Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: IVF viltys...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
RositaK
"ir krintantį, ir kylantį
lydėk,širdie, ir vesk,
nutolstantį, nutylantį
priglausdama savęsp,
kaip dievo prisipildanti
gyvenimo svaigaus,
ugnele mano šildanti,
žmogau, žmogau..."

/J.Marcinkevičius/

baikime senus metus palikdami skausmus anapus, ir kibkime tigro nagais i naujuosius!!! 4u.gif
VELI
QUOTE(RositaK @ 2009 12 16, 17:00)
*

4u.gif aciu uz namucius,
jie nuostabus wub.gif
jungiuosi.
agpa
acius uz namucius rositai wub.gif
snd pamaciau sirdele plakant ax.gif wub.gif heart.gif visoms visoms kuo nuosirdziausiai linkiu tai pamatyt!!! grrr, tigringai nusiteike bukim wink_3.gif
Papildyta:
skorpas35, tikiu tavo stipruoliu wub.gif
allisa
Tegu šitie namučiai būna mums visoms vaisingi wub.gif
Visom sėkmės,tegul aplanko mus stebuklai 4u.gif
skorpas35
Ačiū Rosita už naujus namučius, tikrai reikia tigriškais nagais kabintis į savo laimę wub.gif
QUOTE(rozele78 @ 2009 12 16, 13:16)
Niu ka mergaites as jau su atsakymu labai gaila bet si karta ir vel nepavyko  angel_sadangel.gif  Belieka tiketi, kad ivyks stebuklas, kaip kai kurioms merginoms ir pavyks naturaliai, na jei ne tai ka reikia susitaikyti su ta mintim, kad neduota man tapti mama verysad.gif
*

Labai labai gaila console.gif, bet tikrai kažkokia blogų naujienų diena šiandien, taip tikėjau tavo stipruolėm blastocistom... verysad.gif

QUOTE(agpa @ 2009 12 16, 16:17)
skorpas35, tikiu tavo stipruoliu wub.gif
*

Ačiū aciuks.gif už tikėjimą, mane labai palaiko tavo istorija, nors tai labiau panašu į stebuklą ar kaip merginos jau minėjo laimingą loterijos bilietą...bet juk visas gyvenimas kaip loterija smile.gif
Pamažu atsigaunu po patirto negerų naujienų šoko...tikiu savo stebuklėliu, jau rytoj jis bus pas mane ir tikiuosi pasiliks....
Ariwom
QUOTE(skorpas35 @ 2009 12 16, 17:37)
  Pamažu atsigaunu po patirto negerų naujienų šoko...tikiu savo stebuklėliu, jau rytoj jis bus pas mane ir  tikiuosi pasiliks....
*

Skorpas35, pagaliau atsiradai, buvau jau pradejus nerimaut del taves, kur prapuolei ax.gif nepasiduok liudesiui ir tikek, kad tas vienintelis bus antras savickas showoff.gif
Papildyta:
Pliuske, Rozele... tiesiog truksta zodziu... verysad.gif tikrai labai nejaukios naujienos... unsure.gif
laikykites 4u.gif
Atzalele
Sveikutes...

Pliuske, rozele - labai labai gaila, kad nepasiseke verysad.gif
ypatingai situo laikotarpiu, kai taip norisi tiketi stebuklais... ax.gif
nors man po nesekmingo IVF jau praejo keli menesiai, atrodo uzsiauginau dar didesni skausma - taip tikejausi jau sias sventes sutikti kitaip... verysad.gif
na, nieko nepadarysi...
per ta laika tik blogu finansiniu ziniu sulaukem - dabar anksciau rudens jau turbut nieko nebeplanuosim... verysad.gif

Orbit - o gal gali parasyti (gali i a.z.) to homeopato kontaktus? As negyvenu Klaipedoj, bet daznai ten bunu, tai gal galima butu pabandyti...

