Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pampersas nakčiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Noriukė
Labutis. Mano sūnelis (2 m. 3 mėn.) sėkmingai naudojasi puoduku, tačiau per pietų miegą ir nakties miegą dar negeba pasiprašyti ant puoduko. Ar dedate pampersą tokio amžiaus ir vyresniems, kad dieną ir naktį miegotų sausi?
Loora

Mes nakciai nebededam nuo 2 m ir 6 men, nors ir dabar avariju pasitaiko 4u.gif
Noriukė
QUOTE(Loora @ 2009 12 26, 20:15)
Mes nakciai nebededam nuo 2 m ir 6 men, nors ir dabar avariju pasitaiko  4u.gif
*

Ar pasiprašo ant puoduko, ar tiesiog puslė talpi pasidarė?
ginta85
As nakciai ir per pietu miegeliui nebedejau nuo 2m4men.Avariju ir dabar pasitaiko,o jis pas mane niekada nakti nesipraso i tuoleta ir per pietu miega taip pat.Pparasciausia reikia stengtis kuo maziau duoti gerti pries miega.Bet velgi visi vaikai skirtingi tai sunku ka ir pasakyti ax.gif
vollin
sveikos. mano mazoji jau tik suejus 2metukam atsisake detis nakciai pampersa.ant puoduko diena be problemu pati prasosi,na o nakciai pries gult eidamos ant puodelio atsisedam.tai visa nakti ir pramiegam be problemu. dar karts nuo karto,bet labai jau retai,atsitinka avarija,bet mes turim lovoj neperslampama paklode.taip kad nieko baisaus jei ir suslampam.ji mane pasaukia jei jau taip atsitiko,pasikeiciam pizama ir toliau miegam blush2.gif .avarija atsitinka tik tada jei vakare daug vandenuko isgeria ir ant puodelio nepavyksta padaryt.
Loora
QUOTE(Noriukė @ 2009 12 26, 20:20)
Ar pasiprašo ant puoduko, ar tiesiog puslė talpi pasidarė?
*

Buna kad pasiprašo, buna kad ir nespeja arba miegant padaro. Bet šiaip, kaip ir kitos mamytes minejo, stengiames neduot prie miega gert ir prie lipant i lova padarom sysiuka. Pas mus taip pat patiesta neperslampama paklode. Sekmes ir kantrybes 4u.gif
mylimuke
Nededu sauskelnių nuo 2m4mėn nei dieną, nei naktį. Pasodindavau ant puoduko prieš miegą, o nakčiai patiesdavau neperšlampamą antklodę. Buvo nelaimių, tačiau palyginti nedaug. Kai pamatė, kad šlapia, pradėjo prašytis. Aišku, nuo tam tikro amžiaus vaikai ir ilgiau nesišlapinę gali išbūti.
Nireglina
Vyresnėliui sauskelnes segdavau lygiai iki 2 m. Po to nuėmiau ir nebedėjau nei dieną, nei naktį. Avarijų pasitaikydavo labai retai. Mažiui sauskelnių nakčiai nebededu panašiai nuo 2 m. 4 mėn. Avarijų dar nebuvo. Vaiko niekada nežadinu naktį, kad sėstų ant puoduko. Prieš miegą pasisioja ir be problemų išmiega visą naktį. Po paklode lovoje patiesiau vienkartinę neperšlampamą paklodę, kad ištikus avarijai čiužinys išliktų sausas. Jei vaikas naktimis dar sisiotų, dėčiau sauskelnes.
blessedness
Mano irgi diena puikiausiai daro ant puoduko,o nakciai ir pietu miegui dar dedu,nors galvoju nupirkt neperslampama paklode ir nakti pabandyt nedet mirksiukas.gif
joojoooj
kokio dydzio tos neperslampamos paklodes? ar cia tos, kur vaistinese parduodamos palutes? jos mazos man atrodo g.gif . ir ka daryt jeigu vaikas migruoja po visa lova? doh.gif
patarkit, mamytes 4u.gif
*Amila*
QUOTE(joojoooj @ 2009 12 28, 21:33)
kokio dydzio tos neperslampamos paklodes? ar cia tos, kur vaistinese parduodamos palutes? jos mazos man atrodo g.gif . ir ka daryt jeigu vaikas migruoja po visa lova? doh.gif
patarkit, mamytes 4u.gif
*

