Bjauruska
2010 03 02, 10:19
QUOTE(Puodziute @ 2010 03 02, 11:13) sveika, neesu profe, nes lipdau tik savo malonumui, tai pradziai ka dariau tai pesriziurejau visus 1psl esancius linkus, ten yra topikai kurie paaiskina 1 ar kita technologija, tada jau turejau pakankamai ideju ir tiesiog reikejo jas realizuoti, o tai gali padaryti nusipirkusi kepamo modelino, yra ivariu (cernit, fimo mano megstamiausi) vieni minkstesni kiti tietesni. Pradziai gali nuvaziuoti i senas naujas (jeigu kaune yra) ten yra visokiu cernit rusiu, tikrai issirinksi, taip pat tau reiks akrilinio koceliuko jo kaina apie 20lt ir peiliuko pjaustymui skirto pjaustyti modelina ( jie buna specialus) paskutini karta maciau toje pacioje parduotuveje. Jei zinai kokiu santykiu maisosi spalvos gali nusipirkti tik pagrindiniu atspalviu, tarkim zalia spalva gausi turedama geltono ir melyno modelino misini, taip pat neapseisi be baltos ir juodos, violetine gali gauti sumaisius ta pacia melyna su raudona ir tt. jei nusprendei gamintis papuosalus aisku turi susipirkti reikalingu tarkim sagems pagrindu ir pan. O siaip visa kita fantazijos reikalas. Jei siuo pomegiu uzsiimsi rinciau, tada galesi susipirkti visa kita reikiama yranga, tokia kaip nelinpantis padekliukas (nes isminkytas modelinas limpa prie kai kuriu pavirsiu), formeliu, stampuku, lako specialaus, makaronu gaminimo masina, slifuokli ir dar daugiau modelino  Zodziu svarbiausia didelis nors o visa kita iseis savaime!  Akrilinis koceliukas nebutinas, galima apsieiti ir stikliniu buteliuku lygiom sienelem. Peiliukai puikiai tinka ir paprasti kanceliariniai, nulauziami, as tokiais iki siol naudojuosi. O siaip, manau, kad pradziai reikia visko minimaliai, su laiku pamatysi ko nori, ko reikia, tai ir nusipirksi
Margareta
2010 03 02, 10:26
pritariu,pabandymui puikiai galima isiversti ir buitinemis priemonemis  ir jeigu sitas reilakas su lipdymu labai tiks ir patiks tada galima plestis su irankiais
Kazanova
2010 03 02, 10:34
QUOTE(Margareta @ 2010 03 02, 02:26) pritariu,pabandymui puikiai galima isiversti ir buitinemis priemonemis  ir jeigu sitas reilakas su lipdymu labai tiks ir patiks tada galima plestis su irankiais  as tai viena dalyka pasiulysiu : NUSIPIRK TIESIOG MODELINA
tesulka
2010 03 02, 10:34
Mano paskutinis pabandymas su permatomu moliu. Pagalvojau, kad gal ant sagų geriau matysis permatomumas
o-pa-pa
2010 03 02, 11:06
QUOTE(tesulka @ 2010 03 02, 12:34) Mano paskutinis pabandymas su permatomu moliu. Pagalvojau, kad gal ant sagų geriau matysis permatomumas reikia laaabai plonai atpjauti desryte,kad gautusi permatomumas
Na va, pagaliau kazka nulipdziau ir as  Rodausi...  Dar liko suktinuku, tai planuoju apyranke suregzt...
o-pa-pa
2010 03 02, 12:38
labai grazus suktukai
Puodziute
2010 03 02, 14:45
QUOTE(Hytka @ 2010 03 02, 13:59) Na va, pagaliau kazka nulipdziau ir as  Rodausi...  Dar liko suktinuku, tai planuoju apyranke suregzt... labai grazus, atrodo lyg kybotu ore  saunuole
Hytka, labai fainučiai auskariukai  Mergaitės, kurios dirbat su ore stingstančiu modelinu. Ar yra šansų, kad iki ketvirtadienio vakaro išdžius pats modelino darbelis ir dažai, kuriuo jis bus dažomas?  Reikia sūnui mokyklos Kaziukui kažką kurpti  Galvoju daryti magnetukus, nedideli jie bus, tai gal spėtume?  O dažot kuo - akriliniais dažais?
