Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apavas/avalynė/batukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
boruze keturtaske
sveikutės 4u.gif

Mes jau vaikštom nuo 9 mėn. ir noriu paklaust mamų, kuo mažyliai avi namuose user posted image . O gal geriau basom? Na pasidalinkit prašom savo patirtim apie user posted image
user posted image
Siga*
labukas! mano dukrytei 10 men ir mes tik pradedam vaiksciot smile.gif as tai nieko jai nemaunu,leidziu basom,man atrodo,kad taip jai lengviau,o batukus dedames tik eidamos i kiema smile.gif
Helga
[ ka tik skaiciau zurnale ortopedo pasisakyma, kad namie reikia leisti vaikscioti basomis, na, su kojinytemis kur ant paduku stabdziai(gumytes), kad neslidinetu, o su batukais i lauka, nes vaikuciui ir taip reikia ismokti vaikscioti, o jei uzmausim batukus tai dar prie to ir su batukais teks mokytis(sunkiau) ir kojyte geriau formuojasi kai vaiksto basomis. stai tiek informacijos is spaudos 4u.gif
victoria
na maniskis dar tik 8 men su truputeliu ir kleckius dar nevaiksto, bet sokinejant sokdynej ir siaip visada namie lelka buna basomis, nes ir as girdejau kad tai pats geriausias budas
jkrista
yra labai įvairių nuomonių, pvz. mano brolis gyd. ortopedas ir jis primygtinai liepia namie apauti vaiką ortopedinėmis basutėmis. atkreipkite dėmesį, kad dabar vaiko pėdutė dar plokščia ir raiščiai dar nėra stiprūs, taigi reikia jiems padėti palaikyti taisyklingą pėdos formą. o gyd. ortopedas konsultuojantis "Ortopedijos technikoje" sakė, kad reikia iki 2 metų leisti formuotis pačiai pėdai, ir tik tada, jei pėda netaisyklinga, avėti ortopedinę avalynę. mano nuomone, vis dėlto su spec. avalyne geriau, o ją pradėti avėti kai vaikas jau tvirtai vaikšto.
Vilusa
QUOTE(jkrista @ 2005 11 07, 20:22)
yra labai įvairių nuomonių, pvz. mano brolis gyd. ortopedas ir jis primygtinai liepia namie apauti vaiką ortopedinėmis basutėmis. atkreipkite dėmesį, kad dabar vaiko pėdutė dar plokščia ir raiščiai dar nėra stiprūs, taigi reikia jiems padėti palaikyti taisyklingą pėdos formą. o gyd. ortopedas konsultuojantis "Ortopedijos technikoje" sakė, kad reikia iki 2 metų leisti formuotis pačiai pėdai, ir tik tada, jei pėda netaisyklinga, avėti ortopedinę avalynę. mano nuomone, vis dėlto su spec. avalyne geriau, o ją pradėti avėti kai vaikas jau tvirtai vaikšto.
*

Mums pediatrė irgi sakė, kad su batukais vaikščioti, bet..... cry.gif Apavus batus - mažoji griūna ir pyksta, verkia, rėkia protest.gif , kai tuo tarpu basomis - pukiai bėgioja pilnu paduku ir vargo nemato... Matyt su batais dar palauksim mirksiukas.gif
*ziurkyte*
mano gydytoja patare namuose vaikscioti su ortopedinemis basutemis, tai mes taip ir darome. unsure.gif
Helga
QUOTE(Vilusa @ 2005 11 07, 22:11)
Mums pediatrė irgi sakė, kad su batukais vaikščioti, bet..... cry.gif Apavus batus - mažoji griūna ir pyksta, verkia, rėkia  protest.gif , kai tuo tarpu basomis - pukiai bėgioja pilnu paduku ir vargo nemato... Matyt su batais dar palauksim mirksiukas.gif
*

