kusachius
2009 12 16, 15:04
aš čia nežinau, ar labai į temą paklausiu, bet nesugalvoju kur kitur klausti Norint atlieti iš kokio nors metalo nedidelį medalioną, ar monetą, iš ko turėtų būti pagaminta forma? iš kokių metalų ją būtų galima atlieti? ar būtų įmanoma padaryti tą medalioną ar monetą dvipusį? ir kiek tai galėtų kainuoti ? (preliminariai, nes aišku iš tiek informacijos niekas tiksliai nepasakys)
liejimui tu turi tureti ir degiki, ir specialu indeli. o forma isskaptuoti galima tokioje "zuvyje" is zooprekiu- paziurek praejusioje temoje pries gala buvo nuotrauka. bet gal nepavyks tai padaryti su bet kokiu metalu gal tiksliau atsakys daugiau zinantys
kusachius
2009 12 16, 15:50
QUOTE(naca @ 2009 12 16, 17:34) liejimui tu turi tureti ir degiki, ir specialu indeli. o forma isskaptuoti galima tokioje "zuvyje" is zooprekiu- paziurek praejusioje temoje pries gala buvo nuotrauka. bet gal nepavyks tai padaryti su bet kokiu metalu gal tiksliau atsakys daugiau zinantys  aš pati neliečiau, užsakyčiau pas ką nors, kas moka tą daryti ir turi reikalingus įrankius (kol kas nepažįstu tokių), bet norėčiau formą pati padaryti, vat ir norėjau sužinoti, iš ko, ir ar galėčiau pati. Ir aišku įdomu, ar nesigautų tai labai brangu
ta zuvis turbut nebrangi. as suprantu, kad tai kazkas su kalciu naminiams pauksteliams. tik kazi, ar rasi ta, kuris nores apsiimti
error-502
2009 12 16, 19:23
QUOTE(kusachius @ 2009 12 16, 15:50) aš pati neliečiau, užsakyčiau pas ką nors, kas moka tą daryti ir turi reikalingus įrankius (kol kas nepažįstu tokių), bet norėčiau formą pati padaryti, vat ir norėjau sužinoti, iš ko, ir ar galėčiau pati. Ir aišku įdomu, ar nesigautų tai labai brangu  yra tam specialūs vaškai. jei su vašku nelabai sekas susidraugauti, gali kone iš bet ko padaryt etaloną, tik tada teks pamokėt už vaškinio modelio darymą liejimui.
dita0506
2009 12 16, 23:05
QUOTE(kusachius @ 2009 12 16, 16:04) aš čia nežinau, ar labai į temą paklausiu, bet nesugalvoju kur kitur klausti Norint atlieti iš kokio nors metalo nedidelį medalioną, ar monetą, iš ko turėtų būti pagaminta forma? iš kokių metalų ją būtų galima atlieti? ar būtų įmanoma padaryti tą medalioną ar monetą dvipusį? ir kiek tai galėtų kainuoti ? (preliminariai, nes aišku iš tiek informacijos niekas tiksliai nepasakys)  Priklauso iš ko nori lieti jei norėsi lieti iš žalvario ar bronzos tai namuose neišliesi reikia darytis vaškinę formą, iš abiejų pusių galima išlieti.Vilniuje formos padarymas kainuoja maždaug penkiasdešimt litų(priklauso nuo svorio gaminio).Vilniuje galima užsisakyti formą Pietario gatvėje.Jei norėsi lieti iš sidabro ar aukso tai formą gali pasidaryti pati, tik reikia nusipirkti specialaus gipso.Jis parduodamas taip pat Pietario gatvėje.Vienas minusas, kad turi pirkti visą maišą. Papildyta:Naca šratus jei pirksi kokybiškus(kaip pvz.lenkiški)užtenka vieno diametro.Nereikia jokių adatėlių
Labs ryts ,mergaičiukės.Aš ne savo darže-bet su burbančios pavedimu-atnešiau tokio pobūdžio žinutę :
Subtiliai,nemanau ,kad labai didele reiksme yra tuose kauseliuose ar indeliuose .Paprasciausia ,as turiu kazkokia keista fobija indeliu laikymo replems ,del sios priezasties - man laikiklis turi burti solidus ir nepajudinamas
o kas vel Burbanciai  ? o kazin, ar tokie sratai netiktu-cia tik vieni ne indiski http://www.santimas.lt/1/item/4409/
QUOTE(naca @ 2009 12 17, 14:57) o kas vel Burbanciai  ? Nieko rimto,tik atostogos
subtiliai
2009 12 17, 14:31
QUOTE(lututė @ 2009 12 17, 09:14) Labs ryts ,mergaičiukės.Aš ne savo darže-bet su burbančios pavedimu-atnešiau tokio pobūdžio žinutę : Subtiliai,nemanau ,kad labai didele reiksme yra tuose kauseliuose ar indeliuose .Paprasciausia ,as turiu kazkokia keista fobija indeliu laikymo replems ,del sios priezasties - man laikiklis turi burti solidus ir nepajudinamas Supratau, burbanti. Aciu, Lutute.  As tai replių nenaudoju. Paemiau šalykų iešmą ir apjuosiau tą šamotini indelį, tai puiki rankena gavosi.
