vaivos juosta
2009 12 18, 23:26
aš palauksiu rudens. gal parskrisi voratinkliu baltu bobų vasaros šalčio pakąstais sparnais
..
Tų metų pradžia buvo labai graži. Kartu su vyru ir mažąja dukryte Migle palinkome virš torto užpūsti pirmosios jos žvakutės. Svečiai liepė sugalvoti norą. Sugalvojom. Tokį ypatingai gražų, svarbų ir dar niekam nežinomą kad gimtų sveikas vaikutis. Gera buvo jaustis paslaptinga.
Pavasarį mano paslaptis jau gerokai pūptelėjo į priekį. Jaučiausi dar ypatingesnė.. Džiugino mane žibutės, svaigino alyvos, o gegužės vakarais iki vidurnakčių klausydavaus lakštingalų
.
Ir vasara mane lepino negailėjo šilumos, buvo dosni uogomis, liepų žiedais ir kvepiančiais čiobreliais. Laukimas buvo be galo malonus. Lengvas, kaip tie drugiai mano sode.
Ypatingai daug tą vasarą mačiau vaivorykščių nusidriekdavo nuo namo kampo tolyn tolyn užu ežero. Dukrytė vis prašydavo mama, bėkim pažiūrėti, kur ji baigiasi. Ir eidavom pro eglynėlį, paežere, klausdamos ajerų ar dar toli toji vaivorykštė. Štai tada ir nusprendžiau kita dukrytė bus Vaiva
Vakarais vis garsiau imdavo čirpti žiogai, senos medinės verandos sienojuose įsitaisęs ilgai nenurimdavo svirplys, sode jau buvo pradėję kristi rudeniniai obuoliai
. Artėjo mūsų laikas.
Laukiau rudens. Laukai jau ėmė kvepėti duona. Nulydėdavau žvilgsniu gervių virtines. Rytais vis rudeniškesnėm spalvom pasitikdavo mane jurginai.
Rugsėjo 11-osios rytą prisistačiau savo gydytojui į Kauno klinikas. Užpildžiau kalną dokumentų, sudėjau krūvą parašų ir likom laukti jaukioje palatoje. Aplanko gydytojas, akušerės, anesteziologė bučkis vyrui ir durys užsidaro...
dabar jau kiekvienas atskirai su savo jaudinančiu laukimu. Operacinėje šviesu, šilta, žvilgsnis užkliūva už preciziškai sudėliotų instrumentų. Dūris rankon, bakstelėjimas nugaron ir toliau viskas lyg pagreitintam kine: pila karštis, svaigsta galva, akyse mirguliuoja visos vaivorykštės spalvos ir ..... mergyyyytė ...... riesta nosele, ežero spalvos akim, juodais plaukais ir laimės marškinėliais. Paguldė šalia žiūrėčiau žiūrėčiau žiūrėčiau........ Sesutė paima spurdantį ryšulėlį ir keliauja į pasimatymą su tėčiu.
Gydytojas užbaigia operaciją, padėkoja kolegoms už sklandų darbą, aš keletą valandų praleidžiu intensyvaus sekimo palatoje besidžiaugdama pasimatymais su mažyle. Atnešė ją papuoštą oranžine LNK Gerumo dienos kepuraite. Svaigau nuo artumo.... liečiau pirštu tokia trapi, tokia mažutė, tokia brangi...
Sekantį rytą prasidėjo mūsų tikroji draugystė. Lengva buvo sutarti, nes mažylė gerai valgė ir daug miegojo. Jaukioje palatoje, tarp mažyčių medinių lovelių su spalvotais patalėliais ir baldakimais, jaučiausi kaip namuose. Vis žiūrėjau, glosčiau, šypsojaus, pirštelius skaičiavau...
Vakare išbučiuota ir išmyluota Vaivutė užmigo.
...rytas išaušo kitoks..... skubūs žingsniai, su dukryte rankose nubėganti sesutė, smaugiantis nerimas. Sėdėjau palatoj akis dangun pakėlusi ir kartojau kur ji, kur.... tokią mane ir rado gydytoja. įėjo tuščiom rankom.... man labai gaila, bet jūsų mergytės išgelbėti nepavyko... paskui vėl kaip filme stoviu prie jos stiklinės lovelės, užrištas baltas kaspinėlis, piršteliai šalti, spengianti tyla ir ašaros....
Grįžau tuščion palaton, sėdėjau įsikibus į ranką akušerei, rodos nesuvokiu to.... tik kai atvykusiam vyrui išgirdau pakartojant kas atsitiko, supratau tai tiesa.. Jos nėra....
