Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8-9 nėštumo mėnesiai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Adriana0814
sveikos nestuke.gif noreciau kad papasakotumete kaip jauciates arba jautetes paskutini nestumo menesi?kas kankino?kas dziugino ir t.t. bigsmile.gif
Simkutemazute
Džiaugsmas

Kai žinai kad tuojau tu tapsi mama
Kai jau labai gerai jauti kaip tavo mažylis spardos nestuke.gif

Rūpeščiai

Skausmai
Vis sunkiau vaikščioti
Nežinia kada pradėsi gimdyti ax.gif
*fujimi
pats ilgiausias menuo gyvenime lotuliukas.gif ax.gif
Laurika5
Tikrai pats neramiausias ir ilgiausias menuo is visu, nors jis man tik nesenai prasidejo, bet jau spejo ir nudziuginti, ir nustebinti, ir net nugasdinti, bet viskas gerai, mes abi sveikos ir laukiam susitikimo, kuris jau nebetoli wub.gif
super_wife
Labai sunkus metas biggrin.gif Atrodo ne tiek daug priaugau,bet kadangi niekada gyvenime neturejau daugiau negu 50kg,tai labai skauda kojytes,nugaryte ir ziauriai viskas tinsta verysad.gif O siaip labai laukiu maziuko,ir rytoj jau suzinosim pleminaria data kada bus planine operacija,mazdaug zinau data,ir tai bus si menesi,todel dar labiau stresuoti pradejau doh.gif biggrin.gif
AMON
Kaip ir visi kiti...visus menesius laukiau gimstant vaikelio..nors svorio priaugau daug, bet paskutine savaite net visa puse valandos buvau grybauti biggrin.gif
loretka
O man tai nepasakyciau, kad labai sunku.. g.gif visas nestumas buvo lengvas, be skausmu ir siaip blogumu, taip ir dabar kai beliko pora savaiteliu jauciuosi pakankamai gerai nestuke.gif nail.gif zinoma i galva lenda ivairios mintys apie gimdyma, kaip viskas praeis ir pan. g.gif bet ir tuo klausimu esu optimistiskai nusiteikus, tai dabar lieka tik laukimas vacation1.gif ok.gif
torturo
o man tai didejantis nerimas del gimdymo, nes bijau, dar beprotiskas spaudimas dubens, kai net paeit negaliu, bet viska nustelbia mintis pagalvojus, kad neuzilgo susitiksiu su kudikeliu wub.gif wub.gif
Damena
Juk kūdikio verksmas gražiausia daina,
Juk kūdikio džiaugsmas-mamos dovana
Ir nemigo naktys netenka reikšmės,
Kai lupos vaikelio tau "mama" šnibždės!

user posted image
Esha
Damena, ačiū už naujus namučius 4u.gif Ir dar tokie gražūs bigsmile.gif
Bus daug mieliau laukti savųjų stebukliukų wub.gif
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 15, 21:22)
Damena, ačiū už naujus namučius  4u.gif  Ir dar tokie gražūs  bigsmile.gif
Bus daug mieliau laukti savųjų stebukliukų  wub.gif
*

Prasom,tik neturejau laiko ka nors graziau sugalvoti,nes mazius neleidzia ramiai prie kompo pasedeti.
As siandien buvau ligoninej,tyrimai geri,kita antradieni turi eiti sviestis ir tada nuspres ka daryti,aisku jei nepagimdysiu iki to laiko.O del tinimu,man tino kojos labai kai dar dirbau,o dabar kai sedziu namie,nebetinsta.
jusku
na va atradau jau ir as naujus namucius 4u.gif nezinau kiek iseis lankytis, bet gal kaip nors mirksiukas.gif
klausete kur perku excipiali, as pirkau prie zepelinus vaistinej, nepamenu dabar kokia ten yra. ne tam paciam pastate kur yra, bet toj pusej gatves kur pastas yra. kazkada uzsakinejau dar ten, tai kita diena atveza jau, nebent jei ryte uzsakai, tai gal ir ta pacia buna.
su tais fermentais tai man galva jau isuzta, vaka visa diena,nuo 10h ryto iki 17h lankiausi pas visokius gydytojus.pavalgiau pirma karta tik 18h, galvojau isprotesiu. tai va, buvau pas savo ginekologe, ji parase extra siuntima i klinikas, o klinikos musu kadangi labai "greitai" dirba tai praleidau visa diena ten, siuntinejo is vieno auksto i kita. ir dar be to, kad nevalgius visa diena, tai ryte eme krauja, ir dar klinikose eme krauja, bet po tikrai nemazai. tai kaip as ant koju pastovejau, net neisivaizduoju. o dar i naujus namucius reik kraustytis doh.gif tai snd vel pas kita savo ginekologa, pas du dabar lankausi, ziuresim ka sakys ir gimdysim arba sia arba kita savaite turbut. tiesa, o klinikose dare inkstu, kepenu echoskopija, tai desinys inkstas labai uzspaustas ir kepenys paspausti, o tas irgi slapima veikima..
na siam kartui "tik" tiek biggrin.gif
Esha
QUOTE(jusku @ 2009 12 16, 10:53)
na va atradau jau ir as naujus namucius  4u.gif  nezinau kiek iseis lankytis, bet gal kaip nors mirksiukas.gif 
klausete kur perku excipiali, as pirkau prie zepelinus vaistinej, nepamenu dabar kokia ten yra. ne tam paciam pastate kur yra, bet toj pusej gatves kur pastas yra. kazkada uzsakinejau dar ten, tai kita diena atveza jau, nebent jei ryte uzsakai, tai gal ir ta pacia buna.

