Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sagitalinė siūlė kaktytėje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
bletila
Mūsų mažylei per kaktos vidurį eina toks nelygumas ar kaip čia pavadinti.Vienu žodžiu kaktos kaulai suaugę nelygiai, kaižkaip kampu. Gydytojai teigia,kad čia jau taip suaugo dėl nežinomų priežasčių ir nieko nepakeisi. Mergytė sveika, galvytė auga kaip priklauso, tik gydytojai sako, kad augant ta siūlė išryškėja labiau. Ar yra daugiau tokių vaikučių ar tik mūsų toks egzempliorius kaip vyras sako susiūtakaktis.
Elina
drinks_cheers.gif mano dukryte turi kaktoje tokia kaip skylute smile.gif . Jei ne tu, nebuciau ir pagalvojusi, jog tai nelygiai suaugusi kaktos siule blink.gif . Esam tikri, jog tai- trecioji akis g.gif smile.gif. Jei rimtai, tai labai faina toji skylute wub.gif 4u.gif ( nevadinsiu jos sagitaline siule schmoll.gif schmoll.gif )
Mante23
QUOTE(Elina @ 2005 11 04, 20:14)
drinks_cheers.gif mano dukryte turi kaktoje tokia kaip skylute smile.gif . Jei ne tu, nebuciau ir pagalvojusi, jog tai nelygiai suaugusi kaktos siule blink.gif . Esam tikri, jog tai- trecioji akis  g.gif  smile.gif. Jei rimtai, tai labai faina toji skylute wub.gif  4u.gif ( nevadinsiu jos sagitaline siule schmoll.gif  schmoll.gif )
*

Sveikos mamos
musu dukrytei dabar 6men ir ji gime su tokiu iskilimu kaktoje,galvojom kad del gimdymo kaulai suejo bet jie niekaip neissilygina. Nuvezem i genetikos centra liepe istirti akiu dugna parodyti neurologui ir padaryti pilvo organu echoskopija, kad isitikinti ar nera kitu simptomu. bet lygtais nera. Sitas kaukoles defektas vadinamas trigonocefalija, tai reiskia trikampe galva. dabar darys chromosomini tyrima ir ziures ar tai nera koks genetinis dalykas. Reikes kirpciukus augint jei neissilygins smile.gif
Elina
Nesuprantu blink.gif , gal pas mano dukra ne sagitaline siule? g.gif Nes niekada ne minties neturejau tirti jos del tos skylutes g.gif . Idedu foto unsure.gif
user posted image
siaip tai "ramybes" busenoj tos skylutes nesimato, tik kai suraukia kakta g.gif
bletila
Čia tikrai ne ta siūlė.Pas mus eina iškilimas per vidurį nuo viršugalvio per kaktą iki nosytės, tokia juostelė iškilusi. Buvome Santariškėse pas neurapotologą, darė echoskopiją, sakė viskas tvarkoje, tiesiog tokia galvytės forma. Man tik įdomu ar augant ji labai išryškėja. Galvojau gal atsiras mamų turinčių jau paaugusius vaikučius su tokia problemėle.
Elina
QUOTE(bletila @ 2005 11 05, 13:30)
Galvojau gal atsiras mamų turinčių jau paaugusius vaikučius su tokia problemėle.
*

a, tai atsiprasau, kad ilindau cia su savo skylute doh.gif . Bet, bletila, jei vaikas vystosi normaliai, tai gal toji sigitaline siule- nejokia problema? 4u.gif Sekmes jums. Aukit grazuciai, bukit sveikuciai 4u.gif
mijuta
Mes vaikštom pas osteopatą,gydo rankom.Tai labai padeda,dabar plika akimi nepastebima tai ne anksčiau doh.gif .Tikrai rekomenduočiau nuvesti ir pasakys ar gali padėti.Tiesa šis malonumas nepigus 60lt vienas kartas,t.y.1val.Mes vaikščiojom pirmus mėnesius kiekvieną savaitę po vieną kartą, O paskui tik vieną kartą per mėnesį, o dabar kas du mėnesius.Sakė jeigu ir toliau viskas bus gerai tai kas tris mėn., per metus kartą.Šaunu. Jeigu pradėsit lankytis apsišarvuokit kantrybe, nes rezultatas matysis tik po pusmečio ar metų 4u.gif Sėkmės. wub.gif
~Artemidė ~
QUOTE(bletila @ 2005 11 05, 14:30)
Čia tikrai ne ta siūlė.Pas mus eina iškilimas per vidurį nuo viršugalvio per kaktą iki nosytės, tokia juostelė iškilusi. Buvome Santariškėse pas neurapotologą, darė echoskopiją, sakė viskas tvarkoje, tiesiog tokia galvytės forma. Man tik įdomu ar augant ji labai išryškėja. Galvojau gal atsiras mamų turinčių jau paaugusius vaikučius su tokia problemėle.
*

blush2.gif as pati ja turiu ir sekmingai gyvenu...zinoma paauglysteje turejau siokiu tokiu psichologiniu problemu del bendraamziu uzgauliavimo, bet issaugau mirksiukas.gif ...ir susigyvenau, net kirpciuku atsisakiau bigsmile.gif ...Tiesa mane mazyte irgi mama visur veziojo, istyre...bet didesniu nukrypimu nuo normos nerado...
Turiu tik vienintele beda(ir tai nezinau ar susijusi su siule) tai galvos skausmai nuo pat mazens doh.gif
(Lelija)
Tiksliai nepasakysiu koks procentas žmonių turi sagitalinę siūlę per kaktą ir čia jokia problema. Manyčiau jūsų giminėje yra kas nors su tokia kaukolės struktūra.
Universitete, kai studijavau, netgi turi tokį eksponatą - žmogaus kaukolę su sagitaline siūle per kaktą.
O galvos formų būna visokių ir įvairiausių. Kaip viena neurologė pasakė "įpakavimas visų skirtingas" smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.