KAs ten prase to aparato foto tai imesiu ryt, tiesiog nebuvo galimybes padaryt.. dar norejau paklausti kokiu fotoparatu fotograzuojat savo dirbinius nes atsibodo mano muiline jokios kokybes ner is nuotrauku
as fotografuoju muilinka  ir tikrai gana sena ir ne is brangiuju. mano foto daznokai isrenka geriausia savaites nuotrauka kitame forume  . bet gal man pasiseke su savo fotiku  aisku buna ir geriau.
OLYMPUS C-310. bet tokiu turbut neber pardavime
dita0506
2009 12 18, 10:02
QUOTE(naca @ 2009 12 17, 14:57) o kas vel Burbanciai  ? o kazin, ar tokie sratai netiktu-cia tik vieni ne indiski http://www.santimas.lt/1/item/4409/Su indiškais šratais geros kokybės nelauk.Dėl to ir bando maišyti visokius, kad gautų geresnį rezultatą, bet jei tu pabandytumei su kokybiškais pamatytumei skirtumą.Dūzgas nepasakė dar vieno dalyko dėl to aparato.Geriausiai gaminius nusveičia kai jis vibruoja.Tik sudetinga pasidaryti. Papildyta:QUOTE(dita0506 @ 2009 12 18, 10:56) Su indiškais šratais geros kokybės nelauk.Dėl to ir bando maišyti visokius, kad gautų geresnį rezultatą, bet jei tu pabandytumei su kokybiškais pamatytumei skirtumą.Dūzgas nepasakė dar vieno dalyko dėl to aparato.Geriausiai gaminius nusveičia kai jis vibruoja.Tik sudetinga pasidaryti. Na, o dėl tigelio, man vyras nupirko statybinių medžiagų parduotuvėje tokį daigtą kur vamzdius sujungia, šlangas (ta prasme užspaudžia)jis jį vadina hamutas.Tada suveržė pagal tigerį(nes jis reguliuojasi) pritaisė rankeną .
error-502
2009 12 18, 13:20
QUOTE(Duzgas @ 2009 12 17, 20:59) dar norejau paklausti kokiu fotoparatu fotograzuojat savo dirbinius nes atsibodo mano muiline jokios kokybes ner is nuotrauku  ne aparate esmė. svarbu kaip fotografuoji. juvelyrinių dirbinių fotografavimui labai pagelbėtų šviesdėžė.
vis tik ir aparate-jo optikoje  . mes pirkome tokia neperbrangiausia muiline , o giminaitis tuo pacu metu nusipirko viena is brangiausiu muilinka. ir ka-musu nuotraukos zymiai ryskesnes, nors patirti fotografuoti jis didesne turejo sviesdeze tikrai praverstu. buvau pasidarusi is plastikinio kibiro, bet nepatogu joje, kiekvienakart reikia prisiruosimo Dita, ten vokiski sratukai
QUOTE(naca @ 2009 12 18, 00:59) OLYMPUS C-310. bet tokiu turbut neber pardavime  OLYMPUS C-310 3,2 milijono vaizdo taškų 3 kartų optinė transfokacija Ypatingas makrorežimas Didelis LCD ekranas (1,8 colio) Sąsaja PictBridge todel kad macro rezimas pas tave geresnis palygint pas mane 7,1 milijono tasku bet kokybe tai
kai vyras rinko, tai dar tada visai nerupejo tas macrorezimas. tik gaila, kad jau greitai gali susibaigti tas fotikas. bet gal dar geresni rasim Duzgai, o tikrai nebutinos tos adatos poliravimui tavo budu?