Ir aš ten perku, Litfarmos vaistinė ten.
karalaiti
sveikos, mergaites. ar nesusalot? pasikeite gan staigiai oras, as niekur neinu. taip noretusi per sventes jau supuoti mazyle, o ne guleti ligonineje... na, bet nieks nezino. tas laukimas kartais isveda is proto. gerai, kad esam visos cia tokios ir galim pasiguosti. laikomes, visoms geros dieneles!
Esha
Ar apsimoka sarėmiams užėjus kviestis greitąją? Ar geriau jau tada su taxi lėkt? g.gif
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 16, 17:45)
Ar apsimoka sarėmiams užėjus kviestis greitąją? Ar geriau jau tada su taxi lėkt?  g.gif
*

Ar tau jau prasidejo?As kvieciaus greitaja,bet kai nuvykom i ligoninetai pasake kad turejau atvykti taxi arba savo transportu,greitoji tik extra atveju.
Esha
QUOTE(Damena @ 2009 12 16, 21:40)
Ar tau jau prasidejo?As kvieciaus greitaja,bet kai nuvykom i ligoninetai pasake kad turejau atvykti taxi arba savo transportu,greitoji tik extra atveju.
*

Nea, neprasidėjo. Planuoju tik. Planuoju gimdyti visai kitame gale Kauno. Na bet teks tokiu atveju taxi kviestis.
eglieska
sveikos mergaites, mane tai labai nustebino vakaryksciai echoskopo rezultatai. pagal mm mums 33 savaites, o pagal echoskopo matavimus jau 36 ir 4-5 dienos g.gif tai kaip cia bus, uzuot gimdzius vasario 4 neisperesiu per visas sventes? ax.gif blink.gif
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 16, 19:57)
Nea, neprasidėjo. Planuoju tik. Planuoju gimdyti visai kitame gale Kauno. Na bet teks tokiu atveju taxi kviestis.
*

lotuliukas.gif Nu jo planuok planuok lotuliukas.gif Pasiruosti reikia lotuliukas.gif As rasiau kaip man buvo Airijoj,o gal pas jus ten Lt visai kitaip,gal ir gali kviestis greitaja biggrin.gif Pabandyk pasiskambinti i ligonines informacija ir paklausti.

QUOTE(eglieska @ 2009 12 17, 17:58)
sveikos mergaites, mane tai labai nustebino vakaryksciai echoskopo rezultatai. pagal mm mums 33 savaites, o pagal echoskopo matavimus jau 36 ir 4-5 dienos g.gif  tai kaip cia bus, uzuot gimdzius vasario 4 neisperesiu per visas sventes? ax.gif  blink.gif
*

As taip suprantu kad tavo lelius yra didesnis negu turetu buti.O ka gydytoja sake del to?
Damena
Ingins,kur pradingai,gal jau pagimdei?
Esha
QUOTE(eglieska @ 2009 12 17, 19:58)
sveikos mergaites, mane tai labai nustebino vakaryksciai echoskopo rezultatai. pagal mm mums 33 savaites, o pagal echoskopo matavimus jau 36 ir 4-5 dienos g.gif  tai kaip cia bus, uzuot gimdzius vasario 4 neisperesiu per visas sventes? ax.gif  blink.gif
*

