Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mūsų mažųjų dantukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Editukass
Labas mamytes,
mano suniukui vakar ir uzvakar uzkilo temperatura, kuri buvo net 38,8 sad.gif, taip pat vaikas labai irzlus- vieno zyzimo... Manau, kad bus dantukas.. Bet ar nors vienos mazasis kartas nuo karto vemdavo dygstant dantukams? verysad.gif
myra
QUOTE(Editukass @ 2010 05 08, 18:07)
Labas mamytes,
mano suniukui vakar ir uzvakar uzkilo temperatura, kuri buvo net 38,8  sad.gif, taip pat vaikas labai irzlus- vieno zyzimo... Manau, kad bus dantukas.. Bet ar nors vienos mazasis kartas nuo karto vemdavo dygstant dantukams? verysad.gif
*

Mano mažylis, kai dantukai dygo, keletą kartų vėmė... verysad.gif Mano mama pasakojo, kad aš taip pat , kai dantys dygdavo, karts nuo karto pavemdavau. ..
Tie dantukai kai kuriems mažyliams didelis išbandymas, ir temperatūra gali pakilti, ir imunitetas susilpnėja ir t.t. jau nekalbant apie skausmą.. verysad.gif
Mano mažylis tai 3,5 mėn. kankinosi, kol 2 dantukai prasikalė. Išdygo poros dienų bėgyje, buvo 8,5mėn. Dar tik tuos 2 dantukus ir teturi. Ir temperatūra buvo pora kartų pakilusi, dantenos išburkusios, skausmingos, būdavo naktų, kad keldavosi po keletą kartų, verkdavo, o ankščiau naktimis miegodavo puikiai... Žodžiu, buvo rimtas išbandymas, ne tik mažyliui, bet ir tėveliams.. Kai išdygo, vėl gyvenimas grįžo į ankstesnes vėžes. O dabar dantenos išburkę viršuje, kartojasi panašus scenarijus.. Na, žodžiu, sunkiai mes čia su tais dantukais..
Nendre23
QUOTE(audine @ 2010 05 08, 13:04)
Manau neverta labai jaudintis.Nors mums taip dar nebuvo,bet mano draugės mergytei tai buvo taip nutikę.Pati mačiau,smegenėlės visos mėlynos,lyg kokia kraujosrūva būtų.Bet ji nieko nedarė ir viskas susitvarkė,sakė vaikams taip būna.Žinoma,mums mamoms skauda širdelę dėl savo mažylių,bet šiuo atveju,manau labai jaudintis nereikėtų. 4u.gif
*

Tai va, kad sirdi skauda, matant kaip skauda maziukui...sad.gif ot sunkiai tie virsutiniai dantukai kalas, kada jie pagaliau prasikals...
kristalcik25
mums pirmasis dantuka isdygo 7men,kitas po keliu dienu,ir dabar mums 9men-turim 8 dantukus smile.gif
Luttuke
QUOTE(Editukass @ 2010 05 08, 18:07)
Labas mamytes,
mano suniukui vakar ir uzvakar uzkilo temperatura, kuri buvo net 38,8  sad.gif, taip pat vaikas labai irzlus- vieno zyzimo... Manau, kad bus dantukas.. Bet ar nors vienos mazasis kartas nuo karto vemdavo dygstant dantukams? verysad.gif
*

Gal ir dantukai, o gal koksnors virusas panasus i roto... Nenurasykit visu ligu dantukams.
smalyze59
Mano mažiukui 6 men ryt,dar neturime dantuku.Vis kaisioju nagus burnyten ax.gif gal jau gal jau...Na mano merginom velokai pradejo dygti -nuo 10 men. smile.gif
Editukass
QUOTE(Luttuke @ 2010 05 09, 22:48)
Gal ir dantukai, o gal koksnors virusas panasus i roto... Nenurasykit visu ligu dantukams.
*

