Sveiki. Pasidalinkime patirtimi ar jusu 3-4 m. vaikuciai yra savarankiski (kiek tai priklauso pagal ju amziu), t.y. ar patys pavalgo, apsirengia ir t.t. Ar vis dar daznai reikia pagalbos Maniskei (3.9 m) dar labai daznai reikia padeti pavalgyti, apsirengti, nusirengti ir t.t. aisku kartais tai padaro ir pati. Ar cia tingejimas ar kas nebezinau. Kai manes pvz. paklausia ar gerai valgo, tai as net nezinau ka atsakyti, nes dazniausiai valgo gerai, kai as maitinu
Nightbird
2009 12 15, 20:04
Mum uz menesio 3 m Savarankiska buna labai pagal nuotaika. Viena diena moka ir apsirenkti, ir pavalgyti, ir ant puodo atsisesti, ir vandenio isipilti. Kita diena jau nieko "nebemoka"
ignasser
2009 12 16, 09:53
QUOTE(ruta19 @ 2009 12 15, 17:00) Sveiki. Pasidalinkime patirtimi ar jusu 3-4 m. vaikuciai yra savarankiski (kiek tai priklauso pagal ju amziu), t.y. ar patys pavalgo, apsirengia ir t.t. Ar vis dar daznai reikia pagalbos Maniskei (3.9 m) dar labai daznai reikia padeti pavalgyti, apsirengti, nusirengti ir t.t. aisku kartais tai padaro ir pati. Ar cia tingejimas ar kas nebezinau. Kai manes pvz. paklausia ar gerai valgo, tai as net nezinau ka atsakyti, nes dazniausiai valgo gerai, kai as maitinu  O kam vaikui stengtis, jei yra kas patarnauja? Padėti apsirengti, ypač žiemą, reikalinga ir 5mečiui. Bet pavalgyti jau turi tikrai sugebėti. Leiskite vaikui pačiam savim pasirūpinti, juk nelakstysite iš paskos visą gyvenimą. O gyvenimas prasideda nuo mažų savarankiškumo pamokų... Badu tikrai nemirs, patikėkit, jei vieną kartą nueis nuo stalo nepamaitinta. Tuomet sekantį kartą jau pati kabins ir nelauks "aptarnaujančio personalo".
bonduelle
2009 12 16, 10:20
Mano dukrytei dabar 2,9.Balandzio men.pradejo mlankyti darzeli.Po menesio jau savarankiskai mokejo apsirengti pilnai. ir iki siol pyksta,jeigu nori padeti.Aisku laiko uzima daugiau ir musu kantrybes irgi.Puoduka naudoja retai,dazniausia ant klozeto,bet reikia pasodinti.Valgo pati nuo 1.5 m.
Mėnulio dukra
2009 12 16, 16:33
Mano Rugilė nėra nei labai savarankiška, nei labai nesavarankiška, tokia per viduriuką. Valgo pati, bet apsirengimui dar reikia pagalbos, ir į tualetą pakviečia, kai prireikia, na jau nebekalbant apie maudymąsi, kas ir taip, manau, aišku.
