Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Juvelyrika
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 10, 12:30)
nu tai kad praktiskai tai reikia fliusu tepti. kitaip labai sunkiai lydosi mirksiukas.gif
*

Man tai itartina, as manau, kad fliusas reikalingas kaip antioxidantas arba lydmetaliui geriau teketi, bet ne islyditi metala. As specialiai pries rasant pabandziau be fliuso (vietoj fliuso as naudoju boro ruksti su spiritu) vario 20gauge (tai bus apie 0.8mm) ir jokio skirtumo, tik tai, kad juodas liko. Jacobson pvz ji raso Fine silver arba argentium sterling, bet abu sitie sidabrai beveik neturi or visai neturi vario priemaisu, tai ir nejuoduoja/neoxiduojasi deginant. Problema tikriausiai laikas arba vielos medziaga schmoll.gif .

Moliukai, pabandyk nusipirkti ukiniu prekiu (nezinau, kaip dabar tai Lietuvoje vadinasi smile.gif parduotuveje vario ar zalvario vielos ir su ja treniruotis. pigiau iseis mirksiukas.gif Gali praktikuotis su vandens vonele: laikyk viela ugnyje, kol burbuliukas nukris i vandeni, po to turesi supratima, kiek laiko reikia, kiek per daug.

Berasydama nutariau padaryti experimenta biggrin.gif su mano karstu degikliu uzima mazdaug 5 sec gauti dideli burbula, su mazu (turiu ir toki, ir bandziau su tikru fliusu ir be jo) laikiau pora minuciu ir sunkokai gavau mazyti burbuliuka. tiesa bandziau su variu 0.8mm, taip pat pabandziau zalvari 0.8mm (be fliuso), tai daug greiciau apie 30 sec.vario lydymosi temp labai auksta taigi tikriausiai praktikuotis geriau su zalvariu (jo lydymosi temperatura panasi kaip sidabro)
dita0506
QUOTE(Moliuskas @ 2010 04 10, 20:14)
Supratau smile.gif  Toks?
user posted image

Gal kas žinot, kur Vilniuje galėčiau jo nusipirkti? Nes dabar tai tik Santime matau...
*

Pietario gatvėje yra,turiu omenį Vilniuje
dita0506
user posted image
Šiaip norėčiau patarti, kad puonsonų ar kubiko ar plokštelės išgaubimams daryti nepirkite indiškų.Puonsonai nėra tiksliai apvalūs,todėl negausite kokybiško produkto.Na,o kubikas ar plokštelė kai pakali metalą sunku ištraukti ir dar gaunasi ne kokybiškas.Su tokiais įrankiais daugiau broko pridarysit.
Bandau įdėti nuotrauką kam aš naudoju puonsonus.Tik nežinau ar pavyks
ziit
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 10, 18:38)
user posted image
Šiaip norėčiau patarti, kad puonsonų ar kubiko ar plokštelės išgaubimams daryti nepirkite indiškų.Puonsonai nėra tiksliai apvalūs,todėl negausite kokybiško produkto.Na,o kubikas ar plokštelė kai pakali metalą sunku ištraukti ir dar gaunasi ne kokybiškas.Su tokiais įrankiais daugiau broko pridarysit.
Bandau įdėti nuotrauką kam aš naudoju puonsonus.Tik nežinau ar pavyks
*

Pavyko biggrin.gif Wow 4u.gif Nieko sau!!
naca
o as visada darydama burbuliuka patepu fliusu rolleyes.gif . gaunasi ir is 0.8, ir 0.9.

Varis tai sunkiai.

Dita, turiu realiai priimti, kad mano tai ne tas lygis , jog pirkti tokius brangius irankius. be to ir tas brokas mano stiliuje ne taip ivertinamas. Na man cia tik labiau pomegis, juk negaliu jam skirti tiek laiko ir pinigu rolleyes.gif

Man taip idomu kaip verciasi tikri tik ta darba dirbantys juvelyrai. juk ne tik is kurybos visi gyvena?

Dita, nuotraukoje kregzdutes g.gif
cezi
QUOTE(naca @ 2010 04 11, 09:52)
o as visada darydama burbuliuka patepu fliusu rolleyes.gif . gaunasi ir is 0.8,  ir 0.9.

Varis tai sunkiai.

Dita, turiu realiai priimti, kad mano tai ne tas lygis , jog pirkti tokius brangius irankius. be to ir tas brokas mano stiliuje ne taip ivertinamas. Na man cia tik labiau pomegis, juk negaliu jam skirti tiek laiko ir pinigu rolleyes.gif

Man taip idomu kaip verciasi tikri tik ta darba dirbantys juvelyrai. juk ne tik is kurybos visi gyvena?