Agpa - plakanti sirdele manau tavo atveju kaip astuntas pasaulio stebuklas!! o ir visoms mums tu tapai didelio stebuklo ivaizdziu...saugok ji... wub.gif

Visoms siuo metu bandancioms - dideles sekmes!
RositaK
QUOTE(Atzalele @ 2009 12 16, 18:09)
atrodo uzsiauginau dar didesni skausma - taip tikejausi jau sias sventes sutikti kitaip... verysad.gif
*

na, kas dabar? unsure.gif 4u.gif
agpa
QUOTE(skorpas35 @ 2009 12 16, 17:37)
Ačiū  aciuks.gif už tikėjimą, mane labai palaiko tavo istorija, nors tai labiau panašu į stebuklą ar kaip merginos jau minėjo laimingą loterijos bilietą...bet juk visas gyvenimas kaip loterija  smile.gif
  Pamažu atsigaunu po patirto negerų naujienų šoko...tikiu savo stebuklėliu, jau rytoj jis bus pas mane ir  tikiuosi pasiliks....
*

linkiu istraukt laiminga bilieta!!!! wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Atzalele @ 2009 12 16, 18:09)
Agpa - plakanti sirdele manau tavo atveju kaip astuntas pasaulio stebuklas!! o ir visoms mums tu tapai didelio stebuklo ivaizdziu...saugok ji... wub.gif
*

wub.gif blush-anim-cl.gif
suvilte
verysad.gif mergaites verysad.gif BE ZODZIU...............
žieminukė
Madissa, ar jau pradėjai stimuliaciją? Jeigu taip, sėkmės. Sėkmės visoms 4u.gif
pliuske
Kraustaus i naujus namucius. Aciu Rositelei aciuks.gif
O man nereikia tigro nagu ax.gif As turiu savo - liuto nagus rolleyes.gif Taip, kad savo laimes kitais metais tikrai nepaleisiu aggressive.gif

rozele,kokie tavo HCG skaiciukai? unsure.gif Mano 0,514.
zana33
QUOTE(pliuske @ 2009 12 16, 16:04)

rozele,kokie tavo HCG skaiciukai? unsure.gif  Mano 0,514.
*

console.gif console.gif
Mergaites,atsiprasau,kad slankioju pas jus blush2.gif (tiesa pasakius,slankioju jau daug metu,nors ir neaktualu,bet labai palaikau jus 4u.gif ).Siunciu jums daug daug virusiuku wub.gif wub.gif ! Sekmes visoms!!! O Pliuskei ypac! (blatas,kaip sakant blush2.gif lotuliukas.gif )
pliuske
QUOTE(zana33 @ 2009 12 16, 19:19)
console.gif  console.gif
Mergaites,atsiprasau,kad slankioju pas jus blush2.gif  (tiesa pasakius,slankioju jau daug metu,nors ir neaktualu,bet labai palaikau jus 4u.gif ).Siunciu jums daug daug virusiuku wub.gif  wub.gif ! Sekmes visoms!!! O Pliuskei ypac! (blatas,kaip sakant blush2.gif  lotuliukas.gif )
*

wub.gif Oi, blush2.gif Susipazinkit, cia mano sese friends.gif Labai mane palaiko. Cia jai oro_buckis.gif
zynaida
siunciu nuosirdu virusiuka Jums mergaites ,i siuos naujus namucius wub.gif Nauji metai,vadinasi ir naujos viltys smile.gif
zana33
QUOTE(pliuske @ 2009 12 16, 16:44)
wub.gif Oi,  blush2.gif  Susipazinkit, cia mano sese friends.gif Labai mane palaiko. Cia jai  oro_buckis.gif
*

Aciu! Galiu paguost-anksciau ar veliau visos i nestukiu skyreli persikrausto mirksiukas.gif wub.gif Arba i mamyciu. rolleyes.gif Zinau,kad norisi cia ir dabar,bet turbut kiekvienam savo tenka islaukt g.gif . 4u.gif
SauleSauluze
As irgi, Mergaites, noreciau to gerojo homeopato kontaktu! Norisi viska isbandyti, kas tik imanoma. Mane jau laikas spaudzia...

niekada neleidau sau tiketi jokiais horoskopais ir panasiai, bet dabar galvoju, gal tikrai cia koks menulis ar zvaigzdynai ne taip susideste, tiek nesekmiu cia mums vienu metu... Gal bandet kuri nors konsultuotis su kokia astrologe pries IVF?

Sekmes mums visoms, jau suzinojusioms atsakymus ir dar laukiancioms!!! ir labai aciu uz palaikyma!
Madissa
QUOTE(žieminukė @ 2009 12 16, 18:59)
Madissa, ar jau pradėjai stimuliaciją? Jeigu taip, sėkmės. Sėkmės visoms 4u.gif
*

pradejau ax.gif
kristutex
Pliuske, nu ir sugraudinote mane cia su sese abi verysad.gif Zinau kaip gera kai toks palaikymas seimoje, tiesiog uz sirdies sugriebe wub.gif
Pasiseks visoms, tik tai laiko klausimas, svarbu neprarasti tikejimo 4u.gif 4u.gif laikykites mergaites wub.gif wub.gif wub.gif
pliuske
QUOTE(zana33 @ 2009 12 16, 19:59)
Aciu! Galiu paguost-anksciau ar veliau visos i nestukiu skyreli persikrausto mirksiukas.gif  wub.gif Arba i mamyciu. rolleyes.gif Zinau,kad norisi cia ir dabar,bet turbut kiekvienam savo tenka islaukt g.gif . 4u.gif
*

