viskas apie ropojimą vienoje temoje
1 tema
Prieš gerą mėnesį vaikas įsigudrino šliaužt ant nugaros. Dabar didžiausią dvigulę lovą peršliuažia per kelias sekundes. Tai keistai atrodo, todėl norėjau pasiteiraut - galbūt yra daugiau vaikiukų šliaužiojančių nugara
************** viskas apie ropojimą vienoje temoje 1 tema QUOTE(sano @ 2005 11 08, 13:28) Prieš gerą mėnesį vaikas įsigudrino šliaužt ant nugaros. Dabar didžiausią dvigulę lovą peršliuažia per kelias sekundes. Tai keistai atrodo, todėl norėjau pasiteiraut - galbūt yra daugiau vaikiukų šliaužiojančių nugara Maniske taip dare kol vartytis gerai nemokejo
Maniškis irgi šliaužia ant nugaros. Šiap šliaužoti dar nepradėjo. Lovytėj paguldžius tuoj galvytė prie krašto. Taip per naktį kelis kartus pastumiu jį kuo toliau nuo lovos galvūgalio
Pas mus taip buvo nuo 3 men. As tai vandindavau rietimusi, isiriesdavo ir keliadavo per lova. Mus labai isgasdino gyd., kad tai neurologines problemos, taip kankinomes apie 2men, kol nepradejo po truputi sedeti.paskui viskas praejo.
paprasciausia taip vaikas norejo atkreipti demesi.Kai jis riesdavosi duodavom koki zaisliuka, ar imdavom ant ranku. prisimenu tai kaip labai sudetinga vaiko auginimo etapa, nes nei vezime gulejo, nei ant lovos , o ant ranku nesiot nebuvo jegu savo sunkiasvorio
Mano leliukas pradejo ant nugarytes sliauzioti nuo 3 men
na kol kas dar daugiau nesliauzo
Maniškis šliaužti ant nugaros pradėjo maždaug 5 mėn, tai dabar visą lovą peršliaužia.
Maniskis 2 menesiu ir savaites pradejo sliaust ant nugaros, bet dar nedaug tenusliauzia tik per puse lovos, bet jam tai visai patinka, o ant pilvuko tai dar neiseina, kelia i virsu auzpakaliuka ir tiek
Maniske 2men. ir 2sav. daro tilteli ir pirmyn per visa lovyte ant nugaros
Mano taip nedarė
Mes is vis nesliauziam dar
as klausiau daktares del ko taip tai sake kad ant ranku nori ir sake butinai duoti vit D nes nelabai gerai kad taip daro
Maniškė nuo 3mėn. pradėjo šliaužti ant nugaros, iš pradžių lėtai ir netoli, o po mėnesio per lovą labai greit pervarydavo išsilenkdavo tilteliu ir kaip kirmėliukas judėdavo. O kai išmoko šliaužti ant pilvo nustojo, nebent kai reikia uždėt pampersą tai dar bando taip pabėgti. Aš be reikalo pasakiau neurologei apie tą šliaužimą,nes ji išrašė kažkokios mikstūros atseit vaikas neramus ir liepė padaryti galvos echoskopiją, kai nuvežiau daryti tos echoskopijos tai gydytojas tik pasijuokė iš tos neurologės paistalų. Taip kad jei vaikui patogu tegu juda kaip nori
Mano mažius net nežada šliaužti, o jau ropot tuo labiau, tad įdomu nuo kada dažniausiai leliukai pradeda ropinėti.
Papildyta:
labux,mano maziui jau 8 men. bet ropot nesiruosia.
Mano mažasis pradėjo ropoti nuo 6,5 mėn (bet prabalsavau, kad nuo 7 mėn
Mano vyresnysis visiškai neropojo. Greičiausiai todėl, kad būdavo įkištas į vaikštynę. Bet dabar taip niekada nebedaryčiau, nes vaikštynėj vaikui gal ir įdomu būti, bet ji stabdo vaiko motorinį vystymąsi, nes vaikas neįpranta pats, savo jėgom stotis, stovėti ir t.t. Vaikštynė jį prilaiko ir jam atrodo, kad visa tai gaunasi lyg ir savaime, be jokių pastangų. Ir vėliau jam tenka mokytis, to, ką kiti tokio amžiaus vaikučiai jau būna seniai išmokę. Sėkmės jums ir būkit sveikučiai
O mano mazoji tai ant pilvuko sliauzioja (nuo 7 men.)
O aš ropliukus auginu. Šliaužioti visi pradėjo dar pusmetuko neturėdami, o mažiausiasis muša visus rekordus - ne tik šliaužioja, bet ir ropoja nuo 6 mėnesių ir 4 dienų. Manau, kad didžiausias stimulas vaikams ropoti buvo tai, kad nuo 3 mėnesiukų visi buvo "apgyvendinti" ant grindų. Na, ir kasdienės mankštos, ropojimą ir apskritai fizinį aktyvumą skatinantys žaidimukai padarė savo.
QUOTE(Baltike @ 2006 04 25, 00:06) O aš ropliukus auginu. Šliaužioti visi pradėjo dar pusmetuko neturėdami, o mažiausiasis muša visus rekordus - ne tik šliaužioja, bet ir ropoja nuo 6 mėnesių ir 4 dienų. Manau, kad didžiausias stimulas vaikams ropoti buvo tai, kad nuo 3 mėnesiukų visi buvo "apgyvendinti" ant grindų. Na, ir kasdienės mankštos, ropojimą ir apskritai fizinį aktyvumą skatinantys žaidimukai padarė savo. Butu labai įdomu sužinot kaip daryti mankštas skatinančias šliaužimą, ropojimą. Ant grindu mes irgi jau senai, turi savo raidžiu kilimą, aplink kruva žaislų, bet jokio noro net ant pilvo apsiverst. Su mano paskatinimu apsiverčia nesunkiai, bet pats
as manau kiekvienam savas laikas kada sliauzioti, kada ropoti, kada vaikscioti ir pan.