neperslampamos paklodes yra standartinio dydzio,pritaikytos lovytei,bent jau mes dvejas tokias turim,pirkau vaiku parduotuvej.O tos,kur saket vaistinese yra,gal daugiau ten skirtos pervystimo metu. g.gif Maniske irgi migruoja skersai isilgai. biggrin.gif
mylimuke
Taip, pirkdavau vaistinėj. Ne visą lovytę uždengia, bet didžiąją dalį. Maniškė irgi migruoja, bet nelaimių nepasitaikė. O šiaip kūdikių parduotuvėse, man rodos, būna specialių paklodžių, uždengiančių visą lovytę.
-Aiva-
Mes beveik iki 3 metu nakciai dar dedavom pampersa, nors jis jau senokai budavo sausas, dabar jau jo nereikia, nelaimiu jau keli men. nepasitaike, nors ant lovytes neperslampama paklode vis dar yra. smile.gif Dienos miegui pamperso nededavom niekada, kai pradejo su puoduku draugaut mirksiukas.gif
Hastalavista
As va irgi vis ruosiuos pradeti pratinti be pamperso migdyt savo dukryte (2 metai ir 2 men), bet vis baisu pradet... doh.gif Na bet manau jau tikrai laikas, po Naujuju reiks imtis sios uzduoties.
Perqune
Su vyresnėliu kažkaip savaime baigėsi naktinis pampersas gal 2,5 metų, jaunėlis dabar virš 2 metų, bet ir dieną ir naktį miega su pampersu, nepergyvenu dar g.gif
Nireglina
QUOTE(joojoooj @ 2009 12 28, 21:33)

Perku vaistinėje pačias didžiausias. Maniškis taip pat mėgsta naktį migruoti, bet neperšlampamos paklodė dydžio visiškai pakanka.
Averita
Na aš ir dar uždedu nakčiai pamperį,jei prieš einant miegoti ko nors atsigėrė,o dažniausiai prašo pienelio,atsidaro šaldytuvą,mato,kad yra,tai kaip neįpilsi blush2.gif Bet kažkaip nematau problemos dar tame
pudrine
Pas mane 2m. 6men. y toleta jau eina vienas ir sviesa isijungia ir kelnes nusimauna ir atlieka viska ko atejes smile.gif su tolete jau elgiasi kaip suauges viska susitvarko pats thumbup.gif nakciai uzideda pats pampersiuka bet jau du men sausas atsikele thumbup.gif
erikiuxxx
QUOTE(Noriukė @ 2009 12 26, 18:18)
Labutis. Mano sūnelis (2 m. 3 mėn.) sėkmingai naudojasi puoduku, tačiau per pietų miegą ir nakties miegą dar negeba pasiprašyti ant puoduko. Ar dedate pampersą tokio amžiaus ir vyresniems, kad dieną ir naktį miegotų sausi?
*

dedu kaip eina miegoti ax.gif
Nexta
QUOTE(Hastalavista @ 2009 12 29, 17:38)
As va irgi vis ruosiuos pradeti pratinti be pamperso migdyt savo dukryte (2 metai ir 2 men), bet vis baisu pradet...  doh.gif Na bet manau jau tikrai laikas, po Naujuju reiks imtis sios uzduoties.
*

Siulyciau i tai rimtai paziureti ir kuo greiciau tuo reikalu uzsiimti, nes poto nuo 3m vaikai nemoka atsisede tu reikalu atlikti ir atsistoja is iprocio daro. tad susiimkite ir viskas, savaite laiko ir tikrai ismoksite 4u.gif
mes per savaite laiko ismokom, mums tada bubo 1,8m 4u.gif
Linkiu sekmes ir ypac mamytei kantrybes 4u.gif
Ir siulau atsisakyti visiskai pampersu, net ir nakciai,geriau tieskit palutes, bet pampersu nenaudokit nuo tos dienos kada uzsiimsit atpratinimu 4u.gif
mylimuke
QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 13:33)
Siulyciau i tai rimtai paziureti ir kuo greiciau tuo reikalu uzsiimti, nes poto nuo 3m vaikai nemoka atsisede tu reikalu atlikti ir atsistoja is iprocio daro. tad susiimkite ir viskas, savaite laiko ir tikrai ismoksite 4u.gif
mes per savaite laiko ismokom, mums tada bubo 1,8m 4u.gif
Linkiu sekmes ir ypac mamytei kantrybes 4u.gif
Ir siulau atsisakyti visiskai pampersu, net ir nakciai,geriau tieskit palutes, bet pampersu nenaudokit nuo tos dienos kada uzsiimsit atpratinimu 4u.gif
*

