Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Tikaram
koks skirtumas pirmakarte ar treciakarte, kai as gulejau vaikiukai klyke istisai, man net stogas pradejo vaziuot, vaidenosi net namie tie klyksmai ir gimdyviu irgi. viena reke taip, kad tikrai maniau - mirsta doh.gif kuo gi geras tas 3a.? g.gif
Hamel
nu va, tai kovo menesi bus pilna:D tikuosiu gimdyklu visoms uzteks. nes ir mes kovo kazkur kovo pabaigoje. o nezinote, gal ten kaip nors galima pasiprasyti gimdyklu paziureti. noreciau buti moraliskai pasiruosusi kokioj aplinkoj man teks gimdyti.
Vilma4
QUOTE(Hamel @ 2010 02 24, 00:32)
gal ten kaip nors galima pasiprasyti gimdyklu paziureti. noreciau buti moraliskai pasiruosusi kokioj aplinkoj man teks gimdyti.
*

Abejoju ar leis dabar. As ankstyva rudeni norejau apziuret, kol dar visu tu gripu nebuvo ir tai jau nebeleido, o dabar tai is viso kazin g.gif na galiu pasakyti, kad bent jau kur as gimdziau (1 jei atmintis neapgauna) tai gera - suremontuota thumbup.gif, o pro pravertas duris matesi kita gimdykla - tai ten kazin ar remontas darytas, nes plyteles tai rusiskos blush2.gif Na bet ne tame esme, svarbu, kad priziuretu gerai mirksiukas.gif
*Svajone*
nu va, tai kovo menesi bus pilna:D tikuosiu gimdyklu visoms uzteks. nes ir mes kovo kazkur kovo pabaigoje.  o nezinote, gal ten kaip nors galima pasiprasyti gimdyklu paziureti. noreciau buti moraliskai pasiruosusi kokioj aplinkoj man teks gimdyti.
*

aš tai patarčiau pasiskambinti ir pasiklausti,manau,kad sutartu laiku leistų smile.gif
zibuoklexxx
nu va, tai kovo menesi bus pilna:D tikuosiu gimdyklu visoms uzteks. nes ir mes kovo kazkur kovo pabaigoje.  o nezinote, gal ten kaip nors galima pasiprasyti gimdyklu paziureti. noreciau buti moraliskai pasiruosusi kokioj aplinkoj man teks gimdyti.
*

nei ten tau rupes ta aplinka gimdant nei ka smile.gif bent jau man buvo visiskai vienodai kaip aplink viskas atrodo smile.gif
o del trecio auksto, tai gulejau palatoj proe naujagimiu skyriaus, tai nepasakyciau kad triuksmas vaiku ar gimdyviu labai girdejos, arba man ne tas galvoj buvo smile.gif uztat kitos mamos kur su manim palatoj gulejo kriokimas tai girdejos biggrin.gif
Wild Pearl
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 23, 12:58)
koks skirtumas pirmakarte ar treciakarte, kai as gulejau vaikiukai klyke istisai, man net stogas pradejo vaziuot, vaidenosi net namie tie klyksmai ir gimdyviu irgi. viena reke taip, kad tikrai maniau - mirsta  doh.gif kuo gi geras tas 3a.?  g.gif
*

QUOTE(zibuoklexxx @ 2010 02 24, 11:49)
nei ten tau rupes ta aplinka gimdant nei ka  smile.gif  bent jau man buvo visiskai vienodai kaip aplink viskas atrodo smile.gif
o del trecio auksto, tai gulejau palatoj proe naujagimiu skyriaus, tai nepasakyciau kad triuksmas vaiku ar gimdyviu labai girdejos, arba man ne tas galvoj buvo smile.gif  uztat kitos mamos kur su manim palatoj gulejo kriokimas tai girdejos  biggrin.gif
*

butent mirksiukas.gif as irgi negirdejau jau ten verkianciu pastovei vaikiuku ax.gif tik rytais budavo kai vaikiuku proceduras atlikdavo tai tada girdedavau verkimus bet naktimis ir siaip dienom tai ramu smile.gif
rutami
Mes gimem sitoj ligoninej. Esam labai patenkinti. Palyginti su pirmuoju gimdymu VGN tai super. Gimdyklos tikrai graziai suremontuotos, daug aparaturos. Jei labai idomu, galesiu atsiusti kelias foto. Siaip labai nustebino personalo darbas, kas 15 minuciu vis uzbegdavo paziuret kaip sekasi, net sanitare vis ieidavo paklaust ar kur pavalyt nereikia, nes vandenis pradure ir po kiek laiko buvo "avarija". Labai nepatogiai pasijauciau ir nutariau kad pavalyt paciai reikia... Sanitare nuteike, kad mes cia sveciai ir turim gerai jaustis, ji puole valyti, atnese paluciu...

