sveikos
na zenkla manau mate kazkur,tarp vaiku paaugliu,o zuikis tikras?na gal irgi kazkur mate toki elgesi,arba is saves nemegsta gyvunu,linkes juos skriaust,ne svelnus vaikas gal,neuzjauciantis,na o gal tiesiog nelabai suprato ka daro,na net ir nzn
man atrodo kad tai darzelio itaka, jei ji lanko. bet kuriuo atveju vaikas toki elgesi kaskur mate. lauke, sveciuose. vaikai labai greit agresija periima, ypac jei tai elgiasi asmuo kuris turi atoriteta. pvz vaikas kurio darzeli bijo
Musoji ir buna is darzelio prisiziurejusi visokiu dalyku bando namie padaryti.Tai manau ir tavasis nieko nenutuokdamas apie ta faka paprasciauiai ji pakartojo.Juk tie musu mazyliai kaip papugeles yra
paaiškint turbūt reiktų ir gražiai pasikalbėt, bet vaikas kažin ar supras. Juk draugai taip daro - ir jam reikia...
Maniskis irgi ismokes jau visus "fakus", spygas
Su zodziais tai labai sekmingai darzelyje ismoko... Nereikia reaguot i keiksmazodzius linksmai ar klausiant: "ka pasakei"?, taip priverciam vaika kartoti ta zodi
Pritariu nuomonei, kad nereikia klausinet "ka pasakei" ir nuo pat pradziu reiketu aiskinti kad tai negeras zodis, kad mandagus ir geri vaikai taip nesako. Maniskiui neprilipo jokie "fakai" ir keiksmazodziai. Grupeje aukletoja irgi is karto reaguoja, namie irgi jei ka lepteli, tai pasikalbam. Gerai kad supranta ir nekartoja visko is eiles kaip papuga.
Kazkada nusikeikiau prie mazojo. Vairavau, o is salutinio kelio i mus vos neileke autobusiukas, net nepristabdes ivaziavo. Spejau sureaguoti, bet istariau tai, ko vaikui girdet negalima. Tada nusiraminau ir atsiprasiau jo. O mazasis (jam tada buvo 3.5) sako: "mamyte, tu blogai pasakei". Sutikau su juo ir priduriau, kad nekartosiu, nes tokie zodziai yra negeri. Vaikas jo ne nebande kartot.
Manau mažiau reik kreipt dėmesį ir nesureikšmint, nes jie nori parodyt savo išmintį ir nustebint, bet jei nepasiseka, užmiršta
mane tai labai gązdina tokie dalykai, kai vaikai parsineša iš darželio platų žodyną, o tų vaikų tėvams linksma , juokiasi kaip mano vaikas moka, ką pasakė, ką atsakė, koks gudrus, tokius tėvus ir norisi prie sienos prikalt. liūdna, kai mokai vaiką gražiai kalbėti , užjausti, o čia tokie šūdžiai su savo tėvais viską gadina. gi kaip bendraujame namie, paskui vaikas išsineša į darželį, mokyklą, o gerų tėvų geri vaikai taip ir nueina, kartais šunkeliais
Aš savo 6 metųvaikui, kai parodo "faką"sakau, tai tau 1 metai. O jis- ne man 6. Aš atsakau, tai ko rodai, kad tau vienas. Ir pasibaigė tokie gestai.
Rimtu veidu atlauži velnių ir ateičiai perspėji, kad už tokių veiksmų/žodžių naudojimą bus baudžiamas pagal pilną programą. Jei pasikartoja - nubausti. Pas mus bausmė - pasedėti ant kėdės 5 min., negauna kompu žaist 1-2 dienas ir pan. Žinau, kad tuos žodžius žino, bet prie mūsų nedrįsta jų sakyti.