Dita, nuotraukoje kregzdutes g.gif
*

Sunkiai bet verčiasi
Moliuskas

Ačiū, dita0506, nuvažiuosiu ten. Tik jų darbo laikas toks, sakyčiau blink.gif Bet kaip nors ištaikysiu. Labai gražios kregždutės smile.gif
ziit, eisiu šiandien pabandysiu "paburbulinti" vielutes iš mažiau prabangių metalų - pažiūrėsim kas gausis smile.gif Gerai, kad parašei apie tą indą su vandeniu į kurį burbuliukas nukristų. Nes, kad pasidaręs per dideliu jis nukris, tai žinojau, bet kad reikia jam "vietą paruošti", tai kažkaip jau nebesugalvojau doh.gif Gal kartais žinai kaip verčiasi aqua regia? Nes skaitau apie sidabrą ir nesugalvoju, kas čia lietuviškai būtų.
Kas dėl prekiavimo ir prabavimo, tai, pagal Tauriųjų metalų ir brangakmenių valstybinės priežiūros įstatymą, aš suprantu, kad visa problema tame, kad jei gaminys neturi prabos, tai juo negalima prekiauti (oficialiai prekiauti) vadinant jį tauriuoju metalu (auksas, sidabras ir platinos grupės metalai). Bet juk tame pavadinime ir yra visa esmė? g.gif
O šiaip iš savo gyvenimo galiu papasakoti, kad laiks nuo laiko ateina į mūsų darbovietę moteriškė (kiek žinau, tai net ne viena tokia yra), kuri atsineša DAUG sidabro gaminių, kurių dalis yra įvardinami kaip autoriniai (na, ir kaina už juos atitinkamai didesnė). Tai mano bandradarbė vieną tokį autorinį pirko - paskui ilgai mes ten visos dūsavom ir prabos ieškojom, bet taip ir neradom. Tiesa, kažkoks kitas ženklas įspaustas buvo - galbūt čia buvo tas "vardoženklis".
naca
Cezi, tai kaip suprantu, dirbi pagrinde ne sau. O kas sau dirba?

na, dar kaip tas kiekvienas supranta sunkiai. Pvz as dirbdama valdiskoje istaigoje pagal savo specialybe (kuri visiskai kitos srities), turinti aukstaji issilavinima ir dar daugiau esu niekieno nevertinama ir mazai uzdirbanti (kaip ir kiti mano ir daugelio kitu specialybiu atstovai), tai taip pat negaliu sakyti , kad lengvai g.gif
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2010 04 11, 10:30)
Sunkiai bet verčiasi
*

naca
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 11, 00:16)
Dar yra sąlyga, kad reikia turėti verslo liudijimą,ir privalomas dokumentas kurioje vietoje yra tavo dirbtuvės.Jei dirbtuvės yra bute tai negausi leidimo.
*

kiek toje musu valstybeleje absurdo uzkertancio zmogui kelia dirbti doh.gif . taip suprantu, kad dirbtuve reikalinga saugumo sumetimais. o jei dirdama su tauriaisiais metalais "saltuoju" budu, tai niekam neidomu schmoll.gif . o kitus metalus virinti, chemiskai apdoroti galima ir namuose g.gif
ziit
QUOTE(Moliuskas @ 2010 04 11, 04:43)

ziit, eisiu šiandien pabandysiu "paburbulinti" vielutes iš mažiau prabangių metalų - pažiūrėsim kas gausis smile.gif  Gerai, kad parašei apie tą indą su vandeniu į kurį burbuliukas nukristų. Nes, kad pasidaręs per dideliu jis nukris, tai žinojau, bet kad reikia jam "vietą paruošti", tai kažkaip jau nebesugalvojau doh.gif Gal kartais žinai kaip verčiasi aqua regia? Nes skaitau apie sidabrą ir nesugalvoju, kas čia lietuviškai būtų.

*

niekada nesusiduriau su tuo zodziu, bet mano babylon isverte biggrin.gif aqua regia
mixture of nitric and hydrochloric acids capable of dissolving gold and platinum

error-502
QUOTE(Moliuskas @ 2010 04 11, 10:43)
Gal kartais žinai kaip verčiasi aqua regia? Nes skaitau apie sidabrą ir nesugalvoju, kas čia lietuviškai būtų.

tiesiogiai - karališkasis vanduo. Rusiškai linksmiau - carskoe vodka. smile.gif
Tik kam dirbant su sidabru jis reikalingas nelabai įsivaizduoju...
Moliuskas
QUOTE(error-502 @ 2010 04 11, 15:52)
tiesiogiai - karališkasis vanduo. Rusiškai linksmiau - carskoe vodka. smile.gif
Tik kam dirbant su sidabru jis reikalingas nelabai įsivaizduoju...
*

Jis nereikalingas - aš skaičiau apie metalų savybes ir prie sidabro buvo rašoma, kad "silver resists aqua regia", prie platinos ir aukso, kad jie "dissolve in aqua regia". O kas yra aqua regia neradau paaiškinimo.
cezi
QUOTE(naca @ 2010 04 11, 11:50)
Cezi, tai kaip suprantu, dirbi pagrinde ne sau. O kas sau dirba?