Sunu taip varginau su batais, tai jis ismoko juos nusidraskyti ir nebemoviau. Dukrai nemausiu taip pat. Eisim i lauka ir uzsimausim.
Mili
labai jau daug nuomonių g.gif
gal kiekvienam vis kitaip. pvz mano pirmagimis tai kreivai kojytę sattydavo, tai kai apaviau basutėmisviskas susitvarkė
Lauriukas
Mes irgi vaiksciojam su basutem , daktare taip patare . Bet kazkur skaiciau ,kad tik basomis patartina vaikui leisti vaikscioti unsure.gif
boruze keturtaske
QUOTE(Lauriukas @ 2005 11 08, 18:49)
Mes irgi vaiksciojam su basutem , daktare taip patare . Bet kazkur skaiciau ,kad tik basomis patartina vaikui leisti vaikscioti  unsure.gif
*

Aš irgi skaičiau, kad basom l. gerai, bet pastoviai bijau laikyti. Na vsai susukot galvą user posted image Na, bet jei sveika basom, dar su basutėms kartais palakstys g.gif nieko blogo neatsitiks. Gaila, kad tik konsultacijai pas ortopedę taloną turim tik kitų metų vasarį doh.gif eilės
user posted image user posted image
*Samanė*
Na mums jau 10 mėn ir sav žengė pirmuosius žingsniukus, kambary apauta tik kojinytėm,o lauke aišku su batukais, jei būtų dabar vasara ir nuosavas kiemas-bėgiotų basa. tongue.gif
širdux
Mano mažiukė tai eidavo pasistiebus, nupirkau ortopedines basutes, viskas susitvarkė, nors pirmą dieną tai labai nenorėjo jų dėtis...
Anakonda
Mes devejom specialias odines basutes. Su jais ir dukra vaiksciojo namie ir sunus iki siol su jais vaiksto. Ten yra toks idomus savotiskas kulniukas ir kiek zinau jie yra ranku darbo tongue.gif
laurechka
Mano pimagimis po namus lakstydavo su kojinytėm, kur neslyta. O po kiemą vaikščiodavo su batukais...Kiek gydytojų, tiek ir nuomonių...
Almera
Merginos, o kur galima gauti paciu maziausiu batuku, ar basuciu Kaune. Ziurejau Vaiku Mieste, nieko panasaus...
Constansa
tiek įvairių nuomonių g.gif mūsų dukrytė jei stojasi lovytėje, tai su kojinytėmis, jei kambariuose ant žemės ar vaikštukuose, tai tik su batukais, nes pas pakankamai slidi danga ir tos kojinytės su stabdžiukais nelabai padeda. jai ir pačiai patogiau pastebėjau su batukais kojytes statyti, nes kol buvo su kojinytėmis, tai visaip sukiodavo, o dabar stato normaliai. pirkom mažas tapkutes parduotuvėje "mada vaikams". ten mums rekomendavo, kad būtinas tvirtas padukas, dvigubas kulniukas ir svarbiausia kulniukas, kad butų aptrauktas. kol kas patenkinti, jau kokią savaitę kaip tas tapkutes nešioja ir kol kas viskas ok
Natali
O kokie batukai ir/ar basutės ir/ar šlėpetės geriausi?

Padėkite išsirinkti! g.gif
Nesinori, kad dukrytė turėtų problemų su kojytėmis... ax.gif Kur geriausia pirkti ortopėdinė avalynė? g.gif Ką manote apie Naturino batukus ir šlepetės? Gal Bartek geriausi? O gal Ecco?