O del palatos tai mes Vipine issipirkom, nes patys tie gripai buvo... Nezinau ar mums taip supuole, bet ta nakti pagimde 8. Ir visos mergytes isejo... Tai vyrui vietos paprastoj palatoj nebuvo.

Palatos durys neuzsidare, vis ateidavo akuseres, gydytojai tai mane tai vaikuti ziureti.. Gavau tiek pagalbos.. Net paklausus apie nereiksmingus dalykus (ideklus i liemenele), gavau i lova atspausdinta informacija is interneto... Likau nustebus.... Turbut privaciai gimdant tiek demesio nesulaukciau...

Beje, jei dar nepasirupinot vystykliukais ir marliukais, siulau..

http://public.fotki.com/rutami/
nep
Noreciau cia labai gimdyt, bet as jau kelias dienas pernesioju verysad.gif Net neaisku kiek. Bijau, kad cia ne taip saugu vaikui delto, kaip Antakalnyje. verysad.gif Jeigu deguonies trukumas, ar kas. verysad.gif
Neraitė
QUOTE(nep @ 2010 02 25, 11:07)
Noreciau cia labai gimdyt, bet as jau kelias dienas pernesioju  verysad.gif Net neaisku kiek. Bijau, kad cia ne taip saugu vaikui delto, kaip Antakalnyje.  verysad.gif Jeigu deguonies trukumas, ar kas.  verysad.gif
*

Aš jei pernešiočiau rinkčiausi AK arba VGN unsure.gif
nep
QUOTE(Neraitė @ 2010 02 25, 10:38)
Aš jei pernešiočiau rinkčiausi AK arba VGN  unsure.gif
*

Tai va, reiks vaziuoti i Antakalni matyt g.gif . Juolab kad realiai net neaisku nieko. Mm buvo sutrike. Klausiau daktaro, nu tai jis taip abstrakciai pasake, kur vaziuosi, ten busi gerai priziureta. Ir vaikas bus. O ankstesne daktare, pas kuria lankiausi su pirmu vaiku, buvo labai uz Ak, sake, kad Rk ir visokiuose Trakuose (ten svarsciau gal vaziuot biggrin.gif ) gimdo grazios ir sveikos. Sakyciau, suinteresuota. Bet ji ten nedirba. Ir liepe dar jokiais budais nesitarti is anksto su daktarais. smile.gif
rutami
As irgi buvau pernesiojus, kelios dienos nieko baisaus.. viskas bus gerai...
nep
QUOTE(rutami @ 2010 02 25, 12:05)
*

o as buvau pernesiojus 1 d. ir jau vandenys buvo zalsvi. tai labai negerai.
Tikaram
QUOTE(rutami @ 2010 02 25, 08:53)

Palatos durys neuzsidare, vis ateidavo akuseres, gydytojai tai mane tai vaikuti ziureti..  Gavau tiek pagalbos.. Net paklausus apie nereiksmingus dalykus (ideklus i liemenele), gavau i lova  atspausdinta informacija is interneto... Likau nustebus.... Turbut privaciai gimdant tiek demesio nesulaukciau...

*

gal del Vipines palatos? niekas i mano palata nevaiksciojo, ejo, kai reikia ir tiek. O vaikucio isvis neziurejo niekas. Tik issirasant.
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2010 02 25, 13:22)
o as buvau pernesiojus 1 d. ir jau vandenys buvo zalsvi. tai labai negerai.
*

RK pernesiosi ne 1d., o savaite maziausiai ..
gupija
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 25, 13:11)
O vaikucio isvis neziurejo niekas. Tik issirasant.

labai neįtikėtina g.gif rolleyes.gif
Kasdien priešpiet būna vaikiukų apžiūra- ar palatoje, ar naujagimių skyriuje. Be to, ateina okulistė akyčių pažiūrėt, tyrimus palatoje laborantė paima. Akušerė irgi kelis kartus per dieną užeina.
Gulėjau 2 kartus ne vipinėj ir su niekuom susitarus nebuvau.
jelenyte112
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 25, 14:11)
gal del Vipines palatos? niekas i mano palata nevaiksciojo, ejo, kai reikia ir tiek. O vaikucio isvis neziurejo niekas. Tik issirasant. Papildyta:
RK pernesiosi ne 1d., o savaite maziausiai ..
*