irmusia
2009 12 17, 11:07
maniskei jau beveik 4m. Tai pavalgyti ji jau senai moka pati ir as net nesikisu (tenka tik apvalyti poto kur ji valge  ). Darzelyje ir apsirengia ir nusirengia pati, o va namuose nori, kad as tai padaryciau, nors kai paprasau pati susitvarko. Manau, kad ji tiesiog nori su manim pabuti, juk tie vaikuciai taip laukia mamos silumos I wc eina pati kada nori, tik po "didelio" reikalo pakviecia, kad sutvarkyciau viska
virugie
2010 01 09, 20:09
Mano sūnelis jau senokai pats apsirengia ir nusirengia, darbužėlius susideda ant mažos kėdutės (kaip darželyje)žiemą viršutinius drabužius reikia pagalbos. Valgo tik pats, bet valyt po to tenka  Šiaip yra gana savarankiškas ir aš labai tuo džiaugiuos  Jau mokam savo vardą parašyt ir perskaityt
Mano mazuliui neseniai suejo 3 metukai.Jis jau senei pats valgo, bet ji rengiu dar as, nors jis jau mokinasi ir bando apsirengti pats  puoduko jau apie puse metu nebeturime, ji pakeite vaikiskas "klozeto dangtis".Manau, pagal savo amziu jis yra pakankamai savarankiskas berniukas
Hedra:)
2010 01 19, 16:25
siaip mano sunus 3 metu labai savarankiskas, pats dantis issivalo, apsirengia, pavalgo, i tualeta nueina, kambari susitvarko ir t.t. ka reikia pats pasiema, televizoriu isijungia....na ir daug daug kitu dalyku....
September_Lady
2010 01 20, 14:19
Na maniskiui jau 4 su biskiu, bet galiu pasakyt, kad valgyt moka nuo dvieju tikrai, tik kartais issidirbinedamas paprasydavo, kad pamaitint  apsirengt irgi moka, tik va darzelyje as pritrukstu laiko laukt kol jis susitvarkys, ypac ziema, kai nejus reikia ne tik nusirengt, bet ir persirengt kitais rubeliais Dabar labai nori ir kepure ir salika ristis, bet as vistiek ikisu savo trigrasi  dantis valosi pats, bet prasau, kad ir man duotu pavalyt jam
2010 01 20, 14:23
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 20, 15:19) Na maniskiui jau 4 su biskiu, bet galiu pasakyt, kad valgyt moka nuo dvieju tikrai, tik kartais issidirbinedamas paprasydavo, kad pamaitint  apsirengt irgi moka, tik va darzelyje as pritrukstu laiko laukt kol jis susitvarkys, ypac ziema, kai nejus reikia ne tik nusirengt, bet ir persirengt kitais rubeliais Dabar labai nori ir kepure ir salika ristis, bet as vistiek ikisu savo trigrasi  dantis valosi pats, bet prasau, kad ir man duotu pavalyt jam  turbut visos prie savo vaiku prikisam trigrascius nors jie ir patys puikiai viska daro
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 20, 14:19) dantis valosi pats, bet prasau, kad ir man duotu pavalyt jam  Dantukų gydytoja minėjo, kad dantukus vaikams reikia valyti maždaug iki 7 metų, kol išmoksta rašyti, nes tikrai taisyklingai ir gerai jų neišsivalo. O šiaip maniškė savarankiška mergaitė, pati jau seniausiai valgo, pati apsirengia, tik dar kyla problemų dėl pėdkelnių  Pati naudojasi toletu, tik kai daro didesnį reikaliuką aš dar nuvalau užpakaliuką
September_Lady
2010 01 20, 16:13
QUOTE(dowiliuke @ 2010 01 20, 17:05) Dantukų gydytoja minėjo, kad dantukus vaikams reikia valyti maždaug iki 7 metų, kol išmoksta rašyti, nes tikrai taisyklingai ir gerai jų neišsivalo. O šiaip maniškė savarankiška mergaitė, pati jau seniausiai valgo, pati apsirengia, tik dar kyla problemų dėl pėdkelnių  Pati naudojasi toletu, tik kai daro didesnį reikaliuką aš dar nuvalau užpakaliuką  Butent del tos priezasties ir prasau, kad duotu man pavalyt jo dantukus O su pedkelnems ir mums problema  Su tais siulais is vidaus
2010 01 20, 16:36
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 20, 17:13) Butent del tos priezasties ir prasau, kad duotu man pavalyt jo dantukus O su pedkelnems ir mums problema  Su tais siulais is vidaus  na taip pas mus irgi tas pats kur pedkelnes ten savarankiskumas baigiasi
manoji beveik keturiu metuku, savarankiskai nusirengia, apsirengti biski sudetingiau nes drabuzeliai dedami atvirksciai, pavalgo pati, dantuku pati tikrai nevalo, sunku net susitart kad eitu i vonia kad isvalysiu dantukus
2010 01 21, 12:38
QUOTE(neri25 @ 2010 01 21, 12:06) manoji beveik keturiu metuku, savarankiskai nusirengia, apsirengti biski sudetingiau nes drabuzeliai dedami atvirksciai, pavalgo pati, dantuku pati tikrai nevalo, sunku net susitart kad eitu i vonia kad isvalysiu dantukus o mano sunui kaip tik manija ant dantu valymo jei tik butu jo valia galetu 5 kartus per diena valyti...tik ieina i vonia ir jau dantu sepetelis burnoj....