HELP!!!!
Nihile
Dukrytei 10.5 mėnesio, po truputį pradeda vaikščioti vedžiojama už rankučių. Namie kol kas avime tik kojinytes su neslystančiu paduku ir to pakanka, bet greit ir į lauką reikės pradėti autis batukus, ir susidūriau su tokia problema - mažoji nė už ką nenori autis nei tapkučių, nei batukų, ima raičiotis, rėkti ir plėšia juos nuo kojyčių doh.gif O apie vaikščiojimą nėra net kalbos - sustingsta ir nė iš vietos blink.gif Matomai jaučiasi neįprastai ir suvaržytai, nors batukus pirkome tikrai lengvus ir kokybiškus. Noriu paklausti, gal kam nors irgi buvo panaši situacija, kaip ją įveikėte?
amelijaž
Nors mums tik trys mėnesiai bet jau aunu ir batukus ir kėdukus kartais.Tai manau kai reis vaikščioti nebus problemų.Okai jau toks amžius gal kaip ir pri kpurytės gražiai kalbinant ir bendraujant.Tipo ir mamytė su batukais ar ką nors panašaus blush2.gif
Matelyk
pas mus nebuvo jokių problemų rolleyes.gif pirkom batukus kai buvo 9,5 mėn ir nuo pirmos dienos su jais susidraugavo bigsmile.gif
mucka
mes ilgokai jaukinomės sad.gif Netiko nei vieni batukai su raišteliais - iškart atsisėsdavo, atsirišdavo ir nusiimdavo sad.gif Kai rimtai "prispyrė" batukų reikalas, važiavom su mažuoju vyriškiu kartu pirkt smile.gif matavomės ilgai ir išsirinkom batukus su lipuku ir spalvotais paveiksliukais ant šonų - jau 3 savaitės vaikštom su jais ir nenorim nusiimt smile.gif
Maxima
Aš pradėjau auti batukus nuo penkių mėn. dėl gražumo- kažkaip vaikas didesnis atrodė, kai su batais... Nebuvo jokių problemų. Manau, kad ir pradėjus vaikščioti jų nebus. biggrin.gif
jurguliukas
Mes batukus avim jau savaitę. Problemų nebuvo. Nors aš apavus iškart pasodinau į vaikštynes (mums 9 mėn.) ir išėjau į kitą kambarį. Dukrytei noras pas mane ateiti buvo didesnis nei pykti ant batukų. Gal dėl to pas mus viskas gerai. thumbup.gif
mucka
QUOTE(Maxima @ 2006 05 03, 09:09)
Aš pradėjau auti batukus nuo penkių mėn. dėl gražumo- kažkaip vaikas didesnis atrodė, kai su batais... Nebuvo jokių problemų. Manau, kad ir pradėjus vaikščioti jų nebus. biggrin.gif
*

Dėl grožio ir aš maudavau wub.gif Kol vaikas nepradėjo eiti įsikabines - batukai jam netrukdė smile.gif bet kai prasidėjo "ėjimas" prasidėjo ir batukų problema smile.gif
Kristina26
Mes pradžioje taip pat turėjom problemėlę. Jei batai su raišteliais juos atsirišdavo, jei su lipdukais - atsisekdavo. Bet su laiku priprato.
jole
O mes problemų neturim. Kai tik pradėjau vedžioti už pažastų iš karto aviau batukai, ir dabar tik pasakau tapu tapu ieško batų. smile.gif
mamke
Mums tai jokiu problemu del batuku nebuvo.Maniske pradejo vaikscioti kai jei dar pilnai nebuvo 10men. ir as jei po namus vaikscioti uzdejau basutes ir puikiai ji su jom vaiksciojo.
Grytute
Mes vaikstom basomis ir dar karts nuo karto masazo takeli pasiimam. Pasigaminau toki is 2-ju senu paklodziu. Pasiuvau ilga plona kilimeli i kuri tam tikrais atstumais isiuvau zirniu, ryziu, porolona, vata, celofana. Viena palikau tuscia ir ji suslapinu, kai einam pavaiksciot. Oi kaip mazyliui patinka! biggrin.gif
rena
QUOTE(Natali @ 2006 02 16, 20:42)
O kokie batukai ir/ar basutės ir/ar šlėpetės geriausi?