DOLLILYTE
2010 03 02, 17:38
QUOTE(Hytka @ 2010 03 02, 12:59) Na va, pagaliau kazka nulipdziau ir as  Rodausi... Dar liko suktinuku, tai planuoju apyranke suregzt... koks grozis  bus labai fainas komplektukas
*MAGIC*
2010 03 02, 18:21
QUOTE(Jutare @ 2010 03 02, 17:19) Mergaitės, kurios dirbat su ore stingstančiu modelinu. turėtų spėt. Kad pagreitint gali sudėt darbelius į kokią pvz. kartoninę dėžutę ir ant radiatoriaus, jei nelabai karšti. (nuo pernelyg staigaus džiūvimo gali skilt) Jei neketini lipdinio lakuot, tai geriausia būtų dažyt akriliniais dažais (kad susidarytų apsauginė plėvelė)
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 02, 18:21) turėtų spėt. Kad pagreitint gali sudėt darbelius į kokią pvz. kartoninę dėžutę ir ant radiatoriaus, jei nelabai karšti. (nuo pernelyg staigaus džiūvimo gali skilt) Jei neketini lipdinio lakuot, tai geriausia būtų dažyt akriliniais dažais (kad susidarytų apsauginė plėvelė) radiatorių neturiu, dėsim tada ant šildomų grindų  nea, lakuot tai nelakuosim, nespėsim  o ir nesinori  Tada dažysim akriliniais dažais. Ačiū už konsultaciją
Aciu, Merginos Truputi pasikartosiu, bet vel parodysiu tuos pacius auskarus, bet si karta dar kartu ir apyranke pridejau 
Labai gražu, gal papasakosit kokiu būdu tas modelino dirbinukas pritvirtinamas prie vielutės? Jei turit nuorodą kokią - būčiau dėkinga
Almantaitė
2010 03 03, 11:58
Hytka, fantastika  tikrai, gal gali papasakot kaip ta vielute tvirtini?
Aciu, Almante ir Naja Modelino dirbinuka tvirtinu paprastai: isgreziu skylute, per ja perveriu vielute ir tvirtinu... Nuorodos negaliu jokios pasiulyti, nes sugalvojau pati...
Bjauruska
2010 03 03, 12:08
Hytka, nagi dailus komplektukas
Margareta
2010 03 03, 12:44
Hytka, labai graziai atrodo  o kazin patogu tokia supinta apyranke, nesusilankstys?
