taip taip, ir aš žinau, kad vaikštant pradėjus reikia gerų batukų, bet kai nevaikšto namukuose, kam juos be reikalo auti?
manyciau taip:jei batukai patogus minksti ir lengvi, tai gali buti ir per visa diena, bet jei jie kietoki tai tada nekankink ir dek tik tada kai vaikstot.
sveikutes mamytes ir ju auksiukai
o as norejau paklausti,kaip apauti batukus?mums jau 8 menesiukai ir norim pradet su batukais vaiksciot,bet kai tik pradedu maut,mano mazius pirstukus suriecia i kamuoliuka ir nors daryk ka nori,niekaip neigrusi.gal turit kokiu patarimu ka daryt?
Manoji irgi riestavo pirstukus,kai reikedavo auti batukus,tai as pries maunant pamasazuodavau kojyte ir uzsnekindavau,kad nekreiptu demesio jog aunu batukus...dabar priprato ir viskas ok.
zinok snekinu ir ka tik nedarau ir jis atrodo,visai ne nekreipia demesio i tuos batukus,bet tik pajunta,kad kas lieciasi prie paduko ir iskart riecia pirstukus
QUOTE(baby_Danyal @ 2007 04 06, 13:12) zinok snekinu ir ka tik nedarau ir jis atrodo,visai ne nekreipia demesio i tuos batukus,bet tik pajunta,kad kas lieciasi prie paduko ir iskart riecia pirstukus Reiskia uzsispyres vaikis
Na ir mes turim tokią problemą.Jau pradėjo dukrytė įsikibus eiti tai pamaniau pabandysim su batukais...Bet kur tau...Purto kojytes ir sėdasi
bet,kad jam patinka.tokius medziaginukus maunu minkstus,padukai tik kietesni,tai labai patenkintas ciupineja.medziaginukams irgi riecia pirstukus,bet kai batukai minksti tai be problemu,o jau su vyriskais viskas....kaip galvojat,jeigu as pabandyciau su tuo vadinamu saukstu aut,gal pavyktu...
Patariama vaikuti laikyti be batuku,kad jis savo pedute viska jaustu. Gerai,jei kilimas siurkstus ir vaikas be kojinyciu,masazuoja pedutes. Taip pat patariama vasara pavaikscioti po zole, ivairius grubletus pavirsius, tai sveika. O batukus reikia deveti tik minkstus,su besilankstanciu paduku. Man paciai kosmaras vaikscioti su "mediniu" padu, o vaikuciui tai isivaizduoju isvis
Karta ligoninej maciau mergyte vos pradejusia vaikscioti,su kedukais, kurie uz ja pacia buvo didesni ir sunkesni,apie lankstu pada ne kalbos nebuvo. Nu kosmaras, makaluojasi tos kojytes taip, atrodo tuoj nusilaus, atrodo lyg po rasta ant koju butu pasirisus QUOTE(mylimuke @ 2007 05 28, 12:35) Patariama vaikuti laikyti be batuku,kad jis savo pedute viska jaustu. Gerai,jei kilimas siurkstus ir vaikas be kojinyciu,masazuoja pedutes. Taip pat patariama vasara pavaikscioti po zole, ivairius grubletus pavirsius, tai sveika. O batukus reikia deveti tik minkstus,su besilankstanciu paduku. Man paciai kosmaras vaikscioti su "mediniu" padu, o vaikuciui tai isivaizduoju isvis Jei nėra kažkokių ortopedinių bėdų, tai kam kišti kojytes dar į superinius ortopedinius batus?
sweikos,as nuo triju men pradejau deti tokius lengvus tapciukus,veliau nuo 5men audavau kedukus
didziule nesamone kuo anksciau stengtis vaikucius grusti i batus. Vaikui reikia kuo daugiau begioti basam. Paziurekit i savo batu suzalotas pedas ir palyginkite su kudikiu ideliom pedutem, suprasit, kad batai deja, visikai nepritaikyti prie pedos formos, neatitinka jos naturalaus judejimo.