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

QUOTE(kristutex @ 2009 12 16, 20:28)
Pliuske, nu ir sugraudinote mane cia su sese abi  verysad.gif  Zinau kaip gera kai toks palaikymas seimoje, tiesiog uz sirdies sugriebe  wub.gif
Pasiseks visoms, tik tai laiko klausimas, svarbu neprarasti tikejimo  4u.gif  4u.gif  laikykites mergaites  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

wub.gif Taip, as dar labai dziaugiuos, kad turiu toki palaikyma. Visa mano seima- sesuo ir tevai, uosviai ir draugai tiesiog taip pergyvena uz mus, kad kaip jauciu jiem tai butu tokia pat didele laime, kaip ir mum suzinojus, kad mus pagaliau aplanke taip ilgai laukta laime. wub.gif Aciu jiem uz tai! aciuks.gif ax.gif
Sella
QUOTE(pliuske @ 2009 12 16, 19:44)
wub.gif Oi,  blush2.gif  Susipazinkit, cia mano sese friends.gif Labai mane palaiko. Cia jai  oro_buckis.gif
*

Tikrai? bigsmile.gif Smagu turėt tokią sesrį.Aš tai nuo visų slepiu apie visus šiuos gydymus. verysad.gif
pliuske
QUOTE(Sella @ 2009 12 16, 21:39)
Tikrai? bigsmile.gif  Smagu turėt tokią sesrį.Aš tai nuo visų slepiu apie visus šiuos gydymus. verysad.gif
*

As tik nesakau tam, kam nereikia zinoti. Bet jauciuos geriau, kai artimieji zino ir nieko slepti nereikia ax.gif
zana33
QUOTE(pliuske @ 2009 12 16, 17:51)
wub.gif Taip, as dar labai dziaugiuos, kad turiu toki palaikyma. Visa mano seima- sesuo ir tevai, uosviai ir draugai tiesiog taip pergyvena uz mus, kad kaip jauciu jiem tai butu tokia pat didele laime, kaip ir mum suzinojus, kad mus pagaliau aplanke taip ilgai laukta laime. wub.gif  Aciu jiem uz tai! aciuks.gif ax.gif
*

Sulauksim mes tos laimes! wub.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Sekmes visoms mergytems! 4u.gif Siandien su vyru pasnekejom,kad galetu kada Nomedos Issipildymo akcija buti skirta seimoms nesulaukiancioms gandro ax.gif Kiek seimu pradziugintu surinkti pinigeliai graziam tikslui-leliuku atejimui... wub.gif Ech....
VELI
labas rytas,
QUOTE(zana33 @ 2009 12 17, 04:49)
Siandien su vyru pasnekejom,kad galetu kada Nomedos Issipildymo akcija buti skirta seimoms nesulaukiancioms gandro ax.gif Kiek seimu pradziugintu surinkti pinigeliai graziam tikslui-leliuku atejimui... wub.gif Ech....
*

drinks_cheers.gif o kodel ne, tik reiketu pateikti motyvuota pasiulyma Nomedai. nebandysi tai tikrai neduos ax.gif
tiesiog aš:)
Labas rytas, idėja super, Vaisingumo asociacija galetu pabandyti tą idėją pateikti. Manau, tikrai akcija pavyktų, ir kiek šeimų turėtų galimybę IVf. thumbup.gif

Siandien su vyru pasnekejom,kad galetu kada Nomedos Issipildymo akcija buti skirta seimoms nesulaukiancioms gandro ax.gif Kiek seimu pradziugintu surinkti pinigeliai graziam tikslui-leliuku atejimui... wub.gif Ech....
*

Vilma J.
Sekmes visoms mergytems! 4u.gif  Siandien su vyru pasnekejom,kad galetu kada Nomedos Issipildymo akcija buti skirta seimoms nesulaukiancioms gandro ax.gif Kiek seimu pradziugintu surinkti pinigeliai graziam tikslui-leliuku atejimui... wub.gif Ech....
*

