Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas supykęs daužo daiktus
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
arka08
Labukas visoms mamytems 4u.gif

Mums jau 3,5metu einam nuo 3 m. i darzeli. anksciau buvo ramus vaikas, aisku budavo agresijos ispuoliu ir anksciau, bet netokiu "stipriu" kaip dabar.. verysad.gif

Kai buna namuose, tai jis kokius 5-6 kartus i diena savo agresijos priepuoliai mus i visiska beviltiskuma nuvaro verysad.gif Zinom ,kad si agresija normali tokio amziaus vaikams. Isbandem viska : ignoruoti jo toki elgesi, kalbinti (be sansu, nes tokioj situacijoj jis kaip kurcias butu..), i jo kambari issiusdavom.. Ir daznai pavykdavo. Strategijos pasirinkimas priklausydavo nuo dienos ir musu bei jo pacio formos blush2.gif Bet dar nebuvo niekad taip blogai kaip dabar...

Problema ta, kad jis jau koki pora menesiu tu priepuoliu metu, baldus ar daiktus dauzo... blink.gif Viskas vyksta taip, pvz: jis uzsinori to, ko (nors jis tai jau senai zino!) negalima (toks jausmas, kad provokuotu!), bandai jam aiskint, kad negalima- pradeda atsikalbinet ir spiegt ir vis tiek daro savo. Kai neleidi ar ta daikta atimi- pradeda dar garsiau spiegt, tada trumpai nutyla ir pradeda dairytis, ka cia dabar numetus ar sugadinus unsure.gif
Jei salia karstos kavos puodelis padetas.. tai sveicia ji ant zemes, taikosi prie paveikslu, kad juos numest, taip trenkia durim, kad net sienos prie duru jau biret pradejo... jau nebezinom , ka daryt.. ignoruot nebeiseina, nes dabar tik ir ziuret reikia, kad priepuolio metu ko brangaus nesugadintu..

Ar tai normalu?? Net nebezinau, ka daryt.. nes kartais jis mus i toki beviltiskuma ivaro verysad.gif Gal mes ka ne taip darom???
Gal yra mamyciu, kuriu atzalos taip pat elgdavosi? kaip elgtis tokiose situacijose?
Ignoruoti nebeiseina, nes toks jausmas, kad jis pacius brangiausius (mums)daiktus namuse "nuskanuoja" ir butent i juos taikose savo priepuoliu metu verysad.gif Mes jau kartais mastom ,kad jis taip tycia daro... kerstauja, bet uz ka??

Büciau Jums labai labai dekinga uz bent kiek info, ar tai normalu ir ka dar galeciau isbandyt, kad mums visiems geriau eitusi..
Dekoju is anksto.
jurgiuxm83
Pazystamas oj pazysmamas jausmas mums dabar kaip tik toks metas ir tiek pat laiko kiek ir jusu vaikiukui doh.gif bet musiskis meto tik savo zaislus nu tik kartais koki mano telefona jei turi rankoj bet dazniausia sau tranko per veida ir krenta ant zemes dar negrazioais zodziais vadinasi blush2.gif bet manau gal cia amzius toksai g.gif
vikix
Ar jis taip elgiasi tik prie Jūsų ?
kaip jis elgiasi pvz. su seneliais (kai Jūsų nėra šalia),
ar tai vyksta ir darželyje ?

Laikas tikrai nelengvas, pas mus labai stiprios agresijos nebuvo, bet tą 3 metų krizę tikrai turėjom doh.gif
arka08
QUOTE(vikix @ 2009 12 13, 17:19)
Ar jis taip elgiasi tik prie Jūsų ?
kaip jis elgiasi pvz. su seneliais (kai Jūsų nėra šalia),
ar tai vyksta ir darželyje ?

Laikas tikrai nelengvas, pas mus labai stiprios agresijos nebuvo, bet tą 3 metų krizę tikrai turėjom  doh.gif
*

Labai dekui uz atsakymus! 4u.gif

Taip jis elgiasi pagrinde prie müsu. Prie seneliu taip pat, ypac jei mes kur netoli sukiojames..
Darzelyje - auksinis vaikas. Ir kai kur sveciuose su kitais zaidzia- nei vieno blogo zodzio nepasakytum.. bigsmile.gif
Ka tai galetu reikst??
vikix
Tai ir reiškia, kad bando Jūsų kantrybę smile.gif

Mes kai prasidėdavo tokie "triukšmai" tiesiog turėjom mažą vaikišką kėdutę koridoriuje, ir tiesiog pasodindavom nusiraminti. Aišku pradžioje reikėdavo palaikyti, kad nepabėgtų doh.gif vėliau jau suprato, kad priešinti beprasmiška, todėl nusiramindavo atsisėdęs greitai.

