Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikiukų atėjimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
giedre77
Mano mažyliui jau metukai... Vyresnėlei keturi... Bet abiejų atėjimas dar labai gerai prisimenamas ir malonus. Bet apie viską iš pradžių.
Dukrytė labai mėgsta pasaką, kai aš pasakoju apie mergaitę, kuri sutiko berniuką, jie pamilo vienas kitą, susituokė (čia sutrumpintas variantas), tada jiems pasidarė liūdna vieniems gyventi ir nusprendė nusipirkti mažą nuostabią mergytę.
O čia jau ne pasaka, apie tai išgirs gerokai vėliau smile.gif
Kai mes nusprendėme susilaukti vaikučio, jis pas mus neskubėjo, daug ašarų pralieta dėl nesėkmingų nėštumų. Pakeičiau net gydytoją, kuri buvo labai maloni, supratinga ir palaikanti, nes poliklinikoje ginekologė pasakė, kad jauna esu ir bus tų nėštumų. Sausio mėnesį apsilankiau pasitikrinti, gydytoja palinkėjo sėkmės ir pridūrė, jai po pusmečio nepastosiu, ateičiau vėl.
Vasario pradžioje, ryte prieš eidama į darbą pasidariau testą, nors buvo dar anksti, bet pamačiusi dvi juosteles apsiverkiau ir nusprendžiau, kad matau tai, ką noriu matyt. Nunešiau vyrui ir pakišusi po nosim paklausiau, ar ir jis mato tą patį. Jis nieko neatsakė, tik stipriai mane apkabino. Į darbą nulėkiau, kaip ant sparnų, pasisakiau savo kolegei-draugei, tai ji kantriai guodė mane, kai po nesėkmių verkdavau apkabinus jos sūnelį. Labai ačiū jai.
Supratingai niekam daugiau nesakome. Prasideda didieji "džiaugsmai" pykinimas ir vėmimas vos ne kasdien, bet save guosdavau, kad tik vaikiukui viskas būtų gerai, o vieną dieną mano didžiausiam siaubui pakilo temperatūra iki 39. Visą naktį praverkiau, o ryte iškvietėm gydytoją. Gripas. Gydytoja skiria homeopatinius vaistus, bet man negerėja, į arbatą su medum ir citrina dar ir šiandien žiūrėt negaliu, o tada ir taip pykino. Prasideda komplikacijos, bronchitas. Antibiotikai, verkiau kiekvieną kartą juos gerdama ir vis prašiau savo mažylio mūsų nepalikti. Po mėnesio ligų, pagaliau pasveikau. Nuėjusi į darbą, buvau išbarta direktorės, kad prastai besijausdama dirbau. Kai pasakiau, kad laukiuosi, dar pylos pridėjo, nes žinojo mano bėdas. Dar kurį laiką niekam nesakėme, buvo baisu prasitarti, kad vėl kas nenutiktų. Kai suėjo 12 savaičių, jau nieko sakyti nereikėjo, viskas kuo puikiausiai matėsi. Likęs nėštumo laikas ėjo su nerimu, skaičiavau savaites, kada gimęs jau turi šansų išgyventi, ypatingas džiaugsmas užplūdo, kai sulaukiau 28 savaitės, tokie gimę gydytojų padedami jau gyvena, prieš išleidžiant į dekretą, sužinojau, kad bus dukrytė, net apsiverkiau, vyras irgi labai apsidžiaugė ir pridūrė, kad visada galvojo, kad turėsim dukrą. Su kokiu pasididžiavimu jis tai pasakė.
Rugpjūčio pradžioj užsirašiau į kursus apie gimdymą, vaikelio priežiūrą, kursų pradžia rugsėjo vidurį. Viena ten dirbanti moteris pasidomėjo ar spėsim, nes pilvas buvo laaabai didelis, užtikrinau, kad spėsim, juk terminas spalio 18. Tačiau mūsų mažoji nusprendė kitaip smile.gif .