Keista g.gif taigi kiekviena diena vykdavo kudikiu apziuros naujagimiu skyriuje. 10 dienu praleidom RK ir kiekviena diena apziuredavo vaikeli. Vat mane tai priziurejo tik tiek kiek priklauso - 3 ar 4 dienas, naujas kaimynes apziuredavo, o manes veliau jau tik paklausdavo ar viskas tvarkoje ax.gif
Tikaram
del vaiko apziuros as nejuokauju, po cezario kita diena man ja atnese ir paliko. Kai sakiau nemoku, parode trumpai kaip ka ir viskas. I palata vaiku sesutes nejo isvis, kai ejau i skyriu sauskelniu keistis, nes kriaukles neturejau, tai niekas nepieidavo, nes as jau moku tipo, tik issirasant apziurejo, paeme tyrimus ir skiepus. Jokio okulisto nemaciau ir netikrino, jokio iraso apie akutes nebuvo. As net nuejus bariausi ant sesutes, sakau, kaip taip - niekas neuzeina, nepklausia nieko, o as vos sliauziau po cezario, karantinas, nei vyro, nieko ir dar cia sakau niekas nieko, tai pasake, kad turi daug ligoniuku... ir kad as kaprizinga mama, tipo, ko cia skandalinu, va vaikas, koks ramus, o mama kaprizinga.

Tie puikus atsiliepimai man kelia itarima. Ner ten taip puiku ir visi silkiniai. Buvo keli. Kaip ir visur. O vis landziojanti sanitare ar kas ten ji, aiskiai rode nora gaut pinigu, kai negavo, tai ir dingo.
Neraitė
QUOTE(rutami @ 2010 02 25, 13:05)
*

Man leido pernešioti 13 d., garai, kad gimdymas prasidėjo pats, nes pasak vedėjos dar buvo galima laukti pora sav. doh.gif

QUOTE(Tikaram @ 2010 02 25, 15:58)
Ner ten taip puiku ir visi silkiniai. Buvo keli. Kaip ir visur.
*

Tikrai nėra niekur, kad viskas puiku būtų, matyt daug kas priklauso nuo to kaip pasiseks. Man ir sūneliui gimdymo metu ir po jo priežiūros visiškai užteko ir jei man gimdymas prasidėtų iki termino net negalvodama dar kartą važiuočiau į RK 4u.gif
Vilma4
QUOTE(nep @ 2010 02 25, 12:32)
Ir liepe dar jokiais budais nesitarti is anksto su daktarais.  smile.gif
*

Idomu kodel? g.gif
nep
QUOTE(Vilma4 @ 2010 02 25, 16:54)
Idomu kodel? g.gif
*

As kai zalia, klausiau, reikia, ar ne. Sake, kad yra pries sita mada. Kad tai nera sazininga g.gif ir visaip kaip negerai. Gal, kad gydytojai turi priziureti visus vienodai. (Ji tikrai gerbtina ir zinoma gydytoja. Pas ja labai sunku uzsirasyti doh.gif )
Panelee
QUOTE(Neraitė @ 2010 02 25, 10:38)
Aš jei pernešiočiau rinkčiausi AK arba VGN  unsure.gif
*

100 procentų sutinku drinks_cheers.gif
Vikšrelis
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 25, 15:58)
del vaiko apziuros as nejuokauju, po cezario kita diena man ja atnese ir paliko. Kai sakiau nemoku, parode trumpai kaip ka ir viskas. I palata vaiku sesutes nejo isvis, kai ejau i skyriu sauskelniu keistis, nes kriaukles neturejau, tai niekas nepieidavo, nes as jau moku tipo, tik issirasant apziurejo, paeme tyrimus ir skiepus. Jokio okulisto nemaciau ir netikrino, jokio iraso apie akutes nebuvo. As net nuejus bariausi ant sesutes, sakau, kaip taip - niekas neuzeina, nepklausia nieko, o as vos sliauziau po cezario, karantinas, nei vyro, nieko ir dar cia sakau niekas nieko, tai pasake, kad turi daug ligoniuku... ir kad as kaprizinga mama, tipo, ko cia skandalinu, va vaikas, koks ramus, o mama kaprizinga.

Tie puikus atsiliepimai man kelia itarima. Ner ten taip puiku ir visi silkiniai. Buvo keli. Kaip ir visur. O vis landziojanti sanitare ar kas ten ji, aiskiai rode nora gaut pinigu, kai negavo, tai ir dingo.
*

džiaukitės, kad pačios vaikas nebuvo ligoniukas ir negulėjo prijungtas prie aparatų unsure.gif o skandalinti yra kitos vietos... jei trūksta dėmesio visuomet sakau - rinkitės privačia įstaigą - ten šalia gali sėdėt nors ir visą parą sesutė ir padėt doh.gif o realybė tokia, kad Jūs buvot tokia pati kaip ir kitos mamos, tik dar ir skandalistė...
o dėl sanitarės, tai buvo viena labai maloni ir abejoju, ar ten pinigėlių laukė, ar tiesiog norėjo pagelbėti, kuo gali, bet aišku, kiekvienas vertinam žmones pagal savo sugedimo laipsnį lotuliukas.gif tiesa, kai pati gulėjau ligoninėj po gimdymo sanitarė visas mamytes vadino vardais ir visuomet paklausdavo, ar nieko netrūksta ir pan wub.gif
Wild Pearl
man keista girdeti kad neziurejo,nes as kiek gulejau kasdien ryte tekdavo eiti patikrinimui tiek man tiek mano palatos kaimynei ,nebuvo dienos be apziuros:hm idomu blink.gif
gupija
QUOTE(0rchideja @ 2010 02 26, 08:21)
man keista girdeti kad neziurejo,nes as kiek gulejau kasdien ryte tekdavo eiti patikrinimui tiek man tiek mano palatos kaimynei