Dar labai padėdavo, jeigu tarkim visą dieną išbūna be "ožių" tai vakare pasikalbam ir pagiriam "tipo kaip mums gera, kad tu ...ir t.t."

Dar vienas iš būdų kuris mūsų vaikiui labai patiko (bet jau gal apie 4-5 metus), tai ant sienos priklijuojam baltą lapą ir jeigu visą dieną buvo geras - klijuojam tokią šypsenėlę (lipdukus tokius nupirkau, veidelis su šypsenėle) o tada sutarėm, kad kai visą eilutę suklijuos eisim tarkim į Vishy parką (į kiną ... na čia jau kaip sugalvosit)

Tai tiek iš patirties mirksiukas.gif sėkmės 4u.gif

Lotyna
Siaip pagrinde toki elgesi isprovokuoja demesio trukumas ax.gif
Zinau pagal save ... blush2.gif Jei tik maziau jo gaudavo musiskis, tai ojoj, kas dedavosi .. doh.gif
Manana
Pati turiu dideli oziuka, ir mums tos istrijos nezinau kada prasidejo ir labai laukiu dienos kada jos baigsis.
Pas mane situacija kur kas blogesne, jis taip elgiasi ne tik namie, bet ir kitur..taciau, jau esame kartu nemazai pasieke. Mano sunus dauzydavo ne daiktus, o save, dauzydavo galva i duris i siena, grindis, ir dar taip stipriai. Ka as daryavau? aisku pirmus kartus puldavau prie jo, gelbedavau "nuo to saves kankinimo", bet jis tada sulaukdavo, ko nori, mano demesio. Tada as pradejau ignoruoti, jo toki elgesi, demonstratyviai iseidavau i vonia, ir jis tuoj nustodavo.
Jusu situacijoje, kaip ir mano, vaikui truko demesio, arba tiesiog buvimo salia, susikaupusi pykti, jie islieja vienokiais ar kitokiais veiksmais, o ypac jei supranta ant ko labiausiai veikia. Pvz. rasote bijote, kad nesudauzytu ko nors brangaus ir jis tai zino, ta ir daro. Dar vienas momentas man gerai suveike, tai suemimas uz ranku ir nuvedimas tarkim i kampa, arba ant kedutes nusiraminti (pasakius pora sakiniu, griestai draudziu taip elgtis, kai nusiraminsi, gali ateiti), aisku jis begdavo pasku mane, bet pakartojus si veiksma 10 kartu per pirma isterija, kita bereiks 8, o veliau is kart nuvedus net nebemegins begti, nes zino, kad mama ar tetis tai darys iki galo.
Aplamai, isterju mazes, kai vaikas sulauks daugiau demesio, buvimo salia, bendravimo, meiles, kantrybes smile.gif Patikrintas reikalas mirksiukas.gif
arka08
Labai dekui visoms mamytems, kad taip greit atsaket 4u.gif

Taip, kai pamastau, tai tikrai tiesa.. jis toks tapo nuo to laiko, kai as pilnai dirbt pradejau.. verysad.gif Bet dabar kai tai zinau, pasistengsiu skirti jam daugiau laiko ir silumos.
Dar karta dekui visoms.
September_Lady
Dar maziams reikia butinai veiklos. ax.gif Nepalikti jo vien su zaislais, nes jie greit atsibosta, o duoti piesti, ne tik su piestukais, bet ir su akvarele, guasu, karpyti, lipdyti. Tai skatina demesio sutelkima, savikontrole.