gindrite
2010 01 22, 17:44
maniskiui tuoj 5.pasikloja lova,valgo,rengiasi,`dantys valosi i tuoleta eina taip pat jau vienas senokai...ir pan.siaip jau labai jaucias,kad paauges kaip reikalas
Pastebejau, kad mano mazoji 4 metu dukryte megsta, kai jai patarnaja. Ji viska pati gali padaryti, bet tas jos pasakymas " negaliu". ir niekaip neiseina perkalbeti. O ypac megsta, kai ja aprengia is ryto, nuvalo uzpakaliuka po dideliu darbeliu. Valgo aisku pati. O 6 metuku jau viska daro pati.
QUOTE(ignasser @ 2009 12 16, 10:53) O kam vaikui stengtis, jei yra kas patarnauja? Padėti apsirengti, ypač žiemą, reikalinga ir 5mečiui. Bet pavalgyti jau turi tikrai sugebėti. Leiskite vaikui pačiam savim pasirūpinti, juk nelakstysite iš paskos visą gyvenimą. O gyvenimas prasideda nuo mažų savarankiškumo pamokų... Badu tikrai nemirs, patikėkit, jei vieną kartą nueis nuo stalo nepamaitinta. Tuomet sekantį kartą jau pati kabins ir nelauks "aptarnaujančio personalo". Kai seimoje yra vienas vaikas jis dazniausiai visada bus maziau savarankiskas nei kai yra keli. Mano pirmasis irgi visada laukdavo kol uz ji viska padarysiu,o abu mazieji tikrai labai savarankiski
2010 01 25, 16:53
QUOTE(Betty @ 2010 01 25, 12:11) Kai seimoje yra vienas vaikas jis dazniausiai visada bus maziau savarankiskas nei kai yra keli. Mano pirmasis irgi visada laukdavo kol uz ji viska padarysiu,o abu mazieji tikrai labai savarankiski  cia tikra teisybe
scholastika
2010 01 25, 19:16
mano dickiui 4.5 metuku, bet jau labai megsta aptarnavima, buna iki isteriju jei nepamaitini, "nepadedi" nusirengt ar apsirengti, dantukus visada valytis pradeda pats, o paskui jau man arba teciui paduoda pabaigti, seda dar ant puoduko, nes labai megsta ziureti i besisukancia skalbimo masina  o maziukas atvirksciai, kartais net supyksta, kad matinu ar noriu greiciau pati aprengti, pvz jei aprengiu, tada kyla isterija, turiu nurengti ir jis pats rengiasi, bet jau mokosi is brolio ir negeru dalyku
maniskis vienas, 3m, bet kiausiniene tai jau pats sugeba issikepti, tik apsirengti nesiseka, ypac maikutes  nusiprause pats, sikniuka pats valos( jam padetos dregnos serveteles), dantukus pats,indus padeda isplauti, bet didziauses dziaugsmas jam gaminti kazkada 2m budamas visada padedavo grindis isplauti, dabar tik retkarciais:(
jekaterina.s
2010 01 25, 20:47
na pas mus su savarankiskumu ivairiai, pavalgo tai visada pats ir jau senai, i wc pats nueina net ir nakti, tik vat dar su dideliu reikaliuku niekaip nenori be manes susitvarkyti, saukia ir viskas, kad ateiciau. Nusirengti moka senai, apsirengti didziausia kliutis pedkelnes  . Siaip nori vis, kad as visur daugmaz dadeciau ranka  Is saldytuvo pasirenka ko noretu ir t.t. Na jauciasi stipriai, kad jau paauges  . Su dantu valymu, tai patinka pati pradzia, kai pasta ant sepetelio isspausti reikia, tai mielai ta daro, o valyti tai valau as
padaužiukė
2010 01 26, 09:19
