Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Katarzynos" obuolių pyragas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Marijka
user posted image
KATAŽYNOS PYRAGAS
receptas retas, tad įdedu, kad nepamirščiau, ir gal kam patiks...

taigi.

Reikia: (formai apie 24 cm.)

150 gr. margarino
1 ir 3/4 stikl. cukraus
3 kiausiniu
2 su puse stikl. miltu
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 didielių rugštokų obulių (jei tokių nebūna, tai į supjaustytus įpyku šaukštą citrinų sulčių, bet su rugščiais obuoliais skaniau)
100 gr. razinų
50 gr. brendžio
Cukrais pudra (patariu negailėti)

margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) paleidžiu iki minkštumo , suplaku su cukrumi.

Po vieną! įmušu (įplaku) kiaušinius,

Miltus sumaišau su kepimo milteliais,

Miltų mišinį ir kieušinių/margalino/cukrau suplaktinę sumaišau kartu, labai kruopščiai, kad neliktų gumulėlių.

Obuolius supjaustau skiltelėmis, kartais mažiukais kubiukais, įvairiai, sumaišau su brendyje virtomis razinomis, pabarstau cinamonu.

Į kepimo formą įpilu PUSĘ tešlos,
Sudedu obuolių/razinų mišinį,
užpilu antą pusę tešlos.

DOSNIAI apibarstau cukraus pudra.

Kepu 50 min. 180 C orkaitėje.
Laikas ir temperatūra parinkti, tas nedrįskite atidaryti orkaitės, kol kepa.
Saulėgrąža
Sveika 4u.gif o kodėl jis retas, pagal ingriedijentus panašus į kitus pyragus smile.gif gal reiks išbandyt, kad suprasti smile.gif
Marijka
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 12 16, 19:00)
Sveika  4u.gif  o kodėl jis retas, pagal ingriedijentus panašus į kitus pyragus smile.gif  gal reiks išbandyt, kad suprasti smile.gif
*

Na, gal jis tik man retas))))
Kažkada radau šį receptą žurnaliuke "Kviečiu prie stalo", arba "paragaukime" - ir pamėčiau.
Po to bandžiau surasti- panašių pagal skonį neradau.
Jis labai labai skanus. Neįprastas.

Šio pyrago savitumas - brendyje virtų razinų skonis ir cukraus pudros plutelė.
Žalioji_Fėja
pasaka blush2.gif katik išsikepiau tai negaliu apsakyti koks skanus, gal šiek tiek per saldus bet jau ta plutelė wub.gif wub.gif wub.gif tik razinų turėjau tik kelias tad negaliu pasakyti ar jos tikrai ypatingą skonį duoda, bet man ir be jų gerai thumbup.gif
poison
Svaigstu tiesiog dėl obuolių pyragų. Noriu atrasti patį pačiausią, todėl dažnai juos kepu. Šis dar nematytas, reikės išbandyti smile.gif .
jurda
Reiks išbandyt, bet mano šeima nelabai mėgsta su obuoliais, o kaip tik turiu tokių rūgščių, nelabai valgomų.. biggrin.gif
jurda
Žinokit, tikrai nesitikejau, kad toks skanus pyragas. Visada norejau toki issikept, bet vis gaudavosi tai kietesnis, tai sausesnis. Tikrai NUOSTABUS SKONIS. Gavosi toks purus, minkstas ir nesausas. Tik per daug cukraus pudros apibarsciau, raset, kad negailet, tai ir nepagailejau. Tai ji vietomis taip ir liko nepakitusi, o kur jos buvo mažiau, graži, traški, skani plutelė gavosi. Tik cukraus dejau 1,5 stiklines ir miltu 2 stiklines. AIŠKU, stiklinė stiklinei nelygi.
Visada jį kepsiu. Tiesa, nedėjau razinų, nes mano šeima jų nemėgsta, bet šiandien sesė keps, tai ji dės. Paklausiu, kaip gavosi.
Labai ačiū už receptuką
ingauk
noreciau vaikam iskepti bet nekepsiu vien del alkoholio nes nors ir tiek, bet visgi vaikai valgys mirksiukas.gif
jurda
taigi galima kept be razinų, aš taip ir dariau. Dabar kaip tik kepu, bet vietoj razinų įdėjau vyšnių ir truputį varškės, nes buvo likę truputį ir gaila išmest. Žiūrėsim, kas gausis g.gif
zebra
Tikrai labai skanus pyragas.Ką tik nesenai iškepiau,jau daugiau ,kaip pusės nebėra..... rolleyes.gif Kepsiu dabar jį dažnai. 4u.gif
kisule
Kokia turetu gautis tesla? Kazkas pas mane su tuo pyragu netas gavosi schmoll.gif schmoll.gif gal forma per maza g.gif .... ganetinai storas kaip iskepe ,nei istoli nepanasus tas kuris nuotraukoje unsure.gif ,skonis gal ir nieko,bet.. verysad.gif
mamadonata
QUOTE(Marijka @ 2009 12 16, 13:05)
margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) paleidžiu iki minkštumo , suplaku su cukrumi.