Pati buvau pavargusi nuo nuolatiniu vaiko isteriju, tik maniskis gal jas keldavo labiau, kai pavargdavo zaisti aktyviai su zaislais (nors pietu visada miega), kazkur paskaiciau, kad reikia ir ramios veiklos, kurioje vaikas gali susikaupti. VEIKIA mirksiukas.gif

O isterijos baigdavosi arba kai pajunta, kad manes, jos neveikia (teva lengviau paveikt, nes jis pats isterikas doh.gif ), nusiusdavau i kambary oziu isvaryt, atsiprasymas vienas kito padeda, ieskodavom kompromisu, ypac parduotuvej, jei pradeda noreti ir to ir to, leidziam pasirinkti, bet kazka jau visada reikia pirkti, todel nera reikalo kaskart vestis jo i parduotuve. mirksiukas.gif
virugie
QUOTE(vikix @ 2009 12 13, 20:52)
Tai ir reiškia, kad bando Jūsų kantrybę  smile.gif 

Mes kai prasidėdavo tokie "triukšmai" tiesiog turėjom mažą vaikišką kėdutę koridoriuje, ir tiesiog pasodindavom nusiraminti. Aišku pradžioje reikėdavo palaikyti, kad nepabėgtų doh.gif vėliau jau suprato, kad priešinti beprasmiška, todėl nusiramindavo atsisėdęs greitai. 

Dar labai padėdavo, jeigu tarkim visą dieną išbūna be "ožių" tai vakare pasikalbam ir pagiriam "tipo kaip mums gera, kad tu ...ir t.t."

Dar vienas iš būdų kuris mūsų vaikiui labai patiko (bet jau gal apie 4-5 metus), tai ant sienos priklijuojam  baltą lapą ir jeigu visą dieną buvo geras - klijuojam tokią šypsenėlę (lipdukus tokius nupirkau, veidelis su šypsenėle) o tada sutarėm, kad kai visą eilutę suklijuos eisim tarkim į Vishy parką (į kiną ... na čia jau kaip sugalvosit)

Tai tiek iš patirties mirksiukas.gif  sėkmės 4u.gif
*

Mes ir taip kovojam su savo ožiuku ir pasinaudosim įdėja apie lipdukus ax.gif
bozkakoszka20
na, mano mergaite tokia pati, o tuoj bus 3 metai doh.gif nuo pat gimimo yra judri, reikalaujanti demesio, o dabar dar ir vadovaut man pradejo.kalba jau sakinukais nuo 1.5 metu, tai ir kontroliuot situacija bando doh.gif jei kazkas nesigauna, ar neleidziama tai puola i asaras, klykia, jei salia esu, tai dar ir idrieskai man g.gif doh.gif jau pavargau nuo tokio elgesio jos.lanko darzeli, aukletoja sake, kad vadovavimas pasireiskia, bet ne su tokiom isterijom kaip namuose.kai tik paiimu is darzelio, tai ir prasideda jau masinoj zyzimai, asaros doh.gif gimus dukrai pasidariau isterike, i viska psixuotai reaguoju doh.gif gal cia ji bando mano kantrybe?pvz su seneliais(jie gyvena kartu su mumis) elgiasi graziai, jei vakare kazkur isvaziuoju tai buna net neuzverkia, bet gal cia del to nes vistiek viska leidzia ne taip kaip as. ramiai i viska reaguoja g.gif nakti irgi pradejo blogai miegot, atsubunda verkia, kad atnesciau ta ir ta zaisliuka doh.gif doh.gif doh.gif jei verkia bandau priglaust, tai nepadeda, gauna dar ir is jos per veida blink.gif manau demesio ji pakankamai gauna, kai grizta is darzelio, tai ir sedim kartu iki vakaro, zaidziam, piesiam, karpom, isdykaujam.gal jau to demesio jai per daug? doh.gif doh.gif doh.gif
September_Lady
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 05, 11:37)
na, mano mergaite tokia pati, o tuoj bus 3 metai doh.gif nuo pat gimimo yra judri, reikalaujanti demesio, o dabar dar ir vadovaut man pradejo.kalba jau sakinukais nuo 1.5 metu, tai ir kontroliuot situacija bando doh.gif jei kazkas nesigauna, ar neleidziama tai puola i asaras, klykia, jei salia esu, tai dar ir idrieskai man g.gif  doh.gif  jau pavargau nuo tokio elgesio jos.lanko darzeli, aukletoja sake, kad vadovavimas pasireiskia, bet ne su tokiom isterijom kaip namuose.kai tik paiimu is darzelio, tai ir prasideda jau masinoj zyzimai, asaros doh.gif gimus dukrai pasidariau isterike, i viska psixuotai reaguoju doh.gif gal cia ji bando mano kantrybe?pvz su seneliais(jie gyvena kartu su mumis) elgiasi graziai, jei vakare kazkur isvaziuoju tai buna net neuzverkia, bet gal cia del to nes vistiek viska leidzia ne taip kaip as. ramiai i viska reaguoja g.gif nakti irgi pradejo blogai miegot, atsubunda verkia, kad atnesciau ta ir ta zaisliuka doh.gif  doh.gif  doh.gif jei verkia bandau priglaust, tai nepadeda, gauna dar ir is jos per veida blink.gif manau demesio ji pakankamai gauna, kai grizta is darzelio, tai ir sedim kartu iki vakaro, zaidziam, piesiam, karpom, isdykaujam.gal jau to demesio jai per daug? doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Mes irgi gyvenam su seneliais, kurie tikrai nepadeda kovot su vaiko agresija schmoll.gif tas ju lepinimas, leidimas viska daryti, dar pablogina situacija ir tada jau mama pasidaro bloga, o mociute jau gera ir lekia skustis jai:blink: tai vienu kartu reikia ir senelius aukleti, nes paskui patys nebesusikalba, kai lieka vienas su jais ir pyskta paskui, kad jie tokie geri anukui, o jis vat drista jiems ragus irgi parodyt doh.gif
bozkakoszka20
butent, kad mama bloga.tai as ir sakau, kad jei as tokia bloga(pvz.jei neciuciuoju vaiko kai jis spardosi ir psixuoja)tai sakau imkit ir auklekit, tai tada tyla doh.gif aiskinu, kad nereikia kreipt demesio i ozius, o jie man kas tu per mama tada blink.gif mama sako vesk pas gydytoja, bet ko ten eit, kad vaistais pumpuotu blush2.gif
September_Lady
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 05, 12:01)
butent, kad mama bloga.tai as ir sakau, kad jei as tokia bloga(pvz.jei neciuciuoju vaiko kai jis spardosi ir psixuoja)tai sakau imkit ir auklekit, tai tada tyla doh.gif aiskinu, kad nereikia kreipt demesio i ozius, o jie man kas tu per mama tada blink.gif  mama sako vesk pas gydytoja, bet ko ten eit, kad vaistais pumpuotu blush2.gif
*

