Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pasididinti alimentus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2
Bryana
Sveikos,noriu jusu patarimo,pagalbos,gal kuri esat susidurusi...cia ne man reikia bet draugei,ji neturi galimybes siuo metu prisijungti prie interneto,tai va...pabandysiu paaiskint kuo suprantamiau.Ji nori padidinti alimentus,nzn kiek db gauna,bet nori 400lt ,ji gavo atsiliepima i savo ieskini,tai tevelis siulo 150lt.Teismas Sausio 13d. advokates netures,tai kaip gi gintis nuo tokiu teveliu??? g.gif Jis dar turi tris vaikus,bedarbis,imone jo arestuota,turi nama kuris vertas puse milijono(savininkai trys)Kokiu budu,kokiu irodymu reikia,kad pasididinti alimentus?parasiau viska ka zinojau,gal galite padeti...is anksto dekoju 4u.gif
laimulka
ir man idomu ka daryt?nes ir kai skyriausi pries beveik 3 metus tai priteise 200lt,bet dabar tai juokinga suma verysad.gif
raimukas84
QUOTE(Bryana @ 2009 12 17, 00:42)
Sveikos,noriu jusu patarimo,pagalbos,gal kuri esat susidurusi...cia ne man reikia bet draugei,ji neturi galimybes siuo metu prisijungti prie interneto,tai va...pabandysiu paaiskint kuo suprantamiau.Ji nori padidinti alimentus,nzn kiek db gauna,bet nori 400lt ,ji gavo atsiliepima i savo ieskini,tai tevelis siulo 150lt.Teismas Sausio 13d. advokates netures,tai kaip gi gintis nuo tokiu teveliu??? g.gif Jis dar turi tris vaikus,bedarbis,imone jo arestuota,turi nama kuris vertas puse milijono(savininkai trys)Kokiu budu,kokiu irodymu reikia,kad pasididinti alimentus?parasiau viska ka zinojau,gal galite padeti...is anksto dekoju 4u.gif
*

draugei siulau advokate susirasti, as va dabar skiriuos tai tu advokatu kainos ivairios,palei paciu klientu galimybes. seip vaikui priteisiami minimum 400 Lt, na bent jau taip man sake ax.gif bet kadangi jos VT yra bedarbis, o dar imone arestuota ir dar 3 vaikus turi, tai tavo draugei tikrai manau bus sunkoka doh.gif visvien teismui reiks paduoti dokumentus apie gaunamas pajamas, o gal net ir is registru centro apie turima turta, tei jei VT sunes visus dokus kur jo pajamos bus zymiai mazesnes tai kazi ar bus priteista jam tokia alimentu suma, o jei pvz tavo drauges pajamos didesnes, tai manau kad tikrai gali nieko nepesti. nesu as su tuo visu susidurusi, negaliu garantuot 100 procentu kad taip ir bus, bet kadangi pati skiriuos tai sioks toks bendras supratimas yra apie tai ax.gif
vienokiu ar kitokiu atveju lai ji pasikonsultuoja su advokatu, gal ne neverta to advokato samdytis, jei jis pasakys kad kazi ar jai padidins alimentu suma kai VT situacija tokia prasta, na nebent po kazkiek tai laiko, kai VT finansine situacija pageres ax.gif
Malibu
QUOTE(raimukas84 @ 2009 12 20, 00:45)
draugei siulau advokate susirasti, as va dabar skiriuos tai tu advokatu kainos ivairios,palei paciu klientu galimybes. seip vaikui priteisiami minimum 400 Lt, na bent jau taip man sake  ax.gif bet kadangi jos VT yra bedarbis, o dar imone arestuota ir dar 3 vaikus turi, tai tavo draugei tikrai manau bus sunkoka  doh.gif visvien teismui reiks paduoti dokumentus apie gaunamas pajamas, o gal net ir is registru centro apie turima turta, tei jei VT sunes visus dokus kur jo pajamos bus zymiai mazesnes tai kazi ar bus priteista jam tokia alimentu suma, o jei pvz tavo drauges pajamos didesnes, tai manau kad tikrai gali nieko nepesti. nesu as su tuo visu susidurusi, negaliu garantuot 100 procentu kad taip ir bus, bet kadangi pati skiriuos tai sioks toks bendras supratimas yra apie tai  ax.gif
vienokiu ar kitokiu atveju lai ji pasikonsultuoja su advokatu, gal ne neverta to advokato samdytis, jei jis pasakys kad kazi ar jai padidins alimentu suma kai VT situacija tokia prasta, na nebent po kazkiek tai laiko, kai VT finansine situacija pageres  ax.gif
*

Neseniai mano vyro pažįstamas, kuris jau kokie metai yra oficialus bedarbis, pasiguodė, kad jam priteisė (po buvusios žmonos ieškinio dėl alimentų padidinimo) 600 Lt dydžio išlaikymą paaugliui sūnui, nors net buvusioji tokios didelės sumos neprašė. Prašė, berods, 400 Lt... Ir taip būna. O vyrukas neturi nei prašmatnių namų, gyvena kaime sukiužusioje bakūžėje su keliais hektarais žemės, už kurią dar bankui skolingas. Ir teismas į tai visai neatsižvelgė...

Manojo sūnaus tėvas, pasak patikimų šaltinių, gauna nuo 3500 Lt iki 4500 Lt atlyginimą, būsto kredito ir kitų vaikų neturi, bet skiria tik 300 Lt paaugliui sūnui išlaikyti. Tos sumos pakaktų, jei dar bent porą sezonų per metus pasirūpintų vaiko apranga, papildomu ugdymu. O dabar man vienai viskas. O mano pajamos nepastovios, išdalinus į 12 mėn. gautųsi vos ne minimumas... O turiu ir 2 vaikus, ir būsto kreditą...
Jolantuke
Ar yra vilties realiai, kad priteis didesnę sumą? Jei buvęs vyras bedarbis, o dabar dar ir sėdi? Man priteisė 130 lt. Ir tų pačių nemoka. Tai ar yra prasmė teistis, jei jis vis vien nemokės? Vaikų išlaikymo fondas šiuo metu perveda po 130 lt., tik, kad tą patį foną ruošiasi naikinti...
Tai ar verta pradėti tuos teismus, jei gauti tuos pinigėlius vis vien nesišviečia?
Lineta*
QUOTE(Malibu @ 2009 12 21, 00:53)
Neseniai mano vyro pažįstamas, kuris jau kokie metai yra oficialus bedarbis, pasiguodė, kad jam priteisė (po buvusios žmonos ieškinio dėl alimentų padidinimo) 600 Lt dydžio išlaikymą paaugliui sūnui, nors net buvusioji tokios didelės sumos neprašė. Prašė, berods, 400 Lt... Ir taip būna. O vyrukas neturi nei prašmatnių namų, gyvena kaime sukiužusioje bakūžėje su keliais hektarais žemės, už kurią dar bankui skolingas. Ir teismas į tai visai neatsižvelgė...