Rugsėjo 28 eidami iš kursų, nuėjom į parduotuvę ir letai parlingavom namo. Žiūrint televizorių, dar pasiguodžiau, kad noriu į tuliką, bet labai tingiu, o po kelių minučių šokau kaip iš ugnies (jei taip galima pasakyti 80kg sveriančai) su vienintele mintim, apsi...... Tik paskui supratau, kad tai buvo vandenys, toliau viskas vyko gana greitai daiktai sukrauti dar nuo 35savaitės, bet ne į tą krepšį, tad vyrą nuvariau ant antresolių ieškoti kelioninio krepšio, iš to strioko jis aišku nerado doh.gif , važiavom su tuo ką turim smile.gif . PUSĘ PIRMOS nakties gatvėse taip ramu, man nieko neskauda, tad linksmi paskambinom į priėmimo duris, ten nelabai manim tikėjo, nes į klausimus kas kiek minučių sąrėmiai atsakiau, kad nėra, nuotaika puiki, klausia kiek skysčio ištekėjo doh.gif , juk nematavau, iš kur man žinoti. Pasakiau, kad norėsiu gimdyti pas savo gydytoją, tai patarė dar neskambint, nes ryte ateis į darbą, o apie 18 valandą pagimdysiu. Vyrą išlaidau namo.
IKI KETVIRTOS ryto sąrėmiai neprasidėjo, pradėjo leist skatinamuosius, ŠEŠTĄ gimdos kaklelis nei minkštėja nei atsidarinėja. Tą naktį budėjęs rezidentas jau siūlo kviestis gydytoją, bet vos prisistačius man sąrėmis atėmė kalbos dovaną, tad telefonu kalbėjo jis. Pasikviečiu ir vyrą. Jau ir epidūro užsimaniau, pasiūlo palaukti, kol pasikeis pamaina, pamainai pasikeitus, gydytoja nudžiugina, kad anesteziologas operacinėje, teks laukti dar... Vyras laiko mano ranką ir mano didelei nuostabai pasiūlo pakentėti. Va tada ir neištvėriau, pasiūliau pačiam pagimdyti doh.gif , daugiau jis man nieko nesakė, nes tonas buvo tikrai ne pats maloniausias. Leidžia atsisėsti ant kamuolio, koks palengvėjimas, matau sąrėmių matuoklį ir mažėjant skaičiukams jaučiu palengvėjimą. Naktį akušerė sakė, kad daugiausia 100 rodo, bet aš mačiau daugiau.
PUSĘ VIENUOLIKTOS atsilaisvina anesteziologas, mane patikrina, jau per vėlu...
Paskui viskas vyko žaibiškai, akušerė aiškina, kaip kvėpuoti, man sunkiai sekasi, bet ji buvo kantri...
Dukrytė gimė 11,55, 3460g ir 54 cm ūgio, nors ir 37 savaičių, jos pirmojo verksmo tikriausiai niekada nepamiršiu, vos ją pamačius apsipyliau ašaromis ir verkiau visą tą laiką, kol buvau gimdykloj. Dar gydytojos paklausiau, ar antras bus lengviau, atsakė, kad greičiau tai tikrai smile.gif

Mūsų vienturtėlei buvo du metukai, kai nusprendėm, kad jai liūdna, parašėm gandram laišką. Labai norėjom broliuko, tad prisiskaitėm visokių gudrybių, tačiau po kelių mėnesių jau kvietėm bet ką, kad tik susilauktume...
