Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kada naudot jega?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Manta
Mano mazius neatstoja nuo dujines, kaip kokia sirse nuo medaus. Y pikta sudrausminima negalima reakcija suklusimas ir toliau vel lenda. Kartais ziuredamas tiesiai y akis suka rankenele ir ziuri kas toliau bus, jei stovi toliau pikta ir sakai negalima, jis greitai uzsuka dujine ir tada ramus nueina. Jam 1 metai 3 men, ar butu tikslinga tokiais momentais suduot per rankutes, gal tada supras, kad NEGALIMA
neraj
as manau, kad reikia biski drausminti ir aiskinti, kad negalima rolleyes.gif
Manta
kaip drausmint, jei piktas negalima ir paziurek mamyte pikta nepadeda. Lygiai tiap pat negalima nepadeda, kai ishtraukinejami kishtukai ish rozeciu. reakcijos jokios, atsisuka, paziuri ir po kiek laiko visvien padaro savo.
Smurka
Bet ir plekstelejimas per nagus ar sedyne nieko nepades. Bent jau man nepadejo. Pazliumbia tada nesuprate uz ka gavo ir toliau savo daro. Tiesiog reikia kazkaip kitaip suktis - ziuret, kad dujos butu visa laika uzsuktos ir rozetes kistukais uzkistos.
Lašelis
Na gal pasirodysiu sadiste, bet man labai padejo vienas metodas. Sunus kokiu 1.2 metu bais lindo prie mano feno... nu neimanomai, sakyk nesakes, kad ten karsta ar ka, dzin. Kazkur pasiskaiciau, kad vaika galima pamokinti , apsienant su mazesne nelaime, tai kai tik vel buvo baisus noras lysti, imk sakau, bet bus karsta ir popa. Na ir jus galvojat nepaeme? Paeme! Ir zinoma pirstukai prilipo, akimirkai , bet... Cype , kauke, net puslytes buvo issoke po to. Bet po siai dienai , jei pasakai karsta ir negalima, tai zino , kad negalima.Nes ir orkaite ijungta buna ir dujos. Kartais vaikui tiesiog smalsu ir tokie maziukai nesupranta , kodel viska jiems duoda ciupineti , o sito ne. Manau su maza puslyte vaika apsaugojau nuo dideles nelaimes. O i rozetes nupirkom kistukus.
mažulka
Kai auginau dukrą, tai ji buvo labai imli naujovėms ir turėjo gerą atmintį. Kažkaip su sūneliu didelės problemos, jis ir nuo lovos tik dabar išmoko "taisyklingai" nulipti, į tai, kad karšta nereguoja, nors ir buvo "mokintas", komodos stalčiai jau N kartų buvo privėrę, bet jam giliai dzin. Jau net nežinau kaip ir mokinti. Šiaip negali sakyti, kad jis kvailas, moka daug visokių "fintų", turi gerą atmintį, bet... viską verčiu ant to, kad jis berniukas. Gal dėl to pasiutęs ir neklauso?
asfaltuota
Aš vat irgi tokį klausimą svarstau, bet tai, kad ir dėl pakelto tono porai valandų metas į isteriją- o kas būtų jeigu užvožčiau blink.gif Na, bet paskutiniu metu-vieni ožiai- pervargau klaikiai... Ir ką daryt?
Lašelis
Nu ka gi , pasirodysiu dar didesne sadiste, bet maniskiui nuo oziuku padejo rykstele..... Bet svarbu, kad ranka nesudrebetu , tiesiog tureti mintyse , kad jus savo vaikui padedate. Ir zinoma neraudoti po to ji apsikabinus.Vaikas privalo suprasti, kad ne jis vadovauja, o jam....O po to ta rykstele padejom matomoj vietoj ir vsio! Oziukam pasakem ate!
$
as irgi savajai plekstelejau su ranka per uzpakaliuka,na siaubingai neklause,oziavosi.na gavo,paverke,bet po to labai isizeidusia vaidino,bet ne del to kad skaudejo,bet del to,kad mama pliausktelejo.bet tam kartui tai padejo.tik tam kartui..
arden
QUOTE (*kristina* @ 2004 04 23, 20:09)
as irgi savajai plekstelejau su ranka per uzpakaliuka,na siaubingai neklause,oziavosi.na gavo,paverke,bet po to labai isizeidusia vaidino,bet ne del to kad skaudejo,bet del to,kad mama pliausktelejo.bet tam kartui tai padejo.tik tam kartui..