Aciu, Bjauruska ir Margareta  Apyranke dariau, pagal pamoka, kitame lietuviskame forume. Viena moteris, daro tokias ir pasidalino savo patirtimi, kaip daryti. Ji sako, kad jos nesiojasi normaliai. Siaip ji labai tvirta, sunku pakoreguoti pagal savo nora, o ypac galiukus sunku uzsukt, labai stipri gaunasi, kai tiek vieluciu susiraizgo. Manau reikia dideles fizines jegos, kad ji stipriai deformuotusi, susilankstytu. Siaip viska galima sulauzyti, jei turi jegos, bet kam taip daryti  Auksinius auskarus galima be didelio vargo sulankstyti, bet niekas ju specialiai nelanksto
Bjauruska
2010 03 03, 14:34
Hytka, o kokio storio vielute naudojai? As tai dariau is 0,3; 0,25 mm, tai pakankamai lankscios isejo, o is 0,4 mm storio jau zymiai standesne buvo. Veriniai is plonesnes vielutes graziau ziurisi, o apyrankes is storesnes (bent jau man)
Bjauruska, neriau is 0,4, nes tik tokia teturejau. Pabandymui galvojau tiks ir si, nors skaiciau, kad reikia 0,3. Nu bet pirstai mano nukentejo, skauda siandien, tepu pastoviai Arnikos kremu
Bjauruska
2010 03 03, 15:27
Jo.. Pirstai tikrai kencia... Su plonesne lengviau dirbti
ACIU LABAI MERGAITES Profe pasidaryti ne ketinu turiu hobi žaisti su skuduriukais ir siuvimo mašinomis  Noriu del saves ismokti ir kūribiskai praleisti laika o dar patraukti i šitą avantiura ir kaimynkas Kad nereiktu kavos be saiko gerti ir pletkinti iš tuščio i kiaura Aciu atsiuntusiom nuoruodu vakar nuo 19 val iki 2 nakties skaitinejau  Labai sudomino Ar bus galima ir pas jus kokios info gauti pasidalinti kokiais klausimais? Papildyta:ACIU LABAI MERGAITES Profe pasidaryti ne ketinu turiu hobi žaisti su skuduriukais ir siuvimo mašinomis  Noriu del saves ismokti ir kūribiskai praleisti laika o dar patraukti i šitą avantiura ir kaimynkas Kad nereiktu kavos be saiko gerti ir pletkinti iš tuščio i kiaura Aciu atsiuntusiom nuoruodu vakar nuo 19 val iki 2 nakties skaitinejau  Labai sudomino Ar bus galima ir pas jus kokios info gauti pasidalinti kokiais klausimais?
Sveiko Pradzioi nusipirkau modelino vaikisko  pirmam pabandimui  Atplesiau gabaliuka ir paminkius palikau per nakti Ziurejau ar ore ustings  bet jis man trupa ir kvepia galvojau kad plastelinas  Ne jai rimtai tai jy gal reike labai gerai ismynkiti ar jis labai jau š....... tas vaikiskas Kur Kaune gero nusipirkti gal kas patarsit?
Margareta
2010 03 04, 10:21
QUOTE(Margareta @ 2010 03 04, 11:21) Aciu jieskosiu  Cia tik suvaikejimo stadijai ušpildyt vaikiskas
Bjauruska
2010 03 04, 10:28
Siaip pagalvojus - vargsai vaikai jei toki modelina turi isminkyti savo mazais pirstukais...
QUOTE(Bjauruska @ 2010 03 04, 11:28) Siaip pagalvojus - vargsai vaikai jei toki modelina turi isminkyti savo mazais pirstukais...  Ne jis labai lengvai minkosi ir minkstas labai ten dar formeliu visokiu buvo ideta Tai tikrai jiems usiemimas superinis  Pasikveciau i svecius sesers anuke (5met) bandysiu sunaudoti su ja ta vaikiska  Kaska libdysim  Nes vienai su tuo vaikisku zaisti tai ka as zinau  dar kas uzeis greitaja iskvies O toi nuoruodoi kur atsiunte Margareta  Gausiu pinigelius ir varysiu aciu dar karteli (Nes MB neduoda sako ant zaislu pati usidirbi  )
Margareta
2010 03 04, 11:18
 siaip tai as seniai jau pirkau, nes turiu atsargu..bet pamenu budavo senamiesty tose visokiose dekupazui, rankdarbiams pardese ir modelino, dar rastines prekese jo buna..nu zodziu reik psidairyti
patarkit pradininkei.Viską atrodo dariau pagal instrukciją, bet iškepus dirbinuką, geltona spalva patapo kažkokia negražiai murzina. kodėl taip galėjo atsitikti?
varlyte
2010 03 06, 12:38
QUOTE(joonė @ 2010 03 06, 08:38) patarkit pradininkei.Viską atrodo dariau pagal instrukciją, bet iškepus dirbinuką, geltona spalva patapo kažkokia negražiai murzina. kodėl taip galėjo atsitikti?  nes greiciausiai ten buvo geltona skaidri (transparent) 104 numeriukas
Bjauruska
2010 03 06, 14:40
Arba per auksta temperatura kepant...