Manojo sūnaus tėvas, pasak patikimų šaltinių, gauna nuo 3500 Lt iki 4500 Lt atlyginimą, būsto kredito ir kitų vaikų neturi, bet skiria tik 300 Lt paaugliui sūnui išlaikyti. Tos sumos pakaktų, jei dar bent porą sezonų per metus pasirūpintų vaiko apranga, papildomu ugdymu. O dabar man vienai viskas. O mano pajamos nepastovios, išdalinus į 12 mėn. gautųsi vos ne minimumas... O turiu ir 2 vaikus, ir būsto kreditą...
*

o tai kaip gavote busto kredita jei pajamos minimalios? Nepamirskite, kad ne tik tevas turi islaikyti savo vaikus, jei tevas skiria 300 Lt vienam vaikui, tai ir motina turi tiek pat skirti. Jei turite 2 vaikus, tai tevas skiria 600 Lt ir jus 600 Lt, gaunasi 1 200 Lt, o uz tiek 2 vaikus per menesi tikrai galima islaikyti mirksiukas.gif
blondinas Nr.198
QUOTE(Bryana @ 2009 12 16, 23:42)
Sveikos,noriu jusu patarimo,pagalbos,gal kuri esat susidurusi...cia ne man reikia bet draugei,ji neturi galimybes siuo metu prisijungti prie interneto,tai va...pabandysiu paaiskint kuo suprantamiau.Ji nori padidinti alimentus,
*

nu pradziai, jei reik pinigu, reik pradet kazka dirbi.
Nu ir isivest interneta zinoma.

buruliuke
QUOTE(Lineta* @ 2009 12 22, 17:03)
o tai kaip gavote busto kredita jei pajamos minimalios? Nepamirskite, kad ne tik tevas turi islaikyti savo vaikus, jei tevas skiria 300 Lt vienam vaikui, tai ir motina turi tiek pat skirti. Jei turite 2 vaikus, tai tevas skiria 600 Lt ir jus 600 Lt, gaunasi 1 200 Lt, o uz tiek 2 vaikus per menesi tikrai galima islaikyti  mirksiukas.gif
*

Jus savo vaikeli auginsit su teciu......Taip kad mazai ka suprantat blush2.gif
Lineta*
QUOTE(buruliuke @ 2009 12 25, 18:11)
Jus savo vaikeli auginsit su teciu......Taip kad mazai ka suprantat blush2.gif
*

Suprantu daugiau nei kuri cia isivaizduojat, nes MB pirmoji zmona tokiu alimentu uzsiprase, kad nei as nei jus tiek neuzdirbam, o dirbu gerai apmokama ir prestizini darba, uztai ir ziuriu labai skeptiskai i tokias alimentu reikalautojas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2009 12 27, 20:59)
Suprantu daugiau nei kuri cia isivaizduojat, nes MB pirmoji zmona tokiu alimentu uzsiprase, kad nei as nei jus tiek neuzdirbam, o dirbu gerai apmokama ir prestizini darba, uztai ir ziuriu labai skeptiskai i tokias alimentu reikalautojas  mirksiukas.gif
*

O ir mastau kur yra riba tarp normalaus vaiko poreikiu islaikymo ir proto ribos bei teiseju papirkinejimo, bet nieko, mes ja pacia i teisma duodam, niekur ji nedings. Vaikams is MB pinigu sugebejo tik salika ir kepure Kaledoms padovanoti, o sau nauja telefona nusipirko. Suprantu, kad daugelis is cia esanciu ne tokios mamos, bet patikekit yra tokiu o tokiu!
Alimentus pasididinti paprasta, duodi teva i teisma, surasai pagrista rasta kokie vaiko poreikiai ir ko jam reikia papildomai ir kasdieniniam islaikymui, tada teismas sprendzia ar tavo suma pagrista ar ne, kurios prasai. Musu atveju i vaiko poreikiu sarasa buvo itrauktas ir masinos civilinis ir kasko draudimas, svetaines baldu komplektas, pirktas lizingu, nu ir t.t. pradedant internetu (kas suprantu vaikams nedaro labai teigiamo poveikio ir nera reikalingas, nes amzius ne tas) iki patalynes. Ta va, paaiskinkite prasau, kur ta proto riba? Beje, MB alimentus moka kas menesi, perka papildomai batus, kelnes ir t.t. Tai ar vyrai privalo islaikyti savo vaikus ar buvusias zmonas?
Medinis
Čia viena tokia lankosi... gal jūsiškė... Ji tualetinį popierių skaičiavo...
Lineta*
QUOTE(Medinis @ 2009 12 27, 21:09)
Čia viena tokia lankosi... gal jūsiškė... Ji tualetinį popierių skaičiavo...
*

cia jus apie musiske Medini snekate smile.gif ? Nenoriu su ja tiesiogiai jokiu reikalu tureti. O kaip suprasti tualetini popieriu skaiciavo?
Medinis
QUOTE(Lineta* @ 2009 12 27, 20:35)
O kaip suprasti tualetini popieriu skaiciavo?