na, dar kaip tas kiekvienas supranta sunkiai. Pvz as dirbdama  valdiskoje istaigoje pagal savo specialybe (kuri visiskai kitos srities),  turinti aukstaji issilavinima ir dar daugiau esu niekieno nevertinama ir mazai uzdirbanti (kaip ir kiti mano  ir daugelio kitu specialybiu atstovai), tai taip pat negaliu sakyti , kad lengvai g.gif
Papildyta:
*

Jei esi geras savo prfesijos atstovas, tai pragyvent nesunku, jai prastas tai prastai, kaip ir virėjas, konditeris statybininkas ir t.t.
naca
o as manau, kad turi buti ne tik geras juvelyras, bet ir derybininkas, vadybininkas, verslininkas ir pan...

o cia klausimelis. padariau toki neprieinama poliravimui darbeli, kad sepetelis nepasiekia visu vieteliu doh.gif . Kaip man dar poliruoti g.gif ?
error-502
reikėjo prieš lituojant pagalvoti. smile.gif
nematant sunku ką patarti. Yra ne apvalūs poliravimo šepetėliai, gal pasiektų?
naca
na tikrai net negalvojau pries lituojant tongue.gif

bet apsisprendziau nebesistengti, gal as cia perdaug idealiai panorejau doh.gif
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 11, 16:22)

*

sansu yra, kad bugnas maisytas sratais+vinytemis (tumbler) pades, tik jeigu yra skyles geriau uzkisti su kuo nors (turejau tokia problema -vinytes sulindo i forma biggrin.gif )
dita0506
Naca-tai kregždutės.
Sutinku, kad įrankiai brangūs.Bet jau turiu pamoka,ką nusipirkau iš indiškų įrankių tai vienos problemos.Visi mano pažystami skundžiasi kas nusipirko indišką įrankį.Replytes geriau pirkti pakistano gamybos, bet ne indiškas.Aišku lenkiška prekė kainuoja dvigubai daugiau, bet ir tarnauja ilgiau ir nėra ką lyginti dėl kokybės.Indiški puonsonai po truputį skilinėja kai daugiau pakali,viskas kreiva.
Na, o dėl šveitimo tai ištikrūjų reikia prieš lituojamt nušveisti,dabar bandyk daryti faktūrą su boriuku
Papildyta:
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 11, 23:46)
Naca-tai kregždutės.
Sutinku, kad įrankiai brangūs.Bet jau turiu pamoka,ką nusipirkau iš indiškų įrankių tai vienos problemos.Visi mano pažystami skundžiasi kas nusipirko indišką įrankį.Replytes geriau pirkti pakistano gamybos, bet ne indiškas.Aišku lenkiška prekė kainuoja dvigubai daugiau, bet ir tarnauja ilgiau ir nėra ką lyginti dėl kokybės.Indiški puonsonai po truputį skilinėja kai daugiau pakali,viskas kreiva.
Na, o dėl šveitimo tai ištikrūjų reikia prieš lituojamt nušveisti,dabar bandyk daryti faktūrą su boriuku
*

Ačiū merginos už įvertinimus
.Tamara.
QUOTE(naca @ 2010 04 11, 22:22)

*

Nezianu kaip ir kas ten pas tave ,bet as gerai nupoliruoju tokias vietas pries litavima -tada truputeli lengviau paskui perpoliruoti .
Papildyta:
Oi,taigi liejau sidabra ant medzio .Gavosi beleberda biggrin.gif biggrin.gif Jau taip atrodo lygiai pastaciau medi ,taip lygiai ,o vistiek -kaip sove ikaitintas sidabras per sona ,taip ir nutekejo ant stalo biggrin.gif Ryt pabandysiu vel ta pati daryt.
naca
QUOTE(ziit @ 2010 04 11, 22:27)
sansu yra, kad bugnas maisytas sratais+vinytemis (tumbler) pades, tik jeigu yra skyles geriau uzkisti su kuo nors (turejau tokia problema -vinytes sulindo i forma biggrin.gif )
*

is kur pas mane tas bugnas doh.gif

QUOTE(dita0506 @ 2010 04 11, 22:47)
Naca-tai kregždutės.

*

papasakok truputi ta kregzduciu eiga ax.gif

Aha, tai kai rimciau uzsiimi, aisku kad geriau kokybiska, o kai su tokia laikinumo nuotaika ... doh.gif o dar ir neatsipirks doh.gif

visai gerai su tuo ziedu isejo kai patamsinau rolleyes.gif . ir siaip apziurejus uzsienietiskus ranku darbo gaminukus, tai atradau, kad visai nesistengia gerai nupoliruoti. manau, kad nuo stiliaus priklauso.