Nepripras kakot atsistojęs, tik jau nereikia taip gąsdint. Saviškę visiškai be sauskelnių migdžiau nuo 2m4-5mėn ir jokių bėdų dėl to nebuvo. Atėjo laikas ir vaikas suprato, kas yra puodas, ką su juo daryt ir kodėl geriau nei į sauskelnes. Nereikėjo man su puodu iš paskos lakstyti ir per prievartą sodinti.
Nexta
QUOTE(mylimuke @ 2010 01 02, 15:06)
Nepripras kakot atsistojęs, tik jau nereikia taip gąsdint. Saviškę visiškai be sauskelnių migdžiau nuo 2m4-5mėn ir jokių bėdų dėl to nebuvo. Atėjo laikas ir vaikas suprato, kas yra puodas, ką su juo daryt ir kodėl geriau nei į sauskelnes. Nereikėjo man su puodu iš paskos lakstyti ir per prievartą sodinti.
*

As nieko negazdinu , tiesiog taip raso literaturoj, taip kalba gydytojai ir tikrai ne is oro o is patirties smile.gif
Per prievarta as nelaksciau paskui savo vaika ir neverciau daryti to ko nenori. Isvis jokiais budais vaiko negalima prievartauti nei per prievarta valgyti nei ant puodo sestis. Man asmeniskai yra negrazu kai 3m vaikas vaiksto su pilnu pampersu issisketes...bet cia tik mano nuomone todel as anksciau ismokiau be pamperso dukryte. Kitos mamos moko taip kaip joms geriau smile.gif
tiesiog kuo anksciau tuo geriau tiek paciam vaikui tiek mamai smile.gif
mylimuke
Nebūtinai kuo anksčiau, tuo geriau. Viskam yra savas laikas. O literatūroj rašo daug visko, gydytojų nuomonės apskritai prieštaringos. Jeigu visų klausyt, tai nespėtum persiplėšt smile.gif
Nireglina
QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 15:05)
tiesiog kuo anksciau tuo geriau tiek paciam vaikui tiek mamai smile.gif

Manau esat pernelyg kategoriška. Gerai, kad jums pasisekė ir dukra greitai atprato nuo sauskelnių. Mano patirtis visai kitokia. Dičkis su pampersu vaikščiojo lygiai iki 2 m. Anot jūsų turbūt pernelyg ilgai. Užteko tik 2 sav. ir jis ėmė prašytis ant puodo. Sauskelnių nereikėjo nei nakčiai, nei į lauką. Avarijų nebūdavo. Mažiui sauskelnes nuėmiau, kai jam buvo 1 m. 5 mėn. Jis iki šiol didelį reikalą daro tik į kelnes doh.gif doh.gif Pasiprašo tik mažo reikaliuko. Nakčiai ir į lauką sauskelnių nebededu nuo 2 m. 4 mėn. Na ir kaip visą tai pakomentuosit? Mano vaikų atvejis visiškai paneigia jūsų teiginius.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2010 01 02, 15:36)
Nebūtinai kuo anksčiau, tuo geriau. Viskam yra savas laikas. O literatūroj rašo daug visko, gydytojų nuomonės apskritai prieštaringos. Jeigu visų klausyt, tai nespėtum persiplėšt smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nexta
QUOTE(Nireglina @ 2010 01 02, 17:13)
Manau esat pernelyg kategoriška. Gerai, kad jums pasisekė ir dukra greitai atprato nuo sauskelnių. Mano patirtis visai kitokia. Dičkis su pampersu vaikščiojo lygiai iki 2 m. Anot jūsų turbūt pernelyg ilgai. Užteko tik 2 sav. ir jis ėmė prašytis ant puodo. Sauskelnių nereikėjo nei nakčiai, nei į lauką. Avarijų nebūdavo. Mažiui sauskelnes nuėmiau, kai jam buvo 1 m. 5 mėn. Jis iki šiol didelį reikalą daro tik į kelnes doh.gif  doh.gif  Pasiprašo tik mažo reikaliuko. Nakčiai ir į lauką sauskelnių nebededu nuo 2 m. 4 mėn. Na ir kaip visą tai pakomentuosit? Mano vaikų atvejis visiškai paneigia jūsų teiginius.
Papildyta:

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
*

Kokius teiginius paneigia jusu patirtis,kad vaikas daro i kelnes o ne i puoduka ir dar va tokius zenklus sudedat- doh.gif is kuriu sprendziu kad jums tas nepatinka...arba as nelabai supratau ka norejot tuo pasakyti
vaiko atpratinimas nuo pamperso yra mamos kantrybes isbandymas...Mano pacios mergyte 1,8m ismoko...tai irgi beveik 2 m...as nei vienos nesmerkiu ir nebutina draskyti akiu ir pulti...jeigu jums mano nuomone yra izeidzianti tai jau atsiprasau... 4u.gif
Ir sakiau kad man 3m vaikas su pampersu ne prie sirdies, o ne 2 metuku smile.gif
erikiuxxx
nakciai dedu pamperi,
mum 3metai, bet nenoriu lovoi avariju
mylimuke
QUOTE(erikiuxxx @ 2010 01 03, 01:44)
nakciai dedu pamperi,
mum 3metai, bet nenoriu lovoi avariju
*

O neperšlampamų antklodėlių nebandėt dėt?
Beautiful Life
Dukrytei 1.8m, bet nakti dar dedam pampers'a, ryte jis buna pilnut-pilnutelis. Diena miega be sauskelniu, tik pries miega butinai atsisedam ant puoduko.
Kol kas nematau tame jokios problemos schmoll.gif
grazina37
QUOTE(Beautiful Life @ 2010 01 03, 12:56)
Dukrytei 1.8m, bet nakti dar dedam pampers'a, ryte jis buna pilnut-pilnutelis. Diena miega be sauskelniu, tik pries miega butinai atsisedam ant puoduko.
Kol kas nematau tame jokios problemos  schmoll.gif
*

zinoma jokios problemos,juk mama pati mato kada ko vaikuciui reikia ar nereikia thumbup.gif
erikiuxxx
QUOTE(mylimuke @ 2010 01 03, 11:03)
O neperšlampamų antklodėlių nebandėt dėt?
*

bandziau,bet su jom dar blogiau doh.gif
nes jaigu buna avarija,jis nepabunda,ir veliau ryte atsikelia visas susales
tai pamperiai pats geriausias varinatas nakciai,o dar perku naktinius jam spec,tai super 4u.gif
Beautiful Life
QUOTE(erikiuxxx @ 2010 01 03, 15:57)
bandziau,bet su jom dar blogiau  doh.gif
tai pamperiai pats geriausias varinatas nakciai,o dar perku naktinius jam spec,tai super 4u.gif
*

O pas mus atvirksciai, tik avarija lovoj atsitinka, mergina jau stovi ir rekia: "Kaka, kaka". Naktimis ir taip blogai miega, po tris kartus prabunda, o jeigu dar ir perrengt reiketu, tai manau visa seima naktim nemiegotu doh.gif .
Vis tiek ateis tas laikas kai musu vaikai pripras miegoti be sauskelniu, tik pas vienus anksciau, pas kitus veliau drinks_cheers.gif
mylimuke
QUOTE(erikiuxxx @ 2010 01 03, 15:57)
bandziau,bet su jom dar blogiau  doh.gif
*

O tai sunku atsikelt ir perrengt, kad nesušaltų? Tikriausiai nesišlapina per naktį 10 kartų rolleyes.gif