Buvo įtraukta į vaiko poreikių lentelę..
Lineta*
QUOTE(Medinis @ 2009 12 27, 21:36)
Buvo įtraukta į vaiko poreikių lentelę..
*

tai gal ir ta pati. O gal galite man kazkaip persiusti ta poreikiu lentele? aqquabluee@yahoo.com
labai aciu
Medinis
prašykit <Shater>.
serotonine
Vyras drasko akis, kad daug alimentų neprisiteisiu, todėl siūlo 400lt "į rankas" ir nelakstyt per jokius teismus. Paskutiniu metu vis keičia darbus, tai į užsienį išvažiuoja, tai biržoj sėdi, tai Lietuvoj kokį darbą randa. Nežinau realių pinigų, bet ant popieriaus apie 1000lt. Ar tikrai negalėčiau prisiteist daugiau nei jis siūlo? Jei ne, tai kaip garantuoti kad ir tuos 400lt? Gal pas kokį notarą galima patvirtint, kad kas mėnesį mokės tiek ir tiek ar tiesiog tikėt ir laukt? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2009 12 27, 21:06)
Suprantu daugiau nei kuri cia isivaizduojat, nes MB pirmoji zmona tokiu alimentu uzsiprase, kad nei as nei jus tiek neuzdirbam, o dirbu gerai apmokama ir prestizini darba, uztai ir ziuriu labai skeptiskai i tokias alimentu reikalautojas  mirksiukas.gif
Papildyta:
O ir mastau kur yra riba tarp normalaus vaiko poreikiu islaikymo ir proto ribos bei teiseju papirkinejimo, bet nieko, mes ja pacia i teisma duodam, niekur ji nedings. Vaikams is MB pinigu sugebejo tik salika ir kepure Kaledoms padovanoti, o sau nauja telefona nusipirko. Suprantu, kad daugelis is cia esanciu ne tokios mamos, bet patikekit yra tokiu o tokiu!
Alimentus pasididinti paprasta, duodi teva i teisma, surasai pagrista rasta kokie vaiko poreikiai ir ko jam reikia papildomai ir kasdieniniam islaikymui, tada teismas sprendzia ar tavo suma pagrista ar ne, kurios prasai. Musu atveju i vaiko poreikiu sarasa buvo itrauktas ir masinos civilinis ir kasko draudimas, svetaines baldu komplektas, pirktas lizingu, nu ir t.t. pradedant internetu (kas suprantu vaikams nedaro labai teigiamo poveikio ir nera reikalingas, nes amzius ne tas) iki patalynes. Ta va, paaiskinkite prasau, kur ta proto riba? Beje, MB alimentus moka kas menesi, perka papildomai batus, kelnes ir t.t. Tai ar vyrai privalo islaikyti savo vaikus ar buvusias zmonas?
*

Ne tokie jau ir absurdiški prašymai. Vaikus gi reikia ir į darželį/mokyklą nuvežt, ir pas gydytojus, ir visur kitur, o jei nėr draudimo- nėr ir transporto.
O patalynė... Jūs be patalynės miegat? Turbūt ne.

Šiaip visai suprantamas toks pyktis jūsų. Juk kuo didesni alimentai, tuo mažiau jums pačiai liks. Nenorit būt nuskriausta.
ciuke
QUOTE(serotonine @ 2010 01 09, 20:52)
Vyras drasko akis, kad daug alimentų neprisiteisiu, todėl siūlo 400lt "į rankas" ir Nežinau realių pinigų, bet ant popieriaus apie 1000lt.
*

Jei ant popierias 1000, vargu ar priteis daugiau nei 400.
O jei su 400 sutinkat, surasot sutarti, nesat i teisma, kad patvirtintu sia taikos sutarti ir viskas. Vyras ipareigotas moket.
Jei nemoka, einat i teisma, issiimat vykdomaji rasta, ji nesat pas antstoli. Anstolis padeda isieskoti teismo patvirtintos sumos.
Ejimas vien pas notara ir tos sumos tvirtinimas be teismo patvirtinimo realiai jokios naudos neturi. Jei nemokes, niekas ir neisieskos tada tokios sumos, nes jus neturesite vykdomojo rasto. O ji, kaip minejau, isduoda tik teismas.
4u.gif
Papildyta:

*

Jei patalyne vaikui itrauke tai viskas ok. O gal sau bigsmile.gif ?
Lineta*
Vyras drasko akis, kad daug alimentų neprisiteisiu, todėl siūlo 400lt "į rankas" ir nelakstyt per jokius teismus. Paskutiniu metu vis keičia darbus, tai į užsienį išvažiuoja, tai biržoj sėdi, tai Lietuvoj kokį darbą randa. Nežinau realių pinigų, bet ant popieriaus apie 1000lt. Ar tikrai negalėčiau prisiteist daugiau nei jis siūlo? Jei ne, tai kaip garantuoti kad ir tuos 400lt? Gal pas kokį notarą galima patvirtint, kad kas mėnesį mokės tiek ir tiek ar tiesiog tikėt ir laukt?  unsure.gif
Papildyta:
Ne tokie jau ir absurdiški prašymai. Vaikus gi reikia ir į darželį/mokyklą nuvežt, ir pas gydytojus, ir visur kitur, o jei nėr draudimo- nėr ir transporto.

Šiaip visai suprantamas toks pyktis jūsų. Juk kuo didesni alimentai, tuo mažiau jums pačiai liks. Nenorit būt nuskriausta.

*

kas cia per nesamones? tai gal mano vyras ir toliau turi islaikyti savo vaiku motina ir dar jos tevus? jei nera automobilio, tai yra viesasis transportas, o jei vaikus reikia pas daktarus vezioti, tai mano vyras ta ir daro. Ka cia svaigstat, pilna pykscio esat, turbut pati noretumet savo ex vyrui gyvenima gadinti. As niekada nebuvau nuskriausta vaiku alimentu atzvilgiu, visiskai sutinku, kad jiems reikia islaikymo, tuo labiau augantiems paaugliams, bet prie ko musu seima turi islaikyti ju motina? Turbut ir jus noretumet, kad ne tik jusu vaikus, bet dar ir jus islaikytu jusu vyras su savo naujaja seima, ot gerai butu, ane?

geriausia, kad atejau su protingu klausimu, o buvau uzsipulta lygiai tokio pat lygio zmogaus, kaip mano vyro ex.
Papildyta:
dar vienas klausimas serotoninei , kiek pati prisidedate prie vaiko islaikymo, ar tik vyras turi visas su vaiku islaidas padengti?
serotonine
QUOTE(ciuke @ 2010 01 09, 21:52)
Jei ant popierias 1000, vargu ar priteis daugiau nei 400.
O jei su 400 sutinkat, surasot sutarti, nesat i teisma, kad patvirtintu sia taikos sutarti ir viskas. Vyras ipareigotas moket.
Jei nemoka, einat i teisma, issiimat vykdomaji rasta, ji nesat pas antstoli. Anstolis padeda isieskoti teismo patvirtintos sumos.
Ejimas vien pas notara ir tos sumos tvirtinimas be teismo patvirtinimo  realiai jokios naudos neturi. Jei nemokes, niekas ir neisieskos tada tokios sumos, nes jus neturesite vykdomojo rasto. O ji, kaip minejau, isduoda tik teismas.
4u.gif
*

