Sveiki,mano dukrytei 2,7m. siandien pas mus -18 laipsniu salcio,as jos nevedziau i darzely.Galvojau,kad jau negalima tokiem maziem.Nes kazkur esu girdejus,kad nuo -15 jau tokiem nelabai galima.Ar tikrai?
QUOTE(Indruxa @ 2009 12 15, 09:45) Sveiki,mano dukrytei 2,7m. siandien pas mus -18 laipsniu salcio,as jos nevedziau i darzely.Galvojau,kad jau negalima tokiem maziem.Nes kazkur esu girdejus,kad nuo -15 jau tokiem nelabai galima.Ar tikrai? na nezinau bet mes einam i lauka ir pernai ejom kai buvo -17 QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2009 12 15, 11:04) na nezinau bet mes einam i lauka ir pernai ejom kai buvo -17 Pernai mes irgi ėjom į lauką, nors ir šalta buvo, bet aprengi šilčiau, dar būtinai veiduką patepti riebesniu kremuku reikia ir Papildyta: O šią žiemą dar nesulaukėm didesnių šalčių
aš saviškio nevedžiau į lauką... Pro langą žiūrint - superinis oras, bet kai pamačiau termometrą
šalta, brrrrrrrrrr..........
Mes pernai su vaikais ėjome į lauką palakstyti, net kai buvo apie -20. Šiltai aprengiau, veidukus ištepiau kremu, pasiėmėm roges ir pirmyn. Oras buvo gražus, saulėtas. Nieko jiems neatsitiko. Mažylis tuomet buvo neseniai perkopęs 1.5 m. slenkstį.
Pas mus šią žiemą kol kas žemiausiai temperatūra buvo nukritusi iki -14. Į darželį ir iš jo ėjome pėstute.
na kiek girdejau, tai tokiu maziuku negalima vesti per didelius salcius, nes galima pazeisti plauciukusir kvepavimo takus, zodziu bukit atsargios mamytes, geriau jau namie pasedet per tokias dieneles..saugokites
Mes stengiames i laukuti iseit bet kokiu oru
Na, siaip pasivaikscioti tai jau nebeinam prie -10, nebent kur nors reikia.
Zinau, kad tai riba, iki kada vaikucius deretu vesti i lauka -10, bet as labai bijau, kad i burnyte salto oro nepritrauktu, net jei ir kuneliui silta buna prirengus. Geriau pasaugoti keleta dieneliu.
Mes irgi vaikštinėti neinam šiom dienom, nebent labai trumpam. Nes man šalta
Vedziojau sunu i darzeli prie -16-18 saltuko. Siaip i lauka pasibut iseinam ir prie -15, pusvalandukui kokiam. Nieko baisaus tame nematau, jei vaikas tinkamai aprengtas, apautas.
Siaip as pagal save ziuriu, jei man apsimuturiavus silta, kojos rankos nesala, tai manau ir vaikui taip pat
mes ejom kai buvo -15. Pabudavom pusvalandi. Aisku labai ziuredavau kad rankyciu nesusaltu. Kai tik pradedavo salti rankytes - iskart namo.
Niekur neradau tokiu patarimu gydytoju kad i lauka negalima vaikams esant virs -10,be to kaip tik per salcius per Laba Ryta kalbejo sinoptike,patare kaip tik eiti,bet trumpam,organizmas atsparus,pazins karsti,salti.Mano sunelis ejo pats i darzeli,net kai rode ryte -19,ir nieko.Man atrodo,va sitoks oras kaip dabar,vejuotas,dregnas,daug slykstesnis ir pavojingesnis uz tokius salcius.
У меня дети никогда не болеют, потому, что я с 1 месяца выносила их на улицу, мороза было 30-35 , были укутана в одеяло, даже лицо не закрывала одеялом, только уголком. Это посоветовала мне одна женщина И поверьте мне, дети не болеют
Mes neinam, dabar mums 1,3 m.
Kai buvo lauke -15 mažiukas kaip tik sirguliavo ir nėjom į lauką
Mes einam jeigu nera vejo. Pabunam 15-20 min. ir namo einam. Tfu, tfu, tfu nesergam
Sveikos,dukra su tetuku dabar lauke siltai aprengiau patepiau veiduka ir isleidzau nes manau kad nera jau taip salta -10 plius saulute sviecia su mazesniu sunumi pabijau eiti tik kokia 10 min terasoje ir namo nes manau kad dar nera labai pasiruoses eiti i lauka.
Priklauso nuo oro, jeigu yra zvarbus vejas tai neinam, bet siaip mes laukinukes, mums patinka laukuti buti
einam mes i lauka vsiada jeigu tik smarkiai nelyja arba nesninga
Na jei nėra vėjo tai einam ir prie -15, bet pastebėjau, kad mano sūneliui nuo šalto oro žandai labai parausta ir išsausėja... gal jis turi alergiją šalčiui...