QUOTE(Reika @ 2010 01 25, 22:05) maniskis vienas, 3m, bet kiausiniene tai jau pats sugeba issikepti, tik apsirengti nesiseka, ypac maikutes  nusiprause pats, sikniuka pats valos( jam padetos dregnos serveteles), dantukus pats,indus padeda isplauti, bet didziauses dziaugsmas jam gaminti kazkada 2m budamas visada padedavo grindis isplauti, dabar tik retkarciais:( pas mus su gaminimu tas pats, pasilipa kuo aukščiau, kad paveizėt, kas puode verdama, paklausia, kokius prieskonius dėjau, visada viską išuosto  faršą pirmas turi minkyti, tešlą pirmas išmaišyti, darau koldūnus, tai turi savo tešlos gabaliuką ir kočioja, daro įvairius kleckiukus ir t.t. būtinai turi padavinėti man viską, svogūnus, bulves ir t.t. Kartais pareiškia, vat kai jau pasieksiu, tai tau ką nors išvirsiu  kad tik noras nedingtų. Mėgsta sukinėtis su šluota (skirta plovimui). Mėgo valyti dulkes, nespėdavau šluostės šlapinti, dabar kažkodėl tas noras dingęs  , bet jeigu paprašau, visada valo dar džiaustyti patinka, savo drabužėlius pats džiausto  ir kojines išsivarto kaip turi būti ir mane subara, jei tėčio kojines džiaunu ne pagal porą dėl savarankiškumo, tai viską pats apsirengia, bet dažnai mėgsta būti ,,aptarnaujamas"  kai nesulaukia ,,pagalbos" ima ir pats gražiai apsirengia. Užpakalį darželyje pats valosi, o namuose aš vis pagelbėju  dantis irgi pats valosi, bet kad tinkamai išsivalytų, pabaigoje padedu aš. Dar gražiai sugeba drabužėlius susilankstyti. Ryte susilanksto pižamą, pasideda tapkutes, ,,kloja" lovą. valgo, aišku, savarankiškai. Pavalgęs lėkštutę nusineša, dar tėtį subara, kad indų nesusitvarko elgesį kopijuoja nuo manęs, tai auga toks pats kaip ir mamytė pedantas
Mano 3.5 m. dukryte labai savarankiska  Kartais net per daug. Visada tokia buvo, net kai viena buvo. Kartais matau, kad neteisingai daro, bet padet nesiduoda. Pamokau, o paklauso tai pagal nuotaika  Ir stiklus man su dregna servetele valo  ir grindis pasluosto, ir persirengia, ir rankytes nusiplauna.......na zodziu tikra seimininke
ruttela
2010 01 26, 13:21
Prašau padėkit. Gal galit pasidalint patirtim, kaip berniukai ir kokio amžiaus išmoksta šlapintis laikant savo vyrišką reikaliuką ? Ir apskritai būtų smagu sužinot, ar jūsų 3-mečiai vaikučiai patys savaime išmoko savarankiškumo (apsirengt, nusirengt, WC reikalai), ar reikėjo specialiai mokyt. Gal ir atrodo savaime suprantama, bet man tai galvos skausmas, nes maniškis sunkiai pasiduoda šioms pamokoms, o gal tiesiog nemoku mokyt... Jis nerodo jokio susidomėjimo šiuo reikalu (kaip kiti mūsų pažystami bendraamžiai), o gal tiesiog pražiopsojau momentą.. Kai klausiu savo mamos patarimo, kaip mus su broliu mokino rengtis, tai ji net nepamena, sako savaime, o gal daržely išmokom (lankėm nuo 1 metukų). O aš dabar gaunu pastabų iš darželio, kad nesavarankiškas (t.y. nesirengia ir WC pats nepasysioja). Tai būčiau labai dėkinga už naudingus patarimus.
