Dedavau tik nakciai kol mokinomes ir tai nedaznais atvejais,kadangi manoji velyva rudeni gimus tai anksti dar nesuejus 2m.ismokome atlikti viska vasara,tad 1,9men.jau laisvai miegojome ir vaiksciojome visur be sauskelniu,
sveikos mamytes. Mano dukrytei 2m.1men. diena bunam be sauskelniu sysiu padaro sauniai, su rimtesniu reikalu reikia labai gaudyt, nes daznai pasako, kad kaku jau po visko. O vat nakciai ir pietu miegui dedames sauskelnes. Diena daznai nubunda sausomis sauskelnemis, o nakti deje deje atsibundam dar net labai slapiomis sauskelnemis. Noreciau jau bandyt atpratinti ir miegoti be sauskelniu bet kazkaip vis dar bijom surizikuoti....Ir nezinau kada tinkamiausias laikas bandyt pratint miegot be sauskelniu?
2,7 m. miegui pampersas,dar tiesa sakant nebandziau,nes pratinames prie darzelio,tai nenoriu dubliuot.Namie padaro i tualeta palipejus pati tuoleto treniruokliu,o lauke,kai nori , pasipraso,padarom po medeliu.
Papildyta: Veiksmas nuo 2 m. pradejo vykt - sestis pati ant puoduko,savaime su laiku ismoko,nusimaut kelnytes,padaryt su avarijom,po to be,nieko neisejo paskubint.Neskubinkit ivykiu,kai vaikui ateis laikas,taip ir prades daryt.Nuo 2,7 m. lauke be problemu,net ir kelioneje,papraso,sustojam ir padaro lauke.
Nededu, išmiega sausas.
dukrytei du metukai ir du men.jau darom ant puoduko visus reikalus
sveiki,pas mus irgi ta pati situacija,diena daro ant puoduko,o nakciai ar pietu miegui nerizikuoju ir dedu pampersiuka,nes vaikinukas gan daug geria skysciu,nusiduoda per diena ir nevisad prabunda nakti,kad nueit ant puodelio...Tai ziurek viena karta is po nakties pampersa vos atkelt eina, o kita karta visiskai neidarytas buna....
Sveikos mamytes, manajam metukai ir menuo, gal zinot kada vaikas jau prasosi ant puoduko pats? manasis dar nesupranta, aisku kai pasodinu tai padaro, bet , akd prasytis tai nea.
Maniškis dar tik kelios savaitės daro į puoduką, ir tai tik sisi...Vaikšto su triusikėliais, o nakčiai dėdavau pampersą. Pastebėjau, kad naktį išmiega sausas, tai jau savaitė miega be pampersiukų. Dedu po paklode neperšlampamą palutę, jei kartais įvyktų "nelaimė"
nakciai dar dedu ir iseinant i lauka ar miesta. diena prasosi ant puoduko, bet mieste tai buna kad pamirsta paprasyti o jei ir papraso neturiu kur sodinti. nakti tai dazniausia sisioja. labai retai buna, kad nubunda su tusciu pampersu.
bijau girtis ar ką sakyt. jau gera savaitė, kai dienos miegui pamperso nededu. Naktį dedu, bet ryte jis būna sausas. aptyliukais džiaugiuosi, gal bus viskas. Dabar pasiprašo, jei nori ir naktį, ir tik pabudęs.
Tik ismokus ant puoduko (truputi virs 2m), dar kuri laika pietu miegeliui (kartais) ir nakciai dedavau pampersa. Atsikeldavo su pilnu, o po keliu sav. atsikeldavo jau su sausu. Tada jau ir nakciai nededavau
na mes dar 2 metuku neturime :0 bet naudojame tuos standartinius pampers baby dry.. nors beveik visuomet atsikelus jis buna tuscias
Mano panelei jau du metai ir keturi menesiai, bet pasisakyti ant puodelio kad nori sisiu dar nesako.. nors kalba viska ,sakiniais..
kai taip karsta i lauka vedu su triusikeliais, stengiuosi pagauti ir pasodinti:)bet namie ir miegant dedam pampersus. sako iki triju metu susitvarko tokie reikalai, nors man tai jau pabodo..
