Dizaster
2009 12 07, 02:28
Norejau pasiklausti, gal kam nors teko rauti dantuka trecio trimestro pabaigoje? Dienas likusias iki gimdymo galiu ant 2 ranku pirstu suskaiciuoti, bet eme ir pradejo skaudeti kruminis dantis. Stomatologe netaiso, sako reikia rauti, daugiau niekas nepades...Bet labai bijau, kad nepakenkciau vaikuciui, vis tik laiko labai mazai liko.  Nezinau ar galima rauti taip velai ar kenteti tuos pamaudenimus iki gimdymo... Jei kam teko rauti , gal galite rekomenduoti Vilniuje gera gydytoja, kuris galetu profesionaliai tai padaryti?
Liniuks
2009 12 07, 07:43
Sveika,
kiek žinau, geriau to nedaryti. Bent man stomatologė apie rautinas šaknis išraše ginekologei buvo parašiusi -- rekomenduotina PO GIMDYMO... KAžkokie naudojami vaistai -- ar tai šaldomieji, ar kažkas panašaus gali sukelti priešlaikinį
Dizaster
2009 12 07, 15:48
QUOTE(Liniuks @ 2009 12 07, 08:43) Sveika, kiek žinau, geriau to nedaryti. Bent man stomatologė apie rautinas šaknis išraše ginekologei buvo parašiusi -- rekomenduotina PO GIMDYMO... KAžkokie naudojami vaistai -- ar tai šaldomieji, ar kažkas panašaus gali sukelti priešlaikinį Gimdymo tai nelabai bijau, nes jei pagimdyciau net ir siandien, vaikelis skaitytusi jau pilnai isnesiotas (nuo 37 savaites kiek zinau taip skaitosi, o man jau netgi daugiau savaiteliu). As tik bijau kitko - ar vaistukai per placenta nenueis maziukui ir pan.
asta sal
2009 12 07, 17:50
sveikutes na man rove va nesenai kai buvo 34 savaites ir nieko nesake kad negalima, beje ir vaistukus nuo skausmo leido kai taise, as manau juk yra visokiu tu vaistu ir jos zino, taip pat taise kai buvo kokie trys mėnesiai ir rove ir nieko nesake, net pati klausiau ar galima tai sake taip
Man, kaip tyčia, tik nėštumų metu ir prireikė tai daryti  Du nėštumai "nusinešė" po dantį... Nuskausminamuosius naudoja kitokius nei įprastai, todėl žalos vaisiui tikrai nepadaro. Vienintelis blogumas - stresas, kurį nori nenori tenka patirti stomatologo kėdėje per tokią nemalonią procedūrą. Visgi, jei reikia rauti, BŪTINA tai padaryti, nes nebetaisomas dantis yra infekcijos šaltinis, kas gali rimtai pakenkti tiek mamai, tiek vaikui. Ir būtent delsimas su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis gali būti priešlaikinio gimdymo priežastimi.
DaivaVe
2009 12 09, 17:25
Man irgi rove ne per seniausiai - 35 savaite. Tai kiek zinau tie leidziami vaistukai per placenta niekaip negali nueiti vaikuciui, nes jie veikia tik toje vietoje  o rauti man tikrai reikejo, nes puliavo saknis, ziauriai skaudejo (nakti sienomis lipau  ), o be to kai puliuoja - vaikutis gali pasigauti infekcija  Ir siaip pats rovimas dar nera taip jau blogai, bet jau pirma naktis po rovimo  man pradejo skaudeti dar net nenutirpus nuskausminimui  tai kai jau nebegalejau iskesti - isgeriau vaistu nuo skausmo  o va ju tai tikrai negalima paskutiniame trimestre  tai vat irgi bijau, kad nebuciau pakenkusi leliukui
QUOTE(DaivaVe @ 2009 12 09, 17:25) tai kai jau nebegalejau iskesti - isgeriau vaistu nuo skausmo  o va ju tai tikrai negalima paskutiniame trimestre  tai vat irgi bijau, kad nebuciau pakenkusi leliukui  Galima paracetamolį ir kitus panašius (apap pvz.) nuo skausmo gerti. Stipresnių turbūt nelabai rekomenduoja  Bet ir tai - gimdymo metu morfijus, epidūras ir t.t., gi irgi nuskausminamieji, jų patenka kažkiek vaikui, bet jei būtų kažkas labai blogo, medikai taip nesišvaistytų jais. Tai nemanau, kad pakenkei, nusiramink
Dizaster
2009 12 09, 23:37