aš irgi neįsivaizduoju, kaip ten galėjo nieks nieko nežiūrėti cool.gif
jelenyte112
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 02 25, 14:32)
Keista  g.gif taigi kiekviena diena vykdavo kudikiu apziuros naujagimiu skyriuje. 10 dienu praleidom RK ir kiekviena diena apziuredavo vaikeli. Vat mane tai priziurejo tik tiek kiek priklauso - 3 ar 4 dienas, naujas kaimynes apziuredavo, o manes veliau jau tik paklausdavo ar viskas tvarkoje  ax.gif
*

QUOTE(0rchideja @ 2010 02 26, 09:21)
man keista girdeti kad neziurejo,nes as kiek gulejau kasdien ryte tekdavo eiti patikrinimui tiek man tiek mano palatos kaimynei ,nebuvo dienos be apziuros:hm idomu  blink.gif
*

QUOTE(gupija @ 2010 02 26, 09:33)
aš irgi neįsivaizduoju, kaip ten galėjo nieks nieko nežiūrėti  cool.gif
*

Oj, as gal nelabai tiksliai isaiskinau doh.gif Vaika tikrindavo visas 10 dienu kiekviena diena. O butent mane, ne vaika, gyd. Suckel apziuredavo tik pirmas 3 ar 4 dienas (kaip suprantu, tiek kiek ir visas mamas, kurios gimde pacios ir be komplikaciju, juk po tiek dienu jau israso), veliau atejus tikrinti kaimyniu, manes tik paklausdavo ar viskas tvarkoj. Taip kaip nusiskundimu savo sveikata neturejau tai prie manes jau ir nelindo, tik paskutine diena pries israsant dar pamaige ax.gif
nep
QUOTE(Panelee @ 2010 02 25, 23:55)
100 procentų sutinku  drinks_cheers.gif
*

Tai tiek daug moteru taip iseina, ten pavojingai pernesioja g.gif Idomu, kas kaltas, gal ju poziuris i naturaluma, ar pan g.gif Nejau ten negalima ten istirti, kad pilve vaikui jau blogai... g.gif Mane iki pirmad. jei negimdau, poliklinikos daktaras guldo i kurianors ligonine. Yra 4 cm atsidarymas blink.gif saremiai, bet reguliariu nera. Pavaikstau, paguliu ir praeina.
Bet, kaip supratau, nei viena is diskutuojanciu sioje ligonineje del pernesiojimo iki gimdymo negulejot g.gif . Tik pasitikrinti atvaziuodavot, tik patikrindavo jus Rk ir nepaguldydavo unsure.gif
gupija
QUOTE(nep @ 2010 02 26, 10:20)
Tik pasitikrinti atvaziuodavot, tik patikrindavo jus Rk ir nepaguldydavo  unsure.gif
*

mane turėjo guldyt su antru, o kai sutartą dieną atvažiavau gultis, pasirodo jau buvo 6 cm ir tiesiai nusiuntė į gimdyklą.
Kačia
QUOTE(nep @ 2010 02 26, 11:20)
Tai tiek daug moteru taip iseina, ten pavojingai pernesioja g.gif Idomu, kas kaltas, gal ju poziuris i naturaluma, ar pan  g.gif Nejau ten negalima ten istirti, kad pilve vaikui jau blogai... g.gif Mane iki pirmad. jei negimdau, poliklinikos daktaras guldo i kurianors ligonine. Yra 4 cm atsidarymas  blink.gif saremiai, bet reguliariu nera. Pavaikstau, paguliu ir praeina.
Bet, kaip supratau, nei viena is diskutuojanciu sioje ligonineje del pernesiojimo iki gimdymo negulejot g.gif . Tik pasitikrinti atvaziuodavot, tik patikrindavo jus Rk ir nepaguldydavo  unsure.gif
*

