Kadangi senoji tema baigta,tad pradėkime naują
Toliau draugiškai dalinkimės patarimais, džiaugsmais susijusiais su pirmaisiais ,,perliukais'' mūsų mažųjų burnytėse
Senoji tema: ČIA
Kadangi senoji tema baigta,tad pradėkime naują Toliau draugiškai dalinkimės patarimais, džiaugsmais susijusiais su pirmaisiais ,,perliukais'' mūsų mažųjų burnytėse
musu sunytis turi jau 6 dantukus
Apatinius 2 isigijom neturedami 6 men, o dabar kamuojames su virsutiiais. Vienoje puseje jau aiskiai matosi baltas ruozelis. LAUKIAM! Siandien pamperiu nespejam keisti, viduriukai laisvoki (o nuo kosiu pradzius buvo labai linke i kietejima). Manau, kad per savaite sulauksim dantuko virsuneles
Kuciu diena vaikas reke iki 3 val nakties, galvojau, kad del mano suvalgytos silkes, o dabar jau tuo stipriai abejoju... Ir vel dantuku proga vaika pilvukas stipriai kamuoti pradejo. Is maisto vel labiausiai tinka MP, geriausias laiko praleidimas - vaikscioti po buta su mama, geriausias miegas - mamos glebyje...
O mums dar niekaip neislenda dantukai
QUOTE(Shatura @ 2009 12 28, 00:31) O mums dar niekaip neislenda dantukai Pas mus ta pati situacija,nors mums jau 9 mėnesiai,tačiau nematyti,nei vienos dantuko viršūnėlės.Paskutiniu metu pradėjo prastai miegoti naktimis,dieną ištisai zyzia (iki to laiko buvo auksinė mergaitė), būna tik pas mane ant rankų...viską nurašome ant dantukų...
Pagaliau mes jau turime ir antra dantuka!
jejegu pirmas dygo laaabai sunkiai, su daug bemiegiu naktu, siaubingom dienom, tai antras net nepastebejome kaip islindo
mano berniukui labai sunkiai pirmieji dantukai dygo. Jau nuo ketvirto mėn. galvojau kad kalti dantukai o pirmasis išdygo kai mums jau buvo 10 mėn. Oi kaip vargom abu kol išdygo pirmieji
dabar mes jau turime 10 dantukų. QUOTE(lincia_pincia @ 2009 12 28, 14:03) Pagaliau mes jau turime ir antra dantuka! Sveikinimai QUOTE(daivune @ 2009 12 28, 17:30) mano berniukui labai sunkiai pirmieji dantukai dygo. Jau nuo ketvirto mėn. galvojau kad kalti dantukai o pirmasis išdygo kai mums jau buvo 10 mėn. Oi kaip vargom abu kol išdygo pirmieji dabar mes jau turime 10 dantukų.
Mielos mamytės, ką manote apie dantenų tepimą medumi?
Visokių nuomonių esu girdėjusi,bet dažniausia - neigiamų. Aš asmeniškai paskutiniu metu,kartą per dieną,kai mergytei suskausta patepu.
Paskaicius sia temele net ramiau pasidare nes galvojau kad tik mano mazylei dantukai nedygsta nors greit bus ir 10 men...tik bijau kad keli is karto nepradedu dygti nes labai jau paburkusios dantenytes...
Papildyta: QUOTE(Nerutia @ 2009 12 29, 19:08) Mielos mamytės, ką manote apie dantenų tepimą medumi? Visokių nuomonių esu girdėjusi,bet dažniausia - neigiamų. Aš asmeniškai paskutiniu metu,kartą per dieną,kai mergytei suskausta patepu. As tai nieko blogo meduje nematau, nes kai mazyle buna suirzus i pienuka ipilu pasildyto medaus kad nakti ramiau miegotu(mum tai super veikia
medus geras vaistas tik su juo reikia atsargiai daugelis tokio amžiaus vaikučių būna alergiški medui. Mes bandem tepti dantenas bet mums nepadėjo.
