Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Astma ir neštumas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Green.apple
Sveikutės! Nuo vaikystės turiu alerginę bronchinę astmą. Periodinė. Ji tai išriškėja tai išnyksta. Vaistais (budesonidum+salbutomolis pagal reikalą) gydžiausi gal 2002 metais...labai seniai tai buvo. Nuo tų laiku iki šiol jokių vaistų ar inhaliatorių nevartojau, nors kai 2006 metais laukiausi, buvo atsiradęs šioks toks kvepavimo nepakankamumas. Apsėjau be vaistų. Vaikiukas gimė sveikas, 3 950 ir 56 cm. Dusulio šiaip nėra, jei nepatenku į tam tikras, sukeliančias man alergiją, sąlygas. Bet paskutinių metų mano astma atgyjo ir išriškėjo. Buvau pas daktarę, atliko tam tikrus tyrimus ir išrašė gydymą. Bet... aš visai neseniai sužinojau, kad esu nestuke.gif ir dabar visai pasimečiau, ką daryt? unsure.gif Gydytoja sakė, kad vaistai nepakenks, atvirkščiai- oro nepakankamumas gali pakenkti vaisiaus vystymuisi. Bet mano dabartinė būklė nėra visiškai kritiška- kuo puikiausiai apseinu be vaistų ir, tiesą sakant, nelabai ir noriu jų vartoti. Skaičiau ifo ir inete. Šiaip nelabai patartina vartoti Budesonidą neštumo metu ar ketinant pastoti. Kaip manot- ar pasitikėt gydytoja ir vis dėl to gydytis ar kol kas palaukti ir neskubėt vartoti tą Budesonidą ir salbutamolį? g.gif
Green.apple
Nejau tarp nėščiujų nėra astmatikių? g.gif
Merginos, ar naudojot (-jat) vaistus nėštumo metu?
almamazute
QUOTE(Green.apple @ 2009 12 12, 22:05)
Sveikutės! Nuo vaikystės turiu alerginę bronchinę astmą. Periodinė. Ji tai išriškėja tai išnyksta. Vaistais (budesonidum+salbutomolis pagal reikalą) gydžiausi gal 2002 metais...labai seniai tai buvo. Nuo tų laiku iki šiol jokių vaistų ar inhaliatorių nevartojau, nors kai 2006 metais laukiausi, buvo atsiradęs šioks toks kvepavimo nepakankamumas. Apsėjau be vaistų. Vaikiukas gimė sveikas, 3 950 ir 56 cm. Dusulio šiaip nėra, jei nepatenku į tam tikras, sukeliančias man alergiją, sąlygas. Bet paskutinių metų mano astma atgyjo ir išriškėjo. Buvau pas daktarę, atliko tam tikrus tyrimus ir išrašė gydymą. Bet... aš visai neseniai sužinojau, kad esu  nestuke.gif ir dabar visai pasimečiau, ką daryt? unsure.gif  Gydytoja sakė, kad vaistai nepakenks, atvirkščiai- oro nepakankamumas gali pakenkti vaisiaus vystymuisi. Bet mano dabartinė būklė nėra visiškai kritiška- kuo puikiausiai apseinu be vaistų ir, tiesą sakant, nelabai ir noriu jų vartoti. Skaičiau ifo ir inete. Šiaip nelabai patartina vartoti Budesonidą neštumo metu ar ketinant pastoti. Kaip manot- ar pasitikėt gydytoja ir vis dėl to gydytis ar kol kas palaukti ir neskubėt vartoti tą Budesonidą ir salbutamolį? g.gif
*

Papildyta:
QUOTE(almamazute @ 2010 03 16, 19:29)

*

labas vakaras , mane irgi kankina panasus neramumas. esu nestumo jau 20 sav. taciau bedos prasidejo del kvepavimo taku : 17 sav. turejau didele infekcine sloga ir astru kosuli geriau gelomirtoli savaite , viena gyd. sake jei jautiesi geriau tai geriau vaistu nebevartoti tai nutraukiau, nes sloga valesi kaip reikiant maniau kad taip turi buti prakvepuoti galiu , jei valosi tai gerai po savaites , jauciu kad ikvepiamas oras vis astrina krutine tai nuejau pas kita gyd. tai va tada ir prasidejo pasirodo uzsitesusi sloga, ir bronchuose daug skrepliu israse antibiot ospamox, ir gelomirtoli po savaites atejus sako nepatinka kad jauciasi bronchuose spazmai , nukreipe pas pulmonologe (jei neapsirinku) o si savo putimo testais ivertino kaip astma, liepe gerti budesonida ir salbutamoli, irgi sake kad vaistai taip nekenkia kaip kvepavimo nepakankamumas, bet paskaicius vaistu info lapeli isisgandau ten pasirodo negalima nzn ka daryti ir bijau ir verkti norisi
doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Green.apple @ 2009 12 13, 12:46)
Nejau tarp nėščiujų nėra astmatikių?  g.gif
Merginos, ar naudojot (-jat) vaistus nėštumo metu?
*

