Daiva St.
2010 02 09, 21:40
QUOTE((Lelija) @ 2010 02 09, 09:21) Gyd turbūt turėjo omeny, kadiki dviejų metų vaikai nevisalaik prašosisąmoningai ant puodo.O sodint reikia kuo anksčiau, kad puodo nebijotų ir atsirastų refleksas šlapintis ir tuštintis ant puodo.Mes nuo 6men pratinom ir dabar mielai pasėdi ir iškartpadaro, jei nori. Jei nepadaro- vadinasi nereikįjo jai  Deja, be pampersų mes neišsiverčiam naktį  Jinai dar geria mano pienuką naktį ir nieko negaliu dėl to padaryti...pamperis būna pilnutėlispo nakties sisiuko  Kaip supratau is jusu paraso, mergytei yra tik metukai, taigi nenorekite, kad nakti ji nepridarytu i pamperi, tai visiskai normalu-juk ji dar mazute! Musu dukryte tik visai neseniai nustojo daryt naktimis i pamperi, kai buvo 2m.3men  Pradzioje stresavau, kodel taip ilgai slapinasi i pamperi, o paskui nurimau-ji daug gerdavo pries uzmiegant, tai ko noret, kad pusle islaikytu visa nakti?Kadangi pas mus labai gerai sildo, todel ir gere, o paskui po truputi pradejau mazinti skyscius vakare ir savaime nustojo slapintis naktimis  Supratau sena gera tiesa-nera ko mamytems nervintis, jei jos vaikas nedaro kazko, ka daro kiti, ateis laikas ir jos vaikutis viska ta pati padarys ka kaimynes
(Lelija)
2010 02 11, 15:54
QUOTE(Daiva St. @ 2010 02 09, 22:40) Kaip supratau is jusu paraso, mergytei yra tik metukai, taigi nenorekite, kad nakti ji nepridarytu i pamperi, tai visiskai normalu-juk ji dar mazute! Musu dukryte tik visai neseniai nustojo daryt naktimis i pamperi, kai buvo 2m.3men  Pradzioje stresavau, kodel taip ilgai slapinasi i pamperi, o paskui nurimau-ji daug gerdavo pries uzmiegant, tai ko noret, kad pusle islaikytu visa nakti?Kadangi pas mus labai gerai sildo, todel ir gere, o paskui po truputi pradejau mazinti skyscius vakare ir savaime nustojo slapintis naktimis  Supratau sena gera tiesa-nera ko mamytems nervintis, jei jos vaikas nedaro kazko, ka daro kiti, ateis laikas ir jos vaikutis viska ta pati padarys ka kaimynes  Taip,ir aš jau nesuku sau galvos, kokie kiti vaikai vunderkindai  Nebekreipiu dėmesio, nes žmonės, kartais ir medikai yra labai netolerantiški kitų žmonių atžvilgiu ir skuba daryti nepagrįstas išvadas, dažnai remdamiesi sausa teorija o ne gyvenimiška patirtimi
uogytea
2010 02 13, 19:26
Mano dukra nuo 2 metuku nebedare i lova,o jei noredavo pasiprasydavo,Na o berniukui jau dveji,bet be pamperso negalim nakty ismiegoti,kaip ir be buteliuko,kol neisgers viso,neuzmiega.Manau pirma teks atsisakyti buteliuko kazkokiu budu,o po to ir pamperso!
