mes dar nevaikštom, bet liepė dedant į vaikštynę mauti ortopedines basutes, nes mažylė vaikšto ant pirštu galiuku, taip mes ir darom
Mes kol kas vaikštom su vaikštyne, ir apsimaunam basutes visada
Manasis kai pradėjo vaikščioti vasarą nieko nedėjau, leidau basomis žingsniuoti, o va žiemą tai dėjau tapkutes, nes pažeme šaltis traukia, tai kadnepašaltų kojyčių neleidau vaikščioti basam
QUOTE(Irongė @ 2008 01 10, 16:44) vaikštynė kaip tik gali sustabdyti savarankiško vaikščiojimo raidą, nes vaikas gali vaikščioti joje, neturi stimulo savarankiškai bandyti eit. Nepritariu jums
turim kelias porytes minkstuciu batuku, taciau juos dedames retai, kartais tik del grozio kai i svecius einam, o siaip bunam be ju
QUOTE(Indrulis @ 2007 03 07, 21:40) tai kad mano lelius lauke tik evzime guli-nevaiksto vienas nei namie, nei lauke siaip pediatre patare, kai namuose vaikas vaikscios "sonais", apmauti batukais, bet as taip ir nepaklausiau, kiek laiko leisti vaikui buti su batukais ir dar, per masazus man masazuotoja sake, kad nuo 6men vaikui batukus reik maut, nepriklausomai vaiksto lelius ar ne! va cia tai visai nesuprantu.... reikia auti tam kad susiformuotu peduke,nebutu pilnapadis,aisku tam reik tinkamos avalynes ir jai batukai lengvi manau galima dazniau leisti palakstyt su jais,as ir meginu det batelius bet mum jie griet nukrenta nes niekur nepajuda kol nenusispardo,nepatinka jam batukai
mum irgi 9 men, tai vaikstom basi arba su pedkelnem, batukus tik i lauka maunu
mums 8.5 turime batukus ir ne vienus, bet namie nelabai dar nesiojame. nes dazniausiai kai uzdedu labai greitai jinai juos nuspardo. bet i lauka visuomet
Maniškė vaikštynėje taip pat vaikšto ant pirštų galiukų,tačiau,kai duodi abi rankytes ir leidi eiti pačiai,kojytes deda kuo gražiausiai.
Mes nešiojame sportinius batelius.
O jeigu ne paslaptis kur jus perkate ortopedinius batukus?
Sokliuke ir vaikstyneje jau buvom su pirmaisiais ortopediniais batukais,manau del to kojyte stato labai graziai
namuciuose kolkas basi arba su neslystanciom kojinaitem, kai laikosi megsta ant pristu galu pastovet, taciau kai nesilaiko stovi kuo graziausiai, kolkas vaikstom i masaziukus, paskui ziuresim, gal teks batukus autis, taciau as kazkaip labiau uz basas kojytes
Perskaičiau visą temą, bet niekur neradau, kur nusipirkti batukus apart ortopedinių prekių. Kas geriau Ortopediniai batukai ar ECCO, o gal kas kitų firmų naudojate kokybiškus batukus.
QUOTE(solciukas @ 2010 01 14, 16:07) Perskaičiau visą temą, bet niekur neradau, kur nusipirkti batukus apart ortopedinių prekių. Kas geriau Ortopediniai batukai ar ECCO, o gal kas kitų firmų naudojate kokybiškus batukus. Sveiki Maniske irgi stovi ant galu pirstuku, tai mums kategoriskai uzdraude vaikstynes, sokliukus
mano maziukas dar nevaiksto pats,o vaikstynej laksto tik su kojinemis,jei ir uzdedu batukus po poros sekundziu jau reikia rankioti nuo grindu
Na, o musu mergina yra 9 men ir kojytes deda beveik ant vidiniu kauliuku, ortopede patare nusipirkti ilgesnius kietais sonais batukus ir kad butu su raistukais, kad kojyte graziai formuotusi.Nes panikei nieko daugiau nereik - tik vaikscioti ji nori. Tai nusipirkom parduotuveje rikis elefanten firmos odinius batukus. Gal ka esate girdeje apie tokia firma?
