1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
Meduoliukai:
Pagal bea
Pagal Owly
Pagal Askulia
Pagal Cipciuka
Glajai meduoliams
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis namukas
Šiltų Jums švenčių!
Artėja šventės, tad dalinkimės toliau skanėstų receptais
![]() 1 tema 2 tema 3 tema 4 tema 5 tema Meduoliukai: Pagal bea Pagal Owly Pagal Askulia Pagal Cipciuka Glajai meduoliams Japoniškas aguonų - obuolių pyragas Kalėdinis pyragas Kalėdinis namukas Šiltų Jums švenčių!
Reikia ikelt ir Nerytes meduoliukus i pirma puslapi,nes daugelis praso ir neranda receptuko
Kalėdiniam stalui tikrai tinka be proto skanus medaus tortas pagal Cipciuko receptą. Dar jei papuošus eglute, pabarsčius sniegeliu
Ir dar i pirma zinute reikejo ideti nuoroda 5 tema
Vėl reikia, rašyt prašyma moderatorei, preitą kartą mergaitė sukūrusi temą neįdėjo nuorodos i 4 temą
Labas vakaras,
gal kas turit idėjų, kaip padaryti tokį stogą? Ir kažin iš ko tie krašteliai aplink langus
QUOTE(Kazarnienė @ 2009 12 08, 18:31) Labas vakaras, gal kas turit idėjų, kaip padaryti tokį stogą? Ir kažin iš ko tie krašteliai aplink langus ![]() Aha, aš irgi atkreipiau dėmesį į šį namuką internete ieškodama puošimo idėjų Paaiškinime prie jo rašo, kad stogas padarytas iš All-Bran Cereal javainių/dribsnių. Pas mus turbūt tokių nebūna, bet gal yr kas nors panašaus? O langai - iš cinamoninės kramtomsios gumos plokštelių (amerikiečiai gi pamišęs dėl cinamono - pas juos net dantų pasta cinamoninė Va kaip atrodo dribsniai:
Vija, aš nebuvau tokia protinga, sugebėjau tik paveikslėlį išsisaugos
Gaila, bet tokių dribsnių nesu mačius. bandysiu kažkaip daryt makaronus iš tešlos QUOTE(Kazarnienė @ 2009 12 08, 18:58) Vija, aš nebuvau tokia protinga, sugebėjau tik paveikslėlį išsisaugos Gaila, bet tokių dribsnių nesu mačius. bandysiu kažkaip daryt makaronus iš tešlos Aš manau, tikrai ne blogesnes 'čerpes' padarytum iš kitokių dribsnių gerai apžiūrėsu dribsnių lentynas parduotuvėj Irgi neblogas stogas:
Mergaitės,man reikia greitai atsakymo
Gal pamenat kaip tuos pabarstukus išlydyt,kad galima būtų puošt ant meduolių.Ačiū
sveikos,
vakar dariau meduolius pagal Bea. kaip ir rasiau, dejau papildomai miltu, nes buvo neimanoma suminkyti. tesla saldytuve laikiau apie pora valandu, kociojant sunaudojau dar nemazai miltu, stalo pabarstymui. vakar tik iskepti meduoliai buvo traskus, labiau panasus i sausainius, siandien nuo glajaus jau suminkstejo, tai labai labai skanus. p.s. as tik prieskoniu dejau daug daugiau. QUOTE(vija @ 2009 12 08, 21:04) Aš manau, tikrai ne blogesnes 'čerpes' padarytum iš kitokių dribsnių gerai apžiūrėsu dribsnių lentynas parduotuvėj Irgi neblogas stogas: ![]() Mergaitės,o ,tas'' čerpes,,kaip priklijuoti?? QUOTE(geguzyte5 @ 2009 12 08, 10:19) Merginos, o kokias formeles naudojate keksiukams - silikonines, ar skardines? Vis ruosiuosi isigyti, bet neapsisprendziu as naudoju silikonines QUOTE(PONIUTE @ 2009 12 08, 23:10) Mergaitės,o ,tas'' čerpes,,kaip priklijuoti?? tos cerpes tai tokie biskvitukai, buna pirkti parduotuvese, panasus kaip damu pirsteliai, tik apvalus ir be cukraus sluoksnio
O as pati kepiau cerpes, is tos pacios teslos