Zenkla vaikas galejo pamatyti darzelyje, arba siaip kur galvej, juk dabar visokiu neispruseliu buna
QUOTE(barbarisa @ 2010 02 26, 11:19) Zenkla vaikas galejo pamatyti darzelyje, arba siaip kur galvej, juk dabar visokiu neispruseliu buna Tik as is pradziu gal bandyciau ignoruoti, gal kai pamatytu, kad niekam neidomu liautusi
Gal ir nebloga ideja plauti muilu burna,bet ti kai vaikas supranta ,kad tai ka padare yra blogai. Pvz. mano maze ( 3 metukai) vis durnas / durna sako ,jai atrodo,kad cia normalu,nors ir sakau jai,kad taip negrazu,kad cia negrazus zodis,bet... aplinkui vaikai taip kalba tai jai atrodo,kad tai normalu ir jei mciau plauti del to burna,nemanau,kad suprastu kas cia vyksta. Kol kas dar nezinau kaip isgyvendinti ta "durna" ,jauciu,kad kol nesupras to zodzio tikrosios reiksmes taip ir bus visi aplinkui,karts nuo karto "durni"
Maniskis pries savaite poliklinikos koriduoriuje garsiai rekavo- "keptas pimpalas, keptas pimpalas !"
siaubiakas kazkoks, norisi skradziai zeme prasmegti QUOTE(Liutas2006 @ 2010 03 04, 13:11) Maniskis pries savaite poliklinikos koriduoriuje garsiai rekavo- "keptas pimpalas, keptas pimpalas !" QUOTE(Liutas2006 @ 2010 03 04, 13:11) Maniskis pries savaite poliklinikos koriduoriuje garsiai rekavo- "keptas pimpalas, keptas pimpalas !" siaubiakas kazkoks, norisi skradziai zeme prasmegti Tai vat jei tie vaikai suprastu prasme zodziu tikrai nerekauti, nes ir patiems geda butu QUOTE(Ditė @ 2010 03 05, 11:22) Tai vat jei tie vaikai suprastu prasme zodziu tikrai nerekauti, nes ir patiems geda butu Bet juk "pimpalo", (atsiprasau) prasme labai aiski, viska jis supranta. Nezinau, tiesa, pasakius, jau pradedu nerimauti, nenoriu, kad uzaugtu nepraustaburnis, tuo labiau, kad musu seimoje jokie vulgarumai ir keiksmai nevartotini jokiais atvejais. Vakar vaziuojant is darzelio tevui pareiske- "teti, tu pimpalas" . Tevas nesumojo kaip sureaguot, todel nereagavo isvis. To pasekoje vaikas visa kelia iki namu kartojo "teti, tu pimpalas" Zinokit, jau nejuokais susirupinau Ka daryt? QUOTE(Liutas2006 @ 2010 03 09, 11:51) Bet juk "pimpalo", (atsiprasau) prasme labai aiski, viska jis supranta. Nezinau, tiesa, pasakius, jau pradedu nerimauti, nenoriu, kad uzaugtu nepraustaburnis, tuo labiau, kad musu seimoje jokie vulgarumai ir keiksmai nevartotini jokiais atvejais. Vakar vaziuojant is darzelio tevui pareiske- "teti, tu pimpalas" . Tevas nesumojo kaip sureaguot, todel nereagavo isvis. To pasekoje vaikas visa kelia iki namu kartojo "teti, tu pimpalas" Zinokit, jau nejuokais susirupinau Ka daryt? Nekreipti dėmesio. Išaugs iš to...Mano visi trys išaugo... QUOTE(Liutas2006 @ 2010 03 09, 11:51) Bet juk "pimpalo", (atsiprasau) prasme labai aiski, viska jis supranta. Nezinau, tiesa, pasakius, jau pradedu nerimauti, nenoriu, kad uzaugtu nepraustaburnis, tuo labiau, kad musu seimoje jokie vulgarumai ir keiksmai nevartotini jokiais atvejais. Vakar vaziuojant is darzelio tevui pareiske- "teti, tu pimpalas" . Tevas nesumojo kaip sureaguot, todel nereagavo isvis. To pasekoje vaikas visa kelia iki namu kartojo "teti, tu pimpalas" Zinokit, jau nejuokais susirupinau Ka daryt? Jis savo pimpaliuka supranta kaip ranka / koja / galva ir pan. ,ta prasme,kad sis organas nieko nesiskiria nuo kitu.Tai kodel apie ranka grasiai kalbeti galima,o apie pimpala ne? |