Aš tai maniau, kad mūsiškis irgi neropos
Mano 6men sunus pradejo sliauzioti, bet dar ne ropoti! Tai yra, jis sliauzia ant pilvo, prisitraukdamas rankytemis, bat jauciu, kad greit jau ir keturiom ropos, nes daznai atsistoja ant keturiu, kaip suniukas ir linguoja pirmyn atgal, bet dar nesuprant, kad reikia perkelti rankyte kojyte ir taip pajudes i prieki
Mano mergaitė tai dar neropoja o berniukas tai jau ropoja bet mieliau nori vaikščioti vis stojasi
Mano dukryte pradejo ropoti septinta menesi, ir iskart keturiom, nei sliauze nei spyresi iskart atsistojo ant keturiu ir ropoja dabar jau bando vaiksciot bet ropoti nepamirsta
maniškis pradėjo ropoti kažkur apie 5 mėn.tik kelis kartus paropojo ir perstojo
pradejo ropot nuo 6 men ir keliu dienu - tai ramybes neber...plius labai greit ir stotis pradejo -tai is vis
mano vyrukas pradėjo ropoti aštuonių su puse mėnesių
Mūsų mažulka ropoti pradėjo nuo 9 mėn. kartais ir dabar kai labai kažko reikia ir nori greitai pasiekti pradeda ropoti
Mano mažulei 8 mėn ir savaitė, ir kaip tik šiom dienom pradėjo ropoti
mano sūnelis jau nuo 5 mėn. šliaužiojo, o nuo 6mėn pradėjo ropoti. Manau, jam greit perprasti judėjimo laisvę padėjo tai, kad dažnai leidžiu gulėti ant grindų, pridedu aplink žaisliukų, tik toliau, kad lengvai nepasiektų ir jis bando juos paimti, tai ir paskatino jį anksčiau paropinėti.
QUOTE(rasazaza @ 2006 06 27, 22:12) mano sūnelis jau nuo 5 mėn. šliaužiojo, o nuo 6mėn pradėjo ropoti. Manau, jam greit perprasti judėjimo laisvę padėjo tai, kad dažnai leidžiu gulėti ant grindų, pridedu aplink žaisliukų, tik toliau, kad lengvai nepasiektų ir jis bando juos paimti, tai ir paskatino jį anksčiau paropinėti. Manau kad jei mažius nepasiruošęs dar šliaužiot tai jokie būdai nepadės, nes mes ir ant grindų nuolat laikėm ir žaislus dėjom, ir dar visokių dalykų bandėm, bet net nežadėjo šliaužt, o va dabar atėjo laikas ir šliaužia ir bando ropot be jokių žaislų ar skatinimų. Tik va aplamai judėjimui turi geros įtakos visokios mankštos, mūsiškis iš kart pradėjo daugiau judėt.
Labai ačiū visoms už pasisakymus, mano mažius po mankštų pradėjo šliaužiot, po truputi vis bando ropot, bet patogiau šliaužti, jam 8,5 mėn.
Išbalsavom ir mes
Sliauzti pradejom nuo 7-men.Judejo vaikinas kaip turi but,bet po to buvo pergyvenimu,kad nesimoko vaikscioti,mat ir taip viskas buvo pasiekiama.Dar buvo nustatytas mazas raumenu tonusas,ir israsyti masazai,po kuriu vyko dideli perversmai mazuliuko gyvenime.
QUOTE(Keit @ 2006 04 25, 21:59) Butu labai įdomu sužinot kaip daryti mankštas skatinančias šliaužimą, ropojimą. Ant grindu mes irgi jau senai, turi savo raidžiu kilimą, aplink kruva žaislų, bet jokio noro net ant pilvo apsiverst. Su mano paskatinimu apsiverčia nesunkiai, bet pats Maniske taip pat tinginuke
Mano vaikas pradžioje šliaužė, vėliau tursavo, tada pradėjo ropoti, tada pats atsisėdo, tada pats atsistojo, o dabar jau bando eiti įsikibęs į ką nors. Jam greit bus 8 mėn
Mano sunus tai ir ropoja ir sliauzioja labai greitai,tik spek vytis.Vaiksto ka nors isikibes,o vakar net pats padare 3 zingsnius!!!!!!!!!