As taip pat pamaniau, kad gali buti koks virusas... unsure.gif Bet kas keisciausia temperatura pabuvo pora vakaru, kaip ir vemimas ir viskas isnyko.. Dabar tik labai irzlus, dantenas vis patepu tam skirtu tepaliuku, tai siek tiek ramesnis pabuna smile.gif
Tai net ir nezinau kas cia kaltas del tokios buvusios jo bukles schmoll.gif
mamamia*
Pagaliau ir mes turim dantuka clap.gif Sendien islindo pagaliau smile.gif
virgioija
Sveikos mamytes, nzn ka daryti..mano suneliui 2men 2sav ir virsuje kaireje puseje ant danteneliu atsirade du guziukai vienas baltas zirnio dydzio mazdaug o kitas mazesnis..bet ne toje vietoje kur dantukas turi dygti o ant paciu danteneliu.. g.gif sian buvom pas daktare tai ji nezino sako gal plona odyte ir matosi dantukas..bet gi butu tik pabale o ne guziukas blink.gif gal kam taip buvo nutike???
saulyte1986
mes jau turim sesis dantukus:) pirmas isdygo per kucias, buvo jau 6.5men. smile.gif
Špokencija
Mes ankstyvi su dantukais, abu vienas po kito keliu dienu skirtumu prasikale 4.5 men... dabar jau laukiam sekanciu, nes labai jau suverkinejam naktim doh.gif
proksi
QUOTE(virgioija @ 2010 05 12, 15:52)
Sveikos mamytes, nzn ka daryti..mano suneliui 2men 2sav ir virsuje kaireje puseje ant danteneliu atsirade du guziukai vienas baltas zirnio dydzio mazdaug o kitas mazesnis..bet ne toje vietoje kur dantukas turi dygti o ant paciu danteneliu.. g.gif  sian buvom pas daktare tai ji nezino sako gal plona odyte ir matosi dantukas..bet gi butu tik pabale o ne guziukas blink.gif  gal kam taip buvo nutike???
*

o temperaturos jusu leliukas neturi ? gal jus visa vaikiuko burnyte apziurekit ar nera daugiau ??? nes jeigu daugiau yra gali buti koks uzdegimas, ar pienlige ar stomatitas, atidziai paziurekit, o gal ir is tikruju duntukas per dantenas matosi, nenoriu tiesiog jusu gasdinti.. bet musu pediatre per kiekviena apsilankyma apiuri burnos ertme.
Indula
QUOTE(virgioija @ 2010 05 12, 14:52)
Sveikos mamytes, nzn ka daryti..mano suneliui 2men 2sav ir virsuje kaireje puseje ant danteneliu atsirade du guziukai vienas baltas zirnio dydzio mazdaug o kitas mazesnis..bet ne toje vietoje kur dantukas turi dygti o ant paciu danteneliu.. g.gif  sian buvom pas daktare tai ji nezino sako gal plona odyte ir matosi dantukas..bet gi butu tik pabale o ne guziukas blink.gif  gal kam taip buvo nutike???
*

Man tai čia panašu į dantukus g.gif pas maniškį viršuje tai aiškiai išlindę tokie burbulai, bet matosi, kad ten dantukai cool.gif
joniene
QUOTE(virgioija @ 2010 05 12, 14:52)
*