QUOTE(Beautiful Life @ 2010 01 03, 16:34)
O pas mus atvirksciai, tik avarija lovoj atsitinka, mergina jau stovi ir rekia: "Kaka, kaka". Naktimis ir taip blogai miega, po tris kartus prabunda, o jeigu dar ir perrengt reiketu, tai manau visa seima naktim nemiegotu  doh.gif .
Vis tiek ateis tas laikas kai musu vaikai pripras miegoti be sauskelniu, tik pas vienus anksciau, pas kitus veliau  drinks_cheers.gif
*

Manau, taip geriau negu kad nekreiptų dėmesio, jog balutėj miega. Po tokių "kaka kaka" galima kaskart paaiškint, kad kai nori šlapintis, tai reikia ant puoduko sėstis arba pašaukti mamą/tėtį, kad pasodintų ax.gif
Nexta
Manau vertetu zinoti,kad miegantis vaikas niekada nesysioja smile.gif jis visada prabunda,vartosi.kriuksi..va tada ir pasysioja.ka galima pastebeti-isgirsti smile.gif o giliai miegantis vaikas nesysioja..nebent buna isgazdintas-labai pervarges 4u.gif
@@vandeniuke@@
Labas vakaras,
su puoduku jau senokai draugaujam, nuo pavasario kazkur. Dienos metu kai miega atsikelia sausa. Bet va is po nakties pasitaiko avariju, buna ir sausa atsikelia. Laikui begant manau atprasim. Mums dar tik 2 metukai wub.gif
Nireglina
QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 17:56)
Kokius teiginius paneigia jusu patirtis,kad vaikas daro i kelnes o ne i puoduka ir dar va tokius zenklus sudedat- doh.gif  is kuriu sprendziu kad jums tas nepatinka...arba as nelabai supratau ka norejot tuo pasakyti
vaiko atpratinimas nuo pamperso yra mamos kantrybes isbandymas...Mano pacios mergyte 1,8m ismoko...tai irgi beveik 2 m...as nei vienos nesmerkiu ir nebutina draskyti akiu ir pulti...jeigu jums mano nuomone yra izeidzianti tai jau atsiprasau... 4u.gif

Visų pirma nesuprantu kur aš jus užsipuoliau ir akis draskau g.gif Keistai interpretuojate mano žodžius.
Visų antra aš paneigiau jūsų teoriją, kad kuo anksčiau vaikui nuimamos sauskelnės, tuo geriau jam pačiam ir mamai. Mažiui sauskelnes nuėmiau gana anksti, bet dėl to nebuvo geriau nei jam, nei man. Kaip ir rašiau, jis iki šiol didelį reikalą daro tik į kelnes.
sraigiuss
Vis dar miegam naktį su pampersu (tuoj bus 2 metukai), bet žadam greitu metu atsisakyti. Dieną dažnai miegam be pamperso, nebent nepadarom reikalo į puodą prieš miegą, tai užsidedam... Atsikelia sausa. Po nakties irgi dažniausiai pampersas sausas, vis sakau, kad gulsim be pamperso, bet vis uždedu dar doh.gif doh.gif
fitne
sveikutes.del pampersu manau galima gincytis,diskutuot labai daug,o mano nuomone daug kas priklauso nuo vaikucio.vienas seda noriai ansti kitas visai nenori.as dabar auginu trecia mazyli,dvi jau panos(13 ir 15m) tai jos nuo metu neleido det pampersu reke kaip 'karemos',nors dedavau tai tik tada kai reikdavo kur vaziuoti siaip budavo be ju,su maziuku (1,8)sunkiau nakciai vis dar dedu pampersus diena be ju jau seniai,bet buna visko ax.gif
gievka
Pampersą dedamės tik nakčiai 4u.gif bandysim atprasti.... 4u.gif
(nei pietų miegui, nei į lauką einant, nei kelionėje pampersų nebenaudojam) 4u.gif
dafniele
mums greit 2metukai,mes pampersu atsisakes visai nesenei pries savaite,tai eidami miegoti suneliui dar dedu papmersus ir i lauka o namuose be ir sisi ir kaku papraso
vygita
mano mažyliui ne uzkalnu du metukai,bet dar ant puodo nedaro,nors ir kaip stengiuosi pratinti,atsiseda ir viskas ir baiges tuo kad padaro i kelnes, doh.gif diena pampersu jau senai nededu smile.gif pati nebesuprantu ar čia normalu ar jau reikia pradeti nerimauti g.gif ax.gif
Jevgenija
Mano maziui 1.9 ir ant puodo jis neeina schmoll.gif ..nors as cia bedos nematau...cia yra laaaabai individualu..
Mano vyresnis sunus (jam dabar beveik 7m) jau 1.3 prasesi ir ne ant puodo o iskart i TUALETA!...(jam labai patikdavo padariu reikala nuleisti vandenuka lotuliukas.gif )