Maniskei 6men.Pradejo bandyt sliauzt pries savaite
Parasiau nuo5 nors tikslaiu butu nuo4,5men...
musiske irgi sliauzioja, labai juokingai atrodo ir dar sukasi ratu ant nugaros guledama. nagi reikia kazkokiu pramogu susigalvoti
Taip nebloga pramoga, o ypač, kai reikia pamperį pakeisti tai taip greitai pradeda šliaušti nugaryte į viršų, kad tik nebūtų "supakuotas"
Manoji irgi pradėjo šliaužti ant nugaros neseniai. Sukasi lovytėj kaip tik nori.
Mano mažė nešliaužiojo, o ropoti pradėjo tik nuo 9 mėn.
QUOTE(izola @ 2006 08 30, 16:07) Maniskei 6men.Pradejo bandyt sliauzt pries savaite
Mano mažutė pradėjo ropot 6mėn su trupučiu, o 7mėn atsistojo
Mano mergaite ropot pradejo velai 9,5 men,o atsistojo nuo 6 men
ispradziu ridenosi
sukdavosi lovytėje ant nugaros atsispirdamas kojomis veliau nustojo.
Maniskis tik atsispirdavo atgal kai pampersa keisdavau .Idomu butu pamatyt kaip sliauzioja nugaryte
na maniskis dar per kelia sekundes nepersliauzia lovos,bet irgi meksta tai daryti,kai pirma karta pamaciau truputi nusigandau,paguldziau salia saves ir uzsnudau,prabudusi radau nusliauzu aukstyn iki sienos tai taip baisu pasidare,kad neatsitrenktu su galvyte smarkiau pasispyre
jau nebesitikejau kad mano mazius isvis ropos o va tau ir nustebino mus, dar pats nevaiksto tik i ka nors iskibes, o jei reikia tai nuropoja iki jam reikiamos vietos
Mum 6 men,ir mes nuropojam iki kito kambario
Na mano maziukas, tai bando sliauzti, kelia uzpakaliuka ir virsta, kai duodi i ka nors atsispirti tai ir stumiasi, bet dar nesupranta kad renkyte ir krutine reikia pakelti nuo zemes
QUOTE(XVXVX @ 2009 01 14, 16:30) Na mano maziukas, tai bando sliauzti, kelia uzpakaliuka ir virsta, kai duodi i ka nors atsispirti tai ir stumiasi, bet dar nesupranta kad renkyte ir krutine reikia pakelti nuo zemes Musu daro taip pat
mums 6men mes dar neropojam nors bandom uzpakaliuka pakeliam bet tada galvyte paguldom ir bandom atsispyrti bet kaskaip nesigauna jai rankyte pridedu tada atsispiria tai neziniai ar ropos
sveikos
na mums tuoj jau 10men bus
Sveikutes musu nei didzioji, nei mazoji neropoja ir neropos, nes jos uzpakaliu ciuzia spiruokliuodamos
Papildyta: QUOTE(robertukas @ 2009 01 15, 14:27) mums 6men mes dar neropojam nors bandom uzpakaliuka pakeliam bet tada galvyte paguldom ir bandom atsispyrti bet kaskaip nesigauna jai rankyte pridedu tada atsispiria tai neziniai ar ropos su 6 menesiuku
Mums tuoj 6 men, tai kolkas gaunasi ti atbulom sliauzti
Mano sūneliui vakar suėjo 8 mėn, bet ropoti jam dar tikrai nesigauna. Manau, kad jis visai neropos, nes stovėti ant kojyčių jam labiau patinka negu ant pilvuko. Vyresnėlė irgi visai neropojo, suėjo metukai ir pradėjo vaikščioti. Gal ir gerai, kad neropoja, mažiau grindis plaut reikės
mums 6 su puse,mes jau atbulu begiu vairuojam,o y prieki dar nesurado begio
manoi maziukui jau 6 menesiai su virsum ir jis dar neropoja
Mano maziukai sliauzia jau nuo 4,5 men
Ropot pradejom 8 men., po 2 sav. pradejom vaiksciot.
Ropoti keturiomis pradėjo 6,5 mėn, šliaužti atbulom nuo 5,5 mėn. Dabar mergina savarankiškai tyrinėja pasaulį
mums jau greit bus 9 men mes jau sliauziam puikiai ir senokai dabar naujas atradimas ropoti,nors dar reikia igudzius tobulinti.
dukryte ismoko kelti uzpakaliuka ir guledama ant nugaros sliauia
|