Sveika 4u.gif
Analogiska situacija buvo ir mums... Kai mano suneliui buvo 2 men. o po 2 sav. vietoj tu dvieju burbuliuku ant dantenu burnytej prasikale datnukai... doh.gif doh.gif doh.gif As is tos baimes, (vis tik vaikui - 2,5 men.), nulekiau pas gydytoja. Ta tik linkciojo galva ir sake - nu mano praktikoj pirmas vaikas taip anksti sulaukes dantu... blush2.gif Taip kad manyciau ir jus sulauksite perliuku 4u.gif
super_wife
Mums nuo 4 men kalesi dantukas apacioj,o jau beveik sesi ir islindo iskarto du apatiniai...Jie jau matosi labai gerai,jauciasi,bet iki galo neislenda,baigiam rubus nuo seiliu sunesiot biggrin.gif Manau per 1-2sav. islys.
rusnesmamyte
Mums jau 9 menesiukai turim cielus 7 dantukus:)
Rutuzia
Sveikos mamytes smile.gif musu mazyle turiu du grazius perliukus aapcioje,kurie isdygo mums 6men ir 2dienu(ben jau tada juos pastebejau) smile.gif
virgioija
QUOTE(joniene @ 2010 05 15, 11:32)
Sveika  4u.gif
Analogiska situacija buvo ir mums... Kai mano suneliui buvo 2 men. o po 2 sav. vietoj tu dvieju burbuliuku ant dantenu burnytej prasikale datnukai... doh.gif  doh.gif  doh.gif  As is tos baimes, (vis tik vaikui - 2,5 men.), nulekiau pas gydytoja. Ta tik linkciojo galva ir sake - nu mano praktikoj pirmas vaikas taip anksti sulaukes dantu...  blush2.gif  Taip kad manyciau ir jus sulauksite perliuku  4u.gif
*

bet pas mus tie burbuliukai kaireje puseje ir virsuj jie ne pirmieji turi dygti o paskutiniai g.gif nzn jie kolkas vis stovi niex nesikeicia temperatura nekyla viskas kaip ir normalu g.gif stebiu kaip bus toliau nes ir daktare liepe stebet nes ji taip pat nezino doh.gif
laura_mazoji
O as girdejau, kad sakoma, jog ankstyvi dantukai nera gerai, nes tada jie buna silpnesni ir prastesni. Ir realybeje tai pasitvirtina g.gif Mes sulaukem pirmojo 7,5 men
Dalija23
QUOTE(laura_mazoji @ 2010 05 18, 14:37)
O as girdejau, kad sakoma, jog ankstyvi dantukai nera gerai, nes tada jie buna silpnesni ir prastesni. Ir realybeje tai pasitvirtina  g.gif  Mes sulaukem pirmojo 7,5 men
*

Mes pirmuju sulaukem 6 menesiu dabar dar 2 virsuje.Bet nz nemanau kad jei anksti isdyge buna silpnesni g.gif
joniene
QUOTE(laura_mazoji @ 2010 05 18, 13:37)
O as girdejau, kad sakoma, jog ankstyvi dantukai nera gerai, nes tada jie buna silpnesni ir prastesni. Ir realybeje tai pasitvirtina  g.gif  Mes sulaukem pirmojo 7,5 men
*

As irgi girdejau ta pati... bet ka jau padarysi, atgal gi nesukisiu doh.gif manyciau svarbu juos tinkamai priziureti ir tiek. Na man kai dygo dantukai (mama pasakojo)- tai tarybiniai daktarai irgi sake kad per anksti - pirmuju sulaukiau 4.5 men. Na bet iki 25 metu jokiu problemu neturejau, o dabar kai jau gerokai virs 30 - viso labo turiu 2 plombuotus dantis. ax.gif O del savo maziaus - tai bus matyt...bus silpnesni - tam yra gydytojai, teks dazniau apsilankyt... mirksiukas.gif
laura_mazoji
Tai taip, visad reikia tiketis, kad viskas bus gerai. As manau, kad 6menesiai yra pats tas dantukams, tikrai neturetu buti per anksti. Mano anytai ir 4men isdygo, tai labai silpni jos dantys. Nors gal viskas daugiau nuo genu priklauso
rugiu_pieva
Kai as uzklausiau daktares del ankstyvu dantuku, tai ji man atsake labai paprastai: Tai jei vaikiukas gimsta su daug plauku, tai juk nereiskia kad jis anksti prapliks biggrin.gif
laura_mazoji
QUOTE(rugiu_pieva @ 2010 05 19, 09:29)
Kai as uzklausiau daktares del ankstyvu dantuku, tai ji man atsake labai paprastai: Tai jei vaikiukas gimsta su daug plauku, tai juk nereiskia kad jis anksti prapliks  biggrin.gif
*