QUOTE(Juste1 @ 2010 01 03, 00:03) namuciuose kolkas basi arba su neslystanciom kojinaitem, kai laikosi megsta ant pristu galu pastovet, taciau kai nesilaiko stovi kuo graziausiai, kolkas vaikstom i masaziukus, paskui ziuresim, gal teks batukus autis, taciau as kazkaip labiau uz basas kojytes me namuose vaikstom su kojinytem,siek tiek pratinu prie batuku.Bet su batukais nelabai kojeles klauso,nes visi per dideli.mano mergytes labai maza kojele-18 dydis,o tokiu batuku labai mazai buna.Na siuo metu as ju niekur neradau. QUOTE(mari73 @ 2010 03 06, 20:05) me namuose vaikstom su kojinytem,siek tiek pratinu prie batuku.Bet su batukais nelabai kojeles klauso,nes visi per dideli.mano mergytes labai maza kojele-18 dydis,o tokiu batuku labai mazai buna.Na siuo metu as ju niekur neradau. Tikrai yra vaikisku prekiu pardose. Mes pirkom ortopediius 17 dydzio. QUOTE(Luttuke @ 2010 03 06, 22:23) pries savaite aplekiau visa Kauna-vienur jau nupirkta,kitur purto galva,kad nebuna.Gaila ,ta diena''Kotryna'' nedirbo.Ten tikrai didelis pasirinkimas graziu bateliu.Na iki vasaros tikekimes kojele paaugs iki 19 dydzio.Dazniausiai taip buna,kai konkreciai neieskai,rodos,akys nuo visko raibsta.
Namučiuose vaikštom su vilnonėm kojinytėm, aš tik odinius padukus prisiuvau, kad neslydinėtų ant grindų. Lauke tai įvairūs batukai
Parašysiu, kad būtų kitokia nuomonė
Tikrai nenoriu nieko užgauti, bet manau, kad nesąmonė visiems vaikiukams būtinai kišti tuos ortopedinius batukus. Jie reikalingi, kai yra kažkokių problemų, o jei vaikas sveikas, tai čia tik biznis... Ir kad ant pirštų vaikšto, tai didžioji dauguma vaikų pradėdami vaikščioti pavaikšto šiek tiek ir ant pirštų, po poros ar kelių mėnesių eisena savaime susitvarko - ir visi masažai, ir visi ortopediniai batukai irgi biznis... Aš tikrai taip manau Bet kiek suprantu, objektyvios informacijos kaip ir nėra... skaičiau medikų straipsnių ir kur įrodinėjama, kad būtinai reikia batukų kai tik vaikas pradeda vaikščioti, ir priešingų - kad geriausia kojytė formuojasi basa... Taip kad tikriausiai asmeninis pasirinkimas
Kaip, mamytes, pratinate savo maziukus prie batuku? As jau menesi bandau beveik kasdien apaut savo mazaja tai vienais tai kitais batukais, o ji tam kategoriskai priesinasi, nors tu ka
QUOTE(Gerbera123 @ 2010 03 08, 14:47) Parašysiu, kad būtų kitokia nuomonė Tikrai nenoriu nieko užgauti, bet manau, kad nesąmonė visiems vaikiukams būtinai kišti tuos ortopedinius batukus. Jie reikalingi, kai yra kažkokių problemų, o jei vaikas sveikas, tai čia tik biznis... as irgi jau antra vaika auginu ir teko girdeti ne vieno gydytojo nuomone, jei vaikas kojyte stato taisyklingai, batukai namie tikrai nereikalingi, o ar teisingai stato kojyte ar ne siulyciau spresti ne pacioms, o pasitiketi medikais be to vaikui namuose su batais labai napatogu, pati bandziau sunui deti kai ropinejo (dar buvau nupirkus Clarks tuos skirtus ropojantiems) tai kosmaras, tie batai visur kliuna, kojyte kaista, tikrai nesamone kazkokia as savo vaikus nuo tada kai pradejo ropinet auginu su tokiais, kazkaip vien tik su kojnyte man neuztenka ir slidu, reikia tada ieskoti neslystanciais padukais, o situos tapukus uzmaukslinu ir liuks, dar jie ir temperatura palaiko, nesala kojyte ir sukaitus nei kart nebuvo
Radau daug informacijos rupimu klausimu, aciu
Mes vaikštome namuose su kojinytėmis (turinčiomis gumytes) arba su tapkytėmis kietu paduku. Aš jungiuosi prie tų, kurios mano, kad namuose batukai nebūtini. Kaži kaip būtų, jei mums reikėtų namuose visą dieną su batais būti...
Ir as uz basas kojas, butent basas, be kojiniu.Kiek imanoma buvo vasara "vaiksciojom" basom, tiek namie ,tiek lauke. Dabar, jau kai atveso, aunu batukus, bet tik kieta uzkulne ir odinius. Namuose vis palaksto basom, bet kai atvesta kojytes sokam i basutes(odines su tvirta uzkulne)
kai ikeliu i vaikstukus , aunu butinai odinukus, su auliukais , kad neiskryptu koja, lygiai ta pati darau,kai statau i sokliuka , bet jei ropojimui, tai paleidziu su pedkelnem ar basa ir neimu i galva
namuose tik su kojinytem,neslystanciu paduku
Namie tikrai batukai nebūtini, pasak gydytojų, kūdikių pėdutės todėl ir yra tokios putnios, kad tai natūrali amortizacija būtų, taip jau gamtos sutvarkyta
|