Greičiausiai vaikelis tavo tik didelis. Na bet trys savaitės tai daugokai sakyčiau smile.gif Reikėjo gydytojos paklaust. Šiaip vaikelio subrendimas ne pagal svorį priklauso. Vienas 4 kg sveriantis vaikelis dar nesubrendęs gimti, o kitas 2,5 kg jau pilnai pasiruošęs smile.gif
QUOTE(Damena @ 2009 12 17, 22:32)
*

Gal ji neranda naujų namučių ax.gif Gal reik į kelią atvest biggrin.gif
eglieska

As taip suprantu kad tavo lelius yra didesnis negu turetu buti.O ka gydytoja sake del to?
*

[/quote]
gydytoja man ir is gimdos dugno aukscio matavimu kiekviena karta sake, kad kudikelis zada but didelis,bet po echoskopo nustebom, kad TIEK didelis. dar panikos neskelbiam, bet po nauju metu reiks atidziai ta augima stebeti unsure.gif
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 17, 21:03)
Gal ji neranda naujų namučių  ax.gif  Gal reik į kelią atvest biggrin.gif
*

lotuliukas.gif Geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu nepasakyciau kad labai sunku juos surasti lotuliukas.gif
Eglieska,jei gydytoja nesake nieko bloga,tai reiskia viskas gerai yra,tik pas tave jis siek tiek didesnis,mano drauge irgi laukiasi siuo metu,jai daktaras irgi sake jog vaikas per didelis,liepe jai maziau valgyti ir tiek,taip kad nepergyvenk 4u.gif
eglieska
QUOTE(Damena @ 2009 12 18, 01:25)
lotuliukas.gif Geras lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nu nepasakyciau kad labai sunku juos surasti lotuliukas.gif
Eglieska,jei gydytoja nesake nieko bloga,tai reiskia viskas gerai yra,tik pas tave jis siek tiek didesnis,mano drauge irgi laukiasi siuo metu,jai daktaras irgi sake jog vaikas per didelis,liepe jai maziau valgyti ir tiek,taip kad nepergyvenk 4u.gif
*

truputi vistiek neramu del to, kaip reikes milzinuka pagimdyti ax.gif tikekimes, kad viskas bus gerai. bus krepsininkas, kaip ir tetis wub.gif
Esha
QUOTE(eglieska @ 2009 12 18, 01:30)
truputi vistiek neramu del to, kaip reikes milzinuka pagimdyti ax.gif tikekimes, kad viskas bus gerai. bus krepsininkas, kaip ir tetis wub.gif
*

Nu va, jei jau tėvelis didelis, tai ir mažiukas neatsilieka.
O va mes abu smulkūs vidutinio ugio, o dideliu kūdikiu jau nuo 12 sav gasdina doh.gif O dabar jo spėjam svorio ir nežinau, nes paskutinį kartą echo darė 26 sav... Tai vat ir gimdysiu nežinodama kokio svorio jis. Gal ir gerai...
Damena
QUOTE(Esha @ 2009 12 18, 09:55)
Nu va, jei jau tėvelis didelis, tai ir mažiukas neatsilieka.
O va mes abu smulkūs vidutinio ugio, o dideliu kūdikiu jau nuo 12 sav gasdina  doh.gif  O dabar jo spėjam svorio ir nežinau, nes paskutinį kartą echo darė 26 sav... Tai vat ir gimdysiu nežinodama kokio svorio jis. Gal ir gerai...
*

Ne vien tu nezinai,as irgi nezinau,bet daktare sake jog bus didesnis siek tiek uz pirmaji,pirmas gime 3,400kg tai sitas bus gal 4kg
melle
Sveikutės 4u.gif
Tikrai Ingins gal jau gimdo bigsmile.gif g.gif
Man 4dienį darė echo, tai maniškis sveria 3600 jau... Aš pati tokio svorio gimiau, gal jau nebus didesnis... doh.gif
asta sal
man idomu o kie kartu jums dare echoskopa, nes man tai tik viena karta o gimdyti jau sausio 10 d, o pas gyd reikia sausio 6 tai tikriausiai nebedarys
melle
QUOTE(asta sal @ 2009 12 18, 20:29)
man idomu o kie kartu jums dare echoskopa, nes man tai tik viena karta o gimdyti jau sausio 10 d, o pas gyd reikia sausio 6 tai tikriausiai nebedarys
*