Burbanti, papasakok, kai gausis mirksiukas.gif
Moliuskas
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 12:45)
visai gerai su tuo ziedu isejo kai patamsinau rolleyes.gif .
*

o nuotrauką? ax.gif
naca
dar nenufotkinau rolleyes.gif
naca
Stai tas mano bandymas su anka ax.gif

user posted image
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 06:45)

as zinau tie profesionalus yra brangus, bet as radau kita iseiti smile.gif nusipirkau vaikiska "rock tumbler" - akmenims poliruoti:D kazkur skaitinejau ir buvo parasyta, kad principe darba jis daro, tik vienas minusas - labai triuksmingas. Tai as nusipirkau dolerio parduotuveje gumini padekla ispjoviau forma, kad tiktu i ta bugna ir jis man daro darba lotuliukas.gif
mano toks http://cgi.ebay.co.uk/SCIENCE-MUSEUM-ROCK-...=item4a9ffd7fe9

man sratai brangiau negu tas bugnas kainavo verysad.gif bet tikrai verta biggrin.gif
Dabar tik zieda pamaciau. Labai fainas. As jau labai megstu oxiduota sidabra 4u.gif ir foto labai gera thumbup.gif
naca
oho kokia ismone lotuliukas.gif o koks jo dydis? kaip jis veikia- ar sukasi, ar vibruoja?
as pasidariau irgi kazka tokio- suku plastmasiniame kamuoliuke rankiniu budu su sratais ir adatom, bet vistiek nupoliruoja tik atviresni pavirsiu doh.gif . nezinau, kas netaip. Tai aprase Duzgas, bet jam gerai nupoliravo.

Aciu , Ziit wub.gif
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 09:28)
oho kokia ismone  lotuliukas.gif  o koks jo dydis? kaip jis veikia- ar sukasi, ar vibruoja?
as pasidariau irgi kazka tokio- suku plastmasiniame kamuoliuke rankiniu budu su sratais ir adatom, bet vistiek nupoliruoja tik atviresni pavirsiu doh.gif . nezinau, kas netaip. Tai aprase Duzgas, bet jam gerai nupoliravo.

Aciu , Ziit wub.gif
*

dydis, kazkur puse litro. veikia lygiai taip at, kaip ir profesionali - sukasi horizontalioje pozicijoje, tik padaryta is plastmases (todel daug garso bigsmile.gif) ir todel ji tikriausiai nelaikys 20-30 metu:o), bet kolkas man jos per akis. As maciau kaip tyliai dirba profesionali, bet tai labai jau brangus komfortas. As irgi bandziau 'rankomis" - neturiu kantrybes ir rezultatai neikvepe schmoll.gif as pirkau ne ebay, bet zaislu parduotuveje, taigi siuntimas nekainavo, bet jeigu ir siusti tai tik deze didele, siaip viskas is plastmases ir gana lengvas.
cia va kitoks, bet irgi vaikiskas pavyzdys
http://cgi.ebay.com/Rock-Tumbler-Kit-origi...=item1c119a7b33

naca
nu kur man cia toki parduotuveje gauti g.gif
Moliuskas
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 20:12)
*

Jeigu LT ir tokį "žaislinį", tai nebent tose parduotuvėse, kur vežasi visokius nekondicinius žaislus.
Labai gražus žiedus ir labai teisinga nuotrauka smile.gif
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 14:12)
*

cia jau negaliu padet biggrin.gif arba geroje zaislu parduotuveje arba gal yra spec parduotuves, kurio specializuojasi mokslo/laboratorijos/zaidimo prekemis vaikams g.gif pas mus yra tokios "mastermind toys" parduotuves, nors as pirkau paprastoj.
dita0506
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 13:45)
papasakok truputi ta kregzduciu eiga  ax.gif

Aha, tai kai rimciau uzsiimi, aisku kad geriau kokybiska, o kai su tokia laikinumo nuotaika ... doh.gif  o dar ir neatsipirks doh.gif 
visai gerai su tuo ziedu isejo kai patamsinau rolleyes.gif . ir siaip apziurejus uzsienietiskus ranku darbo gaminukus, tai atradau, kad visai nesistengia gerai nupoliruoti. manau, kad nuo stiliaus priklauso.

*

Na ką čia papasakoti apie tas kregždutes,iš pradžių nusipaišai,tada kalinėji tai iš vienos pusės tai iš kitos,ir formuoji kaip nori
Papildyta:
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 12, 23:19)
Na ką čia papasakoti apie tas kregždutes,iš pradžių nusipaišai,tada kalinėji tai iš vienos pusės tai iš kitos,ir formuoji kaip nori
*

Na tirai geras žaisliukas, tik kažin ar yra Lietuvoje tokių pirkti?
naca
Dita,nu cia ir atsakei doh.gif . kaip suprasti zmogui niekada to nedariusiam ir nemaciusiam doh.gif ar jos is kitos puses idubusios?
dita0506
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 23:27)
Dita,nu cia ir atsakei doh.gif . kaip suprasti zmogui  niekada to nedariusiam ir nemaciusiam doh.gif  ar jos is kitos puses idubusios?
*

Mano pačios čia eksperimentas.Aš kalinėjau iš abiejų pusių.Nuotraukoje matosi, kad kai kurios vietos yra iškilusios kitos idubusios.Pakalinėju,atkaitinu ir vėl kalinėjau.
ziit
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 12, 17:20)
Mano pačios čia eksperimentas.Aš kalinėjau iš abiejų pusių.Nuotraukoje matosi, kad kai kurios vietos yra iškilusios kitos idubusios.Pakalinėju,atkaitinu ir vėl kalinėjau.
*

Iskilo klasimas profesionalams ziurint i "kregzdutes" biggrin.gif As is atsakymo supratau, kad jos isgaubtos? bet kaip taisykle jeigu darai 3D, tai reikia palikti skylute, kai lydai dvi puses?! o ka daryti jeigu dizaine tos skyles tau nereikia?

