Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie ropojimą/šliaužimą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
spanguoline
idomu buvo paskaityti sia tema, nes mane ruputi nugasdino daugiau, nei pradziugino, vaiko sliauzimas ant pilvo 3men. persliauzia visa lovyte laisvai, kai pabundu nakti maitinti, tai pastoviai randu ji kur nors gale koju kojom i prieki vietoj galvos... va taip va sliauziojam...turbut kalti masazai, kuriu turejom piora seansu del rachito...
LaToja
QUOTE(spanguoline @ 2011 08 30, 08:58)
idomu buvo paskaityti sia tema, nes mane ruputi nugasdino daugiau, nei pradziugino, vaiko sliauzimas ant pilvo 3men. persliauzia visa lovyte laisvai, kai pabundu nakti maitinti, tai pastoviai randu ji kur nors gale koju kojom i prieki vietoj galvos... va taip va sliauziojam...turbut kalti masazai, kuriu turejom piora seansu del rachito...
*

Uzmaciau tave cia mirksiukas.gif
Ohoho, koks Ignukas stipruolis, nu jus pavarot. Maniskiui savo mase isjudinti taip dar be sansu tongue.gif
LuckyOne
6menesiu pradejome sliauzti atgal, i prieki - niekaip. Tada po dvieju atsistojom ropot keturiom - is pradziu atgal, paskui i prieki biggrin.gif Lygiai 7 menesiu sedime stipriai, bet dar tik bandom atsisesti patys is ropojimo padeties 4u.gif
rabelkyte
mano mergina druta biggrin.gif jau va savaites gale 11 menesiu, o ji neropoja, ir nesliauzia, na tik atbuliniu sliauzia. Juda atsisedus ant siknos smile.gif pati nestovi, bet vedama eina po truputi rolleyes.gif bus matyt kada cia ka prades daryt. Mama sake, kad as velai pradejau ropot, o vaiksciot tik 1.3 men smile.gif Dukros tetis irgi buvo rubuilis, bet 11men jau vaiksciojo pats rolleyes.gif
jurgap.
Mano mažiui irgi neužilgo 11 mėn., o šliaužti ar ropoti jis nemoka. Beje, jau beveik vaikšto (už vieno pirštuko laikosi). Tiesa, dabar jau sugalvojo, kad reikia atsistoti ant keturių ir siūbuoti. Bet kas įdomiausia, kai pasodini ant grindų, tai kažkaip vistie ko kambarį migruoja.
Bet žinau tikrai nemažai vaikų, kurie apskritai nešliaužė, neropopjo arba ropot pradėdavo tik vaikščiodami/
zvimbute
mano sunukas pradejo vaikscio lygiai desimt su puse menesio jau savaite kaip vaiksto jau kokius du metrus nueina vienas thumbup.gif ,atsistoja pats pasilaikydamas jau nuo sesiu su puse,sliauziot ir sestis irgi pradejo anksti.
viska pats ismoko nieko nemokinau specialiai,vaikstynes nenaudojome,netgi sodyt nesodinau,nes buvo per anksti,bet pats pradejo lotuliukas.gif
saunuolis blush2.gif
sidrulka
sveikos,

jau buvau sunerimusi, kad maniškė 8 mėn dar nešliuažioja ir neropoja, atsisėda pati su menku mano prilaikymu, stotis ir dar tik tik bandom ....
bet kai paskaičiua šį forumiuką, nusiraminua, jog būna labai įvairiai... taip kad belieka intesnyviai ir toliau mankštintis ir laukti naujų paisiekimų

gal kas turit kokių nuorodėlių, kaip mokitni ropoti/ šliuažioti?
bonasera
maniskis tik atgal sliauzia,kiek mokinau i prieki ropoti,be sansu,israse mums masazus privaciai eisime
sidrulka
QUOTE(bonasera @ 2012 01 29, 21:21)
maniskis tik atgal sliauzia,kiek mokinau i prieki ropoti,be sansu,israse mums masazus privaciai eisime
*

o kokio amžaiaus Jūsų vaikelis? nes mūsų tai tik ką tvirčiau sėdi ir jau jau beveik atsissėda pati po masažų, o ropojimą, nors ir mokino, mankštino, bet dar nelabai... atsistojimas dar irgi nelabai tvirtas, bet manau reikia ir man pačiai pratęsti kasdien tuos pagrindinius pratimukus, ir viskas tuoj bus ok- tuoj nepagausim savo mažės thumbup.gif pamenu, kai su vyresnėle, pergyvenau, kad oi dar to nedaro, ano nedaro, ką daro jau bendraamažiai, o paskui kai jau nėjo jos ,,pagauti" tai gavojua, kaip gerai, buvo, kai kur padėjai, ten ir radai biggrin.gif
Dezdemona*
mano dukrytei 8men, nuo 7men pradejo sliauzti, pati atsisedo lygiai 8men, ropoti dar nemoka bet jau stovi ant keturiu ir siubuoja lotuliukas.gif
kristinka_2010
Sveikos, mano mergyte beveik 8.5 men.. mes nemokam nei sliauzti nei ropoti.. nei stotis norim. kazin ar jau susirupinti man ar dar laukti??
sidrulka
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 01 30, 15:39)
Sveikos, mano mergyte beveik 8.5 men.. mes nemokam nei sliauzti nei ropoti.. nei stotis norim. kazin ar jau susirupinti man ar dar laukti??
*