auginant dukra pampersu atsisakem 2 neturedamos, uzteko pamatyt, kaip darzelyje vaikai viska daro, ir namie po savaites nebereikejo, naktim dar gal menesi dejau, bet nepasitaike nei 1 nelaimes ir slapios lovos, nesikeldavo ir prasytis, visa nakti ismiegodavo sausa, ir atsikelusi i wc eidavo tik po geros valandos
savo berneliui 2m pampersą dedu tik nakčiai ir kai važiuojam automobiliu. per pietų miegą išmiega sausas
Mano mergaitei uz 2 men bus 3 metai..
manoji ir, kol miegojo su pamperiu nepabusdavo, o kai jau nakciai nebededavau, tai pradedavo lovytej blaskytis, pasodindavau ant puoduko ir vel miegodavo
Mano vyrukas nuo 2 metu kai pradejo miegot be pampio nakti, buvo atsikeles nakti gal 1-2kartus i tualeta.
Nezinau, kaip kitos, bet as ismiegu nakti neprabudus i tualeta, tai kodel vaikas turi butinai keltis? negirdykit pries einant miegoti, 1-1,5val iki miego pasirupinkit kad butu pavalges pageres, o pries einant miegot, atlieka reikalus ir viskas.. ir jei nores i tualeta tikrai atsikels, kartais tiesiog nespeja pabude is miegu suvokt, ir ziurek jau bega... galbut nutiks pirmus 5kart nelaime, bet taip jau turi but Kristinele86, manau, kad leiskit jai pabandyti miegoti be pampio, visgi jau didele mergaite, as naudojau paprasciausia protektoriu, galit kokia plevele patiesti, kad ciuzinio nesugadintu, o patalyne isskalbsit
Maniskis 2m3men vis dar miega su pampersu nakti, buna nemazai prisisiojes.
Maniske jau kokia savaite nakti be sauskelnes miega,bet niekad nesipraso
QUOTE(Samarija @ 2011 08 12, 12:31) Maniske jau kokia savaite nakti be sauskelnes miega,bet niekad nesipraso gal daug megsta atsigerti pries einant miegot? QUOTE(XVXVX @ 2011 06 22, 18:09) Mano vyrukas nuo 2 metu kai pradejo miegot be pampio nakti, buvo atsikeles nakti gal 1-2kartus i tualeta. Nezinau, kaip kitos, bet as ismiegu nakti neprabudus i tualeta, tai kodel vaikas turi butinai keltis? negirdykit pries einant miegoti, 1-1,5val iki miego pasirupinkit kad butu pavalges pageres, o pries einant miegot, atlieka reikalus ir viskas.. ir jei nores i tualeta tikrai atsikels, kartais tiesiog nespeja pabude is miegu suvokt, ir ziurek jau bega... galbut nutiks pirmus 5kart nelaime, bet taip jau turi but Kristinele86, manau, kad leiskit jai pabandyti miegoti be pampio, visgi jau didele mergaite, as naudojau paprasciausia protektoriu, galit kokia plevele patiesti, kad ciuzinio nesugadintu, o patalyne isskalbsit kaip faina kad jau tokio amziaus jusu vaikiukai geba daryti ant puodelio mano suneliui 1m9 men,,bet visikai nenori ant puoduko,labai vargstu,dabar net nebesodinu ant jo,nes tik pasodinu pradeda cypt ,ir lekia nuo jo..nulekes sysiuka padaro kitur,ir atbeges rodo kad ten kazka padare...sodinaui ant puodelio nuo 8 men,kada pradejo tvirtai sedeti,,ir mum per diena pavykdavo padaryti i ji po 3 kartus,o dabar kai jau tox dickis,labai spyriojasi ir visiskai nenori,,nesuprantu,o gal dar nesupranta
Mes jau pora mėnesiukų, kai nesidedam pampo nei dieną, nei naktį
Tiesiog bandykite eksperimentuoti, vaikas jaučia kai guli su pampiu ir be. Buvo tokiu akimirku, kad dedi sauskelnes o jis iškarto ir sisiodavo specialiai.
