirtingu krutines dydziu, paskui ateina toks laikas- gal po puses metu, gal po maziau nei metu, kad net nepastebi, kai krutines issilygina, sumazeja ir suminksteja...atrodo kaip nemaitinant, o pieno buna ne kiek ne maziau... kazkaip teko susidurti, kad daugumai is pazystamu taip pradzioj buna - maitinant viena krutis didesne, kita mazesne, bet tai tikrai laikina smulkmena Geriau susitelk ties tuo, kad maitinimas butu su eiliskumu- ne trumpesnis is kiekvienos kaip po 20 min, taisyklingu apziojimu, padetim ir tada, kada nori.., be chiulptuko, buteliuku ir viskas bus tvarkoj.. QUOTE(VaivaMaciuliene @ 2010 07 31, 10:24) Na as ir planuoju dar ilgai maitinti...  Bent iki dveiju metu  Tai man dar pusantru metu megautis tokiais vaizdais??? Galvoju gal kazkas patars kam taip buvo ar kas gerai nusimano apie maitinima. Iseiles du rytus meginau duoti desine kruti, bet ta kairioji vistiek didesne ryskiai...beto reikejo abieju jam..vienos kaip visada neuztenka, matyt desinioji tiek neprigamina kiek kairioji. Bijau kad jei labiau maitinsiu is kairiosios desiniojoje isvis dings pienas...ji visada tustesne atrodydavo Aciu labai uz pagalba 
Na mums jau greit puse metuku, tai kaip zinau jau turetu but susitvarke  Seip diena kai maitinu jau nebesimato nieko,net nebega pienelis is kitos kruties maitinant, tik va po nakties buna isdidejusi kaire krutis, nes buna pertrauka beveik 12 valandu nemaitinimo. Kodel desine tokia tuscia atrodo visa laika...  Ir man keista kodel tik viena krutis isdydeja ir taip ryskiai...  man net geda pries vyra
Belacka
2010 07 31, 12:34
QUOTE(VaivaMaciuliene @ 2010 07 31, 10:46) Kodel desine tokia tuscia atrodo visa laika...  Ir man keista kodel tik viena krutis isdydeja ir taip ryskiai...  man net geda pries vyra  Matyt tavo tokia fiziologija, o gal maitinai dažniau iš kairės (reiktų duoti paeiliui viena kart iš vieno, kitą kart iš kitos), arba jei maitini iš abiejų, tai gal pirma visada duodi kairę, o tik paskui dešinę, todėl dešinėje mažiau gaminasi MP. Be to naktį visada pienelio gaminasi daugiau nei dieną (tokia fiziologija pas visas). Tikrai viskas turėtų susitvarkyti iki kokių metų, o paskui net nesuprasi ar yra to pienelio ar ne - krūtys bus pamažėjusios, minkštos ir tik girdėsi kaip vaikutis pliumpina. O dėl vyro tai mažiausiai reiktų sukti galvą - 1.Vyrui tu graži visokia 2. Jis gi irgi supranta, kad ne grožio konkurse dalyvauji, o maitini jūsų vaikutį
admin*1
2010 07 31, 12:34
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|