QUOTE(naca @ 2009 12 18, 23:22) kai vyras rinko, tai dar tada visai nerupejo tas macrorezimas. tik gaila, kad jau greitai gali susibaigti tas fotikas. bet gal dar geresni rasim Duzgai, o tikrai nebutinos tos adatos poliravimui tavo budu? matai yra poliravimo yra keli budai, magnetinis kur vien tik tos adatos sukasi ir kaskadiniai kur tik vieni sratai sukasi. Firmoi kaip dirbau tai adatu kaskadiniuose nenaudojom, jos tikrai nera butinos bet kadangi aš turejau ju tai ir sumaišiau su šratais, gal sakau mačys kiek labiau
aciu uz atsakyma.
ar isejo tau pasidaryt ta briaunuota indeli poliravimui?
dar nedariau nes nera laiko
error-502
2009 12 19, 21:09
QUOTE(naca @ 2009 12 18, 13:51) vis tik ir aparate-jo optikoje /../ sviesdeze tikrai praverstu. buvau pasidarusi is plastikinio kibiro, bet nepatogu joje, kiekvienakart reikia prisiruosimo
na visgi neteigčiau taip kategoriškai. Visgi mokant aparatu naudotis ir išmanant esminius fotografijos principus (diafragma, išlaikymas, DOF, etc.) galima gaut priimtiną rezultatą. Žinoma jei aparatas- kokia 2mpx skaitmeninės fotografijos aušros laikų muilinė, tai vaško iš š*do neišspausi - sako liaudis. o kas ten taip nepatogu?
oi ne as neteigiu  neturiu tam ismanymo, tik is bendro patyrimo sakau  o pastangu visur reikia
dita0506
2009 12 20, 22:29
QUOTE(naca @ 2009 12 18, 14:51) vis tik ir aparate-jo optikoje  . mes pirkome tokia neperbrangiausia muiline , o giminaitis tuo pacu metu nusipirko viena is brangiausiu muilinka. ir ka-musu nuotraukos zymiai ryskesnes, nors patirti fotografuoti jis didesne turejo sviesdeze tikrai praverstu. buvau pasidarusi is plastikinio kibiro, bet nepatogu joje, kiekvienakart reikia prisiruosimo Dita, ten vokiski sratukai  Apie tokius nežinau, labai svarbu, kad būtų geras metalas, o šratai turi būti labai tikslios formos.Kiek žinau jei nors truputį bus ovalo formos tai blogai poliruos.Pagal kainą tai čia kažkas ne taip.Pasidomėk kituose firmose kiek kainuoja šratai geri, kokybiški.
Na ka, šiandien man vėl gera diena  pagaliau pasigaminau vaškiuku liejimui, sedėjau prie lango ir staiga mintis reik pabandyt pasigamint, nulekiau i "santima" nusipirkau vulkanizacinės gumos dar sio bei to ir parėjęs namo ėmiausi darbo, pradžiai pasirinkau lengvos formos zieduka etalono gamybai, padariau jo formą išpjoviau iš gumos ir atliejau apie 7-10 vaškiuku gavos tik 2-3 geresni, todėl jau numatau ką reiks tobulint, ką gaminti kad darbas eitusi sklandžiau, o čia kelios nuotraukos iš eksperimentavimo, naudojau viska kas buvo po ranka kad ant stalo bardakas nekreipkit demesio, buvau labai isijautes i procesą  
baisiai idomu, bet nedaeina ar cia turejai ta zieduka gatava ir pagal ji dareis etalona? ispaudei gumoj? i ispauda liejai vaska? o paskui? Cia lyg ir ju dydziai skiriasi?