Ka reiskia "paleidziu iki minkstumo". Ar pakaitinate, pasildote ji,ar tai reiskia, kad nuo plakimo suminksteja, ar tiesiog ilgai laikote kambario temperaturoje kol suminksteja?

jurda
Aš naudoju sveisto ir riebalų mišinį. Laikau kambario temperatūroj kol atsileidžia. Jei noriu, kad greičiau atsileistų, padedu ant radiatoriaus. Tada l. greit. Sviestas yra truputį kietesnis ir jis tiek nesuminkštėja kaip riebalų mišinys. Kepiau su vyšnėm, irgi l. skanus gavosi
mamadonata
Vakar kepiau, tikrai skanus. Tik as neturejau tiek cukraus, idejau 1 stikline, tada supyliau miltus ir gavosi tokia kietoka tesla, tikrai ne pilama i skarda. Atrode, kad miltu daugokai, gal del to kad cukraus buvo per mazai g.gif Tai as pridejau tos teslos plonai, pakepiau tada sudejau obuoliu razinu misini, apdejau likusia tesla ir vel kepiau. Jis man gavosi daugiau toks trapus, panasiai kaip pyragas "Draugyste" parduotuvese.
jurda
man gaunasi purus, minkštas, gal kad aš dedu truputį mažiau miltų. Tik 2 stiklines. O tešla gaunasi l. tiršta. tokia, kad reikia tept su šaukštu, pati ji neišsilygina
kisule
o man atrodo kad rasant recepta butu geriausiai gramais surasyti,nes stiklines pas visas praktiskai skirtingos ax.gif 4u.gif .
jurda
Jei visus produktus dedi su tuo pačiu indu, tai proporcijos gaunasi vienodos, tai didelės reikšmės gramų skaičius kaip ir neturi ax.gif
nelle
Kepiau ir as sita pyraga, tikrai labai, labai skanus thumbup.gif .Tik as razinas mirkiau ne konjake, bet sirupa atskiedziau su vandeniu ir jame paviriau truputi.Ir man miltu maziau reikejo unsure.gif .Siandien kepsiu, bet dar dadesiu graikisku riesutu, sumaisysiu su razinom ir obuoliais.
Beje, man apatinis sluoksnis nelabai iskilo, bet virsutinis , kad issipute thumbup.gif .
Marijka
QUOTE(jurda @ 2010 01 17, 11:49)
Žinokit, tikrai nesitikejau, kad toks skanus pyragas. Visada norejau toki issikept, bet vis gaudavosi tai kietesnis, tai sausesnis. Tikrai NUOSTABUS SKONIS. Gavosi toks purus, minkstas ir nesausas. Tik per daug cukraus pudros apibarsciau, raset, kad negailet, tai ir nepagailejau. Tai ji vietomis taip ir liko nepakitusi, o kur jos buvo mažiau, graži, traški, skani plutelė gavosi. Tik cukraus dejau 1,5 stiklines ir miltu 2 stiklines. AIŠKU, stiklinė stiklinei nelygi.
Visada jį kepsiu. Tiesa, nedėjau razinų, nes mano šeima jų nemėgsta, bet šiandien sesė keps, tai ji dės. Paklausiu, kaip gavosi.
Labai ačiū už receptuką
*

Be galo džiaugiuosi, kad patiko)
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2010 01 17, 17:58)
noreciau vaikam iskepti bet nekepsiu vien del alkoholio nes nors ir tiek, bet visgi vaikai valgys  mirksiukas.gif
*

Nebūtinai turi būti alkoholis - razinas galima tiesiog pamirkyti karštame vandenyje - bus puiku.
Papildyta:
QUOTE(kisule @ 2010 01 19, 09:34)
Kokia turetu gautis tesla? Kazkas pas mane su tuo pyragu netas gavosi  schmoll.gif  schmoll.gif  gal forma per maza  g.gif  .... ganetinai storas kaip iskepe ,nei istoli nepanasus tas kuris nuotraukoje  unsure.gif ,skonis gal ir nieko,bet..  verysad.gif
*

