KATAŽYNOS PYRAGAS
receptas retas, tad įdedu, kad nepamirščiau, ir gal kam patiks...
taigi.
Reikia: (formai apie 24 cm.)
150 gr. margarino
1 ir 3/4 stikl. cukraus
3 kiausiniu
2 su puse stikl. miltu
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 didielių rugštokų obulių (jei tokių nebūna, tai į supjaustytus įpyku šaukštą citrinų sulčių, bet su rugščiais obuoliais skaniau)
100 gr. razinų
50 gr. brendžio
Cukrais pudra (patariu negailėti)
__________________________________
Eiga:
Pirmiauisia karštu vandeniu perplaunu razinkas, įpilų apie 50 gr. endžio, pastatau virti 5-10 min. (man puikiai sekasi mikrobanginėje ant maksimumo);
margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) paleidžiu iki minkštumo , suplaku su cukrumi.
Po vieną! įmušu (įplaku) kiaušinius,
Miltus sumaišau su kepimo milteliais,
Miltų mišinį ir kieušinių/margalino/cukrau suplaktinę sumaišau kartu, labai kruopščiai, kad neliktų gumulėlių.
Obuolius supjaustau skiltelėmis, kartais mažiukais kubiukais, įvairiai, sumaišau su brendyje virtomis razinomis, pabarstau cinamonu.
Į kepimo formą įpilu PUSĘ tešlos,
Sudedu obuolių/razinų mišinį,
užpilu antą pusę tešlos.
DOSNIAI apibarstau cukraus pudra.
Kepu 50 min. 180 C orkaitėje.
Laikas ir temperatūra parinkti, tas nedrįskite atidaryti orkaitės, kol kepa.
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 12 16, 19:00)
Sveika o kodėl jis retas, pagal ingriedijentus panašus į kitus pyragus gal reiks išbandyt, kad suprasti
Na, gal jis tik man retas))))
Kažkada radau šį receptą žurnaliuke "Kviečiu prie stalo", arba "paragaukime" - ir pamėčiau.
Po to bandžiau surasti- panašių pagal skonį neradau.
Jis labai labai skanus. Neįprastas.
Šio pyrago savitumas - brendyje virtų razinų skonis ir cukraus pudros plutelė.
pasaka katik išsikepiau tai negaliu apsakyti koks skanus, gal šiek tiek per saldus bet jau ta plutelė tik razinų turėjau tik kelias tad negaliu pasakyti ar jos tikrai ypatingą skonį duoda, bet man ir be jų gerai
Svaigstu tiesiog dėl obuolių pyragų. Noriu atrasti patį pačiausią, todėl dažnai juos kepu. Šis dar nematytas, reikės išbandyti .
Reiks išbandyt, bet mano šeima nelabai mėgsta su obuoliais, o kaip tik turiu tokių rūgščių, nelabai valgomų..
Žinokit, tikrai nesitikejau, kad toks skanus pyragas. Visada norejau toki issikept, bet vis gaudavosi tai kietesnis, tai sausesnis. Tikrai NUOSTABUS SKONIS. Gavosi toks purus, minkstas ir nesausas. Tik per daug cukraus pudros apibarsciau, raset, kad negailet, tai ir nepagailejau. Tai ji vietomis taip ir liko nepakitusi, o kur jos buvo mažiau, graži, traški, skani plutelė gavosi. Tik cukraus dejau 1,5 stiklines ir miltu 2 stiklines. AIŠKU, stiklinė stiklinei nelygi.
Visada jį kepsiu. Tiesa, nedėjau razinų, nes mano šeima jų nemėgsta, bet šiandien sesė keps, tai ji dės. Paklausiu, kaip gavosi.
Labai ačiū už receptuką
Visada jį kepsiu. Tiesa, nedėjau razinų, nes mano šeima jų nemėgsta, bet šiandien sesė keps, tai ji dės. Paklausiu, kaip gavosi.
Labai ačiū už receptuką
noreciau vaikam iskepti bet nekepsiu vien del alkoholio nes nors ir tiek, bet visgi vaikai valgys
taigi galima kept be razinų, aš taip ir dariau. Dabar kaip tik kepu, bet vietoj razinų įdėjau vyšnių ir truputį varškės, nes buvo likę truputį ir gaila išmest. Žiūrėsim, kas gausis
Tikrai labai skanus pyragas.Ką tik nesenai iškepiau,jau daugiau ,kaip pusės nebėra..... Kepsiu dabar jį dažnai.
Kokia turetu gautis tesla? Kazkas pas mane su tuo pyragu netas gavosi gal forma per maza .... ganetinai storas kaip iskepe ,nei istoli nepanasus tas kuris nuotraukoje ,skonis gal ir nieko,bet..
QUOTE(Marijka @ 2009 12 16, 13:05)
margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) paleidžiu iki minkštumo , suplaku su cukrumi.
Ka reiskia "paleidziu iki minkstumo". Ar pakaitinate, pasildote ji,ar tai reiskia, kad nuo plakimo suminksteja, ar tiesiog ilgai laikote kambario temperaturoje kol suminksteja?