Galu gale uzbaigiau savo inzinierinio konstravimo darba tongue.gif Nuemu kepure pries zmones, kurie uzsiima karoliuku verimu rolleyes.gif perverinejau kokius penkis kartus ir vis kovojau su skylemis doh.gif , bet svarbiausia ideja buvo padaryti apyranke/kolje ir, kad butu pakankamai stiprus sujungimai islaikyti nesiojant tuo ar kitu budu.
Bronza "suplyso" (nes norejau, kad varis butu, kaip pagrindas, o jis maziau traukiasi nei bronza(cia jau technnines molio problemos)), tai is pradziu galvojau taisyti, bet patiko naturalus plysiai ir pagalvojau, kad sidabro "inkrustacija" ziuresis visai neblogai tame teksturos misinyje mirksiukas.gif tik tiek, kad bronza po to keicia spalva (raudonuoja truputi)
http://www.flickr.com/photos/smoothmetaldesign/4516665046/

naca, tu turi pravesti pamoka, kaip daryti grazias fotografijas biggrin.gif
dita0506
QUOTE(ziit @ 2010 04 13, 06:40)
Iskilo klasimas profesionalams ziurint i "kregzdutes"  biggrin.gif  As is atsakymo supratau, kad jos isgaubtos? bet kaip taisykle jeigu darai 3D, tai reikia palikti skylute, kai lydai dvi puses?! o ka daryti jeigu dizaine tos skyles tau nereikia?

Galu gale uzbaigiau savo inzinierinio konstravimo darba tongue.gif  Nuemu kepure pries zmones, kurie uzsiima karoliuku verimu rolleyes.gif  perverinejau kokius penkis kartus ir vis kovojau su skylemis doh.gif , bet svarbiausia ideja buvo padaryti apyranke/kolje ir, kad butu pakankamai stiprus sujungimai islaikyti nesiojant tuo ar kitu budu.
Bronza  "suplyso" (nes norejau, kad varis butu, kaip pagrindas, o jis maziau traukiasi nei bronza(cia jau technnines molio problemos)), tai is pradziu galvojau taisyti, bet patiko naturalus plysiai ir pagalvojau, kad sidabro "inkrustacija" ziuresis visai neblogai tame teksturos misinyje  mirksiukas.gif tik tiek, kad bronza po to keicia spalva (raudonuoja truputi)
http://www.flickr.com/photos/smoothmetaldesign/4516665046/

naca, tu turi pravesti pamoka, kaip daryti grazias fotografijas biggrin.gif
*

PUIKUS darbelis smile.gif
Kregždutės padarytos iš dviejų dalių.Viena dalis iškalta,tada ėmiau plokštelę ir ją prilitavau.Ten nėra(kitoje pusėje)skylutės.Taip pagal viską kai lituoji uždarą gaminį reikia daryti skylutę,kiti taip daro.Kregždutės yra tuščiavidurės.Bet aš moku sulituoti ir be skylutės.
Papildyta:
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 13, 08:33)
PUIKUS darbelis smile.gif
Kregždutės padarytos iš dviejų dalių.Viena dalis iškalta,tada ėmiau plokštelę ir ją prilitavau.Ten nėra(kitoje pusėje)skylutės.Taip pagal viską kai lituoji uždarą gaminį reikia daryti skylutę,kiti taip daro.Kregždutės yra tuščiavidurės.Bet aš moku sulituoti ir be skylutės.
*

user posted image
įdedu nuotrauka,šis žiedas taip pat tuščiaviduris
naca
o skylute reikalinga tam, kad iseitu slegis kaitiinant?

Dita, o tu jas ant ankos kalinejai? labai noreciau kazka pameginti, bet kol nebandau, tai net nezinau ko paklausti reiketu g.gif

Ziit, o kokie ten du budai? su grandinele ir be? o ta akmeneli tada, i kuri susegi ,kai nereikia pasidedi atskirai? Ant ko tu verei?

o fotografuoti ismokau ne per viena diena mirksiukas.gif ir tai darau ne su kazkokiu brangiu ir ypatingu fotoaparatu rolleyes.gif
.Tamara.
QUOTE(naca @ 2010 04 12, 12:45)
atradau, kad visai nesistengia gerai nupoliruoti. manau, kad nuo stiliaus priklauso.