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Lineta* @ 2010 01 10, 14:21)
kas cia per nesamones? tai gal mano vyras ir toliau turi islaikyti savo vaiku motina ir dar jos tevus? jei nera automobilio, tai yra viesasis transportas, o jei vaikus reikia pas daktarus vezioti, tai mano vyras ta ir daro. Ka cia svaigstat, pilna pykscio esat, turbut pati noretumet savo ex vyrui gyvenima gadinti. As niekada nebuvau nuskriausta vaiku alimentu atzvilgiu, visiskai sutinku, kad jiems reikia islaikymo, tuo labiau augantiems paaugliams, bet prie ko musu seima turi islaikyti ju motina? Turbut ir jus noretumet, kad ne tik jusu vaikus, bet dar ir jus islaikytu jusu vyras su savo naujaja seima, ot gerai butu, ane?

geriausia, kad atejau su protingu klausimu, o buvau uzsipulta lygiai tokio pat lygio zmogaus, kaip mano vyro ex.
Papildyta:
dar vienas klausimas serotoninei , kiek pati prisidedate prie vaiko islaikymo, ar tik vyras turi visas su vaiku islaidas padengti?
*

Oho, kiek pykčio. O turėtumėt džiaugtis, kad iš jo ex'ės gavot tokį puikų vyrą laugh.gif Ir ko niršt, jeigu jūsų finansiškai vyras neskriaudžia? O gal iš savo algos padedat vyrui alimentus mokėt? Logiška, kad dalijamasi mokesčiais, kurie liečia vaikus. Jūs pati labai norėtumėt sergančius vaikus viešuoju tampyti? Aš tai ne.
Niekam aš gyvenimo gadint nenoriu, noriu, kad už pusę vaiko poreikių mokėtų vyras (deja, dar ne ex). Save išsilaikysiu pati, jau jūs galit dėl to ramiai miegot. Pykčio laikyt neturiu priežasties, na, nebent dėl to, kad apgadino kelis gražiausius gyvenimo metus cool.gif Anas šeimos neturi (nebent slapta kur vaikų prisiveisęs) ir dar ilgai neturės, nes tokios žioplės kaip aš yra unikumas cool.gif hihihi.gif

Lineta*
QUOTE(serotonine @ 2010 01 11, 02:30)
Ačiū  4u.gif
Oho, kiek pykčio. O turėtumėt džiaugtis, kad iš jo ex'ės gavot tokį puikų vyrą laugh.gif  Ir ko niršt, jeigu jūsų finansiškai vyras neskriaudžia? O gal iš savo algos padedat vyrui alimentus mokėt? Logiška, kad dalijamasi mokesčiais, kurie liečia vaikus. Jūs pati labai norėtumėt sergančius vaikus viešuoju tampyti? Aš tai ne.
Niekam aš gyvenimo gadint nenoriu, noriu, kad už pusę vaiko poreikių mokėtų vyras (deja, dar ne ex). Save išsilaikysiu pati, jau jūs galit dėl to ramiai miegot. Pykčio laikyt neturiu priežasties, na, nebent dėl to, kad apgadino kelis gražiausius gyvenimo metus  cool.gif  Anas šeimos neturi (nebent slapta kur vaikų prisiveisęs) ir dar ilgai neturės, nes tokios žioplės kaip aš yra unikumas  cool.gif  hihihi.gif
*

Pirmas dalykas jus net nezinote koks yra finansinis ir visas kitas pasidalinimas vaiku islaikymu ir ju globa tarp mano vyro ir jo ex. Mano manymu, jei viska daro tetis, rupinasi viskuom:treniruotemis, gydytojais, laisvalaikio leidimo, o motina tik babkiu reikalauja, tai yra absurdiska ir nors mums aciu Dievui netruksta pinigeliu , bet tijrai neleisiu nei vienai bobai manipuliuoti savo vaikais ir is musu seimos pinigus lkaulinti. Sutikite su manimi, kad ne visos moterys logiskai ir pagristai reikalauja pinigu. O del jusu, tikiuosi, kad dar bus grazesniu gyvenimo metu nei su tuo zmogumi ir jusu vaikas bus del to tik laimingas 4u.gif
Rykute
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 09:09)
Pirmas dalykas jus net nezinote koks yra finansinis ir visas kitas pasidalinimas vaiku islaikymu ir ju globa tarp mano vyro ir jo ex. Mano manymu, jei viska daro tetis, rupinasi viskuom:treniruotemis, gydytojais, laisvalaikio leidimo, o motina tik babkiu reikalauja, tai yra absurdiska ir nors mums aciu Dievui netruksta pinigeliu , bet tijrai neleisiu nei vienai bobai manipuliuoti savo vaikais ir is musu seimos pinigus lkaulinti. Sutikite su manimi, kad ne visos moterys logiskai ir pagristai reikalauja pinigu. O del jusu, tikiuosi, kad dar bus grazesniu gyvenimo metu nei su tuo zmogumi ir jusu vaikas bus del to tik laimingas  4u.gif
*

Na jei mano vaiko tevas rupintusi vaiko laisvalaikiu, atostogom, treniruotem ir visais tokiais rupesciais is vis nei vieno lito neimciau 4u.gif Bet deja....
Lineta*
QUOTE(Rykute @ 2010 01 11, 09:29)
Na jei mano vaiko tevas rupintusi vaiko laisvalaikiu, atostogom, treniruotem ir visais tokiais rupesciais is vis nei vieno lito neimciau  4u.gif  Bet deja....
*

aciu uz palaikyma. Mano vyras be galo atsakingas savo vaiku atzvilgiu, tiek finansiskai, tiek moraliskai. Be galo saziningas zmogus, del to ji ir labai myliu, nes zinau, kad ir musu vaikams jis bus be galo geras tetis.
ciuke
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 09:09)
Pirmas dalykas jus net nezinote koks yra finansinis ir visas kitas pasidalinimas vaiku islaikymu ir ju globa tarp mano vyro ir jo ex. Mano manymu, jei viska daro tetis, rupinasi viskuom:treniruotemis, gydytojais, laisvalaikio leidimo, o motina tik babkiu reikalauja, tai yra absurdiska ir nors mums aciu Dievui netruksta pinigeliu , bet tijrai neleisiu nei vienai bobai manipuliuoti savo vaikais ir is musu seimos pinigus lkaulinti. Sutikite su manimi, kad ne visos moterys logiskai ir pagristai reikalauja pinigu. O del jusu, tikiuosi, kad dar bus grazesniu gyvenimo metu nei su tuo zmogumi ir jusu vaikas bus del to tik laimingas  4u.gif
*