Vaikas pats daaugs iki puodo ir nereikia jo skumbinti..juk visa gyvenima su pampersais nevaiksciuos rolleyes.gif 4u.gif
Elinga_27
QUOTE(vygita @ 2010 01 26, 16:10)
mano mažyliui ne uzkalnu du metukai,bet dar ant puodo nedaro,nors ir kaip stengiuosi pratinti,atsiseda ir viskas ir baiges tuo kad padaro i kelnes, doh.gif diena pampersu jau senai nededu smile.gif  pati nebesuprantu ar čia normalu ar jau reikia pradeti nerimauti g.gif  ax.gif
*

Labutis 4u.gif Tikrai nėra reikalo nerimauti.. nes vis vaikai, kaip ir suaugę, yra labai individualūs. Vieni anksčiau pradeda prašytis, kiti vėliau..

mūsų panelė prieš porą mėnesių pradėjo "normaliai" prašytis ant puodo.. t.y. jau ir į lauką ir į kelionę, trumpesnę, galim važiuoti be pampersų, ir darželyje jų nebereikia, t.y. mes jų visai nebenaudojam. Keli pampersiukai likę tai juos retais atvejais panaudojam naktį, jei matau kad iš vakaro daug geria .. o šiaip būna kad naktį išmiega, kartais būna "avarijų". Bet kaip jau minėjo čia mamytės, turim paklodes, kurios neperšlampa, tai jei ir prisisioja, ryte mamytė viską išskalbia ax.gif

Viskam savas laikas.. 4u.gif
*jole*
Labas mamytes 4u.gif
mano mazulis (2,5m) bet vis dar nakciai dedu pampersa. Labai retas atvejis, kai pampersas rytais sausas. Noreciau tiesti palute, bet..miega doh.gif , vartosi po visa lova, tai nesuku sau galvos ir uzdedu pampersa nakciai. O dienomis jau senai ju atsisakem, daro tualete vyriskai smile.gif
Manau ateis laikais ir ju nereiks visai ax.gif
medlink
Aidui dabar 1m.9mėn ir miegam su pampersu smile.gif namuose dedu tik nakčiai, bet lopšelyje vaikas priverstas visą dieną būti su pamperiu sad.gif tai turbut dar teks su jais padraugauti...
shlepsė
QUOTE(medlink @ 2010 02 04, 11:48)
Aidui dabar 1m.9mėn ir miegam su pampersu smile.gif namuose dedu tik nakčiai, bet lopšelyje vaikas priverstas visą dieną būti su pamperiu sad.gif tai turbut dar teks su jais padraugauti...
*

o kodel priverstas?

Maniske pradejo eiti i darzeli 1,8 ir susitariau su aukletojom, kad paliksiu be pampersu, nors i puoda tik namie prasydavosi, prie svetimu dar bijodavo. Palikavau svariu kelniu ir perrengdavo jei prisidarydavo. Ir labai greit pradejo ir darzeli prasytis, nepatinka gi slapiai but smile.gif
asta_lapute
QUOTE(vygita @ 2010 01 26, 15:10)
mano mažyliui ne uzkalnu du metukai,bet dar ant puodo nedaro,nors ir kaip stengiuosi pratinti,atsiseda ir viskas ir baiges tuo kad padaro i kelnes, doh.gif diena pampersu jau senai nededu smile.gif  pati nebesuprantu ar čia normalu ar jau reikia pradeti nerimauti g.gif  ax.gif
*