*

Zinai ,man destytojas yra pasakes:jau geriau nedaslifuok ,nei perslifuok .
Neblogai tavo ziedas atrodo 4u.gif Ir isvis -visu darbeliai savotiski ir grazus 4u.gif
Prie medzio siandien dar nepriejau -neturejau laiko

Tiesa ,Prabavimo Rumai atsiunte labai issamia informacija .Jei kas nores suzinoti apie parodu ar parodu -pardavimo organizavimus -ikelsiu ju laiska
naca
aha- idomu. kaip tik ruosiuosi parodai, bet manau, kad silkais apsiribosiu, nes ten nera jokiu lentynu, stendu doh.gif . ir ne pardavimas ten
.Tamara.
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 14:48)
aha- idomu. kaip tik ruosiuosi parodai, bet manau, kad silkais apsiribosiu, nes ten nera jokiu lentynu, stendu  doh.gif . ir ne pardavimas ten
*

Kiek mokesi uz patalpas?As ir norejau tik paroda surengti ,bet kad mokestis nezmoniskas ,tai net nezinau ka daryti ...
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 07:09)

Ziit, o kokie ten du budai? su grandinele ir be? o ta akmeneli tada, i kuri susegi ,kai nereikia pasidedi atskirai? Ant ko tu verei?

o fotografuoti ismokau ne per viena diena mirksiukas.gif  ir tai darau ne su kazkokiu brangiu ir ypatingu fotoaparatu rolleyes.gif
*

Aha del slegio, bet reiskia galima ta kitaip isvengti, reikia tiketis, kad Dita isduos paslapti kaip tai daryti mirksiukas.gif

Du budai: su grandinele-kaip pakabukas, o su "akmeniu" (tai is vario molio teksturuota plokstele+pora idubimu, kad lengviau uzsegti - ir, taip. ja padedi "i sona" kai nori pakabuka, arba grandine "i sona' kai nori apyrankes) - tai apyranke. Veriau ant paprastos stringing wire (silver plated, nylon coated) del mobilumo.

As zinau, kad fotografila, ne vienos dienos mokslas, bet kolkas mane gelbsti tik prafesionalumas fotosope rolleyes.gif

burbanti rasei apie medi, as radau apie siaudus biggrin.gif jeigu idomu
http://www.jewelryartistmagazine.com/projects/broomcasting/

naca
nu ka tu su siaudais blink.gif ta pakabuka rodos etsyje neseniai maciau

Ziit, as paklausiau, nes man tas troselio sujungimas krinta i akis. bet siaip tai labai grazu, ypac tas "akmuo" wub.gif

Burbanti, as nieko nemokesiu, bet ir parodele ne kazkokio lygio mirksiukas.gif

Dita, o to ziedo kaip kaukole padaryta? laaabai grazus thumbup.gif
ziit
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 09:53)
Ziit, as paklausiau, nes man tas troselio sujungimas krinta i akis. bet siaip tai labai grazu, ypac tas "akmuo" wub.gif

Dita, o to ziedo kaip  kaukole padaryta? laaabai grazus  thumbup.gif
*

A.. tas troselis tai french wire. nenorejau palikti "plika" beading viela, nes ji plona ir vizualiai man nesiziurejo. orginale ji normaliau ziurisi unsure.gif

Niekaip negaliu paziureti Ditos ziedo is arciau, kazkodel radikal neatsidaro g.gif
naca
rasai tais angliskais terminais, o as kol issifruoju biggrin.gif . O kodel nenorejai paslepeja burbuliuka deti? Zinau , kad nuotraukos viska isryskina, nereikia nei mikroskopo doh.gif
Papildyta:
man tai pasididina ziedo foto

Tokiu klausimeliu turiu

man broliene dave suluzusi papuosala jai labai brangu ir prase kazka su juo padaryti. Ji isitikinusi, kad ten sidabras, o man atrodo, jog melchioras, nes filigranas labai smulkutis, budingas melchiorui. gal kas galit pasakyti, ar as galiu ji lituoti kaip sidabra ,prie sidabro ploksteles tvirtinti?

ir dar klausimelis. Kazin kaip perpjauti ametisto akmeneli. Manau, kad pati tikrai nesugebesiu, bet gal kazkam nunesti?
ziit
nu va abi kalbas mokomes (kas anglu, kas lietuviu) tongue.gif ten yra ir pasleptas burbuliukas biggrin.gif , bet burbuliuko su "uodegele' negalejau deti (buvau uzdejus) persilpnas.

is teorijos apie melchiora- turetu galima tai daryti
Мельхиор (сплав)
Мельхиор (, от искаженного ) — является сплавом меди с никелем, иногда с добавками железа и марганца. Мельхиор отличается высокой коррозионной стойкостью, хорошо обрабатывается давлением в холодном и горячем состоянии.
В зависимости от состава, мельхиор может быть элекронегативным относительно морской воды, из-за чего применяется в производстве высококачественных деталей морских лодок. Из мельхиора изготовляют также ювелирные изделия, посуду, термоэлементы, точные резисторы и так далее. Большинство современных монет серебристого цвета состоят из мельхиора (обычно 75 % меди и 25 % никеля с незначительными добавками марганца).