QUOTE(naca @ 2009 12 21, 17:56) baisiai idomu, bet nedaeina ar cia turejai ta zieduka gatava ir pagal ji dareis etalona? ispaudei gumoj? i ispauda liejai vaska? o paskui? Cia lyg ir ju dydziai skiriasi? Taip turėjau gatavą sidabrini žiedą ji dėjau tarp vulkanizacines gumos sluoksniu i spec. forma staciakampio ja katinau 1 val orkaitej kol iskepe guma ir gavosi kieta tada is gumos vidurio ispjoviau ta orginalu zieda ir gumoje gavosi etalonas to ziedo paskui i ta tuscia ertme gumoj liejau karsta vaska ir gaudavau etalonus 1:1 orginalui. Dydziai visi vienodi, paskui tuos vaskiukus desiu i gipso forma ta forma iskaitinsiu peciui ir bandysiu lieti
dita0506
2009 12 22, 00:03
QUOTE(Duzgas @ 2009 12 21, 17:56) Taip turėjau gatavą sidabrini žiedą ji dėjau tarp vulkanizacines gumos sluoksniu i spec. forma staciakampio ja katinau 1 val orkaitej kol iskepe guma ir gavosi kieta tada is gumos vidurio ispjoviau ta orginalu zieda ir gumoje gavosi etalonas to ziedo paskui i ta tuscia ertme gumoj liejau karsta vaska ir gaudavau etalonus 1:1 orginalui. Dydziai visi vienodi, paskui tuos vaskiukus desiu i gipso forma ta forma iskaitinsiu peciui ir bandysiu lieti  Turiu klausimą kaip tu ipili vašką į formą.Kaip vašką pasidarai, kad jis būtų skystos masės?Ar galima gipsą namų sąlygomis išdžiovinti? Kaip tu suspaudei formą guminę, kurią tu kaitinai orkaitėja
QUOTE(dita0506 @ 2009 12 22, 02:03) Turiu klausimą kaip tu ipili vašką į formą.Kaip vašką pasidarai, kad jis būtų skystos masės?Ar galima gipsą namų sąlygomis išdžiovinti? Kaip tu suspaudei formą guminę, kurią tu kaitinai orkaitėja pabandymui tai naudojau kas buvo po ranka, šiuo atvėju naudojau paprastą svirkštą, vašką ištirpinau metaliniam saukste supyliau i švirkštą ir suvariau ta karstą vašką i gumą. Gipso namu salygom nemanau kad issidziovinsi, reikia mufelinės krosneles, as ja pirkau is ebay.de o forma kurioje guma kepė irgi is ebay- My WebpageCia kaip turetu atrodyti tas vasko indzektorius My Webpagebandysiu kazka panasaus pasigaminti
Tarasca
2009 12 22, 13:45
Oho... nu dar iki tokių gudrybių, kaip Duzgas dar nepriejau  bet vis tiek padariau pati žieduka - nukaliau iš sidabrinės vielos, nudildinau, prilitavau tokius mizeriukus, nušlifavau, nupoliravau ir prilipdžiau perliukus http://jewellery-box.webs.com/apps/photos/...hotoid=63052014 nepeikit labai...
QUOTE(Tarasca @ 2009 12 22, 15:45) Oho... nu dar iki tokių gudrybių, kaip Duzgas dar nepriejau  bet vis tiek padariau pati žieduka - nukaliau iš sidabrinės vielos, nudildinau, prilitavau tokius mizeriukus, nušlifavau, nupoliravau ir prilipdžiau perliukus http://jewellery-box.webs.com/apps/photos/...hotoid=63052014 nepeikit labai...  Labai gražu
Tarasca
2009 12 22, 14:48
ačiū
na saunuole- gana paprasta, bet labai dailu  . svarbu gera pradzia  . kuo litavai? tik geriau klijuoti pusiau greztus perliukus, jei cia ne tokie.
Tarasca
2009 12 22, 21:39
Naca, litavau lydmetaliu ir kaitinau su dujiniu degikliu, jei tu apie tai. ir klijuoti kaip tik pusiau gręžti perliukai
dita0506
2009 12 22, 22:25
QUOTE(Tarasca @ 2009 12 22, 14:45) Oho... nu dar iki tokių gudrybių, kaip Duzgas dar nepriejau  bet vis tiek padariau pati žieduka - nukaliau iš sidabrinės vielos, nudildinau, prilitavau tokius mizeriukus, nušlifavau, nupoliravau ir prilipdžiau perliukus http://jewellery-box.webs.com/apps/photos/...hotoid=63052014 nepeikit labai...  Gražu  .Svarbiausia ar tau pačiai mielas tavo darbelis
.Tamara.
2009 12 23, 14:30
Mieli darbeliai,Tarasca. Nu tu Duzgai ir meistravoji...  Ne vyras ,o auksines rankos  (reikia cia suprasti ,kad pagyras tau zarstau) Tai bandysi lieti pagal uzsakymus(su svetimais vasko dirbiniais)?
