Laba, yra tokia situacija. Anytos vardu yra sklypas, yra leidimas statyboms ir yra projektas. Ji nori visa tai dovanoti sūnui. Ar ji gali dovanoti sklypą ir tuos leidimus? Kaip su jais? Ar jie tiesiog perrašomi ar kaip?
Kita situacija, tarkim jau yra pamatai ir sienos. Kaip tokiu atveju? Ar viskas vyksta taip pačiai ar tuomet jau reikia kažkur priduoti tas sienas ir pamatus?
Dėkui
melynas dangus
2009 12 16, 16:18
QUOTE(DainaM @ 2009 12 16, 12:58) Laba, yra tokia situacija. Anytos vardu yra sklypas, yra leidimas statyboms ir yra projektas. Ji nori visa tai dovanoti sūnui. Ar ji gali dovanoti sklypą ir tuos leidimus? Kaip su jais? Ar jie tiesiog perrašomi ar kaip? Kita situacija, tarkim jau yra pamatai ir sienos. Kaip tokiu atveju? Ar viskas vyksta taip pačiai ar tuomet jau reikia kažkur priduoti tas sienas ir pamatus? Dėkui Statybos įstatymo 34 straipsnis. Nebaigto statyti, rekonstruoti ar kapitališkai remontuoti statinio perleidimas 1. Nebaigto statyti, rekonstruoti ar kapitališkai remontuoti statinio perleidimo kitam juridiniam ar fiziniam asmeniui sutartis gali būti notaro patvirtinta tik pateikus Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos pažymą, kad statinys statomas, rekonstruojamas ar kapitališkai remontuojamas be esminių nukrypimų nuo statinio projekto (statinių, kuriems privalomas projekto tvirtinimas, patvirtinto projekto), o kai perleidžiami kultūros paveldo statiniai, taip pat už nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugą atsakingos institucijos tokio pat turinio pažymą. 2. Juridiniam ar fiziniam asmeniui, įsigijusiam nebaigtą statyti, rekonstruoti ar kapitališkai remontuoti statinį, visos statytojo, gavusio statybos leidimą, prievolės ir teisės pereina tik po to, kai šis leidimas perregistruojamas statinį įsigijusio asmens vardu. 3. Kad būtų perregistruotas statybos leidimas, statinį įsigijęs fizinis ar juridinis asmuo turi pateikti savivaldybės administracijos direktoriui (jo įgaliotam savivaldybės administracijos valstybės tarnautojui) dokumentus, nurodytus šio Įstatymo 23 straipsnio 6 dalies 2, 3, 8 punktuose (kitus šioje dalyje nurodytus dokumentus privaloma pateikti tik tuo atveju, kai keičiamas statinio projektas), statinio perleidimo sutartį, nurodytą šio straipsnio 1 dalyje. 4. Kai perleidžiama nebaigto statyti, rekonstruoti ar kapitališkai remontuojamo statinio dalis, statybos leidimas neperregistruojamas. Perleistos dalies savininkas įgyja statytojo (užsakovo) teises ir pareigas tęsti statinio projekte numatytus darbus jam perleistoje statinio dalyje.
ūkio bitė
2009 12 16, 20:14
2Daina: Dovanoti galima ne tik sūnui, bet ir sūnaus šeimai.....Tik tokiu atveju turto valdymas sutuoktiniu sutarimu turi kokia nors perspektyva, ko tamstelei ir linkiu.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 12 16, 21:14) 2Daina: Dovanoti galima ne tik sūnui, bet ir sūnaus šeimai.....Tik tokiu atveju turto valdymas sutuoktiniu sutarimu turi kokia nors perspektyva, ko tamstelei ir linkiu.  Na, mes su MB sutarę, kad kai jam perrašo, tai mes tuomet pasirašome sutartį, kad esame bendrasavininkai (tikiuosi taip galima), nes su anyta, patys žinot kaip būna.... O jeigu mes darome tą dovanojimą, bet tiesiog nesakome, kad ten yra pamatai, kyla sienos, ar būtų blogai?Ar kas tikrina tokius dalykus? Tuomet būtų papraščiau, nereiktų rodyti pradėtos, bet nebaigtos statybos? Tikiuosi aiškiai paklausiau
ūkio bitė
2009 12 18, 14:45
Tokiu atveju būtų čiudnas dovanojimas tarp sutuoktinių. Biesam papildomo dovanojimo sandorio reikia? Geriau jau uošvienę prišnekinti.
Kas dėl statinukų nerodymo- tokiu atveju uošvienė padovanos TIK sklypą....
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 12 18, 15:45) Tokiu atveju būtų čiudnas dovanojimas tarp sutuoktinių. Biesam papildomo dovanojimo sandorio reikia? Geriau jau uošvienę prišnekinti. Kas dėl statinukų nerodymo- tokiu atveju uošvienė padovanos TIK sklypą.... Na, čia toks reikalas, kad aš džiaugsiuosi, jog ji apskritai aprašys... Mes tarpusavyje susidarytume bendros nuosavybės sutartį (tiksliai nepamenu, kaip ji vadinasi), kad teises turėtume abu vienodas...