Apie tai daug straipsniu anlgiskai internete. Deja, Lietuvaites mamos yra reklamos verges... Geriausia maziukams, kaip raso amer. straipsniuose - deveti minkstutes tapkeles be jokiu supinatoriu viduje (supinatoriai yra masines gamybos - vienodi, o zmogaus pedos linkis - kaip zmogaus veidas - unikalus, pas vienus plokstesnis, pas kitus aukstesnis, taip pat ir su keltimi.) Tapkeles turetu buti odiniu, guminiu neslidziu ir visiskai lanksciu paduku. Tokie bateliai-tapkeles yra geriausi vaiko pedai, bet aisku nera mados virsune. Is vis amerikieciai seniai istyre, kad batu paskirtis, kad pedai nebutu salta ir kad peda nenukentetu vaikstant grubiu pavirsiumi, mes apie tai seniai pamirse, ziurime i grozi ir firmos varda. Visuomet pirkite vaikams placius batus, kad tilptu VISI pirstukai, peda butu laisva, kad butu lankstus padas, ir be supinatoriu. QUOTE(lantajo @ 2007 07 05, 09:35) didziule nesamone kuo anksciau stengtis vaikucius grusti i batus. Vaikui reikia kuo daugiau begioti basam. Paziurekit i savo batu suzalotas pedas ir palyginkite su kudikiu ideliom pedutem, suprasit, kad batai deja, visikai nepritaikyti prie pedos formos, neatitinka jos naturalaus judejimo. Apie tai daug straipsniu anlgiskai internete. Deja, Lietuvaites mamos yra reklamos verges... Geriausia maziukams, kaip raso amer. straipsniuose - deveti minkstutes tapkeles be jokiu supinatoriu viduje (supinatoriai yra masines gamybos - vienodi, o zmogaus pedos linkis - kaip zmogaus veidas - unikalus, pas vienus plokstesnis, pas kitus aukstesnis, taip pat ir su keltimi.) Ir aš tokios pat nuomonės. Tas būtinai ortopedinių batukų kišimas tikrai kvepia niekuo kitu, tik reklama. Mums irgi gydytoja pabrėžė, kad reikia būtinai būtinai vaikščioti su batukai. Bet mes lakstome po namus ir žolę basos, batukus aunamės išeigai arba kai vėsoka ir šlapia. Matosi, kad mažei daug tvirčiau ir smagiau eiti basomis O batukuose didžiausia problema - užsegimai su lipukais, kuriuos būtinai reikia atlipinti
Maniskis su batukais nevaiksto, atsiseda ir krapsto tol kol nusimauna
mes tai su batukais dideliu problemu neturejom, kol vaikas priprato visada duodavau su jais pazaisti
Sveikos,
teko skaityt nemažai straipsnių ir girdėt daug nuomonių,todėl apsispręst tik sunkiau Mamytes,kurių vaikiukai jau žingsniuoja,ar aunate basutes/tapkutes namie?Vieni ortopedai siūlo raiščiams formuotis laisvai,t.y.kad kojytės niekas neveržtų,kiti priešingai - sako,kad taisyklingai eisenai formuotis reikia apavo. O kaip darote jūs
Maniškė dar tik pradėjo žingsniuoti, ir tik kol aš laikau už rankų. Batukų nededu, tik su kojinytėm, bet galvoju gal reiktų, nes ir masažiukus apturėjom dėl nelabai tiesiai statomų pėdučių
as manau kad reikalingas, nes tik pradejes vaikiukas dar gali nelabai tvirtai moketi deti kojytes, Tai pirkciau auksta ciurna batukus. Taip ir darysiu kai mazius vaiksciot prades
o mano zuikis jau vaiksto bet as jam kol kas nededu jokiu batuku
QUOTE(dilgelyti @ 2008 01 08, 15:01) as manau kad reikalingas, nes tik pradejes vaikiukas dar gali nelabai tvirtai moketi deti kojytes, Tai pirkciau auksta ciurna batukus. Taip ir darysiu kai mazius vaiksciot prades Na mes irgi jau pora men kaip vaikstom,kazkaip labai anksti pradejom Tai va dabar man ir idomu,ar bereik jam to apavo,ar jau pavelavau
Nė vienam vaikui namuose jokių batukų neaviau ir po šiai dienai su kojinėmis vaikščioja visi
Teko girdėti, kad šiais laikais jau neberekomenduoja kietų batų vaikams. Nes jiems reikia išmokti lenkti kojytę per čiurną ir pėdos pirštų sąnarius. Bet aš intuityviai taip pasirinkau, nes matau, kad vaikui su batais daug sunkiau eiti, pritūpti, atsiklaupti, atsisėsti. Labai nepatogu. Todėl ir neaunu.
o as suneliui ivairiai,kartais leidziu su kojinytem vaiksciot,o kartais batukus aunu
Kai dėdavau į vaikštynę tai visada su batukais, o dabar įvairiai pasitaiko.