scholastika
2010 01 27, 15:27
musu dickis tox va, nu sakykim nesavarankiskas, bet darzelis kazkaip nesiskundzia, nes pastebejau, kad nesavarankiskas kazkaip tampa namuose ir pas senelius, darzelyje ir pavalgo ir apsirengia, jis kaip pats sako "darzelyje, mamyte, as viska moku apsirengti irviska daryti "  tai kai paklausiu kodel namie nebemoka, tai isaiskeja,kad tingi  bet ka jau ka, net mano vyrai labai megsta kilima siurbti  su klykimais plesia man is ranku siurbli
QUOTE(Reika @ 2010 01 25, 21:05) maniskis vienas, 3m, bet kiausiniene tai jau pats sugeba issikepti, tik apsirengti nesiseka, ypac maikutes  nusiprause pats, sikniuka pats valos( jam padetos dregnos serveteles), dantukus pats,indus padeda isplauti, bet didziauses dziaugsmas jam gaminti kazkada 2m budamas visada padedavo grindis isplauti, dabar tik retkarciais:( oho koks savarankiskas jusu vaikas mno net dickis valgyt nedaro  ,o ka jau kalbet apie mazius Labai dziugu,kad turit toki vaika,bet jusu vietoj dantukus tai pati valyciau jam,nes tokio amziaus vaikas pats tikrai gerai neissivalys
mylimuke
2010 01 30, 15:12
QUOTE(Reika @ 2010 01 25, 21:05) maniskis vienas, 3m, bet kiausiniene tai jau pats sugeba issikepti, tik apsirengti nesiseka, ypac maikutes  nusiprause pats, sikniuka pats valos( jam padetos dregnos serveteles), dantukus pats,indus padeda isplauti, bet didziauses dziaugsmas jam gaminti kazkada 2m budamas visada padedavo grindis isplauti, dabar tik retkarciais:( Čia jau įdomu  Pasiekia viryklę, leidžiat prie įkaitintos keptuvės? Maniškė dar tiek nepažengus  Pavalgo pati, labai retai kada iš tingėjimo paprašo maitint, nusirengia ir apsirengia pati, tik per galvą nemoka, užsirišt raištelių ir pan. Nusiprausti moka, wc reikaluose tik po kako užpakaliuką nuvalau. Kai nori, tai padeda ir virtuvėj šeimininkaut, ir tvarkytis, ir nors po jos pagalbos reikia dar daugiau tvarkyt kartais, svarbu geri norai
DijaDeima
2010 01 30, 19:56
Na,su kiausiniene tai cia tikrai is stebuklu serijos man Maniske irgi kazkiek apsirengia pati,valgo,padeda buity,manau tiek kiek ir reikia tokio amziaus vaikui
mano dickis,jam jau 3 metukai,pats pavalgo,rengiu ji as, nors karta tai pats apsirenge  ,i toleta pats jau moka,bet visviena manes praso eit kartu, dantukus duodu valyt paciam, kad mokytusi, po to jau pabaigiu pati. jo o su kiausiniene tai tikrai
Mano vyresneliui 9 metukai, o savarankiskumo jokio - ir kuprine sudek vyrui ir i bureli palydek  matyt kalta pati - prisipratinau. O vat maziukei 6 ir viska pati daro, ne nebandyk isiterpt
maniske visaip,buna labai savarankiska,buna labai neeesavarankiska  indus plauna,dulkes valo,sluoja,sike valosi(visad nuvalau pati kai kakala daro,jei ir pati nusivalo)Valgyti nori daryti,neleidziu prie virykles,pavojinga,nebent pakeliu ja,kad koki ingridianta imestu i puoda  nusirengti,apsirengti daugmaz moka pati, Nors dazniausiai -mamyte pavargau,nurenk,aprenk..it t.t.