ne ish vieno esu girdejus, kad ranka mushti nevalia, jei jau aukleji, tai geriausia vytele, ash kaip ir Laselis savishkiui nuomari dirzhiuku ishgydzhiau, tik labai reikia nutaikyt momenta, mums taip buvo: krito keles, krito keles, paskui nukrito atstates pushkaliena ir tuo momentu karta su dirzhiuku mostelejau, pashoko ir ishkart bego paguodos, bet pasakiau kad su piktais vaikais nedraugauju ir pakabinau dirzhiuka matomoj vietoj, nuo to karto namie jokiu nuomariu ( bet vieshose vietose vis vien krenta) ir puikiai zhino kur dirzhiukas kabo
MAMA2T&T
QUOTE (vobla @ 2004 04 22, 12:40)
Na, bet paskutiniu metu-vieni ožiai- pervargau klaikiai... Ir ką daryt?

as irgi pavargau nuo tu oziu sad.gif
Psichologe
Mušimas ne pati geriausia išeitis, dėl to, kad vaikas supranta, kad galima mušti kitus, kai būni supykęs, kad galima mušti tuos, kuriuos myli. Alternatyva mušimui gali būti izoliavimas kelioms minutėms už netinkamą elgesį- tiek, kad vaikui tai būtų iš tikrųjų nemalonu būti vienam (vienam vaikui gal tik 5 min., kitam 15 min.), kad jaustųsi nubaustas. Tokia bausmė iš karto po netinkamo elgesio, trumpai paaiškinus už ką.
Liu
Aš su savo auklėtinio mama buvau sutarusi, kad prasidėjus ožiams ir kandžiojimams bei gnaibymams, sodinu mažių (jam tada buvo apie 1,2 m) ant sofos ir sakau - time out for 1 minute wink.gif ir neduodu jokių žaislų ir jokio nulipimo nuo sofos. Žodžiu, sėdim, o aš moralizuoju už ką biggrin.gif Suprato ne iš karto, paskui laikas buvo prailgintas, bet, rodos, pavyko wink.gif Tokia jau ta metodika laugh.gif
Lady_W
QUOTE(Psichologe @ 2004 05 19, 15:07)
Mušimas ne pati geriausia išeitis, dėl to, kad vaikas supranta, kad galima mušti kitus, kai būni supykęs, kad galima mušti tuos, kuriuos myli.  Alternatyva mušimui gali būti izoliavimas kelioms minutėms už netinkamą elgesį- tiek, kad vaikui tai būtų iš tikrųjų nemalonu būti vienam (vienam vaikui gal tik  5 min., kitam 15 min.), kad jaustųsi nubaustas. Tokia bausmė iš karto po netinkamo elgesio, trumpai paaiškinus už ką.
*

nezinau g.gif - izoliuotas 1,3 men vaikas supras kas prie ko g.gif .... manau kad ne..... vat kai jau oziukai didesniu vaikau - tai sitas budas puikiai veikia, bet toks mazas tikrai nesupras - pati maciau pavyzdziu.. - tik isterini cypima vaikas isitaise nuo to buvimo vienatveje izoliavus unsure.gif
Adelle
O man tai ir baisu tokį mažiuką izoliuoti būtų - vistiek turi stebėti, ką jis veikia, kaži ar tas padės, tik pyktis sustiprėja. Geriau jau tada leisti pajusti savo kailiu pasekmes (aišku, sušvelnintas)pvz., kad karštas - nudegins. Bet su fenu neišdrįsčiau - nebent buvo išjungtas ir įkaitęs, nes su veikiančiu ojojoi doh.gif Nors šitas metodas man irgi baisokas, na dar per maži vaikiukai.
O nuo kritimo ant grindų, griuvimo dėl ožiukų labai padeda vaiko ignoravimas, nematymas. Galima net klausti apsimetant kad nematai ir žiūrint pro šalį: Kur Pauliukas? Vaikas tikrai neiškęs ir sakys: Aš čia, mamyte biggrin.gif
*Voriukas*
Na taip sunkoka paaiskinti vaikuj, kuris dar nekalba , kad yra rybos, per kurias perzengti negalima. 2.gif . O tas musimas prives tik prieto,kad maziukas zinos kad cia list negalima, nes gaus. Manau kad rimtesne kazkokia bausme gali buti kada jis pats gales pasakyti uz ka jis buvo nubaustas.
Tomblibukas
kokia žiauri tema mastau.gif šiek tiek virš metų vaikui ir jam duotper pirštus kai jis kažkur lenda? g.gif Įdomiai... Gal jums pačioms per pirštus už tokias nesąmones? Vaikas neprotaus dar tiek pat kiek gyvena, pasikonsultuokit su kažkuo protingesniu ar ką?