QUOTE(VELI @ 2009 12 17, 09:03)
drinks_cheers.gif o kodel ne, tik reiketu pateikti motyvuota pasiulyma Nomedai. nebandysi tai tikrai neduos  ax.gif
*

smile.gif+2009 12 17, 09:06-->
QUOTE(tiesiog ašsmile.gif @ 2009 12 17, 09:06)
Labas rytas, idėja super, Vaisingumo asociacija galetu pabandyti tą idėją pateikti. Manau, tikrai akcija pavyktų, ir kiek šeimų turėtų galimybę IVf.  thumbup.gif
*

Taip , gal ir galėtų...... Nomeda, VA ar dar kas..... bet tik pagalvokim , kiek realiai yra tokių šeimų, kurios galėtų viešai papasakoti savo istoriją????? nei veina akcija nepraeina be graudžių, už širdies griebiančių istorijų.... Deja su mūsų liga susidūrę žmonės, labiau linkę likti šešėlyje ir neviešinti savo istorijos.....
Na, pavyktų mums kažką panašaus suorganizuoti, kas realiai eitų į TV????? Nakviša? aš? euromergelė? Britta? Janta?- nusibodę jau mes ir mūsų istorijos, o beje jų ir per mažai......
Tik nesakykit, kad aš tai tikrai galiu..... pernai siuntėm visiems VA nariams, kas galėtų, reikalui esant, papasakot savo istoriją viešai per TV, per spaudą, gal būt netgi anonimiškai.... be jau paminėtų merginų atsirado kelios..... galiu suskaičiuot ant vienos rankos pirštų kiek jų ir praktiškai visos, norėtų anonimiškumo.... tad apie kokias akcijas mes kalbame..... žmonėm reikia realių istorijų, su realiais veidais, vardais ir pasn...
nepykit, išsiliejau.......
Prince

QUOTE(Vilma J. @ 2009 12 17, 09:34)
Taip , gal ir galėtų...... Nomeda, VA ar dar kas..... bet tik pagalvokim , kiek realiai yra tokių šeimų, kurios galėtų viešai papasakoti savo istoriją????? nei veina akcija nepraeina be graudžių, už širdies griebiančių istorijų.... Deja su mūsų liga susidūrę žmonės, labiau linkę likti šešėlyje ir neviešinti savo istorijos.....
Na, pavyktų mums kažką panašaus suorganizuoti, kas realiai eitų į TV????? Nakviša? aš? euromergelė? Britta? Janta?- nusibodę jau mes ir mūsų istorijos, o beje jų ir per mažai......
Tik nesakykit, kad aš tai tikrai galiu..... pernai siuntėm visiems VA nariams, kas galėtų, reikalui esant, papasakot savo istoriją viešai per TV, per spaudą, gal būt netgi anonimiškai.... be jau paminėtų merginų atsirado kelios..... galiu suskaičiuot ant vienos rankos pirštų kiek jų ir praktiškai visos, norėtų anonimiškumo.... tad apie kokias akcijas mes kalbame..... žmonėm reikia realių istorijų, su realiais veidais, vardais ir pasn...
*

tiesa sakai ,as gal pati ir galeciau bet vyras jauciu atsisakytu
rozele78
QUOTE(pliuske @ 2009 12 16, 20:04)
Kraustaus i naujus namucius. Aciu Rositelei aciuks.gif
O man nereikia tigro nagu ax.gif  As turiu savo - liuto nagus rolleyes.gif Taip, kad savo laimes kitais metais tikrai nepaleisiu aggressive.gif 