Mano pazistamas zinokit paliko buta seimai, vaikams moka po 1000*3, ir dar taip pat rupinasi, visur vezioja, atostogauja kartu su vaikais, ir dovanas vaikams perka per gimtadienius/ kaledas neisskaiciuodamas is to 1000*3.
Tai cia ne jus turit nedaleisti, o nebent pats vyras, jei ka.
Lineta*
QUOTE(ciuke @ 2010 01 11, 10:33)
Mano pazistamas zinokit paliko buta seimai, vaikams moka po 1000*3, ir dar taip pat rupinasi, visur vezioja, atostogauja kartu su vaikais, ir dovanas vaikams perka per gimtadienius/ kaledas neisskaiciuodamas is to 1000*3.
*

pas mus situacija panasi, tik vyras nama paliko, o ne buta lotuliukas.gif
"nedaleisti" turiu omenyje tai, kad vaikams ir ju poreikiams tie pinigeliai butu skirti, o ne ju motinos ir vel naujo jos kadro kelionems i uzsieni.
ciuke
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 10:55)
pas mus situacija panasi, tik vyras nama paliko, o ne buta  lotuliukas.gif
"nedaleisti" turiu omenyje tai, kad vaikams ir ju poreikiams tie pinigeliai butu skirti, o ne ju motinos ir vel naujo jos kadro kelionems i uzsieni.
*

Jo, yra tokiu gerieciu vyru, uzlipa moterys ant galvos tokiems.
Jei jau namai palikti, tai paprastai periodiniu ismoku nebemoka.
Auksyte
Pirmiausia reikia susirasti gera advokata (-e). Jis paruos visus dokumentus ir priduos i Teisma. Mano drauge taip padare, uztruko apie 1 m, bet alimentus Teismas padidino. Sekmes 4u.gif
serotonine
QUOTE(ciuke @ 2010 01 11, 10:33)
*

Gerai pasakyta. Šeima buvo jo, vaikai jo, pinigai irgi jo. Jo reikalas, ką su jais daryt. Dabartinė žmona iš vis jokio ryšio su buvusia neturi ir nėra reikalo kištis. Nu nebent jau paskutiniai centai ant bulkos būtų skaičiuojami.
Lineta*
QUOTE(serotonine @ 2010 01 12, 01:14)
Gerai pasakyta. Šeima buvo jo, vaikai jo, pinigai irgi jo. Jo reikalas, ką su jais daryt. Dabartinė žmona iš vis jokio ryšio su buvusia neturi ir nėra reikalo kištis. Nu nebent jau paskutiniai centai ant bulkos būtų skaičiuojami.
*

nu geriau i sita posta nieko neatsakysiu, nors buvau prirasiusi daug. Va vis tiek jauciasi, kad nuskriausta buvusio vyro esat ir verdat, kunkuliuojat tuo pasiutimu. lotuliukas.gif
serotonine
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 12, 15:10)
nu geriau i sita posta nieko neatsakysiu, nors buvau prirasiusi daug. Va vis tiek jauciasi, kad nuskriausta buvusio vyro esat ir verdat, kunkuliuojat tuo pasiutimu.  lotuliukas.gif
*

O jūs tai jau nesitveriat savo kailyje iš tos laimės, kad kažkas kažką nuskriaudė. Žiūrėkit, kad pačiai po poros metų netektų čia ateit verkt, nes, kaip matau, tekat iš reikalo lotuliukas.gif O dar ir vyras su "gražia" patirtim laugh.gif
Rykute
QUOTE(serotonine @ 2010 01 13, 09:50)
O jūs tai jau nesitveriat savo kailyje iš tos laimės, kad kažkas kažką nuskriaudė. Žiūrėkit, kad pačiai po poros metų netektų čia ateit verkt, nes, kaip matau, tekat iš reikalo  lotuliukas.gif  O dar ir vyras su "gražia" patirtim laugh.gif
*

Na as vienisa mama, bet nebukit tokios piktos ir nepulkit zmoniu unsure.gif

Tikiuosi merginai viskas susiklostys gerai ir su seima ir su finansais... O del to, kad ji neturi teises kistis i vyro biudzeta nesutinku, nes kokia tada seima...
Jei kaip ji raso, kad vyras moka pinigus ir dar rupinasi kitais buitiniais dalykais tai manau cia verta ir derybu su buvusiaja... Jei nemoketu pinigu ar visai nesirupintu tai ir nebutu apie ka kalbeti....
Gyvenime nebuna vien tik juoda-balta 4u.gif
ciuke
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 16:22)
O del to, kad ji neturi teises kistis i vyro biudzeta nesutinku, nes kokia tada seima...
*

Na, as pvz nesikisciau i vyro ir jo vaiku islaikyma.
Per daug jautrus jau sitas reikalas visgi. Jo vaikai, jis sprenzia. Nesutinka su ex-teismai. Galima labai negraziai 'suzibeti' skaiciuojant jo pinigus, skiriamus vaikams.
Jau vien vadinimas 'bobom' vyro ex, man labai daug ka pasako.
Rykute
QUOTE(ciuke @ 2010 01 13, 17:08)
Na, as pvz nesikisciau i vyro ir jo vaiku islaikyma.
Per daug jautrus jau sitas reikalas visgi. Jo vaikai, jis sprenzia. Nesutinka su ex-teismai. Galima labai negraziai 'suzibeti' skaiciuojant jo pinigus, skiriamus vaikams.
Jau vien vadinimas 'bobom' vyro ex, man labai daug ka pasako.
*