Jei jau 4 cm atsidarymas, tai manau ir RK pagimdytum, nes ir veikla prasidejus, ir terminas atejas mirksiukas.gif
Mano situacija buvo tokia, kad ryte atvaziavus pasitikrinti (nes truputi maude), jokios veiklos nebuvo. Kaklelis nesutrumpejes, jokio atsidarymo. Tikrinusios gyd. nuomone, kad dar pora dienu negimdysiu. Bet kai dienos metu maudenimas nepraejoo, nutariau del viso pikto dar ir velai vakare nuvaziuoti pasitikrinti (pries tai paskambinau). Tai liepe su daiktais atvaziuoti, matyt bijojo kad as ps juos kas valanda pradesiu vazinet tikrintis lotuliukas.gif
nep
QUOTE(Kačia @ 2010 02 26, 11:19)
Jei jau 4 cm atsidarymas, tai manau ir RK pagimdytum, nes ir veikla prasidejus, ir terminas atejas mirksiukas.gif
Mano situacija buvo tokia, kad ryte atvaziavus pasitikrinti (nes truputi maude), jokios veiklos nebuvo. Kaklelis nesutrumpejes, jokio atsidarymo. Tikrinusios gyd. nuomone, kad dar pora dienu negimdysiu. Bet kai dienos metu maudenimas nepraejoo, nutariau del viso pikto dar ir velai vakare nuvaziuoti pasitikrinti (pries tai paskambinau). Tai liepe su daiktais atvaziuoti, matyt bijojo kad as ps juos  kas valanda pradesiu vazinet tikrintis lotuliukas.gif
*

veikla tai veikla, bet skaiciau, kad kai nestumas ne 1, tai gali su tais 4 cm kone puse nestumo pravaiksciot. Bet saremiu tai nera normaliu g.gif Kaip ta vaika isstumt. Ar leistu tada skatinamuosius? Ar tau skatinamuosius leido?
Kačia
QUOTE(nep @ 2010 02 26, 12:39)
veikla tai veikla, bet skaiciau, kad kai nestumas ne 1, tai gali su tais 4 cm kone puse nestumo pravaiksciot. Bet saremiu tai nera normaliu  g.gif Kaip ta vaika isstumt. Ar leistu tada skatinamuosius? Ar tau skatinamuosius leido?
*

Manau, kad skatintu. Tavo vietoje nuvaziuociau i RK pasitikrinti ir pasiaiskinciau smile.gif
Manes neskatino, nes gimdymas pats isisiubavo ax.gif
Neraitė
QUOTE(nep @ 2010 02 26, 11:20)
Bet, kaip supratau, nei viena is diskutuojanciu sioje ligonineje del pernesiojimo iki gimdymo negulejot g.gif . Tik pasitikrinti atvaziuodavot, tik patikrindavo jus Rk ir nepaguldydavo  unsure.gif
*

10 dienų po termino kas antrą dieną važinėjau į apžiūras, bet paguldė tik 11-ą dieną, ir tai tik todėl, kad atvažiavau vakare prastai jausdamasi ir su aukštu spaudimu. Gydytoja Suckel nusprendė manęs nebepaleist ir ryte leisti vandenis. Bet kai ryte pasirodė vedėja pasakė, kad aš prisigalvoju, kad ištikrųjų jaučiuosi gerai ir nieko man ji neskatins. Ačiū D kitą vakarą gimdymas prasidėjo pats. Jei turėsiu antrą ir iki termino nepagimdysiu tikrai rinksiuosi kitus gimdymo namus, nes nėščiųjų priežiūra RK, mano nuomone labai prasta, kitaip nei gimdyvių ir leliukų.
Panelee
QUOTE(nep @ 2010 02 26, 10:20)
Tai tiek daug moteru taip iseina, ten pavojingai pernesioja g.gif Idomu, kas kaltas, gal ju poziuris i naturaluma, ar pan  g.gif Nejau ten negalima ten istirti, kad pilve vaikui jau blogai... g.gif Mane iki pirmad. jei negimdau, poliklinikos daktaras guldo i kurianors ligonine. Yra 4 cm atsidarymas  blink.gif saremiai, bet reguliariu nera. Pavaikstau, paguliu ir praeina.
*

Taip,reikedavo atvaziuoti,paklausydavo sirdeles tonus ir tiek... Manau kaltas kaip Jus sakot,ju poziuris i naturaluma, kas deja,bet yra labai negerai... Jei tik galeciau atsukti laika,nedelsdama vykciau i kita ligonine. O Jus ilgai nelaukite,vykite i ligonine,ir viskas bus gerai smile.gif Jau neuzilgo dziaugsites leliuku 4u.gif
Tikaram
QUOTE(Vikšrelis @ 2010 02 26, 01:50)
džiaukitės, kad pačios vaikas nebuvo ligoniukas ir negulėjo prijungtas prie aparatų  unsure.gif  o skandalinti yra kitos vietos... jei trūksta dėmesio visuomet sakau - rinkitės privačia įstaigą - ten šalia gali sėdėt nors ir visą parą sesutė ir padėt  doh.gif  o realybė tokia, kad Jūs buvot tokia pati kaip ir kitos mamos, tik dar ir skandalistė...
o dėl sanitarės, tai buvo viena labai maloni ir abejoju, ar ten pinigėlių laukė, ar tiesiog norėjo pagelbėti, kuo gali, bet aišku, kiekvienas vertinam žmones pagal savo sugedimo laipsnį  lotuliukas.gif  tiesa, kai pati gulėjau ligoninėj po gimdymo sanitarė visas mamytes vadino vardais ir visuomet paklausdavo, ar nieko netrūksta ir pan  wub.gif
*