Papildyta:
QUOTE(almamazute @ 2010 03 16, 19:32)
Papildyta:

labas vakaras , mane irgi kankina panasus neramumas. esu nestumo jau 20 sav. taciau bedos prasidejo del kvepavimo taku : 17 sav. turejau didele infekcine sloga ir astru kosuli geriau gelomirtoli savaite , viena gyd. sake jei jautiesi geriau tai geriau vaistu nebevartoti tai nutraukiau, nes sloga valesi kaip reikiant maniau kad taip turi buti prakvepuoti galiu , jei valosi tai gerai  po savaites , jauciu kad ikvepiamas oras vis astrina krutine tai nuejau pas kita gyd. tai va tada ir prasidejo pasirodo uzsitesusi sloga, ir bronchuose daug skrepliu israse antibiot ospamox, ir gelomirtoli po savaites atejus sako nepatinka kad jauciasi bronchuose spazmai , nukreipe pas pulmonologe (jei neapsirinku) o si savo putimo testais ivertino kaip astma, liepe gerti budesonida ir salbutamoli, irgi sake kad vaistai taip nekenkia kaip kvepavimo nepakankamumas, bet paskaicius vaistu info lapeli isisgandau ten pasirodo negalima nzn  ka daryti ir bijau ir verkti norisi
doh.gif

Papildyta:
*

dirbtinaa
sveiki ax.gif man panasus klausimas iskilo, pas mane taip pat bronchine alergine astma, ir kaip tik dabar paumejo, man visada taip kaip truputi pasalu, o tada tai jau buna blogai. siandien suzinojau kad laukiuosi ir dabar nezinau vartot vaistus ar ne, jei nevartosiu pereis i tokia stadija kad baisu bus gyvent... bet ar vartodama nepakenksiu?
*GAILĖ*
aš sergu BA. 2-ro nėštumo metu pastoviai naudojau symbicortą (po 1 įpurškimą 2 kartus per dieną), ir kelis kart teko panaudot salbutamolį. bandžiau nenaudot vaistų, bet iškart kvėpavimas sunkėdavo. visi gydytojai sakė, kad deguonies trūkumas daug pavojingiau už vaistus.
vaikas gimė iš principo sveikas, tik su nedidele širdies yda, kurią jau kaip ir išaugo (dabar jam jau 3 metai), bet ją ko gero paveldėjo iš MB. BET metukų būdamas vaikas irgi susirgo astma sad.gif. gydytojai guodžia, kad gal išaugs, juolab ligos eiga kaip ir lengva, pastoviai vaistų vartot nereikia. ir dar sakė, kad ne mano vartoti vaistai turėjo įtakos vaiko BA, o paveldimumas.
jei tektų vėl lauktis, ko gero nėštumą planuočiau taip, kad pirmas trimestras būtų vasarą, kai mano astma paprastai būna remisijos būsenoj ir bandyčiau apsieit bent tuos pirmus 3 mėn be vaistų arba su pačia minimalia doze. bet jei trūktų oro, tai tikrai nežaisčiau taip. šiaip kai pagalvoji, taigi seniau moterys prednizoloną gerdavo nėščios, juk jokių inhaliuojamų kortikosteroidų nebuvo ir gimdavo tie vaikai sveiki
JURGUTISS
Sveikos,

Sergu astma nuo vaikystes ir gana sunkia forma, nuolat vartoju vaistus, pagrinde salbutamoli ir net po kelis kartus per diena. Kai laukiausi gydymo budo nekeiciau, niekas kaip ir nerekomendavo keisti. Vartojau sau salbutamoli po kelis kartus per diena ir tiek. Vaikas gime sveikas, gal siek tiek daugiau alergiskas nei kiti, bet su tuo kol kas tvarkomes - vaistu neprireikia naudoti, jam jau 10m. smile.gif
dirbtinaa
buvau pas daktare pries kelias dienas, tai sake kad vaistai tikrai nepakenks smile.gif nauda didesne nei rizika
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.