rozele,kokie tavo HCG skaiciukai? unsure.gif  Mano 0,514.
*

man pasake maziau vieneto, tiksliai skaiciu nepasake verysad.gif
na viesumo tai tikrai as bijociau, nes kazkaip zmones ziuri i mus kaip i invalidus kokius,kad vaiku neturime verysad.gif Man tai labai skaudi tema ir negaleciau as viesai kalbeti, manau tikrai labai stipri turi buti, kad viesai prabiltum. As labai vertinu tas merginas, kurios jau dalyvavo laidose ir nepabijojo wub.gif tikrai daugiau butu tokiu merginu g.gif
Sesita
Sveikos. Idėja išties puiki. Pagalbos gautų šeimos, stokojančios lėšų gydytis nuo nevaisingumo, tuo pačiu būtų šviečiama visuomenė. Man atrodo, kad nesusidūrę su mūsų problemomis žmonės dorai nesupranta nei nevaisingumo priežasčių, nei kaip jis gydomas. Kiek teko girdėti žmonių pasisakymų "iš šalies", tai pagrindine priežastimi, dėl ko pora neturi vaikų yra laikomas moters nevaisingumas dėl praeityje atlikto aborto (reiškia-pati kalta, taip jai ir reikia). Apie vyrų nevaisingumą išvis nediskutuojama, tarsi jis neegzistuotų. Už viską atsakinga moteris ir jai vienai laidomos pastabos apie tiksintį biologinį laikrodį, per gimtadienius replikuojama, kad "girdi, jau metas gimdyti, po to būsi per sena".
Vienu žodžiu, mintis gera. Tik gali būti sunku prikalbinti poras viešumui. Sprendžiu pagal save unsure.gif Labai labai yra sunku "išlysti iš pogrindžio" ir net patiems artimiausiems žmonėms atvirai pasakyti, kad "taip, mes turim problemų" , nors visi jau ir taip įtarinėja, juk senokaii vedę, o vaikų kaip nėra taip nėra. Iš tiesų net sau sunku prisipažinti, kad esi nevaisinga, įsijungęs kažkoks neigimas, kad tai tik laikinas sutrikimas....trunkantis penkti metai..... unsure.gif Išsiplėčiau blush2.gif
Helė
QUOTE(Vilma J. @ 2009 12 17, 09:34)
*

Vilma, bet ir reikėtų tokiu būdu kalbėti apie mūsų problemas. Kad iš mūsų gausaus būrio (nežinau tikslaus skaičiaus VA narių), išdrįsta viešintis tik kelios mergaitės.. žmonės tai suprastų, nes gyvenam tokioj visuomenėj... viešinčiaus ir aš.. bet.. dirbu mokykloj... reikėtų atlaikyt apie 900 akių porų, badymo pirštais.. o gal ir skandalas kiltų, tėvai užsimanytų susirinkimo, su potekste išmest mane iš darbo.. sugalvotų, kad nevaisingumas užkrečianti liga.. doh.gif lotuliukas.gif
Tarkim, darbe atlaikau pažeminimą.... o kaip vyro tėvai, giminės ? nepasmerks manęs g.gif čia gal Janta galėtų patarti g.gif
tiesiog aš:)
Na as manau, kad yra visokio formato tu akciju. Nebutinai vien rodyti zmoniu graudzias asaras, ir verkslenimus. Tarkim, kad ir akcija kuri buvo nupirkti lekste sriubos vargsams ir skurstantiems. Tai jei neklystu nebuvo ten tu graudziu pasakojimu, realiu veidu ar istoriju, kurios mane kartais net nervina, o buvo pateiktas vien tik faktas. Aisku musu problema visuomenei mazai suprantama, todel gal but tik graudenimais visuomene ir paveiktume. Taciau is esmes manau, kad ideja nebloga. Na nezinau, as tik isakiau savo nuomone, kad gal but kazkam butu galima pagelbeti 4u.gif

QUOTE(Vilma J. @ 2009 12 17, 10:34)
*

VELI
QUOTE(Sesita @ 2009 12 17, 10:43)
Sveikos. Idėja išties puiki.
*

drinks_cheers.gif kad aplinka tokia ziauri, kad net baisu prasizioti doh.gif bet juk nuo parasymo niekas per galva neduotu, tai ilgas kelias..su sunkiom derybom. as sakyciau, jei kas tik gali/moka/nori/sugeba parasyti ar asmeniskai persneketi apie tokias galimybes, butu saunu. juk nebutina prasyti grynu pinigu kazkokiam konkreciam IVF, bus aciu jei nupirks, kad ir i valdiska istaiga, nauja technologija igalinancia tiksliau, kokybiskiau.t.t.t.t. atlikti kazkuria procedura, ivertinti embrionus ar pan.. pas mus juk dar daug ko nera doh.gif, ko yra placiajame pasaulyje smile.gif
Sesita
QUOTE(Helė @ 2009 12 17, 10:51)
Tarkim, darbe atlaikau pažeminimą.... o kaip  vyro tėvai, giminės ? nepasmerks manęs g.gif čia gal Janta galėtų patarti  g.gif
*

Man tas pats klausimas ramybės neduotų. Darbas darbu, bet kaip vyro tėvai reaguotų? Iš atvirų paraginimų tapti nestuke.gif , iš itin dažnų jų kalbų, kas paskutiniu metu iš pažįstamų ir giminių laukiasi, kas jau pagimdė, pasakojimų, koks sunkus gimdymas kai moteriai 30 ir daugiau (man kaip tik virš 30 biggrin.gif ), suprantu, kad dabar jų gyvenimo tikslas numeris vienas - anūkas. O tada (suprask) jau galima ir ramiai numirti doh.gif
Engle
Labas rytas,