Reikia šalinti priežastis "nusižengti". Vadinasi neturi jis kažkaip prieiti prie viryklės, neturi prieiti prie gėlių ar atidaryti stalčių. Tada nereikės auklėti metinuko. Neišauklėsit, mielosios, nebent supras, kad gaus per pirštus, jei lįs. Ar to norit? Kad jūsų bijotų?
Papildyta:
QUOTE(Lašelis @ 2004 04 22, 12:11)
Na gal pasirodysiu sadiste, bet man labai padejo vienas metodas. Sunus kokiu 1.2 metu bais lindo prie mano feno... nu neimanomai, sakyk nesakes, kad ten karsta ar ka, dzin. Kazkur pasiskaiciau, kad vaika galima pamokinti , apsienant su mazesne nelaime, tai kai tik vel buvo baisus noras lysti, imk sakau, bet bus karsta  ir popa. Na ir jus galvojat nepaeme? Paeme! Ir zinoma pirstukai prilipo, akimirkai , bet... Cype , kauke, net puslytes buvo issoke po to. Bet po siai dienai , jei pasakai karsta ir negalima, tai zino , kad negalima.Nes ir orkaite ijungta buna ir dujos. Kartais vaikui tiesiog smalsu ir tokie maziukai nesupranta , kodel viska jiems duoda ciupineti , o sito ne. Manau su maza puslyte vaika apsaugojau nuo dideles nelaimes. O i rozetes nupirkom kistukus.
*

1,2 metų? blink.gif Uždaryt tokias motinas, nu jeibogu. Blogai manot, jei nelenda prie rozečių, tai nebūtinai Jūsų "pamokos" vaisius. Maniškė irgi nelenda, nors iš jos "ožių" nevarau ir neleidžiu prie karštų dalykų. O gal galėjot tiesiog patraukti tą feną? vaikas proto neturi, tai gal bent pas jus yra? Ne, na, aš švelniai tariant pakraupus.

Patarčiau pasiskaityt, kad ir pvz "Mažylio tramdymas (nuo 1 iki 4 metų), gal suprasit, kad vaikas per mažas tokioms pamokoms... Man išvis keista, kaip širdis nesuvirpa kai žiūrit į savo kūdikėlį?.. Yra kitų būdų, plaiukštelėjimas jau turi būt paskutinis iš paskutinių. Kas bus, jei paauglys pradės rūkyt arba sakys eik velniop, mam? Iš namų išvysit? Primušit?
Kol silpnas, tai galiu daryt ką noriu, ar ne taip?
Adelle
Aš tai ir neįsiskaičiau, čia virš metukų vaikiukams? blink.gif Jėgos naudojimas? blink.gif Mamytės, atsipeikėkit, ką darote? Juk jie dar mažiukai, viskas įdomu, nepatirta, geriau patraukit pavojingą daiktą, uždarykite duris į virtuvę ir neišleiskite iš akių savo mažiukų. Juk jie taip pažįsta pasaulį, o jei jame mama už- norą pažinti per nagus daužia tai ką aš žinau... Patylėsiu, nes ir aš pakraupau ...
rroses
Labai jau paprasta mamytems Abo ir Marija mokinti, jei ju vaikiukai kaip leles, tik sedi ir spokso, zinau neviena toki. Tad tokiu vaikuciu mamytes nesupranta kitu. O ka daryti, kai vaikuciui 10 menesiu ir jis zviegia kaip skerdziamas nezinia ko, jei duodi valgyti, tai spiegia ir mojuoja rankom, tai vel kazko negerai. Visada kazko nepatenkintas. Siandien klyke net pasikukciodamas, man net sirdi skaudejo klausant. Galvojau, kad as kazka netaip darau, bet tikrai nesaukiu ant jo ir jokio smurto, bet kai per ta eilini priepuoli reikia iseiti is kambario ir verkti jam nematant... o tai nutinka, kai nervai neatlaiko. Po tokios dienos nenori nieko matyti verysad.gif Gydytojos klausiau kas negerai, paprastai atsake toks jis pas tave buvo, tai ko dar nori. Bet vis vien nesuprantu kur padaryta klaida, gal kad labai laukiamas ir mylimas buvo. Labai bijau galvoti apie ateiti, kas bus dar po pusmecio. Bandziau iseiti ir truputi palikti viena, bet tai nepadejo, gal per mazas dar. Tad patarkit Abo ir Marija kaip tokiu atveju elgtis?
Lipgirl
Dukrai 1.4m. Mano atveju problema ta, kad auklejam kartu su mama. Si niekada nerekia ant mergaites, stengiasi nukreipti demesi dainuskom, zaidimais. Anksciau tai padedavo, dabar dukra darosi gudresne, ne visada praeina tokie "bajeriai", be to, pastebejau, kad mama daznai jai nusileidzia, kad tik si neklyktu.
Galiu pasakyti, kad kartais mergyte buna tikras velniukas, negaudama to, ko nori, gali taip cypti, rekti, kad plaukai siausiasi.
Bandziau ta izoliavima, tik neilgam,uzdarau kambaryje 1min(girdejau, kad reikia izoliuoti tokiam laikui, kiek vaikui metu 5metai=5minutes irt.t. Kiti tiesiog palieka lovytej, is kurios vaikas negali islipti) Matau ,kad jai tai tikrai didele bausme, didesne uz rekimus ir musimus, nes uz duru girdisi toks baubimas doh.gif ...oi oi, bet, po puses minutes apsiramina, tik stovi prie duru ir tyliai klauso, stuksena( pro matini stikla galiu ja srebeti) Dar po puses minutes isleidziu, tad buna kaip silkine. Bet man paciai toks metodas psichologiskai sunkus verysad.gif , kazkodel jauciuosi kalta, vis delto - tai jegos panaudojimas pries maziuka, todel ji naudoju tik paciais krastutiniais atvejais.
Adelle
QUOTE(rroses @ 2009 03 04, 23:12)
Labai jau paprasta mamytems Abo ir Marija mokinti, jei ju vaikiukai kaip leles, tik sedi ir spokso, zinau neviena toki. Tad tokiu vaikuciu mamytes nesupranta kitu. O ka daryti, kai vaikuciui 10 menesiu ir jis zviegia kaip skerdziamas nezinia ko, jei duodi valgyti, tai spiegia ir mojuoja rankom, tai vel kazko negerai. Visada kazko nepatenkintas. Siandien klyke net pasikukciodamas, man net sirdi skaudejo klausant. Galvojau, kad as kazka netaip darau, bet tikrai nesaukiu ant jo ir jokio smurto, bet kai per ta eilini priepuoli reikia iseiti is kambario ir verkti jam nematant... o tai nutinka, kai nervai  neatlaiko. Po tokios dienos nenori nieko matyti  verysad.gif Gydytojos klausiau kas negerai, paprastai atsake toks jis pas tave buvo, tai ko dar nori. Bet vis vien nesuprantu kur padaryta klaida, gal kad labai laukiamas ir mylimas buvo. Labai bijau galvoti apie ateiti, kas bus dar po pusmecio. Bandziau iseiti ir truputi palikti viena, bet tai nepadejo, gal per mazas dar. Tad patarkit Abo ir Marija kaip tokiu atveju elgtis?
*