Kazin stogas atlaikys? Siandien vakare pastatem nama, ryt liko puosyba, medziu sodinimas, besmegeniu lipdymas Pradzia: ![]() Cerpes: ![]() Namelyje spingsi liepsnele ![]() As tai sugalvojus dar issikepiau siandien cerpes, namo pamata - grindis ir viena pertvara, kad stoga laikytu, nes mano tokie ploni lakstai. Namas su dviem kambariais dabar
fantastinis namelis
o kai bus visas išpuostas:wub: QUOTE(jolanka @ 2009 12 09, [COLOR=red) 01:14[/COLOR]] O as pati kepiau cerpes, is tos pacios teslos ir kada miegot nuėjai? QUOTE(Agniska @ 2009 12 08, 20:14) Mergaitės,man reikia greitai atsakymo Gal pamenat kaip tuos pabarstukus išlydyt,kad galima būtų puošt ant meduolių.Ačiū Galima nusipirkti jau paruoštą baltos spalvos glazūrą ir nuspalvinti maistiniais dažais, labai paprasta ir patogu QUOTE(Lung @ 2009 12 09, 09:06) Galima nusipirkti jau paruoštą baltos spalvos glazūrą ir nuspalvinti maistiniais dažais, labai paprasta ir patogu Man tai čia absurdas: maišai tešlas, kepi, o glajų, kurio gamyba trunka 5min., perki su visokiom modifikuotom sojom Tai tokiu atveju nueini į bet kurią kepyklą ir prisiperki gatavų kalėdinių saldumynų...
[quote=jolanka,2009 12 09, 01:14]
O as pati kepiau cerpes, is tos pacios teslos Kazin stogas atlaikys? Siandien vakare pastatem nama, ryt liko puosyba, medziu sodinimas, besmegeniu lipdymas Pradzia: Cerpes: Namelyje spingsi liepsnele As tai sugalvojus dar issikepiau siandien cerpes, namo pamata - grindis ir viena pertvara, kad stoga laikytu, nes mano tokie ploni lakstai. Namas su dviem kambariais dabar Na ir gražuolis namelis
jolanka,kaip grazu,skoninga,saunuole
Nu bet jau namelių grožis
QUOTE(PONIUTE @ 2009 12 08, 23:10) Mergaitės,o ,tas'' čerpes,,kaip priklijuoti?? as tai kepiau iskart.. pradzioj isiskocioji pagrindą ir ant viršaus iškart čerpes.. ir tada į orkaitę. ir nieko lipdyt nereikia jolanka, kolkas namelis tiesiog idealus įkeliu savo dviejų namelių stogus... vieno čerpes spaudžiau su grybuko formos kotu. o kitas iš daaaaaaaaug mažų širdučių... nors šitą darydama tikėjaus kiek kitokio varianto, bet visumoj visai nieko gavosi mano draugė iškočiojo tešlą laaabai plonai ir plėšė mažais gabaliukais... tai gavosi toks stogas kaip kaimų stogų.. iš tų plonų lentelių tokių.... žodžiu šioj vietoj tik fantazijos reik turėt
Mamytės, kaip aš jums pavydžiu sugebėjimų kepti tokius nuostabius šedevrus. Tokio namelio būtų gaila ir paragaut
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 09, 11:16) as tai kepiau iskart.. pradzioj isiskocioji pagrindą ir ant viršaus iškart čerpes.. ir tada į orkaitę. ir nieko lipdyt nereikia jolanka, kolkas namelis tiesiog idealus įkeliu savo dviejų namelių stogus... vieno čerpes spaudžiau su grybuko formos kotu. o kitas iš daaaaaaaaug mažų širdučių... nors šitą darydama tikėjaus kiek kitokio varianto, bet visumoj visai nieko gavosi mano draugė iškočiojo tešlą laaabai plonai ir plėšė mažais gabaliukais... tai gavosi toks stogas kaip kaimų stogų.. iš tų plonų lentelių tokių.... žodžiu šioj vietoj tik fantazijos reik turėt geras QUOTE(akvilyte @ 2009 12 09, 11:16) as tai kepiau iskart.. pradzioj isiskocioji pagrindą ir ant viršaus iškart čerpes.. ir tada į orkaitę. ir