Pumbukas
2010 02 20, 00:33
Musu mazylei 2m. 1men. diena ant puoduko jau senai pasipraso, gal nuo kokiu 1,8men. Taciau naktimis miega dar su pampersu
medlink
2010 02 20, 10:42
QUOTE(Pumbukas @ 2010 02 20, 02:33) Musu mazylei 2m. 1men. diena ant puoduko jau senai pasipraso, gal nuo kokiu 1,8men. Taciau naktimis miega dar su pampersu  Mums dar 1m10mėn, dieną visada reikalus daro ant puodo, bet ir dieną ir naktį miega su pampersiu ir tikrai nematau čia bėdos
QUOTE(Pumbukas @ 2010 02 20, 02:33) Musu mazylei 2m. 1men. diena ant puoduko jau senai pasipraso, gal nuo kokiu 1,8men. Taciau naktimis miega dar su pampersu  mano dukrytei irgi du metukai si menesi suejo, ant puodo prasosi jau senai bet pietu miegui ir nakciai dedu pampa bv toks laiko tarpas kad prabunda ir prasosi bet dbr vel pilni pampai po nakties ir per pietu miega kartais privaro  kazkada per pietu miega neuzdejau nes jau pora sav nesisiojo maniau nuimsiu tai prisisiojo i lova  ai dar desiu kol neatpras savaime ir manau vasara jau turetu kazkaip  be to nakti ateina jinai pas mus is sv lovos visai nelinksma butu jeigu pridarytu
QUOTE(rujo @ 2010 02 04, 15:20) o kodel priverstas? Maniske pradejo eiti i darzeli 1,8 ir susitariau su aukletojom, kad paliksiu be pampersu, nors i puoda tik namie prasydavosi, prie svetimu dar bijodavo. Palikavau svariu kelniu ir perrengdavo jei prisidarydavo. Ir labai greit pradejo ir darzeli prasytis, nepatinka gi slapiai but  Maniškis taip pat: paprašiau, kad perrengtų, jei kas. Gal porą kartų ir teprireikė. Nuo 1,11 metų atsikelia ir naktį, jei nori. Tačiau tai pasitaiko gal kartą per mėnesį, kitom naktim išmiega nesisiojęs, atsikelia sausas.  Ant puodo pradėjo sėst nuo 1.8 metų, iki tol tai buvo priešas, o mes ir nevertėm. Atėjo laikas, per porą dienų priprato.
jurgutele
2010 02 21, 21:34
Oi ir aš kaip laukiu, kada darys į puodą  Pats sodina meškas, kiškį ant puodo, bet pats ne ne ne rėkia ir nedaro
Neatrastoji
2010 02 22, 15:47
kai tik pati mažulė atsisėdo ant puoduko dieną tai ir naktį keldavosi pati daryti
kuku1470
2010 02 23, 14:13
didžioji nuo dviejų be pamperso, mažoji 1,7m be pamperso, nežinau nevisada keliam , žiūrim kiek išgėrė vakare, bet neapsisisioja
maziuks
2010 02 23, 19:44
pradejau sodinti ant puoduko nuo 7men.,o nuo 1.1men pasipraso pati  diena miegam be pampersu,bet nakciai vis dar reik mums 2.3men
nu ir kas,mano vaikui 2,8m ir vis dar nakti miega su pampiu. Nematau,cia nieko blogo kai ateis laikas,tai ir pats atsisakys to pampio.
Mes nuo 2 m nebededam nakčiai, nes ir pati dukrytė nebenori, labai priešinosi jau. Bet kartą per naktį miegančią ant puodo pasodinam. Kitaip būtų nelaimė lovytėje
QUOTE(eda9 @ 2010 02 26, 15:47) Mes nuo 2 m nebededam nakčiai, nes ir pati dukrytė nebenori, labai priešinosi jau. Bet kartą per naktį miegančią ant puodo pasodinam. Kitaip būtų nelaimė lovytėje   mano vyresnėlis irgi 2m jau be pamperso miegojo, naktį pasiprašydavo ant puoduko arba jei pradėdavo labai vartytis aš pakeldavau ir paklausdavau ar nenori.