Mes su uosviais gyvenam, tai man jie nelabai ka sako, bet jei jau vyras uzsiima paauklet vaika, tuoj uosviene lenda su savo uzuojautom doh.gif ir aisku vaikas pasimeta, nezinodamas kas galima, o kas ne schmoll.gif todel laukiu nesulaukiu, kol atskirai galesim apsigyvent blush2.gif tada vaikas gales eit pas senelius pasilepint, o namie zinos kas yra drausme ax.gif as buvau saviskiui nupirkus SEDALIA man atrodo vadinasi, vaistinej prasiau kokiu zoleliu ekstrakto, tai duodavau vakarais, nes po darzelio grizdavo suzverejes doh.gif bet cia kai buvo kokie 3metukai, dabar uztenka ramiai pagulet ar pasedet ir raminasi smile.gif
bozkakoszka20
mums kaip tik tuoj 3 metai.butent po darzelio kazkokia kaip zveriukas biggrin.gif
Papildyta:
jei gyvenciau su uosve, tai ji ne zodzio nepasakytu biggrin.gif
pvz. vakar velai vakare prisimine, kad darzely paliko knygute(nors is tikruju rugseji pati nunese vaikams) tasi verke sauke kad vesk ja i darzeli knygytes paiimt doh.gif
September_Lady
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 05, 12:49)
mums kaip tik tuoj 3 metai.butent po darzelio kazkokia kaip zveriukas biggrin.gif
Papildyta:
jei gyvenciau su uosve, tai ji ne zodzio nepasakytu biggrin.gif
pvz. vakar velai vakare prisimine, kad darzely paliko knygute(nors is tikruju rugseji pati nunese vaikams) tasi verke sauke kad vesk ja i darzeli knygytes paiimt doh.gif
*