O as kisciausi jei tai liestu musu seimos biudzeta ir matyciau, kad tai yra neteisingai ir nepagrystai...
Spiceliai perskaiciau visas zinutes ir tik vienoje vietoje buvo pamineta "boba"sakiniui pagrazinti, visur kitur vadinama normaliai... Na mes savo ex isvadinam dar ne taip blush2.gif O kai kurios moteriskes ir ju naujas zmonas pavadina dar netaip ax.gif Bet pagal pasakojima tevas moka alimentus, rupinasi dovanomis, treniruotemis, sveikata ir t.t. ir jei dar vyksta teroras ir manipuliavimas as tikrai kisciausi i savo vyro reikalus, nes juk jis mano seima g.gif
Cia galim diskutuoti begalo daug, mano ex dabartine zmona vyrui pasake, kad jei pamatys musu vaika pas save namuose nunuodys blink.gif ir ji neleidzia nei bendrauti nei moketi alimentus, nes jiems patiems neuztenka... O as ta pati furija kuri isnaudoja, manipuliuoja vaiku ir taip praturteti noriu (alimentai 200 lt), nors mano finansine padetis dabar daug geresne nei ju rolleyes.gif
Turiu drauga kuris po skirybu paliko vaikams nama ir abiems vaikams ismokejo alimentus is kart iki pilnametystes po 500 lt.(viso 1000 lt) gavosi tikrai nemaza suma, net visuomet juos lanko ir vezames atostogu ir dovanas dovanojam ir isgirstam atgarsius, kad jis visai nesirupina vaikais, nieko neperka, vaikai su senais telefonais vaiksto, ir rubus nuperka prastus, ne firminius ir t.t. Pikta, bet visuomet vyriskiui pasakau, kad nekreiptu demesio ir toliau bendrautu su vaikais nes jie veliau tai tikrai ivertins ir prisimins, kad uzauge gales bendrauti graziai be pykcio ir pagiezos...
ciuke
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 20:23)
Pikta, bet visuomet vyriskiui pasakau, kad nekreiptu demesio ir toliau bendrautu su vaikais nes jie veliau tai tikrai ivertins ir prisimins, kad uzauge gales bendrauti graziai be pykcio ir pagiezos...
*

Tai gerai, o ar jus sakot, kad mokek tiek ir tiek?
Pats viska supranta.
Papildyta:
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 20:23)
Spiceliai perskaiciau visas zinutes ir tik vienoje vietoje buvo pamineta "boba"sakiniui pagrazinti, visur kitur vadinama normaliai...
*

Noriu pasakyti, kai moteris ant moters vyro akyse ima 'varyti' ...... doh.gif
Rykute
QUOTE(ciuke @ 2010 01 13, 21:02)
Tai gerai, o ar jus sakot, kad mokek tiek ir tiek?
Pats viska supranta.
Papildyta:

Noriu pasakyti, kai moteris ant moters vyro akyse ima 'varyti' ...... doh.gif
*

Mes dar neseima, bendru vaiku nera ir biudzetai musu atskiri... Bet visada viska aptariam ir as skatinu ir primenu, kad reikia to ir to jo vaikams, kartais pati nuperku jei matau kad kelioneje reikes ir t.t.(moterys visuomet geriau tai daro) Ir tikrai pasakyciau jei tai perzengtu ribas ir nepagrystai ispustu alimentu dydi ir t.t.
As norejau pasakyti, kad kiekvienasituacija individuali ir nera juoda-balta. Jus kai gyvenote su vyru seimos pajamas kartu planavote ???? Dauguma kartu planuoja ir nesvarbu kelnta santuoka.
Na mes juk moterys ir megstam "pavaryti" as savo ex prie vyro iskeikiu irgi, nes kam dar pasiguosi ir su kuo dar pasitarsi jei ne su antra puse blush2.gif Jam taip pat kraupu kai zino jog priteisti vargani 200 lt o skola virs 4000 lt. ir niekas neveiksminga isieskoti, o vaikas nori bendrauti su teveliu, bet jis net nesiteikia jam paskambinti doh.gif Tai kaip nevarysi, maniskis kitiems draugams ant mano ex ir pavaro, kaip nevyriska ir zema taip elgtis.... blush2.gif
ciuke
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 21:16)
*

Na, kiekvienas elgiasi kaip jam priimtina. Dabartiniam vyrui ne puse zodzio neuzsimenu, nors mokama tikrai daug. Sita sritis yra jo. O apie musu bendrus pirkimus ir planavimus - kitas reikalas, aptarti kartu butina bigsmile.gif .
Rykute
QUOTE(ciuke @ 2010 01 13, 21:31)
Na, kiekvienas elgiasi kaip jam priimtina. Dabartiniam vyrui ne puse zodzio neuzsimenu, nors mokama tikrai daug. Sita sritis yra jo. O apie musu bendrus pirkimus ir planavimus - kitas reikalas, aptarti kartu butina  bigsmile.gif .
*

Na taip, bet jei moka tikrai daug, o jo buvusioji pradetu reikalauti dar daugiau, o jusu vyro pajamos daugiau jau neleistu moketi ??? Ar ir tuomet nieko nesakytumete???
Faustyte
norėjau paklausti, o kai rašo pareikšimą dėl išlaikymo priteisimo, neberašo ieškovė ir atsakovas? kazkur maciau, kad rašoma kreditorius ir skolininkas?
ciuke
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 22:11)
Ar ir tuomet nieko nesakytumete???
*

Patarciau kreiptis i teisma smile.gif .
Medinis
QUOTE(ciuke @ 2010 01 14, 08:37)
Patarciau kreiptis i teisma smile.gif .

Kokiu pagrindu?
mėnulis
QUOTE(serotonine @ 2010 01 12, 00:14)
Šeima buvo jo, vaikai jo, pinigai irgi jo. Jo reikalas, ką su jais daryt. Dabartinė žmona iš vis jokio ryšio su buvusia neturi ir nėra reikalo kištis. Nu nebent jau paskutiniai centai ant bulkos būtų skaičiuojami.
*

Jeigu yra nauja šeima, pinigai jau nebe vien tik vyro. Pinigai - šeimos pajamos. Ir dabartinė žmona gali kištis, jei tik nori.
Pagal įstatymą bendrąją jungtine sutuoktinių nuosavybe pripažįstamos pajamos, gautos iš sutuoktinių ar vieno iš jų darbinės veiklos. Vadinasi, pusę žmonos atlyginimo įstatymiškai priklauso vyrui, o pusę vyro atlyginimo - žmonai.

Taip, kad naujajai žmonai negalite pavadovauti, kad tai ne jos reikalas.
ciuke
QUOTE(Medinis @ 2010 01 14, 11:24)
Kokiu pagrindu?
*

Siaip, zinok.

Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2010 01 14, 15:04)
Taip, kad naujajai žmonai negalite pavadovauti, kad tai ne jos reikalas.
*

Taigi ji dar ne zmona. Bet jau, kai ja taps, tada ..... bigsmile.gif
butent
QUOTE(mėnulis @ 2010 01 14, 15:04)

Pagal įstatymą bendrąją jungtine sutuoktinių nuosavybe pripažįstamos pajamos, gautos iš sutuoktinių ar vieno iš jų darbinės veiklos. Vadinasi, pusę žmonos atlyginimo įstatymiškai priklauso vyrui, o pusę vyro atlyginimo - žmonai.
*

O tai dabar pasakykite man, iš buvusio vyro, turinčio naują žmoną, kaip alimentai skaičiuojasi? Atsižvelgiant į jo pusę pajamų, nes jo kita pusė algos priklauso naujai žmonai? O nauja žmona tampa pusiau įsipareigojusi savo sutuoktinio vaikams iš ankstesnės santuokos? unsure.gif
mėnulis
QUOTE(butent @ 2010 01 14, 15:12)
O tai dabar pasakykite man, iš buvusio vyro, turinčio naują žmoną, kaip alimentai skaičiuojasi? Atsižvelgiant į jo pusę pajamų, nes jo kita pusė algos priklauso naujai žmonai? O nauja žmona tampa pusiau įsipareigojusi savo sutuoktinio vaikams iš ankstesnės santuokos? unsure.gif
*

Čia susipina du skirtingi dalykai. Pagal LR CK 3.88str. bendrąja jungtine sutuoktinių nuosavybe pripažįstama: pajamos, gautos po santuokos sudarymo iš sutuoktinių ar vieno jų darbinės ar intelektinės veiklos. (5 punktas).
Kadangi viena mamytė teigė, kad antroji žmona neturi jokios teisės reikšti pretenzijų į vyro pinigus, tai pagrindžiau, kad turi.
O išlaikymas ir skaičiuojamas pagal tėvo darbo užmokestį. Kiekviena situacija skirtinga. Jei gyveni antroj šeimoj, tai akivaizdu, kad nebėra vien tik tėvo ir vaiko interesai, atsiranda ir kitos šeimos interesai, galbūt ir vaikų toje šeimoje intersai. Todėl turi būti atsižvelgiama ne tik į vieną faktorių, o į jų visumą.
mėnulis
Dar norėčiau pridurti, kad išlaikyti vaiką yra asmeninė tėvo pareiga. Todėl ir žiūrima į asmenines jo lėšas. Jei norėsite prisiteisti išlaikymą, reikės atsižvelgti į asmenines tėvo pajamas. bet jei tai skola. Tai visaip gali būti.
Gal neseniai skaitėte straipsnį apie Rupulevičiaus asmeninę skolą, kurią antstoliai ruošiasi išieškoti iš Baukutės. Nes jos alga dabar šeimos turtas, per pusę priklausantis vyrui.
Žinau vieną realų atvejį, kai vyro užsidirbtą baudą už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai jis buvo nevedęs, šiuo metu sėkmingai apmoka jo dirbanti žmona.
Eleina
QUOTE(mėnulis @ 2010 01 14, 15:42)
Čia susipina du skirtingi dalykai. Pagal LR CK 3.88str. bendrąja jungtine sutuoktinių nuosavybe pripažįstama: pajamos, gautos po santuokos sudarymo iš sutuoktinių ar vieno jų darbinės ar intelektinės veiklos. (5 punktas).
Kadangi viena mamytė teigė, kad antroji žmona neturi jokios teisės reikšti pretenzijų į vyro pinigus, tai pagrindžiau, kad turi.
O išlaikymas ir skaičiuojamas pagal tėvo darbo užmokestį. Kiekviena situacija skirtinga. Jei gyveni antroj šeimoj, tai akivaizdu, kad nebėra vien tik tėvo ir vaiko interesai, atsiranda ir kitos šeimos interesai, galbūt ir vaikų toje šeimoje intersai. Todėl turi būti atsižvelgiama ne tik į vieną faktorių, o į jų visumą.
*

jau senai islaikymas neskaiciuojamas pagal darbo uzmokesti 4u.gif skaiciuojamas pagal vaiko poreikius ir dalinamas atitinkamai pagal tevu pajamas. bet tai nera procentas nuo atlyginimo ax.gif
beje, kas cia piktinosi, kad i vaiko poreikius tualetinis popierius itraukiamas? o jus, leiskit paklaust, uzpakali pirstu sluostotes? g.gif biggrin.gif
Lineta*
QUOTE(serotonine @ 2010 01 13, 09:50)
O jūs tai jau nesitveriat savo kailyje iš tos laimės, kad kažkas kažką nuskriaudė. Žiūrėkit, kad pačiai po poros metų netektų čia ateit verkt, nes, kaip matau, tekat iš reikalo  lotuliukas.gif  O dar ir vyras su "gražia" patirtim laugh.gif
*

o cia tai poniute jus klystat, jei ant profilio uzrasyta kazkokia informacija, ji gali buti ir klaidinga arba ne tiesiogine, kuri neatspindi teisybes tongue.gif o siaip tai labai norim leliuko ir turesim, o kai jis bus tai MB vaiku motinai aplamai iki minimumo sumazinsim alimentus, o ka, juk dar vienas vaikas atsirado, kuriam irgi priklauso islaikymas tongue.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rykute @ 2010 01 13, 21:16)
Mes dar neseima, bendru vaiku nera ir biudzetai musu atskiri... Bet visada viska aptariam ir as skatinu ir primenu, kad reikia to ir to jo vaikams, kartais pati nuperku jei matau kad kelioneje reikes ir t.t.(moterys visuomet geriau tai daro) Ir tikrai pasakyciau jei tai perzengtu ribas ir nepagrystai ispustu alimentu dydi ir t.t.
As norejau pasakyti, kad kiekvienasituacija individuali ir nera juoda-balta. Jus kai gyvenote su vyru seimos pajamas kartu planavote ???? Dauguma kartu planuoja ir nesvarbu kelnta santuoka.
Na mes juk moterys ir megstam "pavaryti" as savo ex prie vyro iskeikiu irgi, nes kam dar pasiguosi ir su kuo dar pasitarsi jei ne su antra puse  blush2.gif  Jam taip pat kraupu kai zino jog priteisti vargani 200 lt o skola virs 4000 lt. ir niekas neveiksminga isieskoti, o vaikas nori bendrauti su teveliu, bet jis net nesiteikia jam paskambinti  doh.gif  Tai kaip nevarysi, maniskis kitiems draugams ant mano ex ir pavaro, kaip nevyriska ir zema taip elgtis....  blush2.gif
*