QUOTE(Nerutia @ 2009 12 29, 20:08) Mielos mamytės, ką manote apie dantenų tepimą medumi? Visokių nuomonių esu girdėjusi,bet dažniausia - neigiamų. Aš asmeniškai paskutiniu metu,kartą per dieną,kai mergytei suskausta patepu. Mes su vyru diskutavom ta tema. Jokiais budais medaus nekisiu mazajai dabar. Didelis alergenas. Be to, nevirtame meduje yra labai daug visokiu sporu, kurios vaikams nelabai tinkamos. Be to, as net neisivazduoju, kad jis padetu. Neteko girdet, kad medus yra skausma malsinantis. Jus nesiklaidinkit, kad jei Kamistad yra medaus skonio, tai jis medaus pagrindu padarytas. Jis padarytas ramuneliu ir spirito pagrindu. Tik paskanintas kaip medus QUOTE(Shatura @ 2009 12 30, 12:15) Mes su vyru diskutavom ta tema. Jokiais budais medaus nekisiu mazajai dabar. Didelis alergenas. Be to, nevirtame meduje yra labai daug visokiu sporu, kurios vaikams nelabai tinkamos. Be to, as net neisivazduoju, kad jis padetu. Neteko girdet, kad medus yra skausma malsinantis. Jus nesiklaidinkit, kad jei Kamistad yra medaus skonio, tai jis medaus pagrindu padarytas. Jis padarytas ramuneliu ir spirito pagrindu. Tik paskanintas kaip medus Butent, kad didelis alregenas. As tai tikrai nrizikuosiu vaikui itaisyti alergijos vism gyvenimui. O del to, kad padeda medus... As manau, kad viskas labai paprasta, jis saldus, skanus ir tas skonis nukreipia vaiko demesi nuo skausmo Buvo kartu, kai tepem dntinox, nes galvojom, kad dantukai, padejo trumpam, o pasirode po to, kad kaltas buvo pilvukas
Paskutinėmis dienomis pupa tapo nerami, o naktimis karts nuo karto pradeda gailiai verkti, kaip iš skausmo. Apačioje užčiuopiu šoninius kandžius dantukus
QUOTE(DoNeila @ 2010 01 01, 22:14) Paskutinėmis dienomis pupa tapo nerami, o naktimis karts nuo karto pradeda gailiai verkti, kaip iš skausmo. Apačioje užčiuopiu šoninius kandžius dantukus Draugės mergytei pirmiausiai šie ir išsikalė,tik vėliau centrinukai pasirodė. QUOTE(DoNeila @ 2010 01 01, 22:14) Paskutinėmis dienomis pupa tapo nerami, o naktimis karts nuo karto pradeda gailiai verkti, kaip iš skausmo. Apačioje užčiuopiu šoninius kandžius dantukus Aisku kad gali buti, kiekvienam vaikiukui labai individualu bet siaip manau, kad ten susiforuoja tik tokie busimuju dantuku darinukai... Vaikas visa nakti normaliai nemiegojo, per diena tik karta nusnudo pusvalandi uzsuptas vezime, o vakarop jau niekas nebepadejo, nei nesiojimas, nei supimas, maitinti irgi negalejau, nes kanda, verkia, koses suvalge vos kelis saukstukus... Akys raudonos, zyzia istisai iki verkimo, kurio praktiskai neimanma nuraminti. ima i burna zaislus, kanda ir pradeda klykti... Skauda maziukui. Kazkoks kosmaras tu virsutiniu dantuku dygimas... QUOTE(Luttuke @ 2010 01 01, 23:37) Vaikas visa nakti normaliai nemiegojo, per diena tik karta nusnudo pusvalandi uzsuptas vezime, o vakarop jau niekas nebepadejo, nei nesiojimas, nei supimas, maitinti irgi negalejau, nes kanda, verkia, koses suvalge vos kelis saukstukus... Akys raudonos, zyzia istisai iki verkimo, kurio praktiskai neimanma nuraminti. ima i burna zaislus, kanda ir pradeda klykti... Skauda maziukui. Kazkoks kosmaras tu virsutiniu dantuku dygimas... Kantrybės Jums
Labutis. paskaiciau kaip sekasi su dantukais kitiem vaikuciam. tai apsiraminau ir as nes jau buvau susijaudinus, kad mano suneliui prastai dantukai dygsta. 6men isdygo du ir daugiau nematyt kad dygtu. paskutinem dienom piktas gal jau dygs vis laukiam bet nematyt
sekmes ir jum
Mano vaikuciui 11 menesiu,turim astuonis dantis
kai dantukai dygsta ir vaikutis labai neramus arba verkia pabubudes iš skausmo mes naudojam "Vibrukol" žvakutes jos yra homeopatinės skausmo malšinimui mums tikrai padeda.