medlink
2010 03 07, 17:45
Desiu tol nakciai kol reikes  visiems gi skirtingai pajutimas ateina  Diena jau senokai be pampiu buna, bet miegui visada dedu
vasareja123
2010 03 08, 12:44
manau tėvų apsileidimas, jau nuo 1,6 naktį miegam be pamperso ir aišku dieną dar anksčiau pradėjom be sauskelnių pietų miego miegoti
Jolanta19
2010 03 10, 00:55
3 dar dedu
elenuxus
2010 03 10, 11:40
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 08, 13:44) manau tėvų apsileidimas, jau nuo 1,6 naktį miegam be pamperso ir aišku dieną dar anksčiau pradėjom be sauskelnių pietų miego miegoti Tai jum pasiseke ir tiek, koks cia gali buti apsileidimas, jei vaikas nejusdamas ir net neprabusdamas balute padaro, arba miega kitam kambary, nesimuisto ir neprasibudineja kad paklaustum ar noretu ant puodo.Kam taip kritiskai? Musiske diena ben pampio miega, uztat tik 2val.Atsibunda ir pati padaro, o nakti miega kietai, kiek bandem be pampio, tiek keliose vietose slapia buna, o ji nejaucia...saldus miegelis.
Brigute:)
2010 03 10, 13:44
Sveikos.mano spindulelis 2-eju su trupuciu.pampersa dedu tik nakciai,per pietu miegeli ne,nes pries ji visada padarom ka norim ir ismiegam sausuciai
gladiole
2010 03 10, 14:17
Mano dukrytem 1,9men. pampersa naudojam tik nakciai,manau vasaros laiku bandysim atsisakyti visai,ziurint kaip seksis. Zinau kas naudojo pampersa nakciai budami ir 4 metuku,ir nieko blogo jei yra beda tai ner kitos iseities.
Brigute:)
2010 03 10, 14:40
Labai teisingai!  tai ne beda jei tikrai reikia. mano drauges 2vimetukas ne uz ka neseda ant puoduko ir nieko nepadarysi,ateis laikas atsises  bet va as dirbau Danijoj aukle,priziurejau 2 vaikiukus.mergaite buvo 4-veriu metuku ir istisa para tevai dedavo pampersa(paaiskino,kad neturintys visiskai laiko pratint ant puodelio,mokos dirba ir vaikam laiko nelieka)cia manau beda
ant puodo sėdasi ir prašosi nuo 1m 3 mėn, bet naktį vis dar dedu, nors jau nelabai nori, bet prisidaro kiekvieną kartą dar vis
Diena ir pietu miego be pampersu, bet jau nakti dar dedu pamperi, nes kartais buna padariusi i ji ne viena karta  Maniske yra megeja nakti atsikelti ir atsigerti vandenuko, nors gurksneli ir pabandyk jai neduoti  liksim visi be miego
kristinaaa
2010 03 11, 15:56
as irgi savajai nakciai dedu pamersa, nors mums po 3 menesiuku bus 3 metukai. kazkaip neisivaizduoju kaip atpratinti nakti nuo tokio dalyko, nes pampersas nebuna sausas. maniske megeja pries miega atsigerti, jei neduodu tai reiskiasi nebus miego
Nakciai savo dukrytei sauskelnes segiau iki 2.4 m.
pietu miegui ir nakciai dedu pampersa. kartais po nakties atsikelia sausa, bet retai. Kadangi ji miega savo kambaryje tai vargu ar speciau ir isgirsciau jei pasiprasytu prabudusi. kol kas manau ir desiu kol nakti darys.
Manoji nuo 1,8men miega ir dienom buna be pampersu, nors pries miega buna ir 2 buteliukus skysciu kokiu isgeria, pamenu prabusdavo su pilnuteliu pampersu, kartais ir jis neatlaikydavo  , geru pora savaiciu draugavom su avarijom, tai nespedavo iki puoduko nubegt, tai uzsizaisdavo.. visko buvo, dar ir dabar kartais buna avariju, bet jau labai retai  , tik i lauka dar dedu arba kai kur nors vaziuojam, bet i ji 'nepadaro' nors ir nori, kencia kol pasieksim wc
*Svajone*
2010 03 17, 15:29
savo vaikams sauskelnes nakčiai segiau kažkur iki trejų metukų,jaučiu ir jaunėliui taip irgi bus,nes su puoduku nepavyksta susidraugauti
o mes sauskelnių pietų ir nakties miegą atsisakėm 1m10men.per ta laiką avarija tik viena tebuvo,bet dėl visa ko dedu neperšlampama paklode.