Tai taip, plaukiukai parktiskai visiems vaikuciams nuslenka. Musu kai gime, tai ojoj, kokios kaseles buvo rolleyes.gif bet jos taip pat nuslinko. Del dantuku gali buti kiekvienam individualiai, tiesiog sakau, kaip kalba vyresni zmones ir ypac tie, kuriems tai pasitvirtino. Aisq, ne vienai nelinkiu, kad dantukai vaiku butu nesveiki ir neprognozuoju blogybiu 4u.gif
jurgita435
o mes smarkiai naktim verkiam kaip skauda verysad.gif
popuri
Na, nezinau kiek cia tiesos del ankstyvu dantuku gedimo, nes turiu pavyzdziu, kai isdygo anksti dantukai, o dantys kuo sveikiausi. Viena mergina is viso dar nei vieno gedimo neturi thumbup.gif
citroen
QUOTE(laura_mazoji @ 2010 05 18, 13:37)
*

Mano sunui pirmas dantukas isdygo 4 menesiu, 6 menesiu turejom 6 doh.gif ir veliau, kiek menesiu, tiek dantu. Dabar jam 13 metu, dar nei vieno sugedusio dantuko neturi thumbup.gif
laura_mazoji
QUOTE(citroen @ 2010 05 24, 11:45)
Mano sunui pirmas dantukas isdygo 4 menesiu, 6 menesiu turejom 6  doh.gif  ir veliau, kiek menesiu, tiek dantu. Dabar jam 13 metu, dar nei vieno sugedusio dantuko neturi  thumbup.gif
*

Labai saunu 4u.gif
Ferula
Sveikutes 4u.gif

O staigi temperatura is niekur nieko 38.6 gali buti tuoj islysianciu perliuku pozymis ar nelabai g.gif Nes jinai tokia buvo tik viena diena, po 2 eferalgano zvakuciu susitvarke viskas g.gif
Natalyte4
QUOTE(Ferula @ 2010 05 26, 10:20)
Sveikutes  4u.gif

O staigi temperatura is niekur nieko 38.6 gali buti tuoj islysianciu perliuku pozymis ar nelabai  g.gif Nes jinai tokia buvo tik viena diena, po 2 eferalgano zvakuciu susitvarke viskas  g.gif
*

Mano dukrytei buvo lygiai tas pats. Temperatūra 38,4 laikėsi lygiai vieną dieną, naktį jau miegojo be temperatūros, ryte pabudo žvali su išlindusiu nauju perliuku thumbup.gif
Nors prieš tai turejo jau du dantukus, kurie beje taip pat su temperatūra ėjo verysad.gif
Envi
mano vyriausiai pirmi dantukai pasirode 4 men., tai dabat jos dantys labai prasti verysad.gif maziausiai pirmi dantys pasidode beveik 7 men. tai tikiuosi kad bus kitaip nei pas vyriause sese cool.gif
strode
Tikiuosi musu pupai si taisykle nepasitvirtins... Dantuku sulaukem gerokai per anksti doh.gif dar pirmas islindo be keliu dienu 3men. dabar jau turim 2 dantis doh.gif o visu grauziamu zaisliuku i burna nemokejom isikist, ir tepaliuku dar negalima tai su manos ranka burnoj per dienas budavo lotuliukas.gif
Becel
Šis pranešimas yra skelbiamas daugelyje forumo temų, čia informacija apie pasikeitusią tvarką, ir būsimą parašų tvarkymosi akciją.

! 
Mielos portalo narės/nariai,
Norėtumėm paprašyti susitvarkyti Jūsų parašus, kurie paskutiniu metu labai neatitinka taisyklių. (taisykles rasite čia )

Norėtumėm priminti, kad paraše gali būti:

* arba 2 liniuotės
* arba 1 liniuotė 1 paveikslėlis/nuotrauka
* arba 1 liniuotė 1 didesnis užrašas (7-10dydžio)
* arba 2 liniuotės vienas mažas užrašas (iki 5 dydžio pageidautina)

(Paraše negalima susirašyti kilogramų, centimetrų bei dantukų ar kokių kitų jūsų mažylių pasiekimų, tam skirti Jūsų dienoraščiai forume)

Yra narių, kurios į parašus įsikelia galerijų/temų nuorodas, norėtumėm priminti, kad paraše galima turėti:

* šeimos nuotraukų galeriją
* rankdarbių galeriją be kainų
* nuorodą į paramos, ar kitą ne komercinės paskirties temą (kelionės, bendraminčiai, bendraamžiai ir pan.)