Na man kokius 6-7 kartus darė sakyčiau... Pradžioj daugiau teko daryt, nes skaudėjo pilvuką ir kraujavau truputį, bet viskas gerai buvo. Su tais echo nesuprasi, vienoms daugiau, kitoms mažiau, nuo gydytojo priklauso g.gif
Damena
Man tai viena pagrindini ir 2 greitus,tik paziurejo sirdute ir ar jau nusileides.
eglieska
man dare 6 svaite, 8 savaite, 20 ir 33 savaite- viso - 4 kartai. zada daugiau nebedaryti, jei viskas gerai ax.gif
Juditab
mergaites, del leliuko svorio labai nesukit galvos.. echoskopija yra seseliu mokslas todel cia tik apytiksliai spejimai.. man diena pries gimdyma pasake, kad mazylis bus 3070g svorio, o gime 3950g lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Damena
QUOTE(Juditab @ 2009 12 19, 13:03)
mergaites, del leliuko svorio labai nesukit galvos.. echoskopija yra seseliu mokslas todel cia tik apytiksliai spejimai.. man diena pries gimdyma pasake, kad mazylis bus 3070g svorio, o gime 3950g lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Oho koki dicki pagimdei biggrin.gif As tai nesuku galvos visai,svarbu kad sveikas butu biggrin.gif
eglieska
del svorio tai ir as nesigincysiu, bet kaip su kojyciu,pilvuko ir galvytes matavimais, kurie pasirodo didesni 3 savaitem? g.gif negi irgi netikslu ir nereikia del to nerimauti? g.gif
Damena
QUOTE(eglieska @ 2009 12 19, 18:12)
del svorio tai ir as nesigincysiu, bet kaip su kojyciu,pilvuko ir galvytes matavimais, kurie pasirodo didesni 3 savaitem? g.gif  negi irgi netikslu ir nereikia del to nerimauti? g.gif
*

O tu nenori pabandyti nueiti pas kita gydytoja?Paziurek ka sakys.
saulelyyyte
Sveikos, prisijungiu ir as prie jusu visu pasnekesiu, nes domina kai kurie dalykai. Man dbr 36 sav. Jau 3 gal diena susilpnejemano leliuko judesiai. Kazkaip atrodo kad mazai ir ne taip judrei juda. Tuo labiau antradieni mano daktare sake kad kaklelis pas mane lyg tuoj per savaite tureciau gimdyti. Tai dbr del tu judesiuku neramu. Kaip jums, ar tokie patys tokiu laiku isliko judesiai ar taip pat silpnesni pasidare? g.gif
Damena
QUOTE(saulelyyyte @ 2009 12 20, 11:06)
Sveikos, prisijungiu ir as prie jusu visu pasnekesiu, nes domina kai kurie dalykai. Man dbr 36 sav. Jau 3 gal diena susilpnejemano leliuko judesiai. Kazkaip atrodo kad mazai ir ne taip judrei juda. Tuo labiau antradieni mano daktare sake kad kaklelis pas mane lyg tuoj per savaite tureciau gimdyti. Tai dbr del tu judesiuku neramu. Kaip jums, ar tokie patys tokiu laiku isliko judesiai ar taip pat silpnesni pasidare? g.gif
*

Man tai pries gala judesiai aprime,juk jis jau didesnis ir jam nebera tiek vietos ten duotis lotuliukas.gif O dar siandien pas mane 7 diena virs termino,tai dabar toks stumdymasis ir ramstymasis,anksta ten jam biggrin.gif Jei tau gydytoja nieko blogo nepasake,reiskias viskas gerai,nepergyvenk 4u.gif
Esha
Sveikos smile.gif Pragastroliavau visą šį savaitgalį- nusprendėm, kad greičiausiai paskutinis laisvas savaitgalis kol dar esam dviese, tad kelis filmus kine paziūrėjom, šiaip daug kur aplakstėm.
Ir taip belakstant supratau kas yra paruošiamieji sarėmiai biggrin.gif
kolorija
QUOTE(saulelyyyte @ 2009 12 20, 13:06)
*