Pliuske, Rozele console.gif Net apsiasarojau verysad.gif
Laikykites mergytes wub.gif
Skorpas35 didziausios sekmes tau 4u.gif
*Viktoriukas*
Dieve mano, kaip tėvai reaguotų? Visaip. Kai mamai pasakiau apie artėjantį pirmąjį IVF, man buvo pareikšta, kad 'dirbtinų anūkų jai nereikia' doh.gif Taip, skaudėjo, net labai, bet pamažu pamažu pripratinau prie tos minties, kad tai liga, kad nesu raupsuota ir dabar labai labai pergyvena dėl mūsų. Aišku, iš pradžių buvo be galo sunku pradėti šnekėti apie savas problemas, bet pastovūs įkyrūs klausimai, 'o kada vaikai' buvo daug skaudesni, nei žmonių reakcija sužinojus apie problemas. Aišku, reakcijų irgi buvo visokių. Daug pasiūlymų atsipalaiduoti, negalvoti apie tai, kad dar jauni esam (nors jau ant 30 ribos), bet tai buvo vienkartiniai pasisakymai. Kažkaip sužinoję žmonės nekartoja to paties per tą patį ir nesisiūlo pamokyti, nors pradžioj ir tokių buvo. Dažniausiai sužinojus tai būna paskutinė stotelė šnekose apie tai, o ką galvoja, man, atvirai pasakius, nusispjaut. Kol nelenda į akis, tol gerai ax.gif
Tai čia apie vieną pusę. Iš kitos pusės yra labai labai daug tokių, kurie palaiko ir pergyvena kartu su mumis ax.gif
O šiaip taip, Vilmutė teisi, tam, kad daryti kažką, reikia faktų, o išlįsti pradžiai iš pogrindžio yra be galo be galo sunku ax.gif Žinau, nes ir pati visa tai perėjau ax.gif
Vilma J.
QUOTE(Helė @ 2009 12 17, 10:51)
Tarkim, darbe atlaikau pažeminimą.... o kaip  vyro tėvai, giminės ? nepasmerks manęs g.gif čia gal Janta galėtų patarti  g.gif
*

Nei darbe, nei tuo labiau giminės ,artimieji ar draugai - nesmerkė ir nežemino schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Darbe po straipsnio keli kolegos (vyrai!) , netgi atėjo konsultuotis, kur kreiptis ir nuo ko pradėti... draugai priekaištavo, kodėl nepasakėme anksčiau, ką išgyvename.... vienai giminaitei teko net į Ameriką siūsti žurnalą su straispniu, kad parodytų lietuviams Amerikoje, kad apie šią problemą jau ir Lietuvoje žmonės išdrįsta kalbėti viešai.....
Aišku, buvo ir kaimynų-giminaičių palakstymų su kirviu ("pamatysi, kas k.... būna"), bet išgyvenau biggrin.gif
Tiesiog apie tai reikia kalbėti, tada ir žmonės mus supranta, o kol sėdime "sulindę į krūmus"- tai tik duodame peno piktiems liežuviams....
Helė
QUOTE(Sesita @ 2009 12 17, 10:04)
Man tas pats klausimas ramybės neduotų. Darbas darbu, bet kaip vyro tėvai reaguotų? Iš itin dažnų jų kalbų, kas paskutiniu metu iš pažįstamų ir giminių laukiasi, kas jau pagimdė, pasakojimų, koks sunkus gimdymas kai moteriai 30 ir daugiau (man kaip tik virš 30 biggrin.gif ), suprantu, kad dabar jų gyvenimo tikslas numeris vienas - anūkas. O tada (suprask) jau galima ir ramiai numirti  doh.gif
*