Kazanova
2010 03 07, 23:04
QUOTE(Bjauruska @ 2010 03 06, 06:40) Arba per auksta temperatura kepant...  ar gali taip buti? man ir toks pastebejimas atsiraro, kad nekeptas darbelis sviesesnis, grazesnis nei keptas, ir tas toks lengvas murzinumas mane nervina. p.s kas yra transperentas zinau, todel tikrai ne todel pakinta spalva. bet gal cia tik su Fimo Soft rusim?
Margareta
2010 03 08, 09:46
labai paasu i per auksta temeratura  orkaite gerai kaista ir reguliuojasi?
Margareta
2010 03 08, 11:37
dar cia nerodziau savo nauju blynuku
Puodziute
2010 03 08, 12:49
QUOTE(Margareta @ 2010 03 08, 13:37) dar cia nerodziau savo nauju blynuku  labai grazu gal kas is modelinu gamintoju dalyvavo kaziuke? kaip sekes?
Margareta
2010 03 08, 14:55
as dar tokia prekyba neuzsiimineju..bijau, kad patirciau fiasko
mama_gulbe
2010 03 08, 17:03
QUOTE(Kazanova @ 2010 03 08, 00:04) ar gali taip buti? man ir toks pastebejimas atsiraro, kad nekeptas darbelis sviesesnis, grazesnis nei keptas, ir tas toks lengvas murzinumas mane nervina. p.s kas yra transperentas zinau, todel tikrai ne todel pakinta spalva. bet gal cia tik su Fimo Soft rusim? temperatura nustatyk 130 ir kepk nuo idejimo max 10 min
QUOTE(Puodziute @ 2010 03 08, 12:49) labai grazu gal kas is modelinu gamintoju dalyvavo kaziuke? kaip sekes? dalyvavo  o sekėsi tai gerai  Bet jau kiek papuošalais prekiavusių buvo
Margareta
2010 03 08, 17:22
QUOTE(mama_gulbe @ 2010 03 08, 17:03) temperatura nustatyk 130 ir kepk nuo idejimo max 10 min 130C 10min?  as kepu 110 apie 30min. ir ant pakuotes taip parasyta (Fimo )
Berry22
2010 03 08, 17:40
Nu kokių grožių pridarote jūs čia  labai senai noriu išbandyti ir aš tokį dalyką bet bijau  kad nieko neišeis man ... Atrodo kad sunku labai,reiktų labiau pasigilinti kas ir kaip,nuo ko pradėti,nes užmetus akį atrodo labai sudėtinga viskas  Šaunuolės visos,super darbukai
Modelinas keičia spalvą nuo aukštesnės nei reikia temperatūros. Man pakeitė spalvą kai kepiau padėjusi tiesiai ant metalinės blėkos. Matyt metalas labiau kaista, todėl. Dar pakeitė spalvą kai kepiau žiedo "akmenuką" kartu su žiedu. Vėl gi - metalas.
o-pa-pa
2010 03 08, 18:55
man nekeite spalvos kepant su metalu
As irgi kepu visada ant metalines bliekos ir spalva nepasikeicia... Kepiau ir metalini zieda su modelinu - spalva irgi nepasikeite...
visada žiedus kepu su metalu, spalva nekinta. Ir sages kai darau rėmelyje, viskas gerai
Puodziute
2010 03 08, 20:15
QUOTE(Jutare @ 2010 03 08, 19:06) dalyvavo  o sekėsi tai gerai  Bet jau kiek papuošalais prekiavusių buvo  aga labai daug visko ten buvo, o kada prekiavai, kurioj vietoj? gal maciau
QUOTE(Puodziute @ 2010 03 08, 20:15) aga labai daug visko ten buvo, o kada prekiavai, kurioj vietoj? gal maciau  visas tris dienas buvau Gedimino prospekte, ties Lukiškių aikšte  O pati irgi dalyvavai?
SuperMama
2010 03 08, 20:26
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|