aš nebedėjau naktim nuo 2,5metų ir viskai gerai, avarijų mažai. Naktį pradeda krizenti, nubunda ir eina į puodą, kuris būna netoli lovytės, miega vienas kambaryje, kartais nueina į virtuve pagerti naktį. Savarankiškas vaikas tampa. Kiekvienam vaikui tai individualu, nusipirkite neperšlampama paklodę ir bandykite QUOTE(Noriukė @ 2009 12 26, 19:18) Labutis. Mano sūnelis (2 m. 3 mėn.) sėkmingai naudojasi puoduku, tačiau per pietų miegą ir nakties miegą dar negeba pasiprašyti ant puoduko. Ar dedate pampersą tokio amžiaus ir vyresniems, kad dieną ir naktį miegotų sausi? Mano vaikučiui 15 mėn, ir jau nuo 13 mėn miegam naktį be pampio. QUOTE(Samarija @ 2011 08 12, 12:31) Maniske jau kokia savaite nakti be sauskelnes miega,bet niekad nesipraso Kadangi aš savo pradėjau liepos mėn.pr.migdyti naktį be sauskelnių - tai visko pasitaikydavo, kad ir 3k.tekdavo keisti patalynę. Bet galiausiai įsigudrinau. Turiu daug palučių, patiesdavau, be problemų būdavo pakeisti, po palutėmis neperšlampamas patiesaliukas, kaldrytes turiu dvi, ir jų nevilkau, nes susisiojus labai jau daug skalbimo gaudavosi Naktį jis vistiek keliasi dar pažįsti krūties, tad tik nubudųsi sodinu ant puodo. Keliamės 1-3k.per naktį, bet ne visada sėdasi ant puodo, kai nenori - tai ir nesisėda. Rezultatas toks: per šio mėn. 19 naktų, tik 2 naktys buvo šlapios.. Manau, kad tai labai geras rezultatas. Bent jau aš esu juo labai patenkinta.
nakciai jau savaite kaip nededam,buvo tik 1 avarija,o dienai deda einant i laukuti
Mes dienomis vis dar nesiprašom, užtat naktimis sekasi tikrai daug geriau, nei dieną
Per rugsėjo mėn. buvo tik 3 šlapios naktys.
Mes pradėjom šį mėnesį nakčiai nebedėt, per pietus jau prieš kelis mėnesius miegojo be sauskelnių, kažkaip dieną be problemų. Naktį būdavo avarijų.. Dažnai šlapios sauskelnės buvo.. Na, o dabar kai pastebėjom, kad dažniau sausas, nei šlapias, tariames ir jau nebededam..
Mes nakti dar dedam visada
mes nakti uzsidedam, o ir per pietus dedames del sventos ramybes, siaip dazniausiai sausa atsikelia, bet buna ir avariju
Tik kokią savaitę nė karto į pampersą naktį nepridaro, sakau jau nebedėsim ir padaro vėl, taip kelias dienas ir vėl nebedaro, ir vėl pradeda...kažkaip dar ir neatsisakom naktinių pampersiukų
Maniskei 2 m ir menuo, dienai pradejau nebedeti pamperso, tai kol kas prisisiojusi nebuvo, bet nakciai vis dar dedu ir prabunda su laaabai pilnu pampersu. Nezinau... Pameginciau nebedeti, bet ji nakciai vis dar pienuko atsigert megsta... Jei nebegertu, tai ir problemos nebutu... Gal... O su tais vienkartiniais paklotukais... Ji malasi po visa lova
mano vyresnelis, tai nuo kokiu 2 metuku atsikelia slapias, na gal buvo pora avariju
palaipsniui atsisakėm, nes avarijų buvo, paskui perėjom iki neperšlampamų paklodžių, ir jau jei ką, šlapios jos buvo
kai atpratom diena, po poros savaiciu nebereikejo ir nakciai... (1,5 buvo amziaus)
Dieną jokių problemų- prašosi ir naudojasi puoduku, o štai naktį tai tik su pampiu
Dukrai sauskelnes nakčia nustojau dėti, kai jai buvo 2 m. 2 mėn. Avarijų praktiškai nebuvo. Nuo 1 m. 11 mėn. pradėjo pati prašytis ant puodo.
Sūnui dabar 2 m. 1 mėn., ant puodo prašosi periodais, o nakčiai sauskelnių turbūt dar ilgai reikės QUOTE(Noriukė @ 2009 12 26, 18:18) Labutis. Mano sūnelis (2 m. 3 mėn.) sėkmingai naudojasi puoduku, tačiau per pietų miegą ir nakties miegą dar negeba pasiprašyti ant puoduko. Ar dedate pampersą tokio amžiaus ir vyresniems, kad dieną ir naktį miegotų sausi? Mano sunus (2m 6men) irgi dar su sauskelnem nakciai ir pietu miego eina ir visada sauskelnes buna pilnos, nors darzelyje per pietu miega, miega su kelnaitem ir niekad peprisisioja, nezinau, kaip tai paaiskinti |