atsisakem sauskelniu iki 2 metu-pats nepageidauja. Laukiam avariju
Vyresniajai nakciai pampersus segiau iki 3,5 metu ir neemiau i galva... Nors darzelyje diena be pampersu miegodavo. Nuemiau tik tada, kai kiekviena nakti sausas pampersas buvo ir iki siol jokiu avariju...
Kol kas dedu savo mazajai, ziuresim kaip bus toliau
Lugennn83
2010 03 28, 20:43
suneliui 2 m. 3 men. miegam dar su pampiu...o diena jau gyvenam be jo kelis menesius  nes pries nakti geria pienuka, taip uzmiega...ir ryte pampis buna pilnas, pilnas...ir dazniausiai didelio reikalo  tai neiseitu kolkas kitaip...
čiaudanti bitė
2010 03 29, 15:24
Nakčiai dar būtinai sauskelnes segu, nemažai geria naktį tai ryte toks kapšas būna  pietų miegeliui irgi segu, bet dažniausiai tuščią ir nuimu.
Dukrytei dieną pamperso nebedėjau nuo 2 metukų, o naktį atsisakė, 2m 1 mėn.  Bet tenka naktį miegančią sodinti ant puodo 1-2 kartus, nes pati neatsibunda paprašyti
agnelec
2010 04 06, 10:49
mano merginai 2,2m. be pampio vaikstom jau koki menesi..nededu ir ant nakties,nes mazai geria ji,tai ir is po nakties atsikelia sausa..ismiega ~10val ir nieko...
petrovna
2010 04 19, 13:53
na,va,mamkos,galesit mane pasmerkti..mano vyrui jau 2,10.o nakti ir darze pilnu chodu dedam pampersa...kodel?nu niekaip neiseina kitaip...diena..be problemu jau seniai,pats visus reikalus tvarkosi,jei reikia pasikviecia po rimto reikalo...o su naktim-be sansu...jau buvom grieztai su tetciu pasiryze:vargom 2 men.visa sausi ir vasari,rezultatas O, pirma savaite dar iki 6 ryto pratraukdavo,paskui reikia ji priplesti,nes ziauriai kietai jis miega,galima aplink siurbti-negirdes, tai saukia -klykia,nenoriu,pasodini per prievarta-padaro,sekancia savaite jau ir iki 3 val.nebeistrauke,tai pradejom kaip laikrodziai kelt 3val.ir dar kokia 6val.,nes jei 3 padaro,tai paryciais visvien slapias,reziume,tas jo priplesimas nakti tai baisu,rekia,saukia,kad nenori,nedarys,jei neplesi,budavo,palieki,uz pusvalandzio slapias,bet keisciausia tai,kad gali ramiausiai ismiegoti slapias iki ausu,kad ir 3 val.,bet negi leisi,tai tada nakti,kai nepataikai pakelt,reikia visa perrengti,pakeist paklode,uzsistaugia,tada kol uzmiega,kol uzmiegam mes,o ryte tai anksti i darzeli, savaitgali pietums kai migdem,lygiai tas pat,pamiega kokia valanda,nueinu patikrinti,akurat,jau slapias,o parpia ramiausiai....nors megejas numigt pietums apie 3 val.,tai budavo,po pietu miego leidziu miegot tik 1 val,po to priplesiu,kad butu sausas,reziume: uzkniso juodai,jis visas nusikamaves,mes taip pat,2men.vargo triuso ir nieko...nusispjovem....gal vasara vel grisim,nes norisi pailset,tiesa,gerti tai tikrai ribodavom pries miega ir i wc pries miega butinai nueinam,po sia diena,nera atsikeles sausu pampiu, darzelyje bandem prasyt,kad neduotu tiek gert,bandytu irgi pietums be pampio migdyt,reziume:kiekviena diena skalbiau darzelio paklodes....na ir ka dabar padarysi???kaip pasakytu mano "didelis vyrutis"...