mums dabar kalasi pirmieji dantukai, tai zyzliuke mergyte yra.. vienas jau kaip ir prasikale iki galo
o mano mazylei pirmieji apatiniai kandziai dygo 5.5 men ir abu is karto ,tai vargsele kankinosi. O kai suejo 6 men ir savaite pradejo vel verkslenti ir to pasekoje turime du virsutinius'antrukus' nezinau kaip vadinasi
KANTRYBES JUMS MAMYTES IR JU MAZOMS ATZAYTEMS
Rytoj mums sueis metukai,ilgai laukusios sulaukem pirmuju dantuku
QUOTE(Nerutia @ 2010 01 01, 21:40) QUOTE(lincia_pincia @ 2010 01 01, 22:15) Aisku kad gali buti, kiekvienam vaikiukui labai individualu bet siaip manau, kad ten susiforuoja tik tokie busimuju dantuku darinukai... Aišku Stiprybės mamytėms ir leliukams
Mano angeliukui pirmieji du dantukai isdygo 4 men,dabar 9 men ir turim septynis dantukus. Istverti padejo Dentinox,labai geras vaistukas
Medaus bijojau,nes dauguma alergizuoja QUOTE(wfr @ 2010 01 02, 17:27) Rytoj mums sueis metukai,ilgai laukusios sulaukem pirmuju dantuku na mano mazutei tai temperaturos nera, tik zirzliuke yra. Mes tepame su kamistad tepaliuku, tai kazkiek padeda, o nakciai viburcol zvakute vakar ikisau, tai ismiegojom QUOTE(atide1985 @ 2010 01 03, 13:34) na mano mazutei tai temperaturos nera, tik zirzliuke yra. Mes tepame su kamistad tepaliuku, tai kazkiek padeda, o nakciai viburcol zvakute vakar ikisau, tai ismiegojom Mes greit irgi turėsime dantukus. Mažoji pradėjo naktimis keltis kas valandą, užmiega tik man ant rankų. Tai nuėjom pas gydytoją ir ji patvirtino sakė, kad maksimum iki sausio mėn. galo bus dantukai. jau ir matosi baltuoja kažkas. O kai sukyla temperatūra nuo dantukų ar galima eit įlauką, balkoną ir ar galima maudytis? Mano jau ir sunkiai valgyt pardėjo. Tai duodu sušaldytą kramtuką po to šaukštą, ir taip kaitalioju kol pavalgom. Gydytoja sakė, kad tie tepalai nieko nepadeda.
Jau islindo virsutinio dantuko virsunele... Dilina mazylis ja su apatiniais dantukais, net kauksi, kartais isikanda net taip bedarydamas... Vaikas pastarosiomis dienomis visiskas rankinukas. Kazkoks kosmaras. Praso mp vos tik mama pasirodo horizonte, o maitinti ji baisiai sudetinga, nes kandziojasi kaip velniukstis. Uzmiega nakciai sunkiai, kelaisi daznai, diena miega tik, jei vaziuojam masina ar lauke su vezimu (o tokiu oru kaip siandien vel nesigavo). Zodziu, vargstam toliau....
Gintaro nebndem dar, bet reiks matyt pabandyti... QUOTE(labukas @ 2010 01 03, 15:37) Mes greit irgi turėsime dantukus. Mažoji pradėjo naktimis keltis kas valandą, užmiega tik man ant rankų. Tai nuėjom pas gydytoją ir ji patvirtino sakė, kad maksimum iki sausio mėn. galo bus dantukai. jau ir matosi baltuoja kažkas. O kai sukyla temperatūra nuo dantukų ar galima eit įlauką, balkoną ir ar galima maudytis? Mano jau ir sunkiai valgyt pardėjo. Tai duodu sušaldytą kramtuką po to šaukštą, ir taip kaitalioju kol pavalgom. Gydytoja sakė, kad tie tepalai nieko nepadeda. Girdejau ir as,kad tie tepaliukai nepadeda..tam kartui nuramina,pasaldo danteneles ir viskas..mes net nepirkom ju.. Gal nelabai gerai su temperatura i lauka eiti,bet mums teko vaziuoti per sventes ir nepablogejo. Temperatura tai sukilo,tai nebera ir taip kaitaliodavosi.. Geriau pabukit namuose jei nera skubiu reikalu isejimui.. Maniske taip pat nelabai ka valge,tik arbateles labai daug gere.tai per prievarta nekisome.. O ismaudyti manau galima,tik neuzsibuti ilgai vandenyje kaip iprastai.. QUOTE(auksoriene @ 2010 01 02, 00:59) kai jis taip kankinasi.Buvom pas daktare,sake,kad iltiniai ir kruminiai auga sunkiausiai,tad net baisu pagalvoti,kad taip ir kiti augs Mums irgi patarė pediatras tepti medumi, mat jis ištraukia karštį, o be to pasak jo tie tepaliukai pagaminti medaus pagrindu
mes vat irgi vargstam su pirmais dantukais
o prasidejo viskas nuo aukstos temperaturos ( 39,2 ), kuri isbuvo tik 2 dieneles. dabar vaikas labai irzlus, atsisako valgyt. mums labiausiai padeda viburcol zvakutes, dentinox tepalas, kartais naudoju meduti, bei pastoviai kazkas turi buti burnyteje t.y. dziuveselis, soske, baranke, sausainukas, zaisliukas.....ojojoj, jau taip laukiu, kad greiciau isdygtu tie dantukai, jau taip pasiilgaui savo gerucio meskucio
Mano mergytei netrukus sukaks 8 mėn,tačiau dantuku dar neturime.naktimis pradeda šaukti,verkti.Tikėkimės greitai sulauksime pirmuju dantuku
sulaukem pirmo dantuko valio
mes turim 5 dantukus.