Padėkite išsirinkti!  g.gif

HELP!!!!
*

Svarbiausia, kad butu batukuose supinaturius, tai toks iskilimas viduje bato. Ir aisku, geriausia yra odiniai batai, nes ne taip prakaituoja koja.
mazhulia
manasis irgi po biskiuka vaiksto isikibes bet batu niekaip negaliu jam uzdeti doh.gif nusispiria jis juos, arba nusitraukia...pratinsimes..ziuresim kaip seksis
tarataika
po namus maziukas su kojinytem laksto,o lauke su batukais ax.gif
Amulet
QUOTE(Almera @ 2006 01 18, 13:26)
Merginos, o kur galima gauti paciu maziausiu batuku, ar basuciu Kaune. Ziurejau Vaiku Mieste, nieko panasaus...
*

Nuvaziuok Savanoriuose yra Ortopedijos imone, ten maciau batuku ir basuciu.

O cia gal kam pravers
Pirmieji batukai turi buti:

**patogus - nespausti nei pirstu, nei pedos virsaus, neturi trinanciu detaliu;

**„kvepuojantys" - mat vaiku kojos paprastai siek tiek siltesnes nei suaugusiuju, taigi isprakaituoja greiciau. Nepamirskite, kad sausa peda maziau sala nei nuolat dregna;

**lengvi - ypac maziausiems, kuriems net basiems vaikscioti pakankamai sunku;

**nauji - nes turi susiformuoti pagal mazylio peda. Net truputi panesioti paprastai jau buna deformuoti;

**neslidus - su specialiu (geriausia guminiu ar kauciuko padu);

**elastingi ir lankstus - nes tik tokios netrukdo vaiko pedai judeti;

**is naturaliu medziagu - ne tik virsus, bet ir vidus: geriausia - odiniai, medvilniniai ar lininiai;

**patogios kulnui - kartais net su specialia duobute kulnui bei tvirtais uzkulniais. Netinkama kulno padetis - priezastis pedoms deformuotis;

**platus bei laisvi priekyje - kad nedeformuotu pedos pirstu.]

smile.gif
svelni
o mes tai su tokiais batukais bandom eiti smile.gif
user posted image
KareMare
mum kazkaip tai su kojinytem geriau sekasi zingsnuoti nei su batukais ax.gif
bet daugiausia buna su jais smile.gif
Dowiliuke69
Batukus maunu tik su pagalvelem viduje, na tokius, kad neissivystytu pilkapadyste, o jai batukai be pagalveliu tada simta kart geriau basom, taip pat batukai turetu but su tvirta uzkulne ax.gif
lyra
Mums irgi taip buvo. Pakentėkite, kartas nuo karto pagirkite, kokie gražūs batukai ir kiti tegul pagiria, bet būkite atkaklūs, jei reikia batukų tai reikia ir viskas. Pasispardys ir pripras. tongue.gif
Taide
O kaip jūs išsirinkot batukus, ar vežėtės vaikelį ir matavot, ar kojytę išsimatavot ir pardavėjo prašėt surasti tinkamus?
Carevna
Mes batukus nešiojam nuo 6 mėnesių, kai tik pradėjo vaikščioti vaikštynėj iškart apaviau batukus, pirkom truputuką didesnius, o kad kojytė juose neplaukiotų ant pėdkelnyčių apaudavau dar plonas kojinytes, kol buvo visai mažytis audavau pačios nertus batukus-kojinytes, vėliau gavom mini bačiukus tai kartais jais apaudavau gal dėl to lengvai susidraugavom su dabartiniu apavu, tik basam vistiek mieliau pašlepsėt smile.gif
rasazaza
QUOTE(Taide @ 2006 06 25, 12:21)
O kaip jūs išsirinkot batukus, ar vežėtės vaikelį ir matavot, ar kojytę išsimatavot ir pardavėjo prašėt surasti tinkamus?
*