Mes pradejom pratinti ant puodo metuku, is pradziu viskas puikiai - sededavo ir padarydavo, bet kazkas nutiko ir nustojo sestis, riesdavo nugara, saukdavo ir pan. Tai nusprendem jo nekankinti ir palaukti...laukem laukem, vis retkaciais pabandydami, bet jokiu pokyciu nebuvo. Kai suejo pusantru metu nusprendem, kad jau laikas imtis aktyvesniu veiksmu. I r pradejom sodinti ant puodo siulydami paziureti teletabius ar koki kita filmuka. Kadangi jis televizoriu ziuri retai, o filmukus dar reciau, tai mums puikiai isdege. Jis noredavo paziureti filmuka ir atsisesdavo - taip atsikratem puodo baimes thumbup.gif
O del padarymo, tai is pradziu nieko nepadarydavo irgi tik i kelnes paskui, bet kazkada kai jis nemate pripyliau vandenuko- atseit jis padare... o tada su teciu jau gyrem gyrem ir sakem, kad reikia ispilti ir nuleisti vandeni. Vandens nuleidimo dziausgma butina isnaudoti pratinant ant puodelio, kiek zinau, daugeliui vaiku - tai nuostabus atradimas.Beje, kadangi filmukas ilgas, tai anksciau ar veliau padarydavo. O dabar jau ismokom tik atsisest ir padaryt is karto- tai kitakart ir filmuko nespeji ijungt. smile.gif
Taigi dabar pampersas tik nakciai.
Viskas bus gerai, tik linkiu kantrybes smile.gif Sekmes dideliausios smile.gif

P.s. Dar galima vaikui kokio arbuzo duot pries sodinant, kad didesne tikimybe butu i ta puodeli ka nors padaryt.
Renata M.
Mes nuo 2m.atsikratėm pampersų visiškai net naktim nereikėjo dėti ir avarijų per tą laiką gal buvo dvi thumbup.gif
laurikeee
Oi kaip as nelaukiu tu tokiu atsisakymu pampiu nakciai,oi bus vargelio jauciu,reiketu jau dabar po truputi uzsipirkinet lycnu uzvalkalu patalams,nors ant puodo sedim nuo kokiu 8men ir be problemos,pati dar nesipraso,bet kai pasiulau po valandikes atsisesti tai buna visko ir asaru ir begiojimu,o buna ir mielu noru atsiseda pati ax.gif
Mamos o naudojat kokius patiesaliukus kad slapimas nepersigertu i ciuzini,kokius naudojat,vienkartiniu ar taip sakant tuos senoviskus siratikes g.gif
rumix
Mūsų gydytoja sakė,kad iki 2,5 metų net neverta prievartauti dėl puoduko, nes dar kažkokie savireguliacijos procesai nesusiformavę. g.gif O mažius naktį be pamperso miegoti pradėjo gerokai anksčiau nei su rimtu reikalu ant puoduko sėstis. Kaip norėdamas gerti atsibusdavo ir pasakydavo, taip ir ant puoduko užsimanęs nubunda.
(Lelija)
QUOTE(rumix @ 2010 02 08, 23:41)
Mūsų gydytoja sakė,kad iki 2,5 metų net neverta prievartauti dėl puoduko, nes dar kažkokie savireguliacijos procesai nesusiformavę.  g.gif  O mažius naktį be pamperso miegoti pradėjo gerokai anksčiau nei su rimtu reikalu ant puoduko sėstis. Kaip norėdamas gerti atsibusdavo ir pasakydavo, taip ir ant puoduko užsimanęs nubunda.
*

Gyd turbūt turėjo omeny, kadiki dviejų metų vaikai nevisalaik prašosisąmoningai ant puodo.O sodint reikia kuo anksčiau, kad puodo nebijotų ir atsirastų refleksas šlapintis ir tuštintis ant puodo.Mes nuo 6men pratinom ir dabar mielai pasėdi ir iškartpadaro, jei nori. Jei nepadaro- vadinasi nereikįjo jai smile.gif
Deja, be pampersų mes neišsiverčiam naktį sad.gif Jinai dar geria mano pienuką naktį ir nieko negaliu dėl to padaryti...pamperis būna pilnutėlispo nakties sisiuko sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.