man truputį kitaip... bijau, kad manęs nenubombintų vyro giminė.. jie pasikėlę.. doh.gif turiu labai 'lievą' pavardę doh.gif nuėjus į bet kokią įstaigą Šiauliuose, iškart klausia, o ponia -iene, ar nebūsit TAS ŽMOGUS ne jūsų tėvas doh.gif doh.gif nu ne tėvas.. bet nuėjus kad ir į paprastą polikliniką, tuojau yra pranešama JAM.. ir uošvienė po poros valandų skambina, klausdama kuom sergu doh.gif lotuliukas.gif aplamai, bet kokiam įvykiui kilus, sužino, moralizuoja visi.. nors aš nebe jų vaikas.. tik marti... dėl to net giniaus šiauliuose neturiu schmoll.gif
išsiliejau ir aš doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Vilma J. @ 2009 12 17, 10:21)
Nei darbe, nei tuo labiau giminės ,artimieji ar draugai - nesmerkė ir nežemino  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  Darbe po straipsnio keli kolegos (vyrai!) , netgi atėjo konsultuotis, kur kreiptis ir nuo ko pradėti... draugai priekaištavo, kodėl nepasakėme anksčiau, ką išgyvename.... vienai giminaitei teko net į Ameriką siūsti žurnalą su straispniu, kad parodytų lietuviams Amerikoje, kad apie šią problemą jau ir Lietuvoje žmonės išdrįsta kalbėti viešai.....
Aišku, buvo ir kaimynų-giminaičių palakstymų su kirviu ("pamatysi, kas k.... būna"), bet išgyvenau  biggrin.gif
Tiesiog apie tai reikia kalbėti, tada ir žmonės mus supranta, o kol sėdime "sulindę į krūmus"- tai tik duodame peno piktiems liežuviams....
*

tą kirvį atsimenu doh.gif neįmanoma pamiršti. doh.gif
o kokie nors vaikai ką nors replikavo ?

jeigu nenubombins kas, galiu eit į TV cool.gif
Vilma J.
QUOTE(Helė @ 2009 12 17, 11:26)

jeigu nenubombins kas, galiu eit į TV  cool.gif
*

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Pabandytų biggrin.gif

wub.gif
Sella
Sekmes visoms mergytems! 4u.gif  Siandien su vyru pasnekejom,kad galetu kada Nomedos Issipildymo akcija buti skirta seimoms nesulaukiancioms gandro ax.gif Kiek seimu pradziugintu surinkti pinigeliai graziam tikslui-leliuku atejimui... wub.gif Ech....
*

drinks_cheers.gif Tikrai labai gera idėja.

Man teko matyti, kad mamos palydi dukras punkcijai.Ech, aš apie tai net negaliu pasvajoti... verysad.gif

Papildyta:
tą kirvį atsimenu  doh.gif neįmanoma pamiršti.  doh.gif
*

Ir aš ligšiol tai atsimenu. doh.gif Vilma, tu tikrai stipri moteris.
Helė
QUOTE(Sella @ 2009 12 17, 10:36)
drinks_cheers.gif  Tikrai labai gera idėja.

Man teko matyti, kad mamos palydi dukras punkcijai.Ech, aš apie tai net negaliu pasvajoti... verysad.gif
*

mano tėvai žino, pergyvena. dar uošvių klaną reikia sutvarkyti ir bus viskas blush2.gif audžiu mintį, per Kalėdas pasisakyt, jeigu užklaus ką nors apie anūkus..
VELI
QUOTE(Helė @ 2009 12 17, 11:40)
per Kalėdas pasisakyt, jeigu užklaus ką nors apie anūkus..
*

biggrin.gif na bet labai daug vatos priviniok, kad kaledu nesugadintu.. ax.gif

Vilma J. wub.gif zaviuosi stiprumu
Sella
Aš atsimenu prieš porą metų per Mildažytės laidą rodė apie porą, kuri negali susilaukti vaikučio, tada tai porai VK padovanojo nemokamą ivf.
liepa7
QUOTE(zynaida @ 2009 12 16, 19:58)
siunciu nuosirdu virusiuka Jums mergaites ,i siuos naujus namucius  wub.gif Nauji metai,vadinasi ir naujos viltys  smile.gif
*

wub.gif
Zynaida, nuostabi liniuotė thumbup.gif wub.gif

Mergaitės, įdomią čia diskusiją užvedėt... g.gif
Vilma J.
QUOTE(Sella @ 2009 12 17, 11:39)
:Ir aš ligšiol tai atsimenu. doh.gif  Vilma, tu tikrai stipri moteris.
*

QUOTE(VELI @ 2009 12 17, 11:42)
Vilma J. wub.gif zaviuosi stiprumu
*

Nei aš čia stipri , nei ką ax.gif blush2.gif Dariau ką širdis liepė smile.gif

QUOTE(Sella @ 2009 12 17, 11:47)
Aš atsimenu prieš porą metų per Mildažytės laidą rodė apie porą, kuri negali susilaukti vaikučio, tada tai porai VK padovanojo nemokamą ivf.
*

Per Marijono laidą Brittai nemažą sumą surinkom, pats Marijonas 1000 Lt. pervedė wub.gif