oj su tais prisiminimais pas mus irgi tas pats...klausiu ar imi melyna robota vaziuojant i darzeli, sako ne, paliksiu...nuvaziuojam i darzeli, nusirengia ir pareiskia, kad man reikia melyno roboto doh.gif doh.gif doh.gif
E.Ruta
Mano vyriukui irgi buvo vadinamoji trimecio krize, bet labai greitai praejo kai pamate kad savo isterijom musu nepasokdins, manau reikia nenusileisti oziukams arba nekreipti demesio ir tada jam bus nebeidomu terorizuoti namiskius cool.gif
bozkakoszka20
mums ta krize jau metus tesiasi, nuo 2 metuku doh.gif
September_Lady
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 06, 10:47)
*

tai ir skaitosi treciuju metu (nuo 2metuku) ta krize ir pasireiskia mirksiukas.gif
*atlanta*
Skaitau ir stebiuos kaip kai kurie teveliai pasiduoda vaiko gudrumui...
Visu pirma, galvoti kad mazylis dar nieko nesupranta yra didziausia klaida. Jau nuo mazumes reikia aiskinti kas galima, kas ne. Reikia apibrezti ribas kiek vaiko zodis svarbus namie, kaip jis turi elgtis su tevais.
Pati patyriau 3 metuku oziukus, bet aciu Dievui laiku susigriebiau ir i parduotuves su mazuoju be streso iki siol vaikstau.
Jei nuo dvieju metu leidot vaikui rekt negavus zaislo, dauzyt puodelius ar zyst be reikalo, tai ko noret po metu ar dvieju??? Jo kaprizai tik auga, isterijos stipreja!
Demesio skyrimas gerai, pokalbiai reikalingi. Bet jei to neuztenka, tai griezciau reiketu aukleti.
Vaikas jaucia, kad su mama gali daryti ka nori, ir kad rekdamas pasieks ko tikisi. Tad reiketu pasikeist paciom mamom. Reikalauja kazko spiegdamas - suraukit kakta ir pasakykit, jog kada jis nuleis tona ir graziai paprasys, tai gaus. Balsas turi buti rimtas, be jokiu "siusi-pusi". Reikia parodyti kad namie tevai yra seimininkai, o ne vaikas. Kitaip verksit kruvinom asarom, ir kuo toliau, tuo bus sunkiau...
Istvermes ir gudrumo deka tikrai dar galima pakeisti bloguosius mazuju iprocius, tad nelaukit ir keiskit taktika 4u.gif
bozkakoszka20
as tai p darau kai apraset, bet cia nepadeda...ar mama ar tetis ar kriksto tetis jai tas pats, neprisibijo nieko doh.gif daiktu nedauzo, bet spiegia.dabar kai taip buna sakau;pasauk jei nori ir iseinu ax.gif
*atlanta*
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 07, 07:44)
as tai p darau kai apraset, bet cia nepadeda...ar mama ar tetis ar kriksto tetis jai tas pats, neprisibijo nieko doh.gif  daiktu nedauzo, bet spiegia.dabar kai taip buna sakau;pasauk jei nori ir iseinu ax.gif
*

Suprantu situacija, nes viena giminaite lygiai ta pati kencia...o kencia todel, kad nuo mazumes neziurejo ka leidzia, kaip vaikas elgiasi ir aiskino "kad dar mazutis ir kvailutis". Dabar tam vaikui jau 4 ir tokius cirkus isdarineja, kad baisu. Ji ir pas mane bande cypt ir rekt, bet uzteko griezto tono ir su manim iki siol labai graziai elgiasi ir is karto klauso. Bijo, bet gerbia vadinas.
Idekit daugiau grieztumo, tegul nei vienas suauges nenusileidzia, tegul visi klauso JUSU-TEVU ir jusu zodis turi buti paskutinis 4u.gif
cobyte
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 06, 11:47)
*

pas lygiai tai pat tesiasi dar iki siol ta 3metuku krize.
Donma
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 05, 13:11)
Mes su uosviais gyvenam, tai man jie nelabai ka sako, bet jei jau vyras uzsiima paauklet vaika, tuoj uosviene lenda su savo uzuojautom doh.gif ir aisku vaikas pasimeta, nezinodamas kas galima, o kas ne schmoll.gif todel laukiu nesulaukiu, kol atskirai galesim apsigyvent blush2.gif tada vaikas gales eit pas senelius pasilepint, o namie zinos kas yra drausme ax.gif as buvau saviskiui nupirkus SEDALIA man atrodo vadinasi, vaistinej prasiau kokiu zoleliu ekstrakto, tai duodavau vakarais, nes po darzelio grizdavo suzverejes doh.gif bet cia kai buvo kokie 3metukai, dabar uztenka ramiai pagulet ar pasedet ir raminasi smile.gif
*