Mano dukrytė taip pat elgiasi... Visai ji ne lėlė. Tiesiog nukreipiu jos zirzimą ir raičiojimąsi kuo nors kitu - daiktų, veiksmu, žodžiu, dainele, juoku. Veikia. mirksiukas.gif
O kartais tai ne pirmas jūsų vaikas? ax.gif
NYLE MA
QUOTE(Marijai @ 2009 02 24, 22:32)
Aš tai ir neįsiskaičiau, čia virš metukų vaikiukams?  blink.gif Jėgos naudojimas?  blink.gif Mamytės, atsipeikėkit, ką darote? Juk jie dar mažiukai, viskas įdomu, nepatirta, geriau patraukit pavojingą daiktą, uždarykite duris į virtuvę ir neišleiskite iš akių savo mažiukų. Juk jie taip pažįsta pasaulį, o jei jame mama už- norą pažinti per nagus daužia tai ką aš žinau... Patylėsiu, nes ir aš pakraupau ...
*

drinks_cheers.gif Nuo fizinių bausmių vaikučiai gali tapti irzlesni ir neklausyti dar labiau.
Tokiems mažiems kartu su žodžiu NEGALIMA reikia ir veiksmą suderint, t.y. paimti ir nunešti į kitą vietą. Sakyti NEGALIMA griežtu tonu, visada taip pat ir PAKELUS NUNEŠTI KITUR. Taip bus jiems aiškiau ką tas žodis reiškia.
Tik reikia kantrybės. biggrin.gif
Mano viduriniukei tai labai veikė, buvau išauklėjus Auksinį vaiką, tik gimus mažei -truputį sugedo. Dabar gal iš pavydo, gal iš dažnų drausminimų rėkia kai ko negauna. Oi kaip veda iš kantrybės. doh.gif Bet stengiuosi fizinių bausmių netaikyt. Nors kartais nežinau ką ir daryt... unsure.gif
rroses
QUOTE(Marijai @ 2009 03 20, 02:25)
Mano dukrytė taip pat elgiasi... Visai ji ne lėlė. Tiesiog nukreipiu jos zirzimą ir raičiojimąsi kuo nors kitu - daiktų, veiksmu, žodžiu, dainele, juoku. Veikia.  mirksiukas.gif
O kartais tai ne pirmas jūsų vaikas? ax.gif
*