nejuokinkit jus manes, skandaliste. Jums gal butu ramu,kai vaikas gime per cezari, nes duso ir poto niekas jo neziuri, nes gi ramiai miega doh.gif Man tai ramu nebuvo. Skandaliste? Zinokit balso nepakeliau, o nuejus paklausiau, ko man reikejo. Nors ne jums cia tureciau aiskinti. Buvo dvi puikios darbuotojos, joms ir aciu. Bet ne naujagimiu skyriui.
byne
Kai pirmą gimdžiau, tai buvo 1 savaitė po termino, tada jau liepė su daiktais atvažiuot, nuleido vandenis , tada ir prasidėjo sąrėmiai. O su antrąja ir 1 savaitę ilgiau vaikščiojau, bet tada jau natūraliai prasidėjo gimdymas ax.gif .
Kiekvienai mamai skirtingai, vienai 1 diena jau skaitosi pernešiojimas, o, kitai kitaip. Kaip man, tai 1 savaitė buvo norma, nebuvo jokių pernešiojimo požymių schmoll.gif Trečią lelių ir tik čia gimdysiu ax.gif
braske83
QUOTE(byne @ 2010 02 26, 20:36)
Kai pirmą gimdžiau, tai buvo 1 savaitė po termino, tada jau liepė su daiktais atvažiuot, nuleido vandenis , tada ir prasidėjo sąrėmiai. O su antrąja ir 1 savaitę ilgiau vaikščiojau, bet tada jau natūraliai prasidėjo gimdymas ax.gif .
Kiekvienai mamai skirtingai, vienai 1 diena jau skaitosi pernešiojimas, o, kitai kitaip. Kaip man, tai 1 savaitė buvo norma, nebuvo jokių pernešiojimo požymių schmoll.gif  Trečią lelių ir tik čia gimdysiu ax.gif
*

Pritariu tau, ir pridursiu kad su terminu irgi gali gyd suklysti., na o gamta sutverta taip kaip sutverta, ir joks gyditojas nenoretu list jei vaikui dar ne laikas isvyst pasauly. Kantrybes mamytes kantrybes mirksiukas.gif
Neraitė
QUOTE(byne @ 2010 02 26, 21:36)
Kiekvienai mamai skirtingai, vienai 1 diena jau skaitosi pernešiojimas, o, kitai kitaip. Kaip man, tai 1 savaitė buvo norma, nebuvo jokių pernešiojimo požymių schmoll.gif  Trečią lelių ir tik čia gimdysiu ax.gif
*

Jei gimdymo data nustatyta tiksli ir mamytė su vaikiuku jaučiasi gerai, savaitę po termino manau laukti galima, bet jokiu būdu ne ilgiau. O RK linkę laukti dar nežinia kiek. Linkiu, kad netektų pagimdyti pernešioto vaikiuko 4u.gif

QUOTE(braske83 @ 2010 02 26, 21:51)
Pritariu tau, ir pridursiu kad su terminu irgi gali gyd suklysti., na o gamta sutverta taip kaip sutverta, ir joks gyditojas nenoretu list jei vaikui dar ne laikas isvyst pasauly. Kantrybes mamytes kantrybes mirksiukas.gif
*

Nesutinku su jumis. Gimdymo terminą tikrai geriau žino gydytoja pas kurią lankosi mamytė nuo pat nėštumo pradžios, o ne ta kuri tik toniukus paklauso ir net neapžiūri. Kiek man žinoma čia tik RK gimdymo datas savas nustatinėja iš naujo. Ir yra dar vienas dalykas, jei aš žinau tiksliai kada pastojau, nes vaikiuką planavau, tai jokių suklydimų negali buti apskritai. O dėl to, kad gydytojas lenda jei vaikui nelaikas tai irgi manau nesamonė, tiesiog moters organizme gaminasi per mažai tam tikro hormono todėl gimdymo veiklos nėra rolleyes.gif
nep
QUOTE(Neraitė @ 2010 02 26, 21:33)
Jei gimdymo data nustatyta tiksli ir mamytė su vaikiuku jaučiasi gerai, savaitę po termino manau laukti galima, bet jokiu būdu ne ilgiau. O RK linkę laukti dar nežinia kiek. Linkiu, kad netektų pagimdyti pernešioto vaikiuko 4u.gif
Nesutinku su jumis. Gimdymo terminą tikrai geriau žino gydytoja pas kurią lankosi mamytė nuo pat nėštumo pradžios, o ne ta kuri tik toniukus paklauso ir net neapžiūri. Kiek man žinoma čia tik RK gimdymo datas savas nustatinėja iš naujo. Ir yra dar vienas dalykas, jei aš žinau tiksliai kada pastojau, nes vaikiuką planavau, tai jokių suklydimų negali buti apskritai. O dėl to, kad gydytojas lenda jei vaikui nelaikas tai irgi manau nesamonė, tiesiog moters organizme gaminasi per mažai tam tikro hormono todėl gimdymo veiklos nėra  rolleyes.gif
*