Aš kai pirkau batukus, tai kartu vaikutį vežiausi. Tik viena problema, kad pasmus visi batukai, tik nuo 18 dydžio, tai maniskiui visi didoki buvo, bet jis labai nori būti vaikštynėje, teko pirkti tokiuos kokie buvo.
dzhina
o ka manot apie tokius batukus
gudrene
QUOTE(dzhina @ 2006 11 29, 13:10)
o ka manot apie tokius batukus
*

Gal čia daugiau kojinytės su neslystančiu paduku, bet man atrodo, jeigu vaikas neturi jokių problemėlių, tai kodėl gi ne thumbup.gif
Mes po namus paprastai varinėjam basos arba karts nuo karto dar uždedu basutes. Bet kažkaip nuo vienos kojos pastoviai nusispiria g.gif
ivory
musu dukryte dar nevaiksto, bet apie tai teko girdeti keleta nuomoniu .vieni gydytojai sako kad butina aveti batukus su uzkulniu ir namuose, o kiti kaip tik teigia, kad vaikas turi lakstyti basas ir nebent yra pilnapadis, tada reikia batuku su ideklu i vidu. o kas geriau sunku pasakyti. pritarciau tik nuomonei, kad vasara po smeliuka ir po zolyte palakstytio vaikuciams bvasiems labai sveika mirksiukas.gif
*Lina*
mano dukrytė dėvėjo paprastas ortopedines basutes smile.gif
Indrulis
Norejau jusu pasiteirauti, kiek valandu per diena vaikui leidziat trepseti su batukais?
mano bernui 9 men, jis dar pats nevaiksto, bet visur isikibes stojasi, eina sonais.

Nezinau, ar galima ir ar sveika, ar nepavargsta kojytes batukuose, todel savo pypli batukuose laikai kazkur 1-2 val i diena su pertraukom...

Gal galit pasidalinti savo patirtimi? 4u.gif
ryyd
QUOTE(Indrulis @ 2007 03 06, 15:33)
Norejau jusu pasiteirauti, kiek valandu per diena vaikui leidziat trepseti su batukais?
mano bernui 9 men, jis dar pats nevaiksto, bet visur isikibes stojasi, eina sonais.

Nezinau, ar galima ir ar sveika, ar nepavargsta kojytes batukuose, todel savo pypli batukuose laikai kazkur 1-2 val i diena su pertraukom...

Gal galit pasidalinti savo patirtimi?  4u.gif
*

maniske tik lauke vaiksto su batukais. esu tos nuomones, kad namuose batai nereikalingi schmoll.gif
Rasmuze
nevarginkit maziuku,batuku uztenka ir lauke,o namie tegul ilsisi maziukai.
inga-uk
o as dar nemaunu batuku ax.gif , manau pirma turi normaliai ismokti vaikscioti basa kojyte o tada ir batukams ateis laikas, mirksiukas.gif aisku i lauka galima ir su batukais, nes ten dar tik sedi, ne vaiksto juk pats smile.gif
Indrulis
QUOTE(Rasmuze @ 2007 03 07, 07:49)
nevarginkit maziuku,batuku uztenka ir lauke,o namie tegul ilsisi maziukai.
*

tai kad mano lelius lauke tik evzime guli-nevaiksto vienas nei namie, nei lauke ax.gif
siaip pediatre patare, kai namuose vaikas vaikscios "sonais", apmauti batukais, bet as taip ir nepaklausiau, kiek laiko leisti vaikui buti su batukais doh.gif

ir dar, per masazus man masazuotoja sake, kad nuo 6men vaikui batukus reik maut, nepriklausomai vaiksto lelius ar ne! va cia tai visai nesuprantu.... schmoll.gif
soske
na bent jau man taj daktare sake kad vaikas turi vaiksciot bandyt (ar vaikstynej jeigu) su batukais, bet batukai turi but su uzkulniuku butinaj, aukstesni tokie, kad formuotusi pedute, kulniukas ir t.t. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.