skorpe555
2010 02 10, 14:00
QUOTE(Mėnulio dukra @ 2009 12 16, 17:33) Mano Rugilė nėra nei labai savarankiška, nei labai nesavarankiška, tokia per viduriuką. Valgo pati, bet apsirengimui dar reikia pagalbos, ir į tualetą pakviečia, kai prireikia, na jau nebekalbant apie maudymąsi, kas ir taip, manau, aišku.  Mani Ula dabar bus 3 metuku,tai jau seniai ji viska pati daro apsirengia,valgo atskirai is kitos lekstes.Jau nebandyk ideti i savo ir valgyt kartu,tuoj pradeda sauksti,noriu savo.  Jei atsikelia anksciau,tai susirenka is spintos drabuzius,iseina i kita kambari ir apsirengia.Ir neina i kambari,kad neprikeltu miegancio broliuko ar mamos. Ka bedarytum visur sako as pati,tai zinokite tas zodis pati jau kitakart is jo ir pyktis ima.Nors gerai ,kad musu vaikutis toks savarankiskas. Ir as niekada nedarau taip,kad su saukstu lakstyti is paskos.Jei pasako nenori ,tai vadinasi nenori,kai nori pati sako mamyte idek arba as pati isidesiu.
maniskiui 4.5 m. Apsirengti puikiai moka pats ir nusirengti  i tualeta taip pat pats nuena ir po didelio reikalo pats susitvarko. Dantis valom mes, nes kaip jau minejo viena mamyte, vaikas iki 7 metu nemoka taisyklingai issivalyti dantuku  Tik beda su maitinimu. Darzelyje kuo puikiausiai valgo pats, maitinti nereikia. Bet namuose visada reikia maitinti, visada praso kad pamaitinciau  Nesuprantu kas pasidaro, ar jis cia taip demesio reikalauja is manes, nes jei pasiulau, kad tegul tevelis pamaitina, tai priestarauja, butinai turiu maitinti as
Maniskiams berniukams - 4m.3 men. amzius vienodas, bet savarankiskumas skiriasi. vienas labai megsta virtuveje darbuotis - beveik vercia mane kepti blynus kasdien. kazkada paaiskinau ir parodziau kaip tai darau, tai dabar nera ramybes. jis viska man sudeda i dubeni, tik pasitikslina kiek, ir poto jau praso kepti. nors paskui nevisada valgo... o uzeina norai kepti ir vakare velai, tai issideru, kad viska paruostu, o tada ryte jau kepu. Labai megsta tarkuoti morkas ar burokelius (nes grazu raudonos rankos...)burokine tarke. kol kas jokiu pirstu neisitarkavo, tai gan noriai imasi... arba mesos kepsnelius ismusti su plaktuku - labai patinka... o kadangi seimoj vien vyrai, tai jau siek tiek naudojuosi pagalba. mes su vienu valgyt ruosiam, o vyras su kitu - plauna indus ir tvarko arba serviruoja stala. i tualeta vyrai trumpuoju reikalu ypac vakare pries miega kartais eina visi trys... Mano vaikai ilgokai (palyginus su kitais bendraamziais) buvo priprate su pampersais, bet uztat nuo kokiu 2,5 - iskarto tik i tualeta. Tualetinio puoduko beveik nenaudojom. Dantukus valosi patys, mes kartais per savaite 1-2 kartus padarom kontrolini valyma (padedam issivalyti) o ir darzelyje tai daro, tai ir mus vakarais jie tikrina - ar issivalem dantukus?... Darzelyje rengiasi patys, bet namuose praso padeti apsirengti, o tas padeti - reiskia, kad beveik reikia aprengti, nes jie pavarge... pradejau leisti laistyti geles. siurbliuoti - jau po truputi praeina, bet dabar reikia butinai plauti grindis (ypac rankomis).