ūkio bitė
2009 12 20, 13:22
Be dvigubo dovanojimo sandorio neišsiversit- nesvarbu , kad ženoti esate.
melynas dangus
2009 12 21, 14:16
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 12 20, 14:22) Be dvigubo dovanojimo sandorio neišsiversit- nesvarbu , kad ženoti esate. bet gavus dovanu is vyro motinos bus mokamas pajamu mokestis valstybei. reiktu paskaičiuoti, ka butu pigiau - ar gauti dovanu ir anytos, ar paskui kitą pipildomą popierizmą daryti. tai galetu dovanojimas, kadangi is sutuoktinio gautas turtas neapmokestinamas.
wabalas
2009 12 30, 21:02
QUOTE(DainaM @ 2009 12 16, 11:58) Laba, yra tokia situacija. Anytos vardu yra sklypas, yra leidimas statyboms ir yra projektas. Ji nori visa tai dovanoti sūnui. Ar ji gali dovanoti sklypą ir tuos leidimus? Kaip su jais? Ar jie tiesiog perrašomi ar kaip? Kita situacija, tarkim jau yra pamatai ir sienos. Kaip tokiu atveju? Ar viskas vyksta taip pačiai ar tuomet jau reikia kažkur priduoti tas sienas ir pamatus? Dėkui Labas, Be ilgu isvedziojimu - statybos leidima uz 100 lt galima perrasyti ant naujo sklypo savininko. Kas tuos pamatus liejo ir sienas kelia ? Jei tas pats sunus - jokio tikslo inventorizuoti ta esancia statybos dali. O del dovanojimu - jokiu problemu - viska ir viskam galima. O del mokesciu pasidomekite kokioj nors notarinej kontoroj. Taip bus greiciau ir tiksliau ir nereikes cia sedeti ir klausyti visokiu blevyzgu.
Sveiki. Noreciau suzinoti kokiu dokumentu reikia tvarkant buto dovanojima, kur kreiptis ir kiek tas kainuoja,na bent jau mazdaug? Buta dovanoja mociute anukei. Ar yra kokie mokesciai valstybei? Ir dar toks keblesnis klausimas: pirksiu buta kuriame iregistruoti mano tevai ir sesuo,jie nera savininkai tik nuomininkai.Ar man nusipirkus ji ir tapus savininke kils keblumu juos visus isregistruojant? Reikes liudininku kokiu,kad ten negyvena ar ju paciu sutikimo issiregistruoti? Ar pati juos turesiu isregistruoti, ar isregistruos juridinis asmuo, kuris ir parduos man ta buta? Kaip elgtis?
melynas dangus
2010 01 07, 15:08
QUOTE(ereeka @ 2010 01 06, 19:14) Sveiki. Noreciau suzinoti kokiu dokumentu reikia tvarkant buto dovanojima, kur kreiptis ir kiek tas kainuoja,na bent jau mazdaug? Buta dovanoja mociute anukei. Ar yra kokie mokesciai valstybei? Ir dar toks keblesnis klausimas: pirksiu buta kuriame iregistruoti mano tevai ir sesuo,jie nera savininkai tik nuomininkai.Ar man nusipirkus ji ir tapus savininke kils keblumu juos visus isregistruojant? Reikes liudininku kokiu,kad ten negyvena ar ju paciu sutikimo issiregistruoti? Ar pati juos turesiu isregistruoti, ar isregistruos juridinis asmuo, kuris ir parduos man ta buta? Kaip elgtis?  dėl dovanojimo: einat pas notarą ir visą jis susakys (kokius dokumentus is NTR pristatyti, ir ar apskritai Jums reikia tu dokumentu ieškoti, ar jis pats išsitrauks). Mokesčių valstybei nebus. notaro atlyginimas (už parašą) 50-80 litų. dėl išregistravimo, tai kiek žinau yra įmonomas deklaruotos vietos duomenų pakeitimas (panaikinimas) jeigu nustatoma, kad faktiškai asmuo ilgą laiką negyvena toje patalpoje, arba jeigu asmuo deklaruoja gyvenamąją vietą kitoje patalpoje, arba priimamas teismo sprendimas dėl iškeldinimo ir/ar deklaruotos gyvenamosios vietos duomenų panaikinimo. Tikslesnę info (pvz kaip įrodyti kad asmenys faktiškai ten negyvena) teiraukitės seniūnijoje pagal buto vietą.
Tai va su tuo išregistravimu ir kebliausia, butas kuriame jie priregistruoti, ne jų, aš ji noriu nusipirkti,tad ar juos išregistruos tas kas parduoda,ar man reikės per teismus tąsytis,kad išregistruoti, gi perku butą tai ne kartu su jo gyventojais?  kodėl dar turiu kažką įrodinėti?
Braškutė
2010 01 12, 13:55
QUOTE(ereeka @ 2010 01 09, 15:15) Tai va su tuo išregistravimu ir kebliausia, butas kuriame jie priregistruoti, ne jų, aš ji noriu nusipirkti,tad ar juos išregistruos tas kas parduoda,ar man reikės per teismus tąsytis,kad išregistruoti, gi perku butą tai ne kartu su jo gyventojais?  kodėl dar turiu kažką įrodinėti?  jus, kaip naujoji buto savininke, su nuosavybes dokumentais kreipsites i seniunija, ir jie bus isregistruoti jusu prasymu, dabar nereikia jokiu teismu ir irodinejimu
labas, mama nori padovanoti man buta. ar reikia valstybei moket mokescius. ačiu.
melynas dangus
2010 01 14, 13:43
Ne
Borzika
2010 01 15, 11:08
QUOTE(Ande77 @ 2010 01 14, 11:31) mama nori padovanoti man buta. ar reikia valstybei moket mokescius Prieš kuriant naują temą derėtų pasitikrinti, ar nėra tokios jau sukurtos: Buto dovanojimas (tėvai-vaikams).
QUOTE(Borzika @ 2010 01 15, 13:08) Prieš kuriant naują temą derėtų pasitikrinti, ar nėra tokios jau sukurtos: Buto dovanojimas (tėvai-vaikams).dar nelabai moku naudotis
|
|