Va,va mes ir kol gyvenom pas tėvus tai tokius ragus įgavo,kad iki šiol vargstam doh.gif Geriau būtume iš kart atskirai išėję gyvent,gal tada kitaip būtų buvę verysad.gif O mano nuo sedalios kaip tik dar blogiau miegot pradėjo,šūkaudavo per sapnus,tai nustojom gert ir vėl ramiai miegojo.
O pas senelius kai atvyksta tai žino kad viskas galima tai ir kariaujam,jei draudžiam,pakeliam balsą tuoj seneliai užstoja,mes blogi paliekam,žodžiu košmaras verysad.gif Ir manau per daug visi ją išlepino,nes tik viena anūkė tėra,vienintelė ir proanūkė tai va ragus taip ir įgavo verysad.gif Ir jei pas senelius pabūna ilgiau tai grįžus namo kol perauklėjam ją doh.gif
raganieška
O maniškis 4m. pasodintas ant kėdės nusiraminti užmiega, pirmą kartą net nuo kėdės nuvirto doh.gif Tik nepagalvokite, kad jį pusę dienos laikau, 5-10min ir jis jau miega lotuliukas.gif
*atlanta*
QUOTE(Donma @ 2010 01 08, 21:16)
Va,va mes ir kol gyvenom pas tėvus tai tokius ragus įgavo,kad iki šiol vargstam doh.gif Geriau būtume iš kart atskirai išėję gyvent,gal tada kitaip būtų buvę verysad.gif O mano nuo sedalios kaip tik dar blogiau miegot pradėjo,šūkaudavo per sapnus,tai nustojom gert ir vėl ramiai miegojo.
O pas senelius kai atvyksta tai žino kad viskas galima tai ir kariaujam,jei draudžiam,pakeliam balsą tuoj seneliai užstoja,mes blogi paliekam,žodžiu košmaras verysad.gif Ir manau per daug visi ją išlepino,nes tik viena anūkė tėra,vienintelė ir proanūkė tai va ragus taip ir įgavo verysad.gif Ir jei pas senelius pabūna ilgiau tai grįžus namo kol perauklėjam ją doh.gif
*

Jau didele jusu pana, bus sunkiau perauklet...Bet siulyciau pakalbeti rimtai su seneliais ir paaiskinti, kad jei jus pasaket - sventa turi but. Jei liepet ranku plaut - reiskia eina plaut, jei tvarkytis - tvarkosi. o seneliai turi sedet ir tylet. Man irgi teko su tuo susidurt, smagu kad issiaiskinom laiku ir bloga netampu lyginant su seneliais. Maniskis irgi vienintelis anukas, todel situacija labai panasi 4u.gif Pakalbekit su seneliai, paaiskinkit ir tikekimes, kad mazoji greit atpras nuo nereikalingu oziu 4u.gif
Donma
QUOTE(AnaJuliana @ 2010 01 09, 19:07)
Jau didele jusu pana, bus sunkiau perauklet...Bet siulyciau pakalbeti rimtai su seneliais ir paaiskinti, kad jei jus pasaket - sventa turi but. Jei liepet ranku plaut - reiskia eina plaut, jei tvarkytis - tvarkosi. o seneliai turi sedet ir tylet. Man irgi teko su tuo susidurt, smagu kad issiaiskinom laiku ir bloga netampu lyginant su seneliais. Maniskis irgi vienintelis anukas, todel situacija labai panasi 4u.gif Pakalbekit su seneliai, paaiskinkit ir tikekimes, kad mazoji greit atpras nuo nereikalingu oziu 4u.gif
*

Dėkui už jūsų patarimus mirksiukas.gif Bandysim viską daryti,kad jinai pasikeistų,nes kitaip turėsim didelio vargelio blink.gif
Alsė
Manau, kad i tokias isterijas ir agresijas, kai sitaip vaikas tranko daigtus, negalima ziureti pro pirstus schmoll.gif kad neisivarytu kokios nors nervines ligos.gal vertetu kreiptis i psichologus? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.