Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: pavydas teciu mamos demesio?!
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
mergyca
sveiki! Iskilo tokia problema. Mano vyras buvo isvykes i uzsieni 4.5men. Kai jis isvaziavo mazajai vos puse metuku buvo sueje, kai grizo, jau 10.5men. Ji su teciu iskart bendravo graziai, prieme taip, lyg jis nebutu buves isvykes, nors siaip su nepazistamais ir seniai matytais zmonemis labai atsargiai elgiasi. Praejus kelioms savaitems po vyro grizimo pastebejau, kad mazoji pradeda verkti, kai jis mane apkabina, pabuciuoja. Ilgainiui pradejo nebenoreti buti su juo, neina jam ant ranku, neima valgyti is jo, net jau nebeleidzia jam vezimelio stumti. Kas tai? Man vienintele isvada persasi, kad ji pavydi! Ar taip gali buti? o gal problema kazkur kitur? Nors vyras visa diena dirba, bet kas vakara jie matosi, kaip ir anksciau budavo! Su mano tevais matosi retai, karta i 2-3 sav pora dienu pasisveciuoja, bet labai siltai juso sutinka, niekad nekelia tokiu scenu!Demesio jai niekada netruko, bet ir perdaug lepinama irgi nebuvo. Labai prasau patarkit, kaip mums elgtis, nes jau nebeimanoma pakesti tokio jos elgesio, o ir vyrui apmaudu! Aciu.
mergyca
Nu kas nors patarkit plizzzz, ka daryti.. ziuriu uzsuka zmones i sita tema, bet ir neparaso nieko... verysad.gif
Vige
Mano maziukas, tiesa, jau visas trimetukas, irgi pavydo scenas kelia. Jeigu su vyru apsikabinam budavo, tai jis ziurek pradeda zaislus trankyti, viska, kas po ranka papuola metyti, arba, jeigu geresnes nuotaikos, tada visom jegom stengiasi isisprausti tarp musu taip stengdamasis atstumti teti nuo mamos. Gudrus gi jau mirksiukas.gif Arba, jau "uzuosdamas" artejanti teti pats pirmas puola man ant kaklo ir pradeda buciuoti tongue.gif

Juokas juokais zinoma. Tiesiog, manau, reikia vaikui dazniau sakyti, kaip ji myli, kaip gera buti visiem kartu, jeigu vaikas pavydi, jokiu budu nesisaipyti ir nesijuokti, o tiesiog ir ji apkabinti, pabuciuoti. Svarbu, kad vaikas jaustusi saugus, tikras del abieju tevu meiles jam, kad pamazele suvoktu, jog tevu meile vienas kitam tik stiprina meile jam, kad vaikas nesijaustu "nereikalingu treciu". rolleyes.gif
Kutuliukas
Dar sugalvojau tongue.gif Ne tik tu turi tai spręsti ir galvoti ką daryti. Bendravimo sunkumus turi spręsti tie žmonės tarp kurių tie bendravimo sunkumai kyla, o kiti tegali padėt ir patart. Taigi nors antras tik žmogutis biggrin.gif, bet tėvelis turi palikti visus "apmaudu" ir ieškot kelių kaip keisti tą situaciją pats - niekas be jo to neišspręs. tongue.gif
Ir man rods netiesa, kad vaikui tėčio dėmesio netrūko, iš tavo pasakojimo akivaizdu, kad jo trūko, nors priežastys daugumai tikrai aiškios ir suprantamos mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(Karbynė @ 2005 11 12, 16:53)
Ir man rods netiesa, kad vaikui tėčio dėmesio netrūko, iš tavo pasakojimo akivaizdu, kad jo trūko, nors priežastys daugumai tikrai aiškios ir suprantamos  mirksiukas.gif
*

o kokias isvadas darysi, kai abu maniskiai nebuve palikti lygiai taip pat elgesi. Maitinti, prausti, rengti, nesioti tinka tik mama. Manau, kad cia visiems vaikams daugiau maziau taip pasitaiko. Tiesa, kai kuriems yra atvirksciai - viska leidzia tik tetei daryti.
Kutuliukas
QUOTE(Silvute @ 2005 11 12, 19:38)
o kokias isvadas darysi, kai abu maniskiai nebuve palikti lygiai taip pat elgesi.
*

Maniškė irgi šiek tiek panašiai elgias mirksiukas.gif, nors atskirai kai vienas kitam su tėčiu dėmesio labai nerooodom tongue.gif , puikiai sutaria su mum abiem, o su Polly ta tema mes jau kalbėjom. Prieš tai buvusio pasisakymo esmė, ne tai, kad tai kilo dėl tėčio trūkumo (nors jį paminėjau, bet ne kaip tikrą tokio elgesio priežastį), o tai, kad situaciją spręsti turi ir tėtis, nes tai jo ir vaiko santykių problema. Ir niekas už jį to nepadarys tongue.gif
Bekasė
na, maniskiai ne tai, kad i mudvieju su vyru elgesi reaguodavo, bet paprasciausiai pvz ateina vaikas ir pasako, kad nori i tualeta. Vyras atsikelia, kad uzdegtu sviesa ir padetu, o vaikas sako, -ne tu eik, mamos noriu. Taip pat nelabai realu budavo, kad pavarges vaikas isitaisys pas teti ant ranku, jei esu as salia - beje, lygiai taip pat budavo ir yra ignoruojamas ir senelis, jei salia yra mociute.
Kazkokiu priezasciu ar sprendimo budu neieskau, nes kai reikia ir yra paliekami be manes, tai tokiu problemu neiskyla. Tik kartais tikrai uzknisa, kad viska turiu daryti as - ir ne todel, kad vyras nenoretu padeti, o todel kad vaikas kitaip nesileidzia.
Kutuliukas
QUOTE(Silvute @ 2005 11 12, 23:10)
kartais tikrai uzknisa, kad viska turiu daryti as - ir ne todel, kad vyras nenoretu padeti, o todel kad vaikas kitaip nesileidzia.
*

A nu tai vaikas gi žmogus protingas, žino, kad moteris kaip auklė kokybiškesnė. ax.gif Nu ir renkas kas geriausia biggrin.gif
Dilma
Pas mus irgi panaši situacija. Dičkis jau išaugo iš to, o mažoji - pačiame įkarštyje biggrin.gif . Ir vargu ar dėmesio stoka kalta - kai lieka vieni su tėčiu, jokių problemų nekyla. Vyras anksčiau juokdavosi, kad pas mūsų didįjį būdavo mama's day ir dady's day biggrin.gif . Niu, o pas mažąją tai ištisai mama's days doh.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.