Testą pasidariau ketvirtą valandą ryto, džiaugsmingai prižadinau dar kartą būsimą tėvelį. Labai džiaugėmės. Vėl pykinimai, vėmimai, bet guodžiausi gruodinukėm, kai ne viena taip jautiesi, lengviau, kai supranta. Kai Simutė pradėjo prašyt ir broliuko, ir sesutės, kai pradėjo domėtis: mama, o vaikus mapsimoj perka, ne, ne maximoj, o tai gal nofoj, ne, ne norfoj. O po kelių savaičių aplankius Rimi: mama, čia mapsima? ne, ne maxima. Čia nofa? ne ne norfa. Ir visu balsu prie kasų: tai nupirkite man broliuką ir sesutę išrėkė mūsų mažoji, kai man su visu pilvu norėjosi pasislėpti nuo besijuokiančių žmonių, supratome, kad mažiui pats laikas lotuliukas.gif . Po keturių mėnesių atėjo šventė ir į mano namus, liovėsi pykinimas. Pilvas augo ne dienom, o valandom, net gydytoja suabejojo ar tikrai vienas, nors echoskopu žiūrėjo, bet sakė, kad kartais nesimato... Vieno apsilankymo metu, mažylio širdelė plakė per greitai, kitą dieną kupini nerimo važiavom į Santariškes, o ten sužinojom, ne tik, kad širdelė sveika, bet ir kad turėsim berniuką. Reikėjo pamatyti vyro akis, kai gydytoja rodė visus atributus lotuliukas.gif , o aš... eilinį kartą verkiau... Laukėm gimdymo termino, tikėjausi, kad paseks sesės pėdom ir gims anksčiau, nes pranašavo didelį vaikiuką.
Gruodžio 9dieną, po eilinės apžiūros, gydytoja tepasakė, užteks auginti, ryt atvažiuokit. Terminas buvo gruodžio 15. Suderinam su draugais, kad Simutę paims iš darželio, dar kartą sutikrinam daiktus. Pasikalbu su drauge, pasiguodžiu, kad didelis vaikas, kaip reiks gimdyti, o ji paguodė, kad 4700 pagimdyt galima (jos sūnus tiek svėrė). Naktį blogai miegojau, šovė kvaila mintis, kad galvytė gali nepraeiti ir visą naktį dėl to kamavausi doh.gif .
Ryte nuvežam dukrytę į darželį ir į ligoninę. Skausmo jokio, o patikrinus paaiškėja, kad 4cm yra thumbup.gif , na galvoju, gal be skatinamųjų pagimdysiu. Deja, po dviejų valandų nuleidus vandenis veiklos jokios.
PUSĘ VIENUOLIKOS pradeda leist skatinamuosius, akušerė pasiūlo epidūrą, pasakau, kad pirmą gimdžiau be, ji palinguoja galva ir išeina. Jau darosi labai saldu, bet kenčiu, spaudžiu vyrui ranką, vyras pasimokęs pirmą kartą kantriai tyli, atėjus akušerei, papasakoju epidūro istoriją pirmą kartą, prašau, kad suleistų, o anesteziologas vėl operacinėj doh.gif , prašau leidimo ant kamuolio pasėdėt, bet paaiškėja, kad vėlu. Klausia manęs, kur labiau skauda, pilvą ar nugarą. Mane tokie klausimai labai nervino, todėl balso tonas buvo nekoks , atsakiau, kad visur, pasiūliau daryt ką nors, o gydytoja kantriai aiškino, kad dabar jau negali, nes pakenks vaikeliui, bet mano atskymas į tai: žinau, bet vistiek darykit blush2.gif .
Prasideda stūmimas, atrodo, kad pilvo dalis nuo bambos paprasčiausiai nupliš, siaubingai tempia, stumiu užsimerkus, prasimerkiu, o gydytoja su akušere kalbasi, bet negirdžiu ką. Išganinga mintis kilo: užstrigo. Puolu į paniką, vėl stumiu ir vargais negalais paklausiu ar galvytė jau yra, gavus vyro teigiamą atsakymą nusiraminu ir darbuojuos toliau. Pasirodo, kad per tą laiką paprašiau gydytojos 10 minučių pertraukos, kad pailsėčiau blush2.gif ,o kalbėjo apie tai ar kirpti, bet tai papasakojo vyras , nes neatsimenu. 13,15 gimęs Jokūbėlis verkė labai tyliai, nunešė jį pasverti, girdžiu 4700, kas daugiau kažkas 4500, dar kažkas pasakė 4600, bet tuoj buvo patvirtinta 4700g ir 57 cm. Kai man jį padavė, akyčių nesimatė, tokie dideli žandukai buvo, atsimerkė ir į mane pažiūrėjo tik trečią dieną. Vėl jausmų antplūdis, daug ašarų. Šį kartą jau neklausiau ar trečias bus lengviau ax.gif
Gimdyme šį kartą buvo daug gydytojų ir viena studentė, kuriai, pasak mano vyro, buvo labai baisu...