Greičiausiai forma Jūsų per maža - aš naudoju 26 cm. formą.
Papildyta:
QUOTE(mamadonata @ 2010 01 19, 12:50)
Ka reiskia "paleidziu iki minkstumo". Ar pakaitinate, pasildote ji,ar tai reiskia, kad nuo plakimo suminksteja, ar tiesiog ilgai laikote kambario temperaturoje kol suminksteja?
*

Idedu sviestą į puodelį, kurį statau į dubenėlį su karštu vandeniu, sviestas tirpsta.
Galima ir mikrobanginėje.
Papildyta:
QUOTE(jurda @ 2010 01 20, 14:27)
man gaunasi purus, minkštas, gal kad aš dedu truputį mažiau miltų. Tik 2 stiklines. O tešla gaunasi l. tiršta. tokia, kad reikia tept su šaukštu, pati ji neišsilygina
*

Taip, tokios konsistencijos ir turėtų būti. Kažkoks tarpinis variantas - šaukštui - skystoka, o išpilti nesigauna lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(nelle @ 2010 01 21, 19:00)
Kepiau ir as sita pyraga, tikrai labai, labai skanus thumbup.gif .Tik as razinas mirkiau ne konjake, bet sirupa atskiedziau su vandeniu ir jame paviriau truputi.Ir man miltu maziau reikejo unsure.gif .Siandien kepsiu, bet dar dadesiu graikisku riesutu, sumaisysiu su razinom ir obuoliais.
Beje, man apatinis sluoksnis nelabai iskilo, bet virsutinis , kad issipute thumbup.gif .
*

Tai kitą kartą į apačią daugiau tešlos įdėkit))

Labai labai skanu su kapotais lazdynų riešutais. thumbup.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
DaivaVe
As siandien irgi iskepiau sita pyraga smile.gif kepiau taip kaip autore nurode, t.y. 180 c ir 50 min, bet pyrago vidurys kazkodel neiskepe, obuoliai gavosi nekeptoj tesloj g.gif na bent jau krastai skanus gavosi blush2.gif tokie purus purus 4u.gif tik man pasirode pyragas saldokas, kita karta desiu maziau cukraus 4u.gif
jurda
Ir sesei, ir draugem vis rekomenduoju šį pyragą 4u.gif
guziukas
QUOTE(Marijka @ 2009 12 16, 13:05)
user posted image
KATAŽYNOS PYRAGAS
receptas retas, tad įdedu, kad nepamirščiau, ir gal kam patiks...

nu ka,pasovem su vaikais sita pyragiuka,ziuresim ar iskeps,nes keista kad suberus miltus jis gavosi neskystas g.gif tiesiog ranka reikejo lyginti ta tesla g.gif

O gal taip turi but g.gif
guziukas
Viskas pavyko thumbup.gif super skanu thumbup.gif
user posted image

dejau 200 cukraus,sekanti kart deciau tik 100 ax.gif miltu cia iseina 400 jei pagal stikline,tai deciau tik 300,manau pavyktu mirksiukas.gif
lelijabalta1
kEPIAU ir aš šiandien, gavosi visai neblogas, tikrai kad saldokas nors cukraus dėjau mažiau. Tačiau neturėjau kepimo miltelių, tai dėjau sodą, gesintą actu, tai pyragas gavosi tokios rusvai gelsvos spalvos unsure.gif , nelabai vaizdas, bet skoniui įtakos, jaučiu, neturi.
Šiaip ačiū už receptuką 4u.gif
Evelincik
QUOTE(guziukas @ 2010 09 18, 20:48)

Oho kaip jum graziai iskilo,vos ne bulka bigsmile.gif Man tai ne velnio ,apatinis sluoksnis isvis dingo kazkur biggrin.gif Kame cia bedos gali but? g.gif
guziukas
QUOTE(Evelincik @ 2010 09 19, 22:33)
Oho kaip jum graziai iskilo,vos ne bulka  bigsmile.gif  Man tai ne velnio ,apatinis sluoksnis isvis dingo kazkur  biggrin.gif  Kame cia bedos gali but? g.gif
*

as net pati stebejaus kaip jis graziai kilo thumbup.gif man retai kada taip isklya mirksiukas.gif
EEmama
kaip skaniai atrodo, reiks butinai bandyti smile.gif tik toks klausimas ojus ji kepat toj torto formoj, kur sonai nusiima? o jeigu kvadratinej formoj kept kazin iseitu ar ne g.gif
Tepaluota
QUOTE(*gidryte* @ 2010 09 21, 16:23)
o jeigu kvadratinej formoj kept kazin iseitu ar ne  g.gif
*