Bet gali buti ir kitaip...Juk ir ant vienos obels obuoliai subresta skirtingu laiku g.gif As ne kada pastojau, nei pagal cikla termino nezinau tikslaus...Gali isvis buti, kad jis dar neatejes...Bet, pagal echoskopa turejau gimdyti 21 d. Jis turbut rodo vaisiaus issivystyma, o gimdos ir kt.pasirengimo ne g.gif Idomu, kokios jo gali buti paklaidos? g.gif g.gif Gal zinote? Ka rode jums? Ar klydo g.gif Esu jau gimdziusi, tai zinau, kad organizmas mano gimdo normaliai g.gif ...Nebent si karta to hormono pritruko...Bet veikla vyksta...Gydytojas sake, galiu bet kuriuo metu. Bet kaip ner taip ner.
Neraitė
QUOTE(nep @ 2010 02 27, 10:58)
Bet, pagal echoskopa turejau gimdyti 21 d.
*

Priklauso nuo to kada darytas echo. Jei jį darė nėštumo pradžioje tai manau data gana tiksli. Man pagal mmm data buvo balandžio 17 d., tiksliai žinau, kad tą dieną ir pastojau, o pagal pirmąjį echo gimdymo datą nustatė balandžio 16 d., taigi galima sakyti sutapo. Tikrai linkiu, kad jums kuo greičiau prasidėtų gimdymas ir nereikėtų gydytojų įsikišimo 4u.gif
nep
QUOTE(Neraitė @ 2010 02 27, 10:05)
Priklauso nuo to kada darytas echo. Jei jį darė nėštumo pradžioje tai manau data gana tiksli. Man pagal mmm data buvo balandžio 17 d., tiksliai žinau, kad tą dieną ir pastojau, o pagal pirmąjį echo gimdymo datą nustatė balandžio 16 d., taigi galima sakyti sutapo. Tikrai linkiu, kad jums kuo greičiau prasidėtų gimdymas ir nereikėtų gydytojų įsikišimo  4u.gif
*

Aciu. Tikiuosi, kad prasides. 4u.gif Reik gal kur pabegioti, pavaikscioti iseit.

Dare pirmaji echo 15 savaiciu + - 7 dienos. Turiu nuotrauka, taip ir parasyta ant jos. Nors daktaras mane, kad nestumas visu menesiu didesnis...Kita echo dare po menesio. Pagal ji gimdymo data 18 vasario...
*Madmozela*
QUOTE(nep @ 2010 02 27, 12:50)
Aciu. Tikiuosi, kad prasides.  4u.gif  Reik gal kur pabegioti, pavaikscioti iseit.

Dare pirmaji echo 15 savaiciu + - 7 dienos. Turiu nuotrauka, taip ir parasyta ant jos. Nors daktaras mane, kad nestumas visu menesiu didesnis...Kita echo dare po menesio. Pagal ji gimdymo data 18 vasario...
*

As jusu vietoje tikrai nelaukciau,man taip baisu tie pernesiojimai,vaziuociau i ligonine apsimesciau kad kazka labai paskaudena ir prasyciaus apziurima,o ir susitart tikrai einasi su tais gydytojais 4u.gif
Neraitė
QUOTE(DAIIVA @ 2010 02 28, 12:17)
vaziuociau i ligonine apsimesciau kad kazka labai paskaudena ir prasyciaus apziurima,o ir susitart tikrai einasi su tais gydytojais  4u.gif
*

Nemanau, kad taip gimdymą skatins iškarto. Paklausys toniukus, pažiūrės ant kėdės, pamatuos spaudimą ir padarys kitus tyrimus ir pamatys, kad mamytė ir vaikiukas gerai jaučiasi. Apsimetus, kad skauda ar savijauta bloga manau eina apžiūrą gauti be jokių bambėjimų, bet ne gimdymo skatinimą g.gif
nep
QUOTE(Neraitė @ 2010 02 28, 11:37)
Nemanau, kad taip gimdymą skatins iškarto. Paklausys toniukus, pažiūrės ant kėdės, pamatuos spaudimą ir padarys kitus tyrimus ir pamatys, kad mamytė ir vaikiukas gerai jaučiasi. Apsimetus, kad skauda ar savijauta bloga manau eina apžiūrą gauti be jokių bambėjimų, bet ne gimdymo skatinimą  g.gif
*