sia ziema dar nesulaukem tiek salcio,bet va nesenai buvo -12 be vejo,ramu lauke buvo tai ejom i lauka pusvalandukui..viskas ok,nesirgom tfu tfu tfu
Papildyta: QUOTE(medlink @ 2010 01 04, 14:53) Na jei nėra vėjo tai einam ir prie -15, bet pastebėjau, kad mano sūneliui nuo šalto oro žandai labai parausta ir išsausėja... gal jis turi alergiją šalčiui... mano zuikiui taip pat labai irausta zandukai,reikia tepti kelis dienas kremuku mum
O mes vis dar laukia miegam, mano zuikiui 1 metukai. Dar vezimelyje telpa
kambari negaliu uzmigdyti, o laukia kuo puikiausiai miega iki -15. Sako, kad blogo oro nebuna, buna tik netinkama apranga
as i vedu kad ir -20 kaibuvo tik 3 sav ir prie -17 vedziau stai mum jau 3 metukai ir sirge tik 2 kartus...
manau laukas o ypac saltukas stiprina imuniteta
Ir mums zandukai labai raudoni buna ir nuserpetoja po lauko. Tepu tikrai riebiu sluoksniu kremo. Vengiam mes dabar laukelio mums 1,3m.
o mes vaikstom drasiai
dukryte musu truputi tokia sirguliuke, truputi kas ir persala, tai nlb vaikstom per salcius i lauka, aisku kartas nuo karto iseinam, kai ir minusine temperatura, bet siaip tai nlb:( kai maudosi tai vis vandenuka pakitaliojam, tai siltu, tai saltu apipilam, taip truputi grudinam:)))
mums greit du metukai, i lauka, jei geras oras ir prie -15 islendam nors pusvalandukui ar maziau
mes tai mazai iki masinos ir is masinos namo nes ji pati kazko ait nenori
mes iki -15 einam, ir pat noriai eina pastoviai pasiima lauko batus ir rodo kad det jam ir eit ir brrrr brrrr daro sako kad su rogutem vaziuot reikia
Iki minus 10 tai drasiai siausiam i lauka ilgesniam pabuvimui, tai apie 1,5val. Kai minus 15 kokiam pusvalandukui. Maniskis kaip karalius megsta sedet vezime, tai kai nejuda, greiciau susalt gali, tai salto vejuoto oro biski prisibijau, bet ziuriu uzsigrudines yra, po namus vis pusnuogis laksto, gal kiek pasigrudino sitaip
QUOTE(aissttee @ 2010 02 12, 02:04) Iki minus 10 tai drasiai siausiam i lauka ilgesniam pabuvimui, tai apie 1,5val. Kai minus 15 kokiam pusvalandukui. Maniskis kaip karalius megsta sedet vezime, tai kai nejuda, greiciau susalt gali, tai salto vejuoto oro biski prisibijau, bet ziuriu uzsigrudines yra, po namus vis pusnuogis laksto, gal kiek pasigrudino sitaip mes taip pat. Iki -15 einam drasiai. Kai jau - 15 tai bunam trumpiau, apie pusvalandi. Kadangi vezimo jau nebeimam tai nesusala. QUOTE(AusraR @ 2010 02 12, 14:13) mes taip pat. Iki -15 einam drasiai. Kai jau - 15 tai bunam trumpiau, apie pusvalandi. Kadangi vezimo jau nebeimam tai nesusala. Mums pediatras patare i lauka neiti, jei temperatura nukrenta zemiau 10 laipsniu, tai ypac saltom dienom tenkinames isvedintais kambariais.
Mes einam visada, grudinames
Mano dukrytei 1,5 m., bet ėjom į lauką ir per -15. Pabūdavom gal iki pusvalandžio, paskui jau pati namo mane vesdavo. Parausta jai lauke ir žandukai, ir nosyte, nors būna patepti kremu, bet namuose vėl atgauna savo spalvą. Kol kas per visus 1,5 m. turėjom tik 3 k. slogą, kitų ligų - ne
kai buna - 15 mes i lauka neeinam, nebent kur vaziuojam, tai cia gaunasi is namu i masina. dukrytes lb jautri odele, parausta nuo salcio, kad ir patepus esu. esim kai uzaugsim, o db truputi per maza
Aš nevedu pasivaikščioti, nebent kur važiuoti reikia: iki automobilio ir atgal
neinam, nebent pas gydytoja, ar kt. svarbiu reikalu tik
Mes kai labai šalta tai tik su reikalais iš namų išsiruošiam. Spėsim dar per šalčius prisivaikščioti
šiaip neinam,nebent važiuojam automobiliu,jei labai reikia
neinam,nebent kazkokiu svarbiu reikalu buna,tada tenka kartais
Pasivaikščiot ir mes neinam, kai taip šalta
Mes taip pat neinam pasivaikščioti, kai tiek šalčio. Nebent kažkur labai reikia, tai iš namų į mašiną
mes irgi neinam prie minus penkiolikos, nors kai reikia važiuojam, bet tada būtinai patepu veidelį kremuku
neinam
na mes priversti eiti, nes reikia sesutę į darželį nuvešti, tai jei šalta labai ir pučia vėjas tai daugiau neinam dieną, o vakare vėl pas sesytė, tai šiek tiek prasikvėpuoja
iki darzelio tenka nueiti nori nenori,o taip per toki salti nevaikstome lauke.
mes irgi neinam.juk ir suaugę be reikalo tokiu oru nevaikšto.nebent yra savarbių reikalų,tada iki mašinos ir atgal
Einam tik jei kazkur reikia su reikalais. Bet siaip tai ne - man paciai jau ir minus 10 salta
|