Maciau Mazylio zurnale, kaip galima padeti vaikiukui ismokti ropoti. Reikia susukti ar didesni ranksluosti, ar pleduka ( padaryti toki ritinuka
mes irgi dar neropojam.
maniskis is sliauziojo ir jau vaikscioja, zinoma neatsisako ir ropojimo
Manasis irgi neropoja ir net nesiruošia
manasis pradėjo ropot nuo šešių, pradžioj tai tik keliukus vilko, su rankom ropojo, o po truputi išmoko ir po viena keliuka dėliot, vienu tarpu ropojo iskėlęs uzpakaliuka, ant pirštų galiukų
o va mano draugės pirma išmoko vaikščiot o paskui tik ropot
Mano mažoji
maniškis šliaužioti pradėjo 8mėn, o po poros savaičių jau ropojo
Mano mazoji jau ropoja
Šliaužti pradėjo bandut gal 6 mėnesių
mes sliauziojam nuo 6.5
čia jau tikrai kaip koks vaikas. Mano vienas ropoti pradėjo nuo 6mėn,. o kitas buvo labiau sėdintis ir beveik visai neropojo, iškart vaikščioti pradėjo.
Mano pupa pirmiau i ka nors isitverusi atsistodavo (5 men), tada pradejo sliauzioti (6 men), tada ropoti (6,5 men) ir tik tada sedeti (7men)
Mes irgi silpnai pradejom nuo 6,5 ropot,dabar jau kosmini greiti isvysto, noredama paslapciom nuvykt iki uzdrausto tikslo.Praktiskai visa diena be sustojimo ir ropoja..
Musu dukrai jau 6 men ir 1 sav. Ji jau nuo kokiu 5 men bando sliauziuoti. Vis pakelia uzpakaliuka ir bando prisitraukt, tik iseina atgal.
Mes jau atsistojam lovytiai ir į pirštus įsikabinam vaikštom o ropoti net nenorim visa tikiuosi pradėsim jau greitai vaikščioti
QUOTE(Keit @ 2006 04 24, 16:38) Mano mažius net nežada šliaužti, o jau ropot tuo labiau, tad įdomu nuo kada dažniausiai leliukai pradeda ropinėti. Papildyta: Na mano mažius keliomis dienomis vyresnis, bet iki šliaužimo, tai tikrai dar toli.Jis tik nesenai vartytis išmoko.tai dabar geriausias užsiėmimas nuo pilno ant nugaros, nuo nugaros ant pilvo vartytis, na kartasi dar ant šono kelias akimirkas paguli ir toliau vartosi.
maniskei 9men.ji nei ropoja,nei sliauzioja.ant koju laikosi tvirtai.kai pamokai daryt zingsnius,tai pora paeina,o paskui pradeda sokineti kaip ant spyruokliu.keltis pati ne nebando.nezinau,ka su ja daryt.
manaiskei taip pat 9men. , bet nei ropoti nei sliauzioti nemano. Jau isitverusi i mane stojasi pati, prilaikoma rankyciu zinksniuoja. O kai paguldau ant pilvo, verkia , kabinasi i mane ir vel nori stotis, bet ne ropoti.
Itariu, kad vaikscios greiciau nei ropos
Mano vyresniukė neropojo-stojos ir ėjo,o kaip bus su maže dar nežinau.
Neseniai rasiau, kad maniske tikriausiai ne neberopos, o gi pasirodo, kad apsirikau, pries kelias dienas pradejo sliauzioti, o nuo vakar dienos ropineti. Vat tai pradziugino
O maniskis nuo 7 menesiu ant kojyciu. Nei sliauziojo, nei ropojo. Dabar jau vaikstom, nors kartais dar praso duoti rankyte. Jei salia yra mama ar tetis, eina tik paprasytas.
Mano sūnelis kažkur nuo pusės metų pradėjo stotis ant keturių ir taip juokingai tursenti pirmyn-atgal. Tai tęsėsi kone mėnesį, jau galvojau, kad ropoti taip ir nepradės, nes pradėjo stotis ir vaikštinėti įsikibęs į maniežo kraštą. Kartą pasodinau ant grindų, tik žiūriu, o vyrutis ėmė ir nuropojo per visą kambarį, tai džiaugsmo buvo.
Mūsų mažiukas iš pradžių šliauždavo, iš pradžių atgal, aplink save, paskui pradėjo ropot nuo 7 mėn, o nuo 10 mėn. žengė pirmus žingsnius. dabar bėginėja nesustodamas
Mano sūnus neropoja, šliaužo nuo 10 mėn.. Dabar 11 mėn- vaikšto įsikibęs į baldus
Sūnelis nuo 8 mėnesių pradėjo šliaužti, ropoti neropoja, stojasi ir įsikibęs eina
manoji ne ropojo jin kokia savaite pasliauze su viena koja ir poto uzkart pradejo eiti
o maniskis pradejo ropoti 5,5 men, o 6 pats atsistojo, labai megsta vaikscioti laikydamasis uz ranku. dabar jam 7,5 men
mano dukrytei 8,5mėn šiandien ryte mus pradžiugino savo ropojimu
|