Mūsų Vaivutė išėjo tyliai. Paprasčiausiai užmigo ir pabusti nesuspėjo....
Išėjom iš ligoninės dviese su vyru. Rankose laikydami popierėlį staigios kūdikių mirties sindromas.
.augink mane, mama.
Medinėje pirkioj..
Augink mane tokią, kad medžiai aplinkui
braškėtų ir linktų. Teisingą auginki.
O jei neužaugsiu, - auginki dar kartą.... ........................................................................................................................
Praėjo dveji metai. Iš tų pačių Kauno klinikų mes išėjom keturiese: aš, vyras, Miglė ir mažoji Ievutė. Parvažiavę namo gerą pusvalandį abu verkėm, kad šįkart pavyko grįžti visiems... pamažu prisijaukinau naktį, pamažu pradėjau šypsotis..
geguziuke2
2009 12 18, 23:37
be proto graudu, nuosirdu, nepakartojama...aukit sveikutes globojamos angeliuko
Kaip neteisinga kai taip atsitinka... Labai liūdna ir graudu  Bet dabar angelėlis Jus saugo. Stiprybes ir sėkmės Jums..
Sandulia83
2009 12 19, 00:47
Uzjauciu...taip graudu..laikykites turit nuostabias dukruzes
liolia79
2009 12 19, 00:57
Grazu. Iki asaru. Saunuoliai kad nepaluzot  Baisu net pagalvot kaip turejot jaustis. Sekmes jusu seimynai kuo didziausios
*fujimi
2009 12 19, 13:56
Ugnies_liepsna
2009 12 19, 14:25
negaliu
dangiuk
2009 12 19, 16:07
Emerencija
2009 12 19, 16:26
Kokia istorija... labai liūdna bet jūs šaunuoliai, kad ryžotės turėti dar vieną vaikelį  Džiaugiuosi dėl jūsų Aukit sveikos ir laimingos P.S. turit talentą, vaizdingai atpasakoti viską
  kaip liudna ir graudu ... Sekmes jums ir stiprybes auginant nauja šeimynos nare  aukit sveikutes
Laurita84
2009 12 19, 20:58
 bet kaip cia taip - sako, kai kudikis miega salia mamos, staigios mirties sindromo tikimybe labai sumazeja... Ech, vadinasi, remiantis Vedomis, labai tyra, sventa ir labai pazengusi Vaivutes siela buvo - jai tereikejo tik tiek pagyventi, kad pakiltu i aukstesnes planetas,i amzina palaima laukti savo mamytes ir kitu artimu...  Sviesos ir ramybes jums!
*woman*
2009 12 20, 00:49
Nerašysiu-užjaučiu..... jums to nereikia... gyvenimas toks koks yra,gyvenimo kito nebus.... visi sutinkam savo lemtį,deja,ne visada tai džiugina... Šaunuoliai,kad nepalūžot,kad tikėjot,kad mylit... be abejo istorija nuostabiai aprašyta,labai jautru,sukrečia iki širdies gelmių (kitaip ir negali būti,kai taip baigiasi  ) Sėkmės Jūsų šeimai... gražių ir jaukių šv.Kalėdų
stripulis
2009 12 20, 03:14
Neturiu žodžių, tik ašaras ... Kuo didžiausios sėkmės jūsų šeimai
Radvilė
2009 12 20, 09:40
jautri, nuostabi, tyra, sukrečianti....ir pabaiga tokia, kokios būčiau norėjus palinkėti jūsų šeimai
Alinkaa
2009 12 20, 13:42
spylkutia
2009 12 20, 14:22
Be galo šilta ir jaudinanti istorija  Galiu tik įsivaizduoti skausmą netekus to Dievulio stebuklėlio, kurį tik ką gavai, bet nuoširdžiai linkiu, kad kiti du stebuklėliai tik džiugintų visą gyvenimą
floridija
2009 12 20, 14:24
Graudi istorija ir kokia jus drasi, kad pasiryzot dar karta isbandyti likima, sekmes ir stiprybes auginant dukrytes:4u:
vaivos juosta
2009 12 20, 15:51
QUOTE(jolla42 @ 2009 12 20, 00:49) visi sutinkam savo lemtį,deja,ne visada tai džiugina... Pavasarį Ji man pražįsta žibute... žiemą regiu Ją snaigėje, rudenį - lietaus laše, o vasarą - vaivorykštėje  ... skauda dar ligi negalėjimo. Bet tokia patirtis.
jurackaaa
2009 12 20, 18:46
Labai liudna, graudi Jusu patirtis aprasyta tokiais graziais zodziais.. Asaros rieda.. Stiprybes Jusu seimai  turit dvi nuostabias dukrytes ir viena angeliuka, jusu seimos sarga....