Tokios laidoms, akcijoms reikia konkrečių pavyzdžių, faktų, veidų..... Netgi mano, Brittos, Jantos pasakojimai , manau, nelabai padėtų, nes mes jau savo "pasiekėm"... reikia šeimų vis dar kovojančių, siekiančių savo svajonės , tikrų istorijų. Dar geriau, kad kokia "TV žvaigždė" prisijungtų prie mūsų pasakojimų.... O tam , kad pradėt visa tai reikia turėt mažiausiai kokį dvidešimt pasiryžusių viešumai šeimų, nes priėjus iki filmavimo mažiausiai puse atsisakytų, dėl kažkokių tai priežasčių, viešintis... Tokia mano patirtis ir nuomonė ax.gif Jums gal atrodo kitaip.....
Prince
As tai nebijau viesumos galeciau atlaikyti viska,kad tik kas pagalba del IVF istiestu,bet va del vyro tai nezinau kaip jis reaguotu.Jis uzdaresnis nei as.Pas mus uosviai nezino apie tai,bet turiu tokia pagerinta uosviene ,kad niekada jai nesakyciau ,bet esu uzsigrudinusi nuo jos tai atlaikyciau ir ja biggrin.gif .O visi kiti manes nejaudina.Tik atrodo ka cia pasakoti lyg nera ir ka biggrin.gif
Sesita
bet nuėjus kad ir į paprastą polikliniką, tuojau yra pranešama JAM.. ir uošvienė po poros valandų skambina, klausdama kuom sergu  doh.gif  lotuliukas.gif
*

Mano uošvienė taip pat turi savo informatorių poliklinikoje. gun_rifle.gif Yra taip buvę, kad sėdžiu prie durų, laukiu savo eilės, o jinai skambina paklausti, kuom sergu. "Makšties grybeliu" , tąsyk norėjosi atsakyti tongue.gif
Iš tiesų manau, kad žmogaus ligos yra labai intymus privatus dalykas. Ir tikrai neprivalau kiekvienam aiškinti, kad sergu ir kuo sergu. Norėsiu, pati papasakosiu. Na nemandagu ir netaktiška net klausinėti tokių dalykų.
Vilma J.
QUOTE(Prince @ 2009 12 17, 12:00)
*

Prisiprašėt abi su Hele biggrin.gif Traukiu abidvi į sąrašiuką, kaip kandidates "į viešumą" ax.gif bigsmile.gif
VELI
QUOTE(Vilma J. @ 2009 12 17, 12:09)
Prisprašėt abi su Hele  biggrin.gif  Traukiu abidvi į sąrašiuką, kaip kandidates į viešumą  ax.gif  bigsmile.gif
*

blush2.gif as kolkas pasuoju sad.gif nezinau, gal bijau netiek del saves, kiek del leliaus...mano kaime jis butu "vERONIKOS VAIKAS" doh.gif
merginos, bet gal labiau vertetu nerinkti konkreciai porai pinigeliu, o isigyti daikta, kuris visoms butu naudingas...
euromergele
smile.gif grazus norai, bet idomu kiek sutiktu viesai per tokia akcija nusifilmuoti papasakojant savo istorijas?

QUOTE(VELI @ 2009 12 17, 09:03)
drinks_cheers.gif o kodel ne, tik reiketu pateikti motyvuota pasiulyma Nomedai. nebandysi tai tikrai neduos  ax.gif
*

Švilpa
Sveikos merginos.
Jautrią temą ėmėt gvildenti apie viešumą.
Dėl Nomedos, jos pašaukimas jau esančiais vaikiukais rūpintis.
Akciją, kaip tokį didelį renginį sunku būtų dviems tikslams organizuoti. Juolab, kad vaikų akytės visad daugiau užuojautos sulaukia.
Čia gal kokiu kitu keliu eiti reikėtų- tik klausimas kokiu. Bėda, kurią matau Tv laidose, tai kad nėra tęstinumo. Na, parodė porą, paaukojo klinika procedūrą, vėl tylu porą metų. Žurnalistai nenutuokia apie problemą, nelabai supranta apie ką kalba, ir nesigilina net. Nufilmuoja kad ir mūsų gydytojas, o tada sumontuoja tik tą dalį interviu, kurią patys suprato. O supratimas kaip ir likusios tautos dalies (pati kalta, k...va. Gal aš skeptikė jau, bet tokioj tamsumoj gyvenam. Ir prošvaistės nematyt. O aš jau ir iš traukinio iškritau (IVF-inio)
(dabar bijau gaut nuo admino velnių, kad ne į temą)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.