Šiaip tai pirmas blush2.gif
Adelle
QUOTE(rroses @ 2009 04 01, 17:36)
Šiaip tai pirmas  blush2.gif
*

Aš su pirmu irgi panašiai maniau - ožiukai ir t.t. Tada viskas suprantama. Tiesiog tai mažas vaikutis, kuris dar daug ko nesupranta ir nepajėgus suprasti - viskas įdomu. Geriau tokiose situacijose pamąstyti- ką daryčiau aš (suaugusi moteris) jei man kas prieš akis padėtų labai trokštamą daiktą ir neleistų nei piršteliu paliesti? Netikiu, kad išsilaikytumėt, kai niekas nemato vistiek paliestumėt ar pažiūrėtumėt. O čia juk vaikas. Smalsūs tokio amžiaus vaikiukai. Ir nereikia už tai bausti. Tiesiog patraukti draudžiamą daiktą iš akių, arba patį vaiką nunešti nuo daikto nukreipiant jo dėmesį įdomia veikla ar kitu daiktu, kurį galima. Jei užsimeta ko nors, greitai paslepiu ir abi rodome, kad nebėra. O jei ko negalima, abi galvą į šonus sukiojame ir sakome ne-ne-ne. biggrin.gif Aišku, vistiek po kiek laiko užmiršta, užsimeta, riečiasi, pyksta. Labai mergytė su charakteriu, bet man - juokinga biggrin.gif O iš ožiukų aš juokiuosi, paimu ant rankų, pačiūčiuoju, paskraidom arba dainelę padainuoju, ir pasibaigia ožiukai katučių plojimu ir saulyčių rodymu, juoku, šypsena. smile.gif
Gal su antru kantrybės daugiau, su pirmuoju padariau daug klaidų ir gailiuosi. Galėjau truputį kitaip, bet nesupratau kaip. Dabar tų klaidų stengiuosi nebekartoti.
Tamsioji
QUOTE(Psichologe @ 2004 05 19, 16:07)
Mušimas ne pati geriausia išeitis, dėl to, kad vaikas supranta, kad galima mušti kitus, kai būni supykęs, kad galima mušti tuos, kuriuos myli.  Alternatyva mušimui gali būti izoliavimas kelioms minutėms už netinkamą elgesį- tiek, kad vaikui tai būtų iš tikrųjų nemalonu būti vienam (vienam vaikui gal tik  5 min., kitam 15 min.), kad jaustųsi nubaustas. Tokia bausmė iš karto po netinkamo elgesio, trumpai paaiškinus už ką.
*

Mano mama mane bausdavo nešnekėdama su manim ir nekreipdama į mane dėmesio. Patikėkit, geriau jaučiausi, kai ji man tiesiog suduodavo (jei buvo už ką). Psichologinė bausmė baisesnė už fizinę - kas nepatyrėt, nesuprasit.

Nematau nieko blogo pliaukštelėjime per užpakalį ar rankas. Aišku tik tuomet, kai žodžiai nepadeda ir yra rimta priežastis.
O tos, kurios "pakraupo", pažiūrėsiu, kokie frukteliai iš jūsų vaikučių užaugs.
rragan
Sveikutes,
o as siandien jau siek tiek persigandau... Ruosemes eiti pietu miegucio ir pradejo maniskis tai to , tai ano prasyti. Is pradziu dar maniau, kad tikrai nori atsigerti ir kad ji paglostyciau ir t.t. bet paskui jau visai suizulejo ir bande mane varineti. As, zinoma, nepasidaviau, tai tada isgirdau daug graziu zodziu pvz. - as tave nuskraidinsiu i kalejima ir papjausiu galva, o paskui dar ismesiu lova, jei tu nepadesi mano kojiniu ant kedutes! Nu, visai pasiuto. Rodos, ribojame ir TV ir namie taip nesnekam, o darzelis irgi norm. Net nezinojau kaip reaguoti, tik pasakiau, kad taip negrazu sneketi, buvau pasimetusi... Kaip i tai reaguoti, apskritai, ka daryti tokioje sitacijoje? Patarkit, prasau.
sena niekšė
QUOTE(Tamsioji @ 2009 05 15, 11:30)
Mano mama mane bausdavo nešnekėdama su manim ir nekreipdama į mane dėmesio. Patikėkit, geriau jaučiausi, kai ji man tiesiog suduodavo (jei buvo už ką). Psichologinė bausmė baisesnė už fizinę - kas nepatyrėt, nesuprasit.