Blog'ų, parašuose turėti negalima. Norinčios jį turėti, gali įsikelti per profilio informaciją "asmeninis tinklalapis".

tema apie parašus yra čia ir čia
konkretus paaiškinimas, kas ir kodėl leistina/neleistina yra čia

Informacija apie tai, ko nei temose, nei parašuose turėti negalima čia

Pastaruoju metu buvo padaryti keli pakeitimai dėl leidžiamų simbolių skaičiaus  paraše. Šiuo metu paraše galima turėti 3 eilutes užrašų/liniuočių/nuorodų. Sistemą tarpą tarp liniuočių ar nuorodų priima irgi kaip eilutę.

P.S. narės, išsipirkusios komercines temas, parašuose gali turėti tiek galerijas su kainomis, tiek nuorodas į jų komercines temas, tiek kvietimus pirkti jų prekes.

Prašytume susitvarkyti parašus per 2 savaites, nes nuo birželio 14d., prasidės masinis parašų trynimas, ir radus netvarkingą parašą, jis bus naikinamas, o narei/nariui skiriama nuobauda.

krisle159
nemanau kad tai rodiklis anksti ar velai dantukai isdygsta mirksiukas.gif ir man ir vyrui labai anksti, man 4men o vyrui 2,5 men, mano dantys tikrai prasti, o vyras tik viena karta pas dantiste buves bigsmile.gif tai tyikiuosi kad musus sunelio dantukai bus geri nepaisant to, kad pirmieji pasirode 3,5 men rolleyes.gif
Natalyte4
QUOTE(krisle159 @ 2010 05 31, 07:55)
nemanau kad tai rodiklis anksti ar velai dantukai isdygsta  mirksiukas.gif  ir man ir vyrui labai anksti, man 4men o vyrui 2,5 men, mano dantys tikrai prasti, o vyras tik viena karta pas dantiste buves  bigsmile.gif tai tyikiuosi kad musus sunelio dantukai bus geri nepaisant to, kad pirmieji pasirode 3,5 men  rolleyes.gif
*

Pritariu, kad tai nėra rodiklis. Turiu gyvus pavyzdžius, tai mano ir sesers vaikai. Bet manau, kad dantukų stiprumui didelę reikšmę turi paveldėjimas ir dantukų priežiūra smile.gif
Spicyy
pas mus dar dantuku nera, bet ar priziurite danteneles kazkaip, radau toki daikta sepetukas - ar jis geras, tinkamas...?
liudaskamilana
Norime ir mes pasigirti , mes pagaliau turime du dantukus apacioje nors dar tik visai truputuka islinde - mums 5 men , bet kol ju sulaukiame tai oj oj . Mano katiniukas buvo toks ramus o kai dantukai pradejo digti - visai pasikeite ir nedave ramybes nei diena nei nakti , temperaturos neturejome, bet buvo labai skystas kakutis . Bandem tepti su Kamistad Baby - bet nelabai ka padejo . Gal kas zino koki geresni vaistuka jug dar turesime daugiau dantuku .
Labai Aciu . 4u.gif
Rūtkė
Na va o mes Vaikų dienelę paženklinom smile.gif) nes per ją prasikalė mano mažyliui dantukas wub.gif šiektiek pazyzaliojo bet šeip dygimo metu viskas buvo tvarkoje thumbup.gif
Dalija23
QUOTE(liudaskamilana @ 2010 06 03, 11:26)
Norime ir mes pasigirti , mes pagaliau turime du dantukus apacioje nors dar tik visai truputuka islinde  - mums 5 men  , bet kol ju sulaukiame tai oj oj . Mano katiniukas buvo  toks ramus o kai dantukai pradejo digti - visai pasikeite ir nedave ramybes nei diena nei nakti , temperaturos neturejome, bet buvo labai skystas kakutis . Bandem tepti su Kamistad Baby - bet nelabai ka padejo . Gal kas zino koki geresni vaistuka jug dar turesime daugiau dantuku .
Labai Aciu .  4u.gif
*