Dabar, kiekvieną vakarą, paguldžius savo vaikučius, juos pabučiuoju, padainuoju lopšinę ir suprantu, kokie mes laimingi. Neseniai Simutė pasakė, kad mes esam tikra šeimynėlė, nes turim brolį wub.gif . Man, kaip pelėdai, savi vaikai patys mieliausi wub.gif

Labai jau išsiplėčiau, bet ir tai parašiau ne viską, nes daug ką parašyti tiesiog neįmanoma, o ir sugebėjimų tokių neturiu.
floridija
Grazi istorija apie sesutes ir broliuko atejima... Stipri mamyte, sveikiname visus 4u.gif
stripulis
Gražu kaip 4u.gif
KOkia tu šaunuolė vistik
ryyd
wub.gif labai grazi istorija.
animar
laimes ir sveikatos Jusu seimai 4u.gif
Reniuss
Sveikinimai 4u.gif
_Dovi_
labai grazi ir miela istorija 4u.gif wub.gif
Rutti
Giedrute, kaip gražu, šaunuolė tu kaip gražiai aprašei wub.gif wub.gif wub.gif

Sėkmės jums wub.gif wub.gif wub.gif

SU GIMTADIENIU JOKŪBĖLI 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
rasrai
Man, kaip megstanciai paasarot, tai tokios istorijos, - atgaiva. Nu labai grazu 4u.gif
indica
Grazumelis gerumelis jaukumelis... smile.gif
liolia79
Saunuole, saunuole, saunuole thumbup.gif Aukit dideli ir sveiki 4u.gif mirksiukas.gif
giedre77
Ačiū mergytės, man pačiai vis dar paašaroti norisi prisiminus pirmą Simutės žvilgsniuką, tokį tamsiai mėlyną wub.gif , nesuprantantį kas vyksta, dabar akytės žydros. Jokūbas tik juokingai mirksėti bandė lotuliukas.gif , bet buvo irgi labai gera. Akys irgi buvo tamsios, bet parodė, kaip minėjau, tik trečią dieną wub.gif
*Passion*
Kaip smagu 4u.gif seimynele tikra wub.gif Aukit dideli, nesirkit mirksiukas.gif
rainiukee
Stiprybes mamytei ir jos dukrytei 4u.gif
Ende
Labas gražiai aprašytas sesytės ir broliuko atėjimas thumbup.gif wub.gif
babajoska
4u.gif aukit sveiki ir dideli smile.gif
Arvena
šaunuolė mamytė thumbup.gif thumbup.gif
leisk dar syk nusistebėti - kokį didelį berniuką pagimdei pati drinks_cheers.gif ŠAUNUOLĖ 4u.gif 4u.gif wub.gif
irmaba
wub.gif wub.gif wub.gif
giedre77
QUOTE(Arvena @ 2009 12 18, 18:20)
šaunuolė mamytė  thumbup.gif  thumbup.gif
leisk dar syk nusistebėti - kokį didelį berniuką pagimdei pati  drinks_cheers.gif ŠAUNUOLĖ  4u.gif  4u.gif  wub.gif
*

Man ir pačiai sunku patikėti, bet pasirinkimo tai nebuvo blush2.gif smile.gif
*fujimi
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif blush2.gif 4u.gif
mistika30
Stiprybės jūsų gražiai šeimynėlei 4u.gif wub.gif
GudriLapė
nuostabi istorija 4u.gif sėkmės jums 4u.gif
Anadi
labai gražu wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.