Nematau nieko blogo pliaukštelėjime per užpakalį ar rankas. Aišku tik tuomet, kai žodžiai nepadeda ir yra rimta priežastis.
O tos, kurios "pakraupo", pažiūrėsiu, kokie frukteliai iš jūsų vaikučių užaugs.
*

rūkyt irgi nieko blogo. tiek žmonių aplink rūko, nei serga, nei miršta. vyras rūko -- visai sveikas. diedukas rūko kaip kaminas, bet jam jau aštuoniasdešimt. matau kaip bobos nėščios rūko -- ir vaikai visai normalūs gimsta.
tik šiaip kad smirda dry.gif
sandrike
nu nezinau,mamos nu gi nebukit tokios visiskos pereksles.tai ka jau nebegalima vaikui per sikna uznest kai nebeklauso,ozius rodo su mama visiskai nesiskaito? idomu ka darysit kai tiems mazuciams tik atrandanciams pasaulio dziaugsmus bus paauglyste,kur taip pat pilna nepatirtu malonumu,pvz alkoholis narkotikai etc,irgi daineles niuniuosit,kai pasius ant triju raidziu ir isleks su chebra,nes motinos zodis atsiprasant s...vietoj?as nekalbu apie vaiko musimus dirzais,rykstem ir t.t.bet geras blynas dar nei vienam nepakenke.iki siol atsimenu kaip mama per sikna uzkirto uz kazkokia isterija,iki siol mamos zodis man sventas,nors man jau netoli 30m.juokas juokais bet jei mama neisleidzia i kluba,ar kavine(kadangi jai palieku sunu priziureti),ir neinu,arba paskambino,kad buk maloni grizk namo ir sventa,nes mama GERBIU,ir zinau kad jei ji uzsius,tai oij bus blogai.o dabar tai man kraupu paciai kaip vaikai su mamomis nesiskaito,teko matyti vaizdeli parduotuvej,kai 5m.snarglius mama bjauriausiais keiksmazodziais iskoliojo,nes si nenupirko jam kazkokio zaislo.tai ka gal jam dainele padainuoti reikia uz toki elgesi? blink.gif tokiam jau ne per sikna o per marmuze gerai reiketu uzvaziuoti,tai visam gyvenimui atsimintu...
sena niekšė
nei čia juoktis nei čia verkt tiesą pasakius dry.gif
Germante
QUOTE(sandrike @ 2009 05 20, 15:10)
nu nezinau,mamos nu gi nebukit tokios visiskos pereksles.tai ka jau nebegalima vaikui per sikna uznest kai nebeklauso,ozius rodo su mama visiskai nesiskaito? idomu ka darysit kai tiems mazuciams tik atrandanciams pasaulio dziaugsmus bus paauglyste,kur taip pat pilna nepatirtu malonumu,pvz alkoholis narkotikai
*

Aha, man irgi norisi paklaust tu musanciuju? Ka darysit, kai vaikai bus paaugliai? Paimsit dirzo? Uzmesit per sikna? Ar nebijot, kad paskui patys atgal gausit? Nes jeigu vaikas buvo musamas, tai jam smurtas yra normalus elgesys. Jis juk smurta is tevu patyre. O jeigu jo artimiausi zmones - tevai galejo smurtauti, tai kodel jis negali?
Taip pat galima ir pvz. vyrui su zmona elgtis. Nepatiko zmonos elgesys - is dirzo i sikna. Jeigu vaika galima musti, tai kodel suaugusiojo ne? Ir darbe su kolegomis galite pabandyti. Neklauso, priestarauja - i galva. Bet baisoka, ar ne, smurtautojos. Nuo suaugusiuju uz toki elgesi atgal galite gauti, o vaikas per silpnas, nepajegs, todel ir galima ji dauzyti nebijant, kad atgal duos, ar ne?... blink.gif
Germante
QUOTE(sandrike @ 2009 05 20, 15:10)
teko matyti vaizdeli parduotuvej,kai 5m.snarglius mama bjauriausiais keiksmazodziais iskoliojo,nes si nenupirko jam kazkokio zaislo.tai ka gal jam dainele padainuoti reikia uz toki elgesi? blink.gif tokiam jau ne per sikna o per marmuze gerai reiketu uzvaziuoti,tai visam gyvenimui atsimintu...
*