nieko lipdyt nereikia jolanka, kolkas namelis tiesiog idealus Akvilyte, tai ko iskart nepaprotinai Va va, as puosdama ir bijau ko primaliavot per daug...... O jus kai puosiat, vienu kartu viska padarot? Ar per kelis kartus, nes as vakar taip nusitrepsejau jau velai, kad palikau siandienai pabaigti Ir ar darot kuri glaju is tu spalvotu cukraus milteliu Dan sukker? Sokoladiniu, roziniu? Tiesa, man parveze drauge is Svedijos Oetker glaistu gatavu, bet nesispaudzia is tubeles beveik, labai tirsti...tai gal galiu juos pasildyt? Ar jau nieko nepades? Gal kuri bandete? QUOTE(Terija:) @ 2009 12 09, 13:05) namukam tai as ištikima bea meduolinei tešlai.. o valgymui bandysiu šiemet kokius kitus... nors visais metais ir meduolius iš bea tešlos kepdavau QUOTE(jolanka @ 2009 12 09, 13:07) Akvilyte, tai ko iskart nepaprotinai : O jus kai puosiat, vienu kartu viska padarot? Ir ar darot kuri glaju is tu spalvotu cukraus milteliu Dan sukker? Sokoladiniu, roziniu? as tai per vieną kartą.. nes kai puošiu tai virtuvė kaip mūšio lauke atrodo man tai tiesą sanakt to glajaus skonis šlykštus... nesuprantu ko ten pridėta (kalbu apie riūžavą) kažkada per klaidą nusipirkau QUOTE(akvilyte @ 2009 12 09, 13:58) namukam tai as ištikima bea meduolinei tešlai.. o valgymui bandysiu šiemet kokius kitus... nors visais metais ir meduolius iš bea tešlos kepdavau as tai per vieną kartą.. nes kai puošiu tai virtuvė kaip mūšio lauke atrodo man tai tiesą sanakt to glajaus skonis šlykštus... nesuprantu ko ten pridėta (kalbu apie riūžavą) kažkada per klaidą nusipirkau aš klausiau kažkada jau Kur tas aprašymas? turiu favorituose kažkokią temą, bet ji nelabai aktyvi ir nepastebėjau aprašymo
Tikrai kuri nors jau rasete, bet neturiu laiko visu temu perskaityti, tad gal butu nesunku parasyti, kur perkate visokiu zirniuku (smulkiu), saldainiuku ir maistiniu dazu puosimui?
Papildyta: Akvilytes pernykstis namukas yra cia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=22056331
ta namo stoga kur pirmame puslapyje idetas galma padaryti taip
Tesla sudeti i mesmale ir permalti gausis tokie makaronai Ir lipdyti prie stogo.O tada kerpt As nebandziau bet gal gautusi
skaičiau, skaičiau pirmam lape sudėtus receptus, ir temas tolyn, bet vat man iškylo klausimas:
o kas yra guminiai Cypciuko meduoliai? ar buna kurie nors meduoliai minksti is karto? daug kas kepa pagal Bea recepta, bet kiek perskaiciau, tai kai kurios raso, kad jie net ir pastoveje nebuna minsti QUOTE(Elzė @ 2009 12 09, 14:57) skaičiau, skaičiau pirmam lape sudėtus receptus, ir temas tolyn, bet vat man iškylo klausimas: o kas yra guminiai Cypciuko meduoliai? ar buna kurie nors meduoliai minksti is karto? daug kas kepa pagal Bea recepta, bet kiek perskaiciau, tai kai kurios raso, kad jie net ir pastoveje nebuna minsti pagal Bea kieti meduoliai, labai tinka papuošimams, namukams, o pagal Cypciuką - manieji, storesni puikūs valgyti iš kart drąsiai kepkit, mes čia iš trijų normų privarėm, tik, kad jau suvalgyta nemažai QUOTE(Vikucce @ 2009 12 09, 15:07) Ačiū labai... už paprotinimą
Aš irgi norėjau minkštų meduolių ir iš visų atsiliepimų supratau, kad Nerytės bus tinkamiausias variantas, bet....