realiai - kankiniesi toliau.. Nes dabar tai tikrai jūsų visas vargas šuniui ant uodegos. jei jau pasiryžot, reikėjo iki galo ie "varyt", taip sakant, iki pergalingo finišo.
petrovna
2010 04 19, 20:18
QUOTE(Isila @ 2010 04 19, 20:13) realiai - kankiniesi toliau.. Nes dabar tai tikrai jūsų visas vargas šuniui ant uodegos. jei jau pasiryžot, reikėjo iki galo ie "varyt", taip sakant, iki pergalingo finišo. tai va,kad ta viena "dicki" vyra teturetume,dar turime mazute sesute....tai ir patiems poilsio norisi...nus isaus diena,tikiuosi...
na as saviskiui pampersa naktimis moviau iki 2.6,bet kai jau pastebejau,kad pilnai sausas lieka, nebemoviau, tai tik pora kartu i lovyte yra padares, siaip miela kai pats per miegus atsibunda,atsikelia,atsiseda ant puodukoir toliau i lova krinta miegot  nematau nieko blogo tame,kad pamiega 2m vaikutis su pampersu nakti,gi ir tevams ir vaikui reik issimiegoti,viskam ateina laikas naturaliai
QUOTE(petrovna @ 2010 04 19, 14:53) na,va,mamkos,galesit mane pasmerkti..mano vyrui jau 2,10.o nakti ir darze pilnu chodu dedam pampersa...kodel?nu niekaip neiseina kitaip...diena..be problemu jau seniai,pats visus reikalus tvarkosi,jei reikia pasikviecia po rimto reikalo...o su naktim-be šansų nėra ko savęs ėsti. Yra nemažai vaikų, dažniau tai berniukai- kurie "varo" į lovą iki kokių 7 metų. O kartais iki paauglystės, ir nieko nepadarysi. Pasiklausinėkite giminėje ar yra tokių, tai paveldima . Jei ir didesnis vis dar neišmiegos sausas, dėl visa ko reiktų nueiti pas gydytoją nefrologą.
petrovna
2010 04 20, 08:23
QUOTE(sotto @ 2010 04 19, 22:33) nėra ko savęs ėsti. Yra nemažai vaikų, dažniau tai berniukai- kurie "varo" į lovą iki kokių 7 metų. O kartais iki paauglystės, ir nieko nepadarysi. Pasiklausinėkite giminėje ar yra tokių, tai paveldima . Jei ir didesnis vis dar neišmiegos sausas, dėl visa ko reiktų nueiti pas gydytoją nefrologą. as irgi galvoju su gydytoja pasikonsultuoti...sakau,keisciausia tai,kad jam visiskai dzin...miegas slapias iki ausu ir ne krust,jei priplesi...tai piktas nervotas...suprasciau,kad atsibunda nuo slapumo ir verkia...
QUOTE(petrovna @ 2010 04 20, 09:23) as irgi galvoju su gydytoja pasikonsultuoti...sakau,keisciausia tai,kad jam visiskai dzin...miegas slapias iki ausu ir ne krust,jei priplesi...tai piktas nervotas...suprasciau,kad atsibunda nuo slapumo ir verkia... tai ir nejaučia kad šlapias, nes labai giliai įminga. Žadininimas po kelis kartus per naktį ir sodinimas ant puodo, kai miegas pačiame gilume- tai tik savęs ir vaiko kankinimas, kuris neduoda jokios naudos. Arba reikia gydyti, jei tai pvz. silpna šlapimo pūslė, ar dar kas, arba reikia išaugti.