Sviestiniu popieriumi išklok formą, tada tikrai išeis mirksiukas.gif
guziukas
QUOTE(*gidryte* @ 2010 09 21, 17:23)
kaip skaniai atrodo, reiks butinai bandyti  smile.gif  tik toks klausimas ojus ji kepat toj torto formoj, kur sonai nusiima? o jeigu kvadratinej formoj kept kazin iseitu ar ne  g.gif
*

Manau iseitu,nes labai lengvai jis atlipo,ten juk riebalu dedas,o as dar forma patepiau thumbup.gif tai ir jus patepkit ta kvadratine kokiu sviestu,paskui ir isimsit mirksiukas.gif
DaivaVe
QUOTE(guziukas @ 2010 09 18, 20:48)
user posted image

dejau 200 cukraus,sekanti kart deciau tik 100 ax.gif miltu cia iseina 400 jei pagal stikline,tai deciau tik 300,manau pavyktu mirksiukas.gif
*

Pamaciau sita foto ir nustebau blink.gif maniskis pyragas kai iskepa visai kitaip atrodo -labai panasus kaip toj foto kur prie recepto blush2.gif man niekada taip neiskyla.... is nuotraukos atrodo, kad tesla biskvitine smile.gif
O kokio skersmens formoje kepta? As kepu 26 cm, tai toks zemesnis buna 4u.gif
ikeja
niu labai skanus, tik tikslinuos, ar tesla labai tirsta turi buti, gal skystenej geraiu klitu?
Katrix
Aciu uz recepta, tikrai laaabai skanus gavosi pyragas thumbup.gif Atrodo lygiai taip pat kaip pirmoj nuotraukoj, tik as issigandau deti tiek sukraus, tai puse stiklines maziau idejau, na ir miltu atitinkamai sumazinau, skonis labai thumbup.gif
Renatina
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 09 19, 19:02)
kEPIAU ir aš šiandien, gavosi visai neblogas, tikrai kad saldokas nors cukraus dėjau mažiau. Tačiau neturėjau kepimo miltelių, tai dėjau sodą, gesintą actu, tai pyragas gavosi tokios rusvai gelsvos spalvos  unsure.gif , nelabai vaizdas, bet skoniui įtakos, jaučiu, neturi.
Šiaip ačiū už receptuką  4u.gif
*

čia gal razinos mirkytos taip pridažė ax.gif

ARasytee
Iskepiau ir as ka tik.Niam skanu.
Vietoje razinu dejau riesutus mirkytus brendyje (as razinu nemegstu). Tesla mano tokios tirstos grietines konsistencijos buvo. Apatini sluoksni islyginau slapiu saukstu, o virsutiniui jau net nebelabai teslos uzteko, tai slapiais pirstais bandziau palygint.Bet kai prapjoviau tai nustebau - normaliai tos teslos pasirode, abu sluoksniai tokie pakyle. (bet toli grazu ne taip kaip guziuko nuotraukoje.)
As stikline supratau kaip 200, bet miltu ir cukraus visgi dejau maziau. Mano skarda 26cm.
Aciu uz recepta, man patinka kitokie obuoliu pyrgai biggrin.gif
beibikas
Kokio tirstumo jis turetu gautis? g.gif
guziukas
QUOTE(beibikas @ 2010 09 25, 19:14)
Kokio tirstumo jis turetu gautis?  g.gif
*

neskysta schmoll.gif sakau as su slapia ranka islyginau mirksiukas.gif todel glvoju sekanti kart det maziau miltu g.gif
Marijka
QUOTE(guziukas @ 2010 09 25, 19:37)
neskysta schmoll.gif sakau as su slapia ranka islyginau mirksiukas.gif todel glvoju sekanti kart det maziau miltu g.gif
*

Tešla ir turėtų būti tiršta, bet nėra reikalo jos lyginti - kai obupliai viduje susimaišo su tešla - dar skaniau gaunasi.
guziukas
QUOTE(Marijka @ 2010 09 29, 16:18)
Tešla ir turėtų būti tiršta, bet nėra reikalo jos lyginti - kai obupliai viduje susimaišo su tešla - dar skaniau gaunasi.
*

tai kad tada ja ikratai ir stovi gumbas,jei nelygini lotuliukas.gif as paskirsciau su ranka tolygiai biggrin.gif

pries kelias dienas kepiau vel ji thumbup.gif tai miltu dejau 300g,tesla gavos tokia nei skysta labai nei tirsta,zodziu super,cukraus dejau 100g ir tai gavos saldus thumbup.gif
o vietoj obuoliu dejau sv.obuolius sutrintus su biskiu cukrum,na tokia tyrele ax.gif