bet profesionalu reikia klausti, gal koks spec fliusas ar lydmetalis turi buti g.gif
foto pabandysiu ziureti vakare, kai Europa miegoti nueis, gal uzkrovimas ant serverio didelis g.gif
dita0506
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 14:09)

Dita, o tu jas ant ankos kalinejai? labai noreciau kazka pameginti, bet kol nebandau, tai net nezinau ko paklausti reiketu g.gif

o fotografuoti ismokau ne per viena diena mirksiukas.gif  ir tai darau ne su kazkokiu brangiu ir ypatingu fotoaparatu rolleyes.gif
*

Ne čia anka nereikalinga, kartais naudoju specialų plasteliną
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 14:09)

*

Šiaip skylutę daro, kad kai kaitini gaminys neišsipūstų.Bet jei padarai skylutę tai negražiai atrodo.Tiesiog reikia įprasti daryti be skylutės.
Papildyta:
QUOTE(ziit @ 2010 04 13, 16:47)
Aha del slegio, bet reiskia galima ta kitaip isvengti, reikia tiketis, kad Dita isduos paslapti kaip tai daryti  mirksiukas.gif

Du budai: su grandinele-kaip pakabukas, o su "akmeniu" (tai is vario molio teksturuota plokstele+pora idubimu, kad lengviau uzsegti - ir, taip. ja padedi "i sona" kai nori pakabuka, arba grandine "i sona' kai nori apyrankes) - tai apyranke. Veriau ant paprastos stringing wire (silver plated, nylon coated) del mobilumo.

As zinau, kad fotografila, ne vienos dienos mokslas, bet kolkas mane gelbsti tik prafesionalumas fotosope rolleyes.gif
burbanti rasei apie medi, as radau apie siaudus biggrin.gif  jeigu idomu
*

Čia nėra jokios paslapties.Tiesiog kai pirmą kartą padarytas žiedas išsipūtė ir gavau visą perdaryti,tada labai ant savęs supykau.Sekantis kartas buvo sekmingas.Tiesiog labai atidžiai seki kaip kaista gaminys ir pagal tai nukreipi ugnį.Tiesiog tai reikia pajusti.
Papildyta:
QUOTE(ziit @ 2010 04 13, 18:03)
A.. tas troselis tai french wire. nenorejau palikti "plika" beading viela, nes ji plona ir vizualiai man nesiziurejo. orginale ji normaliau ziurisi unsure.gif

Niekaip negaliu paziureti Ditos ziedo is arciau, kazkodel radikal neatsidaro g.gif
*

Gali įeiti į netlogą ten pažiūrėsi dita0506
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 20:09)
rasai tais angliskais terminais, o as kol issifruoju biggrin.gif . O kodel nenorejai paslepeja burbuliuka deti? Zinau , kad nuotraukos viska isryskina, nereikia nei mikroskopo doh.gif
Papildyta:
man tai pasididina ziedo foto
Tokiu klausimeliu turiu

man broliene dave suluzusi papuosala jai labai brangu ir prase kazka su juo padaryti. Ji isitikinusi, kad ten sidabras, o man atrodo, jog melchioras, nes filigranas labai smulkutis, budingas melchiorui. gal kas galit pasakyti, ar as galiu ji lituoti kaip sidabra ,prie sidabro ploksteles tvirtinti?

ir dar klausimelis. Kazin kaip perpjauti ametisto akmeneli. Manau, kad pati tikrai nesugebesiu, bet gal kazkam nunesti?
*

Gali viską tvarkyti su sidabru.Ametisto akmenį gali perpjauti su deimantiniu disku
ziit
QUOTE(dita0506 @ 2010 04 13, 16:48)

Gali įeiti į netlogą ten pažiūrėsi dita0506
Papildyta:

ha.. o as jau cia buvau kazkada, klaidziojau po tinklapi. koks apvalus pasaulis lotuliukas.gif
man irgi iskilo klausimas kodel juvelyrai daro kaukoles ( nes ir daryti sunku ir "dziaugsmo' maza) bet paskaiciau,kad tai uzsakymas, keisti tie vyrai rolleyes.gif
.Tamara.
QUOTE(ziit @ 2010 04 13, 15:47)
burbanti rasei apie medi, as radau apie siaudus biggrin.gif  jeigu idomu
*

Oi ,siaubingai aciu ...
Su medziu siandien padirbesiu -paskui parodysiu kas iseis (jei dujos nepasibaiks biggrin.gif ,nes kazko jau zaliuoja liepsna)
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2010 04 13, 15:53)
Burbanti, as nieko nemokesiu, bet ir parodele ne kazkokio lygio mirksiukas.gif