Talita, labai grazu, o is ko tie besmegeniai?
Saulegraza, na ir darbelioooo, jei is 3 normu QUOTE(akvilyte @ 2009 12 09, 13:58) namukam tai as ištikima bea meduolinei tešlai.. o valgymui bandysiu šiemet kokius kitus... nors visais metais ir meduolius iš bea tešlos kepdavau as tai per vieną kartą.. nes kai puošiu tai virtuvė kaip mūšio lauke atrodo man tai tiesą sanakt to glajaus skonis šlykštus... nesuprantu ko ten pridėta (kalbu apie riūžavą) kažkada per klaidą nusipirkau O as kepiau ir nameli ir meduolius is Bea teslos, na man jie super, tik kai iskepi kieti, o kita diena jau pamiksteje, ir kocioju labai plonai, man tai skanuciai. Gailiuosi, kad Nerytes nesigavo, visos taip giria.... O kokius kepsi valgymui? Eisiu studijuot tavo namuko pernykscio aprasymo As tai tvarkingai vakar dirbau, ale jau siandien gal irgi bus musis Nesiryztu ir Cypsiuko bandyt, po anos nesekmes. Bea iseina geri tai ir maisau kelinta karta Dar noreciau pabandyti imbierinius sausainiukus - namukus Bea. Papildyta: QUOTE(Martini @ 2009 12 09, 15:24) Aš irgi norėjau minkštų meduolių ir iš visų atsiliepimų supratau, kad Nerytės bus tinkamiausias variantas, bet.... Nenusimink, ir man taip nutiko, kai ispjovem formeles, jos vos ne dvigubai susitrauke dedant i skardele, o jau stoooris gavosi, tai koks 1,5-2cm iskeptu Kazka mes ne taip darom
Man Cipciuko meduoliai buvo labai skanus ir minkstuciai
QUOTE(Martini @ 2009 12 09, 15:24) Aš irgi norėjau minkštų meduolių ir iš visų atsiliepimų supratau, kad Nerytės bus tinkamiausias variantas, bet.... pamėginkit Cypciuko receptą, man jis toks paprastas,tešla super gaunasi... nereik šaldyt, o aš bijau tų cukraus deginimų tai vieną sykį dėjau rudą, bet medų dirbtinį, o antrą syk - cukrų baltą, bet medų tamsų naturalų, abu kartus daug prieskonių su cinamonų, gavosi puiki spalvytė... ir nereik vargt ir nervintis su tom karamelėm
besmegeniai is tos pacios meduolines teslos,tik dariau burbuliukus rankom ,3mazejancius burbuliukus,o paskui suklijavau ir puosiau
Cia ziuriu daug kas net nesistengia temu ansktesniu paskaitinet, ir vis to paties klausineja
Cipciuko meduoliai superiniai, minksti gaunasi iskart, tik kociot aisku reikia storiau. O cukraus degint nebutina, nes nuo prieksoniu gaunasi rudi rudi, jau buvau idejusi foto. Man tie Eurokos maiseliai nelabai patiko, nes jie didoki, o as meduolius kepu ivairiu dydziu, ir noriu po viena supakuoti. Tai i Eurokos supakavau didelius, o maziukus is kepimo rankoves susukau graziai. Kai visus padarysiu, pasirodysiu supakuotus. QUOTE(rugiagele26 @ 2009 12 09, 17:30) Man tie Eurokos maiseliai nelabai patiko, nes jie didoki, o as meduolius kepu ivairiu dydziu, ir noriu po viena supakuoti. As pirkau maiselius Scheteling'e (Vilniuje), yra ivairiu dydziu, tinkamu ir vienam meduoliukui (bet tokiam didesniam), ir daaaaug meduoliuku:D Ir pats celofanas toks storesnis, tvirtas |