QUOTE(burbanti @ 2009 12 23, 16:30) Mieli darbeliai,Tarasca. Nu tu Duzgai ir meistravoji...  Ne vyras ,o auksines rankos  (reikia cia suprasti ,kad pagyras tau zarstau) Tai bandysi lieti pagal uzsakymus(su svetimais vasko dirbiniais)? Manau dar toli gražu iki liejimo, dabar tik įrangą gaminuosi, aišku nusipirkt galėčiau tuos indzektorius ir kt. , bet man kazkaip patiko ta mintis "pasidaryk pats" nebloga knygutę parsisiunčiau iš ebay tai ten parodyta kaip viską pasigaminti, aišku reikia specifinių detalių, bet manau viskas pritaikoma ir pagaminama O čia siandienos nauji darbeliai pagal užsakymus  
va ir nuotraukos geresnes  tik paieskok ka geriau pasideti pagrindui . gal balta popieriaus lapa (tik daznai nuo jo fonas gaunasi melsvas, tai reikia dar tinkamo paieskoti) arba koki audini, arba dar ka  dabar tas tavo kartonas sugeria sviesa ir estetiskai labai kontrastuoja su tokiais papuosalais  o tu furnitura ar pats daraisi?
QUOTE(naca @ 2009 12 23, 22:32) va ir nuotraukos geresnes  tik paieskok ka geriau pasideti pagrindui . gal balta popieriaus lapa (tik daznai nuo jo fonas gaunasi melsvas, tai reikia dar tinkamo paieskoti) arba koki audini, arba dar ka  dabar tas tavo kartonas sugeria sviesa ir estetiskai labai kontrastuoja su tokiais papuosalais  o tu furnitura ar pats daraisi? tai va atradau kad telefonas geriau fotkina už muiline nors telefone tik 2 megapikseliai o muilinei 7,1  žodžiu čia skubejau fotkint tai neturėjau kito fono.. o kas ta furnitura? Čia tas kur su baldais susijęs??
ai turiu omenyje "statybines" medziagas papuosalams  , t.y. vielas, skardas ir pan.
QUOTE(naca @ 2009 12 24, 00:19) ai turiu omenyje "statybines" medziagas papuosalams  , t.y. vielas, skardas ir pan. Ai  jo viską pats daraus
dalruka
2009 12 24, 11:00
dita0506
2009 12 24, 17:41
QUOTE(Duzgas @ 2009 12 23, 20:50) Duzgai gal gali parašyti kokią knygutę nusipirkai, gal ir aš rasčiau kur nors tokią.Įdomu būtų pažiūrėti Papildyta:Sveikinu visus(as) su artėjančiomis šventėmis, linkiu svajonių išsipildymo, gerų kūribingų metų
.Tamara.
2009 12 30, 23:14
Preciziskai padaryti ẑiedelis  Kiek pas mane rodo spalvas ,tai cia is aukso? Tai ka ...visus ir visas sveikinu su rytojumi  .Susimatysim kitais metais  .Linkiu kitais metais aptureti daug nauju ideju ir atpigusio sidabro (kai kam -aukso ar zalvario )
Kažkas klausė knygos pavadinimo paie liejimą tai jos pavadinimas: LOST WAX OR INVESTMENT CASTING Šiandien pabandžiau iš pasidarytų vaškiukų išlieti žiedelį, gavosi iš pirmo karto bet išsiliejo su defektais nes iš ankos su gipsu nepašalinau oro burbuliukų tai gavos šiurkštus paviršius. Labai dideli įspūdžiai nes bandyt išliet koki darbelį jau ilga laiką svajojau, ir kad iš pirmo karto gausis taip gerai net nesitikėjau  pora foto šia tema: Katik išlietas žiedas dar ankoje  išimtas iš gipso:  šalia orginalo:  Biski pablizginau tai susilieja tie burbuliukai, bet gavos identiski ziedeliai tik aisku kopija biski mazesnis. Kaip sakant tobulėti dar yra kur bet kaip pirmą kart manau neblogai
nu tikrai pavydziu  saunuolis tu Duzgai ne tik kad bandai, bet kad ir mums pasirodai. viskas suidelioja tada galvoj Su naujais metais! tikekimes , kad nebus jie tokie nepalankus, kaip kad gasdinama
jediara
2010 01 02, 14:48
Nesijuokite, jei pakausiu kvailo klausimo  - turiu namuose namažai sidabro laužo, ar namų sąlygomis galiu ką nors iš jo pagaminti?  Ačiū.
cia daug kas gamina namu salygomis  . bet tam , kad kazka pasigaminti, reikia nemazai irankiu, prietaisu, tai tikrai gausis laaaaabai brangiai  tikrai neapsimokes, net ne tas zodis
|
|