O gal ji namuose taip tevai vadina, todel ir jis tevus? Gal toje seimoje tai yra normalu, tai ir vadina taip? Gal tevai nieko nedraudzia, gal viska leidzia? Penkiamecio elgesys - TEVU AUKLEJIMO PASEKME. Jus galvojat, kad jam labai padetu musimas? Gal ir musa ji, gal jis jau prie to musimo priprates, jam vienodai...
Musu mazoji irgi kartas nuo karto "parsinesa" is darzelio ivairiu posakiu, zodziu. Abu su vyru ramiai, grieztai pasakom, kad tokiu zodziu pas mus namie niekas nevartoja ir kad daugiau ju negirdetumem. Be jokiu musimu, be jokiu draskymusi. Paaiskinam, kad jeigu ji neklausys musu dabar, tai mes jos neklausysim paskui, kai pvz. busim zaislu parduotuvej. Ir jokiu problemu, jokio smurto.
Ir nepagalvokit, kad kaip cia kazkas issireiske, musu vaikai sedi kaip leles. Priesingai - judrumo galima pavydeti. Mano dukra turi drauga, penkiameti berniuka, kuris yra hiperaktyvus. Bet yra kuo puikiausiai isaukletas ir be jokio musimo, tevai normaliausiai susitaria su juo, kai ateina pas mus i svecius - niekada nekyla problemu.
Aisku, kai kam lengviau leptelti per uzpakali, nei normaliai paaiskinti, pakalbeti su vaiku.
zirzilia123
Matau, temos autorės dvimetukas jau bus paaugęs jau, bet kadangi tema atgaivinta, tai pasidalinsiu patirtim smile.gif
Manau, kad geriausia tokiam mažam vaikui nesudaryt sąlygų konfliktui - jei jis sukinėja viryklės degiklius, tai juos paprasčiausiai nuimt; jei krausto spinteles - jas užrakint arba ištuštint. Vaikai auga, paskui bus mažiau tokių norų pas juos. Be abejo, jeigu jau neišeina išvengti kritinių situacijų, tada jau drausti, jeigu yra reikalas - bet tokiu atveju kovot iki galo, net ir naudojant jėgą (neturiu galvoje mušimo - tarkim, pakelti ir nunešti į kitą vietą, ar net patalpą). Man veikdavo, tik, žinoma, reikia kantrybės... Nesakau, kad aš auksinė mama, tekdavo ir per užpakalį užploti, bet čia jau mamai tikrai negarbė. Ir turėkit omeny, kad 2-3 metai yra vaikui toks amžius, kai daugeliui vaikų isterijos ir reikalavimai yra būtinas dalykas...
Melisa Rudeniop
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 15, 18:19)
rūkyt irgi nieko blogo. tiek žmonių aplink rūko, nei serga, nei miršta. vyras rūko -- visai sveikas. diedukas rūko kaip kaminas, bet jam jau aštuoniasdešimt. matau kaip bobos nėščios rūko -- ir vaikai visai normalūs gimsta.
tik šiaip kad smirda dry.gif
*

labai į temą lotuliukas.gif nu kai kurių bukumui tai ribų nėra lotuliukas.gif
anikute
Kažkaip man rods čia vieni kraštutinumai: tik smurtautojos arba tik kalbėtojos.
Aš palaikau viduriuką. Turiu sūnų, kuris ožių ir velnių priėdęs, liaudiškai kalbant. Ir kritimų, ir klykimų, ir panašių dalykų būna. Bet metodus renkuosi pagal situaciją. Bandau kalbėtis, jei išgirsta, valio, bet būna, kad įsitraukęs į klykimą negirdi. Maži vaikai gali patys nemokėti nusiraminti. Reikia juos kažkaip išvesti iš tos būsenos. Kartais pakanka sudominti kuo nors, o kartais tenka pliaukštelėti delnais ar kuom kitu, kad garsas būtų šaižus. Jei ir tai nepadeda, gauna per užpakalį, tada suklūsta dažniausiai ir jau galima ką nors sakyti ir tikėtis, kad girdės. O jei nepadeda pliaukštelėjimas, tai garsiai pasakau, kad su ožiukais nežaidžiu ir elgiuosi lyg jo nebūtų kambaryje, stengiuosi net nežvilgterėti į tą pusę, nes tai iššaukia dar didesnį klykimą. Na, dažnai pliaukštelėjimą per užpakalį praleidžiu: pati mažiau nervuojuos. Tiesiog užsiimu kokiu darbu ir ignoruoju kol nurimsta ir pats ateina prisiglaust.
Sunkiau, kai gatvėje isterija apima. Tada nesicackinu, pasakau, kad jei neklausys eisim namo. Dažniausiai net negirdi, tai pasiimu po pažastimi ir einu namo. Jokių kompromisų, namie nebendraujam kol nenusiramina.