Na man praejusia savaite labai stipriai buvo sumazeje judesiuku, kartais ir puse dienos nejudedavo vaikiuks, tai gulejau ligonineje 5 dienas, bet aciui dievui lyg ir pasitaise viskas ir leliukas jau juda po biski. Siaip nebejuda tiek daug ir taip intensyviai kaip anksciau, bet manau kad jam tiesiog jau vietos truksta.
Esha
Maniškis visą nėštumo nebuvo labai aktyvistas, bet pastaruoju metu ir labai aprimo. Pasirango tik karts nuo karto. Kai pajudinu- atsako. Vadinasi viskas tvarkoj ir nestresuoju.
Juditab
QUOTE(Damena @ 2009 12 19, 15:22)
Oho koki dicki pagimdei biggrin.gif As tai nesuku galvos visai,svarbu kad sveikas butu biggrin.gif
*

aha biggrin.gif delto turejo kirpt, nes buciau plysus doh.gif

QUOTE(saulelyyyte @ 2009 12 20, 12:06)
*

i pabaiga visada suleteja jie, nes juk vietos jiems nebedaug mirksiukas.gif gali skaiciuot judesius, atsigulk ant kairiojo sono ir pusvalandi sek judesius, jei per ta laiko padaro daugiau nei 5 judesius vadinas normalu, o jei tik iki 5 judesiu tada jau geriau pasirodyt gydytojams...
Elytukas
O vat man iskilo klausimas. Tiesiog susigincijom su vyru.
Po kiek dienu Lietuvoje isleidzia namo.. Na, po gimdymo,kiek dienu praeina.
Kadangi gyvenu ne LT tai vat idomu sulyginti.
Be to, man DK echoskopu dare 3 tyrimus. Paskutinysis buvo 19 aja savaite. Ir jeigu viskas gerai, tai daugiau ir nebedarys... Cia tokiu budu valstybes pinigus taupo.
Po paskutiniojo vizito pas akusere, jinai man irgi sake, kad musu sunelis turetu gimti didelis. Tai manes nestebina, nes as irgi esu stambiu kaulu sudejimo...
Tiktai vienas dalykas mane siek tiek neramina - as nepriaugu daug svorio...
Na, sirit pamirsau pasisverti, bet praeita jau kelinta savaite svoris laikosi ant vietos... Vaikis kolkas spardosi ir net labai, tai per daug nepergyvenu cool.gif
Esha
Na čia LT jei gimdoma natūraliai ir be jokių komplikacijų, išleidžia po 2 dienų. Aišku galima ir ankščiau išsiprašyt, bet aš su pirmagimiu nerizikuočiau.

Juditab
siaip dazniausiai laiko 3 paras jeigu viskas gerai... jeigu CP tada po 5 paru isleidzia smile.gif

Elytukas, kad daug svorio nepriaugi cia nera blogai, vaikas viska ima vadinas is tavo pacios organizmo mirksiukas.gif
Esha
Na gal ir nuo GN priklauso. Kur aš ruošiuos gimdyt, tai ir per paskaitas sakė ir draugės kai gimdė, tai 2 paras palaikė ir namo smile.gif
melle
Sveikutės 4u.gif Kaip savijautos? niekam ar ledai nejuda? ax.gif
Man jau skauda viską penkta diena, pilvas kietėja, bet kamštis neina ir nieko intensyvesnio nevyksta... schmoll.gif
Esha
Mane irgi karts nuo karto paruošiamieji aplanko. Bet nei kamščio nei dar ko. O ir pilvas dar aukštai. Kartais atrodo, kad iki Naujų nepagimdysiu. Na bus matyt...
ingins
QUOTE(Damena @ 2009 12 17, 21:32)
*

Sveikos, dar nepagimdziau, bet va praeita antradieni kai nuejau eilines apziuros, pamatavo spaudima tai buvo 162|94, tai mikliai pagulde i ligonine, ten iki sios dienos stebejo, pora kartu gavau spaudima mazinanciu vaistu ir siandien isleido. Dar isleidziant apziurejo gimdos kakleli, tai jau per pirsta atsidares.
Jauciu neuzilgo ateis mano valanda, tik va daktare pagasdino, kad per sventes tikrai negales priimti gimdymo sad.gif Bet gal kaip nors iki sekmadienio istempsiu.
Bet jauciuosi tai patikekit... Pilva skauda, nugara irgi, o aparatas dar saremiu nerodo, tai kas bus kai prasides tikrieji saremiai g.gif
Esha
O aš pastebėjau, kad vaikelis pas mane daug mažiau juda... Skambinsiu šiandien ginei del streptokoko tyrimo atsakymo ir paklausiu ar jau skelbt aliarmą...
Robertaa
Sveikutes nestuke.gif
Senu namuciu neradau, pasirodau naujuose blush2.gif
Mes jau namuciuos. Gimem gruodzio 11d, 3810g ir 53cm ugio! ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.