As irgi nemanau...juo labiau, be savo poliklinikos gyd. siuntimo gultis i ligonine. Nebent, apsimest, kad saremiai jau...
gupija
QUOTE(nep @ 2010 02 28, 14:42)
juo labiau, be savo poliklinikos gyd. siuntimo gultis i ligonine. Nebent, apsimest, kad saremiai jau...
*

prieš pat trečią gimdymą vakare buvau nuvažiavus į priėmimą pasitikrint. Pasakiau, kad nuo ryto maudžia ir noriu įsitikinti, kas iš tikrųjų vyksta. Paklausė tonų, pažiūrėjo ant kėdės, rado 3 cm ir prieš atsisveikinant pasakė "iki susitikimo paryčiais" biggrin.gif Taip ir buvo smile.gif
Tikaram
QUOTE(nep @ 2010 02 28, 15:42)
Nebent, apsimest, kad saremiai jau...
*

kaip? biggrin.gif gi matuoja ir ziuri yra tie saremiai ar nera.
gupija
QUOTE(Tikaram @ 2010 03 01, 23:22)
kaip?  biggrin.gif gi matuoja ir ziuri yra tie saremiai ar nera.
*

Nuo ligoninės streso gimdymo veikla dažnai gali sustoti. Man taip buvo 2 kartus iš 3.
rutami
As abi dukras "pernesiojau" pagal gydytoju apskaiciavimus, bet kai gime, pernesiojimo zymiu nebuvo. Tiksliai nieks nustatyti negali, nors labai tiksliai zinojom paskutines MM. Kai man jau atrode kad laikas, nuvaziavom i priemima, gydytoja apziurejo ir buvo pasiruosusi paleisti namo (buvo apie 6 val ryto), bet paskui nutare toniuku paklausyti, ten kazka ne taip izgirdo ir nebepaleido... Sake guldys i patologini kad laseline palasintu, bet veliau apsisprende tiesiai i gimdykla, nes daugiau prieziuros gauciau... 14 valanda pagimdziau...

Neraitė
QUOTE(rutami @ 2010 03 02, 12:15)
As abi dukras "pernesiojau" pagal gydytoju apskaiciavimus, bet kai gime, pernesiojimo zymiu nebuvo. Tiksliai nieks nustatyti negali, nors labai tiksliai zinojom paskutines MM. Kai man jau atrode kad laikas, nuvaziavom i priemima, gydytoja apziurejo ir buvo pasiruosusi paleisti namo (buvo apie 6 val ryto), bet paskui nutare toniuku paklausyti, ten kazka ne taip izgirdo ir nebepaleido... Sake guldys i patologini kad laseline palasintu, bet veliau apsisprende tiesiai i gimdykla, nes daugiau prieziuros gauciau... 14  valanda pagimdziau...
*

Nelabai supratau ką norėjote pasakyti, kaip ir viskas gerai nors pernešiojote bet toniukai blogi buvo g.gif
Dėl gimdymo datos tai galiu pasakyti, kad ją nustatyti tikslią yra nesudėtinga jei jūsų mmm buvo reguliarios ir jei echo buvo darytas pirmajame nėštumo trimestre. Jei nustatytą dieną gimdymo veiklos nėra tai nereiškia, kad reikia iškarto skatinti. Jei mama ir vaikiukas jaučiasi gerai po termino savaitę manau galima laukti, bet jokiu būdu ne ilgiau.
Bussinkka
Sveikos 4u.gif ir as jau pradejau skaityti sita temute, pirma vaika gimdziu cia ir antra RK gimdysiu thumbup.gif
Su pirmu vaiku viskas patiko, likau patenkinta, praejo jau beveik 3 metai, dabar iskylo daug klusimu...
Dabar skaiciau kad mokama palata kainuoja 200 lt o as buvau palatoje su vyru ir mokejom 20 ar 30 lt uz para blink.gif
o kaip su epidiuru ar reikia is anksto susitart?
Renata_val
Kitą savaitėlę jau turbūt ir aš būsiu RK ligoninėj. Dėl gimdančių antplūdžio kovo mėnesį - labai nenorėčiau gimdyti be vyro, o jei pataikysiu į tas dvivietes palatas, kur po dvi gimdo ir vyrą išgrūs lauk? Jei antplūdis - taip gali būt...
*Svajone*
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 03, 22:04)
Kitą savaitėlę jau turbūt ir aš būsiu RK ligoninėj. Dėl gimdančių antplūdžio kovo mėnesį - labai nenorėčiau gimdyti be vyro, o jei pataikysiu į tas dvivietes palatas, kur po dvi gimdo ir vyrą išgrūs lauk? Jei antplūdis - taip gali būt...
*

na jau čia prognozuot yra labai sunku koks bus gimdyvių antplūdis,gal viskas bus gerai ir leis vyrui šalia būti smile.gif
Hamel
tai jau ir po dvi gimdo? kaizkaip nesityki, kad siais laikais taip gali buti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.