Dabar jau ožių žymiai mažiau. Matyt eina į pabaigą ta vadinamoji pirmų metų krizė, kuri mums prasidėjo nuo 10mėn doh.gif
Ragany
Na, as vaiku dar neturiu ir visada buvau pries bet koki musima, bet... ne per seniausiai teko drauges vaikui ( 2 metai) prie uzpakalio prisiliest (neuzdaviau smarkiai, tik imitacija tokia buvo) , ale dudas paleido, kadangi jis supranta zodi negalima, tai as neleidziu jam isdarkyti savo kosmetines (pas mane sveciuose buvo), bet i negalima nekreipe demesio...buvo man ir katino maiste supyles i kraika, daviau biski velniu, drauge sako lukuti nedaryk taip, dzin jam smile.gif Nes manau yra atveju, kai tikrai susitvarkyti nebeimanoma, kiek zinau pas juos ten tetis leidzia, mama neleidzia, o kadangi vaikas uzisterikuoja tada ir mama leidzia doh.gif as pvz ne mama, o kai parduotuvej pakele isterija ir nepaleido vezimelio, drauge sako pabandyk tu atimt, gal taves paklausys blink.gif nu ka as, nuejau rankas nuo vezimo atkabinau, vezima i vieta ir einam namo. siaubas, kas dejos...is parduotuves isvedem, drauge geruoju ramina tai jis ja musa, paskui nervai matyt nebelaike plojo per sikna.. dar pamenu pas juos buvau, kazko jis ten norejo, tai pasake negalima, uztat ikando i koja, isejo is virtuves trenkdamas durimis smile.gif draugei pasiuliau but grieztesnei, sako o tai ka man dabar daryt su juo g.gif
aurimk
Kaip matau tai visiems maziau ar daugiau aktuali tema, taciau mes galim diskutuot iki numirimo nuo vieno krastutinumo iki kito, taciau butu naudinga isgirsti kokio specialisto isvada, nes labai sunku su metinukais, nu kaip jiems isaiskinti kas galima o kas ne ir kodel g.gif
Bufeto vedėja
QUOTE(Lipgirl @ 2009 03 10, 16:16)
Bandziau ta izoliavima, tik neilgam,uzdarau kambaryje 1min(girdejau, kad reikia izoliuoti tokiam laikui, kiek vaikui metu 5metai=5minutes irt.t. Kiti tiesiog palieka lovytej, is kurios vaikas negali islipti) Matau ,kad jai tai tikrai didele bausme, didesne uz rekimus ir musimus, nes uz duru girdisi toks baubimas doh.gif ...oi oi, bet, po puses minutes apsiramina, tik stovi prie duru ir tyliai klauso, stuksena( pro matini stikla galiu ja srebeti) Dar po puses minutes isleidziu, tad buna kaip silkine. Bet man paciai toks metodas psichologiskai sunkus verysad.gif
*

gi nebutina vaiko uzdaryti schmoll.gif uztenka nuvesti i kita kambari sakant, kad pabus cia kol issiverks ir iseiti neuzdarant duru. Nu mano merginos aktyvios, bet zliumbdamos per to kambario slenksti nezengia biggrin.gif stovi prie duru staktos ir verkia, o perzengia tik tada kai baigia.
Kazkada bandziau duris uzdaryti is tu nervu paskui save, tai snipstas gavosi, vaikas isigando, kad ji palikt cia noriu, puole prie duru dar labiau bliaudamas. Todel nebeuzdarineju, bet nuvedu iki kambario pabaigos ir ramiai nebegdama iseinu. Jei blaiudamos bando gristi (nu pasitikrina ribas kartais), dar grieztai pakartoju, kad kol nenusiramins iseiti negali. Veikia tikrai tas metodas mirksiukas.gif jau taikom ji seniai.
bet ir per dupce kartais pliauksteliu blush2.gif

QUOTE(Germante @ 2009 05 24, 16:42)
Aha, man irgi norisi paklaust tu musanciuju? Ka darysit, kai vaikai bus paaugliai? Paimsit dirzo? Uzmesit per sikna? Ar nebijot, kad paskui patys atgal gausit? Nes jeigu vaikas buvo musamas, tai jam smurtas yra normalus elgesys. Jis juk smurta is tevu patyre. O jeigu jo artimiausi zmones - tevai galejo smurtauti, tai kodel jis negali?
*

tai kad zinok dazniausiai vaikai supranta uz ka gauna, o ne siaip gauna is "tevu galejimo smurtauti" ax.gif smurta as suprantu kaip pliekima uz bet ka bet kada...kad ir po kojom kai pasimaiso nelaiku, nes tau ne nuotaika rolleyes.gif tada jau cia smurtas. O kai uz "negalima" veikla yra nubaudziamas, manau puikiai ta supranta ir susieja tuos du dalykus.

Daznai man regis didesne klaida buna, kai tevai apie vaikus vos ne iki penkiu metu galvoja, kad oj kokie ziopliukai, jie gi nieko nesupranta, nieko nemoka..metu vaikas jau senelius aplink pirsta moka vyniot, jau nekalbu apie dveju metu, matau kaip privercia mociute sokintet aplinkui, o su manim kazkodel tu metodu net nebando vystyt biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.