tikrai geras dalykas tik as savo miesto vaistinej mokejau kur kas brangiau nei 6 lt,buvo su dantu pasta.beto dar yra toks sepetuku rinkinys manyciau tyretu buti irgi gana geras,uzeik i manospinta.lt gal patiks.
giedruteliux
QUOTE(Spicyy @ 2010 06 02, 22:24)
pas mus dar dantuku nera, bet ar priziurite danteneles kazkaip, radau toki daikta sepetukas - ar jis geras, tinkamas...?
*

O šitas šepetukas labai geras. Mes turime visai nedirgina dantenų yra švelnus ir puikiai tinka vaikučiui kuris dar neturi visų savo dantukų. Vienas iš geresnių, kuriuos išbandėme smile.gif
Luttuke
Mes metuku suauksime panasu kad su 8 dantukais smile.gif

Patine ir virsuje ir apacioje jau nuo 7 men, bet po 8-unto dantuko isdygimo niekas nesirodo...
liudaskamilana
QUOTE(Dalija23 @ 2010 06 03, 14:15)
tikrai geras dalykas tik as savo miesto vaistinej mokejau kur kas brangiau nei 6 lt,buvo su dantu pasta.beto dar yra toks sepetuku rinkinys manyciau tyretu buti irgi gana geras,uzeik i manospinta.lt gal patiks.
*

Aciu pameginsim surasti ir pasiskaititi apie ta nuostabu sepetuka mirksiukas.gif
Dalija23
QUOTE(liudaskamilana @ 2010 06 03, 17:22)
Aciu pameginsim surasti ir pasiskaititi apie ta nuostabu sepetuka  mirksiukas.gif
*

4u.gif na vaikuciam tai tikrai patinka pamatysi pati biggrin.gif
kristeen
MUMS PIRMASIS DANTUKAS ISDYGO 2.5MEN.DABAR MUMS 9MENESIUKAI IR MES GALIME PASIGIRTI JAU TURIME 12 DANTUKU,O DANTUKU SEPETELIS KURI MAMYTES APTARINEJE TIESIOG thumbup.gif NEPAKEICIAMAS IR DANTUKU HIGIENAI IR DANTENELIU MASAZIUKUI thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalija23 @ 2010 06 03, 16:49)
4u.gif  na vaikuciam tai tikrai patinka pamatysi pati biggrin.gif
*

SEPETELIS thumbup.gif thumbup.gif
mantuxx
sunui 9 menuo eina bet dar nei vieno dantuko neturime sad.gif
kristeen
QUOTE(mantuxx @ 2010 06 06, 17:36)
sunui 9 menuo eina bet dar nei vieno dantuko neturime sad.gif
*

SAKO KUO VELIAU DANTUKAI PASIRODO,TUO GERESNI mirksiukas.gif
Editukass
Pagaliau ir mums isdygo pirmasis dantukas thumbup.gif
kristeen
QUOTE(Editukass @ 2010 06 06, 19:31)
Pagaliau ir mums isdygo pirmasis dantukas  thumbup.gif
*

TUOJ PASIPILS VIENAS PASKUI KITA biggrin.gif biggrin.gif SEKMES IESKANT SEKANCIU mirksiukas.gif smile.gif
super_wife
Mums 6,5men jau 2 turime tongue.gif O del veluojanciu dantuku ir tai,kad jie geresni-nesamone smile.gif Turim dantiste,kuri sako,kad visa tai nesamonele mirksiukas.gif
IsaDora*
Mums jau 5,5 mėn. ir jau turime dantuką wub.gif ir manau jau antras kalasi šone ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.