na, paskaitinėkit šią temą šiek tiek atgalios- aš paskaitinėjus nusiraminau, kad yra vaikučių neropojančių ir nešliaužiojančių, o iškart vaikščiojančių.... tačiau pati turėdama laiko pamankštinu dukrytę (jei tik leidžia vyresnėlė, nes ir tai būtinai reikia tem[pti, traukti sesę doh.gif ), kiek ji man duodasi. va, kelis kartus pamokinus stotis iš klūpimos padėties, jau ir pati sėkmingai atsistoja lovytėje thumbup.gif, nors dar visa girtutė biggrin.gif - po to leidžiu pastovėti- tai ir viena rankyte pasilaukydama pastovi thumbup.gif ropoti, taip pat bandom mokintis, tik kad pati mažė nelabai rodo tam norą, nors jau žino, kaip dėlioti rankeles....
tik niekaip neprieinu pasižiūrėti youtube rusiškų mankštų filmukų, o kiek žinau, ten yra neblogų- kažkada žiūrinėjua vertimosi pratimų doh.gif

o Jūs pasikonsultuokit su savo daktare- aš pati pasikviečiau masažistę savo nuožiūra, tai daktarė tik pagyrė- sako, mankštos ir masažai dar nė vienam nepakenkė thumbup.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 01 30, 17:39)
*

Aisku, kad dar laukit irnesakyk.gif Juk visi vaikuciai skirtingi. Mano drauges dukrele is viso niekada neropojo, nesliauziojo ir viena diena vaikscioti pradejo biggrin.gif
tapati@
Mano sunelis irgi dar nesliauzioja ir neropoja..Jis taip keistai atsisedes per kambari "keliauja".. biggrin.gif Ir sukasi ir stumiasi su kojytem ant uzpakaliuko ir patenka ten kur jam reikia smile.gif Stovi stipriai pastatytas,bet pats dar neatsistoja.
minioka
Abu pradejo ropoti nuo 7men smile.gif
sidrulka
valiooooo thumbup.gif ir ropoti, ir atsistoti, ir atsisėdti viską išmokome vienu metu per praeitą sav thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
suntea7
QUOTE(sidrulka @ 2012 02 17, 14:10)
valiooooo thumbup.gif  ir ropoti, ir atsistoti, ir atsisėdti viską išmokome vienu metu per praeitą sav thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Šaunumėlis thumbup.gif

mums 7 mėn, mes bandom po truputį pašliaužti, nors kartais atrodo kad ji norėtų ropoti, taip aukštai iškelia užpakaliuką lyg atrodo tuoj atsiklaups, vartytis irgi sunkiai sekasi, gal dėl to, kad esam ne pačios smulkiausios, o gal ir pritingim truputį smile.gif)) ant šonų tai lengvai sukiojasi, aišku ir apsiverčia kartais, bet tam turi būti lb rimta priežastis, kažkas ypač sudominti. Dar paguldžius ant nugaros, su kojytėm atsispirdama sukiojasi 360 laipsnių kampu biggrin.gif Sėdi pati vidutiniškai tvirtai, nesenai pradėjo visai neblogai laikyti lygsvarą, bet pati atsisėsti dar nemoka, nors iniciatyvą rodo. Žinoma būna dar 'bum' ant šono arba pilvuko smile.gif
Manau, kad viskam savas laikas, nereikia pergyventi ir vaikų prievartauti. Pasiridinėjam ant kamuolio, pasimankštinam karts nuo karto, bet iš esmės, pats vaikas padarys kiekvieną veiksmą tada, kai bus tam pasiruošęs smile.gif
eglute91
Sveikos 4u.gif
Gal turit ir galit įmest kokių nuorodų, kaip ir kokias mankšteles ar masažiukus, kokio amžiaus kūdikiams galima pasidaryti ax.gif
Nepykit jei jau buvo kur, neturiu laiko visų temų perskaityt, tai gal kas pakartos blush2.gif
rokeda
Mano mazyle pradejo ropoti desimties menesiu.
jussta
Maniskis dar neropoja ir nesliauzioja... Net neatsiseda pats, nors labai stengiasi. Tik sedi jau koks menesis su puse pats, tvirtai. Gavom db masaziuku, tikiuosi pades ir ismoksim greitu metu viska thumbup.gif
Averita
Ropot ismokom 5 men, stotis taip pat, ir sedet doh.gif Viskas per viena savaite, gydytoja net netikejo blush2.gif Sunkiausia tai buvo su stovejimu, stojas, griuna, nesisaugoji visai schmoll.gif dabar jau vaikstom isikibusios visur, laukiam jau pirmuju zingsneliu wub.gif
daniele123
o maniskis 8men.pats atsiseda, slaiuzioti pradejo neatsimenu tiksliai bet nuo kokiu 7men...o daba jau po truputuka, dar negreitai atropoja iki manes, kai sedziu prie kompo ax.gif o as taip noriu paskaitineti,,bet jis stojas isikabines i mane ir pradeda zysti wub.gif kad paimciau schmoll.gif
katinulis
Kol buvo mazutis, mokejo pilvuku sliauzti, o paskui keturiom sliauzdavo smile.gif
katinulis
Musiskis sliauzot pradejo 7 menesiu. Buvo padetos nuotraukos, o jis buvo toliau, pamates vaikiukas jomis laabai susidmejo ir pradejoo sliauzti link savo tikslo smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.