*woman*
2009 12 20, 19:02
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 20, 17:51) Pavasarį Ji man pražįsta žibute... žiemą regiu Ją snaigėje, rudenį - lietaus laše, o vasarą - vaivorykštėje  ... skauda dar ligi negalėjimo. Bet tokia patirtis. ir skaudės... žinau ką sakau.... ir mylėsit ligi negalėjimo,ir ilgėsitės... tiesiog žinai,kad nieko nebepakeisi ir eini toliau...,bet netikiu kai sako,kad su laiku užsimiršta...,na gal kam ir pavyksta... ant kūčių stalo rusenančioj žvakelėj matau mėlynas akeles..... ,tikriausia jos būtų mėlynos....?? kaip ir kitų vaikų...
Grazi, nuostabiai aprasyta istorija, sirdi verianti... Gaila, kad ir tokia patirtis kazkam buna nulemta. Aukit didutes ir grazutes
 jezau, kaip skaudžiai...
kinder_surprise
2009 12 20, 23:06
Labai graziai gilu  .
čiaudanti bitė
2009 12 20, 23:35
Labai jautru...  ir gražu...
GudriLapė
2009 12 21, 09:33
Bona -pari
2009 12 21, 13:53
Dideliausios sėkmės
Nesulaikiau asaru.... Labai graziai ir jautriai parasyta. Stiprybes.
Mo(ni)ka
2009 12 21, 14:50
Graudi istorija  Užjaučiu jus  Bet tuo pačiu ir sveikinu su mažąja Ievute
be proto jaudinanti istorija  Jūsų šeima tiesiog nuostabi gražių Jums šv.Kalėdų
#tagra#
2009 12 21, 18:21
Graudu, labai graudu... Tegul jusu mergaites jums suteikia tik dziugias akimirkas, kad jus visad i jas galetumet ziureti su sypsena  Aukit ir stiprekit
auksiukas22
2009 12 21, 23:25
verkiu kartu su jumis  ...na bet saunu kad jus jau keturiese  bukit sveiki ir laimingi globojami mazo angelelio is dangaus
Labai...
mistika30
2009 12 22, 08:59
Liūdna  Stiprybės jūsų šeimai
Mergaite12
2009 12 22, 14:59
Skaudžiai, bet labai šiltai. Ačiū, kad pasidalinot. Ir visada džiugu, kai skaudus scenarijus nepasikartoja. Būkit labai laimingi
Mažulėlė
2009 12 23, 14:30
Be galo graži, be galo šilta, be galo graudi istorija.  Būkit laimingi, saugomi mažosios Angelytės.
nuosirdu, jausminga  aukit sveikutes
Domelija
2009 12 23, 15:26
Liūdna istorija  , bet su laiminga pabaiga
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 20, 16:51) Pavasarį Ji man pražįsta žibute... žiemą regiu Ją snaigėje, rudenį - lietaus laše, o vasarą - vaivorykštėje  ... skauda dar ligi negalėjimo. Bet tokia patirtis. Man skauda kartu su jumis...  Kokia neteisybė Stiprybės jums, ir kad dukrytės augtų sveikos ir laimingos
Neskaiciau niekur nuosirdesniu, pilnu isgyvenymu zodziu  Bukit patys laimingiausi
ši istorija tikrai niekada neiškris iš mano širdies...
Garbanelele
2009 12 24, 10:47
TAIP grazu ir tai graudu  . Vienas angelelis atsiunte kita  Kuo didziausios stipribes jusu seimai
stovi kamuolys gerklej..  baisu..bet ta meile nedings niekur..jusu meile vistiek visada bus skaiciumi 5..
Cikadelė
2009 12 24, 19:22
Labai graudžiai  te visi Kalėdų angelai saugo ir globoja mažąją Vaivutę QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 18, 23:26) Praėjo dveji metai. Iš tų pačių Kauno klinikų mes išėjom keturiese: aš, vyras, Miglė ir mažoji Ievutė. Parvažiavę namo gerą pusvalandį abu verkėm, kad šįkart pavyko grįžti visiems... pamažu prisijaukinau naktį, pamažu pradėjau šypsotis..
o čia nuostabiausia istorijos pabaiga  sėkmės ir nuostabių Jums Kalėdų- šiais metais jau keturiese
|
|