laurinija
2010 02 11, 19:34
maniskiui 3m.4men,tai savarankiskumo labai truksta  aukletoja net sake reik mokint  nes pats net nevalgo uzsispiria ir viskas  apsirengt irgi ne visada  zaislu tvarkytis irgi nenori
Mano dukrytei 3m.11men.greitai 4 metukai.Bet ka galiu pasakyti apie jos savarankiskuma,ji yra tikrai savarankiska,atsikelusi visada pati apsirengia,tualeto reikalus ir pati padaro,ir dar nepamirsta nusiplauti rankyciu,dantukus visada nepamirsta.Valgyt pasiema pati tai ko ji nori.Bet va problemyte yra tame,kad kai padedu valgyt ji savarankiskai nevalgo,zinau kad cia tik monijimasis,nes seip valgo pati,bet dazniausiai uzeina kad man reikia sumaitint,nes tik tokiu atveju suvalgo viska,bet zinau kad kai eis i darzeli tikrai pati valgys,tik va as pati noriu kad viska suvalgytu tai ir puolu maitinti,nes kitraip su jos pacios valgymu,3 valandas valgytu.O seip tikrai kaip 4 metu ji yra savarankiska.
paskaiciau visu mamyciu pasisakymus ir kiek matau mano sunus pagal savo amziu ir palyginus savarankiskas  o jau buvau pradejusi sunerimti  ir pavalgo pats , apsirengia, nueina i wc. rankas nusiplauna..
Mamytes,del savarankisko uzpakaliuko nusivalymo po didelio reikalo - pasiulysiu jums dregnas servetes isbandyti( tam skirtas,na,kurias i WC mesti galima ) ,mano mazyle ,ju pagalba , nuo 2,5 metuku , su sia uzduotimi puikiai sustivarko. Darzelyje irgi tokios naudojamos ( igyvendinta man ideja,kuria pasiuliau susirinkimo metu  ) ,kelnaites visada svarios P.S. QUOTE(liene @ 2010 02 11, 09:53) ...Mano vaikai ilgokai (palyginus su kitais bendraamziais) buvo priprate su pampersais, bet uztat nuo kokiu 2,5 - iskarto tik i tualeta. Tualetinio puoduko beveik nenaudojom. ... Pas mus su dukryte ta pati situacija. Be reikalo pergyvenau,kad tiek ilgai su sausklenem nepavyksta atsisveikinti,bet viena diena,kai jai buvo 2metai ir 4 men. pradejome tai daryti tiesiai i WC ir be jokiu avariju i kelnytes,nei i lovyte
Maida19
2010 03 11, 10:59
[labas
nerilyte
2010 03 11, 16:25
Labas mamytės. Na paskaičiau visų mamyčių pasisakymus ir tikrai už visas džiaugiuosi. Na su ta kiaušiniene tai man čia iš fantastikos srities, bet ka gali žinoti  . Mano mergaitei 3 m. ir 7 mėn. ji jau pati valgo, valosi dantukus ir prausiasi, kartais bando užpakaliuka valytis, bet dar tik mokslų pradžia. Šiaip padeda namuose tvarkyti. Apsirengimas ir nusirengimas priklauso tik nuo nuotaikos. Žaisliukų nesitvarko, nes tingi ir truputi seneliai išlepino, tai db kiek sunkoka perauklėti. Na manau pagal amžių pakankamai savarankiška
vasariux
2011 01 22, 04:36
Mano 3.4 menesiuko, pats rytais apsirengia, leisdamas mamai lovoje dar pasivartyti  Po to atejes mane kelia, sako;mama, dabar kelkis tu  Labai nori viska pats daryti, ypac apsirengti, nusirengti.... Valgo irgi pats, bet kartais dar pritingi
vasariux
2011 01 22, 04:54
Mano 3.4 m, pats rytais apsirengia, leisdamas mamai lovoje dar pasivartyti  Po to atejes mane kelia, sako;mama, dabar kelkis tu  Labai nori viska pats daryti, ypac apsirengti, nusirengti.... Valgo irgi pats, bet kartais dar pritingi
Tekantisaule
2011 01 22, 23:32
Mano dukriukas 3.5metuku, tai sakyciau irgi labai savarankiska.  Pati apsirengia, nusirengia, susitvarko lelytes, issivalo dantukus, atsiprausia, wc reikaliukus taip pat pati susitvarko...pati pavalgo ir nunesa lekste i kriaukle.  Ir eile kitu dalyku, kuriuos moka pati savarankiskai.