__snowflake
2010 04 20, 11:57
O aš neįsivaizduoju, kaip jo nedėti nakčiai ar pietų miegui-visada šlapia atsikėlia, nes ir miega ilgai, be pabudimų. Dieną nebededu nuo 1 m 8 mėn, o dabar 2 m 5 mėn, bet naktį vis dar su.
kai nebedejom diena, greitai atsisake ir nakti pamperso  ismiega berniukas nakti sausas, ryte atsikelia ir i wc eina. buvo pora kartu nelaime, bet nieko baisaus... vienkartine palute visada po paklode patiesta.. darzelyje niekad nera prisidirbes..
petrovna
2010 04 26, 12:11
QUOTE(vajuta @ 2010 04 25, 19:35) kai nebedejom diena, greitai atsisake ir nakti pamperso  ismiega berniukas nakti sausas, ryte atsikelia ir i wc eina. buvo pora kartu nelaime, bet nieko baisaus... vienkartine palute visada po paklode patiesta.. darzelyje niekad nera prisidirbes.. jum gerai
Amadinka
2010 04 27, 08:25
musu seimoj buvo tokia problemele dukra vare i lova kol sulauke mm,mums padejo perecetam jie neleidziai tiek kietai imigti,kas ir buvo manosios problemos,beje ji tai paveldejo jau karta su ta pacia problema
Raidiene
2010 04 27, 09:38
QUOTE(Amadinka @ 2010 04 27, 10:25) musu seimoj buvo tokia problemele dukra vare i lova kol sulauke mm,mums padejo perecetam jie neleidziai tiek kietai imigti,kas ir buvo manosios problemos,beje ji tai paveldejo jau karta su ta pacia problema Mano vyro brolio dukrytei labai panasiai kaip rasote, na jai 6 metukai bet vis dar nakti daro i lovyte, nors diena viskas buna tvarkoj, niekada nepasidaro i kelnytes. Gal galite placiau apie siuos vaistus papasakoti, kur ju galima isigyti
agute07
2010 05 06, 22:35
QUOTE(Raidiene @ 2010 04 27, 11:38) Mano vyro brolio dukrytei labai panasiai kaip rasote, na jai 6 metukai bet vis dar nakti daro i lovyte, nors diena viskas buna tvarkoj, niekada nepasidaro i kelnytes. Gal galite placiau apie siuos vaistus papasakoti, kur ju galima isigyti  ogo, tai cia jau rimta problema
QUOTE(petrovna @ 2010 04 19, 14:53) na,va,mamkos,galesit mane pasmerkti..mano vyrui jau 2,10.o nakti ir darze pilnu chodu dedam pampersa...kodel?nu niekaip neiseina kitaip...diena..be problemu jau seniai,pats visus reikalus tvarkosi,jei reikia pasikviecia po rimto reikalo...o su naktim-be sansu...jau buvom grieztai su tetciu pasiryze:vargom 2 men.visa sausi ir vasari,rezultatas Visai nesmerkiu, nes man lygiai tokia pati problema su sunum buvo. Ir kankinomes ne du menesius, o gerus puse metu. As griestai nusprendziau JOKIU SAUSKELNIU nei diena, nei nakti. Diena ir taip nebuvo problemu. Kai nuvedziau 2metu ir kokiu 8 men pas gydytoja, tai man pareiske: "Mama, ko tu vaika tampai ir ligu ieskai? Jei 5 metu dar darys i lova, tai tada ateisit ir ziuresim, kokios problemos." ir dar vaikui pasake, kad gali DRASIAI sisioti i lova, o man pridure, kad deciau sauskelnes. As buvau soke, "apakus" nuo tokio atsakymo. Bet nedejau jokiu sauskelniu ir vargau su patalynes skalbimu. Siulau nedaryti sau meskos paslaugos ir vaika migdyti be pampersu. Jei jau diena nera problemu. As darzelyje irgi girestai pasakiau, kad geriau skalbsiu, nei pampersus nesiu. Tai vat tokia mano patirtis...
|
|