o tai antstoliai neisiesko is jo tu pinigu?
Papildyta:
menuli, gal turite informacijos, kaip tuomet dalinami alimentai jei vyro antroje seimoje atsiranda kudikis? ziuriu i prieki ir noriu ta zinoti is anksto. Dekoju 4u.gif
mėnulis
QUOTE(Eleina @ 2010 01 17, 15:12)
jau senai islaikymas neskaiciuojamas pagal darbo uzmokesti  4u.gif skaiciuojamas pagal vaiko poreikius ir dalinamas atitinkamai pagal tevu pajamas. bet tai nera procentas nuo atlyginimo  ax.gif
*

Nu tiesiog atėjot ir sužibėjot. Lyg tai būtų topinė naujiena. Aš aiškiai žinau nuo ko ir kaip skaičiuojamas išlaikymas. reikėjo skaityti visą tekstą ir suvokti apie ką aš kalbėjau, o ne paimti iš konteksto jums patinkantį sakinį ir jį komentuoti.

QUOTE(Lineta* @ 2010 01 17, 18:00)
menuli, gal turite informacijos, kaip tuomet dalinami alimentai jei vyro antroje seimoje atsiranda kudikis? ziuriu i prieki ir noriu ta zinoti is anksto. Dekoju  4u.gif
*

Kai atsiranda naujoj šeimoj kūdikis, jis savaime suprantama jau nuo gimimo turi poreikių, kuriuos turi tenkinti abu tėvai. Tėvas savo darbo užmokesčio dalį tokiu atveju jau skiria ne 2, o 3 vaikams išlaikyti. Sumažėja jam pragyventi liekanti darbo užmokesčio dalis. Todėl tėvas gali kreiptis į teismą, kad būtų sumažintas išlaikymas vaikams iš pirmos santuokos. CK 3.201str.
Prieš kreipiantis į teismą rekomenduočiau išsamiai pasiskaičiuoti, kiek tėvas realiai skira vaikų iš pirmos santuokso išlaikymui (išlaikymas + vežiojimas į treniruotes + pas gydytojus + papildomai perkami rūbai ir t.t.). pasiskaičiuoti proporcingumo kriterijus tarp pirmos žmonos skiriamo išlaikymo ir vyro. Paskaičiuoti naujagimio poreikius.
ciuke
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 17, 19:00)
o kai jis bus tai MB vaiku motinai aplamai iki minimumo sumazinsim alimentus, o ka, juk dar vienas vaikas atsirado, kuriam irgi priklauso islaikymas  tongue.gif   lotuliukas.gif
*

O tai kodel jus JAI dabar mokat alimentus?
Dar metai praeis, tada snekesit, ir aplamai mes aniem vaikam nebeduosim pinigu, nes yra naujas. Tendecija aiski.
Eleina
QUOTE(mėnulis @ 2010 01 18, 09:55)
Nu tiesiog atėjot ir sužibėjot. Lyg tai būtų topinė naujiena. Aš aiškiai žinau nuo ko ir kaip skaičiuojamas išlaikymas. reikėjo skaityti visą tekstą ir suvokti apie ką aš kalbėjau, o ne paimti iš konteksto jums patinkantį sakinį ir jį komentuoti.
*

lotuliukas.gif labai piktos mamos/teciai sitoj temoj doh.gif sarkazmu nenustebinsit mirksiukas.gif o kad naujiena kai kam gali but topine uztenka pasiskaitynet kitas temas rolleyes.gif todel geriau issireikskit aiskiai, nes tikrai ne visi (-os) teisingai supras ta dali nuo uzmokescio 4u.gif
Medinis
QUOTE(ciuke @ 2010 01 18, 09:58)
O tai kodel jus JAI  dabar mokat alimentus?

Todėl, kad vaikas nėra emancipuotas ir visus finansinius reikalus už jį tvarko motina.
Lineta*
QUOTE(mėnulis @ 2010 01 18, 10:55)
Kai atsiranda naujoj šeimoj kūdikis, jis savaime suprantama jau nuo gimimo turi poreikių, kuriuos turi tenkinti abu tėvai. Tėvas savo darbo užmokesčio dalį tokiu atveju jau skiria ne 2, o 3 vaikams išlaikyti. Sumažėja jam pragyventi liekanti darbo užmokesčio dalis. Todėl tėvas gali kreiptis į teismą, kad būtų sumažintas išlaikymas vaikams iš pirmos santuokos. CK 3.201str.
Prieš kreipiantis į teismą rekomenduočiau išsamiai pasiskaičiuoti, kiek tėvas realiai skira vaikų iš pirmos santuokso išlaikymui (išlaikymas + vežiojimas į treniruotes + pas gydytojus + papildomai perkami rūbai ir t.t.). pasiskaičiuoti proporcingumo kriterijus tarp pirmos žmonos skiriamo išlaikymo ir vyro. Paskaičiuoti naujagimio poreikius.
*

aciu uz atsakyma 4u.gif

tiems kas nesupranta, tai noriu pasakyti, kad alimentus mes mazinsim pinigine israiska, kuri yra mokama vaikams per ju mama, nes kaip minejo Medinis, jie yra dar per mazi su finansais tvarkytis, kitas reikalas tie alimentai bus sumazinti ir labai greitai, nes vaiku mama turi kas menesi pateikti ataskaitas paremtas cekiais kus isleido vyro skirtus pinigus. Ir ka jus manot, nezinau ar jinai tikrai tokia durna, ar vel kokia psichoze uzejo, bet ataskaita buvo tokia, aisku cia mums tik i nauda thumbup.gif : i maisiuka sumesti cekiai is parduotuviu, kur 80 proc. pirkta alkoholio, moteriski apatiniai, moteriskos pedkelnes, uzbegu uz akiu ir sakau, kad cekiuose kaip tik taip ir nurodyta mot. apatines kelnaites ir t.t. o vaikams taip iseina nieko nepirko? nu zodziu, kvanka tikra, kerta saka ant kurios pati sedi lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.