Zodziu si kart dar skaniau buvo,nespejau nupaveiksluot doh.gif
Marijka
QUOTE(guziukas @ 2010 09 29, 15:24)
tai kad tada ja ikratai ir stovi gumbas,jei nelygini lotuliukas.gif as paskirsciau su ranka tolygiai biggrin.gif

pries kelias dienas kepiau vel ji thumbup.gif tai miltu dejau 300g,tesla gavos tokia nei skysta labai nei tirsta,zodziu super,cukraus dejau 100g ir tai gavos saldus thumbup.gif
o vietoj obuoliu dejau sv.obuolius sutrintus su biskiu cukrum,na tokia tyrele ax.gif

Zodziu si kart dar skaniau buvo,nespejau nupaveiksluot doh.gif
*

Labai džiugu)))
Įdėjau dar du receptukus, siūlau išbandyti - labai paprasti ir skanūs

Varškės pyragas
ir
Tortas, kurio nereikia kepti
guziukas
Liuks ,reiks isbandyt,nes kaip tik vel ruosiaus kept,aisku vel ta pati lotuliukas.gif bet reiks gal nauja isbandyt thumbup.gif
ingridukas
Labai jau gundanciai atrodo thumbup.gif bus isbandyta smile.gif
ryyd
man tai sausokas gavosi (lyginant su kitais keptais obuoliu pyragais) ax.gif , tiesa kepiau be razinu. o mazoji tai valge labiau nei kitus isbandytus bigsmile.gif
guziukas
QUOTE(ryyd @ 2010 09 29, 21:01)
man tai sausokas gavosi (lyginant su kitais keptais obuoliu pyragais)  ax.gif , tiesa kepiau be razinu. o mazoji tai valge labiau nei kitus isbandytus bigsmile.gif
*

nu neslapias ji sisejo,bet kai dariau pagal antra varianta,maziau miltu ir cukraus ir su obuoliu tyre,jau visai kitas reikalas thumbup.gif
gendruta
Nuostabus pyragas , kepiau jau kelis kartus.Dekui uz receptuka 4u.gif
jurda
Bet GUZIUKO pyragas man atrodo sausokas ir kietokas. Man gaunasi puresnis, minkštesnis. Gal aš miltų mažiau dedu g.gif ?Ir cukraus pudros nereikia tiek daug. Jei jos būtų mažiau, ji apskrustų ir susidarytų traški plutelė ax.gif
guziukas
QUOTE(jurda @ 2010 11 21, 20:56)
Bet GUZIUKO pyragas man atrodo sausokas ir kietokas. Man gaunasi puresnis, minkštesnis. Gal aš miltų mažiau dedu g.gif ?Ir cukraus pudros nereikia tiek daug. Jei jos būtų mažiau, ji apskrustų ir susidarytų traški plutelė ax.gif
*

Aha pirmas man buvo sausokas,o va kai dejau maziau miltu tai visai kitas vaizdelis thumbup.gif
Renata123
Na ir as isbandziau si pyraga. Gavosi tikrai labai skanus ir su traskia plutele.
Cukraus pudros barsciau tik keliais arbatiniais sauksteliais, bet ir taip gavosi saldokas.
Man gavosi laaabai net sultingas, nes obuolius dejau is kompoto biggrin.gif Isgerem dideli stiklaini kompoto, valgyt obuoliu nesinorejo, o ju ten tiek daug buvo ir ismest gaila buvo. Tad nusprendziau iskept is ju si pyraga thumbup.gif
emiliuxas
kepiau si pyraga, na man jis toks eilinis.... blush2.gif tikrai labai saldus nors ir obuoliai buvo rugstus pas mane, ir plutele pudros nesigavo verysad.gif o del isvaizdos tai jis purus gavosi dvigubai iskilo pas mane. cia toks pyragas kuris visiems priimtinas buvo, nors as "naglesnius" megstu. tongue.gif
Saulyte DD
Ir aš pabandžiau iškepti tik deja razinų neturėjau, o obuoliu Romo sirupu aplaisčiau, galima sakyti už maniškį tradicinį obuolių pyragą skanesnis, nors produktai labai panašūs. Tik norėjau paklausti ar tešla turi būti kietoka, ar skysta?
Turbūt obuolių buvo permažai g.gif
user posted image
user posted image
ir truputi perskrudinau lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.