As savo maziui nuo pat pirmu zingsneliu pradejeu deti basutes su kietu uzkulniu. Kad kojyte nepakryptu, kad nevaiksciotu ant pirstu galu, o ypac kai buna vaikstyneje. Ir pats stabilesnis, beto vaikas pripranta prie batuku.Zinoma kai tik ateis vasarele butinai pavaiksciosim nuogais padukais ant zolytes.
Na mes tai kazkaip be vaikstynes apsiejom..Vienu metu buvo didele pagunda ja isigyt,bet mes labai greit kazkaip nuo vedziojimo uz ranku perejom prie ejimo savarankiskai
Sveikutes
Vat ir as ta pati galvosuki turiu- deti ar nedeti batukus kliackuliui.... Bet labiau buciau linkusi nedeti- turim tapkutes naturalios odos minkstu paduku kuriomis keliaujam po namus. Juk seniau ir vystyti reikedavo naujagimius iki 4men, o dabar visi su sliauztukais. Todel vaikuciai anksciu ir vaikscioti pradeda, kad gali mankstintis nuo gimimo... Na cia tik namo pamastymai..... QUOTE(enriga @ 2008 01 09, 21:19) Na mes tai kazkaip be vaikstynes apsiejom..Vienu metu buvo didele pagunda ja isigyt,bet mes labai greit kazkaip nuo vedziojimo uz ranku perejom prie ejimo savarankiskai Mūsiškė tik dabar pradėjo žingsniuoti, po truputį pati lovytėj vaikščiot, todėl visi atakuoja piktais žvilgsniais ir pamokymais, kad reikia įsigyti vaikštynę, o tada jau kad pradės vaikščiot QUOTE(mylimuke @ 2008 01 10, 12:18) Mūsiškė tik dabar pradėjo žingsniuoti, po truputį pati lovytėj vaikščiot, todėl visi atakuoja piktais žvilgsniais ir pamokymais, kad reikia įsigyti vaikštynę, o tada jau kad pradės vaikščiot Na vaikstyne tikrai nepaskatins vaiko greiciau eiti Tikekimes ir jusiske greit isdris zengti pati QUOTE(enriga @ 2008 01 10, 14:56) Na vaikstyne tikrai nepaskatins vaiko greiciau eiti Tikekimes ir jusiske greit isdris zengti pati na atseit būtų daugiau vaikščiojimo praktikos, daugiau vaikštinėtų ir greičiau pati išmoktų QUOTE(mylimuke @ 2008 01 10, 15:41) na atseit būtų daugiau vaikščiojimo praktikos, daugiau vaikštinėtų ir greičiau pati išmoktų vaikštynė kaip tik gali sustabdyti savarankiško vaikščiojimo raidą, nes vaikas gali vaikščioti joje, neturi stimulo savarankiškai bandyti eit. QUOTE(mylimuke @ 2008 01 10, 15:41) na atseit būtų daugiau vaikščiojimo praktikos, daugiau vaikštinėtų ir greičiau pati išmoktų Na,as siulyciau megint paleist ant grindu QUOTE(enriga @ 2008 01 10, 16:01) Na,as siulyciau megint paleist ant grindu Žinoma, kad pastatom, o ir krenta visad tik ant užpakalio, bet vistiek baisoka, kad kur galvytės nesusitrenktų
Aš irgi esu girdėjus įvairių nuomonių dėl batukų (pvz., "Tavo vaiko" paskutiniam numeryje rašo, kad batukų reikia).