Nu tau ir pasiseke , mano ir mizerna paroda -gi pirmoji.Kur tu tokiu vieteliu randi ? biggrin.gif Siandien buvau nuplanavus eiti i buvusi koledza ,kur sidabrakalystes mokiaus ,nes ten stendai yra su parodomis ,tik kad tos parodos studentu ,bet kaip visada -planai keiciasi netiketai biggrin.gif biggrin.gif ,suniui ant uodegos nueina.Reik paklaust ar man isnuomotu koki stenda ir uz kiek ...
Moliuskas
burbanti, o įdėsi tą atsakymą iš LPR? Įdomu, ką parašė.
.Tamara.
QUOTE(Moliuskas @ 2010 04 14, 12:04)
burbanti, o įdėsi tą atsakymą iš LPR? Įdomu, ką parašė.
*

Ojei ,gi naca prase irgi ,visai is galvos isejo .Jau dedu
Papildyta:
atsakydama Jums, noriu Jus papildomai informuoti, kad pagal Lietuvos Respublikos tauriųjų metalų ir brangakmenhių valstybinės priežiūros 6 str.1 d., " Ūkio subjektai gali užsiimti Lietuvos Respublikoje komercine-ūkine veikla, susijusia su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais, tik įsiregistravę Lietuvos prabavimo rūmuose.".

Ūkio subjektų registravimo taisykles ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius veiklą su tauriaisiais metalais (sidabru, auksu, platina, paladžiu) ir brangakmeniais galite rasti Lietuvos prabavimo rūmų interenetinėje svetainėje www.lpr.lt.

Mūsų duomenų bazės duomenimis, Jūs nesate registruota kaip ūkio subejktas, kuris legaliai galėtų Lietuvoje užsiimti veikla su tauriaisiais metalais, todėl pirmiausiai siūlau Jums įsiregistruoti Lietuvos prabavimo rūmuose. Prašymo formą "prisegu". Vienkartinis registravimo mokestis - 60+ PVM, iš viso 72.60 Lt. Dokumentus, reikalingus pateikti Lietuvos prabavimo rūmams, rasite www.lpr.lt

Registruojami fiziniai asmenys, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje įsigiję verslo liudijimą "Juvelyrinių papuošalų gamyba ir taisymas", kuris suteiks teisę Jums parduoti savo gamybos dirbinius, arba ten pat (VMI)įregistravus individualią veiklą, t.y. pagal individualios veiklos pažymą.

Atsakomybės ženklą (vardoženklį) gali pateikti registruoti tik Lietuvos prabavimo rūmuose registruoti ūkio subjektai. Prašymo pavyzdį "prisegu". Siūlau iš anskto susiderinti atsakomybės ženklo eskizą, kad tokio paties ar panašaus nebūtų ankščiau užregistruota. Pirmą kartą už atsakomybės ženklo registravimą sumokama 200 Lt+PVM, iš viso 242 Lt, kiekvienais kitais metais - po 50 Lt +PVM, iš viso 60,5 Lt už atsakomybės ženklo perregistravimą. baigti Juvelyrikos mokslai nėra
būtinybė.

Dėl parodų. Jeigu rengiama tik paroda, gaminiai, kurie nėra skirti realizuoti, gali būti neprabuoti, t.y. be valstybinių kontrolinių prabavimo ženklų. Informacija, kad gaminiai nėra parduodami (nėra skirti juos realizuoti) privalo būti visiems matoma, vieša, aiški. Jeigu organizuojama paroda - pradavimas, visi be išimties gaminiai turi būti tinkamai paženklitni, t.y. su valstybiniais kontroliniais ir kitais ženklais.

Jeigu kiltų daugiau klausimų, prašau, rašykite tiesiogiai : revizijos@lpr.lt

Revizijos virsininke dar dave nam savo tel .numeri .Aisku ,cia as jo deti negaliu ,bet jei kam reikes ,tai parasykit i AZ
naca
Burbanti, o kam tau lietuvos istatymai g.gif . ar anglijoje ne paprasciau?

Na tas parodeles rengia dailes prekiu parduotuve . Kam jai to reikia? gal kad daugiau zmoniu pritrauktu g.gif . bet tikrai as apie salygas ir nepasiteiravau doh.gif
.Tamara.
QUOTE(naca @ 2010 04 14, 14:31)
Burbanti, o kam tau lietuvos istatymai g.gif . ar anglijoje ne paprasciau?

Na tas parodeles rengia dailes prekiu parduotuve . Kam jai to reikia? gal kad daugiau zmoniu pritrauktu g.gif .  bet tikrai as apie salygas ir nepasiteiravau doh.gif
*

Gal ir paprasciau ,bet as noriu suzinoti ir lietuviskas salygas .Ateiciai.
Svarbiausia ,kad ta kavine isduoda normalius nuomos parodai dokumentus .Ir idomu arfilmuota medziaga butina .Vis faktinis irodymas ,kad ji buvo suorganizuota .
Cia maciau pas kai kuriuos juvelyrus irasus ,kad yra dare parodas ir personalines parodas .Kuo jos skiriasi ?
Apsiseiliojau beziuredama i stai ka lotuliukas.gif .Geras dalykas ,nors ir brangus (apvaliu formu nereikia pjaustyti -issikerta ) user posted image
Naca ,tai tu paklausk ,nes paskui kai uzsauks kaina ,tai nukrisi is netiketumo biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.