mama333
2011 01 23, 09:12
[quote=monyte,2010 03 11, 00:45] Mamytes,del savarankisko uzpakaliuko nusivalymo po didelio reikalo - pasiulysiu jums dregnas servetes isbandyti( tam skirtas,na,kurias i WC mesti galima ) ,mano mazyle ,ju pagalba , nuo 2,5 metuku , su sia uzduotimi puikiai sustivarko. Darzelyje irgi tokios naudojamos ( igyvendinta man ideja,kuria pasiuliau susirinkimo metu  ) ,kelnaites visada svarios sudomino dregnos serveteles kurias galima i wc mesti.gera ideja,gal galima nuoroda ar foto?
Mano dukrytė 3,5 m. pati apsirengia, nusirengia, šukuojasi, susideda žaisliukus, pati valgo, nueina i tualetą, nusiplauna rankas,nusiprausia. Dantukus valosi, bet visada su priežiūra. Užpakaliuką valyti irgi reikia padėti. Pakankamai savarankiška pagal savo amžių
mmergyte
2011 02 05, 23:36
dėl kiaušinienės pasisakysiu  mūsiškis irgi pats kepa,na kaip tas pats,kiaušinį jau reik įmušti į keptuvę,o po to jau pats  aišku stoviu netoliese  blynus visada kepam kartu,aš į keptuvę supilu,o jis šakute varto..keptuvės gaila tik  bet jei vaikas nori pats,visada parodau,pamokau,padedu,kad ir kaip laiko neturėčiau  klausit dėl karštos keptuvės,ir viryklės..na aš manau,kad jam užteko pamatyti kaip man skaudėjo kai nudegiau  labai atsargiai stovi ir darbuojasi  tiesa,kai kepu aliejuje,ar su didesniu kiekio,leidžiu tik nuo toliau žiūrėti dėl aliejaus spraginėjimo baimės
M.A.M.A
2011 02 06, 13:54
Sūneliui pusketvirtų metukų. Pavalgo pats jau seniai, ir tai daro gana tvarkingai, palyginus su kitais vaikais. Po to pats nusineša indus į kriauklę. Tualete susitvarko pats, tik po didelio reikalo reikia truputį padėti. Niekada nepamiršta nusiplauti rankų, jam specialiai visada yra padėtas mažas spalvingas muiliukas, kurį pats pasigamino (aišku, su mano pagalba). Labai noriai padeda man virtuvėje, ypač jeigu reikia tešlą maišyti ar kočioti. Visada gražiai paserviruoja stalą, netgi žino, kurioje lėkštės pusėje turi būti peilis ir šakutė Žaisliukus susitvarkyti pats pritingi, bet jeigu tvarkomės kartu - įsijungia į darbą pilnai. Bėda tik su rengimusi  Galėtų ir sugebėtų pats, bet "nemoka" ir viskas. Tik batus visada pats apsiauna, kartais kojines užsimauna.
|
|