Iš pradžių galvojau, kad kai dukra pradės vaikščioti, pirksiu kojines su gumom ant padų. Bet kad ji taip anksti pradėjo įsikibus į baldus slankiot (maždaug 6,5 mėn.), kad kai nuėjau į parduotuvę tų kojinių, neradau reikiamo dydžio, visos buvo žiauriai per didelės (nes dukra ir šiaip prie mažesnių) Batukai turėtų būti iš natūralių medžiagų, lanksčiu padu, tvirtu užkulniu. Mylimuke, aš irgi nerekomenduočiau pirkti vaikštynės. Judėti ji gal ir skatina, bet su vaikščiojimu kaip su technika neturi nieko bendra. Mes nenaudojom. Ir sutinku su enrigos patarimu paleist ant grindų
Kojinytes su gumuotais padukais aš perku Jysk parduotuvėje. Ten yra dydžiai 0-6 mėn, 6-12 mėn. Ir vyresniems, tai paskutiniu metu vis buvo tik mažiukams
bent jau mum tai ortopoede sake kad butinai det batukus jau tada kai pradeda stoveti. maniske biskiuka klisina pedas tai gal de to, bet kiek girdejau tai visiem reikia
A, mano irgi nemėgsta batukų nešiot
QUOTE(jkrista @ 2005 11 07, 20:22) yra labai įvairių nuomonių, pvz. mano brolis gyd. ortopedas ir jis primygtinai liepia namie apauti vaiką ortopedinėmis basutėmis. atkreipkite dėmesį, kad dabar vaiko pėdutė dar plokščia ir raiščiai dar nėra stiprūs, taigi reikia jiems padėti palaikyti taisyklingą pėdos formą. o gyd. ortopedas konsultuojantis "Ortopedijos technikoje" sakė, kad reikia iki 2 metų leisti formuotis pačiai pėdai, ir tik tada, jei pėda netaisyklinga, avėti ortopedinę avalynę. mano nuomone, vis dėlto su spec. avalyne geriau, o ją pradėti avėti kai vaikas jau tvirtai vaikšto. Visiškai pritariu Mums irgi tą patį sakė tiek gydytoja, tiek kineziterapeutė (masažistė). Net ir nevaikštantiems jau patariama auti, jeigu jie dedami į vaikštynes (p.s. esu prieš vaikštynes). QUOTE(Vilusa @ 2005 11 07, 22:11) Mums pediatrė irgi sakė, kad su batukais vaikščioti, bet..... Gal nepatogūs batukai arba per sunkūs?
mes avim tai basutes su aukstu kulnu kad neklistu
Prieš tris dienas žengėm pirmuosius žingsniukus
Maniskis su batukais visiskai nenori buti,tai kolkas dar basi lakstom po namus
QUOTE(Sunderu @ 2008 02 21, 14:27) Musu ir taip dare,mes su izoliacija apvyniodavom,kol priprato. Mano maze irgi,jeigu basa taip vaiksto(vaikstynej),o su batukais truputi geriau.Pirstu neriecia,,bet vistiek ant pirstu galu
Sveikos mamytės
Gal pasakytumėte kur galima nusipirkti ortopedinius batukus Kaune?
Mums taip pat ortopedas patarė nupirkti ortopedinę avalynę, nes suka pėdutę ir stoja ant pirštų juos riesdamas į vidų. Kur Jūs Vilniuje perkate tokią avalynę? Buvau ortopedinėje parduotuvėje, tai ten mažiausias dydis 20, o mum ir 18 dydžio basutės dar didokos
Mes su basutemis lakstom po namus
Geriausia vaikui namuose vaiščiot basomis arba kojinėmis neslystančiu padu.
QUOTE(XXXXXX @ 2008 03 03, 22:01) Mano maze irgi,jeigu basa taip vaiksto(vaikstynej),o su batukais truputi geriau.Pirstu neriecia,,bet vistiek ant pirstu galu Jei jau taip vaikšto, tai vaikštynės tikrai negalima naudoti Esu nuomonės, kad vaikas turi vaikščioti su patogia ir kokybiška avalyne, kai tik pradeda judėti vertikaliai. Kai užmovėme basutes namuose, tai daug stabilesnė ir gražesnė eisena pasidarė, vaikui lengviau stovėti ir pan. |