Ačiukas visoms už pagalbą ir atsakymus.  Nukeliavau ir išsiroviau ir dabar galėsiu ramiai miegoti naktimis  .. Jeigu kam nors prireiktu rauti dantuką paskutinėmis nėštumo savaitėmis, rekomenduoju Denticiją - aš ten buvau. Iki šiol nesilankiau, nes viena iš brangesnių klinikų (protinio danties rovimas pas stomatologą chirurgą kainavo 104 lt), bet pagalvojau, kad nėštumo metu geriau netaupyti. Visa procedūra su visu nuskausminimu ir t.t. užtruko gal 15 min. Visiskai nieko nepajaučiau. Netgi prieš duriant nuskausminamuosius šaldančiu tepalu patepė, kad nuo švirkšto dūrio neskaudėtų. Aplinka labai švari -sterili netgi (tas ne visose klinikose yra). Priėmė be kalbų skubiai (visur kitur arba siūlė po savaitės, arba - išgirdę, kad man tuoj gimdymas, pasakydavo "oi, artimiausias laikas - po naujų metų". Gal bijojo, kad procedūros metu nepagimdyčiau?). Tikrai turi specialiai nėščiosioms skirtų vaistukų (tą turi ne visi stomatologai  ). ir po rovimo jokių baisių pasekmių  (tfu tfu tfu). Beje, dantį rovęs gydytojas irgi patvirtino, kad geriau rauti. Sakė, kad neraunant, pasekmės bet kuriuo atveju gali būti blogesnės nei išrovus. Be to, paskutinis trimestras nėra toks pavojingas kaip pirmasis.
QUOTE(Dizaster @ 2009 12 09, 23:37) Iki šiol nesilankiau, nes viena iš brangesnių klinikų (protinio danties rovimas pas stomatologą chirurgą kainavo 104 lt) Nelabai ir brangu, manau, kaip privačioj. Man prieš 2 metus Žalgirio klinikose rovė (nes savaitgalis buvo), ir tai apie 60 Lt teko sumokėt. Su palengvėjimu, beje
Skaidrė
2009 12 11, 09:27
o as noreciau kitko paklausti, gal kas zino. Mano krumini rekomenduoja rauti, nes yra kazkoks skilimas, kuris suformuoja isorini pulinga darini. Rauti nenoriu, nes man neskauda. Gaila danties. Taciau planuojame leliuka ir galvoju, ar tas pulingas darinys nepakenktu? Nes rauti vien tik tam, kad rauti - nesinori.
jurgiciuke
2010 01 07, 16:10
QUOTE(Skaidrė @ 2009 12 11, 10:27) o as noreciau kitko paklausti, gal kas zino. Mano krumini rekomenduoja rauti, nes yra kazkoks skilimas, kuris suformuoja isorini pulinga darini. Rauti nenoriu, nes man neskauda. Gaila danties. Taciau planuojame leliuka ir galvoju, ar tas pulingas darinys nepakenktu? Nes rauti vien tik tam, kad rauti - nesinori. Aš tai raučiau. Man ir prieš nėštumą rekomendavo protinį išsirauti, bet pagailėjau. O dabar jau kelinta diena kaip skauda ir gailiuosi, kad tada neleidau išraut
Mystic Sahara
2010 01 07, 16:24
QUOTE(Skaidrė @ 2009 12 11, 09:27) o as noreciau kitko paklausti, gal kas zino. Mano krumini rekomenduoja rauti, nes yra kazkoks skilimas, kuris suformuoja isorini pulinga darini. Rauti nenoriu, nes man neskauda. Gaila danties. Taciau planuojame leliuka ir galvoju, ar tas pulingas darinys nepakenktu? Nes rauti vien tik tam, kad rauti - nesinori. Labuka, nusimanau siame dalyke, t.y. stomotologijoje, todel ir rasau. Siulau ta dantuka issirauti, nes yra 2 priezastys: bet koks pulynys, bet koks uzdegimas organizme gali sukelti nepageidaujamu reiskiniu nestume (pvz. persileidimas, prieslaikinis gimdymas ir tt); kita svarbi priezastis, kodel jis nenaudingas yra ta, kad luzus ar skilus sakniai dantis yra bevertis, neprotezuojamas (nes protezuoti galima tik ant sveikos saknies), bereikalingas uzdegimo saltinis organizme. Sekmes nusprendziant
sandrijja1980
2010 02 10, 00:28
man septintame menesi toks skausmas uzejo kad galvojau jog isprotesiu ,tai pirmiausiai pas savo ginekologe nulekiau,o jinai liepe begt greitai ir issiraut ir pasake kad kuo stipresniu nuskausminamu suleistu,vaikutis labiau jautrus tavo skausmui nei vaistams.ir viskas tvarkoje ir nepakenke mazyliui,nei prieslaikinio nesukele nei ka.neverta kentet.
|
|