Pagaliau ir mums pasirode pirmasis dantukas, po pusantro menesio dygimo. per ta laika buvo visko: ir temperatura neauksta, ir viduriavo, ir visa laika buvo nerami, ypac vakarais. nors dantukas pasirode, bet vis dar nerami dukryte, gal del to, kad pilnai dar neislindo, nzn!?
Mums pirmasis dantukas isdygo 3 menesiu.
QUOTE(DoNeila @ 2010 01 04, 11:25) Mums irgi patarė pediatras tepti medumi, mat jis ištraukia karštį, o be to pasak jo tie tepaliukai pagaminti medaus pagrindu Nei Dentinox, nei Kamistad nepagaminti medaus pagrindu. Labai paprasta ta patikrinti - perskaityti tepaliuko sudeti. Ten medaus ne kvapo nerasite, greiciau ramuneliu trinktura Iki vieneriu metu vaikams medus nerekomenduojamas, nes gali sukelti alergini soka. Be to, ne vienas odontologas nerekomenduoja medaus, kaip pagalbines priemones dantuku dygimo skausmui malsinti. Mamos glebys ir rupestis - geriausi skausmo malsintojai QUOTE(DoNeila @ 2010 01 04, 09:25) Mums irgi patarė pediatras tepti medumi, mat jis ištraukia karštį, o be to pasak jo tie tepaliukai pagaminti medaus pagrindu Karsti istraukia... Tas medus nubega suskystejes nuo dantenu po 2 sekundziu. Juk seiles skystina bet koki maista. Tai ka jis gali padeti? Be to, iki metu nerekomenduojama duoti medaus, nes is tikruju yra didele alergiju tikimybe. Isvis supazindinti su saldziais dalykais vaiku nereikia - patys atras. Ir karieso maziau tures paskui. O jei vaikas aprimsta po medaus, tai cia visai ne del to, kad jis kaip stebuklu lazdele mostelejus istrauke karsti. Gave saldumyno vaikai aprimsta, nes pakyla gliukozes kiekis kraujyje ir jie pasidaro labai patenkinti.Naujagimiai isvis reaguoja zaibiskai - pora lasu koncentruotois gliukozes ant liezuviuko ir is reksnio pavirsta i tylu leliuka. Efektas aisku, labai laikinas, bet toks metodas labai gelbsti kudikiams imant kraujo tyrimus pvz arba jei reikia neilgai ramiai paguleti. Taip kad nedavinekit medaus vaikams be reikalo. Jokio karscio jis is niekur neistraukia, tik bereikalingai kasa apkrauna siuo atveju.
manajam pirmas dantukas prasikalė N. Metų išvakarėse,t.y. 6,5mėn. Tai buvo visiems Naujametinė dovana
Maniskiui pirmieji dantukai pradeo dygti, kai tik suejo 4 men., nei viduriavimo, nei temperaturos nebuvo. Taciau naktimis jau taip ramiai nemiegojo kaip anksciau, tenka keltis po 4 ar 5 kartus, tai gert nori, tai soske iskrito, tai ant kito sono neapsivercia. Bandem Dentinox tepaliuku tepti, taciau tik veltui, tik patepam dantenas, o maziukas is karto ir nulaizo. Kol kas tai tik tokios problemeles.
Labai jau laukem kitu dvieju, vis su vyru ziurinejom ar virsuje dar nedygsta. Vakar vyras zaide su maziuku ir pasisauke mane, pasirodo, kad ne virsuj dygsta, o dar du apacioj. As neziuriu tu lenteliu, kur knygose, nei ugio, nei svorio, nei kada kokie dantukai turi isdygti. Kiekvienam vaikui skirtingai. Net gydytoja man pasake, kad mano vaikas neatitinka lentelese nurodytu duomenu pagal savo amziu. Kaip gali atitikti, jei gime nemazas.
Aš 3men buvau apsirikus, kad dantukas isdygo, pasirodo dantenyteje pulinga puslyte buvo., Visiem pasigyriau, kad dantukas, bet deja...
Vakar galutinai prasireze virsutinis dantukas, bet vaikas nakti ne kiek geriau nemiegojo...
pagaliau sulaukem antro dantuko
sveikinam ir kitus maziukus ir maziukes susilaukus perliuku |